|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: *Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. X
wiesz co... na razie to nei wiem, sucho w każdym bądź razie nie jest
![]() ![]() a Ty jak się czujesz? za tydzien do ginka lecisz, w koncu ! jakies objawy?
#452 |
Rozeznanie
|
Dot.: *Dziewczyny jak maliny* Wypieścimy, wystaramy,a następnie się wspieramy -cz. X
Wiesz co ,ale śluzu płodnego to skąpo,bardzo dużo kremowego wodnistego. Tak za tydzień. Bez objawowo nic się nie dzieje. Nie wiem czy była owu czy nie. dziś tem spadła o 0,5 więc nie wiem. Jedynie co to głowa mnie męczy ,że o jeju. Ten cykl był do bani i tyle. Chociaż bardzo,bardzo się staraliśmy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka jestem szczęśliwa Polka usmiechnęła się głośno niestety nie do mnie tylko do mojej mamy , ale nie ważne do kogo ważne ,że w ogóle . Moze usłyszała jak wczoraj sie martwiłam. Dzisiaj razem się kąpałyśmy jaka była zadowolona i nóżkami machała
![]() Dostała też dzisiaj mase ciuszków ja już nie mam miejsca w szafie, te lepsze muszę w końcu posprzedawać na allegro a te co nie sprzedam zaniose do kościoła może tam sa rodziny potrzebujące tylko nie wiem gdzie zanieść bo ja do kościoła jakoś tak nie chadzam ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#454 |
Rozeznanie
|
OO gratulacje pierwszego śmieszku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Basimka ja już sie w tej małej zakochałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Marlenka Oliwcia pieknie zaśpiewała pioseneczke, mi jak Polcia będzie tak spiewała to ja chyba będę wyła jak głupia ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Spadam luknać Dr Housa zaczęłam 2 sezon i tak na przemian oglądam z Bill Cosby Show Karolcja a Ty weź szalik i zwiąż sobie go na głowie troche tak ściśnij przechodzi ból głowy po paru minutach
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Basimka a ja ostatnio czytałam cos w stylu prawda i fałsz no i tam pisało aby nie brac niemowlaka na rece bo sie przyzwyczai i pisało że fałsz bo powinno sie brac małe dziecko aby czuło więź itd-myśle ze z tym przyzwyczajeniem to jak sie nosi 24 godziny na dobe: usypianie na rekach i takie tam czyli ze wszystko
![]() może i teraz przyzwyczaiłas ale ja nie ukrywam ze u mnie było by pewnie podobnie he he |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Basimka chętnie wypróbuje następnym razem ,bo teraz już przeszło. Ale migreny mam często
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
o wkleje nawet kawałek z tego co czytałam jeszcze na necie
![]() Nieprawda. Malutkie niemowlę nie jest w stanie manipulować rodzicami. Nie rozumie jeszcze, że jego zachowanie powoduje konkretny skutek. Płacze, bo jest mu w danej chwili źle. Uspokaja się na rękach mamy czy taty, bo wtulone w nich czuje się bezpiecznie. Zdaniem psychologów niemowlęciu przez pierwsze pół roku życia jest niezbędny bliski, fizyczny kontakt z rodzicami (a zwłaszcza z mamą). To dla niego niczym ładowanie akumulatorów. Dzięki niemu maluch dobrze się rozwija i z ufnością patrzy na świat powoli dojrzewając do samodzielności. wiem ze to pewnie tak nie do końca no ale na pewno pocieszające dla matek które nosza swego dzieciaczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- a w ogóle wyrwałam sie jak filip z konopi z tym ale jak zauważyłam ze piszesz to mi sie przypomniało he he oczywiście rady mamuś jak najbardziej pewne są trafne i sprawdzone ,ja na razie moge opierac sie tylko necie ![]() ![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2010-11-17 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() teraz spadam do przedzkola i wkońcu dowieźli szczepionki... wpadnę później to Was doczytam |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
hejka dziewuszki
![]() mam dla Was cos na rozweselenie http://www.kciuk.pl/Instrukcja-obslugi-dziecka-a31607 ![]() wczoraj dzwonili do mnie ze szpitala i mam wizyte w przyszly wtorek.. w koncu, czekalam na to ok 2 miechy... |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
a ja jestem do d... temperatura spadła. brak owulacji,brak wszytskiego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
No migreny są okropne,ja czasami wymiotuje aż. Nie nie wierciłam. No trudno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ja nie pomogę, bo na CLO się nie znam. Mam nadzieję, że znajdziesz odpowiedniego gina, który będzie skuteczny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Laski, wiecie może gdzie można obejrzeć powtórkę wczorajszego tap madl? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa2 w sumie zgadzam sie z tym artykułem, ale i z Marlenką, myślę, ze każda mama zna swoje dziecko i intuicyjnie wie, czego mu potrzeba, ale jestem przeciwniczką teorii "nie nosze, bo sie przyzwyczai" wydaje mi sie ze taki maluch moze domagac sie noszenia, bo jest ciekawy świata, no ileż można leżeć w łóżczku i patrzeć na to samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki jak tam humorki? U mnie całkiem całkiem , dzisiaj ta delegacja z pracy ma do mnie się przyczłapać więc będę musiała lecieć po jakieś ciasto
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Dziewczyny co do tego co napisała Asia ja też czytałam w różnych gazetach,że4 jeżeli dziecko się domaga rąk to trzeba brać i przytulać,że tak buduje się ufność i wartość małego człowieczka, i zgodzę się też z MArlenką,że dzieci jak wyczują noszenie i bliskość przyzwyczajaja się i chcą być noszone , ale w sumie to jak z nami teżś chemy być przytulane przez TŻ swoich. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- A co to nikogo nie ma?
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
hejka
ja sie nie dawno zwlokłam z łoża i zjadlam bułke z ogromna iloscia sałaty i serem żółtym ![]() pogoda do d... cały czas pada jest szaro buro i ponuro ![]() magneska top model mozesz obejrzec podajrze w niedziele w południe ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- basima super ze Poleńka sie w koncu uśmiechnęła ![]()
#468 |
Zakorzenienie
|
Magneska zobacz czy tu jest ten wczorajszy odcinek
http://www.kciuk.pl/Instrukcja-obslugi-dziecka-a31607 Pamelka Ty ledwo sie ściągasz z łóżka bo masz balast przed sobą ![]()
#469 |
Zakorzenienie
|
heja
ja jestem ![]() he co do tego co napisałam to pisałam przecie ze to teoria wynaleziona przeze mnie ![]() ![]() ![]() a ogólnie to włansie sie obudziłam i jak zobaczyłam jaka pogoda za oknem to az mi se nie chce wstawac a miałam ambitny plan ze mieszkanie sobie ogarne, no nic ale z godzinke se jeszcze poleze a co mi tam |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() E no w tv to wiem, że w ndz. Chciałam już dziś ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#471 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wczoraj snila mi sie nasz córcia taka malusia kruszynka z czarną czuprynką ![]() a dzis sniły mi sie ciasta z truskawkami i jagodami ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Magneska napisałam Ci gdzie możesz luknąć
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- żarłok,jak już Ci się ciasta śnią. Jak byłam w ciąży tez mi się śniła Polka, ale inaczej wyglądała
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale swoja droga zjadlabym takie z bita smietana i owocami ![]() wyciagne dzis tż do carrefoura to tam maja takie fajne ciacha ![]() ciekawe jak moja malutka bedzie wyglądała ![]()
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie
![]() Jest serduszko ![]() ![]() Dostałam tez dwie gazetki i 4 szt. witamin (ale i tak ich nie kupie bo są za drogie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj lece po ciasto dla tych moich z pracy, wczoraj kupiłam winsko. Dziewczyny jak dzisiaj popatrzyłam ile Polka ma ciuchów to dosłownie sklep mam w domu, muszę to posegregować i część posprzedawać a część pooddawać. Spadam narazie, wejdę wieczorem miłego dzionka. A Myszka to chyba gzi się tylko ze swoim TŻ bo wcale jej tu nie ma
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no too świetnie ![]() ![]() teraz oficjalnie wskakuj na liste zafasolkowanych i dbaj o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz dbaj o was ![]()
![]() |
#478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jejciu super ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
SMS od LISKA z wczoraj wieczora.
Cześc Dziewczynki. Dzisiejszy dzien minął bardzo szybko. Prawie cały przespałam albo odbierałam tel. albo płakałam. Dzisiejszą noc spędze bez Olka. Tak chciałam , bo nie czuje sie na siłach. Od jutra będziemy razem. Mały jest fajny, grzecznie śpi. Tylko nie chce piersi ssać. Mam z nim ćwiczyć żeby wyrobić taki odruch.. Tak to ma pełno włosów, jest malutki.. Tak naprawde nie czuje sie matką. Jakoś to do mnie jeszcze nie dociera. Pozdrawiamy z Olkiem wszystkie ciocie . Buziaki
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do noszenia na rączkach i tu chyba jak do wszystkiego trzeba znaleść złoty środek, ja mam 2 dzieci i każde iine pod tym względem. Jedno jest pewne, one potrzebują naszej bliskości... nawet te 6 letnie ![]() co do Kop Model (tak mówi Oliwka) to dla tych co nie mają mnie na n-k. Oliwka w wydaniu Kop Model |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.