|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
gabisun, no jedno mam
, bo jedyne jest ostre kurcze jestem juz na 55stronie ... przegladam wstecz przy okazji wspominam, strasznie duzo sie zmienia i ile sie człek rzeczy juz nauczył ![]() waniliaania... rozumiem ze dolaczasz sie do pomyslu kolażu? ![]() kaska1980... zdjecia Twojej pociechy chyba nie mam
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
to wybierzesz między tym co masz i tym:a w ogóle pomysł super |
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyznaj sie kto Ci zrobil to zdjecie? ![]() Nie no to rewelacyjne! Biore!
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Wtajemniczenie
|
my dziś pospaliśmy do 8.45 więc wyjątkowo krótko
ja chcę się z nim bawić, gadać ehsssfrossiczka- spóźnione życzonka, kochana wszystkiego najcudowniejszego, ZDRÓWKA I OBY TŻ BYŁ GRZECZNIEJSZY nika- super ten skoczek, szkoda, że nie można powiększyć zdjęcia wanilia- jaki kochany ten misiu!! gabisun- maleńka to istna podobizna Twojego meża
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-11-17 o 10:08 |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde
czyli jednak ze mnie jest taki "antyartysta", zdjęcie zrobił tż ale żeś mnie rozszyfrowała o nie mam nadzieję, że chociaż włosy będzie miała po mnie bo jak na razie to tylko jedną część ciała mamy wspólną
|
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun mszu uwielbiam wasze fotkowe dyskusje
![]() ![]() ![]() : hahahahahahhagabisun kim jesteś z zawodu bo tu mądre rzeczy prawisz i mnie zaintrygowało, ja też jestem na nie jeśli chodzi o chodziki, a fotka małej rewelacyjna, bo dziecie cudne ![]() waniliaania2009 cudny!! melduje posłusznie że mały nie spał od 5 do 8 bo się bawił i ni chu chu nie zaśnie.. 8 padliśmy oboje, o 9 już była alarmia pobudka i po 5 minutach darcia się i próbach wsadzenia czopka, poszły pierdy i kupa, czopek chyba musiał my coś tam rozruszać, suma sumarum zanim wlazł na dobre już wylazł z toną pupskowej zawartości, a teraz mama leczy swoje zdrowie psychiczne a syn jakby nigdy nic bawi się na macie... i wesoło macha rękami z miną, "oj a czemu prawie mama osiwiałaś stało się coś?" gdzie można załatwić urlop na żądanie od codziennych spraw? no i tego terrorysty? P.S. najczęstsze pytanie padające w domu młodych rodziców? "była kupa?"
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-11-17 o 10:16 |
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha no wreszcie jest to na co wszyscy czekali
![]() a ja jestem mgr fizjoterapii
|
|
|
|
#3550 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to mi bardzo odpowiada bo wieczor i tak mi pomaga a czasem sam go kąpie a ja na spacer z psem.Wczoraj tak go uspał,ze śpi mały do terazCytat:
Cytat:
,a moj dochod powinni policzyc jako utracony,wiec powinno nam to uchwycic,ale to narazie moje gdybanie i nadzieja,bo zgodze sie z tobą ,ze te 500 zł to niewiele ale jak sie ma duzy dom i kredyt do spłacenia to kazdy grosz sie liczy
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() : jupi:![]() ![]() :j upi:![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs Edytowane przez Eveliouses Czas edycji: 2010-11-17 o 10:25 |
|||
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
klarissa Gratulacje że już mozesz bara,bara
![]() co do cukrzycy swietna wiadomosc mszuświetny pomysl z kolażem ![]() aaneczkaco do tż i pokaz przed rodzicami,teściami i dziadkami tak samo heee pomaga mi nie powiem ale jak goscie z rodziny to juz cAŁkiem szaleje dziewczyny ile dziecko rosnie na miesiac chodzi mi o CENTYMETRYmacie taką orientacje??? |
|
|
|
#3552 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście jak mała marudzi i mówię TŻtowi,żeby się nią zajął to się zajmuje ). I jego sposób na uciszenie małej jak się drze- muzyka na cały regulator - sposób drastyczny nieco ale skuteczny![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to czekamy na dzisiejsze fotki ![]() ![]() Za godzinę jadę po butki |
|||||
|
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Ile się dostaje macieżyńskiego chodzi mi o kwote???
Moja mała też ulała wczoraj bardzo dużo takiej żółci, zadzwoniłam zaraz do mamy powiedziała że to od zołądka. Podajecie jakieś witaminy swoim dzieciakom???Bo w szpitalu kazali wit.K jak karmie piersią to tą daje a witamine D???? |
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a wit. d neonatolog w szpitalu zalecała przez 2 lata ( w naszej strefie klimatycznej)co do macierzyńskiego to u mnie są troche kombinacje alpejskie ale dostaję 1300zł Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-11-17 o 10:42 |
|
|
|
|
#3555 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny na tvn wlasnie jest o napieciu miesniowym u niemowlat
|
|
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi dali tylko wit k to co kupic wit D????nie ma dr dzis dopiero w poniedzialek wiec wstrzymac sie czy mam kupic lepiej? |
|
|
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie mnie juz nie pamiętacie bo się nie odzywam jakoś czasu brakuje ..w domu mam terrorystke...od jakis 3,4 dni ciągle płacze... jak nie spi i nie je to płacze... masakra nawet noszenie czasem nie pomaga..wykańczam się psychicznie.. ogólnie sama usnac za bardzo nie potrafi- woli jęczec, marudzic i plakac ze zmeczenia ale spac franczeska nie pójdzie... chyba ma kolejny skok i wiecej tez je.. wczoraj po 23 zjadla 160mleczka mojego i jeszcze by zjadla ale oszukalam ja smokiem i wcale nie spala długo bo juz o 2.30 byl krzyk- "jeść!!"Dziś idziemy na SZCZEPIENIE juz sie psychicznie nastaawiam- kupiłam jej syrop paracetamol dla dzieci i jak bedzie ja bolalo to podam,, albo podam profilaktycznie zanim wejdziemy...a nie odzywam się bo znaleźliśmy mieszkanko do kupienia.. i tak jakoś czasu nie mamy...ludzie chcą dość szybko kase a my mamy tylko 80% i na pozostale 20%musimy wziasc kredyta i to szybko a z tego co slysze moze to potrwac jakis miesiac... tak się ciesze!!juz mysle jak sciany pomalowac w salonie- moze cos poradzicie??jak dobrac kolory do kuchni .. tam jest taka kawa z mlekiem jak zrobić w salonie??? MSZU- fajny pomysl z kolazem ja tez uwielbiam go robic![]() zdjęcie salonu i mojej Niuni..
|
|
#3558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a macierzynski zalezy od wysokosci zarobkow,ja dostaje 1500 co mnie bardzo cieszy,szkoda,ze tek krotko,no nie.Powinno sie to dostawac przez 2 lata wychowawczego,to byłby normalny przyrost naturalny,a tak-dają lub nie(czesciej nie) i dziwią sie,ze dzieci sie nie rodzą.A za co mamy je utrzymac?Ja tam nie narzekam,bo sobie radzimy i to nawet całkiem dobrze,ale są osoby co naprawde mają ciezko a panstwo wg.mnie jest w czarnej du...co do pomocy rodzinie
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1200zl brutto? to od tego musisz odjąć jakieś 400zl chyba bo podatek i zus...ja zarejstrowałam się na 1800 brutto i mam 1300zl ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Mpik super mieszkanko nawet by pasowało do tego wnęrza, chociaż ten kolor który jest teraz jest też super ![]() Evelio dokładnie ja urodziłam 4 września a macierzyński dostałam ( za 2 miesiące) 10 listopada tylko u mnie lepsza sytuacja jestr, ale jak ktoś ma rachunki do popłacenia itp. to masakra 2 miesiące bez wypłaty, szok |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
ufff przejrzałam cały watek
![]() tak jak sie spodziewalam, mam polowe a moze nawet nie zdjec maluchow, kotrych mamy daly tu kiedys o sobie znac ![]() tak czy siak zebrałmi sie niezly klan
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maciezynskiego dostajesz zaleznie od wyplaty.
|
|
#3563 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam Mądrze dr gadał że naprawdę nie zawsze to jest to a często jest to mylone albo przesadzone Cytat:
No super z mieszkankiem My na kredyt czekaliśmy tak dwa tygodniewięc może się uda Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:![]() : oklaski:![]() klaski :Dziewczyny mój mały ma chyba ten skok pierwszy Wiem że tam jest 5 tydzień a u nas jest 4 ale jak się dziecko urodziło później to skok jest wcześniej a mój Franuś prawie tydzień przeterminowany no i objawy na to wskazują Chce być tylko u mamusi na rączkach najlepiej przy cycku jest niespokojny, budzi się co chwila A w nocy się wycisza i jest ok Ale w piątek postanowiłam iść na warzenie i na dzieci zdrowe do pani Dr Strasznie mi od wczoraj ulewa i czytam o tych refluksach i może ja mam za rzadkie mleko i trzeba je zagęścić Przychodnie mam dwa bloki dalej więc w piątek pójdę No chyba że położna przyjdzie i coś doradzi |
|||
|
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
wiec zakupie dzis wit d
dzięki dziewczynymoja małą jak wstała po 8 do tej pory nie chce usnąć zazdroszcze dziewczyną które sypiają w nocy dłuzej niz 4h jak wy piszecie o tym to nie wierze i dfo tego trudnosci z zasnieciem do 2h masakra
|
|
|
|
#3565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale super bynajmniej masz małą pod kontrolą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mieszkanie super, może jakieś jasne kolory? żółty?trzymam kciuki za szczepienie Cytat:
co wolisz
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
no nie do końa super, o większości rzeczy wolałabym nie wiedzieć...tyle naoglądałam się chorych dzieci i ch cierpienia, że połowę ciąży zamartwiałam się czy aby moje dziecko jest zdrowe
pracowałam też z dziećmi z autyzmem, zespołem Downa i róznymi naprawdę rzadkimi schorzeniami mózgu...straszne co ci rodzice przechodzą...a dzieciaczki naprawdę wspaniałe a tyle muszą się wycierpieć...Pracowałam też z dziewczynką z bardzo ciężkim uszkodzeniem mózgu: urodziła się zupełnie zdrowa, jak miał 4 miesiące wypadła mamie z rąk i uderzyła się o kant łózeczka teraz nie ma z nią żadnego kontaktu, ma 6 lat, nie potrafi mówić, bardzo ciezko do niej dotrzeć ehhhh..aaa...jeszcze w życiu nie uwierzę w to, jak to się mówi , że matki alkoholiczki rodzą zdrowe dzieci
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-11-17 o 12:02 |
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
narazie butli nie ma chodz sama nie wiem czy nie wprowadzić teraz usneła po 4 h grymaszenia,sama nie wiem co robić jak u was było same wprowadziłyscie butle bo wiele z Was tak robi że karmi piersią i daje dodatkowo butle, mi sie zdaje ze ona sie nie najada samymi cyckami.
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie.
Corcia śpi od 10-tej, a mam pije kawkę i nadrabia wizaż. Pogoda straszna 5 stopni i szaro buro, w sumie nie pada i powinnam zbierać sie na sacer ale taaak mi się nie chce w taką pogodę. U nas problemy z karmieniem rozkręciły się na dobre, już nie tylko wieczorem ale i w nocy i w nad ranem taki ryk, że cycka jej podaję. Histeria poprostu, nie wiem jak długo dam radę słuchać tych jej żali i wciskać jej pierś na siłę mały cwaniak chce butlę....To już dyży chłopak GRATULACJE!Cytat:
Nie ma to jak kupa z rana ![]() Najważniejsze, że są efekty, może zrozumiał? I perspektywa rozstania na jakiś czas Go przeraża, a to dobrze świadczy. Będzie lepiej Fajny miś a uśmiech super ![]() Cytat:
Ostatnio koleżanki córka przytyła w 6 tyg. 1,8 kg a nie urosła ani 1 cm (tak zmierzył ją lekarz). ninaad- próbuje ją przetrzymać, ale wiesz jak to w środku nocy krzyki malucha- szkoda mi męża i sąsiadów no i w tej nocnej ciszy wszystko brzmi jeszcze bardziej żałośnie...Zasiłek macierzyński to 100% Twojej pensji liczone na podstawie średniej z ostatnich 12 miesięcy. Jeśli byłaś na zasiłku chorobowym w ciąży to będziesz dostawała dokładnie taką samą kwotę. Podajemy wit. K do 3 miesięcy i D do 2 lat. Moja Pani Doktor kazała podawać wit. K mimo dokarmiania, ale tylko przez 2 miesiące a nie przez 3 . Cytat:
Gratuluje zakupu mieszkanka. Jak macie taki duży wkład własny (80%) to kredyt dostaniecie znacznie szybciej, bo nie ma wszystkich procedur. Na kolorach nie znam ale kuchnia łączona z salonem podobają mi się w barwach naturalnych: beze, brązy, piaskowe, ecru. Ortopedzi nie zalecają.
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczesliwa u mnie dokladnie to samo z cycem jest ma trudnosci z chwytaniem go musze jej pomagac i tak nie zadowolona Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-11-17 o 12:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

, bo jedyne jest ostre
kurcze jestem juz na 55stronie ... przegladam wstecz
i ile sie człek rzeczy juz nauczył 

czyli jednak ze mnie jest taki "antyartysta", zdjęcie zrobił tż
ale żeś mnie rozszyfrowała 

darła się okrutnie..... dostała więc samo mm a matka siedziała 30 minut z laktatorem, oby to było przejściowe, bo nienawidzę ściągać pokarmu i na pewno szybko sobie odpuszczę. Nie dość że tego pokarmu mam mało, to jeszcze Dagula zaczęła nim gardzić ;(
jakoś czasu brakuje ..
klask i: