|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Cytat:
Co do chlebka (bułeczek) to ja robię tak jak Nenka. Można dodać jeszcze kapkę mleka. Robię właśnie ptasie mleczko. Miało być 1/3 szklanki mleka i 2 łyżki mleka w proszku, ale nie mam mleka w proszku, więc dałam 1/2 szklanki mleka. Będzie ok? Robię też Nutellę i mam problem. Dałam 6 łyżek mleka płynnego zamiast 3 (bo nie mam w proszku). Mieszałam i mieszałam, ale niestety bez tego mleka w proszku Nutella nie chciała zgęstnieć, także dodałam kilka łyżek rozpuszczonej żelatyny. Myślicie, że wyjdzie mi czekoladowa galaretka? I czy Nutella wychodzi tylko z mleka w proszku? Gęstnieje wtedy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczynki, na pewno sporobuje jak tylko dokupie proszek do pieczenia
![]() Przy okazji: Zmiennieczka gratulacje ![]() P.S. Ja tez w 2011 ![]()
#123 |
Czekam na Ragnarok
|
Booże, jaka ta panga dobra. Jem właśnie gotowaną na wodzie na patelni w przyprawach i popijam sokiem warzywnym.
W Leclercu jest promocja na pangę - 6,99zł/1kg. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-11-17 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje dziewczynki za gratki dotyczace slubu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() juz po stypie..zgrzeszylam jedynie 3 razy i to chyba nie byly az tak ciezkie grzechy ![]() ![]()
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 ![]() ![]() ![]() wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-11-17 o 17:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Czekam na Ragnarok
|
He he he
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Chodzi mi o śledzie w occie
![]() Test zrobiłam a ksiązki niestety nie czytałam ;/;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
to ja może tak szybko dziś zamelduje...zimno mokro okropny dzień, zmarzłam paskudnie i wypilam barszczyk no ale musialam, niestety z rana +200 moze to wynik wczorajszego dnia (bardzo malo wypilam)....ale Wam wszystkich spadków gratuluje.!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
nikt nie odp mi co zrobić na słodko bez otrąb :P więc dam wam pyszny pomysł zaczerpnięty z netu lekko zmodyfikowany moze ktoś bedzie chciał wypróbować
![]() Placuszki serowo-cynamonowe 15 dag chudego twarogu (ja dałam w takim plastikowym rożku dwie duże łyżki) 1 białko 2jajka 1 mały jogurt naturalny (150g) 2 łyzki skrobii kukurydzianej 1 łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżka słodziku Twaróg zmieszać z żółtkami i jogurtem zmiksować dodać skrobię kukurydzianą i cynamon słodzik przemieszac. W osobnym naczyniu ubić białka na sztywno dodać do wczesniej zrobionej masy delikatnie przemieszać . smażyć na patelni teflonowej rozgrzanej przekładać jak się ładnie przypieką J (ścięte ciasto) Edytowane przez ROZALKA4 Czas edycji: 2010-11-17 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
ktoras z was pisala o owsiance z serkiem wiejskim
![]() od dwoch godzin o niczym innym nie mysle, anie moge tego odszukac. moze ktoras pamieta jak takie cudo wyczarowac ![]()
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj po obiadowym kurczaku dopiero teraz zupe wszamałam...w pracy nie mam mozliwosci zjesc nic, moze poza malutką przekąską i takie mam przerwy od godz 14 do 20...wiem, ze to fatalnie... ![]() a jak zobacze z przodu 7.. ![]() ![]() miłego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
404 Not Found
|
Tylko się nie rozpędzaj z tym shoppingiem, bo jak poleci jeszcze to będziesz miała górę pięknych, acz za dużych ubrań.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
kamisiag84 to stosuj skrobie ziemniaczaną. jest łatwo dostępna, dużo tańsza i ma niższy indeks glikemiczny niż skrobia kukurydziana. skrobia to skrobia (ten sam wzór chemiczny, tak samo się metabolizuje)
Jestem nadaktywna, On patrzy na mnie i widzi tylko dziewczynkę ze zmarszczonym pochmurnie czołem ... Edytowane przez naanahanae Czas edycji: 2010-11-17 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sledze ten watek od 1 czesci i jestem dosc wtajemniczona w perypetie dukanek i dukanow. Twoja historia z Moosem jest niesamowita... I do tego jeszcze pewnie bedziecie slubowac razem Dukanowi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [QUOTE=[B]Fenris;[/B]23283310]I ja też się melduję ![]() Możemy pić soki pomidorowe i warzywne bez cukru no nie? Na PW. Właśnie sobie kupiłam, przeczytałam skład i chyba jest ok. Mniam mniam. Lepsze to od zwykłych warzyw. Bez obaw,ja tez sobie kupuje te bez dodatku cukru, kupilam ostatnio pyszny wielowarzywny i pomidorowy, bodajze Fortuna, ale glowy nie dam. Pysznosci ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
aha, nie ważę się od 4 dni bo od tylu dni nie byłam na posiedzeniu... jestem załamana. kupiłam sobie dzisiaj Colosan Ex. Ma mi to pobudzić pracę jelit (skład łupiny nasion babki płesznik, odtłuszczone siemię lniane, błonnik jabłkowy, inulina). co o tym sądzicie? nie zaszkodzi to mojej diecie?
z resztą nie ważne. nie mogę dłużej czekać z założonymi rękami. to nie zdrowe. Dla dziewczyn ktore mają problem z porcelaną: odradzam stosowanie środków przeczyszczających bo działają tylko doraźnie i mogą prowadzić do rozleniwienia jelit (po prostu organizm sie przyzwyczai do takich środków i bez nich nie będzie można się normalnie załatwić)
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedz!
![]() ej a jak przegladalm przepisy to zeby zrobic buleczki kukurydziane w 2 fazie jet skrobia kukurydziana i w chlebie modyfikowanym Dukana tez.no to jak to??albo na Tiramisu ksiazke przyczytalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Tak w tajemnicy powiem, że jestem baaardzo szczęśliwa. Wijemy właśnie gniazdko miłości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
chodzi mi o to czy moge zrobic sobie chleb modyfikowany Dukana w 2 fazie, np zjesc na sniadanie 2 kromki? albo te buleczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
404 Not Found
|
Co to jest chleb modyfikowany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
g
[QUOTE=sQuaara;23290063]morning ![]() gratuluje przyszlym żonom !!!!!!!!!!!! ![]() u mnie daleka droga: punkt 1 : znaleźć chłopaka ![]() Kochana, z tym nie bedzie najmniejszego problemu, bo z taka uroda to pewnie juz miliony czekaja u Twych stop, a tak bardziej powaznie, to pociesze Cie, ze tak to jest w naturze, ze prawdziwa milosc i facet zjawiaja sie w najmniej oczekiwanym momencie, wtedy gdy tak naprawde nie bedziesz szukac, on Cie znajdzie. Ja swojego meza poznalam 4 lata temu, a bylam w takim stanie psychicznym, ze nienawidzilam juz wszystkich samcow, bo tylko mnie krzywdzili. A moj ukochany zjawil sie tak po prostu i dzieki niemu powoli zaczelam przekonywac sie, ze nie wszyscy faceci sa zli. a do tego on pokochal mnie z moim nadbagazem kilogramowym, na dobre i na zle i gleboko wierze, ze na Ciebie tez czeka gdzies druga polowka jajka ( no bo proteinki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Chlebek Dukana lekko modyfikowany:
na blaszkę podłużną 30cm na 12cm 3 łyżki do zupy otrąb pszennych 6 łyżek do zupy otrąb owsianych 1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0% 1/2 paczki drożdży 1/2 szkl. mleka 2 całe jajka 3-4 łyżki mąki kukurydzianej kilka kropli aromatu śmietankowego Otręby miksować przez 1 minutę, aby otrzymać rodzaj mąki. Mleko lekko zagrzać, rozpuścić drożdże, odstawić do wyrośnięcia (dla lepszego wyrośnięcia drożdży można dodać odrobinę cukru).Zmielone otręby przesypać do pojemnika i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Wymieszać ciasto. Mąka kukurydziana stanowi zagęstnik, ja dodałam 4 łyżki i konsystencja była jak ciasto na lane kluski.Przelać ciasto do formy (ja wysmarowałam blaszkę odrobiną margaryny i obsypałam mąką kukurydzianą -po upieczeniu wyszło z blaszki bez problemu, ale można blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w piekarniku nagrzanym do 230-250 st.C przez 25 minut. Nie wiem dlaczego słabo wyrasta (może otręby nie rosną), ale jest bardzo smaczny.Myślę, że dziennie można zjeść 1/3 tego chlebka -wyjdzie 3 łyżki otrąb i trochę więcej jak 1 łyżka m. kukurydzianej. w pierwszej czesci sa te przepisy juz sama nie wiem??zglupialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, ja robilam galaretke z kakao na chudym mleku, zrobilam kakao z mlekiem i dodalam zelatyny, nie pamietam ile, ale powinno byc na opakowaniu po zelatynie.moze sprobuj tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
404 Not Found
|
A, to już wiem. Myślałam, że masz na myśli jakąś inną modyfikację typu pół kilo mąki pszennej.
![]() Ten chlebek możesz z całą pewnością, tylko zamiast mąki ma być skrobia kukurydziana. I wtedy można dwie kromki dziennie, sprawdzone, przetestowane. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Normalnie mam dziś wieczór na pichcenie. Zrobiłam już babkę z aromatem śmietankowym - bosko pachnie i smakuje. Chyba następny sernik również będzie śmietankowy
![]() Ktoś pytał o słodzik w płynie do babki - ja mam Huxol i dałam wg miarki 12,5ml i odrobinę w proszku przy ucieraniu jajek i tylko jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.