|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Ewurka glowka do gorz,musi sie udac
Shira ja stosowalam chyba od 3 m-ca,ale na moim chyba nawet bylo napisane,ze jest od 3 lub 4 m-ca(bosh jak czlowiek szybko zapomina takie rzeczy ) i jeszcze z 2 m-ce po porodzie
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jaki kosmetyk, na tym Babydream, zarówno na balsamie jak i na oliwce, jest napisane, że można od początku ciąży stosować. Zawsze przy zakupie nowego specyfiku lepiej to sprawdzić.
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
acha no to czeka mnie wybieg do apteki albo gdzieś po taki balsam pamiętacie może tak na oko ile to kosztowało?
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Babydream to kosmetyki z Rossmana
Jak dla mnie za to śmierdzi sławna Mustela. Dostałam taką próbkę w małej tubeczce i nie mogę jej zużyć, bo normalnie Najlepiej sobie przed zakupem powąchać, zwłaszcza że na początku ciąży wiele zapachów przeszkadza bardziej niż zwykle.
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
shira ten olejek z rossmanna kosztuje 9,99
mnie odpowiada jego zapach... smaruje na noc po prysznicu i jak rano wstaję nie mam żadnych tłustych śladów na koszuli ładnie się wchłania w nocy...chelsea kup może inny olejek jakiś po co się męczyć? dziewczyny to się i zwykłym olejkiem nacierają takim dla niemowląt bambino np.sloneczko mamy jedno wejście wspólne tata mieszka i babcia też (z czego pół roku babcia jest na działce) Tyle, że każdy ma własne piętro... w piwnicy mamy zrobioną kuchnię z aneksem jakieś 34m kwadratowe plus schowek obok na słoiki np. czy warzywa żeby pochować i mała łazienka... później na parterze garaż, pralnia i hol , z pierwszego piętra wychodzi się do ogródka a obok drzwi babcia ma swoje 3 pokoiki , 2 piętro zajmuje mój tata a ostatnie my , łazienki nie mamy niestety , ale schodzimy na 1 piętro do babci lub na 2 do taty 2 pokoiki mamy plus hol i schowek jakieś 50 m łącznie to tak w skrócie
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, można zwykłą oliwką dla niemowląt się nacierać. Albo jakimś olejkiem roślinnym, np. jojoba albo z kiełków pszenicy. Ja kupuję sobie (do twarzy, zamiast kremu na noc) olej jojoba w sklepie internetowym Naturalne Piękno. Nie wiem, czy zadziałałby na rozstępy, ale z moją twarzą zrobił cuda - chyba że to wpływ ciązy
![]() Zawsze miałam bardzo problemową cerę - na czole tłustą, na policzkach wrażliwą, tendencję do pryszczy... Od kilku miesięcy właśnie na noc zamiast kremu wmasowuję kilka kropli olejku z jojoby i skórę mam świetną
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja nie masz po tym olejku z jojoby większych problemów ze skórą na buzi? tzn. tak jak napisałaś z czołem np. ? ja mam teraz tłustą skórę na twarzy
tylko jak się natłuszczę to ja nie wiem czy mi więcej nie wyskoczy![]() w tym sklepie o którym napisałaś znalazłam olej jojoba zimnotłoczony i organic? który używasz?
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-11-16 o 15:17 |
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, no więc wyobraź sobie, że nie
Tez się tego bałam, ale napisane jest w jego specyfikacji, że właśnie dobry jest dla cery tłustej, reguluje wydzielanie sebum Wejdź sobie najlepiej na tę stronę Naturalne Piękno i poczytaj. Dużo różnych fajnych rzeczy tam mają i wszystko opisane - co jak działa. Właśnie dziś dostałam paczuszkę I bardzo szybko wysyłają. W sobotę zamawiałam i płaciłam, wczoraj dostałam wiadomość, że wysłali, a już dziś przed południem przyszło Ale mam spóźnienie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-11-16 o 15:22 |
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, dzięki zamówiłam sobie ten olej
![]() idę się ogarnąć bo Tż zaraz wraca
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, fajnie
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona
|
#2984 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie widzę, śliczny piesio
![]() Ja też ![]() Cytat:
Trzymam kciuki mocno mocno ![]() Cytat:
Ale ja wierzę, że niedługo się uda Ja trochę się smarowałam na początku tym Babydream, ale nie regularnie. Zrobił mi się jeden rozstęp na piersi kilka tygodni temu i przez parę dni smarowałam się oliwką w żelu Johnsona i miałam super skórę. Teraz znowu zaprzestałam smarowania, bo boję się masować brzuszek, ale może zacznę... Na szczęście nic nowego się nie pojawia. |
||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem jestem dopiero wrocilam z pracy, zjadalm obiadek i łapie oddech no i nadrabiam bo napisałyscie duuuuzo ![]() dzieki Sloneczko ze pamietasz o mnie trzymam kciuki za teściora...pachnie maluszkiem ![]() witaj Shira i gratulacje ![]() Chelsea ja też jestem spod panny, ale chyba nie bardzo mam cechy przypisywane temu znkowi, moze dlatego ze mialam sie urodzic jako waga, ale sie pospieszylam o 3 tyg ![]() Kretencja ale fajnie czyli najpozniej za 2 tyg będziesz tulić syneczka...![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Ewurko tak samo sie czuje co miesiąc....trzymaj sie trzeba jakos walczyc dalej ![]() ja na razie mam 'odwracacz uwagi" w postaci masakrycznej ilosci pracy a poza tym zaczelismy planowac przyszloroczny wyjazd do chorwacji i strasznie sie tym ciesze ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- oliwko ciekawy macie domek ale chyba sporo biegasz po schodach... my mamy pater i pietro a i tak nie chce mi sie czasem łazić po cos na górę leniwiec ze mnie....
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Titus jak tam twoje twardnienia brzuszka? lepiej cos?
Aldii a ty planujesz niebawem powiększenie rodzinki o kolejnego malucha? jak juz pisalas to sorry ale nie doczytalam wiec ciekawsko pytam :P |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Danika, tak, najdalej za dwa tygodnie
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety cały czas się napina. Nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Kreti dzięki za stronkę już dawno chciałam coś podobnego zamówić i znalazłam coś dla siebie
masło shea z olejkiem jojoba ( to do twarzy) i olej ze słodkich migdałów zimnotłoczny ( to do ciała) ![]() Danika Chorwacja |
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zaczynam mieć lekką zadyszkę zanim na swoje piętro wejdę tity to co do lekarza pójdziesz z tym brzuchem czy jak? pewnie więcej poleżeć powinnaś
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam.
Mieliśmy od środy problemy z netem i tylko z pracy od czasu do czasu po kryjomu zagladałam. U mnie wszytsko ok. no prawie, bo sie niestety rozchorowałam
|
|
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Danika ja też nie mam wszystkich cech panny ale jednak większość pasuje...
![]() Ewurko, Danika trzymam za was bardzo mocno ![]() Tity dziękuję Życzę, aby brzuszek tak nie twardniał. Shira bardzo mi miło ![]() ![]() Kretencja jestem uczulona na oliwki i olejki a ta dla mnie jest bardzo dobra i dobrze się wchłania, przede wszystkim mnie nie uczula. Jedyna wada to zapach... Przetrwam jakoś, póki wymioty mnie omijają
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
robiłam test dzis z rana i są II , fakt że ta druga bardzo słaba ale jest!!!! ale mi się buzia śmieje od rana |
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Danika
....i nie wiem jak to liczyć czy to w niedziele bedzie 6 tydzień ( ostatnia @ była 10-10-2010), czy poprostu owulka sie przesunęła i dzidzi nie bedzie miała 4 tygodni ... chciałabym zanieść zwolnienie ciążowe jak bedzie serduszko biło a wcześniej niż 6tc ukonczony podobno nie widać .... ale sie boję a jednocześnie taka radość ..... |
|
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Słoneczko czułam to! ![]() Gratuluję!!! A ja zaraz lecę do lekarza. Dziś 5t5d więc powinno być już coś widać Ale mam stresa
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea trzymam kciuki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

) i jeszcze z 2 m-ce po porodzie

Na razie rozstępów nie mam, ale zobaczymy co będzie dalej, podobno mogą dopiero po porodzie wyleźć
Najlepiej sobie przed zakupem powąchać, zwłaszcza że na początku ciąży wiele zapachów przeszkadza bardziej niż zwykle.
po co się męczyć? dziewczyny to się i zwykłym olejkiem nacierają takim dla niemowląt bambino np.
tata mieszka i babcia też (z czego pół roku babcia jest na działce) Tyle, że każdy ma własne piętro... w piwnicy mamy zrobioną kuchnię z aneksem jakieś 34m kwadratowe plus schowek obok na słoiki np. czy warzywa żeby pochować i mała łazienka... później na parterze garaż, pralnia i hol , z pierwszego piętra wychodzi się do ogródka a obok drzwi babcia ma swoje 3 pokoiki , 2 piętro zajmuje mój tata a ostatnie my , łazienki nie mamy niestety , ale schodzimy na 1 piętro do babci lub na 2 do taty

wpisz mi proszę ostanią @ z dniem dzisiejszym. A Ty powinnaś zrobić test
Trzymam kciuki mocno mocno