|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
itakasia dobrze wiedzieć
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Siala
ja pamietam jak wstawialas krzeselko, podobalo mi sie wizualnie ale kompletnie nie zanotowalam jego funkcji. a wiesz ze codziennie jak skacze to mysle o tobie nie masz czkwaki?
|
#2193 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania a mi mama kupiła dla Franka tą bluzeczkę z lidla i jest ładna, wcale nie taka dziewczęca. W ogóle ja miałam gazetke i miało być pełno ciuszków z Myszką Miki, Kubusiem. A mama mówiła, że tylko ta bluzka była. Jest bardzo fajna gatunkowo, tylko rozmiarówka duża. itakasia już miala pisać, że nas znowu opuściłaś. Szejm on ju!! |
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko to zielone ma wzór "rajdówek-wyścigówek" ale jeśli Ci to nie przeszkadza to polecam co tam.. ja jak byłam mała to lubiłam zabawę samochodzikami, resorakami a nie lalkami ![]() Cytat:
ale przyzwyczai się po kilku dniach.. powinno ![]() mój dziś wstał przed 9:00 to aż się wystraszyłam i zaraz sprawdziłam w zeszyciku czy damian go nie karmił czasem kurde.. a teraz już śpi godzinę! (zawsze max 35minut) chyba po tym wczorajszym szczepieniu taki śpioszek ![]() A w naszym lidlu no mówię ci były tylko różowe z różowym..albo białe z różowymi lamówkami i różowymi rysuneczkami. Nie było nic czysto białego czy żółtego, beżowego.. coby też niby było babskie ale nadawało się dla chłopca :/ i było tego mnóstwo.. rajtuzki, skarpetki pakowane po 6 par.. body w dwupakach.. koszulki albo body ze śliniakiem.. i cośtam jeszcze chyba... i wszystko róż.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Siala
tu jest czerwone. a rajdowki nie przeszkadzaja mi jakos a nie chcesz rozowych ubranek dla Sebcia? bedzie mial do kompletu z posciela
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i regulacja oparcia i wysokosci
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas też rózowe i Franek ma różowe. Ale nawet na opakowaniu jest chłopczyk. I jemu ładnie w różu To jest właściwie taki malinowy. Może sie nie beda dzieci z niego śmiały
|
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
a to? http://allegro.pl/krzeselko-kwiatek-...325403848.html
albo to: http://allegro.pl/funkcjonalne-krzes...309115275.html No dobra, tu nie jest regulowana wysokość podnóżka...
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-19 o 12:02 |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj w dzien bylam zajeta ale wieczorkiem wpadlam powiedziec dobranoc
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
Witejcie!!
(co za dziwna emotka, a jaka ,,dluga,,) chcialam napisac ze ide dzis do lekaza z E. odnosnie jego suchych plam na brzuszku, czekalam tyle ze plamy prawie zchodza tak pozatym pisalyscie o temperaturze w pokoju i ubioru dziecka, a wiec: u mnie w sypialni jest tak ok 16 stopni, a maly jest ubrany w pajacyki i jakas bluzeczke, zazwyczaj jest zawiniety w bet, ale w sumie tylko nogi bo rece i klate zawsze ma na wierchu i tak lece do pl a tam na 100% bedzie spal z nami babcia (tesciowa) obiecala ze zostanie z nim na sylwestra jesli chodzi o wzrost to ja mam 173 a moj 175, ogladalam takie piekne szpilki wtedy szalalam z butami )---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- ja E. stroje w roz, (to sa akurat rajstopki, bo tu ciezko kupic rajstopy dla chlopca) czerwien, fiolet
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pościeli ma różowe tylko falbanki i księżniczkę robię z niego romantyka a nie geja Cytat:
![]() A ja kurde wyklinam bo za buty dałam ponad 200zł a ani razy nie wylazłam nigdzie ![]() Frania.. ja mojego ubieram "po męsku" a i tak się pytają czy chłopiec czy dziewczynka... ![]() Jezuuu zrobiłam sobie tę maseczkę z aspiryny.. nałożyłam na ryjek i czuję, że mi zaraz oczy wyjdą z orbit bo mi tak skórę ściąga.. będę chodziła jak po liftingu.. zdziwiona
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pokaż buty. Pokaaaaż! Ja chyba wieczorem zrobię tę maseczkę. ![]() Itakasiu? Jesteś przysięgłym?
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
a idź na NK :P
nie masz... kurka kurka.. zara zara coś wykombinuję... wysłałam ci na priv ![]() najpierw zmyję ten gips z ryja bo się czuję jakby mnie zamurowano xD ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- kurde, znowu widziałam reklamę co koleś nuci w samochodzie i śpiewa "Zombie" i go przyuważył przyszły teść a ten takie małpie dźwięki wydaje z siebie i zaś jestem popłakana Seba miał jeść o 11.00 a on śpi już 2,5h! Aż zajrzę do niego znowu bo zazwyczaj sypia po 30 minut max
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-19 o 12:53 |
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Siala to pewnie przez szczepionkę- moja pediatra mówiła, że organizm może zareagować nawet do 48h po niej. Niech sobie śpi. Ciałko walczy ze szczepami
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia, a co Ty liczysz w podpisie?
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Dni bez słodyczy
![]() Ach...i najlepsze słodkości dla Ady !!! I spóźnione dla Zosi itakasiu
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-19 o 13:34 |
|
|
|
#2209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sloiczkow ja zaczynalam od marchewki, jadla ja przez 3 dni, pozniej chcialam marchewke z ziemniakiem i byl lekki szal, wiec dalam sobie spokoj i zaserwowalam jej jablko i ma jeszcze na jutro. pozniej moze dam marchewke z jablkiem. a moja pediatra kazala zaczynac mi od owockow, czyli od jablka... ale nie chcialam zeby pozniej mala mi wybrzydzala. soku z marchewki za chiny nie chciala wypic, wiec poszedl do zlewu bo mi jakos tez przez gardlo nie przechodzil ![]() Cytat:
Cytat:
ale fakt, typowo dziewczece wzory.Cytat:
ma te same funkcje co ma krzeselko siali ![]() a mnie zaczelo cos lapac :/ gardlo mnie znowu boli ehh obie z mala bedziemy chore. Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-11-19 o 13:49 |
||||
|
|
|
#2210 |
|
Zadomowienie
|
A to moje szkraby Syniu 8kg i Córcia 9.5 kg mała różnica prawda?
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
My jesteśmy po wczorajszej wizycie u pediatry. Jagoda ma 62cm i waży 6kg dokładnie. Niestety pani doktor nie pozwoliła na podanie szczepionki. Twierdzi, że po skończeniu 3 miesięcy dzieci mają gorsze wyniki krwi i ona się obawia bo Jagoda jest taka bladziutka i musimy zrobić morfologię. No i miałam jeszcze tyle napisać to się rozpłakała... Marudna jest dziś strasznie. Nie dojada bo zasypia przy cycusiu i śpi pół godziny po czym znów budzi się głodna i tak w kółko. Kończymy dziś 15 tygodni. Czyżby skok?
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak to w jakiej formie się je podaje? Dla mnie to mordęga jak mam Małej podać coś innego niż kropelki bo ja karmię tylko piersią, nie odciągam pokarmu ani nie dopajam herbatkami.
|
|
#2214 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no będę kombinować jak się tylko da bo jak mi się skończy to moje 930 zł wypłaty po macierzyńskim to będziemy mieć masakrę więc trzeba motać kase pediatra mi napisała : Atopowe zapalenie skóry, coś tam nie umiem odczytać, nasilona skaza białkowa, infekcje górnych dróg oddechowych, wymagana pielęgnacja skóry. w środę przy kolejnej kontroli ( dalej wypędzamy katarek ) mam odebrać ksero karty i w poniedzialek pójdę jeszcze do dermatologa poprosić o ksero ( szkoda tylko, że u dermatologa byłam 2 razy a nie więcej ) a na obóz jedziemy rodzinnie od 9 do 14 ja będę na stoku a tż będzie się zajmować rekinem a popoludnia mam wolne. więc z jedzeniem myśle, że sobie jakoś poradzimy- wprowadze słoiczki żeby zjadł obiad i deser jak mnie nie będzie a potem normalnie cyc. i fajnie w sumie tyle, że płacić muszę podwójnie heh no ale nie moglam sobie pozwolić żeby przełożyć ten obóz bo i tak mam do odrobienia obóz letni z czerwca, na którym nie byłam bo w 8 miesiącu byłam i mam wpis warunkowy. więc żeby zaliczyć studia muszę te obozy mieć zaliczone Siala no to szczęście, że nic się im nie stało ![]() papi no szkoda, że nikt wam nie poleci "porządnego" lekarza a poczytaj może tu coś znajdziesz http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...pediatra+tychy Cytat:
dla Ady anuszka no własnie tak pamiętałam, że któraś wogóle nie podawała więc stwierdziłam po 1 opakowaniu, że rezygnuje ![]() o matko okres... ja jeszcze nie miałam Cytat:
Cytat:
ale ostatnio nam biedronkę otworzyli więc nie muszę mamy prosić żeby mi pieluchy kupowała jak jeździ po podkarpaciu.aaa i teraz nam pepco otworzyli i fajnie bo bardzo mi się podobają ubranka, ceny mają super i wygląd też wiadomo jakość nie ta sama co smyk czy hm ale jak dla nas wystarczy
|
||||
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do spania... mój śpi w bodziaku samym i okrywamy go cieniutkim kocykiem mamy w domu 21 stopni ciepła. Wiolek - a nie załapiesz się na płatny wychowawczy? I po nim nie wracasz do pracy?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-19 o 14:26 |
|
|
|
|
#2216 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dobry dzien!
U nas powtorka z rozrywki.. Szymek lezy na plecach tylko jak spi ,pieluche zmienialam dzis z pol godziny Cytat:
Kiedy wracacie? Dobrze ,ze lecicie bezposrednio bo my mamy jedna przesiadke i 6 godzin czekania na lotnisku w Oslo ,takze troche sobie poczekamy. A sa jakies ograniczenia w tym Ryanie odnosnie wagi wozka? Bo zerknelam na strone (lece Norwegianem) i jest napisane ,ze dziecku przysluguje 5 kg bagaz podreczny (wozek/fotelik/spacerowka) Nasza spacerowka wazy 8 kg ,ciekawe czy beda sie czepiac. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-11-19 o 14:40 |
||||||
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kszesełko mam więc wydatek z glowy, fotelik kupiłam
więc zostają mi ubranka na 74/80cm![]() Byłyśmy na spacerku, zimno, ale kończą budowę biedronki ![]() Nastka śpi w wózku a ja będę robić pizze
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i do tego cebion zeby zelazo sie lepiej wchlanialo. zelazo podaje strzykawka, na lezaco, bo jak jest w pozycji polsiedzacej to sie denerwuje strasznie. ale z tego co wiem to Hubcio anoxy tez mial anemie i on z kolei zelaza nie dostawal. mi ta pediatra ktora jest na szczepieniach mowila wlasnie ze dzieciom czesto w 3 miesiacu zycia pogarsza sie morfologia, ale przy takich wynikach jak miala moja corcia niby zelaza nie ma potrzeby podawac, ale... chyba nie zwrocila uwagii ze jak robilam morfologie to mala miala niecale dwa miesiace w przyszlym tygodniu robie powtorke morfologii i okaze sie co dalej. zabko nie ma za co swoja droga faktycznie prawie identyczne!
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zadomowienie
|
łooo matko faktycznie
ale śliczne dzieciaczki lazurka może skok ![]() Cytat:
niestety tylko do listopada 2011 bo wtedy mi się umowa kończy.a równocześnie do tego listopada mam kredyt 320 zł miesięcznie czyli z wychowawczego zostanie 80 zł no szał haha ( teraz przynajmniej jeszcze na czynsz starczało i na internet i kablówkę z mojej wypłaty ) do pracy nie wracam bo nie mam gdzie ( szef zamkną sklep u nas w miasteczku- ale, że nie zamkną firmy tylko miejsce pracy przysługiwały mi wszystkie świadczenia) ale nawet jakbym miała to i tak bym nie wróciła bo nie miałabym z kim mąłego zostawić a u nas żłobkla nie ma ani państwowego ani prywatnego. dopiero przedszkola od 3 roku. więc trzeba kombinować na wszystkie sposoby bo z glodu nie umrzemy ale już kompletnie na nic nie będziemy mogli sobie pozwolić ( teraz tam jakies drobne przyjemności są -- minerałki )
|
|
|
|
|
#2220 |
|
Rozeznanie
|
witajcie ponownie
![]() juz po wizycie, doktorek powiedzial ze maly ma egzeme, ale chyba sie z nim nie zgadzam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

a wiesz ze codziennie jak skacze to mysle o tobie
nie masz czkwaki?
, mam nadzieje, ze po gotowanych jablkach nie bedzie rewolucji zadnych, ja sie boje na razie gotowac dlatego zaczne od sloiczkow, ale od marcheweczki. Marta moze w takim razie kleik nic nie mial wspolnego z bolem brzuszka, moja dzis zjadla 2 lyzki kleiku z moim mleczkiem(100ml)uszy jej sie az trzesly!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a nie chcesz rozowych ubranek dla Sebcia? bedzie mial do kompletu z posciela

i regulacja oparcia i wysokosci

i tak lece do pl a tam na 100% bedzie spal z nami
)
dla Ady