|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc IV
pisze że odrosty 20 min. a reszta 10, to nie wiem ile mam teraz trzymać jak będę farbować całe?
|
|
|
|
#812 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() a tekst typu "zebrac o wiedze" nie jest moj,tylko moderatora. Dobra koniec offtopu. Jakoś na poczatku to ja Ci doradzalam ![]() koniec dyskusji,to nie miejsce na tego typu rozmowy ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
ok
mam pytanko natury technicznej w instrukcji są przewidziane dwa warianty:1)włosy naturalne-> trzymanie 30 min 2)włosy farbowane ->odrosty 20 min i całość 10 min jak mam zrobic??? jak przyciemniam już farbowane to ile trzymać?? moze 20 min na całości??
|
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Odrost masz mały- jak ja przyciemnialam nieraz to dawałam od razu na całość. Zeby plamek nie było.
Trzymaj 25 min Cytat:
Ale pisałam Ci na poprzedniej stronie-slicznie |
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak myslisz ze jest dobry to nie ma sensu na niego nakladac... pewnie troche niewygodnie bedzie sie farbowac tylko reszte wlosow
|
|
|
#817 |
|
Magda ;)
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki za pomyłke tak tak-ten co wczoraj wklejałam ![]() cytat z pudełka "odcien L Islande to srebrzysty zmysłowy blond, rozświetlony subtelnymi beżowymi refleksami, który minimalizuje ryzyko uzyskania odcieni żółtych i pomarańczowych " no to zobaczymy ![]() ![]() Nikola-pięknie Ci wyszło kładz na całość a odrost już omijaj
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-11-18 o 18:20 |
|
|
|
|
#820 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ogole nie widzie zlotego odrostu ale skoro taki jest to wiesz lepiejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sluchaj sie rad dziewczyn i dawaj na calosc a potem prosimy o zdj w swietle dziennym![]() Cytat:
A to co jak ktos jest mlodszy od Ciebie to juz mniej dojrzaly i nie majacy swojego zycia? Dziewczyno przeczytaj jeszcze raz wszystko ci napisalas i zastanow sie kto tu jest arogancki i bezczelny ![]() I nie zasmiecaj nam watku taki postami bo nie jest to na temat!
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-11-18 o 18:36 |
|||||||
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam pół farbki palett e 20 napisane ze ma 9% a ja myslałam ze ma 12 no cóz co myslicie jak wyjdzie na włoskach takich zżółciałych?
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Hopemagda e20 to odcień rozjaśniający 4-6 tonów bo ma rozjaśniacz, wychodzi ciepło, żółtawo. ma wodę 9% bo widocznie 12% nie jest potrzebne przy tym odcieniu
![]() Yattamanka pisałas o farbach 10 min ze moga niszczyć bo tak fryzjerki mówią, moim zdaniem, farby 10minutowe mają poprostu inny składnik powodujący szybsze wnikanie pigmentu do włosa np palette 10min color jest bardzo fajna, nie niszczy nie ma amoniaku, a excel ma chyba amoniak? ale tez nie niszczy, nie wiem trzeba by przeanalizowac skład chemiczny tych farb zeby sie dowiedzieć co powoduje tak szybkie działanie ![]() ilekroć zdarza się ze zwykłe farby które trzyma się 30min, ciemnieją szybko, czym nie powinno się stresować, a te 10-minutówki moze tez się znacznie nie różnią? tylko poprostu napisali żeby trzymać 10 min ze niby taka nowość? a co do tej dyskusji z Syslo powiem tak, dziewczyna nie umie rozmawiać, nie chce tu nikogo obrazić, ale po co się kłócic? proszę zakończcie z Nią tą bezsensowną dyskusję bo inaczej się to nie skończy Ona będzie tu wam dogryzała a Wy jej, po co to? odesłałyście ją do wyszukiwarki a Ona nadal swoje, niech sobie radzi, myśle żeby nie przejmować się kolejnymi postami z jej strony (tymi nie na temat) , no chyba że zmieni swoje nastawienie
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa dziewczyny przed chwilą nałożyłam !!!
![]() za 20 min zmywam matko, to będzie mój pierwszy ciemniejszy kolor od...roku!!
|
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
fryz5 wielkie dzieki za info,mam odrost tak na 1 cm i reszta włosów taki miks myslałam zeby moze tą farbka mam tylko pół moze odrost troche rozjasnic na poczatek a potem moze jutro dac kolorek jaki chce np syoss9-5 mówisz ze zółto wychodzi a te zółte rozjasni?na jasniejsze?
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz mix to moze połóz na odrosty dokładnie, potrzymaj 30-35min i następnie zmalaksuj z resztą, dodaj wody na włosy i masuj, tak zostaw jakieś kilka minut, niech się tylko lekko reszta zrówna . potem zobaczymy co nałozyć
|
|
|
|
#827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pasemek mi niestety nie pokryło ale myślę że to nawet lepiej suszą się naturalnie gdyż nie chce już ich suszyć gorącym powietrzem suszarki. Jak wyschną i wyprostuje to wstawie fotki. Przy zmywaniu nawet jeden włosek mi nie wypadł , zobaczymy w świetle dziennym jak będzie. Bądźcie dobrej myśli żeby nie było rudzielców
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
HopeMagda jak to ma być podkład to nakladaj, na to Syoss i juz. Ale samej w sobie chyba nie polecam - przypomnialo mi sie jak ktos pisał że zolto wychodzi
Dziewczyny powiedzcie mi czy uzywacie czerwonych szminek? Tak na codzien, na uczelnie do pracy? W wyszukiwarce watek o czerwonych szminkach jest, ale jakis przestarzały I tak ogolnie mało kto sie wypowiada.Ja chciałabym jakąs kupic-moze poradzicie mi jakieś fajne konkretne szminki? Z jednej strony chcialabym a z drugiej własnie w czerwinej szmince czuje sie jakbym umalowała się szminką dorosłej kobiety, jak dziecko ktore wymalowało sie kosmetykami mamy, rozumiecie o co mi chodzi. Może cos poradzicie? A druga sprawa-czy na uczelnie wypada tak mocno malować usta? Ja na to sie chyba bym nie odważyła, ale do miasta, na zakupy itd juz raczej tak ![]() Ehh, ja jestem taka dziecinna
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-18 o 19:00 |
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też dziś robiłam. Już jestem po farbowaniu całości. Trzymałam 10 miniut a potem przy zmywaniu z 3 minuty pieniłam. Mam nadzieję że jutro nie doznam szoku w świetle dziennym. |
|
|
|
|
#830 |
|
Rozeznanie
|
pomyśle co zrobic bo ja strasznie nie lubie żółtka brrrr.....i mam strach.ogólnie myslałam o samym syoss ale dostałam ta palett i pomyslałam ze sobie podkład zrobie to moze ładniejsze jasniejsze wyjdą!
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli taki złotawo żółty
|
|
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
ja juz robiłam tez syossem ale po czasie troszke mi żółkł odrost jak kładłam na taki swój naturalny kolorek a pamietam ze Ewcia robi z podkładem i ma takie az białe a ja takie bym chciała.
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
syoss ma dwa odcienie blondów rozjaśniających 9-1 i 9-5 , drugi jest chłodny natomiast pierwszy taki złocisty sie wydaje, ta E20 wydaje sie byc dobra na podkład ale nie zmywaj za szybko bo za słabo rozjasni
|
|
|
|
#835 |
|
Rozeznanie
|
ulotki nie mam więc nie poczytam ile trzymac ale pewnie tak 40 minut co?
|
|
#836 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
ale kiedys trzeba bedzie sprobowac, ja zawsze wolalam podkreslic oczy niz usta,nie wiem skąd mi się to wzielo ![]() I jak tam dziewczyny po farbowaniach?? Mam puszczać kciuki? ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2010-11-18 o 19:21 |
||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam na zdjeciach ze wolisz oczy
![]() A ja wole usta, ale zawsze uzywam jasnych błyszczyków albo szminek jasnych. Poczekam jeszcze na opinie, moze ktoras z Was pomoże
|
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mam pytanie... mam próbkę szmponu BIOSILK silver lights shampoo i chciałabym ją wykorzystać :P Ale niestety nie mam jasnego koloru włosów, raczej brązowy (brązowo-mysi
) i zastanawiam się czy jeśli go użyję na moje brązowe włosy to nic im się nie stanie?
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On nie dziala tak szybko
|
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

kładz na całość a odrost już omijaj