|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Koniec Miesiączki! Pomocy!
Błagam poradzcie co zrobić by okres skończył się na jutro! Jutro mam basen, a tamponu nie włoże (boję się, jestem dziewicą)! Proszę poradźcie spróbuję się odwdzięczyć jak mogę! Tylko odpowiedzcie szybko!
PS.Próbowałam dużo teraz tańczyć żeby wszystko wypłynęło.Troszkę pomaga chyba.Okres mam narazie 4 dni (od soboty) w 5 zawsze jest koniec ale co jaby nie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec Miesiączki! Pomocy!
hehe czy ja wiem czy od tanczenia ci przejdzie heheh
Jak byłam mała terz tak kiedys myslslam W sumie takie wrazenie jest jak sie cwiczy Nikt ci nie zagwarantuje ze ci sie kosnczy okres...wg mnie jedynym wyjsciem jest tampon nie boj sie on ci nie przerwie błonki ;-) przynajmniej nie powinien ;-)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Proszę piszcie coś! Niestety tamponu nie użyje, bo się boje.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro boisz się tamponu, zrezygnuj z basenu. Innego wyjścia nie widzę. Jedynie tampon pomoże, a one wcale nie są takie straszne, nawet dziewice używają i jakoś żyją, kup te najmniejsze i po sprawie.
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie co? Chyba juz mi przechodzi to cholerstwo! Zobaczę jutro rano i zdecyduję się na basen. Tamponów to ja chyba juz dzis nie kupie no bo gdzie? Trzymajcie kciuki bym miała takie szczęscie i ten okres ustał
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Od tańczenia to ci nie przejdzie bo on tam nie siedzi żeby wypłynął. Okres to złuszczanie więc jedyna opcja to tampon.
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe dobre
to ja pierwszego dnia zaczne skakać i do wieczora to może mi przejdzie? a ja glupia sie 8 dni męczę ![]() Sorki... użyj tamponu
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
o matko... no i co z tego że jesteś dziewicą ???? Ja użyłam pierwszego tamponu mając 14 lat, a dziewicą przestałam być kilka lat później. Na początek polecam rozmiar mini i możesz brykać spokojnie w wodzie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
skoro nie zalozysz tamponu i zobaczysz ze rano nic czerwonego nei bedzie i tak nei radze isc na basen bo krew nei zluszcza sie caly czas przeciez sa krotki i dluzsze przerwy ...i lepiej zebys w basenie nei dostala ostatnich kropli...
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tampony zawsze możesz kupić dziś rano
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
No próbowałam tampony, ale się boję że nie tak, albo nie daj sobie coś zrobie. A tampony to próbowałam rozmiar 'normal'. Sama nie wiem czy iść na ten basen...mam na 12.00?
PS.Oczywiście się nie obraziłam ze te komentarze, że troche się poskacze i przejdzie <lol> |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli jestes dziewica i nie masz dowiadczenia to najmniejszy rozmiar bedzie ci latwiej zaaplikowac
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj mini, najlepiej OB, mają taką miękką powłoczkę, ułatwiającą wprowadzenie tamponu. No ale jak o 12 to może już za późno.
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
-byłam na basenie (bez tamponu) i nic ani kropli więc miałam szczęście! -chcę zacząć uźywac tamponów, ale musze iść kupić sobie mini ale z kimś kto się zna. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam mniejszych
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
kupic nei problem schody zaczynaja sie przy umieszczeniu go we wlasciwym miejscu...(ja nie potrafie ...)
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie: czy kiedy mam okres i uzywam tamponu, to czy moge caly dzien siedziec w basenie ? z gory dziekuje za odp
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim tampony trzeba zmieniać co pare godzin. To jest bardzo ważne inaczej można przejść wstrząs toksyczny - bardzo niebezpieczny. Oprócz tego to siedź ile chcesz. Nie ma ograniczeń
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam taki mały problem, przybajmniej mi sie wydaje ze mały. Otóż chodzi o to ze mam 15lat i 7 miesiecy. Martwi mnie to ze jeszcez nie mam okresu a wszystkie moje kolezanki maja (nawet te po których by sie nie mozna spodziewac. Jestem dosć chuda i mysle ze to przez to jakiej jestem wagi moze jeszcez nie mam ( 48kg wzrost:170cm) POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
|
|
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
skasowano
Edytowane przez Sandi_xD Czas edycji: 2008-04-23 o 19:26 |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
no moja mama dostała w 7 klasie podstawówki, tzn tak jak teraz 2 gim a ja teraz pójde do 3gim (siostra tak samo jak mama dostała) ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

Jak byłam mała terz tak kiedys myslslam
Nikt ci nie zagwarantuje ze ci sie kosnczy okres...wg mnie jedynym wyjsciem jest tampon nie boj sie on ci nie przerwie błonki ;-) przynajmniej nie powinien ;-)
to ja pierwszego dnia zaczne skakać i do wieczora to może mi przejdzie? a ja glupia sie 8 dni męczę