|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
Cytat:
![]() coś tu oszukujesz troszkę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
małe nieporozumienie tylko ![]() Twarożek + woda = fuuuuuul brzuszek! Efekty już widzę - bebech tak nie sterczy Te prawie 4 kg to chyba w nim siedziały ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dziewczyny, ale żeby piractwo tak pochwalać otwarcie? Tyle korzyści czerpiecie z diety, a żałujecie Doktorkowi 20 zł?
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dziewczyny, ale żeby piractwo tak pochwalać otwarcie? Tyle korzyści czerpiecie z diety, a żałujecie Doktorkowi 20 zł? [/QUOTE]oops!! wstyd mi teraz, no ale skoro jest do wyboru placic czy nie placic, a doktorek nie zabrania nam z internetu sciagac, to czemu nie. w sumie mozemy to podciagnac pod reklame jego diety, oczywiscie darmowa , przeciez wychwalamy Jego imie i nazwisko z reszta. On sam pisal, nie pamietam juz w ktorej ksiedze, ze ta dieta zostala nazwana jego imieniem nie przez niego samego, gdyzby nie mial smialosci , ale przez jego fanow i zwolennikow, wiec on nas tak kocha,ze wybaczy.
|
#334 |
|
Rozeznanie
|
to znowu ja
wlasnie spalilam sernik i coja teraz zrobie? a tak go dopieszczalam buuuuuuu
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no trudno pocieszymy sie jogurtem z kakao albo wiesniakiem z cynamonem
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
no to jak u mnie... rowne 31 dni od rozpoczecia diety i dzisiaj mnie skurcze w nocy takie łapały że masakra :O
|
|
#338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
Allo Chudzinki!
U mnie waga dziś stoi jak wryta... Ale sama sobie jestem winna... Ciastko, pare paluszków, no i prosze! ![]() Słynna pyszna babka siedzi już 15 minut w piekarniku, pachnie w całym domu. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo jak nie, to się powiesze ![]() Rybka się rozmraża, sosik do niej zaraz będzie się robił i jak babka wyskoczy z pieca, to rybka wskoczy pod kołderką z sosu na jej miejsce. Surówka z kiszonej kapusty zrobiona, sok z ów kapusty po mału robi rewolucje w mym żołądku. Tylko nie wiem, czy wyleci wszystko ze mnie górą, czy dołem, bo zanim wypiłam sok z kapusty, to zjadłam wieśniaka na słodko i popiłam herbatą owocową ![]() Edit: Wyciągając babkę z pierarnika, dotknęłam się nadgarstkiem do piekarnika (czyt.BOLAŁO JAK CHOLERA), babka wyleciała mi na otwarte drzwiczki piekarnika i sie trochę zmasakrowała :[ Edytowane przez asio90 Czas edycji: 2010-11-19 o 13:25 |
|
|
|
#340 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Mi bardziej wypadają włosy (mimo Belissy), dalej mam cellulit, ale nie mam wzdęć i nie burczy mi w brzuchu (a miałam z tym duży problem).
A ogólnie czuję się zmęczona, ale to pewnie przez mało snu. |
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dwa oryginały ale to tylko dlatego że nie lubię czytać kser (na studiach mi się przejadło).Także ja mam zysk z doktorka, a on ze mnie ![]() Kurczak blady, tak chwaliłam się cudną cerą itp, a tu taki wysyp jakbym naście lat miała. Nie wiem czy dieta czy @...
Obecnie ok. 69 kg Edytowane przez frywolna franka Czas edycji: 2010-11-19 o 13:30 |
|
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=frywolna franka;23335855]hehe
ja mam dwa oryginały ale to tylko dlatego że nie lubię czytać kser (na studiach mi się przejadło).Także ja mam zysk z doktorka, a on ze mnie ![]() ja tez mam ksiazki doktorka w wersji normalnej, ale skoro jest cos jawnie dostepne i to na pierwszej stronie, to wiadomo ze czemu nie skorzystac. Doktorek sobie da rade, a gdyby nas nie bylo, nie byloby jego
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() Uciekam przed jojo ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2010-11-19 o 13:37 |
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
wiem wiem
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Nic wielkiego, mały bombel wyskoczył, ale mam zdolność do oparzania się po mamusi, więc się już przyzwyczaiłam... Ale dziękuję zatroskę
Gorzej, że ów babka mi opadła i jest trochę mokra. Mogła dłużej siedzieć, a ja bym sie nie oparzyła
|
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
a ja ugotowalam wlaczki wołowe
![]() oj nie pażcie sie tak dziewczynki
|
#346 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() oby dalej tak ładnie szło, 3kg na tydzien ale sztos by bylo ![]() Cytat:
![]() Masakra jest, kłoca sie o kolejke o to ze długo czekaja ze zabiegi za wolno ze to ze tamto ![]() urwanie głowy, dobrze ze te praktyki w szpitalu mam tylko rok juz niedługo sobie odetchne ![]() A babke robilam z tego przepisu: 5 dużych jajek 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek maki z otrąb 16 tabl. słodzika Olejek waniliowy oraz cytrynowy/pomarańczowy Wykonanie : oddzieliłam żółtko od białka. bałko ubiłam na szywną pianę Otręby zmielone na mąkę wymiksowałam z żółtkiem, aromatami i rozpuszczonym słodzikiem. następnie wymieszałam masę z pianą z białek Piec w temperaturze 180 st okoloo 35 min w malej keksówce wylozonej papierem do pieczenia (ja piekłam w piekarniku z termoobiegiem przy 150 st. przez 35 min) Cytat:
![]() dziwne to jest naprawde zeby pokusa tak rzadzila naszym zyciem Cytat:
Wlasnie o to chodzi ze jakbym w pore sie o tym dowiedziala to bym odrazu przeszla na II ale ze nie wiedzialam i dowiedzialam sie dopiero dzien przed koncem I to juz doprowadzilam wszytsko do konca ![]() A teraz przedemna chwila prawdy. Postanowilam całkowicie wykluczyc i nie uzywac skrobii, kakaa, mleka odtłuszczonego! Co do proszku do pieczenia tezw malych ilosciach do pieczenia chleba tylko bede uzywac, bo jak sobie przypomne moj zastoj z przed miesiecy to az cos mi sie robi ![]() Nie moge do tego drugi raz dopuscic |
||||
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie wzielo na dziwologi smakowe, ale za to jakie.
Pokrojony chudy twarog, w grube plastry, jedzony lyzeczka i popijany kawa z mleczkiem i slodzikiem. takie zwykle a mniammniam ![]()
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
No, babka wystygła, posypałam ją kawą zbożową rozpuszczalną wymieszaną ze słodzikiem w proszku. Ukroiłam plaster, no i może i mogłaby posiedzieć jeszcze 5-10 minut, to i tak jest przepyszna!
dla tego, kto znalazł ten przepis na babkę! |
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
a ja zrobilam sobie kawe i wcinam mojego spalonego sernika
nie ma jak deserek po obiedzie
|
#350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio przypaliłam górę(ale ciii, nie mów nikomu), zdjęłam tą górę i serniczek zalałam nutelką ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja odwrotnie, widzę, że skóra mi się poprawiła, cellulitu dalej mam dużo, ale przy mojej wadze to normalne, za to wzmocniły się paznokcie i włosy tak nie wypadają. W tamtym roku o tej porze traciłam garście włosów. A teraz... zdecydowanie mniej..... |
||
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
widze że ładnie ograniczasz wszystko ja niby bez skrobi a zastój miałam ale alkoholem na imprezach grzeszyłam ... hmmm no jeszcze 6 kg i będzie dobry początek dukania
|
|
#352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lece po mala do przedszkola, bede za kwadransik ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Konczita zrob sobie goracej herbaty z cytryna, bo moze cie cos lapie... ja tydzien temu tak mialam.. wydawalo mi sie nic takiego, a rozlozylo mnie kompletnie :/
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
katkasiek - ja tez podczytuje glowy watek..
ale to nie znaczy ze masz nas zupełnie opuścić... skrobnij tez coś czasem w "naszym" wątku..![]() z nowicjuszkami walka jak z wiatrakiem... Ja dziś świętuje miesiąc dukania... z rezultatem prawie -5kg (bez grzeszków poza 1 kefirem 0% ktory okazal sie miec syrop fruktozowy a skład przeczytałam po wypiciu.. )jestem bardzo zadowolona, sama bym tyle w miesiąc nie schudła... Bardzo poprawiła mi sie jędrność skory... cellulitu mam o polowe mniej Czuje sie b.dobrze a wlosy mam takie jak zawsze czyli silne,mocne i błyszczące... Wieczorem impreza.. oczywiście o Coli zero..![]() Pozdrawiam wszystkie wytrwale !!
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tak Was czytam od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Dukam od 10 dni dopiero ale do diety przygotowywałam się psychicznie od dawna Nie wiem dokładnie ile mi spadło bo od paru dni mam problemy z porcelaną i wolałam się nie ważyć, żeby się nie dołować. Wiem tylko, że po uderzeniówce było -2. Melduję też, że obie książki ściągnięte i przeczytane, ale aby zwiększyć motywację kupię sobie tę zieloną Niestety ze strony rodziny nie mogę liczyć na wsparcie albo wyśmiewają, albo gadają po co się odchudzać (a też by im się przydało), próbują w każdy możliwy sposób mnie zniechęcić. Ciągle tylko się z nimi o to kłócić muszę :/Przepraszam ale musiałam ponarzekać. A co do kserowania to musiałam dzisiaj jechać na uczelnię po parę książek. A , że były dostępne tylko w czytelni no to wio na ksero. Pan z ksera powiedział, że będzie gotowe za 2 godziny (ponad 200 stron-zrobił mi promocję i zamiast policzyć 10 gr za stronę policzył tylko 8 :P). Poszłam więc do centrum (przy okazji zaliczyłam 2x20 minut spacerku). Stwierdziłam, że nie będę marnować czasu i usiądę sobie w McDonalds i przepiszę wczorajsze notatki przy sałatce bez sosu i herbatce bez cukru . I muszę przyznać, że te wszystkie zapaszki z niezdrowego jedzonka mnie nie ruszały, co mnie cieszy.Za to zgrzeszyłam w Rossmannie Kupiłam znowu krem do rąk (kokosowy-mmm ) i ... herbatę -białą. Tych herbat już nie mam gdzie upychać w szafce, bo gdzie bym nie wyszła to zawsze wracam z kolejnym pudełkiem.No więc się przedstawiłam i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swego zacnego grona
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj i badz dzielna, olej zbedne komentarze rodziny. Oni beda jeszcze zazdroscic, zobaczysz. Moj szwagier zaczal ze mna diete, a zrezygnowal po kilku dniach, bo byla impreza i trzeba bylo sie nawpieprzac grilowanej karkowy, tortu,tlustych salatek i ochlac piwskiem, ale ja tez bylam na tej samej imprezie i potrafilam powiedziec, ze nie dziekuje, jestem na diecie, a teraz minelo juz ponad pol roku od tej imprezy, i co- oplacalo sie wytrwac. Teraz nosze juz mniejsze ubrania z 18-20 spadlam na 12-14, czuje sie swietnie i wygladam o niebo lepiej. A moj szwagier tydzien po skonczeniu diety poszedl do lekarza w obawie o swe zdrowie, ze ta dieta mogla mu jakos zaszkodzic, oczywiscie golonka, karkowa, slodycze i piwo i inne syfy i czipsy mu nie szkodza, tylko dieta na ktorej byl tylko kilka dni. Wiec taki moral tej opowiesci, ze warto wytrwac. Ja jeszcze mam z 15 kilo do zrzutu, ale jest to wykonalne. A inni niech zazdroszcza, bo to ich jedyna bron, bo wstydza sie przyznac, ze tez im trzeba cos zrzucic, ale nie maja silnej woli WITAJ I PISZ DO NAS ![]() ![]() ![]()
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
hej ale szybko piszecie! nie nadarzam czytac!!!
nie moge nigdzie dostac skrobi!! co za sklepy ja waze 63!niby tyle chcialam wazyc ale moze jeszcze z 3kg .przyznam sie ze testu nie zrobilam,raz probowalam ale nie moglam sie odnalezc. i co?? |
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
zapchalam sie nutelka na szybko- mleko w proszku, troche mleka, slodzik w pudrze, pomieszalam i zjadlam, mniam mniam, ale jestem znuzona i spiaca.czy tez tak macie? moze laktoza w tym mleku ma na to wplyw, bo kilka razy mi sie tak zrobilo
|
#358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przejmuj sie glupimi uwagami... ja staram sie nie mowic ze sie odchudzam bo oczywiscie kazdy ma cos na ten temat do powiedzenia... mowie po prostu ze sie zdrowo odzywiam i wyeliminowalam skladniki powodujace tycie
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci szczerze, ze ja nigdy w zyciu tego wynalazku nie uzywalam, wiec mozna sie obejsc. Pozatym mozna zastapic ja czesto mielonymi otrebami... ![]()
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
"

i coja teraz zrobie? a tak go dopieszczalam buuuuuuu

klask i: za spadki Nikita_8! Mirkaaa, to super wynik! Też bym tak chciała..;P

)