Udało się po poronieniu :D cz.II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 13:16   #781
Enia_
Zadomowienie

Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
Enia no to ci sie udalo z tymi mandarynami co do dyrki to sie mozna bylo spodziewac ze zadowolona nie bedzie,swoja droga ciekawe czy jakby ona byla w ciazy to czy by ryzykowala i przyszlam mimo wszystko
super ze zakupy udane,szkoda ze ja tu nie mam takich bazarkow jak w pl.oj teskni sie strasznie....

Pam
jak wylicytujesz to pokaz nam

Enis brawo ze refleks

tak sobie pomyslalam ze fajnie byloby sie spotkac kiedys z maluchami i pogadac w realu a nie tak tylko pisac i nie widziec waszych buziek
ja wlasnie po zakupach i mam mandarynyyyyyy zaraz sie za spozycie ich biore co by za dlugo nie lezaly
Dokładnie tak jak piszesz, a jej synowa też jest nauczycielką, ciekawe czy jakby zaszła w ciąże czy by uczyła do końca ciąży, znając ją to pewnie doradziłaby aby odrazu uciekała na zwolnienie echh szkoda mówić

ide wstawić ziemniczki, smażyć kotelciki i dusić marchewkę
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2010-11-18 o 13:18
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:50   #782
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak piszesz, a jej synowa też jest nauczycielką, ciekawe czy jakby zaszła w ciąże czy by uczyła do końca ciąży, znając ją to pewnie doradziłaby aby odrazu uciekała na zwolnienie echh szkoda mówić

ide wstawić ziemniczki, smażyć kotelciki i dusić marchewkę
ludzie sa okropni a te baby czasami to juz naprawde przechodza same siebie

ja zjadlam pare winogron i mi jakos zle,wogole sie cos marnie czuje.mdli mnie znowu i jakos tak dziwnie,nie wiem czy to nie od tych lekow co bralam w koncu skoutki uboczne moge sie pojawic a teraz w
ciazy to wszystko jest mozliwe

zamawiam posciel do lozeczka i wybralam kolor niebieskie zyrafki ale moj stwierdzil ze te zyrafki jakies dziwne sa dziewczyny doradzcie cos bo ja glupieje http://allegro.pl/12el-posciel-120x9...295359913.html
wogole ja to dobra jestem,jeszcze nie mam lozeczka ani wozka a juz posciel kupuje,z reszta ja zawsze wszystko odwrotnie robilam

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 13:56   #783
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
l
zamawiam posciel do lozeczka i wybralam kolor niebieskie zyrafki ale moj stwierdzil ze te zyrafki jakies dziwne sa dziewczyny doradzcie cos bo ja glupieje http://allegro.pl/12el-posciel-120x9...295359913.html
wogole ja to dobra jestem,jeszcze nie mam lozeczka ani wozka a juz posciel kupuje,z reszta ja zawsze wszystko odwrotnie robilam
ja do tej pory nie mam pościeli
ale może niedługo coś zakupie

do wózka mam tylko podusie i kocyk

a co do Twojej poscieli to ja nie doradze bo sama nie wiem która z nich jest najładniejsza
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:01   #784
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
ludzie sa okropni a te baby czasami to juz naprawde przechodza same siebie

ja zjadlam pare winogron i mi jakos zle,wogole sie cos marnie czuje.mdli mnie znowu i jakos tak dziwnie,nie wiem czy to nie od tych lekow co bralam w koncu skoutki uboczne moge sie pojawic a teraz w
ciazy to wszystko jest mozliwe

ja bym wzieła niebieską żyrafę tak jak tobie sie podoba ale moj tż zadecydowal inaczej i wzielam inna ale niech mu bedzie... fajne tez sa niebieskie misie w kółkach

enis ja kupilam teraz posciel zeby potem sie w to nie bawić, zreszta przescieradlo i ochraniacz bede teraz uzywała a reszte schowam na "później"

a mnie tesciowa tak dokarmila ze chyba obiadu na razie nie zjem jeszcze dostalam garnek zupy z kausty wloskiej na wynos ale to zostawie na jutro

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 14:52   #785
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
ja bym wzieła niebieską żyrafę tak jak tobie sie podoba ale moj tż zadecydowal inaczej i wzielam inna ale niech mu bedzie... fajne tez sa niebieskie misie w kółkach

enis ja kupilam teraz posciel zeby potem sie w to nie bawić, zreszta przescieradlo i ochraniacz bede teraz uzywała a reszte schowam na "później"

a mnie tesciowa tak dokarmila ze chyba obiadu na razie nie zjem jeszcze dostalam garnek zupy z kausty wloskiej na wynos ale to zostawie na jutro
no ja chyba wezme ta zyrafe a druga(3czesciowa) na zmiane wezme niebieskie misie z gwiazdkami czy cos takiego.bedzie podzielony wybor

ale ci dobrze,dawno nie jadlam takiej kapuscianje zupy a mam chetke

22/23.05.2010
Stary 2010-11-18, 15:53   #786
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
no ja chyba wezme ta zyrafe a druga(3czesciowa) na zmiane wezme niebieskie misie z gwiazdkami czy cos takiego.bedzie podzielony wybor

ale ci dobrze,dawno nie jadlam takiej kapuscianje zupy a mam chetke

Wiesz co te żyrafy faktycznie są dziwnetroche jak nie żyrafy ja też zajadam mandarynkiwidzę,że mają wzięcie,bo wszystkie je zajadamy
a tak ogolnie to czuję sie nie najlepiej,jakoś mi słabo cały czas.Wiecznie mam niskie ciśnienie,a puls potwornie wysokimuszę koniecznie pogadać o tym z ginem

zapisałam się 3 razy w tygodniu na specjalna gimnastykę dla kobiet w ciązy i na jogenormalnie jestem bardziej aktywna niz przed ciążatylko muszę mieć pozwolenie na piśmie od lekarza
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 17:07   #787
Pamela86
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z zakupów, mandarynki kupione ale tylko troche bo choc bylo ich mnóstwo to były paskudne, jakies zielone ....
kupilam sobie majtole takie fajne za 1,20 i małej bodziaki za 3,99
i wkurzylam bo jakas glupia ci****a zgarnela mi spiochy z licytacji

Stary 2010-11-18, 17:17   #788
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam z zakupów, mandarynki kupione ale tylko troche bo choc bylo ich mnóstwo to były paskudne, jakies zielone ....
kupilam sobie majtole takie fajne za 1,20 i małej bodziaki za 3,99
i wkurzylam bo jakas glupia ci****a zgarnela mi spiochy z licytacji
no to bardzo nie ladnie sie zachowala trzeba ja zlapac i

my wlasnie zjedlismy pomidorowke i w sumie nuda nas ogarnia zamowilam bluzki na all i czekam az moze mi jeszcze jedna wystawia bardzo mi sie podobala a narazie jej nie widze
zjadlabym chipsa

22/23.05.2010
Stary 2010-11-18, 17:23   #789
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:

my wlasnie zjedlismy pomidorowke i w sumie nuda nas ogarnia zamowilam bluzki na all i czekam az moze mi jeszcze jedna wystawia bardzo mi sie podobala a narazie jej nie widze
zjadlabym chipsa
tak trzeba ja dorwac i je naklupać

mniam pomidorowej tez bym zjadla, ale cos ostatnio co zjem podchodzi mi do gardła to chyba efekt tego ze dzidzi uciska na żołądek

wlasnie szperam po all co by kupic fajnego

Stary 2010-11-18, 17:29   #790
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:

zjadlabym chipsa

Ty to szalona jesteś z tymi zakupami
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 18:14   #791
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
tak trzeba ja dorwac i je naklupać

mniam pomidorowej tez bym zjadla, ale cos ostatnio co zjem podchodzi mi do gardła to chyba efekt tego ze dzidzi uciska na żołądek

wlasnie szperam po all co by kupic fajnego
wiesz ze mi tez stoi cos w gardle.taka gule czuje od jakiegos czasu

co do zakupow to fakt,zlapala mnie jakas obsesja i popadam w zakupoholizm i uzaleznienie skonczy sie jak braknie srodkow na koncie
jak kupisz to daj znac moze wpadnie mnie w oko

22/23.05.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 18:20   #792
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ze mi tez stoi cos w gardle.taka gule czuje od jakiegos czasu

co do zakupow to fakt,zlapala mnie jakas obsesja i popadam w zakupoholizm i uzaleznienie skonczy sie jak braknie srodkow na koncie
jak kupisz to daj znac moze wpadnie mnie w oko
ja to ciagle mecze sie ze zgaga z tym ze jedzenie mi podchodzi do gardła itd... a dzis wyczytalam ze to przez uciskajaca macice dopiero jak sie obnizy poczuje ulge... wiec troszke jeszcze sie pomecze

nic nie kupilam bo nic nie ma co by mi sie podobalo
weszlam dzis do 5 10 15 ale ceny mieli zabójcze aż tmowil ze drogo... czapeczka za 30zł, pajacyk za prawie 30zł...

Stary 2010-11-18, 18:59   #793
enis84
Zakorzenienie

co dziewuszki porabiacie??
Franio wykąpany najedzony i ślicznie śpi wiec mam chwile dla siebie
jakąś kapiel bym musiała wziąć

miałam Wam chyba napisać o pieluszkach
dla mnie najlepsze są pampersy, kupiłam te dada nie są złe ale nie wchłaniaja tyle siśków co pampersy trzeba czesciej przebierac ale od biedy mogą być, napewno jeszcze zakupie
co do huggiesów to dla mnie jeśli chodzi o chłonność to ok ale jakies takie szorstkie są twarde, ja bym takich nie chciała nosić

jeszcze chce kupić te happy, Tż miał dziś kupić ale nie było wiec zakupilismy pampersy, no i też chce zakupić te z lidla bo słyszałam że tez są oki
Stary 2010-11-18, 21:28   #794
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
ja to ciagle mecze sie ze zgaga z tym ze jedzenie mi podchodzi do gardła itd... a dzis wyczytalam ze to przez uciskajaca macice dopiero jak sie obnizy poczuje ulge... wiec troszke jeszcze sie pomecze

nic nie kupilam bo nic nie ma co by mi sie podobalo
weszlam dzis do 5 10 15 ale ceny mieli zabójcze aż tmowil ze drogo... czapeczka za 30zł, pajacyk za prawie 30zł...
ja mam taka przejsciowa zgage i bardzo lekka narazie,mam nadzieje ze sie nie powiekszy no to sobie poczekasz co najmniej do porodu ale juz blizej niz dalej takze dasz rade z reszta my baby bysmy nie daly to kto

Enis dobrze ze piszesz o tych pieluszkach ja jak zajmowalam sie dziewczynka 6 mies. przy zmianie z pampersow na inne bylam w szoku.widac roznice zdecydowanie,trzeba czesto zmieniac,nie wszystkie chlona siuski nie wspomne o kupce.no i to o czym wspomnialas ze sa niemile w dodyku.ja odnioslam wrazenie ze wlasnie hugissy i happy tak mialy,ale nie ma co uogolniac,trzeba wyprobowac w koncu nie wszystko to co drogie musi byc najlepsze

no ja jutro posciel zamawiam 12 czesciowa i do tego przescieradla zapasowe i poszewki.wszystko u jednego zeby taniej bylo.rodzice zaoferowali sie ze zaplaca wiec nie bede im odbierala przyjemnosci
poza tym leb mnie cos bolal i ciagle mam ochote na batoniki wiem jestem okropna

22/23.05.2010
Stary 2010-11-19, 08:08   #795
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam taka przejsciowa zgage i bardzo lekka narazie,mam nadzieje ze sie nie powiekszy no to sobie poczekasz co najmniej do porodu ale juz blizej niz dalej takze dasz rade z reszta my baby bysmy nie daly to kto

Enis dobrze ze piszesz o tych pieluszkach ja jak zajmowalam sie dziewczynka 6 mies. przy zmianie z pampersow na inne bylam w szoku.widac roznice zdecydowanie,trzeba czesto zmieniac,nie wszystkie chlona siuski nie wspomne o kupce.no i to o czym wspomnialas ze sa niemile w dodyku.ja odnioslam wrazenie ze wlasnie hugissy i happy tak mialy,ale nie ma co uogolniac,trzeba wyprobowac w koncu nie wszystko to co drogie musi byc najlepsze

no ja jutro posciel zamawiam 12 czesciowa i do tego przescieradla zapasowe i poszewki.wszystko u jednego zeby taniej bylo.rodzice zaoferowali sie ze zaplaca wiec nie bede im odbierala przyjemnosci
poza tym leb mnie cos bolal i ciagle mam ochote na batoniki wiem jestem okropna
Ja zamówilam 8elementową i dodatkowo przescieradlo na zmiane, a poszewki na zmiane kupie później bo dzidzi i tak od rodzenia nie spi pod kołdra i na poduszce... teraz czekam aż mi przyjdzie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
co dziewuszki porabiacie??
Franio wykąpany najedzony i ślicznie śpi wiec mam chwile dla siebie
jakąś kapiel bym musiała wziąć

miałam Wam chyba napisać o pieluszkach
dla mnie najlepsze są pampersy, kupiłam te dada nie są złe ale nie wchłaniaja tyle siśków co pampersy trzeba czesciej przebierac ale od biedy mogą być, napewno jeszcze zakupie
co do huggiesów to dla mnie jeśli chodzi o chłonność to ok ale jakies takie szorstkie są twarde, ja bym takich nie chciała nosić

jeszcze chce kupić te happy, Tż miał dziś kupić ale nie było wiec zakupilismy pampersy, no i też chce zakupić te z lidla bo słyszałam że tez są oki
Oj dobrze ze piszesz o pieluszkach
Mialam stycznosc z dadą jak zajmowalam sie dzieckiem kolezanki i nie powiem ze były złe moga być pampki zapewne sa najlepsze, ponoc te z lidla tez dobre i polecaja pieluchy rosmanowskie tez wiec warto wypróbować
Napisz jeszcze jak kupisz jak te happy czy dobre bo chcialam je kupic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 08:33   #796
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!
Mdli mnie że masakra. O widzę Pamela,że też masz wizytę 3 grudnia-bo ja też mam a to jeszcze dwa tyg.
Stary 2010-11-19, 08:43   #797
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej!
Mdli mnie że masakra. O widzę Pamela,że też masz wizytę 3 grudnia-bo ja też mam a to jeszcze dwa tyg.
Spróbuj kochana imbiru na te mdłości

No to jeszcze 2tyg ogolnie chcial mnie dac na 6grudnia ale wolalam 3go bo to pt a on wtedy przyjmuje od południa. Bedziemy razem za siebie trzymac kciuki

Stary 2010-11-19, 08:48   #798
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Muszę kupić imbiru.
Pamelka ja mam wizytę rano a Ty po południu na zmianę będziemy trzymać kciuki.
Stary 2010-11-19, 08:55   #799
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę kupić imbiru.
Pamelka ja mam wizytę rano a Ty po południu na zmianę będziemy trzymać kciuki.
No dokladnie, moj gin bedzie dopiero kolo poludnia wiec nawet nie wiem o ktorej wejde do gabinetu ale ty na pewno bedziesz pierwsza
a idziesz prywatnie? bedziesz miala usg???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 09:11   #800
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Idę na godz. 10 będę mieć usg bo chodzę prywatnie,bo na nfz bym do poradni K nie poszła w życiu.
Stary 2010-11-19, 09:32   #801
Enia_
Zadomowienie

cześć dziewczyny
Witam się z rana
Mała dzisiaj była kochana dla mamusi i spałyśmy do 9.30
W nagrodę na śniadanko kanapeczki z ogórkiem pomidorem papryką i rzodkiewką a dla małej kanapeczka słodka z dżemem Taką mieszankę sobie właśnie serwuje

Powiem Wam że ten komplet piżamka i szlafrok który wczoraj kupiłam jest rewelacyjny!! Polecam tą koszulkę Muzzy, założyłam wszystko i idę pokazać mamie a ona na to : no dobra szlafrok widzę a gdzie koszula" myślała że mam sukienkę pod spodem bo ona tak wygląda Rewelacyjnie się układa i dopasowuje do ciała
09.09.2009
Stary 2010-11-19, 09:38   #802
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Idę na godz. 10 będę mieć usg bo chodzę prywatnie,bo na nfz bym do poradni K nie poszła w życiu.
Ja tez bym w zyciu na nfz nie poszla
Poproś oczywiscie o fotki fasolki

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Witam się z rana
Mała dzisiaj była kochana dla mamusi i spałyśmy do 9.30
W nagrodę na śniadanko kanapeczki z ogórkiem pomidorem papryką i rzodkiewką a dla małej kanapeczka słodka z dżemem Taką mieszankę sobie właśnie serwuje

Powiem Wam że ten komplet piżamka i szlafrok który wczoraj kupiłam jest rewelacyjny!! Polecam tą koszulkę Muzzy, założyłam wszystko i idę pokazać mamie a ona na to : no dobra szlafrok widzę a gdzie koszula" myślała że mam sukienkę pod spodem bo ona tak wygląda Rewelacyjnie się układa i dopasowuje do ciała
To dobrze ze jestes zadowolona z zakupu
a gdzie taki komplet mozna kupic?

Ja wlasnie wrocilam z zakupow i zabieram sie za rogalika z toffi

Stary 2010-11-19, 10:02   #803
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

ale bym zjadła, mniam

my właśnie z Franiem wstaliśmy, mama zjadła kanapki a Franio bedzie zaraz jadł swoją porcje mleka i jedziemy na 12 do przychodni po wyniki a potem do Pani Pediatry jak bedzie, żeby sobie obejrzała co Frankowi jest
Stary 2010-11-19, 10:09   #804
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ale bym zjadła, mniam

my właśnie z Franiem wstaliśmy, mama zjadła kanapki a Franio bedzie zaraz jadł swoją porcje mleka i jedziemy na 12 do przychodni po wyniki a potem do Pani Pediatry jak bedzie, żeby sobie obejrzała co Frankowi jest
ale pospaliście
na pewno bedzie wszytko dobrze trzymam kciuki za Frania

w ogóle to zaczelismy 34tc
a zaraz zabieram sie za prasowanko rzeczy małej

Stary 2010-11-19, 10:19   #805
Fridka
Zadomowienie

cze Baby.
Ogarniam własnie mieszkanie i biorę się za pracę, bo mam kupę pisania dziś...
Boże mam nadzieję że z Asieńką wszystko ok, i że niebawem się odezwie, a plamienia się okażą niegroźne... zresztą, pamietam, jak mnie Panienka uspokajała na początku ciąży, że przy takiej wysokej becie # to rzadkość.
Asiu trzymam...

Ja już kiedyś to pisałam ale z uporem maniaka i trochę poirytowana napiszę to kolejny raz.
od początku ciąży pomijając już fakt tych dobrych kilku miesięcy przed chodzę do lekarza na nfz (zakład jest niepubliczy, ale nie płaci się z kartą)
Dziewczyny wkurza mnie takie wsadzanie wszystkiego do jednego gara, lekarz jest świetnym specjalistą, a powiem szczerze, że bywało że prywatnie trafiałam na konowałów i w dodatku zboków.
Nie wydałam na ciążę złotówki (poza nospą, wit, i duphastonem), nawet badania prenatalne miałam dzięki temu za free, więc może warto jednak poszukać, popytać i znaleźć dobrą opiekę za którą nie trzeba będzie wydawać takiej kasy? zwłaczcza, że to już nie czasy kiedy przychodnie są obskurne, a opieka med wredna! ja nie narzekam, nawet prezenty mają dla ciężarnych, i wysokiej jakości sprzęt. Wystarczy poszukać.
No troche się uniosłam, ale serio, wkurzają mnie takie oceny.
To niestety nie reguła, że jak się płaci lekarzowi oddzielnie, to jest lepszy, mam porównanie i wiem o tym.
Taka ocena jest niesprawiedliwa w stosunku do tych specjalistów, którzy są ok...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
ale pospaliście
na pewno bedzie wszytko dobrze trzymam kciuki za Frania

w ogóle to zaczelismy 34tc
a zaraz zabieram sie za prasowanko rzeczy małej
Ja poczekam z tym praniem aż komodę kupimy, żeby poupychać te rzeczy...
Pamelka jeszcze 4 tyg i możemy rodzić
(o cholera...)

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

oj, znikam, bo pewnie jak tu zostanę, to znów nic nie pokończę, a dziś chyba gości będę miała... see yeah

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:29   #806
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Mnie chodzi o to że u nas na nfz przyjmuje lekarz o okropnych opiniach. Może bym poszła gdyby to był inny lekarz.
Stary 2010-11-19, 10:30   #807
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez bym w zyciu na nfz nie poszla
Poproś oczywiscie o fotki fasolki

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

To dobrze ze jestes zadowolona z zakupu
a gdzie taki komplet mozna kupic?

ja kupiłam u siebie na bazarku zupełnie przypadkiem

Cytat:
Napisane przez Fridka Pokaż wiadomość
cze Baby.
Boże mam nadzieję że z Asieńką wszystko ok, i że niebawem się odezwie, a plamienia się okażą niegroźne... zresztą, pamietam, jak mnie Panienka uspokajała na początku ciąży, że przy takiej wysokej becie # to rzadkość.
Asiu trzymam...

Ja już kiedyś to pisałam ale z uporem maniaka i trochę poirytowana napiszę to kolejny raz.
od początku ciąży pomijając już fakt tych dobrych kilku miesięcy przed chodzę do lekarza na nfz (zakład jest niepubliczy, ale nie płaci się z kartą)
Dziewczyny wkurza mnie takie wsadzanie wszystkiego do jednego gara, lekarz jest świetnym specjalistą, a powiem szczerze, że bywało że prywatnie trafiałam na konowałów i w dodatku zboków.
Nie wydałam na ciążę złotówki (poza nospą, wit, i duphastonem), nawet badania prenatalne miałam dzięki temu za free, więc może warto jednak poszukać, popytać i znaleźć dobrą opiekę za którą nie trzeba będzie wydawać takiej kasy? zwłaczcza, że to już nie czasy kiedy przychodnie są obskurne, a opieka med wredna! ja nie narzekam, nawet prezenty mają dla ciężarnych, i wysokiej jakości sprzęt. Wystarczy poszukać.
To niestety nie reguła, że jak się płaci lekarzowi oddzielnie, to jest lepszy, mam porównanie i wiem o tym.
Taka ocena jest niesprawiedliwa w stosunku do tych specjalistów, którzy są ok...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

(o cholera...)

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

oj, znikam, bo pewnie jak tu zostanę, to znów nic nie pokończę, a dziś chyba gości będę miała... see yeah
Co do sprzatanie też zaraz się biorę za tą prace bo jutro urodzinki chrześniaka i nie będzie czasu w ogóle

Ja tez mam dużo pisania, pomimo tego że jestem na L4 dzisiaj mam rade i trzeba sprawozdanie dokończyc i inne pierdoły uzupełnić co by w biurku leżały w razie kontroli

A co do lekarza na NFZ, podzielam Twoje zdanie
Ja tez bym chodziła na NFZ tylko tyle że jestem zameldowana i zapisana w innym mieście i musiałabym jeździć specjalnie i to w godzinach kiedy ja przewaznie pracowałam
A tutaj gdzie mieszkam teraz nie jestem jeszcze rozeznana co gdzie i jak więc zdecydowałam się na prywatna ale niedroga ginekolożkę
Dużo koleżanek chodzi właśnie do tego pana dr i jest zadowolona, wcale nie uważam że chodząc na NFZ jest lepiej, bezpieczniej itd.
Kumpela chodziła do najlepszego specjalisty w Kielcach, płaciła 200zł za wizyte i co ? Jak rodziła to nawet gbur nie pokazał się w ciągu 6 dni pobytu jej w szpitalu gdzie ją "rozerwało" przy porodzie . A kiedy chodziła do niego na wizyty tak go zachwalała jakby co najmniej miał za nią urodzić teraz powiedziała "NIGDY W ŻYCIU"
Ja mówię: jak ma być dobrze z dzieckiem i mamuśką to nie ważne do kogo się chodzi i czy na NFZ czy pryw
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2010-11-19 o 10:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 10:31   #808
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
cze Baby.
Asiu trzymam...

(o cholera...)

Kochana nie unoś sie tak bo Jasieńkowi sie to na pewno nie podoba
Nikt tu nie wrzuca lekarzy do jednego worka, napisałam ze bym nie poszla na nfz, po prostu ja nie mialam tego szczescia trafic na takiego dobrego jak Ty, bynajmniej u nas w miescie takiego nie ma, a bylam prawie u każdego, przetestowalam i żaden mi nie odpowiadał... pewnie jakbym sie w to wgłebila znalazlabym dobrego po za miastem
Ale w miedzy czasie natrafilam na tego gina co prowadzi teraz moja ciaze i jestem z niego mega zadowolona tż zreszta też, pomimo cena jaka płace...
Takze na pewno mozna znaleźć wspanialego lekarza na fundusz zdrowia wystarczy dobrze poszukać

Ja juz mam poprane teraz partiami to prasuje i ukladam, mielismy sporo miejsca w meblach wiec nie kupowalam komody nawet nie mialabym na nia miejsca kupie jak bede miala swoje mieszkanko

No jak skonczymy 37tc mozemy rodzić, jeju to już niedługo...

Stary 2010-11-19, 10:49   #809
Fridka
Zadomowienie

Cytat:
Kochana nie unoś sie tak bo Jasieńkowi sie to na pewno nie podoba
Nikt tu nie wrzuca lekarzy do jednego worka, napisałam ze bym nie poszla na nfz, po prostu ja nie mialam tego szczescia trafic na takiego dobrego jak Ty, bynajmniej u nas w miescie takiego nie ma, a bylam prawie u każdego, przetestowalam i żaden mi nie odpowiadał... pewnie jakbym sie w to wgłebila znalazlabym dobrego po za miastem
Ale w miedzy czasie natrafilam na tego gina co prowadzi teraz moja ciaze i jestem z niego mega zadowolona tż zreszta też, pomimo cena jaka płace...
Takze na pewno mozna znaleźć wspanialego lekarza na fundusz zdrowia wystarczy dobrze poszukać

Ja juz mam poprane teraz partiami to prasuje i ukladam, mielismy sporo miejsca w meblach wiec nie kupowalam komody nawet nie mialabym na nia miejsca kupie jak bede miala swoje mieszkanko

No jak skonczymy 37tc mozemy rodzić, jeju to już niedługo...
ja nie wiem jak to jest możliwe, ale mnie się do szaf nie zmiesci już nic kompletnie, chyba wiosną kupimy jakąś, bo ostatnio część ciuchów na lato musiałam zapakować w kartony a szczerze mówiac też bym chciała już poprać i poprasować te ciuszki...muszę jeszcze dokupić parę rzeczy, ale to mam nadzieję jutro... kurcze pewnie z tysiaka wydamy
Jasiek śpi, także moje uniesienie chyba się obyło bez echa

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ja mam nadzieję dotrwać do 1 stycznia.... oby się udało

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51199.png
Fridka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 11:01   #810
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jak to jest możliwe, ale mnie się do szaf nie zmiesci już nic kompletnie, chyba wiosną kupimy jakąś, bo ostatnio część ciuchów na lato musiałam zapakować w kartony a szczerze mówiac też bym chciała już poprać i poprasować te ciuszki...muszę jeszcze dokupić parę rzeczy, ale to mam nadzieję jutro... kurcze pewnie z tysiaka wydamy
Jasiek śpi, także moje uniesienie chyba się obyło bez echa

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Ja mam nadzieję dotrwać do 1 stycznia.... oby się udało
No my na tym mieszkanku mamy takie stare meble (nie nasze) one sa duze i pojemne, mamy duzo szafek dlatego nam sie rzeczy malej w nich pomiescily na szczescie ale marzy mi sie komoda ale to nie tutaj, miejsca brak

Wiesz gdzie sa fajane i tanie ciuszki w auchanie w sosnowcu jakbyś chciała
ja to chce juz po wózek jechać ale na kaske czekamy jeszcze...
jeszcze musze zaopatrzyc sie w pieluchy i chusteczki...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości