|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Dzien dobry
![]() u nas szaro , buro i ponuro a ja niedospana jestem ![]() za to młoda kima juz pół godziny , odsypia noc . Całą noc sie wybudzała i kreciła na wszystkie strony , podnosiła głowe i sprawdzała czy jestem obok i zasypiała tylko poto żeby za godzine znów sie wybudzic ![]() ![]() ![]() obudziła sie o 6tej na flache i stwierdziła że nie opyla sie juz spac skoro co dzien budzi sie o 6.30. no masakra .. ciekawe czy pogoda sie poprawi ,. ostatnio co dzien spacerowałysmy po 2-3 godziny tak było pieknie , jak nie bedzie padac to pójdziem na godzinke koło południa może ![]() a gdzie jest jamajca ![]() i djerba sie nie odzywa - ale do niej chyba mąż z rejsu wrócił ![]()
#1052 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kaszkę tez kupiłam - bezmleczną holle, chciałam robić na moim mleku i podawac, ale łyżeczką nie chce wogóle jej jesc a butelką nie umie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23286941]Velluto, te klocki moja mama chce małej kupić ![]() A te z oszołoma to takie: http://allegro.pl/fisher-price-wesol...304053173.html[/QUOTE] te klocki K'k Kids sa super! Gdyby nie to, że wczesniej juz kupiłam bardzo podobne z sassy, to te brałabym bez zastanowienia ![]() A te z Auchan w bardzo korzystnej cenie - może się skuszę ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No ślicznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() tak się właśnie zastanawiam,czy jak skończy pół roczku to zamówić taką wizytę kontrolną(typu bilans 2 latka ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Witam!
U mnie tak samo ![]() Cytat:
![]() Gratuluje miesięcznic, ząbków i nowych umiejętności dla maluszków ![]() Z nowości u nas mały już obraca się z brzucha na plecy w obie strony a od dwóch dni pełza. ![]() Miałam więcej napisać ale mi się właśnie obudził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trafiłam kiedys na forum mam, których dzieci ssały kciuka. Pisaly, że dzieci często tak mocno ssą paluszek, że powstają na nim rany, a paznokieć jest tak zniekształcony, że konieczna jest interwencja chirurgiczna. No i dzieci najczęściej porzucają kciuka same dopiero w wieku dopiero kilu lat. Jak dla mnie to zdecydowanie za długo. Zresztą założyć skarpetki na dłonie takiemu kilkulatkowi to nie taka łatwa sprawa ![]() Na tym forum ginekologicznym które przywołujesz "ekspert" pisze, żeby pozwalać dziecku na sanie kciuka a jednocześnie mówi, że ssanie kciuka powoduje wadę zgryzu - " ssanie kciuka powoduje systematyczny nacisk na wyrostek zębodołowy górny nawet gdy nie ma ząbków. Dlatego dzieci ssające kciuk mają najczęściej przodozgryz." ![]() Dziekuje bardzo za porady takich "ekspertów". No i na pewno dużo łatwiej oduczyć dziecko ssania smoczka niż ssania kciuka. Z tym, że moja córka nie chce żadnego smoczka ![]() Podsumowując - ja nie pozwalam na ssanie kciuka i kategorycznie z tym walczę. Bardzo żałuję, że pozwalałam na to przez pewien czas. Ale każda mama robi jak uważa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.
Michasia przebudziła się o 5 rano.Dostała butlę i spała do 8 ![]() Niestety zatwardzenia ciąg dalszy ![]()
#1057 | |
Rozeznanie
|
Nie dosc, że piekna, to jeszcze jaka zdolna
![]() ![]() Cytat:
![]() Moj juz prawie sie przekreca...z plecow na brzuch ![]() ![]() pelzac tez by bardzo chcial, ale nie potrafi sie odepchnac-ile przy tym krzyku ![]() W ogole oststnio powrocily krzyki i piszczenie, ze uszy wiedna..wspolczuje sasiadom ![]() dzisiaj mega sprzatanie kuchni ![]() ![]() ![]() milego dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas Rafał (6,5 miesiąca) narazie nie chce żadnych kaszek ale cierpliwie proponuje moze sie na jakąś w końcu skusi. Choc tak szczerze to ja sama bym ich nie zjadła, są baaaardzo słodkie. I nie przygotowuje na swoim mleku tylko te mleczno ryżowe. Poczytałam jak zrobic samemu kaszke wiec poki co zakupiłam kasze jaglaną i bede kombinowac.. Owoców nie chce za bardzo jesc, zawsze jest przy tym "awantura". Wczoraj udało mi sie mu wsunac połowe słoiczka jabłko-winogron-rózane puree takze zobaczymy czy tylko to polubił czy sie w koncu przekonał do owocow. A podaje któras z was kleik ryzowy z owocami? Bo moze tak udało by sie przemycic i cos kaszkowego i owocowego zarazem Za to obiadki je bardzo ładnie, ok. 160 ml. Najczęsciej robie mu sama bo mam warzywa od tesciowej takze dodaje po trochu rozne nowosci i wsuwa ładnie. Z miesa kupuje medialiony z indyka.
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
#1060 |
Konto usunięte
|
Bratko gratuluję Bogusiowi
![]() Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak podaję jej deserki to otwiera dziubek jak pisklak ![]() Jak narazie z obiadków smakuje jej zupka jażynowa i ziemniaczki z dynią HIPP.Ziemniaki ze szpinakiem zjadła,ale jej nie smakowało ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831] A u nas ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
melduję, że odzyskałam łączność ze światem i wkrótce będę nadrabiać
![]() miałyśmy dziś iść z Ewcią na pierwszy spacer w spacerówce, ale pogoda się schrzaniła, folii na spacerówkę brak, a zresztą wolę, żeby pierwszy raz był normalny, a nie zafoliowany, bo jak znam swoje dziecko, to będę wracać biegiem z wielkim wrzaskunem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
szaja - gratki dla Agatki za pół roczku
![]() a ja sie chwale - moja panna własnie obruciła sie pierwszy raz z plecków na brzuszek ![]() ![]() ![]() i wydaje mi sie ze te nocne wygibasy opatrznie wziełam za próby siadania . to były próby obrotów ![]() moja panna co chwile próbuje coś nowego i nie nadążam za nią ![]() juz sie boje co bedzie dzis w nocy jak sie rozkreci ![]() szaja - czy twoja Agatka też pirwszy raz zaczeła sie przekrecac tydzien przed 5 miesiącem?
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-11-17 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie, to chyba chodzi o to, jak intensywnie dziecko ssie. No bo jak w sumie chwilę w ciągu dnia, to nie jest takie straszne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() szaja, najlepszego dla Agu ![]() ![]() silpe, ![]() margo, witaj ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-17 o 09:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | ||
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23282533]A ile rzeczy chcecie kupić? Ja malutko, 2, i to malutkie, bo przecież mała od rodziny też coś dostanie.
I mam problem ![]() ![]() na pewno kupimy pakę klocków piankowych. bawi siętakimi na basenie i to jest hicior. na razie co prawda gryzie, liże i nimi rzuca, ale jak podrośnie to będzie może coś budować. (ok 50zł) oprócz tego chciałam tą ośmiornicę lamaze, co ma piszczałki w mackach ![]() no i jakąś interaktywną jeszcze do tego, ewentualnie zamiast ośmiornicy. i teraz nie wiem, czy pszczółkę Tosię (też widziałam w tesco), czy coś innego? może ten sławny garnuszek na klocuszek? tak, żeby się ze wszytkim wyrobić w granicach 150-200zł. co byście poradziły? ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]... A u nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a u nas odwrotnie. dziś załapała obracanie z brzucha na plecy ![]() za pierwszym razem mama pokazała oczywiście, bo moja córa to leń patentowany. a potem ja ją kładłam na brzuszek, ona fik na plecy... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Szaja gratulacje dla córci:kwiatek: i wszystkiego najlepszego
Silpe ![]() emerald nie wiem co poradzić bo sama mam nadal problem co małej dokupić ![]() Przyznam że nad tymi klockami piankowymi też myślałam. A pszczółka jest fajna widziałam w Tesco i jakbym nie miała już pieska kupionego na pewno bym się zastanowiła nad jej zakupem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez cycowa i jak narazie i do ukonczenia 6 miesiaca (za 11 dni) podaje malej ..cycyca, na deser owoce ze sloiczka lub przygotowuje sama(jablko, banan, pomarncza, mandarynka, brzoskwinia, winogrona, ananas, gruszka). Te ze sloiczka , niektóre zawieraja dodatek kaszki ryzowej lub platki zbozowe..., a do samych owocowych dodaje 1 lyzeczke kaszki ryzowo-kukurydzianej bezglutenowej, równiez odaje 1/2 lyzeczki do 20 ml sciagnietego mleka do ostatniego karmienia na noc i reszta cyc..... Podczas dnia mala wypija 50ml soczku (pomarancz, winogronka , ananas) Nie bede sie spieszyc na sile aby zaczela momentalnie wszystko jesc..lepiej powoli i wedlug zalecen pediatry. Musze jednak przyznac sie, ze dalam juz sprubowac malej ziemniaka, marchew i dynie...i nawet jej smakowaly...zatem po 6 miesiacu zaczniemy dawac na obiadek warzywa. Cytat:
Prawdobopodnie po poludniu ma sie przejasnic no i super, bo wyjdziemy na dluzszy spacerek. Przed obiadem tez wyjdziemy z parasolem i folia ale na krócej. Amelia wstala dzisiaj o 8, pobawila sie nowo zakupionymi ksiazeczkami dla bobasków , zjadla i juz spi od 11 .Musze ten czas wykorzystac, wskoczyc pod prysznic..... obiad juz zrobilam: fasolka po bretonsku ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Bratko gratuluję Bogusiowi ![]() Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ..o gluten zapytasz lekarza i po problemie ..FILMIK JEMY OWOCE ... oto jak moja Melcia wsuwa owoce, buntuje sie jak wolniej chce jej dac nastepna lyzeczke
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-11-17 o 17:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odnośnie glutenu- moja córcia ma prawie 7 mies i nadl nie wprowadziłąm glutenu bo pediatra kazała nie wprowadzać. I teraz nie wiem czy czekać do 9 mies czy wprowadzić teraz. Pediatry się już pytać nie będę bo dyskusja bezsensowna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zmykam tymczasem bo pare rzeczy w domu do zrobienia mam. ale na rady czekam, wręcz o nie błaaagaaam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zadomowienie
|
Hej!!
Danio i Lusia - spóźnione wszystkiego naj!! ![]() Szajciowa Agu 100lat ![]() Silpe ![]() Olcia przykro mi, że trafiliście na takieo beznadziejnego lekarza ![]() ![]() Moja Niunia też miała 2 dni pod rząd próby zrobienia echo po czopku uspokajającym - podobno 80% dzieci idzie po nich spać. Moja była w tych 20% co były wściekłe a nie śpiące ![]() Bydgoszczanko moja Karola też czasem ssie kciuka np. jak zasypia. Czytałam, że do chyba 2 roku życia nie ma w tym nic złego, więc pozwalam. Za to jak pcha go sobie do buzi przed jedzeniem czy w trakcie zabawy zdecydowanie jej wyjmuję. Niunia już pisałam... wiesz, że trzymam kciuki! Olivko całe szczęście, że Kornelci się nic nie stało. Dziękujemy za ząbkowe gratulacje ![]() ![]() Jadę dzisiaj do gina po zaświadczenie do becikowego. Jak byłam na wizycie to zapomniałam ![]() Jak Wasze dzieciaczki się czują po tych ciasteczkach Hippa? Ja od tamtej pory co mi cały deser po tym ciasteczku zwróciła boję się dać ponownie/. Wklejam parę fotek z komórki, aparat Nam się rozwalił ![]() Pierwsze po paru minutach po urodzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Bratko gratuluję Bogusiowi ![]() Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() My już po spacerze, takim toszke wymuszonym bo do szkoły musiałąm iść.Zimno okropnie. Cytat:
![]() Olcia też sie przewraca, w łóżeczku, na macie, na lóżku u nas.Na plecach prawie nie leży.Jak sie przewróci to na brzuchu potrafi sporo wytrzymac. Moje dziecko sie tak rozgadało, ze od rana tylko giii, guuu, geeee itp. Zaczeła sie wyginać w łuk ale czemu to ma sluzyć to nie wiem. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-11-17 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Raczkowanie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Bratko gratuluję Bogusiowi ![]() Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23282887] Dla 3-latków polecam puzzle, klocki lego, ![]() ![]() Dla 7-latki też poszłabym w gry- ja od kilku lat moją 12 letnią siostrę i 10letnie siostrzenice grami obdarowuję- maja już Scrable, Monopoly, Rummikub, Farmera, i grę karcianą Duo. Dla 7-latki super będzie FARMER , jest też w skromniejszej wersji TUTAJ. Moja siostra dostała ta gre jak miała 8 lat, całą rodzina gralismy aż do północy. ![]() Ja siostrze i siostrzenica kupie w tym roku: OWCZY PĘD, POLOWANIE NA ROBALE, FASOLKI. i może jeszcze i dla siostry i dla rodziców AGRICOLA [/QUOTE] Dzięki Lea! Super są te gry, myślę że Farmer będzie pod choinką ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23279199]Dzisiaj tę pszczółkę znów na żywo oglądałam, szalenie sympatyczna ![]() Zależy ile chcesz wydać. Dla małej widziałam super rzecz - pierwsza gra w klasy http://www.miluch.pl/product-pol-144...-K-s-kids.html albo taka "torebka" http://www.miluch.pl/product-pol-119...-K-s-Kids.html Ew. na allegro, tylko nie pamiętam kto to sprzedaje, są też puzzle piankowe do kąpieli (jak tak wpiszesz to znajdziesz) - super rzecz, np. dziewczynka i mnóstwo ubranek albo miasto, puzzle "nakleja się" na kafelki. Komplet 4- parę złoty. Dla chłopca - może gra Zgadnij kto to? my siostrzenicy-chrześnicy męża, ma 9,5 roku, chcemy to kupić, 56zł kosztuje u sprzedawcy penquins 2006 (tak chyba się zwie, tak kupimy rzeczy dla Agu no i znaleźliśmy też dla starszej). [/QUOTE] Super są te puzle piankowe, znalazłam takiego pieska, którego można ubierać ![]() Zaraz obadam tego sprzedawcę, właśnie szukam takiego, u którego kupię prezenty dla całej rodziny ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23282533]A ile rzeczy chcecie kupić? Ja malutko, 2, i to malutkie, bo przecież mała od rodziny też coś dostanie. I mam problem ![]() ![]() My kupimy podobnie, jeden, góra dwa prezenciki, bo resztę dostanie od mojego i męża rodzeństwa i od dziadków, więc nie wiem po co miałabym kupować. Listę już mam ![]() Witajcie Dziewczyny w ten bury dzień, u nas od rana kropi. Byliśmy wczoraj u lekarza z tym katarkiem, dostaliśmy to co kupiłam dzień wcześniej ![]() ![]() Musiałam zapytać Panią doktor o L4 na dziecko, potrzebuję po macierzyńskim na 2 tygodnie, strasznie mi głupio było, ale to poprostu konieczne, żeby nie dezorganizować pracy reszty pracowników. Zgodziła się ![]() ![]() Teraz uwaga, powiedziała mi, że dzieci karmione mlekiem modyfikowanym mają wprowadzany gluten w 10 miesiącu. Czyli jedzie wg tych starszych zaleceń, i teraz nie wiem, wprowadzać, czekać? Spróbujemy podać teżBebilon HA, żeby sprawdzić czy jest już ok. Zobaczymy
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
kafuniax tak Kornelcia też nie cierpi wyciągania z noska ale ona to się złości bardziej niż płacze.
Ahhh ten gluten ja też dalej z kropce... i co lekarz to inna wersja. Spróbuję jeszcze do mojej zadzwonić i przy okazji zapytam o tran- na razie nie podaję ale chciałabym zacząć bo sezon choróbsk w pełni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My pod choinkę dajemy tylko uczniaczka. Jeszcze na 6 grudnia coś musimy wymyśleć.
![]() |
#1075 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Bratko gratuluję Bogusiowi
![]() Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() Brawo dla Agatki ![]() Cytat:
![]() ![]() Owszem,kiedy się ssie palec (lub palce) są jakby cieńsze,ale później wszystko wraca do normy i różnicy wcale nie ma ![]() Wad zgryzu również ani ja,ani mój brat nie mamy ![]() Pewnie tak jak piszesz zdarzają się cyrki ze zniekształconymi paluchami itd,ale pewnie to rzadkie przypadki... Cytat:
![]() Tak zbiorowo pogratuluję wszystkich rocznic i umiejętności nowych ![]() ![]() bydgosiu cieszę się bardzo,że Luizka ma się dobrze,buziole dla niej ![]() ----------------------------------------------- Ja się pochwalę,że "zrobiłam porządek" z Oliverem w nocy ![]() Oliver ciągle wisiał na cycu i kręcił się całymi nocami. Wprowadziłam więc w życie metody z książki "Uśnij wreszcie" i zadziałao ![]() Dziś (czwarta nocka) Oliver jadł w nocy dwa razy,obudził się poza tym jeszcze tylko raz,ale zaraz zasnął ![]() ![]() ![]() U nas pogoda dziś koszmarna,wieje i leje...Nie ma szans na spacerek... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
myślisz, że te ciasteczka były powodem wymiotów? może to zbieg okoliczności. ile ich dałaś na ile owoców? a jak z innymi glutenowymi produktami - coś podawałaś? przyznać się, które brzdące piją z niekapków? jak one się tego uczyły? liwka jest oporna pod tym względem. nadal traktuje go jak gryzak. póki co przełożyłam jej uchwyt z niekapka do butli z normalnym smokiem żeby sobie sama trzymała łatwiej, ale to nadal smok... Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 Czas edycji: 2010-11-17 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też dajemy pod choinkę szczeniaczka+piramidkę. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329549 8]u nas po tych ciachach jest ok. myślisz, że te ciasteczka były powodem wymiotów? może to zbieg okoliczności. ile ich dałaś na ile owoców? a jak z innymi glutenowymi produktami - coś podawałaś? przyznać się, które brzdące piją z niekapków? jak one się tego uczyły? liwka jest oporna pod tym względem. nadal traktuje go jak gryzak. póki co przełożyłam jej uchwyt z niekapka do butli z normalnym smokiem żeby sobie sama trzymała łatwiej, ale to nadal smok...[/QUOTE] Emerald do polówki małego słoiczka wkruszyłam pół ciasteczka. Myślę, że to ich wina, bo nic takiego nie miało miejsca ani wcześniej ani później. Może mała drobinka jej gdzieś utkwiła? Gluten normalnie podaję np. dzisiaj jadła rosołek z kaszką manną i jest ok, ale podobno uczulenie na gluten wychodzi dopiero po paru tygodniach... Nie martw się, moja też nie wie co zrobić z niekapkiem ![]() Mam zaświadczenie, juppi ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Panno Migotko ![]() Moja waży gdzieś z 6,5kg ale z jej jedzeniem to nie ma co oczekiwać cudów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() niekapki to zuooo... ![]() a ja wlasnie dzis dam kasze manne pierwszy raz i tez rozkminiam ile? 30ml wody (bo mam nestle, juz jest z mlekiem) na 1 łyżkę - i to dodane do 120g np dyni z ziemniakiem bedzie ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329650 3]no to na prawdę nie wiem o co chodzi. ja mojej identyczne proporcje dałam, z tym ze walnęłam od razu cały słoiczek i całe ciasteczko... jesli masz ochote na eksperymenty to sprobuj jeszcze raz, moze nawet jeszcze mniej ciasteczka na pol sloiczka? tak kombinuje co ja bym zrobila, ale ekspertem nie jestem
![]() niekapki to zuooo... ![]() a ja wlasnie dzis dam kasze manne pierwszy raz i tez rozkminiam ile? 30ml wody (bo mam nestle, juz jest z mlekiem) na 1 łyżkę - i to dodane do 120g np dyni z ziemniakiem bedzie ok?[/QUOTE] Może kiedyś jeszcze spróbuję. Pediatra mi mówiła, że pół łyżeczki kaszki mannej na 100ml mleka. I mam kolejne pytanie, bo mam w domu kaszę manną taką co ją pogotować trzeba. W czym mam ją pogotować? Bo chyba nie w mleku modyikowanym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
Co do świat to ja mam już piramidkę-nie wiem jakiej firmy,jabłko Andy, słonika interaktywnego, ośmiorniczki i coś podobnego do chodzika ale do skakania /zapomnialam jak sie nazywa/zdjecie z allegro.
Chyba starczy, nie? Mam pełno jakiś pluszaków, grzechotek, kostek interaktywnych.Starczy do kwietnia. Ale nie mam miękiej ksiażeczki. O trzeba zamówic. Oto moja wczorajsza gaduła: http://s612.photobucket.com/albums/tt201/Darianna25/?action=view¤t=M2U0 0673.mp4 Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-11-17 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.