Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-17, 12:20   #1531
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

cześć mamuśki
dziękuję Wam za słowa otuchy

Zeberko masz też bliznowca? tak myślę czy to nie przez to ta przepuklina puściła, słaba tkanka jakaś i poszło to dalej?? bo to dokładnie obok tej blizny zrobiła się znów kluska, doktorka za dużo mi nie powiedziała na ten temat
i nic nie umisz z tym zrobić? to co to za holerstwo

Katekatee wybacz ale nie dam rady w tym tydniu jednak Cię odwiedzić, za dużo spraw mi się wywaliło a i dodatkowo auto nam się spieprzyło wczoraj, musimy drugie opłacić żeby można było jeździć,

dopiero wstałam z łóżka, tż ciągle był przy małej, jestem troche tym załamana, znów będą mi brzuch otwierać, ciekawe jak przy porodzie będzie, boję się komplikacji, mam tyle myśli że szok, nie umię nastawić się jakoś pozytywnie,
w domu bajzel a nie chce mi się tego sprzątać, jeszcze jakiejś deprechy się nabawie,
aahhh nie wiem co mam ze sobą zrobić
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:21   #1532
gucia6
Zakorzenienie

Olimpii, Milence i Kamilce życzę 100 lat

a ja tylko melduję się, że żyjemy od wczoraj mam rodziców w domu, więc niewiele będę się pojawiać, chciałam tylko powiedzieć, że już mogę świętować i cieszyć z pracy, bo dostałam w nocy @

I jeszcze mam prośbę, żeby mamusie udzielające się sprawdziły, czy są na liście i czy wszystkie dane się zgadzają, a jeśli kogoś lub czegoś brakuje, to dajcie mi znać na priv!!!
Stary 2010-11-17, 12:22   #1533
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Hmmm....czy tylko moje dziecko nie ma tego stolika??

my też jeszcze nie mamy ii włśnie się zastanawiam czy Olci na roczek go kupić
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:25   #1534
gochaa_p
Zakorzenienie

kurcze ta wycieczka do Olsztyna da la nam sie we znaki WOjtuś zakatarzony, mnie mięśnie wszystkie bolą
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:27   #1535
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Witam kochane po bardzo dłuuuugim weekendzie

No i dostałam w koncu zdjecia z sesji Bianeczki)) Wstawie kilka, uwierzcie mi, ze ciezko wybrac, bo wszystkie są piekne
jejku Katarina zdjęcia przecudowne a te ze skrzydełkami i tą małą dupcią Bianeczki mnie bardzo rozbawiło
Stary 2010-11-17, 12:42   #1536
katevalley
Rozeznanie

HEJKA!!!
stęskniła się któraś??

Tak czytam i czytam i jakoś nie mam weny nic napisać. No ale w końcu ile będę miała odpisywania, to już wolę być na bieżąco

I tak w skrócie najważniejsze:
spóźnione życzenia urodzinowe dla:

OLUSI - STO LATEK!!

KAMILKO - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DZISIEJSZEGO ŚWIĘTA!!!

NILUTKO - STO LATEK za wczorajsze 11 miesięcy!!
MADZIU - STO LATEK za wczorajsze 11 miesięcy!!

ANDRE - WSZYSTKIEGO DOBREGO za wczorajsze 13 już miesięcy!!

Vitreus - gratuluję fasoleczki i kciuki żeby rosła zdrowo
Guciu - gratuluję posady!!!

Gochaa - ale fajne zdjątka ze spacerku. Wojtusiowi chyba się podobało taki szeroki uśmiech na twarzy

Ola - ale was ta niania wycackała na czysto. Wredna baba.

Pietrusia - Kamilka wyglądała jak mała księżniczka!! Po prostu cudownie!

konspi - pytałaś się dlaczego tak rozbiłam na tyle dni urodzinki, no więc, nie wszyscy będą mogli być na urodzinkach 20, po za tym, w domu za mało miejsca, na tyle osób, a wiem, że prezenty dostanie, więc chciałabym, żeby byli też na samym przyjęciu. Ale i tak wczoraj się okazało, że w rodzinie inna impreza, której ni jak nie można przełożyć i Amelki urodzinki odkładam na niedzielę 21 listopada.

Aniulka - sukieneczka dla Agusi prześliczna. Ta pierwsza mi się nie podoba. Zbyt krótka jak dla mnie. A poza tym skoro mówisz, ze już cię wypchało, to na 4 miesiąc na pewno coś tam będzie widać i zbyt opięta sukienka to nie za bardzo chyba. Będzie ci nie wygodnie. Ale faktycznie ta druga fajna Delikatna zwiewna i miejsce na brzuszek jest

Ojej;/ nie za fajnie to wszystko się układa. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Może będzie dobrze!!! Trzeba myśleć pozytywnie.

Guciu - No to masz tą wredną @

Cytat:
film pod kołderką powiadasz? do czego to doszło... ja tam pamiętam jak czytałam książki pod kołdrą... z latarką bo mama nie kazała mi tak długo czytać
Guciu skąd ja to znam. Ale widzisz teraz przez to czytanie muszę nosić okulary. I kto powiedział, że wzrok psuje się od komputera??

Zeberko - ja nadal piorę w BOBASIE.

Kareninka - Andre to mały przystojniak. A te oczka i włoski, no "lodzio miodzio" ;p
Oj zaszalałaś z tymi zakupami A co do kapciuszków wczoraj podobne kupiłam Amelce oczywiście fioletowe ;p

Amelka też nie ma stoliczka i raczej jej tego nie brakuje.

Ela - mam nadzieję, ze ta temp. to na ząbki. I Olusi przejdzie.

Kachula - super Mati robi w końcu postępy. Jeszcze troszkę i wstanie a jak wstanie to już i pójdzie

Agusia- Oby Filusiowi przeszło Ah te @ lubią zaskakiwać swoją obecnością albo brakiem

Lucky - piękne albumiki. Musiałaś sie nieźle napracować. Moja mała też już jakiś czas zasypia w łóżeczku. Jestem konsekwentna. Kręci się dotąd aż uśnie sama. Czasami tylko w dzień na rękach. Ale też rzadkość.

Katarina - no to wypad się udał Bianka ślicznie wyszła. Ale najbardziej podoba mi się te 1 zdjęcie A z tymi lekarzami to zawsze coś nie tak jest. Ale super, że znalazłaś jakąś porządną lekarkę!

Zuzanna - spóźnione sto latek dla OLIMPKI!!

Kate - ja wcale też nie uważam, że to jakiś egoizm. I jak jeszcze 2 miesiące temu myślałam o kolejnym brzdącu tak od miesiąca i więcej zmieniłam zdanie. I jeszcze z rok poczekam. Albo i dłużej. Chce się nacieszyć Amelką i wogole. Nie wyobrażam sobie, kolejnego bobasa. Co nie znaczy, ze jak wcześniej na teście pokażą się dwie kreseczki to będę płakała

No to z tych dwóch dni to raczej wszystko.
My wciąż zabiegani i pomimo, że na bieżąco byłam, to jeszcze raz przeleciałam was i odpisałam. W poniedziałek robiliśmy małe zakupy na niedziele. I wieczorem pojechaliśmy do tych znajomych, co im się synek urodził.
Wczoraj to samo, miałam iść do lekarza, ale dopiero do 13 przyjmowała, na dodatek zmienili nam położną i znów jakieś deklaracje trzeba było pisać. Idę jutro rano znów do lekarza na badania, bo coś mi się z powrotem z nerkami robi nawrót. I pęcherz boli ;/

Wieczorem z TŻ zrobiliśmy sobie wieczór bez Amelki. I poszliśmy na romantyczną kolację z lampką wina

Dziś po południu jedziemy do babci TŻ. A ja zaraz idę malować te moje okropne odrosty.

W piątek o 0:01 namawiam TŻ na kino ;p bo leci Harry Potter. Możecie się śmiać. Ale ja siedzę w tym od 11 roku życia Czyli dobre 11 lat. I po prostu muszę obejrzeć ten film. I chcę iść na pierwszy seans, z czwartku na piątek. A dokładnie jak napisałam wcześniej.

A no i Amelce wyszedł dziś 9 ząbek!!! prawa górna 4 Wiedziałam, że niedługo będzie jakiś, ale wcale nie z tej strony co było widać i czuć. Zauważyłam go przez przypadek, bo akurat sprawdzałam dół i coś mi o płytkę paznokcia zaszurało. I to nie była 2.

Dobra lecę malować te moje odrosty ;p

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2010-11-17 o 12:44
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 12:59   #1537
aniulka8204
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA PIETRUSIOWEJ KAMILKI

ja dawno nie mówiłam czego nauczyła się moja dzidzia, robi to nawet już długo ale jakoś zawsze zapomniałam
a więc robi papa, pokazuje rączkami tak śmiesznie że kogoś lub czegoś nie ma i mówi przy tym nie, zaczęła lepiej tańczyć przy każdej okazji co słyszy muzykę to zaraz robi tany tany pokazuje i mówi dzidzi pokazuje jakie dobre jest jedzonko tylko że nie głaszcze brzuszka tylko pod szyjką się głaszcze nad cycuszkami
a nocniczek dalej be

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Katevalley gratulujemy następnego zębulka
moja zostaje już w tyle a tak wystartowała na początku z zębami i teraz sztop a moze coś się wykluło a ja nie wiem bo dawno nie patrzyłam, jak się obudzi to zerknę bo właśnie z 10 minut temu usnęła

oj i znów te nerki i pęcherz? a nie przewiało Ci gdzieś ostatnio pleców, nerek? chodzisz w kruciutkich kurtkach? ja za młodu nosiłam prawie gołe plecy ale z jakieś 10 lat to zmądrzałam i noszę tak przynajmniej żeby dupcie mi zasłaniało bo jak przewieje raz to potem ciągle to powraca, a nerki szybko przewiać, no i zależy jaką ktoś ma odporoność bo mój to potrafi nawet w zime wyjść na chwile na dwór w koszulce i nic mu nie jest

trzymam kciuki zeby szybko przeszło, aha a te usg miałaś ostatnio? jak nie to zrób sobie je
Stary 2010-11-17, 13:34   #1538
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Kareninko Twoj za to ma duuzzzzooooo innych zabawek

Aaaaa....dobrze, ze mi przypomnialas...

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
ona ma swoje 2 misie, które przytula jak usypia.. i zasypia ładnie sama w łóżeczku i bez cyca a co to PP??

PP to technika Podnies-Poloz T.Hogg...

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dopiero wstałam z łóżka, tż ciągle był przy małej, jestem troche tym załamana, znów będą mi brzuch otwierać, ciekawe jak przy porodzie będzie, boję się komplikacji, mam tyle myśli że szok, nie umię nastawić się jakoś pozytywnie,
w domu bajzel a nie chce mi się tego sprzątać, jeszcze jakiejś deprechy się nabawie,

Hej nie dolowac sie prosze tutaj...wiem, ze troszke sie pokomplikowalo, ale wszystko bedzie dobrze
Musisz teraz sie troszke wyciszyc - dla ciebie samej i dla dzidzi...

Cytat:
Napisane przez gucia6;23293821[COLOR=Magenta

a ja tylko melduję się, że żyjemy od wczoraj mam rodziców w domu, więc niewiele będę się pojawiać, chciałam tylko powiedzieć, że już mogę świętować i cieszyć z pracy, bo dostałam w nocy @
[/COLOR]

Dobrze, ze @ sie zjawila
Fajnie, ze odwiedzili cie rodzice, korzystajcie z malzem z baby-sitter wieczorkami

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurcze ta wycieczka do Olsztyna da la nam sie we znaki WOjtuś zakatarzony, mnie mięśnie wszystkie bolą

Oj, to zdrowka dla was obojga....

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
ANDRE - WSZYSTKIEGO DOBREGO za wczorajsze 13 już miesięcy!!

Kareninka - Andre to mały przystojniak. A te oczka i włoski, no "lodzio miodzio" ;p
Oj zaszalałaś z tymi zakupami A co do kapciuszków wczoraj podobne kupiłam Amelce oczywiście fioletowe ;p

Jak ja uwielbiam fioletowy

Kurcze, skad wy tyle tych zebow bierzecie, he? Moj ma 4 i pol 5 i nic....

Ja po obiadku (gooora spaghetti), maly spi wiec siedze z kawka....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:48   #1539
suonko2
Rozeznanie

Karenina, a ta huśtawka to myślisz, że trochę posłuży? Bo tak na m-c czy dwa to nie wiem czy kupować. Właśnie to, że jest ta opcja z krzesełkiem też mi się podoba, bo mogę odpiąć krzesełko i zabrać gdzieś ze sobą bo małe jest...

Zebra no ja chciałam na mikołaja zamówić więc troszkę wcześniej
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:48   #1540
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
dziękuję Wam za słowa otuchy

Zeberko masz też bliznowca? tak myślę czy to nie przez to ta przepuklina puściła, słaba tkanka jakaś i poszło to dalej?? bo to dokładnie obok tej blizny zrobiła się znów kluska, doktorka za dużo mi nie powiedziała na ten temat
i nic nie umisz z tym zrobić? to co to za holerstwo

Katekatee wybacz ale nie dam rady w tym tydniu jednak Cię odwiedzić, za dużo spraw mi się wywaliło a i dodatkowo auto nam się spieprzyło wczoraj, musimy drugie opłacić żeby można było jeździć,

Aniulko co za deprechy tutaj?glowa do gory i nie martw sie wszystko sie ulozy i bedzie dobrze,zobaczysz

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Olimpii, Milence i Kamilce życzę 100 lat

I jeszcze mam prośbę, żeby mamusie udzielające się sprawdziły, czy są na liście i czy wszystkie dane się zgadzają, a jeśli kogoś lub czegoś brakuje, to dajcie mi znać na priv!!!
Gucia no to ufffff @ jest
Cytat:
Mysle ze nie pozalujesz

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
zdrowka dla Was
Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
HEJKA!!!
stęskniła się któraś??

Kachula - super Mati robi w końcu postępy. Jeszcze troszkę i wstanie a jak wstanie to juz pójdzie

A no i Amelce wyszedł dziś 9 ząbek!!! prawa górna 4 p
Gratulujemy kolejnego zabka
U nas chyba tez wychodzi dolna dwojeczka i zaraz potem bedzie druga ale ten moj zbój nie da sobie w paszcze zajrzec i tylko wiem tyle co uda mi sie zobaczyc jak troszke bużke otworzy

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:49   #1541
suonko2
Rozeznanie

Aniulka nie martw się, ja myślę, że po prostu czeka cię cc, przy okazji zrobią ci porządek z przepukliną, a co do dzidzi, to myślę, że nie będzie miało to wpływu na nie
Stary 2010-11-17, 13:50   #1542
elalank
Zadomowienie

heloł

Sto lat dla Kamilki

oj mielismy dzisiaj akcję w nocy- o 2:30 Olka się obudziła rozpalona jak węgiel i miała drgawki, w sensie wzdrygała się cała. Płakała jak najęta i za nic w świecie nie mogliśmy jej uspokoić. pomogło dopiero mleko. Wypiła i siedziałam z nią dobre pół godziny, wtulała się do mnie, aż w końcu zasnęła. Rano już było lepiej, i gorączka jakby zeszła.
Ale to był koszmar. Biedactwo moje. Nie wiec co to było.

Cytat:
założenie było takie, że staję w sensie wstaję, a nie że sama stoję... czli jak powinnam napisać, żeby było poprawnie?! wstaję? a nie może być samo stoję?hmmm.. czyli na analfabetkę wyszłam? napiszcie jak powinno być poprawnie to ewentualnie zmienię:\
lucky to ja nie wiem czasami jak zacznę się zastanawiać nad sensem jakiegoś słowa to potem sama głupieję.

Cytat:

Mi sie wydaje, ze nie znaczy to samo....przy "Wstaje" chodzi o ta aktywna czynnosc a "Stoje" juz jak tylko stoje...maluch moze np. sam stac jak sie go postawi, ale juz sam wstac nie potrafi...tak samo jak z siadaniem...
yyy no może coś w tym jest przyznaję się, ze już zwątpiłam w każde słowo

Katarina- sesja po protu boska. Śliczna! ten kto robił zdjęcia ma naprawdę talent. To ze skrzydełkami i goła pupą jest piękne. Z reszta każde przecież
A Lux-Med jest trochę przereklamowany, moi znajomi też nie są w 100% zadowoleni, a płaci się tam niemałe pieniądze.

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 13:52   #1543
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaa....dobrze, ze mi przypomnialas...

PP to technika Podnies-Poloz T.Hogg...

Hej nie dolowac sie prosze tutaj...wiem, ze troszke sie pokomplikowalo, ale wszystko bedzie dobrze
Musisz teraz sie troszke wyciszyc - dla ciebie samej i dla dzidzi...

Dobrze, ze @ sie zjawila
Fajnie, ze odwiedzili cie rodzice, korzystajcie z malzem z baby-sitter wieczorkami

Oj, to zdrowka dla was obojga....

Jak ja uwielbiam fioletowy

Kurcze, skad wy tyle tych zebow bierzecie, he? Moj ma 4 i pol 5 i nic....

Ja po obiadku (gooora spaghetti), maly spi wiec siedze z kawka....

Moj tez spi ,oczywiscie zasnal przed samym obiadem wiec kawke chyba tez sobie strzele

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Karenina, a ta huśtawka to myślisz, że trochę posłuży? Bo tak na m-c czy dwa to nie wiem czy kupować. Właśnie to, że jest ta opcja z krzesełkiem też mi się podoba, bo mogę odpiąć krzesełko i zabrać gdzieś ze sobą bo małe jest...

Zebra no ja chciałam na mikołaja zamówić więc troszkę wcześniej
A my mamy taka hustawke http://allegro.pl/hustawka-modulowa-...302929622.html i powiem Wam ze maly wniebowziety tylko chce robic bu bu (znaczy buju)i pokazuje na hustawke

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-17, 14:04   #1544
suonko2
Rozeznanie

Kachula fajna huśtawka, widziałam ją na allegro, ale u nas musi być stojąca, bo na razie u teściów mieszkamy a tu mowy nie ma o montowaniu huśtawki do czegokolwiek, no chyba, że na polu do trzepaka, ale:
1. jest zimno, w zimie za zimno, żeby na polu się bujać
2. trzepak nam się ostatnio pod dywanem przewrócił

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Karenina a wrzucisz jakieś foto huśtawki:pr osi:
Stary 2010-11-17, 14:06   #1545
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy hustawke od wrzesnia i - poniewaz jest do wagi zdaje sie 22 kg - to mysle, ze jeszcze dlugo nam posluzy... A jak to krzeselko sie wam przyda to bierzcie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

Hehehe....dla mnie to logiczne dosc jest...po niemiecku czy angielsku te roznice tez sa wyrazne

Cytat:
Moj tez spi ,oczywiscie zasnal przed samym obiadem wiec kawke chyba tez sobie strzele

Moj zasnal po obiedzie...w ogole jego apetyt mnie zadziwia - dzisiaj zjadl np. caly obiad - ziemniaczki+wolowinka+pod wojna porcja szpinaku, potem zagryzl jeszcze paroma chrupkami i polowa banana...

Meczy mnie ten stolik edukacyjny teraz....

Stary 2010-11-17, 14:10   #1546
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula fajna huśtawka, widziałam ją na allegro, ale u nas musi być stojąca, bo na razie u teściów mieszkamy a tu mowy nie ma o montowaniu huśtawki do czegokolwiek, no chyba, że na polu do trzepaka, ale:

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Łe no to pewnie ze nie do trzepaka jak on pod dywanem sie przewraca
My mielismy to szczescie ze kupujac mieszkanie byly zamontowane uchwyty na hustawke,teraz tylko tz ładnie wmontował i maly ma taka radoche ze hej

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:

My mamy hustawke od wrzesnia i - poniewaz jest do wagi zdaje sie 22 kg - to mysle, ze jeszcze dlugo nam posluzy... A jak to krzeselko sie wam przyda to bierzcie

Hehehe....dla mnie to logiczne dosc jest...po niemiecku czy angielsku te roznice tez sa wyrazne

Moj zasnal po obiedzie...w ogole jego apetyt mnie zadziwia - dzisiaj zjadl np. caly obiad - ziemniaczki+wolowinka+pod wojna porcja szpinaku, potem zagryzl jeszcze paroma chrupkami i polowa banana...

Meczy mnie ten stolik edukacyjny teraz....
no to tylko gratulowac takiego apetytu,moj Mati wczoraj szpinakiem to plul dalej niz widzial

No idz idz na to all i zamow stoliczek niech Andre ma

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-17, 14:12   #1547
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Psuje psuje!!

Cytat:

Jasne, tylko z uzytkownikiem musza byc, bo innych nie mam... Załącznik 3538239Załącznik 3538240

Stary 2010-11-17, 14:16   #1548
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
no to tylko gratulowac takiego apetytu,moj Mati wczoraj szpinakiem to plul dalej niz widzial

Szpinaczkiem pogardzil?? Leee...nie to moj to na sam widok zielonego na talerzu juz sie cieszy...

Cytat:
No idz idz na to all i zamow stoliczek niech Andre ma

Mysmy sie chyba nie zrozumialy - wy mnie tu macie zniechecic, do rozumu przemowic a nie....

A na all nie moge zamowic, bo tam nie takie jezyki sa jak trzeba...ale w Toys R Us u nas pewnie jest...no dobra na pewno jest...wiem, bo sprawdzilam juz....

Stary 2010-11-17, 14:51   #1549
suonko2
Rozeznanie

Katarina cudne fotki
Viertus ogromne gratulacje
Gucia dla Ciebie też gratulację
Ela współczuje, moja też najpierw się obudziła ok 22 i chciała się bawić, po chwili jednak zasnęła, a w nocy nie wiem o której był ryk i przez chwile nie chciała się uspokoić po czym zasnęła. Z tym, że u mojej to zęby raczej.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:

Psuje psuje!!

Jasne, tylko z uzytkownikiem musza byc, bo innych nie mam... Załącznik 3538239Załącznik 3538240
Superaśnie - już widziałam te zdjęcia, ale sobie zapomniałam
Mi się wydawało po prostu, że ta huśtawka dla mniejszych dzieci, ale skoro mówisz, że masz ją od września i się sprawdza to chyba mnie namówiłaś

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

E tam od razu psuje Się przewrócił bo może na rauszu był A może się zmęczył ciężką pracą, w końcu sam cały dywan utrzymał
Stary 2010-11-17, 15:11   #1550
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka mi się zrobił, bo miałam dwa razy w tym samym miejscu usuwanego kaszaka ech i tak nie mam kiedy tego iść wyciąć , ani z kim dziecka zostawić i pozostaje mi się przyzyczaić chyba. Mam w głupim i widocznym miejscu. Wkurza mnie to potem na fotach albo pytania co to mam...ciocia ostatnio pytała co mi się stało, bo myślała, że ktoś mnie napadł i dusił

Zuzanna dla córki

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 15:12   #1551
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Szpinaczkiem pogardzil?? Leee...nie to moj to na sam widok zielonego na talerzu juz sie cieszy...

Mysmy sie chyba nie zrozumialy - wy mnie tu macie zniechecic, do rozumu przemowic a nie....

A na all nie moge zamowic, bo tam nie takie jezyki sa jak trzeba...ale w Toys R Us u nas pewnie jest...no dobra na pewno jest...wiem, bo sprawdzilam juz....
wiedzialam heheh:hah aha:

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

Sto lat dla Kamilki

oj mielismy dzisiaj akcję w nocy- o 2:30 Olka się obudziła rozpalona jak węgiel i miała drgawki, w sensie wzdrygała się cała. Płakała jak najęta i za nic w świecie nie mogliśmy jej uspokoić. pomogło dopiero mleko. Wypiła i siedziałam z nią dobre pół godziny, wtulała się do mnie, aż w końcu zasnęła. Rano już było lepiej, i gorączka jakby zeszła.
Ale to był koszmar. Biedactwo moje. Nie wiec co to było.

lucky to ja nie wiem czasami jak zacznę się zastanawiać nad sensem jakiegoś słowa to potem sama głupieję.

Katarina- sesja po protu boska. Śliczna! ten kto robił zdjęcia ma naprawdę talent. To ze skrzydełkami i goła pupą jest piękne. Z reszta każde przecież
A Lux-Med jest trochę przereklamowany, moi znajomi też nie są w 100% zadowoleni, a płaci się tam niemałe pieniądze.
Oj Elus to mieliscie noc,miejmy nadzieje ze to tak jednorazowo tylko i dzis juz bedzie w porzadku

Własnie zajadam nalesniczki z serem na słodko polane serkiem czekoladowym i wszystko wg mojej dietypycha

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-11-17, 15:45   #1552
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

katarina, foty Bianki po prostu cudowne, od wczoraj na facebooku nie moge sie napatrzec nie dość, że malutka śliczna to jeszcze fotograf bardzo zdolny

Karenina, zrobiłam kluseczki zielone i u nas też hit, zaraz po placuszkach które w koncu się udały ))
i na dobitke Ci powiem,że stoliczek my też mamy i Blanka go uwielbia

Katarina, będziesz może w najbliższym czasie w Renomie?

Ela, jeeeezu, ale musiałaś się stresować no i Olka biedna... ciekawe co to było, no ale najwazniejsz ze od razu przeszło.

Kachulka, takie pyszności na dukanie?

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-17 o 15:46
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-17, 15:50   #1553
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Superaśnie - już widziałam te zdjęcia, ale sobie zapomniałam
Mi się wydawało po prostu, że ta huśtawka dla mniejszych dzieci, ale skoro mówisz, że masz ją od września i się sprawdza to chyba mnie namówiłaś

Tak myslalam, ze te fotki juz kiedys wstawialam...
Tak, dopiero od wrzesnia ja mam, przyjechala z nami z wizyty u mojej mamy i fajna sprawa - czasami maly jak jest zmeczony, ale nie moze spac to pohusta sie, poslucha muzyczki, poprzytula pieska i od razu widac, ze mu lepiej...
Wystawiam ja te czesto na taras na swieze powietrze wiec ogolnie super...

A ostatnio nawet nasza 5-lenia sasiadka na niej usiadla i hustawka nawet nie drgnela...

Cytat:
wiedzialam heheh

Co wiedzialam, he? Toz ty wspolwinna jestes....
Ale serio, to nie mam nawet jak wyjsc do sklepu - dzisiaj pada, jutro idziemy do przedszkola i potem przychodzi kolezanka...

Poza tym moja mama dzwonila, ze poniewaz przyjezdza do nas w przyszlym tygodniu to kupila malemu jakis pociag z pilotem (dla rocznego dziecko..? ), pianinko i cos tam jeszcze....to raczej odpuszcze ten stolik...po nowym roku czy jakos tak...

Malz wlasnie zadzonil, ze czuje sie chory....lo matko... on ogolnie kochany jest, ale facet jak facet - jak chory to kazdy gorzej upier..liwy niz dziecko....

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Karenina, zrobiłam kluseczki zielone i u nas też hit, zaraz po placuszkach które w koncu się udały ))
i na dobitke Ci powiem,że stoliczek my też mamy i Blanka go uwielbia

To sie ciesze, ze smakowalo a z czym zrobilas?

Wlasnie pamietalam, ze tez macie stolik... a w jakich jezykach jest wasz?

Stary 2010-11-17, 15:52   #1554
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

nasz jest dwujęzyczny tzn polski i angielski

A kluseczki jak to z czym? Ze szpinakiem, cebulką itd, bez żadnych innych dodatków..

A, zawsze miałam o to spytać ale ciągle zapominałam, Andre bawi się tymi wszystkimi zabawkami?? Macie ich naprawde straaaasznie dużo, nie wiem które dziecko jeszcze tyle ma :P Blanka też ma dużo ale duża część już leży nieruszana od jakiegoś czasu...

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-17 o 15:54
Stary 2010-11-17, 16:01   #1555
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

No i jak chciałam Was nadrobic, to zasnelam razem z małą, a teraz przeleciałam Was tylko, bo mała mi cos życ nie daje...
Niestety jej ulubionym przyciskiem na klawiaturze jest BACKPACE

Guciu gratuluję Ci bardzo nowej pracy, ale Ty jestes wytrwała Nasz ekspercie

Viertus gratuluję rosnącego brzuszka)
Ale jestem ciekawa co dziewczyny bedziecie mialy tym razem

Kachula brawo dla Mateuszka za postepy!!!!

Aniulka tak mi przykro, ale głowa do góry, mysl pozytywnie, a wszystko się dobrze ułoży!!! Uważaj na siebie i dawaj znać co i jak

Zeberko, mam nadzieje, że spirala to wytrzymała

Olcia a co chciałaś z Renomy??? Zawsze moge podjechac

Bogus

No i wszystkiego najlepszego dla wszystkich jubilatów i solenizantów, zarówno tych teraźniejszych jak i wczesniejszych, bo naleza mi sie niezłe za spoznianie się!!!

Dziękujemy wszystkim za komplementy apropo mojej niuni
Nam te fotki tez bardzo sie podobaja, Gosia ma niesamowity fach w rekach zaluje, ze nie zrobilam jej takiej sesji jak byla malutka

Lece zajrzec do KK, bo ide do sklepu i moze zrobie małej cos z przepisu Kareninki
Stary 2010-11-17, 16:06   #1556
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Katarina, specjalnie niee jedź, jakbyś się wybierała to daj znać bo spodobała mi sie torebka z RI, ale na allegro znikneła dość szybko a w Łodzi nie ma RI

dzis byłam pół dnia u kosmetyczki, manicure, pedicure, brewki i dosłownie odżylam na chwilke )

Blanka dziś tylko godzinke spała w ciągu dnia i jak próbuje ją położyc to jest histeria i awantura jak nie wiem... co za troll..
Katarinka rób placuszki Biance, na pewno jej zasmakują A moja Blanka jeszcze uwielbia jak obieram jej kurczaczka (np. z zupki), miksuje w blenderze, dodaje koperek i troszke kaszki manny i robie z tego kuleczki
Stary 2010-11-17, 16:07   #1557
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
nasz jest dwujęzyczny tzn polski i angielski

A kluseczki jak to z czym? Ze szpinakiem, cebulką itd, bez żadnych innych dodatków..

A, zawsze miałam o to spytać ale ciągle zapominałam, Andre bawi się tymi wszystkimi zabawkami?? Macie ich naprawde straaaasznie dużo, nie wiem które dziecko jeszcze tyle ma :P Blanka też ma dużo ale duża część już leży nieruszana od jakiegoś czasu...

Mialam na mysli czy z marcheweczka czy sosikiem na przyklad

Troche ma tych zabawek, ale czy AZ tyle..?

Bawi sie bawi...oczywiscie nie wszystkim naraz...w jeden dzien tym, na drugi czym innym...tylko ksiazeczki interesuja ga caly czas.
On ogolnie ma w domu dwa "place zabaw" - jeden w swoim pokoju - w kojcu i na macie, a drugi w salonie dlatego te zabawki sa rozlozone pol na pol
Co jakis czas tez chowam cos, zeby sie nie znudzil...

Stary 2010-11-17, 16:14   #1558
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

a jaki sosik można do nich zrobić np?
Blanka ma też zabawki podzielone między salon a sypialnię. No i jeszcze basenik, huśtawkę, jedna mate, łózeczko turystycze i cześć zabawek ma u babci.. Wczoraj kupiliśmy kilka pudeł żeby jakoś to wszystko ogarnąć.
Stary 2010-11-17, 16:16   #1559
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

No właśnie chyba zrobie te placuszki, a te kuleczki z kurczakiem tez niezle muszą smakowac
Olcia przeslij mi do siebie nr tel to jak bede jechała, to zadzwonie i mi wytlumaczysz jaką chcesz to Ci kupie
A co to za firma jest??
Stary 2010-11-17, 16:20   #1560
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki sosik można do nich zrobić np?
Blanka ma też zabawki podzielone między salon a sypialnię. No i jeszcze basenik, huśtawkę, jedna mate, łózeczko turystycze i cześć zabawek ma u babci.. Wczoraj kupiliśmy kilka pudeł żeby jakoś to wszystko ogarnąć.

A to zalezy, moze byc z mieska albo tylko oliwa z oliwek np...

Basenik z pileczkami maly ma w swoim pokoju i go bardzo lubi (ostatnio rozpedza sie i skacze) a hustawke schowana i wyjmuje tylko jak sie husta...
Niedlugo bede tez mogla pozbyc sie kilku rzeczy juz - centrum gimnastycznego FP, jednej maty jeszcze, pchacza, panela interaktywnego TL...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości