Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 11:59   #1171
araczki
Zadomowienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Fotki śliczne i dzieci i Was

araczki, a po co mąż smarował łapki cytryną????
meska logika - kwasne jest beee i bylo beee ale nie przewidzial, ze mala sie rozbeczy na calego

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
Araczki, super zdjęcia, aż mi się zamarzyło na sanki się wybrać
Też miałam używaną, wklejam fotki, wybacz zamazane twarze
U nas w nocy masakra, jadł 3 razy!!!! a dwa razy nosek mu czyściłam. Katar zrobił się taki gęsty i bardzo trudno go wyciągnąć...
Pogoda brzydka, ale muszę iść do sklepu, więc jak mały się obudzi, pakuję go w chustę i idziemy.

Dziewczyny, czy ma któraś z Was kubeczek DOIDY CUP?http://www.doidycup.pl/
widzialam dzisiaj dwie mamy, ktore ciagnely sanki z dzieciaczkami, a pada od dopiero od nocy...

Sliczna suknia i bukiet

Kubka nie mam

My tez zbieramy sie na spacer, cala wyprawa sie szykuje

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:00   #1172
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

czy w Smyku da się kupić krzesełko do karmienia? jaki mają wybór?
pytam, bo mamy kartę upominkową i zastanawiamy się, na co przeznaczyć tę kwotę...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:40   #1173
spradka
Raczkowanie

Khm, khm....
Czeeeeeść mamusie.... można?? Jeszcze z listy nie wypadłam.
Czyta was naiętnie i podziwiam dzieciaki- są wszystkie superaśne, nawet już parę lasek dla Dżonka obczaiłam

Nie pisze bo jakoś tak- jestem trochę w Wawie i trochę u mamy na mazurach ( tak co 2 tyg jak nomad jeżdżę w te i wewte) a tam nie ma netu i zanim nadrobię zawsze.... Głuuupio mi.
Ale się odezwę bo fajnie tu u was/nas.
Jaś ma 5 i pół iesiąca, 8 kg i nie wiem ile wzrostu ale duuuży jest nosimy np bodziaki z hm na 80 i 86 a z tesco na 80.Fotek nie mam bo mi się lapek zepsuł i w tym pożyczonym ni mo. Nie wiem jak dać linka do nk- ta można podejrzeć nas

co by tu...

1. Jaś - złote dziecko, moja mama kazała z nim iść do lekarza bo nie płacze i to wg niej podejrzane....czasem mu sie zdarzy jak spiący raz na tydzień pobuczeć, sam usypia wieczorem głaskany, hihra się cały czas, śpi od 21 ( dostaje o 20 kaszkę i o 23 jeszcze mleko we śnie jak nie zasnę ja ) do 7-8 rano,
Jest na mm, i obiadki i owocki - wszystko szamie aż mu się uszy trzęsą.

2. tak czytam o zabawkach - kupiliśmy mu teraz klocki
http://allegro.pl/klocki-piankowe-le...306431780.html
i takie

Poza tym ma jakieś miękkie podobne do tych kropkowych sassy ale duże są, i grzechotki, gryzaki, książeczki - dużo różnych. Poszalałam a on się i tak wszystkim nie bawi a najbardziej lubi pilota od tv.
Koleżanka urodziłą trzy tygodnie temu synka to już jej trochę tego oddałam.

Na święta chcę kupić takie cóś
http://www.pingoo.pl/jestem-szefem-w...ids-p-494.html

a małż się uparł na takie badziewie z fishera
http://allegro.pl/fisher-price-tor-w...327905716.html co wy sądzicie? Widziała która?
Nie jestem przekonana- nie macałam tego jeszcze ale nie wydaje mi się to pożyteczne a drogie.... ale nic , jego kasa, dałam mu wolną rękę, bedzie miał zabawkę.

Przymierzamy się do zakupu krzesełka do karmienia - będzie taki jak sialowy a w sobotę jedziemy po fotelik samochodowy bo się młody przestaje mieścić w stary , chcemy recaro jung sport bo można go położyć trochę, teraz mamy profi plus i jest fajny.

3. Z hitów POLECAMY Z JASIEM- książeczki 1000 i 100 bajeczek
http://www.empik.com/100-bajeczek-ko...0009,ksiazka-p

http://www.empik.com/szukaj/produkt?...ry=all&x=0&y=0

te pierwsze już mam - super są, te drugie zamówiłam i czekam aż poczytam))

I z ostatniej chwili - zostawiłam dziś Dżonka w leżaczku jak zwykle zapiętego, poszłam do łazienki i słyszę za chwilę takie yyyyy, uuuu marudzenie - na początku tak marudził jak się obrócił na brzuch a jeszcze nie lubił, myślę podejrzane... lecę , patrze a dzieć leży na podłodze na twarzy i brzuchu, noga zaplątana w szelki i leżaczek na nim jak mnie zobaczył to się tylko uśmiechnął , kaskader - smok mu upadł i chciał sięgnąć... a ja mam zawał teraz.... już go nie zostawię samego o nieeeee.

Narazie tyle żebyście się nie wkurzyły że was zasypuję głupotami, postaram sie być na bieżąco...

Mogę do was wrócić???
spradka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 12:48   #1174
bratkab
Zadomowienie

Bydgoś, Araczku, Evean dzięki
Jak fajnie że już w Finlandii śnieg macie
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
ja co prawda suknią ślubna sie nie pochwale,ale wrzucam fotke z zawodówjeszcze jak pracowałam....no i adus jak ładnie pozera
Ślicznie pożera A mama super
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Fajne i tanie
Cytat:
Też miałam używaną, wklejam fotki, wybacz zamazane twarze

Dziewczyny, czy ma któraś z Was kubeczek DOIDY CUP?http://www.doidycup.pl/
Ślicznie
A kubeczka nie mam

Margo ja podgrzewam w kąpieli wodnej zawsze, czy z lodówki czy nie.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez spradka Pokaż wiadomość
I z ostatniej chwili - zostawiłam dziś Dżonka w leżaczku jak zwykle zapiętego, poszłam do łazienki i słyszę za chwilę takie yyyyy, uuuu marudzenie - na początku tak marudził jak się obrócił na brzuch a jeszcze nie lubił, myślę podejrzane... lecę , patrze a dzieć leży na podłodze na twarzy i brzuchu, noga zaplątana w szelki i leżaczek na nim jak mnie zobaczył to się tylko uśmiechnął , kaskader - smok mu upadł i chciał sięgnąć... a ja mam zawał teraz.... już go nie zostawię samego o nieeeee.

Narazie tyle żebyście się nie wkurzyły że was zasypuję głupotami, postaram sie być na bieżąco...

Mogę do was wrócić???
Wracaj
A co do Dżonka też bym zawału dostała w takiej sytuacji. Ja mojego noszę w leżaczku jak trzeba i do łazienki. Wolę go mieć na oku.
Stary 2010-11-18, 12:53   #1175
spradka
Raczkowanie

I mam parę pytań
1. jaki niekapek ???? Jasio ładnie już próbuje z butli pić tak w ramach zabawy i chciałam mu jakiś kubek. Kupiłam zwykły z tt niby od 4 m ale jest super niekapkiem - nie - kapie tylko sika wodą
2. Dajecie chrupki kukurydziane ? Ja tak - jeden dwa dziennie, mały aż piszczy, nie wiem czy dobrze robię...
3. Jak czyścicie tę siateczkę do owoców? Ja ją wyprałam, wygotowałam a ona jakimś brązem zaszła

AAAAA- Mamy dwie jedynki na dole od 11.10 i leci nam górna prawa trójka - myjecie to jakoś?

Aaaa zdjęcia ślubne łaaadne, ja miałam cywilny tylko. Kościelny i wesele w przyszłym roku 29 .10. znaczy teście i mąż tak myslą a ja nie chcę, nie chce wesela na 150 osób na pokaz... ja od siebie może będę miała ze 20, bo mi się rodzina jakoś rozbiła po śmierci taty a my wogóle mało rodzinni , ale teściowa chce nawet takich krewnych co ich Hubert na oczy nie widział, zaprosić... szkooooda gadać. Miało być wesele 8 sierpnia w tym roku ( jeszcze miesiąc przed nie zaprosiliśy nikogo, tak na wariata, i się zbuntowałam ze nie mam siły i ochoty 2 mce po urodzeniu pajacować - ale afera była hi hi)
O suknię sie nie martwię - teściowa wybrała salę , termin, poszła do księdza załtwić bo ja nie mam bierzmowania i nie mam zamiaru mieć ( HIPOKRYTKA Z NIEJ) to pewnie i suknię i wybierze i kupi... i sama se ją założy

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2010-11-18 o 13:11
Stary 2010-11-18, 13:10   #1176
margo80
Zakorzenienie

sama jestem ciekawa, jaki niekapek. kupiłam nuka, ale koś tu pisał, że żaden z niego niekapek - my jeszcze nie testowałyśmy...

dziewczyny od X-landerów - jakie macie folie do spacerówek? wrzućcie jakieś linki czy cuś...

i jeszcze pytanko o te ciepłe butki bobas, co tu były pokazywane - które lepsze - rzep, zamek czy wiązane?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-11-18, 13:10   #1177
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
...
Chcialam dzisiaj pojechac na zakupy. Planuje to od kilku tygodni i co i to, ze nie pojade bo oczywiscie maz nie zmienil mi opon na zimowe. Jak co roku aura go zaskoczyla...a stalo sie to (Lea, z dedykacja dla Ciebie ):
o rety aż mi się zimno zrobiło jak zobaczyłam te zdjęcia
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
...
dzięki za odpowiedzi na dręczące mnie pytania. jeszcze kilka mi się nasuwa:
1. czy jak otwieracie słoiczek, który stoi w temperaturze pokojowej, to podgrzewacie jedzonko, czy nie? owocków chyba się wcale nie podgrzewa, prawda?
2. wodę do picia cieplejszą, czy taką w temp. pokojowej?
...
owoce w temp. pokojowej. jedzenie warzywne, a tym bardziej warzywa z mięchem (i ogólnie te co mają olej np) podgrzewam, żeby były cieplejsze, ale nie gorące - wiadomo . bo tak sobie pomyślałam, że kto by chciał jeść zimnego kurczaka z ziemniolami? aczkolwiek znam takich, co nie podgrzewają.

aaa no i woda, ogólnie picie raczej temp pokojowa, czasem trochę cieplejsze, ale nie ma reguły u nas
Cytat:
...
i takie
...
po pierwsze niezłego masz kaskadera

po drugie za***iaszcze te klocki, tylko my się rzuciliśmy od razu na dużą pakę. nie wiem kto ma więcej radochy... ja z budowania zamczysk czy mała z burzenia
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:14   #1178
spradka
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2331635 3]o rety aż mi się zimno zrobiło jak zobaczyłam te zdjęcia

owoce w temp. pokojowej. jedzenie warzywne, a tym bardziej warzywa z mięchem (i ogólnie te co mają olej np) podgrzewam, żeby były cieplejsze, ale nie gorące - wiadomo . bo tak sobie pomyślałam, że kto by chciał jeść zimnego kurczaka z ziemniolami? aczkolwiek znam takich, co nie podgrzewają.

aaa no i woda, ogólnie picie raczej temp pokojowa, czasem trochę cieplejsze, ale nie ma reguły u nas

po pierwsze niezłego masz kaskadera

po drugie za***iaszcze te klocki, tylko my się rzuciliśmy od razu na dużą pakę. nie wiem kto ma więcej radochy... ja z budowania zamczysk czy mała z burzenia
[/QUOTE]

Taaaa, zadzwoniłam do małża to się tak ucieszył jakbym mu obwieściła że młody wstał i poszedł...

A klocków narazie tyle, jak podrośnie to dokupimy bo się i tak pogubią pewnie.... do mojej mamy kupiłam drugi komplet żeby nie wozić.

wpadłam na pomysł ze moge zgrac foty z telefonu nieeee?

Załącznik 3540182

Załącznik 3540183

Załącznik 3540184

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2010-11-18 o 13:26 Powód: Fotki dodawam
Stary 2010-11-18, 13:14   #1179
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
sama jestem ciekawa, jaki niekapek. kupiłam nuka, ale koś tu pisał, że żaden z niego niekapek - my jeszcze nie testowałyśmy...

dziewczyny od X-landerów - jakie macie folie do spacerówek? wrzućcie jakieś linki czy cuś...
...
co do niekapka... tt, ale ta wersja od 6-go miesiąca to naprawdę jest niekapek. http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...325522891.html

porządny. mnie w nim urzekło, że te rączki można sobie zdjąć i wsadzić pod smoczek od zwykłej butli tt (każda butelka tt ma zaczep). my na razie niekapka nie tolerujemy, ale sam uchwyt mała opanowała i już mam ręce wolne jak jej daję butlę

a folii do x landera ja nadal nie mam... także się podepnę do pytania
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:30   #1180
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

A to ja (to jest skan zdjęcia więc dlatego takie jasne):
Księżniczka

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Rewelacja

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Super cena i bardzo ladnie sie prezentowala
a to nasz cywilny, tez skan, wiec sory za jakosc
Świetna kreacja!

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

byłam w lidlu : kombinezony cienkie i największy rozmiar to 74-80 a ja mam taki na teraz, na zimę potrzebuje już większy i tak się zastanawiam czy by nie poczekać do wyprzedaży w styczniu i kupić wtedy już taki porządny bo na teraz mam a nie wiem czy mój syn nadal będzie rósł jak szalony czy przystopuje

Ja też byłam, ale bodziaki tylko 50-56 i 62-68, no to rajstopki wzięłam. Fajne. Za to w ciuchlandzie fajne 3 pary spodni kupiłam :P

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

bartka - no info ktore wam podawalam pochodzilo takze od rehabilitantki. Obecnie zreszta na zajeciach zaczynamy cwiczenia przygotowujace do siadu skosnego, bo pozycje czworaczą już od jakiegoś czasu przyjmujemy(tak klucha wyglada ;P). Mlody coraz pewniej "stoi" na czworaka, balansuje (kiwa sie przod-tyl), nastepny krok to wlasnie posadzenie pupy i podpor raczka. Mozna fajnie pocwiczyc z maluchem bo to dobre przygotowanie do nauki siadu.

Świetnie sobie radzi

Cytat:

Mala wlasnie ucina sobie drzemke po ostrym darciu bo zalozylam jej skarpetki i wlozylam smoczek...
Chcialam dzisiaj pojechac na zakupy. Planuje to od kilku tygodni i co i to, ze nie pojade bo oczywiscie maz nie zmienil mi opon na zimowe. Jak co roku aura go zaskoczyla...a stalo sie to (Lea, z dedykacja dla Ciebie ):
Aleeeeee fajoska zima

Cytat:

dzięki za odpowiedzi na dręczące mnie pytania. jeszcze kilka mi się nasuwa:
1. czy jak otwieracie słoiczek, który stoi w temperaturze pokojowej, to podgrzewacie jedzonko, czy nie? owocków chyba się wcale nie podgrzewa, prawda?
2. wodę do picia cieplejszą, czy taką w temp. pokojowej?

małż zakończył pisanie, wczoraj pół dnia siedziałam i poprawiałam literówki, gonił nas czas, bo wczoraj właśnie z wizytą u małża w pracy była kobieta z jego uczelni z grupą studentów i chciał przez nią przekazać pracę promotorce. wysyłałąm mailem, w pracy drukował, zobaczymy, co dalej... oby zdążył przed świętami się obronić.
trochę z niego ciśnienie zeszło, że częściowo przynajmniej ma to już za sobą. na jutro zaplanował Ewci sesję foto, więc będę mogła się pochwalić nowymi zdjątkami

dziś leje i znów nie idziemy na spacer...
Podgrzewam, picie też ciepłe daję.

Gratuluję - doskonale wiem, co to za ulga

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
chyba kupie hustawke do domu...
mam 3 typy, a sklaniam sie ku 2...co wy na to:
http://allegro.pl/hustawka-kubelkowa...324606992.html
http://allegro.pl/at-hustawka-foteli...311956433.html
http://allegro.pl/hustawka-modulowa-3w1-super-rozrywka-na-jesien-i1314613873.html
Dziewczyny..mam dylemat...co kupić 15miesiecznemu chlopczykowi??? Najgorsze to fakt, ze to cos musi byc "praktyczne" do wyslania poczta za granice..????????????Moge wydac ok. 100zeta..moze ciut więcej..
Agatka od chrzestnej tę 3 dostanie.

A co kupić - mnie się to spodobało:
http://allegro.pl/k-s-kids-treningow...322830273.html

http://allegro.pl/quercetti-daisy-bo...323873279.html

Cytat:

http://allegro.pl/fisher-price-tor-w...327905716.html co wy sądzicie? Widziała która?
Nie jestem przekonana- nie macałam tego jeszcze ale nie wydaje mi się to pożyteczne a drogie.... ale nic , jego kasa, dałam mu wolną rękę, bedzie miał zabawkę.

Przymierzamy się do zakupu krzesełka do karmienia - będzie taki jak sialowy a w sobotę jedziemy po fotelik samochodowy bo się młody przestaje mieścić w stary , chcemy recaro jung sport bo można go położyć trochę, teraz mamy profi plus i jest fajny.

A tu z mężem akurat się zgodzę tor fajny, a ten dino - mnie się szalenie też podoba, ale wydaje mi się jednak, że piłeczki to lepiej w namiocie.

Po szczepieniu (razem z młodym Sialą ), jedno kłucie, jeden ryk. Teraz śpi.
Waży młoda 6,7kg i ma 70 cm czyli waga -0nad 10 centyl, a wzrost 75 Długa i chuda.

Pytałam lekarkę o te ciasteczka hipp - do wkruszenia do owoców, tam gluten jest, ale też 1% mleka - mówi, że spokojnie spróbować, to minimalna ilość.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:43   #1181
kafuniax
Raczkowanie

Spradka, super fotki a z tym leżaczkiem rzeczywiście zawał...
Cytat:

widzialam dzisiaj dwie mamy, ktore ciagnely sanki z dzieciaczkami, a pada od dopiero od nocy...
to chyba tak samo spragnione śniegu jak ja z tym, że ten śnieg szybko mi się nudzi

Pisałam Wam, że idę do sklepu. Poszłam w chuście do zieleniaka po buraki na barszcz. I taka jedna kobita, w baardzo zaawansowanej ciąży z brzuchem na wierzchu, wyskakuje z hasłem: wygląda jak zawinięty bandażem (mój Szczepanek w chuście)
cóż od razu przypomniało mi się hasło z wczorajszego serialu, byłam u mamy na obiedzie, a ona ogląda majkę, i w tym serialu jakaś kobieta mówi do faceta: idź na pole buraków, zasadź się tam, będziesz się czuł jak w domu.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23316790]
Waży młoda 6,7kg i ma 70 cm czyli waga -0nad 10 centyl, a wzrost 75 Długa i chuda.

Pytałam lekarkę o te ciasteczka hipp - do wkruszenia do owoców, tam gluten jest, ale też 1% mleka - mówi, że spokojnie spróbować, to minimalna ilość.[/QUOTE]
Dobrze wiedzieć

No proszę, Sialowy Sebek chyba zacznie konkurować o względy Agu z Danielem Kropki Łączą ich przecież takie trudne przeżycia
Agu rzeczywiście długa!

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:47   #1182
spradka
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23316790]Księżniczka

Rewelacja

Świetna kreacja!

Ja też byłam, ale bodziaki tylko 50-56 i 62-68, no to rajstopki wzięłam. Fajne. Za to w ciuchlandzie fajne 3 pary spodni kupiłam :P

Świetnie sobie radzi

Aleeeeee fajoska zima

Podgrzewam, picie też ciepłe daję.

Gratuluję - doskonale wiem, co to za ulga

Agatka od chrzestnej tę 3 dostanie.

A co kupić - mnie się to spodobało:
http://allegro.pl/k-s-kids-treningow...322830273.html

http://allegro.pl/quercetti-daisy-bo...323873279.html

A tu z mężem akurat się zgodzę tor fajny, a ten dino - mnie się szalenie też podoba, ale wydaje mi się jednak, że piłeczki to lepiej w namiocie.

Pytałam lekarkę o te ciasteczka hipp - do wkruszenia do owoców, tam gluten jest, ale też 1% mleka - mówi, że spokojnie spróbować, to minimalna ilość.[/QUOTE]

A widzisz mi sie wydaje ze mało ciekawy ale oze jak obmacam na zywo to cos w nim znajdę sensownego, a piłki w namiocie fajne tylko drogie- wolę kupić kojec i ze 100 piłeczek

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Spradka, super fotki a z tym leżaczkiem rzeczywiście zawał...

to chyba tak samo spragnione śniegu jak ja z tym, że ten śnieg szybko mi się nudzi

Pisałam Wam, że idę do sklepu. Poszłam w chuście do zieleniaka po buraki na barszcz. I taka jedna kobita, w baardzo zaawansowanej ciąży z brzuchem na wierzchu, wyskakuje z hasłem: wygląda jak zawinięty bandażem (mój Szczepanek w chuście)
cóż od razu przypomniało mi się hasło z wczorajszego serialu, byłam u mamy na obiedzie, a ona ogląda majkę, i w tym serialu jakaś kobieta mówi do faceta: idź na pole buraków, zasadź się tam, będziesz się czuł jak w domu.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dobrze wiedzieć

No proszę, Sialowy Sebek chyba zacznie konkurować o względy Agu z Danielem Kropki Łączą ich przecież takie trudne przeżycia
Agu rzeczywiście długa!

ja się zsikałam jak oglądałam, jestem na biezaco i to naprawdę burak, a tekst do zapamiętania
Stary 2010-11-18, 14:01   #1183
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

dziewczyny moje dziecko chyba będzie się bawić młotkiem jak dorośnie
Kupiłam jej dziś kulę FP która przy obrocie się świeci i wydaje dzwięki.Popatrzyła chwile i zaczęła płakać.Tak jest ze wszystkim.Grzechotkę wezmie w reke popoatrzy chwilę i ryk.....
Wczoraj jedliśmy deser jabłko-owoce leśne no i niestety rozwolnionko...Najlepsze jest to,ze mała nawet nie jęknęła z bólu

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-11-18 o 14:02
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:28   #1184
margo80
Zakorzenienie

Ewcia śpi już 2,5h, z małą przerwą na jedzenie, ale właściwie jadła na śpiocha. wczoraj też o tym czasie spała 2h i do wieczora już żadnej drzemki nie było, ale humor miała rewelacyjny do samego końca. normalnie o tej porze zawsze spała tyle czasu na specerze, może jej tak zostanie, bo pewnie teraz coraz rzadziej da się wyjść...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-11-18, 14:31   #1185
Konto usunięte

Aaaaa ja się skusiłam i kupiłam małej za 50zł zabawki

http://allegro.pl/zestaw-zabawek-fis...318276434.html

same te klocuszki i telefon to min. 50zł a ta trójkątna kostka super, nie?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:41   #1186
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Ewcia śpi już 2,5h, z małą przerwą na jedzenie, ale właściwie jadła na śpiocha. wczoraj też o tym czasie spała 2h i do wieczora już żadnej drzemki nie było, ale humor miała rewelacyjny do samego końca. normalnie o tej porze zawsze spała tyle czasu na specerze, może jej tak zostanie, bo pewnie teraz coraz rzadziej da się wyjść...
No właśnie mój Szczepanek teraz też śpi dłużej niż zwykle a tą drugą drzemkę raczej krótką ma. Niech im tak zostanie

Szaja, super okazja!!!!!

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:46   #1187
Silpe
Zadomowienie

jolaoo dzieki wielkie za książke

poczytam i zobaczym

jak na razie młoda spała na spacerku 1,5 godziny , a teraz od dwuch godzin ziewa i co próbuje ją uspic to ta ok na minutke zamknie oczy po to żeby je za chwile otworzyc i smiac sie do mnie i gadac po swojemu , wymiekam - przynajmniej marudna nie jest

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:00   #1188
spradka
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23317972]Aaaaa ja się skusiłam i kupiłam małej za 50zł zabawki

http://allegro.pl/zestaw-zabawek-fis...318276434.html

same te klocuszki i telefon to min. 50zł a ta trójkątna kostka super, nie?[/QUOTE]

Fajne , kostka naj. wogóle infantino tez ma fajne zabawki.

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2010-11-18 o 15:06
Stary 2010-11-18, 15:13   #1189
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23290831]Bratko gratuluję Bogusiowi
Djerba szaleje z mężem, a Jamaica pewnie męża wreszcie zamordowała i teraz się chowa

A u nas Pół roku Agatka dzisiaj kończy, kochana moja [/QUOTE]

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
szaja - gratki dla Agatki za pół roczku

a ja sie chwale - moja panna własnie obruciła sie pierwszy raz z plecków na brzuszek i to dwa razy za bardzo nie wiedziała co z rączką zrobic która została pod brzuszkiem wiec potrzebna była moja interwencja ale postep jest
?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2329207 8]

a u nas odwrotnie. dziś załapała obracanie z brzucha na plecy
za pierwszym razem mama pokazała oczywiście, bo moja córa to leń patentowany. a potem ja ją kładłam na brzuszek, ona fik na plecy... [/QUOTE]

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 15:14   #1190
margo80
Zakorzenienie

jeszcze jedno szybkie pytanko:
zwykłe pampki rozm. 4 też mają ten perfumowany jak rozm. 3?

Ewcia
Przemek
Stary 2010-11-18, 15:14   #1191
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
czy w Smyku da się kupić krzesełko do karmienia? jaki mają wybór?
pytam, bo mamy kartę upominkową i zastanawiamy się, na co przeznaczyć tę kwotę...
Też mam tę kartę do wykorzystania do czerwca 2011 i powiem Ci,że jak sie kupuje coś droższego to rabt jest całkiem duzy i się opłaca9pytałam przy macie edukacyjnej )...więc ja będę na wiosnę coś kupować,praktycznego,zeby było nowe i takie tama pojęcia nie mam czy mają ewentualnie przejedźsię i dowiedz a nawet jak nie mają to moze niech zamówią

Cytat:

Khm, khm....
Czeeeeeść mamusie.... można?? Jeszcze z listy nie wypadłam.
Czyta was naiętnie i podziwiam dzieciaki- są wszystkie superaśne, nawet już parę lasek dla Dżonka obczaiłam

Nie pisze bo jakoś tak- jestem trochę w Wawie i trochę u mamy na mazurach ( tak co 2 tyg jak nomad jeżdżę w te i wewte) a tam nie ma netu i zanim nadrobię zawsze.... Głuuupio mi.
Ale się odezwę bo fajnie tu u was/nas.
Jaś ma 5 i pół iesiąca, 8 kg i nie wiem ile wzrostu ale duuuży jest nosimy np bodziaki z hm na 80 i 86 a z tesco na 80.Fotek nie mam bo mi się lapek zepsuł i w tym pożyczonym ni mo. Nie wiem jak dać linka do nk- ta można podejrzeć nas

co by tu...

1. Jaś - złote dziecko, moja mama kazała z nim iść do lekarza bo nie płacze i to wg niej podejrzane....czasem mu sie zdarzy jak spiący raz na tydzień pobuczeć, sam usypia wieczorem głaskany, hihra się cały czas, śpi od 21 ( dostaje o 20 kaszkę i o 23 jeszcze mleko we śnie jak nie zasnę ja ) do 7-8 rano,
Jest na mm, i obiadki i owocki - wszystko szamie aż mu się uszy trzęsą.

i takie

Poza tym ma jakieś miękkie podobne do tych kropkowych sassy ale duże są, i grzechotki, gryzaki, książeczki - dużo różnych. Poszalałam a on się i tak wszystkim nie bawi a najbardziej lubi pilota od tv.
Koleżanka urodziłą trzy tygodnie temu synka to już jej trochę tego oddałam.

Mogę do was wrócić???
No z tym leżaczkiem to szoku doznałam...jaki masz ??Kaskader jak ta lala...dobrze ze nic mu nie jest...Bo ja też mam i nie chciałabym zaliczyć takiej przygodyklocki superaśne i tez mojemu takie zamówię...

A my byliśmy na mega szybkim spacerku,wyszłam z nim akura tak,żepowinien zasnąć,snułam się 35 min przy okazji zakupy w warzywniaku a on nie zasnoł...wkoncu zaczeło padać ja zmokłam i szybko do domu...i usypianie ale juz mrudził więc trwało to dłużej

Tak się właśnie zastanawiałam jak nasze pociechy zareagują jak zobaczą pierwszy śnieg???trzeba wziaść na spacer aparaty i robić focie tych zdziwionych mineki wielkich oczu

No i Sylwester w domu już się boję co to będzie jak będą strzelały petardy o północy kiedy mały smacznie powinien spac...

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:17   #1192
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Właśnie odnośnie glutenu- moja córcia ma prawie 7 mies i nadl nie wprowadziłąm glutenu bo pediatra kazała nie wprowadzać. I teraz nie wiem czy czekać do 9 mies czy wprowadzić teraz. Pediatry się już pytać nie będę bo dyskusja bezsensowna.
a juz powoli trzeba zółtko wprowadzac

ja to juz schiz dostaje boje sie ze młoda na gluten bedzie uczulona
jak kupie cos od 6 np zupke czy obiadek sa w nich duze kawałki młoda pieknie daje rady a jak kupie z glutenem to papka taka
i to od 5
teraz trzeba zółtko dawac normalnie masakra

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Hej!!

Wklejam parę fotek z komórki, aparat Nam się rozwalił
Pierwsze po paru minutach po urodzeniu

Stary 2010-11-18, 15:21   #1193
Konto usunięte

O cholera, miałam się o to żółtko pytać lekarki dzisiaj No nic, poczekam jeszcze troszkę z tym żółtkiem.

Na razie Agatka nawet niespecjalnie da sobie dziąsełko dotknąć, ledwo dałam radę jej posmarować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 15:23   #1194
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
super

Stary 2010-11-18, 15:24   #1195
spradka
Raczkowanie

Cytat:
Tak, ale mnie to jakoś nie przeszkadza, lubie pampki, a ostatnio jak była w jakimś arkecie i były w promocji na wyspie wystawione to już mi ,pachły' z daleka kupą... ))

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Też mam tę kartę do wykorzystania do czerwca 2011 i powiem Ci,że jak sie kupuje coś droższego to rabt jest całkiem duzy i się opłaca9pytałam przy macie edukacyjnej )...więc ja będę na wiosnę coś kupować,praktycznego,zeby było nowe i takie tama pojęcia nie mam czy mają ewentualnie przejedźsię i dowiedz a nawet jak nie mają to moze niech zamówią
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Mario/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]

No z tym leżaczkiem to szoku doznałam...jaki masz ??Kaskader jak ta lala...dobrze ze nic mu nie jest...Bo ja też mam i nie chciałabym zaliczyć takiej przygody z fishera taki jak w avatarze widać - do 18 kg niby.Załącznik 3540494klocki superaśne i tez mojemu takie zamówię...

A my byliśmy na mega szybkim spacerku,wyszłam z nim akura tak,żepowinien zasnąć,snułam się 35 min przy okazji zakupy w warzywniaku a on nie zasnoł...wkoncu zaczeło padać ja zmokłam i szybko do domu...i usypianie ale juz mrudził więc trwało to dłużej

Tak się właśnie zastanawiałam jak nasze pociechy zareagują jak zobaczą pierwszy śnieg???trzeba wziaść na spacer aparaty i robić focie tych zdziwionych mineki wielkich oczu

No i Sylwester w domu już się boję co to będzie jak będą strzelały petardy o północy kiedy mały smacznie powinien spac...

Edytowane przez spradka
Czas edycji: 2010-11-18 o 15:27
Stary 2010-11-18, 15:39   #1196
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
słuchajcie my już po badaniu, polecam z czystym sercem dzewczynom z Warszawy kardiolog pediatrę Aldonę Piotrowską-Wichłacz... podejście do dziecka, że Laura nawet nie zapłakała, samo badanie bezbolesne, bardzo dokładne (echo serca). Najważniejsze, że wyszło wszystko dobrze, serduszko jest zdrowe i pięknie pracuje.... Szmery są czynnościowe, wynikają z pracy serduszka... Boże tak się cieszę.... nie macie pojęcia...
klask i::jupi :

Stary 2010-11-18, 15:43   #1197
Silpe
Zadomowienie

Jezu ale szalejecie z tymi zabawkami ja dalej nic nie mam ...
ale jutro przyjeżdża maja mama na tydzien to sie wybiore na sklepy , bede musiała cos małej wyszukac i, mojemu chrzesniakowi - w styczniu bedzie miał dwa latka i własnie zostalismy zaproszeni i tak miałam jechac bo niestety na roczku nie byłam , jechałam wtedy do niemiec..
juz sobie wyobrażam moją panne w aucie i trasa na Kraków-Huta
ja zedre gardło a ta bedzie marudzic...

a jeszcze chrześnica małża - i tu jest problem - ma 9 lat i wszystko o czym dziecko może zamarzyc....- temat rzeka ...

ciągle mam dylemat odnośnie chrztu i tak myśle czy nie zrobic w lecie - takie garden- party

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 15:44   #1198
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A które to są zwykłe??

U mnie od 3 dni cyrk. Każde popołudnie to darcie mordy przed snem. Nawet na dworze. Przedwczoraj to tak się darł, że się ludzie na mnie odwracali. Nie płakał, po prostu darł się histerycznie. Pół godziny. Ze zmęczenia zasnął. Obudził się po pół godz. z rykiem.

Dziś nie wyszłam na spacer. Usypiałam w domu. Oczywiście pół godziny ryku i histerii. Pobudka taka sama. Suszę żeby uciszyć i uspokoić...

Miało być lepiej z każdym miesiącem. Czemu jakoś tego nie czuję?

A wczoraj dostałam telefon z firmy, że może bym wybrała cały zaległy urlop, co do dnia... :/

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-11-18 o 15:46
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 15:52   #1199
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23308094]Piękna

A ja tak wyglądałam:[/QUOTE]
piekne suknie no i panny młode

ja idac do slubu miłam Ami w brzuszku

Stary 2010-11-18, 15:59   #1200
Konto usunięte

Kropka, zęby może? da sobie dziąsła dotknąć? bo przecież już lepiej było

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Edziu, ja Agatkę też, tyle że nie wiedziałam
Bardzo ładna ta suknia, niby strojna, ale wcale nie przesadzona.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości