|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sliczna suknia i bukiet ![]() ![]() Kubka nie mam My tez zbieramy sie na spacer, cala wyprawa sie szykuje ![]()
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
czy w Smyku da się kupić krzesełko do karmienia? jaki mają wybór?
pytam, bo mamy kartę upominkową i zastanawiamy się, na co przeznaczyć tę kwotę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
![]() Khm, khm.... Czeeeeeść mamusie.... można?? Jeszcze z listy nie wypadłam. ![]() Czyta was naiętnie i podziwiam dzieciaki- są wszystkie superaśne, nawet już parę lasek dla Dżonka obczaiłam ![]() Nie pisze bo jakoś tak- jestem trochę w Wawie i trochę u mamy na mazurach ( tak co 2 tyg jak nomad jeżdżę w te i wewte) a tam nie ma netu i zanim nadrobię zawsze.... Głuuupio mi. Ale się odezwę bo fajnie tu u was/nas. Jaś ma 5 i pół iesiąca, 8 kg i nie wiem ile wzrostu ale duuuży jest nosimy np bodziaki z hm na 80 i 86 a z tesco na 80.Fotek nie mam bo mi się lapek zepsuł i w tym pożyczonym ni mo. Nie wiem jak dać linka do nk- ta można podejrzeć nas ![]() co by tu... 1. Jaś - złote dziecko, moja mama kazała z nim iść do lekarza bo nie płacze i to wg niej podejrzane....czasem mu sie zdarzy jak spiący raz na tydzień pobuczeć ![]() ![]() Jest na mm, i obiadki i owocki - wszystko szamie aż mu się uszy trzęsą. 2. tak czytam o zabawkach - kupiliśmy mu teraz klocki http://allegro.pl/klocki-piankowe-le...306431780.html i takie http://allegro.pl/klocki-piankowe-le...306431780.html Poza tym ma jakieś miękkie podobne do tych kropkowych sassy ale duże są, i grzechotki, gryzaki, książeczki - dużo różnych. Poszalałam a on się i tak wszystkim nie bawi a najbardziej lubi pilota od tv. Koleżanka urodziłą trzy tygodnie temu synka to już jej trochę tego oddałam. Na święta chcę kupić takie cóś http://www.pingoo.pl/jestem-szefem-w...ids-p-494.html a małż się uparł na takie badziewie z fishera http://allegro.pl/fisher-price-tor-w...327905716.html co wy sądzicie? Widziała która? Nie jestem przekonana- nie macałam tego jeszcze ale nie wydaje mi się to pożyteczne a drogie.... ale nic , jego kasa, dałam mu wolną rękę, bedzie miał zabawkę. Przymierzamy się do zakupu krzesełka do karmienia - będzie taki jak sialowy ![]() 3. Z hitów POLECAMY Z JASIEM- książeczki 1000 i 100 bajeczek http://www.empik.com/100-bajeczek-ko...0009,ksiazka-p http://www.empik.com/szukaj/produkt?...ry=all&x=0&y=0 te pierwsze już mam - super są, te drugie zamówiłam i czekam aż poczytam ![]() I z ostatniej chwili - zostawiłam dziś Dżonka w leżaczku jak zwykle zapiętego, poszłam do łazienki i słyszę za chwilę takie yyyyy, uuuu marudzenie - na początku tak marudził jak się obrócił na brzuch a jeszcze nie lubił, myślę podejrzane... lecę , patrze a dzieć leży na podłodze na twarzy i brzuchu, noga zaplątana w szelki i leżaczek na nim ![]() ![]() Narazie tyle żebyście się nie wkurzyły że was zasypuję głupotami, postaram sie być na bieżąco... Mogę do was wrócić??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | ||||
Zadomowienie
|
Bydgoś, Araczku, Evean dzięki
![]() Jak fajnie że już w Finlandii śnieg macie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kubeczka nie mam ![]() Margo ja podgrzewam w kąpieli wodnej zawsze, czy z lodówki czy nie. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() A co do Dżonka też bym zawału dostała w takiej sytuacji. Ja mojego noszę w leżaczku jak trzeba i do łazienki. Wolę go mieć na oku. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
I mam parę pytań
![]() 1. jaki niekapek ???? Jasio ładnie już próbuje z butli pić tak w ramach zabawy i chciałam mu jakiś kubek. Kupiłam zwykły z tt niby od 4 m ale jest super niekapkiem - nie - kapie tylko sika wodą ![]() 2. Dajecie chrupki kukurydziane ? Ja tak - jeden dwa dziennie, mały aż piszczy, nie wiem czy dobrze robię... 3. Jak czyścicie tę siateczkę do owoców? Ja ją wyprałam, wygotowałam a ona jakimś brązem zaszła ![]() AAAAA- Mamy dwie jedynki na dole od 11.10 i leci nam górna prawa trójka - myjecie to jakoś? Aaaa zdjęcia ślubne łaaadne, ja miałam cywilny tylko. Kościelny i wesele w przyszłym roku 29 .10. znaczy teście i mąż tak myslą a ja nie chcę ![]() ![]() ![]() O suknię sie nie martwię - teściowa wybrała salę , termin, poszła do księdza załtwić bo ja nie mam bierzmowania i nie mam zamiaru mieć ( HIPOKRYTKA Z NIEJ) to pewnie i suknię i wybierze i kupi... i sama se ją założy ![]() Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-11-18 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
sama jestem ciekawa, jaki niekapek. kupiłam nuka, ale koś tu pisał, że żaden z niego niekapek - my jeszcze nie testowałyśmy...
dziewczyny od X-landerów - jakie macie folie do spacerówek? wrzućcie jakieś linki czy cuś... i jeszcze pytanko o te ciepłe butki bobas, co tu były pokazywane - które lepsze - rzep, zamek czy wiązane? |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aaa no i woda, ogólnie picie raczej temp pokojowa, czasem trochę cieplejsze, ale nie ma reguły u nas ![]() Cytat:
![]() po drugie za***iaszcze te klocki, tylko my się rzuciliśmy od razu na dużą pakę. nie wiem kto ma więcej radochy... ja z budowania zamczysk czy mała z burzenia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2331635 3]o rety aż mi się zimno zrobiło jak zobaczyłam te zdjęcia
![]() owoce w temp. pokojowej. jedzenie warzywne, a tym bardziej warzywa z mięchem (i ogólnie te co mają olej np) podgrzewam, żeby były cieplejsze, ale nie gorące - wiadomo ![]() ![]() aaa no i woda, ogólnie picie raczej temp pokojowa, czasem trochę cieplejsze, ale nie ma reguły u nas ![]() po pierwsze niezłego masz kaskadera ![]() po drugie za***iaszcze te klocki, tylko my się rzuciliśmy od razu na dużą pakę. nie wiem kto ma więcej radochy... ja z budowania zamczysk czy mała z burzenia ![]() ![]() Taaaa, zadzwoniłam do małża to się tak ucieszył jakbym mu obwieściła że młody wstał i poszedł... ![]() A klocków narazie tyle, jak podrośnie to dokupimy bo się i tak pogubią pewnie.... do mojej mamy kupiłam drugi komplet żeby nie wozić. wpadłam na pomysł ze moge zgrac foty z telefonu nieeee? Załącznik 3540182 Załącznik 3540183 Załącznik 3540184 Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-11-18 o 13:26 Powód: Fotki dodawam |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
porządny. mnie w nim urzekło, że te rączki można sobie zdjąć i wsadzić pod smoczek od zwykłej butli tt (każda butelka tt ma zaczep). my na razie niekapka nie tolerujemy, ale sam uchwyt mała opanowała i już mam ręce wolne jak jej daję butlę ![]() a folii do x landera ja nadal nie mam... także się podepnę do pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | ||||||||
Konto usunięte
|
Księżniczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też byłam, ale bodziaki tylko 50-56 i 62-68, no to rajstopki wzięłam. Fajne. Za to w ciuchlandzie fajne 3 pary spodni kupiłam :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję - doskonale wiem, co to za ulga ![]() Cytat:
A co kupić - mnie się to spodobało: http://allegro.pl/k-s-kids-treningow...322830273.html http://allegro.pl/quercetti-daisy-bo...323873279.html Cytat:
![]() Po szczepieniu (razem z młodym Sialą ![]() Waży młoda 6,7kg i ma 70 cm ![]() ![]() Pytałam lekarkę o te ciasteczka hipp - do wkruszenia do owoców, tam gluten jest, ale też 1% mleka - mówi, że spokojnie spróbować, to minimalna ilość. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Raczkowanie
|
Spradka, super fotki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisałam Wam, że idę do sklepu. Poszłam w chuście do zieleniaka po buraki na barszcz. I taka jedna kobita, w baardzo zaawansowanej ciąży z brzuchem na wierzchu, wyskakuje z hasłem: wygląda jak zawinięty bandażem ![]() cóż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23316790] Po szczepieniu (razem z młodym Sialą ![]() Waży młoda 6,7kg i ma 70 cm ![]() ![]() Pytałam lekarkę o te ciasteczka hipp - do wkruszenia do owoców, tam gluten jest, ale też 1% mleka - mówi, że spokojnie spróbować, to minimalna ilość.[/QUOTE] Dobrze wiedzieć ![]() No proszę, Sialowy Sebek chyba zacznie konkurować o względy Agu z Danielem Kropki ![]() ![]() Agu rzeczywiście długa!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23316790]Księżniczka
![]() Rewelacja ![]() Świetna kreacja! Ja też byłam, ale bodziaki tylko 50-56 i 62-68, no to rajstopki wzięłam. Fajne. Za to w ciuchlandzie fajne 3 pary spodni kupiłam :P Świetnie sobie radzi ![]() Aleeeeee fajoska zima ![]() Podgrzewam, picie też ciepłe daję. Gratuluję - doskonale wiem, co to za ulga ![]() Agatka od chrzestnej tę 3 dostanie. A co kupić - mnie się to spodobało: http://allegro.pl/k-s-kids-treningow...322830273.html http://allegro.pl/quercetti-daisy-bo...323873279.html A tu z mężem akurat się zgodzę ![]() Po szczepieniu (razem z młodym Sialą ![]() Waży młoda 6,7kg i ma 70 cm ![]() ![]() Pytałam lekarkę o te ciasteczka hipp - do wkruszenia do owoców, tam gluten jest, ale też 1% mleka - mówi, że spokojnie spróbować, to minimalna ilość.[/QUOTE] A widzisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
ja się zsikałam jak oglądałam, jestem na biezaco i to naprawdę burak, a tekst do zapamiętania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zadomowienie
|
dziewczyny moje dziecko chyba będzie się bawić młotkiem jak dorośnie
![]() Kupiłam jej dziś kulę FP która przy obrocie się świeci i wydaje dzwięki.Popatrzyła chwile i zaczęła płakać.Tak jest ze wszystkim.Grzechotkę wezmie w reke popoatrzy chwilę i ryk..... Wczoraj jedliśmy deser jabłko-owoce leśne no i niestety rozwolnionko...Najlepsze jest to,ze mała nawet nie jęknęła z bólu
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-11-18 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Ewcia śpi już 2,5h, z małą przerwą na jedzenie, ale właściwie jadła na śpiocha. wczoraj też o tym czasie spała 2h i do wieczora już żadnej drzemki nie było, ale humor miała rewelacyjny do samego końca. normalnie o tej porze zawsze spała tyle czasu na specerze, może jej tak zostanie, bo pewnie teraz coraz rzadziej da się wyjść...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Konto usunięte
|
Aaaaa ja się skusiłam i kupiłam małej za 50zł zabawki
![]() http://allegro.pl/zestaw-zabawek-fis...318276434.html same te klocuszki i telefon to min. 50zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Szaja, super okazja!!!!!
![]() |
#1187 |
Zadomowienie
|
jolaoo dzieki wielkie za książke
![]() poczytam i zobaczym ![]() jak na razie młoda spała na spacerku 1,5 godziny , a teraz od dwuch godzin ziewa i co próbuje ją uspic to ta ok na minutke zamknie oczy po to żeby je za chwile otworzyc i smiac sie do mnie i gadac po swojemu , wymiekam - przynajmniej marudna nie jest ![]()
#1188 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23317972]Aaaaa ja się skusiłam i kupiłam małej za 50zł zabawki
![]() http://allegro.pl/zestaw-zabawek-fis...318276434.html same te klocuszki i telefon to min. 50zł ![]() ![]() Fajne , kostka naj. wogóle infantino tez ma fajne zabawki. Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-11-18 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Bratko gratuluję Bogusiowi
![]() Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa ![]() ![]() A u nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329207 8] a u nas odwrotnie. dziś załapała obracanie z brzucha na plecy ![]() za pierwszym razem mama pokazała oczywiście, bo moja córa to leń patentowany. a potem ja ją kładłam na brzuszek, ona fik na plecy... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno szybkie pytanko:
zwykłe pampki rozm. 4 też mają ten perfumowany jak rozm. 3? |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A my byliśmy na mega szybkim spacerku,wyszłam z nim akura tak,żepowinien zasnąć,snułam się 35 min przy okazji zakupy w warzywniaku a on nie zasnoł...wkoncu zaczeło padać ja zmokłam i szybko do domu...i usypianie ale juz mrudził więc trwało to dłużej ![]() Tak się właśnie zastanawiałam jak nasze pociechy zareagują jak zobaczą pierwszy śnieg??? ![]() ![]() ![]() No i Sylwester w domu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to juz schiz dostaje boje sie ze młoda na gluten bedzie uczulona jak kupie cos od 6 np zupke czy obiadek sa w nich duze kawałki młoda pieknie daje rady a jak kupie z glutenem to papka taka i to od 5 teraz trzeba zółtko dawac normalnie masakra ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1193 |
Konto usunięte
|
O cholera, miałam się o to żółtko pytać lekarki dzisiaj
![]() Na razie Agatka nawet niespecjalnie da sobie dziąsełko dotknąć, ledwo dałam radę jej posmarować ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1195 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-11-18 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Jezu ale szalejecie z tymi zabawkami
![]() ale jutro przyjeżdża maja mama na tydzien to sie wybiore na sklepy , bede musiała cos małej wyszukac i, mojemu chrzesniakowi - w styczniu bedzie miał dwa latka i własnie zostalismy zaproszeni i tak miałam jechac bo niestety na roczku nie byłam , jechałam wtedy do niemiec.. juz sobie wyobrażam moją panne w aucie i trasa na Kraków-Huta ![]() ja zedre gardło a ta bedzie marudzic... a jeszcze chrześnica małża - i tu jest problem - ma 9 lat i wszystko o czym dziecko może zamarzyc....- temat rzeka ... ciągle mam dylemat odnośnie chrztu i tak myśle czy nie zrobic w lecie - takie garden- party ![]()
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________________ U mnie od 3 dni cyrk. Każde popołudnie to darcie mordy przed snem. Nawet na dworze. Przedwczoraj to tak się darł, że się ludzie na mnie odwracali. Nie płakał, po prostu darł się histerycznie. Pół godziny. Ze zmęczenia zasnął. Obudził się po pół godz. z rykiem. Dziś nie wyszłam na spacer. Usypiałam w domu. Oczywiście pół godziny ryku i histerii. Pobudka taka sama. Suszę żeby uciszyć i uspokoić... Miało być lepiej z każdym miesiącem. Czemu jakoś tego nie czuję? ![]() A wczoraj dostałam telefon z firmy, że może bym wybrała cały zaległy urlop, co do dnia... :/ Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-11-18 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23308094]Piękna
![]() A ja tak wyglądałam:[/QUOTE] piekne suknie ![]() ja idac do slubu miłam Ami w brzuszku ![]()
#1200 |
Konto usunięte
|
Kropka, zęby może? da sobie dziąsła dotknąć? bo przecież już lepiej było
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Edziu, ja Agatkę też, tyle że nie wiedziałam ![]() Bardzo ładna ta suknia, niby strojna, ale wcale nie przesadzona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.