|
|
#1891 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Witam
chciałabym poprosić o pomoc w określeniu oryginalnosci perfum Chanel no 5. Właśnie je otrzymałam i zaniepokoił mnie brak "grzybka" w rurce i juz sama nie wiem czy nie dałam sie naciagnąć.Zasadniczo butelka wyglada ok, ma wygrawerowany 4 cyfrowy kod i zgadza się z tym z pudełka, szkło jest ładne i równe, rurka jest prawie niewidoczna i zatyczka jest również ze szkła. Nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę... będę wdzięczna za podpowiedz
Edytowane przez black4444 Czas edycji: 2010-11-16 o 20:19 |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rurka jest prosta. Wszystko jest jak należy. Tylko zmartwiłam się kolorem i tym że jak patrzę na obie flaszki (moją i tą z wymianki) mam wrażenie że jest minimalnie mniejsza. Niestety zdjęcia nic tu nie dadzą bo na pierwszy rzut wygląda jak oryginał i pewnie nim jest. Chyba jestem po prostu przewrażliwiona. |
|
|
|
|
#1894 |
|
Przyczajenie
|
jak myślicie czy to jest oryginał czy podróbka http://allegro.pl/versace-bright-cry...301611130.html
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzywe szkoło, brzydka trzcionka i strasznie długa, krzywa i mało "zgrabna" jak na Versace rurka ale może jestem za bardzo przewrażliwiona, niech ktoś jeszcze sie wypowie ![]() niewiele drożej a pewniej, np. tu: http://www.e-glamour.pl/product-pol-...wa-Tester.html Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-11-17 o 15:45 |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Mam pytanie do obecnych specjalistek bo |
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie. Przyszło dziś do mnie 30ml Cacharel Amor Amor Tentation od polecanego sprzedawcy. Wyciągam tą 30stke z kartonika a ona taka malutka
, normalnie jak jakaś miniaturka. Aż ją zmierzyłam i ma wysokość 7cm, a średnica spodu to 3cm. Ogólnie flakonik w porządku, kod z naklejki spodniej też jest ok, tylko ta jego "miniaturowość". Może mam schizę, ale czy któraś z Was ma AAT 30ml i może potwierdzić, że jej flakonik też taki maluśki ?
|
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
szukam prezentu dla Taty i natknęłam się na to tylko kolor opakowania to niebieskie na górze mi jakoś nie pasuje więc oryginał czy podróbka?? Dziękuje
|
#1900 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Wysokośc 7 cm, średnica denka od brzega do brzega 3,5 cm. Fakt maleńkie to to, ale nie martw się, to napewno 30-tka
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecf0e89864d25a1add5852c cf3a4943c8e1d7d07_5fb4641 40871a;23301150]Hej. Ja mam tradycyjnego Amora w wersji 30 ml, aż obmierzyłam z ciekawości
. Wysokośc 7 cm, średnica denka od brzega do brzega 3,5 cm. Fakt maleńkie to to, ale nie martw się, to napewno 30-tka [/QUOTE]O, dzięki ci za zmierzenie swojej flaszeczki .
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja miałam niedawno 50 ml Amor Amor Absolu i jak wyjęłam butelkę z opakowania to byłam w szoku, że taka malutka i właśnie się zastanawiałam jak maleńka musi być 30-tka .
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
30ml malutka jest
ale chociaż mało miejsca zajmuje |
|
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
No w sumie słodko wygląda ta mała buteleczka, ale jak ją ujrzałam to naprawdę miałam wątpliwości, czy tam się zmieściło 30ml
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie szkło cieniutkie i dlatego... Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-11-17 o 19:03 |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak niedawno kupowałam Amor Absolu to szoku doznałam wyjmując to maleństwo ale urocza buteleczka no i zapach |
|
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
A myślałam, że to co ze mną coś nie tak, jak kupiłam 50 ml i stawiałam obok innych flaszek nie mogąc uwierzyć, że to na pewno taka sama pojemność.
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
He he czyli wszystko jasne, dzięki dziewczyny za rozwianie mych wątpliwości. Myślę Króliczku190, że masz rację pisząc, że winić za te małe rozmiary można cienkie szkło, z którego wykonane są te flakoniki
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2010-11-17 o 19:41 |
|
|
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Czy któraś w Was ma może w szafce męski zapach - LACOSTE Essential (125ml) i/ lub - GIORGIO ARMANI Acqua Di Gio (200ml) Jak odróżnić podróbkę od oryginału z tych zapachów? Mam możliwość zakupu tych zapachów "w promocyjnych cenach" (ok 100zł). Znajomy mówi, że on je bierze od znajomego i są to zapachy z perfumerii Douglas, które "giną w transporcie". To akurat wydaje mi się podejrzane, tym bardziej, że jak patrzę na opakowania to tak nie wyglądają najlepiej. Proszę doradźcie! (Dodam jeszcze, że mój znajomy jest kompletnie zielony i nie ma pojęcia co do oryginalności i jak mu zwróciłam uwagę, co mi się nie podoba to oczka tylko taaaakie wielkie zrobił) Moje uwagi to: *Jeśli chodzi o Lacoste to z tyłu na kartoniku ten krokodylek nie ma całkowicie białej obwódki (taki trochę brak tej białej obramówki przy nóżkach/ łapkach i literki na kartoniku tam gdzie jest napis ESSENTIAL z przodu nie wszystkie literki są "wytłoczone" w niektórych po prostu kartonik jest płaski i jeszcze na spodzie przy kodzie zamiast w tym kółeczku PAP jest CA). Ogólnie sama buteleczka jest jak najbardziej ok, napis drapałam, nie schodzi, korek w porządku, zapach chyba też ok. * G. Armani natomiast ma taki prześwitujący napis na buteleczce. Tak, jakby w niektórych miejscach nie było farby tylko prześwituje buteleczka. Oba zapachy zapakowane w folię, zaklejone, no ale mam 'ale'. Niestety mogę wrzucić tylko skany zdjęć Lacoste (bo to udało mi się zrobić :P) Akurat jedne wziął dla siebie a drugie mogę kupić dla TŻta... wolałabym jednak dołożyć kilka złotych i mieć oryginał (a dzięki Wam już w kilka damskich zapachów się zaopatrzyłam) A i EDIT! Zapomniałam, bo miał jeszcze G. Armani DIAMONDS i ta cała srebrna góra była taka niechlujnie zrobiona, porysowana, jakiś bąbel był przy tym psikaniu) To już mnie bardzo poważnie zaniepokoiło. Więc czekam na Wasze zdanie! Dziękuję!
Edytowane przez Atasa Czas edycji: 2010-11-18 o 00:01 |
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu masz aukcje z dokładnymi zdjęciami oryginałów: http://allegro.pl/acqua-di-gio-giorg...295148159.html http://allegro.pl/lacoste-essential-...324608228.html |
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Czy ta woda jest oryginalna http://allegro.pl/chanel-coco-mademo...320225871.html , bardzo proszę o odp.
|
|
|
|
#1913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
edit: tylko strasznie drogo. np tu masz taniej i oryginalnie oczywiście: http://allegro.pl/kalaaps-chanel-coc...326399618.html Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2010-11-18 o 15:42 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Atasa, tak nawiasem mówiąc, to ze względu na pogrubione nie rozpatrywałabym zakupu, nawet gdyby to były oryginały
Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2010-11-18 o 16:19 |
|
|
|
|
#1915 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
|
|
|
|
#1916 |
|
Konto usunięte
|
Jak za 200ml AdG bardzo promocyjna. Z takimi bajkami "znajomych znajomych" spotykałem się dość często i nie korzystałem z okazji. Koledzy kupowali na takich "okazjach" i zawsze wychodziło, że były to podróby. Ja bym absolutnie nie brał pod uwagę zakupu perfum z takiego źródła.
|
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wszystkim
Właśnie pierwszy raz spotkałam się z takimi "promocjami" i nie czułam się zbyt pewnie. Jeszcze ten Lacoste wydawał się ok, ale Armani zupełnie mi się nie podobał wizualnie (zwłaszcza napis na butelce). Będę ostrożna
|
|
|
|
#1918 |
|
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dziewczynki pomóżcie proszę, jak odróżnić oryginał od podróby versace bright crystal?
|
|
|
|
#1919 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli szarawy matowy, a nie czarny odbijający światło to szansa, że oryginał. Ale na takie cuda bym nie liczył.
|
|
|
|
#1920 |
|
Matka buldoga
|
A masz jakies zdjecia?
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

chciałabym poprosić o pomoc w określeniu oryginalnosci perfum Chanel no 5. Właśnie je otrzymałam i zaniepokoił mnie brak "grzybka" w rurce i juz sama nie wiem czy nie dałam sie naciagnąć.

, normalnie jak jakaś miniaturka. Aż ją zmierzyłam i ma wysokość 7cm, a średnica spodu to 3cm. Ogólnie flakonik w porządku, kod z naklejki spodniej też jest ok, tylko ta jego "miniaturowość". Może mam schizę, ale czy któraś z Was ma AAT 30ml i może potwierdzić, że jej flakonik też taki maluśki

. Wysokośc 7 cm, średnica denka od brzega do brzega 3,5 cm. Fakt maleńkie to to, ale nie martw się, to napewno 30-tka

nie rozpatrywałabym zakupu, nawet gdyby to były oryginały