|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
itakasia dobrze wiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Siala
ja pamietam jak wstawialas krzeselko, podobalo mi sie wizualnie ale kompletnie nie zanotowalam jego funkcji. ![]() ![]() ![]() ![]()
#2193 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania a mi mama kupiła dla Franka tą bluzeczkę z lidla i jest ładna, wcale nie taka dziewczęca. W ogóle ja miałam gazetke i miało być pełno ciuszków z Myszką Miki, Kubusiem. A mama mówiła, że tylko ta bluzka była. Jest bardzo fajna gatunkowo, tylko rozmiarówka duża. itakasia już miala pisać, że nas znowu opuściłaś. Szejm on ju!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko to zielone ma wzór "rajdówek-wyścigówek" ale jeśli Ci to nie przeszkadza to polecam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój dziś wstał przed 9:00 to aż się wystraszyłam i zaraz sprawdziłam w zeszyciku czy damian go nie karmił czasem ![]() kurde.. a teraz już śpi godzinę! (zawsze max 35minut) chyba po tym wczorajszym szczepieniu taki śpioszek ![]() A w naszym lidlu no mówię ci były tylko różowe z różowym..albo białe z różowymi lamówkami i różowymi rysuneczkami. Nie było nic czysto białego czy żółtego, beżowego.. coby też niby było babskie ale nadawało się dla chłopca :/ i było tego mnóstwo.. rajtuzki, skarpetki pakowane po 6 par.. body w dwupakach.. koszulki albo body ze śliniakiem.. i cośtam jeszcze chyba... i wszystko róż.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
Siala
tu jest czerwone. a rajdowki nie przeszkadzaja mi jakos ![]() ![]()
#2197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u nas też rózowe i Franek ma różowe. Ale nawet na opakowaniu jest chłopczyk. I jemu ładnie w różu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zakorzenienie
|
a to? http://allegro.pl/krzeselko-kwiatek-...325403848.html
albo to: http://allegro.pl/funkcjonalne-krzes...309115275.html No dobra, tu nie jest regulowana wysokość podnóżka...
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-19 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Zakorzenienie
|
wczoraj w dzien bylam zajeta ale wieczorkiem wpadlam powiedziec dobranoc
![]()
#2202 |
Rozeznanie
|
Witejcie!!
![]() (co za dziwna emotka, a jaka ,,dluga,,) chcialam napisac ze ide dzis do lekaza z E. odnosnie jego suchych plam na brzuszku, czekalam tyle ze plamy prawie zchodza ![]() tak pozatym pisalyscie o temperaturze w pokoju i ubioru dziecka, a wiec: u mnie w sypialni jest tak ok 16 stopni, a maly jest ubrany w pajacyki i jakas bluzeczke, zazwyczaj jest zawiniety w bet, ale w sumie tylko nogi bo rece i klate zawsze ma na wierchu ![]() ![]() ![]() babcia (tesciowa) obiecala ze zostanie z nim na sylwestra ![]() jesli chodzi o wzrost to ja mam 173 a moj 175, ogladalam takie piekne szpilki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- ja E. stroje w roz, (to sa akurat rajstopki, bo tu ciezko kupic rajstopy dla chlopca) czerwien, fiolet ![]() ![]()
#2203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja kurde wyklinam bo za buty dałam ponad 200zł a ani razy nie wylazłam nigdzie ![]() ![]() Frania.. ja mojego ubieram "po męsku" a i tak się pytają czy chłopiec czy dziewczynka... ![]() Jezuuu zrobiłam sobie tę maseczkę z aspiryny.. nałożyłam na ryjek i czuję, że mi zaraz oczy wyjdą z orbit bo mi tak skórę ściąga.. będę chodziła jak po liftingu.. zdziwiona ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż buty. Pokaaaaż! Ja chyba wieczorem zrobię tę maseczkę. ![]() Itakasiu? Jesteś przysięgłym?
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
a idź na NK :P
nie masz... kurka kurka.. zara zara coś wykombinuję... wysłałam ci na priv ![]() najpierw zmyję ten gips z ryja bo się czuję jakby mnie zamurowano xD ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- kurde, znowu widziałam reklamę co koleś nuci w samochodzie i śpiewa "Zombie" i go przyuważył przyszły teść a ten takie małpie dźwięki wydaje z siebie i zaś jestem popłakana ![]() Seba miał jeść o 11.00 a on śpi już 2,5h! Aż zajrzę do niego znowu bo zazwyczaj sypia po 30 minut max ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-19 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
Siala to pewnie przez szczepionkę- moja pediatra mówiła, że organizm może zareagować nawet do 48h po niej. Niech sobie śpi. Ciałko walczy ze szczepami
![]()
#2207 |
Wtajemniczenie
|
dzidzia, a co Ty liczysz w podpisie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zakorzenienie
|
Dni bez słodyczy
![]() Ach...i najlepsze słodkości dla Ady ![]() ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-11-19 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do sloiczkow ja zaczynalam od marchewki, jadla ja przez 3 dni, pozniej chcialam marchewke z ziemniakiem i byl lekki szal, wiec dalam sobie spokoj i zaserwowalam jej jablko i ma jeszcze na jutro. pozniej moze dam marchewke z jablkiem. a moja pediatra kazala zaczynac mi od owockow, czyli od jablka... ale nie chcialam zeby pozniej mala mi wybrzydzala. soku z marchewki za chiny nie chciala wypic, wiec poszedl do zlewu bo mi jakos tez przez gardlo nie przechodzil ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ma te same funkcje co ma krzeselko siali ![]() a mnie zaczelo cos lapac :/ gardlo mnie znowu boli ehh obie z mala bedziemy chore. Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-11-19 o 12:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Zadomowienie
|
A to moje szkraby Syniu 8kg i Córcia 9.5 kg mała różnica prawda?
#2211 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
My jesteśmy po wczorajszej wizycie u pediatry. Jagoda ma 62cm i waży 6kg dokładnie. Niestety pani doktor nie pozwoliła na podanie szczepionki. Twierdzi, że po skończeniu 3 miesięcy dzieci mają gorsze wyniki krwi i ona się obawia bo Jagoda jest taka bladziutka i musimy zrobić morfologię. No i miałam jeszcze tyle napisać to się rozpłakała... Marudna jest dziś strasznie. Nie dojada bo zasypia przy cycusiu i śpi pół godziny po czym znów budzi się głodna i tak w kółko. Kończymy dziś 15 tygodni. Czyżby skok?
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tak to w jakiej formie się je podaje? Dla mnie to mordęga jak mam Małej podać coś innego niż kropelki bo ja karmię tylko piersią, nie odciągam pokarmu ani nie dopajam herbatkami.
![]() |
#2214 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pediatra mi napisała : Atopowe zapalenie skóry, coś tam nie umiem odczytać, nasilona skaza białkowa, infekcje górnych dróg oddechowych, wymagana pielęgnacja skóry. w środę przy kolejnej kontroli ( dalej wypędzamy katarek ) mam odebrać ksero karty i w poniedzialek pójdę jeszcze do dermatologa poprosić o ksero ( szkoda tylko, że u dermatologa byłam 2 razy a nie więcej ) a na obóz jedziemy rodzinnie ![]() od 9 do 14 ja będę na stoku a tż będzie się zajmować rekinem a popoludnia mam wolne. więc z jedzeniem myśle, że sobie jakoś poradzimy- wprowadze słoiczki żeby zjadł obiad i deser jak mnie nie będzie a potem normalnie cyc. i fajnie w sumie tyle, że płacić muszę podwójnie heh no ale nie moglam sobie pozwolić żeby przełożyć ten obóz bo i tak mam do odrobienia obóz letni z czerwca, na którym nie byłam bo w 8 miesiącu byłam i mam wpis warunkowy. więc żeby zaliczyć studia muszę te obozy mieć zaliczone Siala no to szczęście, że nic się im nie stało ![]() papi no szkoda, że nikt wam nie poleci "porządnego" lekarza a poczytaj może tu coś znajdziesz http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...pediatra+tychy Cytat:
![]() ![]() anuszka no własnie tak pamiętałam, że któraś wogóle nie podawała więc stwierdziłam po 1 opakowaniu, że rezygnuje ![]() o matko okres... ja jeszcze nie miałam Cytat:
Cytat:
![]() aaa i teraz nam pepco otworzyli i fajnie bo bardzo mi się podobają ubranka, ceny mają super i wygląd też ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do spania... mój śpi w bodziaku samym i okrywamy go cieniutkim kocykiem mamy w domu 21 stopni ciepła. Wiolek - a nie załapiesz się na płatny wychowawczy? I po nim nie wracasz do pracy?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-11-19 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | ||||||
Raczkowanie
|
Dobry dzien!
U nas powtorka z rozrywki.. Szymek lezy na plecach tylko jak spi ,pieluche zmienialam dzis z pol godziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-11-19 o 13:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Zakorzenienie
|
Ja kszesełko mam więc wydatek z glowy, fotelik kupiłam
![]() ![]() Byłyśmy na spacerku, zimno, ale kończą budowę biedronki ![]() ![]() Nastka śpi w wózku a ja będę robić pizze ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() zabko nie ma za co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Zadomowienie
|
łooo matko faktycznie
![]() ![]() lazurka może skok ![]() Cytat:
![]() a równocześnie do tego listopada mam kredyt 320 zł miesięcznie czyli z wychowawczego zostanie 80 zł no szał haha ( teraz przynajmniej jeszcze na czynsz starczało i na internet i kablówkę z mojej wypłaty ![]() do pracy nie wracam bo nie mam gdzie ( szef zamkną sklep u nas w miasteczku- ale, że nie zamkną firmy tylko miejsce pracy przysługiwały mi wszystkie świadczenia) ale nawet jakbym miała to i tak bym nie wróciła bo nie miałabym z kim mąłego zostawić a u nas żłobkla nie ma ani państwowego ani prywatnego. dopiero przedszkola od 3 roku. więc trzeba kombinować na wszystkie sposoby bo z glodu nie umrzemy ale już kompletnie na nic nie będziemy mogli sobie pozwolić ( teraz tam jakies drobne przyjemności są -- minerałki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Rozeznanie
|
witajcie ponownie
![]() juz po wizycie, doktorek powiedzial ze maly ma egzeme, ale chyba sie z nim nie zgadzam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.