|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
| 45 i mniej |
|
129 | 28,79% |
| 45-55 |
|
223 | 49,78% |
| 56-66 |
|
76 | 16,96% |
| 67-77 |
|
12 | 2,68% |
| 78 i więcej |
|
4 | 0,89% |
| nie twój interes |
|
4 | 0,89% |
| Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
Sailormary, z jednej strony ubolewasz i jojczysz, ze jestes taka beznadziejna, nie nadajesz sie do niczego i nikomu sie nie spodobasz, a z drugiej oburzasz sie wielce, jak ktos Ci mowi, ze jego zdaniem nie nadajesz sie na modelke. Wydaje sie wiec, ze masz duze poczucie wlasnej godnosci i uwazasz sie za osobe atrakcyjna. O co Ci wlasciwie chodzi?
|
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
nie jojczę powiedziałam tylko, że się nie dostałam bo jestem za niska, a wszyscy na mnie naskoczyli, że ci z Jury mieli rację bo się nie nadaje ... i ze w ogóle powinnam zrezygnować z modelingu, ja w ogóle nie zamierzałam tego robić nadal mam zamiar robić sesje nawet jak nie będę dostrzegana jako ładna to i tak robię to dla siebie i dalej będę to robić ...
|
|
|
|
#2193 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
zawsze chciałam sie wkrecic w modeling ale boje sie ze też mi powiedzą że sie nie nadaje ;/ że za chuda jestem czy coś ...
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem sailormary ma potrzebę bycia w centrum uwahi i tak długo będzie pisać coś co myśli lub chce żeby myślano że myśli, aż ją zbanują za offtopowanie ^^
To jest wątek o tyciu, nie o modelingu! |
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez serpentina Czas edycji: 2011-05-02 o 19:01 |
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że nie ma po co wchodzić w ogóle na wątek..zamiast o tyciu to jest o modelingu i nie wiadomo czym nie związanym z tematem..kiedyś było fajnie, miło się czytało gdy się jeszcze nawet nie udzielałam, ale teraz mam wrażenie, że jest to wątek o JEDNEJ osobie, która ma jakieś kompleksy, niespełnione ambicje i nie umie sobie z tym radzić więc wszyscy muszę jej doradzać albo krytykować..Może osobny wątek załóżcie o tym..
|
|
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2201 |
|
Przyczajenie
|
Ojoj ale tu się porobiło
![]() A tak wracając do tematu, to chciałam dołączyć do was chudzinki, bo też muszę przytyć. Marzy mi się te magiczne 5kg więcej .Niestety najbardziej przeszkadzają mi w tym moje problemy z przewodem pokarmowym, których jak na ironię nabawiłam chcąc przytyć (na potęgę wcinałam gainery). Teraz nie mogę jeść większości węglowodanów prostych i generalnie muszę się bardzo zdrowo odżywiać. Mam trochę przepisów, w sumie to nawet dużo przepisów, ale niestety na zabawę w gotowanie czasu już tak dużo nie mam :/. Dlatego mam nadzieję, że jak do was dołączę to będę miała większą motywację do działania i jakoś uda mi się to wszystko zorganizować. Staram się przede wszystkim jeść więcej. Do tego teraz zaczęłam ćwiczyć BBL. Martwię się tylko żebym nie schudła, bo kiedyś jak się zapisałam na siłownię żeby trochę przypakować , to efekt był dokładnie odwrotny i miałam wrażenie, że spaliłam tą odrobinkę mięśni i tłuszczu, które miałam i koniec końców wyglądałam jeszcze gorzej... Ale wierzę, że tym razem się uda! A teraz idę coś zjeść, bo jeszcze trochę posiedzę
|
|
|
|
#2202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ruch, ćwiczenia są jak najbardziej wskazane Tylko wtedy trzeba odpowiednio jeść
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 15 lat. 165cm wzrostu i 43kg. Zawsze odkąd pamiętam chciałam przytyć i jest tak do dzisiaj. Moja młodsza siostra o 4 lata ma za to totalnie inną figurę: jest jak 'baba' ,wysoka i nawet waży więcej ode mnie o 2kg. To jest strasznie niesprawiedliwe. Drugi rok trenuje bieganie, mimo tego że jestem zadowolona ze swoich zgrabnych nóg powoli zaczynam unikać tego sportu. Mam malutkie piersi (miseczka A), kościstą klatkę, ręce jak patyczki. Mam uraz z dzieciństwa do swojej figury ponieważ zawsze wytykano mnie palcami a ciotki się ze mnie śmiały i porównywały do młodszej, pulchnej siostry. Nie wiem czy jak przestane biegać to schudnę jeszcze bardziej bo masa mięśniowa się zmniejszy, czy też przytyje bo to co zjem nie wybiegam.. ?
|
|
|
|
#2204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Wyzwanie nie czeka. Życie nie ogląda się za siebie. Tydzień to aż nadto, by zdecydować, czy godzimy się na nasz los, czy nie." Edytowane przez Filigranka Czas edycji: 2010-11-19 o 13:56 |
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
byłam wczoraj u doctorka po jakies tam recepty dla mamy i zauwazył ze przytyłam
![]() waga mi się 3ma na poziomie 47,5-48. chciałabym 50 ![]() a dlaczego odkłada się wam w brzuchu ? często mają takosobyszczupłe że tyją własnie tam, no i przede wszystkim nieodpowiednia dieta ![]() ja juz kilka msc nie jem fastfoodów chipsów, odstawiłam biały chleb tylko z ziarenkami jem jogurty co dzien owoce warzywa ryze itp, no i jakos waga się 3ma![]() jak cos pytac o rozne rzeczy bo ja wyprobówwalam juz wszystko przez 24lata swojego zycia byłam wszędzie robiłam wszystko ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- macie tutaj stronke jak zdrowo przyrtyc. pare fajnych artykulow, zasad, przyda się! ![]() http://www.zdrowoprzytyc.pl/ podstawowe zasady skutecznej diety na przytycie: http://www.zdrowoprzytyc.pl/zasady-diety-na-przytycie/
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś, bardzo przydatna strona! Szok, że doczekałyśmy się takiej
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
sailorka...jesteś PRZECIĘTNA zwykłą dziewuszką i tak jak któraś wizażanka napisała brakuje ci "tego czegoś " czegoś nieokreślonego co sprawia że wiadomo że ten ktoś jest wyjątkowy. Kariery nie zrobiłaś i już na pewno nie zrobisz, poza tym jak pokazujesz goliznę na starcie to niestety , ale jesteś skreślona i zaszufladkowana.
A co do rysunków to bardzo dobrze że masz hobby. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- A tak w ogóle to wyglądałabyś o niego lepiej w ciemnych włosach bo twoja twarz nabrałaby wtedy charakteru a tak to jest jakoś tak blado, bezbarwnie i monotonnie. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Z tego co widzę jak patrzę na twoje fotki to myślę że jakiś rubinowy odcień byłby strzałem w dziesiątkę.
|
|
|
|
#2208 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny ! Na wasze forum trafiłam przez przypadek i mam nadzieję, że dzięki wam łatwiej będzie mi przytyć. Najpierw kilka słów o mnie:
Wzrost: 176 cm Waga: 56 kg Wymiary: 100/70/90 (biodra/pas/biust) Chcę ważyć 65 kg. Odkąd pamiętam zawsze byłam chuda, bardzo chuda. Wydawało mi się, że jem dużo, bo jadłam takie porcje jak moi bracia czy tata (czyli olbrzymie). Ale pewnego dnia uświadomiłam sobie, że fakt porcje może i olbrzymie, ale posiłki nieregularne. Nie jadałam śniadań (bo rano na widok jedzenia jest mi niedobrze) i kolacji. Rok temu postanowiłam przytyć. Codziennie (oprócz regularnych posiłków) jadłam ok. 200 g białego ryżu, piłam 0,5 l mleka i pilnowałam żeby codziennie zjeść co najmniej jedną tabliczkę czekolady . W ciągu ok. 2 miesięcy przytyłam 5 kg (z 55 kg do 60 kg). Przytyłam głównie w biodrach i biuście Jak ja wtedy lubiłam swoje ciało, jak się cieszyłam, że nie mogę dopiąć spodni. Nawet koleżanki, które wcześniej mówiły: „Boże, jaka ty jesteś chuda” pukały się w głowę gdy mówiłam, że chcę jeszcze przytyć. Miałam nawet taką fobię, że zjadłam za mało i schudnę Ale niestety (dla mojej wagi) od lutego zaczęłam pracować i kilka razy zapomniałam o śniadaniu przed pracą, czy o drugim śniadaniu, no i we wrześniu wróciłam do wagi 55 kg . Znowu zaczynam się obżerać i mam nadzieję, że do wiosny wskazówka na wadze zatrzyma się na 65 kg . Kończę i już was nie zanudzam. Idę coś zjeść a później postaram się przeczytać cały wątek. |
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomimo zgrzytów w innych watkach musze przyznac tatianie racjeniestety, mary, nie masz urody modelki, na pewno nie do hi gh fashion. moze to gazetek promocyjnych supermarketu, jezeli koniecznie musisz.zajmij sie czyms, w czym jestes dobra, a nie szczuj na innych, bo nie wychodzi ci w dziedzinie, w ktorej jestes spalona na starcie
|
|
#2210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co.. ten nasz wątek rzeczywiście baaardzo pomaga, jak na niego wchodzę to za każdym razem na nowo się mobilizuję
. Też tak macie? Od jutra planuję wziąć się znowu ostro za siebie. Nie wiem, może zdarzy się cud i uda mi się w najbliższych dniach więcej zjeść .Cytat:
Też myślę, że mogłoby Ci być ładnie Może coś takiego jak Ashley na zdjęciu po lewej?
|
|
#2212 |
|
Raczkowanie
|
Nie mówię że czarny boże broń
![]() Ale coś pośredniego. Rubin czy mahoń ma wiele odcieni jasne i ciemne. Już nawet rudy kolor by wyeksponował twoje oczy bo teraz one giną. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- coś w ten deseń jak ma pani nr 1 i nr 3 http://sexylady77.pinger.pl/m/2180257 |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
HEjoooo
![]() z reguły jak idę w weekend na zakupy szukam czegoś kalorycznego sprawdzam etykiety itp,. ale oczywiscie zdrowa zywnosc![]() dzisiaj wyczaiłam coś fajnego to się podziele ![]() Firma Lubella Musli takie do kubka... z owocami ziarnami płatkami czyms tam jeszcze wskazane przy naszej 'diecie' z mlekiem ma prawie 300kcal a to tylko mały kubekaa no i kupiłam melise z jabłkiem tak jak pisali na tej str cowklejałam wyzej ze wskazana na przytycie
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2010-11-20 o 14:54 |
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
![]() "Wyzwanie nie czeka. Życie nie ogląda się za siebie. Tydzień to aż nadto, by zdecydować, czy godzimy się na nasz los, czy nie." Edytowane przez Filigranka Czas edycji: 2010-11-21 o 09:17 |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dzieki ciczeniom mozesz nabrac miesni niekoniecznie musisz chudnac ja od malego bylam krytykowana za figure moja sytuacja bylam o tyle o ile gorsza ze mam bardzo piekna i sexowna siostre ktora ma idealna figure(duzy biust duzy tylek szeroka na biodrach) i wszyscy sie nia zachwycali cala rodzina i chlopcy;p wiele razy zadawalam sobie pytanie dlaczego ona jest taka ladna a ja nie no coz i dzieki temu w wieku 17 lat nie jestem w stane sie z nikim zwiazac i jestem niesamowicie zakompleksiona ososba myslalam zeby isc do psychooga ale watpie ze mi cos da u nas w polsce wiekszosc patrzy tylko na kase juz raz bylam i tak sie zniechecilam ze dalam sobie z tym spokoj.. najsmieszniejsze jest to ze do dzis pamietam jak chlopak ktory mi sie podobal stwierdzil ze moja siostra jest bardzo piekna i prosil mnie o jej numer zalosne ale prawdziwe
|
|
|
|
|
#2217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
Też mam złe doświadczenie z psychologami...
|
||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
cześć. w poprzedniej części już tu byłam, ale widzę że skład się zmienił. mój problem to przemiana materii (chyba), ponieważ ważę 42 kg przy 168
każdy twierdzi, że fajnie bo chude, długie nogi - ale mam zero kształtów kobiety..jem sporo. ZAWSZE jem śniadanie, około 10 II śniadanie, 15 obiad, jakieś przegryzki i o 20 kolacja. nie wiem co robić.. nie chcę jeść masę tłustego czy słodyczy - ale nie chcę być taka chuda.
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np ja potrafię zjeść 2 razy obiad a czasami 2 razy kolację proponuję coś takiego
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- kurde wiecie co ![]() jestem cieakwa jak wyglądacie bo prawie wszytskie mamy takie same wagi i wzrost ![]() trzeba by było kiedys jakies fotki wstawic moze by nam sie humor poprawił ze nie jestesmy w tym same
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

.
Tylko wtedy trzeba odpowiednio jeść

.