|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() Jakoś młode laski zawsze mnie odstraszały, bo jakos mam wizję, że ciągle siedzi na telefonie, pisze sms-y, ogląda seriale ![]() ![]() ![]() Cytat:
My byliśmy z tż i uchroniliśmy się przed faraonem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Darusia- powodzenia w biznesie!! ja z tż myślimy o czymś ale chcemy sprowadzać z anglii bo tam dużo taniej... (przyjaciel tż-ta tam mieszka i jest chętny nam pomagac ) ale zobaczymy... Szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich malych chorowitków!! ![]() Mała się obudziła po godzinie snu więc idę na przytulasy bo na 15 ide do pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Aaaa.. i chwalę się- mała zalapała czołganie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Witajcie po dluugiej przerwie
![]() Tak Was podczytuje, podczytuje, ale weny do pisania brak... i czasu.... Pochorowaly sie dzieciaczki, oj pochorowaly... Dla wszystkich malych i duzych (P0P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u nas wszystko ok, Hania zabkow jeszcze nie ma, pelza a`la Ninja po calym pokoju, kiwa sie na czworakach w przod i tyl, rozgadala sie (zwlaszcza jak jej sie cos nie podoba ![]() ![]() Robi pa,pa (ale jak jej sie chce),robi ok ![]() ![]() Bawi sie najchetniej oczywiscie nie zabawkami kupionymi przez mamusie, tylko np. pudelkiem na te zabawki, albo butelkami po wodzie, itp.. ![]() A ostatnio zrobilam jej "klocek sensoryczny" w butli 5l po wodzie ![]() ![]() ![]() Koncze, bo juz cos miauczy i nawoluje, bo wlasnie sie obudzila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mała dziś od rana bunt jedzeniowy . zgłodnieje zje he he
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
I znów zaczyna się gorączka
![]() ![]() ![]() ![]()
#815 |
Zakorzenienie
|
mrowak ja bym wziela ta opiekunkę która się spytala jak dziecko ma na imię, i co lubi
![]() megi z goraczką jest tak że rano jest najmniejsza i w ciągu dnia systematycznie rośnie, żeby na wieczór być największa. Współczuję bardzo. Ja przy Eryku się nauczylam, że jak coś mu było i antybiotyk dawali to kazalam w zastrzykach, bo to wiadomo że wszystko przyjmie a do buzi to różnie. Na zbicie goraczki podobno najlepsza herbatka z liści malin(ta co na rozwarcie ![]() I mnie zawsze straszyli żeby nie dopuścić żeby dziecko gorączkowało powyżej 3 dni( temp powyżej 38,5)dokladnie nie pamiętam o co chodziło ale to coś z białkiem w organiźmie. Oj bidulko ![]() Ja dzisiaj po zakupach lumpkowych, to kupila 10 szt klocków sensorycznych za 9 zł, no i statyw do aparatu za 8 zł. Było dużo zabawek FP, ale wszystko ciężkie, więc się nie opłacało, poczekam do soboty ![]()
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
Megi co z tym Iguśkiem??
![]() ![]() A ja miałam jeszcze na dzisiaj zwolnienie na Hankę, ale siedze w pracy. Mam masę roboty a dzieci moje mnie wykańczają ![]() ![]() ![]() ![]()
#817 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - moja też czeso jest wyjcem ale to nie zeby , to mamo weźmnie . nie wychodź czasem z pokoju itp. do tego od jakiegos czasu woła ma ma ma . i wiem ze to robi świadomie , bo do babci jest ba ba ba
Megi - no to napewno nie trzydniówka ![]() Dziś środa Ukrycior bedzie miała w domu Manie ![]() ![]()
#818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Marcel na serio mnie wykańcza, a raczej nas. Wracamy z pracy i z Nim się nie da pobawić i powygłupiać on do 19 jęczy i chce być noszony na rękach ... ![]() ![]() Ciekawe czy ukrycior się do nas odezwie że już ma malutką ![]() ![]()
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
nic tylko czekac na zdjecia
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- ania u nas to samo i probuje jak widze tezteta mowic tata ale poki co wychodzi jej tada da da do mnie mama i do babci baba jest juz rowniez;0)
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty na Dyzia nie narzekaj tutaj - gdybym nie miała teraz takiego marudy w domu, to skoczyłabym tam do Ciebie i porwala na trochę Dyzia. Jest megasłodki i przytulasty. No i lubi być noszony, bardzo, bardzo... bo jak nie... to płacz ![]()
![]() |
#821 |
Wtajemniczenie
|
Mój Dyziek to mówi tylko baba tata i tytyty, ale zupełnie bez świadomości
![]() ![]() Megi muszę narzekać bo On na serio jest męczący... ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-17 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
kolejna paczka dla malej przyszla
![]()
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Fasolka-
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tęskniłam za Tobą ![]() ![]() megi - biedny Igorek. Mam nadzieję że to już ostatni dzień.
#824 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
ale sie dzieje u nas!! i super jak zdjęcia wrzucacie jak ja kocham fotki oglądac!!! P0P no staram sie pisac cie przez "zero" hihii przykro mi z powodu złamanej nogi i tego bólu... ale przynajmiej sobie odpoczniesz i zobacz jak lataja nad toba!!! Darusia... wow to gratuluje podjecia decyzji o sklepie!!! Oby interes dobrze ganł do przodu! megi.. u nas tez pamietasz? była gorączka 3-4 dni i co i dupa... to nie trzydniówka.. i do dzis nie wiemy co to było.... jakas infekcja i tyle, u nas poza gporączka kompletnie tez nic nie było. UKRYCIORKU!!!!!! JA TU CZEKAM Z UTESKNIENIEM NA CIEBIE - NA WAS!!!!!
![]() mrowcia kobieca intuicja na pewno sprawi że wybioerzesz dobrez!! Ja zasze na swojej polegam!!! nie martw sie ja bym wyrała najbardziej ciepła osobę, któa odrazu wzbudza zaufanie. czasami sa takie osoby i sie to sprawdza. fasolka!! witaj!! fajnie że sie odezwałas! i dzieki za świetny pomysł z butelka sensoryczna!!! A swoja droga przypomniało mi sie ze znajomych daLSZYCH siostra z męzem nie kup[owali takich zabawek prawie wcale i uczyli dziecko bawic sie tym co było pod reka sami wymyslali i świetnie sie dziecko chowa... naparwde.. jest bardzo ułozone grzeczne i nie nerwowe.. chodx nie wiem jaki wpływ na to miało takie wychowanie bez zabawek i słodyczy ale jednak efekty sa super! machaj!! nastoletnia mamusiu1 tylko zazdrościć ci takiej urody bo ja miałam inny problem.. w wieku 17 lat kupowałam papierosy bez dowodu dla kolezanek.... ![]() a ten komplecik wcale nie drogi!!! swioetny jest! a Kalinka po prostu słodziuchy tygrysek czy panterka ;p Michalinka od wczoraj woła juz MAMA.. a wczesniej tylko raz jej sie zdarzyło w piatek, i nawet gaworzenia nie było mamamamama odrazu jak jej znikne z pola widzenia do drugiego pokoju albo jak cos chce to MAMA tak świadomie i tylko kiedy trzeba!!JESTEM TAAAKA DUMNA.. aż za serce ściska i łezka w oku sie kręci1 I ODWAZYŁAM sie podac jej wczoraj cos do reki.. byo to ciasteczko z HIPPA po 7msc.. rewelka na pocztaku sie wytraszyła bo myslała że to zabawka i siup do buzi a to smak dało i zwatpiła.. ale jaka radosc była! czy tak samo moge jej podac skórke od chleba?? i co obrac całkiem z tego miękkiego? rany boje sie.. głupol ze mnie ![]() POTERZEBUJE JAKIS ŁATWY I SZYBKI przepis na deser z jabłkami mam duzo swojskich jabłek z sadu bede dzis nrobic soki na zime dla michaliny i chce deserek jakis ? jak to zrobić? Np. zetrzec na tarce i kaszki dodac? albo tego pokruszonego ciacha? a co jeszcze mozna?
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
1 odrazu pisze PAMIETAJCIE.. aby zabezpieczyc dojście do szyflad w komodahc.. bo michalina sama doszła sama otworzyła jedna i drugą i chciała sie na niej wspiąc .. byo by nieszczescie bo blat z marmuru i dodatkowo ciezki telewizor a szfka prowizorka stara.. jeszcze nie wymieniona!
2. z pierwszym ciachem.... 3 prezent Marcina .. przyda sie .. ![]() 4. to blixniacy z mama ..PODOBNI CO??? ![]() 5. michalina z tatkiem 6. pasy na tyłek 7 tort wyrobu mojej babci 8. marta z kolegami z klasy.. bo u niej tylko 3 dziewczyny reszta to chłopcy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Darusia-trzymam kciuki za biznes ![]()
![]() |
#827 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A beret mam z all, jako gratis do kombinezonu ![]() ![]() Cytat:
![]() sliczna i MADRA! Prawda, ze jak sie slyszy maaama od wlasnego dziecka, to mozna zwariowac ze szczescia i serce topi sie? ![]() Ja mojej juz podaje do lapki biszkopty petitki lu, te okragle, miekkie, a jaka mala szczesliwa!! Przy pierwszym sie lekko dlawila, ale spoko, daje rade ![]() A Hania bedzie miala duzo takich "dziwnych" zabawek, bo 1-malo kasy 2-malo miejsca 3-dzieci szybko sie nudza zabawkami i takie "wymyslone" mozna szybko zmieniac 4-pobudzaja wyobraznie dziecka (moj maz do dzis wspomina z zapalem i radoscia w oczach walki robotow robionych z kartonow po mleku ![]() 5-Hania naprawde swietnie sie nimi bawi i chyba najczesciej i najdluzej Ja przyznaje sie bez bicia, ![]() Wsiaklam tam doglebnie.. http://tuptusie-adoptusie.bloog.pl/podaj_haslo.html Tylko trzeba tam napisac do autora prosbe o haselko, ale historia niesamowta~ 2 adoptowane dziewczynki, siostry, i niesamowita rodzina z juz swoim synkiem. Swietny styl i skarbnica wiedzy wychowawczej. POLECAM! Megi i wszystkie mamuski cierpiacych maluszkow, BARDZO, BARDZO WAM WSPOLCZUJE ![]() Oby szybko wracaly do zdrowia! Moja poki co miala tylko raz katar, ale ja dziekuje, postoje ![]() Nocki nieprzespane, placz i wycie... A te 3dniowki to juz wogole mnie przerazaja... No, ale coz wszystko przede mna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
o kurczaczki
![]()
#829 |
Wtajemniczenie
|
Megi chorobcia-czekać na wysypkę a jak jej nie będzie?ile kazała Wam jeszcze czekać?
Fasolka boska Hania ![]() ![]() ja mu dawałam takie nieodpakowane bo to jest kolorowe i mu szeleści. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
P0P a jak tam rzucanie palenia przez tżta
![]() ![]() Ciekawe czy ukrycior tuli już swoją Manię ... ale mnie ciekawość zżera ... ![]() Fasolka no nareszcie!! Lanie Ci się jak nic należy !! ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-17 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
fasolka zajrze na bank na ta stronke o tych dziewczynkach.
Ja dzis na zebranie odnosnie wyborow niedzielnych - w komisji siedze.
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
wicie może czy do kubka niekapka lovi można dokupić samą nakrętkę?Daniel mi przegryzł ustnik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Rozeznanie
|
hej babeczki;
Chwale sie, ze Barbulek moj wlasnie spalaszowal ze smakiem jabluszko ze starta marchwia; pierwszy raz taki deserek dostala; ale bylo mlaskanie... A od wczoraj rozpelza mi sie na calego po calym kuchnio-salonie; zegnaj blogi spokoju... ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- ale niewiele mi pije, bo z butli jak leci, to po policzkach, z niekapka nie bardzo jej idzie, z lyzeczki nie za wiele; nie lubi pic; i co ja mam zrobic; cycek teraz nie jest tak czesto znowu ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- megi, i co z Iguskiem? jest wysypka? |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
ponoć można
![]()
#836 |
Zakorzenienie
|
tu znalazłam taki przepis??
czy to żóltko dodac surowe czy juz ugotowane? 180 ml mleka modyfikowanego żółtko 8 gr maki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia Mleko wymieszaj z żółtkiem i mąką, zagotuj cały czas mieszając. Można dodać owoce np. jagody, borówki, maliny (przetarte prze sitko), starte jabłuszko albo namoczone i zmiksowane suszone morele lub śliwki.
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-17 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
A jak odmierzyć 8g mąki bez wagi
![]() P0P to straszna kicha :/
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-17 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.