|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
moze masz racje.. ostatnio wszyscy mówia i ja sama tez widze ze mi brzuch sporo urósł.. wiec moze to przez to a ze mam ciagle jakies problemy to zaraz mam stresa..
#3032 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ostatnio stresowałam się po przeczytaniu pewnego artykułu o szpitalu połozniczym i pewnym ginekologu. całą niedziele miałam zły humor przez to, a dziś na forum znalazłam notkę dziewczyny, która rodziła 11.11 i właśnie ten lekarz asystował przy porodzie i podobno był bardzo sympatyczny i pomocny... WIęc teraz jestem pełna nadziei, że nie będzie żle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Rozeznanie
|
Chantallee sliczny kotek, ja uwielbiam koty
![]() Co do USG, tutaj robia 3 razy, ja mialam dwa dodatkowe, ale to dlatego ze byly otwarte dni szpitala, i to akurat proponowali, wiec wykorzystalam ![]() ![]() ![]() No i stwierdzilismy z TZ, ze to jednak stres dla dzieciatka, wiec chocbym nie wiem jak byla ciekawa, nie biore zadnego dodatkowego (bo prywatnie tu tez mozna na kazdej wizycie miec), po co ja dodatkowo stresowac, i tak biedulka duzo stresu miala, bo jak ja to i ona. Ale jeszcze jedno w grudniu mnie czeka, mam nadzieje, ze lekarka ja pomierzy i zwazy jak sie nalezy, bo mi sie wydaje, ze brzuch ciut maly jak na 28 tydzien (95 cm. w pasie, ale na plus 8 kg)., w poprzednich ciazach wiekszy mialam, tu mala niby na poczatku duza byla, a teraz juz sama nie wiem. Oye piekne buty, ja tez nie szaleje z ciazowymi ciuchami, bo mi sie zwyczajnie workowate wydaja, nie mniej mam 2 pary spodni, jedne legginsy, jedna bluzke i jedna spodnice typowo ciazowe, bo TZ na upartego mi kupil, plus pas na brzuch, wyszlo mi wszystko cos 100 Euro gora, malo jak na ceny tutaj, w poprzednich ciazach duzo wiecej wydawalam, a teraz uznalam, ze bez sensu, no ale staniki mnie nie ominie jeszcze kupic do karmienia, i dresy jakies, do chodzenia po szpitalu, bo nie posiadam zadnych kompletnych , no i tyle, pizamy biore jakie w domu mam, no moze z wyjatkiem mojej ulubionej, bo smiesznie bym wygladala, ja spie w krotkich najchetniej do dzis, ale w szpitalu nie bedzie wypadalo ![]() Dla malej nie wiem co mam dokladnie, na moje "oko" wszystko, ale nie przejmuje sie, czegos zabraknie kupi sie po porodzie, wozka na pewno nie kupie za wczesnie, bo nie mam gdzie go przez swieta trzymac, fotelik moze w grudniu, laktator tez, i to takie najwazniejsze, co wiem, ze kupic musze, z reszta nie szaleje, kosmetykow nie kupie zadnych, najpierw zuzyje probki jakie dostalam, i wtedy kupie co potrzeba. Jedynie husteczki nawilzajace juz mam ![]() A, propo badan w UK, mi tam sie to podoba, ja tu jak pomysle, ze ide pojutrze na wizyte do poloznej, tylko po to, zeby pol godziny pod ktg lezec, to cos mi sie robi, nienawidze ktg, a tu polgodzinne jeszcze, chyba wczesniej tak nie mialam, to juz bym wolala, zeby trabka przez brzuch posluchala czy ok jest ![]() Uwazam, ze 10 minut by starczylo, zwlaszcza na tym etapie, w koncu 28 tydzien, to zadna pozna ciaza. Odwiedziny w szpitalu u nas od 15 do 17 dla rodziny i znajomych sa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zapowiedziałam: tylko mąż i mama w szpitalu. Oni muszą być, a reszty, no niestety...nie chcę. Siorka może,ale to po tyym jak mnie odłączą od kroplówki i cewnika;-)
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i jak chce lepsze to na czuja przez neta musze zamawiac bo w olsce to sredni wybor.. ale mezus obiecal mi po porodzie kolejne szpileczki..louboutina.. i juz sie nie moge doczekac.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | ||
Wtajemniczenie
|
karinaaa - witam i ja.
Koleżanka jest właśnie w UK i ponoć położna jej proponowała poród domowy. Ma, wrażenie, że tam jakoś mniej się we wszystko ingeruje. Czy to dobre do końca - nie wiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że jak są powody, to robią częściej (na NFZ), jak nie ma, to tak jak piszecie - 3 kluczowe: na początku, w połowie i na koniec. Ok, wracam do prasowania,dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Witam "porannie"!
![]() dziś ostatni dzień pracy ![]() OYE, butki bombowe, tylko ten obcas to zabija mnie... :/ któraś pisała o tych podkładach z Tena Lady to te: http://allegro.pl/12sztuk-podklady-p...310524703.html
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-17 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
co do ziemniaków z parowara to ja solę po ugotowaniu.
A do ryby i warzyw, to ryba powinna być wyżej niż warzywa, żeby nie przeszły zapachy na 100% (mi się wydaje, ze w ogóle nie przechodzą,ale dla pewności daj rybę wyżej) ![]() u mnie dziś pogoda pod psem, pada, wieje jak na sztorm i zimno..brr a musze dziś pozałatwiać kilka spraw na mieście. |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zadomowienie
|
OYE sliiiiczne butki
![]() ![]() ![]() Witam Was Kochane ![]() Ja dzis troche zaspalam i gdyby nie mama to bym pewnie spala jeszcze conajmniej do 10 ![]() ![]() ![]() A WIECZOREM USG ![]()
#3040 |
Zakorzenienie
|
zapomniałabym, byłam wczoraj na USG z mężem (
![]() ![]() wera koniecznie napisz jak było na USG wieczorem ![]() Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-11-17 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry ranne ptaszki
![]() ale pochmurno............jak dobrze pójdzie to zaliczę dzisiaj popołudniu endokrynologa DZIŚ ZACZYNAM 27 TC. AH JAK TEN CZAS LECI, TO JUŻ III TRYMESTR A ja czuję się jakbym była w lesie............ LadySith czyli dołączasz do grona odpoczywających przyszłych mam?? ![]() anka_bzzz może masz rację pisząc o tej depresji męża. Mi się jednak wydaje, że to nie depresja. On po prostu zachowuje się tak, jakby specjalnie chciał mnie zdenerwować, bo za długo był spokój. Wczoraj "udawał" (bo nie wiem jak to nazwać), że przecież nic się nie stało, że wszystko jest w porządku. I bardzo chciało mu się bara bara.............czyli wniosek jest prosty. Jak coś chce to jest milusi, a jak coś nie idzie po jego myśli to daje się we znaki. Jest rozpieszczony............ grrrrrrrr i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam dzis ostani dzien 30tyg ![]()
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
lilijak też chciałam Ci napisać, żebyś nie dawała mu:P:P Niech ma chłop nauczkę a nie zawsze ma być jak on chce!!! BRAWO za wytrwałość, ja bym oszalała
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Zadomowienie
|
a ja to wczoraj zapowiedziałam mężusiowi że spędzimy baardzo milusio wieczór po czym położyłam się na chwilę i... zasnęłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nasz każde zbliżenie to jak z jajkiem, bo do końca nam nie wolno ![]() najlepszy tekst mojego męża: kochanie a co to znaczy, że wszystko masz zamknięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to tak czesto sikam, ze ostatnio w weekend lezymy, mąż zaczyna mnie głaskać i takie tam, po czym musialam mu przerwać i do kibelka skoczyc bu już mnie tak parło na pęcherz ;p
![]() |
#3049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to coś ostatnio padam popołudniu, po prostu muszę iść spać, bo kaplica, a tym bardziej po wczorajszych wojażach. Też tak macie?? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Zadomowienie
|
A to zwierz!
![]() kurde, faceci to są zbyt prości chyba na nasze rozumy ![]() Trzymajcie za mnie kciuki wieczorem, co by mi się udało nakłonić TŻ do wyprowadzki od teściów ![]() Znalazłam fajne, wielkie mieszkanie do remontu i teraz czatuję jak go podebrać.
#3051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papillon - powodzonka ![]()
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2010-11-17 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
JeSuis a jak będzie ciężko, to postaw go przed faktem dokonanym, ja tak zrobiłam
![]() A tak a propos to teściowa zadała mi pytanie, dlaczego ja nie chcę się do nich przeprowadzić? Stanowczo odpowiedź brzmiała NIE. Na co odpowiedziałam sobie w duchu, że nie mam zamiaru gnieździć się z dzieckiem w jednym pokoju maleńkim 2x2 to raz a dwa, nie mam zamiaru siedzieć w śmierdzącym od papierosów mieszkaniu, nie posprzątanym, tylko przetartym itd. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
lilijka ja bym nie wytrzymała nie kochać się z mężem. Nawet pomimo postanowień i tak w końcu nie wytrzymam
![]() ![]() Jusis co do mieszkania to też trzymam kciuki!!na pewno dasz rade!! Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-11-17 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zadomowienie
|
Dzień DObry dziewczynki!
Mój mąż od rana jest cudowny, bo wczoraj wieczorem sobie nagrabił. Dowiedział się o jakchś zajęciach sztuk walki czy czegoś tam i chce chodzić. Ja nie mam nic przeciwko jego akrywności fiz, tym bardziej teraz jak tyje razem ze mną, ale jak ja chciałam się na początku ciązy zapisac na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, to nie miał czasu mnie zawieżć i pokazać gdzie jest ten klub! Wczoraj mu to wypomniałam.. stwierdził, że po ciąży mogę sobie iść na jakieś ćwiczenia... ta... za 2 mce o tym zapomni... JeSuisUn trzymam kciuki!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
Koperco ja nie odczuwam w ogóle takiej potrzeby. I stwierdzam, że to już jest jakiś problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | ||
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki,
Ja wczoraj byłam na konsultacji stomatologicznej, wszystko w jak najlepszym porządku ![]() Rozmrażam schab, dziś robię na obiad roladki schabowe ![]() Cytat:
ale słodziak ![]() Cytat:
Z hipopotamkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, jak tam samopoczucie??
U mnie wszystko okej, chociaż Mały nieprzerwanie "walczy" z moimi żebrami od 5 rano...ma siłę niesamowitą to dziecko - tyle godzin intensywnego treningu - normalnie sportowiec mi rośnie w brzuchu ![]() Werka - 3mam kciuki za usg ![]() Ja niedługo zaczynam robotę - nudzą mnie już te ankiety, ale dodatkowy grosz na święta na pewno się przyda, zawsze coś więcej Małemu mogę kupić ![]() A na 18 do Szkoły Rodzenia z mężulkiem...ciekawe, czy dziś będą ćwiczenia, czy tylko jakieś organizacyjne spotkanie...na wszelki wypadek biorę dla nas stroje 'gimnastyczne' :P. |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
moje maleństwo coś cichutko siedzi od dwóch dni.......i chyba zaczynam mieć jakąś schizę........czasem tylko da delikatnego kopniaczka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.