Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 21:42   #3121
Shadii
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
witam

Shadii zamówiłam sobie w doz-ie Venus
(...)
Ja na razie nie używam, przez moje pryszcze, parę mam tam, gdzie przebarwienia i smaruję całość sudocremem/pastą cynkową. Może jakoś sobie poradzę z tą cerą, zobaczymy...

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 22:10   #3122
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elvii Pokaż wiadomość
Hm... ja używam kremu z filtrem 50 z Lirene do skróry wrażliwej i nic po nim mi nie wyskakiwało, w sumie to nie wiem bo mam tylko syfki na skroni cały czas i nie chcą mi zejść a od tego kremu nic się mi nie działo i dość lekki jest

o 5 rano nie wstaje co dziennie!
tylko wtedy kiedy muszę, np. się pouczyć czy coś w tym rodzaju
a jak mam wstać rano to się trochę oszukuje i np. nastawiam sobie budzik na 4 i budzę się i sobie myślę "aaa pośpię jeszcze godzinkę" i kolejny budzik budzimnie o 5 i wtedy już nie mam aż takiego problemu
podziwiam
Ja już wolę siedzieć dłużej, bo i tak wiem, że rano nie wstanę .. Potrafię przestawiać budzik kilka razy o 10 czy 15minut

Ten dzień jest koszmarny.. Nic tylko chce mi się spać, więc właśnie idę .. Dobranoc
Stary 2010-11-16, 22:47   #3123
angelinmyheart
Zakorzenienie

caate właśnie ja się z nią umawiałam, że jak będzie szła do przedszkola to zaprowadzam ją ja do przedszkola i ja ją odbieram i płacą mi normalnie za te 8h, a tu teraz wychodzi, że zapłacą mi za np. jutro za 2h. :/ To mi się to nie opłaca, bo już lepiej, jak bym poszła to tymczasowej pracy i zarobiła normalnie za 8h, a tak to jestem uziemiona i nic za bardzo nie mogę zrobić... .

zielone_oko chyba dla każdego był taki ten dzień. Mnie tylko głowa bolała i spać mi się chciało, a tu tyle pracy jeszcze przede mną.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 23:09   #3124
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
caate właśnie ja się z nią umawiałam, że jak będzie szła do przedszkola to zaprowadzam ją ja do przedszkola i ja ją odbieram i płacą mi normalnie za te 8h, a tu teraz wychodzi, że zapłacą mi za np. jutro za 2h. :/ To mi się to nie opłaca, bo już lepiej, jak bym poszła to tymczasowej pracy i zarobiła normalnie za 8h, a tak to jestem uziemiona i nic za bardzo nie mogę zrobić... .

zielone_oko chyba dla każdego był taki ten dzień. Mnie tylko głowa bolała i spać mi się chciało, a tu tyle pracy jeszcze przede mną.
to im to jutro powiedz, ze nie wiesz czy Madzia mowi prawde czy nie, na temat zmiany opiekunki, ale jezeli panstwo chca to zrobic to prosze mnie o tym powiadomic. Niestety umawialismy sie inaczej i ja na innych warunkach podjelam sie opieki. Skoro zobowiazali sie do zagwarantowania 8h pracy, to Ty za tyle chcesz pracowac, a czy Ty jestes 2 czy 5h to Ciebie to nie obchdozi. Normalnie mialas pracowac 8h, a z eoni ukrucaja to Ty nie mozesz byc strata. Jakbys w firmie pracowala, to ich nie itneresuje czy pracujesz 1-2h krocej a i tak placa Ci za caly etat, jak sa dni wolne swieta, to wyplacaja stala pensje niewazne,ze jakies dni wypadly z pracy. Mialas miec stala pensje... Zapytaj sie czy teraz zawsze bedzie tak pracowac 2h, jezszeli tak to masz inna ciekawsza oferte pracy i rezygnujesz, bo tak jak ja nie jestes taxi a tymbardziej odprowadzaczka do przedszkola
u mnie jak znowu zauwaze, ze mi skaracaja prace to powiem wprost, bo to oni mi marnuja czas i jeszcze nawet na szkole nie zarobie przy takiej wyplacie
nie cackaj sie, zapewne maja kase a cuduja, tak jak to u mnie z zuzia

dobranoc
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 23:11   #3125
buahhot
Marcelover ♥♥♥

ramoncia ja nie zapomniałam, czekam na fotki

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-16, 23:48   #3126
snowhitee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
ramoncia ja nie zapomniałam, czekam na fotki
wlasnie to samo mialam pisac

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 00:13   #3127
buahhot
Marcelover ♥♥♥

snow powiedz mi prosze czy ten excell 10.13 dobrze rozjasnia odrosty? bo widze w Twoim albumie zdjęcie i jestem zakochana no nie chcialabym zeby wyszly mi rudawe

a teraz ide spac, dobranoc dziewczyny

Stary 2010-11-17, 00:16   #3128
angelinmyheart
Zakorzenienie

caate dziękuje! Właśnie się tak zastanawiam, bo w sumie nie wiem za ile godzin mi zapłacą. W sumie o to co mówiła dzisiaj Madzia mogę się zapytać, bo nie zrobiło mi się miło. Czasem było tak, że nie przychodziłam, bo np. babcia do nich przyjeżdżałam, ale wtedy to rozumiem, że mi nie płacili, ale za ten tydzień to nie wiem, jak mi wypłacą.

Prawie już skończyłam projekt na hotelarstwo jeszcze tylko moja mama mi z jednym punktem pomaga. Dobranoc!

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2010-11-17, 01:23   #3129
agusiownik
Zakorzenienie

Wróciłam! Ale nie dam rady Was nadrobić
agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:06   #3130
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Dzień dobry Piękne!

A ja mam wolne Dopiero w poniedziałek do pracy!!!

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
angelwithoutsoul - przez Ciebie dopisuję kolejny zakup do zamówienia z apteki - normalnie zaczarowałaś mnie tym olejkiem
I daj znać co powie lekarka
Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
A skąd wziąć petroleum d5? Jest na DOZ, ale na receptę...
Z apteki Kosztuje z 10 zł, czyli wraz z olejkiem zapłacicie z 17 zł. Na początku nie wierzylam, że to może wogóle coś pomóc, ale naprawde widze efekty Mam nadzieje, że i wam pomoże Ja osobiście zawsze mieszam "na oko" ten olejek i nafte, ale wiecie kto co woli

Cytat:
Napisane przez snowhitee Pokaż wiadomość
Ale chodzi Ci o te, ze moge nie trafic z kolorem czy kupic podrobki? Bo o to drugie sie nie martwie, mam sprawdzona sprzedajaca, ktora prowadzi nawet bloga m.in. o Nyx'ie i sadze, ze ma oryginalne rzeczy
Chodziło mi o podróbki. Ja mam pomadke Circe (i nawet jest podpisana, że to CIRCE), no a kolor jest taki cjakiś dziwny A mogłabym Cie prosić o linka do tej sprzedającej?

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Jutro znów idę po Madzię na 13 do przedszkola i będę z nią 2h. Pewnie mi zapłacą tylko za te 2h, a szkoda. Jak szła kiedyś do przedszkola to ja ją odprowadzałam, a teraz to robi jej ojciec. W sumie teraz średnio mi to odpowiada, bo cały dzień mam zajęty. Ta mała ostatnio coś często oszukuje. Dzisiaj np. powiedziała, że jej mama mówiła, że chce zmienić opiekunkę, a wczoraj, że jej mama mówiła, żebym nie jadła parówek u nich. ;| Potem się przyznała, że kłamała, ale dziwnie się poczułam... .
Ale miłe Tak nie powinno być, jak się umawialyście na początku, że masz pracować po 8 godz, to tak powinno zostać. A, że ta matka nagle widziwia, to i tak powinna Ci płacić tyle ile uzgodniłyście.

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 08:23   #3131
magne
Zadomowienie

alessandra- No u mnie w szkole to cały czas jakieś wyjścia do teatru,do kina ,na spektakl, na jakies pseudo koncerty jeszcze do tego wycieczki, jakieś dodatkowe materiały na lekcje ,więc gdyby nie rodzice to bym zbankrutowała
Też używałam filtrów przez pewien okres ze względu na moją jasną karnację i skłonnośc do piegów wrr. ale na szczęście dzięki a-d są już prawie niewidoczne.Ale niestety ten filtr mnie zapychał ,więc powiedziałam mu "do widzenia".
dotka- Jeśli w zadaniu nie pisze zacytuj ,to piszesz swoimi słowami : )
cate- to ja mam ten sam problem co ty teraz. Od głowy mam jasny brąz, a w dół ciemny brąz, nawet troszkę jak czarny..
strasznie to wygląda. I nie mam pojęcia jak ja to sama wyrównam
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 09:45   #3132
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
po twoim podpisie. O filozofia, a co zamierzasz po tych studiach robić ?
Zapomniałam o treści własnego opisu

Nie planuję kończyć filozofii, bo za rok zmieniam studia, ale jeszcze nie reflektuję się co to będzie konkretnie, choć mniej więcej mam plan, dlatego zdaję chemię i biologię

Nie wiem co można robić po filozofii, dlatego nie widzę się w tym na dłuższą metę. Ale są rozwijające dlatego ten rok przetrzymam

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:10   #3133
agusiownik
Zakorzenienie

mam okropną cerę po urlopie, ale kupiłam merz special i mam nadzieję, że coś pomoże, no i będę robić maseczki regularnie
agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:21   #3134
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Nie pisałam bo byłam 5 dni we Wrocławiu,wracam a tu 20 stron nadrabiania

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 10:39   #3135
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry!

angelwithoutsoul zobaczę ile mi zapłaci w piątek i wtedy najwyżej z nią pogadam, ale z trochę mnie to denerwuje.... .

murcja witaj.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2010-11-17, 11:01   #3136
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Witam znad kubka pokrzywy i sprzed książki do gramatyki

Wczoraj zauważyłam, że robi mi się gula na brodzie Dawno takich nie miałam, więc na stancję nie wzięłam niczego, co mogłoby pomóc, dlatego siedzę z okładem z szałwii i rumianku, oby pomógł

A rano zmyłam amlę z włosów i naprawdę mogę ją polecić Mam po niej takie mięsiste włosy

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 11:57   #3137
marta 85
Wtajemniczenie

Będę dziś testować maseczkę karotenowa

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ry.html&next=1

caate na nowym dworze w rossmanie jest w promocji za 1.99 zł. na tej półce z wyprzedażą kosmetyków

Kupiłam jeszcze ;
- jedwab Biosilk
- Płyn dwufazowy Ziaja
- Morelowy peeling przeciwtrądzikowy

Wieczorem będzie SPA

Stary 2010-11-17, 13:02   #3138
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
podziwiam
Ja już wolę siedzieć dłużej, bo i tak wiem, że rano nie wstanę .. Potrafię przestawiać budzik kilka razy o 10 czy 15minut

Ten dzień jest koszmarny.. Nic tylko chce mi się spać, więc właśnie idę .. Dobranoc
ja też tak mam... że przestawiam i pezestawiam....
przyznam wam się że... niedawno wstałam... olałam poranne ćwiczenia i stwierdziłam że skoro czeka mnie dziś cały dzień nauki (dwie prezentacje na jedną uczelnie, kolokwium na drugiej ) to muszę się przynajmniej wyspać...
w weekend planuję zrobić rajd po drogeriach co prawda nie mam kasy ale chcę sobie kupić coś drobnego na poprawę humoru...

dziewczyny wiecie może czy kosmetyki avonu mozna zamówić jakoś inaczej niż przez konsultantkę??? bo bym chciała dwie maseczki i nie mam jak zamówić....

a SPA też dziś planuje porządne
dzieki wam przekonałam się do tego balsamu brązującego lirene i nie wydaje fortuny na solarium

idę łyknąć skrzyp

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:43   #3139
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
ja też tak mam... że przestawiam i pezestawiam....
przyznam wam się że... niedawno wstałam... olałam poranne ćwiczenia i stwierdziłam że skoro czeka mnie dziś cały dzień nauki (dwie prezentacje na jedną uczelnie, kolokwium na drugiej ) to muszę się przynajmniej wyspać...
w weekend planuję zrobić rajd po drogeriach co prawda nie mam kasy ale chcę sobie kupić coś drobnego na poprawę humoru...

dziewczyny wiecie może czy kosmetyki avonu mozna zamówić jakoś inaczej niż przez konsultantkę??? bo bym chciała dwie maseczki i nie mam jak zamówić....

a SPA też dziś planuje porządne
dzieki wam przekonałam się do tego balsamu brązującego lirene i nie wydaje fortuny na solarium

idę łyknąć skrzyp
Avon można na Allegro, ale w sumie tylko maseczki zmówić , to by się nie opłacało

Też się przekonałam do tego balsamu, nawet jak nie chce mi się smarować całego ciała to daję tylko na dłonie, żeby nie było różnicy kolorytu z twarzą

Stary 2010-11-17, 14:32   #3140
angelwithoutsoul
Raczkowanie

A ja dostałam wczoraj paczke z różowym dresikiem Jest taki fajny, misiaty Teraz jeszcze musze tylko czekać na BB cream...

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 14:58   #3141
tillavanilla
Raczkowanie

dzien dobry
Jejku,ale mam dzisiaj dzien,doslownie zasypial na stojacoNa dworze strasznie zimno i pada od rana Wczoraj strasznie sie wkurzylam,bo mialam egzaminy do collegu i gdy zdalam ustne i pisemne,to egzaminatorka stwierdzila,ze nie ma miejsc,bo szkola przepelniona Kuzwa mac zastanawiam sie po co wogole egzaminuja ludzi skoro nie ma miejscWyszlam stamtad i sie poryczalam,bo tak liczylam na to,ze sie dostane,ale na pocieszenie kupilam sobie ciemno szare botki na dosc wysokim obcasie,szara duza torebke,w ktorej jestem zakochanai legginsy imitujace jeansy,a na oku mam jeszcze szary szalikEch ide was nadrabiac

Dbam o siebie!!!
tillavanilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 14:59   #3142
ekomonika
Zakorzenienie

Hej Wiem, baaardzo dawno mnie tu nie było, ale coś mam wrażenie że jeszcze przez trochę mnie nie będzie, bo mam małe problemy z internetem... Czasem jest, a czasem go nie ma, no długa historia i jeszcze zasilacz jest zepsuty [ laptop...], też długa historia
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 15:11   #3143
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Avon można na Allegro, ale w sumie tylko maseczki zmówić , to by się nie opłacało

Też się przekonałam do tego balsamu, nawet jak nie chce mi się smarować całego ciała to daję tylko na dłonie, żeby nie było różnicy kolorytu z twarzą
no własnie, myślałam że może na stronie jest jaka\ś możliwość....

Cytat:
Napisane przez tillavanilla Pokaż wiadomość
dzien dobry
Jejku,ale mam dzisiaj dzien,doslownie zasypial na stojacoNa dworze strasznie zimno i pada od rana Wczoraj strasznie sie wkurzylam,bo mialam egzaminy do collegu i gdy zdalam ustne i pisemne,to egzaminatorka stwierdzila,ze nie ma miejsc,bo szkola przepelniona Kuzwa mac zastanawiam sie po co wogole egzaminuja ludzi skoro nie ma miejscWyszlam stamtad i sie poryczalam,bo tak liczylam na to,ze sie dostane,ale na pocieszenie kupilam sobie ciemno szare botki na dosc wysokim obcasie,szara duza torebke,w ktorej jestem zakochanai legginsy imitujace jeansy,a na oku mam jeszcze szary szalikEch ide was nadrabiac
jak zaczęłam czytać co Ci się przydarzyło to pomyślałam to samo... bez sensu- tylko ludzi stresują i zabieraja czas...

ja już na psychologię się przygotowałam, teraz komunikacja społeczna... a potem niemiecki

jeszcze w weeken też pewnie będę miała roboty, bo często jest tak że mi się zajęcia pokrywają no i nie byłam już pare razy na takim beznadziejnym przedmiocie.. i bede musiała pewnie ze 3 referaty pisać...

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2010-11-17, 15:30   #3144
zffazoffana
Zakorzenienie

Witajcie
ja dzisiaj Was nadrabiam i cały dzień się relaksuje
z racji urodzin Tż zafundował mi masaż i kosmetyczkę i teraz już w domku się spamuję przed wieczornym wypadem
tylko pogoda brzydka

[reebok_c]210508[/reebok_c]
bardzo proszę o kliki
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 15:33   #3145
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
Z apteki Kosztuje z 10 zł, czyli wraz z olejkiem zapłacicie z 17 zł. Na początku nie wierzylam, że to może wogóle coś pomóc, ale naprawde widze efekty Mam nadzieje, że i wam pomoże Ja osobiście zawsze mieszam "na oko" ten olejek i nafte, ale wiecie kto co woli
Czyli naftę kupowałaś bez recepty?

Cytat:
Napisane przez magne Pokaż wiadomość
dotka- Jeśli w zadaniu nie pisze zacytuj ,to piszesz swoimi słowami : )
Teraz już będę wiedziała

Ledwo wróciłam do domu i już lecę na angielski
Stary 2010-11-17, 15:39   #3146
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez zffazoffana Pokaż wiadomość
Witajcie
ja dzisiaj Was nadrabiam i cały dzień się relaksuje
z racji urodzin Tż zafundował mi masaż i kosmetyczkę i teraz już w domku się spamuję przed wieczornym wypadem
tylko pogoda brzydka

ale Ci fajnie.....

ZALATANA......
Stary 2010-11-17, 15:45   #3147
zffazoffana
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ci fajnie.....
ale to tylko 1 dzień w roku
może boi się że zaraz będę miała zmarszczki hah

[reebok_c]210508[/reebok_c]
bardzo proszę o kliki
zffazoffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 15:45   #3148
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie, myślałam że może na stronie jest jaka\ś możliwość....

jak zaczęłam czytać co Ci się przydarzyło to pomyślałam to samo... bez sensu- tylko ludzi stresują i zabieraja czas...

ja już na psychologię się przygotowałam, teraz komunikacja społeczna... a potem niemiecki

jeszcze w weeken też pewnie będę miała roboty, bo często jest tak że mi się zajęcia pokrywają no i nie byłam już pare razy na takim beznadziejnym przedmiocie.. i bede musiała pewnie ze 3 referaty pisać...

A co studiujesz?

Z komunikacji mam fajnie skrócone slajdy na PDF, jak chcesz mogę Ci przesłać

Stary 2010-11-17, 16:12   #3149
angelinmyheart
Zakorzenienie

marta 85 daj znać, jak ta maseczka. Ostatnio też się nad nią zastanawiałam.

tillavanilla też bym się na Twoim miejscu wkurzyła to po co zawracają ludziom głowę, jak nie ma miejsc. Ty się stresujesz, zdajesz, a później okazuje się, że nic z tego.

angelwithoutsoul pamiętam, jak mi pisałaś o tym olejku na wągry i kompletnie o nim zapomniałam, ale ze mnie gapa. Mam pytanie, czyli ty go mieszasz tak na oko z naftą kosmetyczną i używasz, jako tonik? I ile razy dziennie?

Dostałam stypendium i jeszcze podwyższyli je. Akurat starczy na opłatę za uczelnie i dojazdy.
Widziałam w CCC, że pojawiła się kolekcja karnawałowa, więc dzisiaj, albo jutro idę szukać butów na studniówkę Tż. Z racji tego, że nie muszę płacić za uczelnie to mam zamiar wybrać się na wielkie zakupy.
Dzisiaj znowu Madzia mówiła, że jej mama szuka nowej opiekunki i wczoraj u nich podobno była. Dzisiaj byłam w sumie z nią godzinę, ale jej mama powiedziała, że zapłaci mi, jak bym była do 15... . Zobaczymy w piątek, jak ona to liczy. Na razie jej nic nie mówię postanowiłam, że zaczekam do piątku i wtedy zobaczę.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2010-11-17, 16:21   #3150
buahhot
Marcelover ♥♥♥

czesc dziewczyny
wlasnie wrocilam z uczelni, dzis nawet byl "lajtowy" dzien
angelinmyheart moge zapytac ile dostajesz stypendium? u nas troszke zmieniaja zasady, ale jeszcze nie wiem jak dokladnie bedzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości