Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 10:11   #2191
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

itakasia dobrze wiedzieć
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:17   #2192
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Siala
ja pamietam jak wstawialas krzeselko, podobalo mi sie wizualnie ale kompletnie nie zanotowalam jego funkcji. a wiesz ze codziennie jak skacze to mysle o tobie nie masz czkwaki? ja tez na alle znalazlam najtansze za 253zl z przesylka. super
Stary 2010-11-19, 10:20   #2193
trojan_iza
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za slowa wsparcia Nie jest latwo ,szczegolnie ciezko bedzie jak pojedziemy na Swieta do domu.. ale jak juz mowilam nie chce smucic ,wiec nie bede pisala wiecej na ten temat.

jaszczka mam pytanie.. bo ty tez lecisz z synkiem na Swieta. Bierzesz ze soba wozek do samolotu? Maly siedzi u Ciebie na kolanach czy na foteliku obok? Zupelnie nie wiem jak to wyglada.
to ja pozwolę się wtrącić - taki mały dzieciaczek siedzi u Ciebie na kolanach, a obsługa daje Ci dodatkowy pas do zapinania. Wózek masz cały czas ze sobą, nie oddajesz go wraz z bagażem przy odporawie, wiec jest wygdnie.Wózek oddajesz dopiero przy wejściu do samolotu - tak przynajmnij było rok temu jak podróżowałam ze starszą córką. A odbierasz zaraz przy wyjściu z samlotu (stewardesy ci dają), albo niektóre linie niestety wrzucają wózek z innym bagażem i wylatuje na taśmie w miejscu gdzie wylatują bagaże o niestandardowym wymiarze, ale to raczej rzadko
trojan_iza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:20   #2194
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
biedny , mam nadzieje, ze po gotowanych jablkach nie bedzie rewolucji zadnych, ja sie boje na razie gotowac dlatego zaczne od sloiczkow, ale od marcheweczki. Marta moze w takim razie kleik nic nie mial wspolnego z bolem brzuszka, moja dzis zjadla 2 lyzki kleiku z moim mleczkiem(100ml)uszy jej sie az trzesly!
Też tak mysle. Dzis jeszcze mu nie dam, ale może jutro dodam 1 miarkę. A jak Maja spi po kleiku, coś dłużej czy nie bardzo?

ania a mi mama kupiła dla Franka tą bluzeczkę z lidla i jest ładna, wcale nie taka dziewczęca. W ogóle ja miałam gazetke i miało być pełno ciuszków z Myszką Miki, Kubusiem. A mama mówiła, że tylko ta bluzka była. Jest bardzo fajna gatunkowo, tylko rozmiarówka duża.

itakasia już miala pisać, że nas znowu opuściłaś. Szejm on ju!!
Stary 2010-11-19, 10:34   #2195
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Siala
ja pamietam jak wstawialas krzeselko, podobalo mi sie wizualnie ale kompletnie nie zanotowalam jego funkcji. a wiesz ze codziennie jak skacze to mysle o tobie nie masz czkwaki? ja tez na alle znalazlam najtansze za 253zl z przesylka. super
Ano własnie też za tyle znalazłam
tylko to zielone ma wzór "rajdówek-wyścigówek" ale jeśli Ci to nie przeszkadza to polecam co tam.. ja jak byłam mała to lubiłam zabawę samochodzikami, resorakami a nie lalkami
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Też tak mysle. Dzis jeszcze mu nie dam, ale może jutro dodam 1 miarkę. A jak Maja spi po kleiku, coś dłużej czy nie bardzo?

ania a mi mama kupiła dla Franka tą bluzeczkę z lidla i jest ładna, wcale nie taka dziewczęca. W ogóle ja miałam gazetke i miało być pełno ciuszków z Myszką Miki, Kubusiem. A mama mówiła, że tylko ta bluzka była. Jest bardzo fajna gatunkowo, tylko rozmiarówka duża.

Po kleikach czy kaszkach dziecko może się w pierwszych nocach budzić bo jeszcze nie koduje, że nie musi bo nie jest głodne ale przyzwyczai się po kilku dniach.. powinno
mój dziś wstał przed 9:00 to aż się wystraszyłam i zaraz sprawdziłam w zeszyciku czy damian go nie karmił czasem
kurde.. a teraz już śpi godzinę! (zawsze max 35minut) chyba po tym wczorajszym szczepieniu taki śpioszek

A w naszym lidlu no mówię ci były tylko różowe z różowym..albo białe z różowymi lamówkami i różowymi rysuneczkami. Nie było nic czysto białego czy żółtego, beżowego.. coby też niby było babskie ale nadawało się dla chłopca :/ i było tego mnóstwo.. rajtuzki, skarpetki pakowane po 6 par.. body w dwupakach.. koszulki albo body ze śliniakiem.. i cośtam jeszcze chyba... i wszystko róż.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:41   #2196
itakasia
Zakorzenienie

Siala
tu jest czerwone. a rajdowki nie przeszkadzaja mi jakos a nie chcesz rozowych ubranek dla Sebcia? bedzie mial do kompletu z posciela
Stary 2010-11-19, 10:44   #2197
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
ja 2 lata temu kupiłam takie kozaki jak japikolę i co? Ani raz w nich nigdzie nie wyszłam bo Damian czy mój kumpel robią się mi "pod pachę" bo mam 175wzrostu pluz 10 czy 11cm obcas no i kuśtykam jakbym na szczudłach szła... a takie piękne są i tylko mogę sobie popatrzeć jak mi gniją w pudle
To jak u nas. Ja 163, Ł. 170 i on mnie uwielbia w kozakach na obcasie, ale co z tego, jak ja się źle z tym czuję?

Cytat:
hm, wyglada super i cena duzo lepsza bo tamto mnie dobija, a ma regulowany podnozek?
edit: doczytalam, Siala z nieba mi spadasz
Kasiu tego typu krzesełek jest znacznie więcej . My planujemy baby ono.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 10:52   #2198
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Kasiu tego typu krzesełek jest znacznie więcej . My planujemy baby ono.
a ja z mezem przegladalismy na alle krzeselka i nie znalezlismy z regulowanym podnozkiem i regulacja oparcia i wysokosci
Stary 2010-11-19, 10:56   #2199
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Po kleikach czy kaszkach dziecko może się w pierwszych nocach budzić bo jeszcze nie koduje, że nie musi bo nie jest głodne ale przyzwyczai się po kilku dniach.. powinno

A w naszym lidlu no mówię ci były tylko różowe z różowym..albo białe z różowymi lamówkami i różowymi rysuneczkami. Nie było nic czysto białego czy żółtego, beżowego.. coby też niby było babskie ale nadawało się dla chłopca :/ i było tego mnóstwo.. rajtuzki, skarpetki pakowane po 6 par.. body w dwupakach.. koszulki albo body ze śliniakiem.. i cośtam jeszcze chyba... i wszystko róż.
Mój po pierwszym i póki co ostatnim razie z kleikiem spał do 6.40.
No u nas też rózowe i Franek ma różowe. Ale nawet na opakowaniu jest chłopczyk. I jemu ładnie w różu To jest właściwie taki malinowy. Może sie nie beda dzieci z niego śmiały
Stary 2010-11-19, 10:58   #2200
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

a to? http://allegro.pl/krzeselko-kwiatek-...325403848.html

albo to:
http://allegro.pl/funkcjonalne-krzes...309115275.html

No dobra, tu nie jest regulowana wysokość podnóżka...

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-11-19 o 11:02
Stary 2010-11-19, 11:02   #2201
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
wczoraj w dzien bylam zajeta ale wieczorkiem wpadlam powiedziec dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 11:15   #2202
FraniaPirania
Rozeznanie

Witejcie!!
(co za dziwna emotka, a jaka ,,dluga,,)

chcialam napisac ze ide dzis do lekaza z E. odnosnie jego suchych plam na brzuszku, czekalam tyle ze plamy prawie zchodza

tak pozatym pisalyscie o temperaturze w pokoju i ubioru dziecka, a wiec: u mnie w sypialni jest tak ok 16 stopni, a maly jest ubrany w pajacyki i jakas bluzeczke, zazwyczaj jest zawiniety w bet, ale w sumie tylko nogi bo rece i klate zawsze ma na wierchu spal kiedys w gondoli, ale teraz spi miedzy nami, i chyba tak zostanie, z jednej strony tego nie chcialam a z drugiej strony zastanawiam sie dlaczego tak sie tego balam ze to nadejdzie i tak lece do pl a tam na 100% bedzie spal z nami
babcia (tesciowa) obiecala ze zostanie z nim na sylwestra
jesli chodzi o wzrost to ja mam 173 a moj 175, ogladalam takie piekne szpilki ale nie moge kupic... (a kiedys mialam kolesia co mial 200 wtedy szalalam z butami )

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

ja E. stroje w roz, (to sa akurat rajstopki, bo tu ciezko kupic rajstopy dla chlopca) czerwien, fiolet i nie raz mi sie ludzie pytaja: chlopiec czy dziewczynka?
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 11:27   #2203
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala
tu jest czerwone. a rajdowki nie przeszkadzaja mi jakos a nie chcesz rozowych ubranek dla Sebcia? bedzie mial do kompletu z posciela
<foch> fakosy na pościeli ma różowe tylko falbanki i księżniczkę robię z niego romantyka a nie geja
Cytat:
To jak u nas. Ja 163, Ł. 170 i on mnie uwielbia w kozakach na obcasie, ale co z tego, jak ja się źle z tym czuję?
No.. faceci zazwyczaj uwielbiają laski na szczudłach.. niech sami se to noszą

A ja kurde wyklinam bo za buty dałam ponad 200zł a ani razy nie wylazłam nigdzie tylko na NK mam w nich zdjęcie

Frania.. ja mojego ubieram "po męsku" a i tak się pytają czy chłopiec czy dziewczynka...

Jezuuu zrobiłam sobie tę maseczkę z aspiryny.. nałożyłam na ryjek i czuję, że mi zaraz oczy wyjdą z orbit bo mi tak skórę ściąga.. będę chodziła jak po liftingu.. zdziwiona

Stary 2010-11-19, 11:34   #2204
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
No.. faceci zazwyczaj uwielbiają laski na szczudłach.. niech sami se to noszą

A ja kurde wyklinam bo za buty dałam ponad 200zł a ani razy nie wylazłam nigdzie tylko na NK mam w nich zdjęcie
..................

Jezuuu zrobiłam sobie tę maseczkę z aspiryny.. nałożyłam na ryjek i czuję, że mi zaraz oczy wyjdą z orbit bo mi tak skórę ściąga.. będę chodziła jak po liftingu.. zdziwiona
Nie no ja lubię te buty, ale między mną a nim jest taka niewielka różnica wzrostu, że mi głupio tak stukać koło niego .
Pokaż buty. Pokaaaaż!
Ja chyba wieczorem zrobię tę maseczkę.

Itakasiu? Jesteś przysięgłym?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-19, 11:59   #2205
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż buty. Pokaaaaż!
Ja chyba wieczorem zrobię tę maseczkę.
a idź na NK :P
nie masz... kurka kurka.. zara zara coś wykombinuję...
wysłałam ci na priv

najpierw zmyję ten gips z ryja bo się czuję jakby mnie zamurowano xD

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

kurde, znowu widziałam reklamę co koleś nuci w samochodzie i śpiewa "Zombie" i go przyuważył przyszły teść a ten takie małpie dźwięki wydaje z siebie i zaś jestem popłakana

Seba miał jeść o 11.00 a on śpi już 2,5h! Aż zajrzę do niego znowu bo zazwyczaj sypia po 30 minut max

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-11-19 o 11:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 12:13   #2206
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Siala to pewnie przez szczepionkę- moja pediatra mówiła, że organizm może zareagować nawet do 48h po niej. Niech sobie śpi. Ciałko walczy ze szczepami

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-19, 12:20   #2207
agravka
Wtajemniczenie

dzidzia, a co Ty liczysz w podpisie?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:30   #2208
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzidzia, a co Ty liczysz w podpisie?
Dni bez słodyczy

Ach...i najlepsze słodkości dla Ady !!! I spóźnione dla Zosi itakasiu

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-11-19 o 12:34
Stary 2010-11-19, 12:46   #2209
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
oooosłodko!!! ja tez chce!

no wlasnie, a jak ubieracie dzieciaczki na noc? ja mam 23 stopnie i Adunia spi w pajacu bawelnianym i wlasnie pod kolderka

mamy, ktore wprowadzily juz pokarmy "stale" powiedzcie jak to robilyscie.
tz kupil wlasnie 3 sloiczki- marchewke, marchewke z jabluszkiem i jablko

i chyba bedzie co 3 dni nowy produkt w takiej kolejnosci: marchew, jablko, marchew+jablko. dobrze glowkuje? ale co pozniej? to nie przeszkadza, ze marchew to obiadek, a jablko to deserek?dzis mi lekarz powiedzial, ze powinnam zaczac od zupy jarzynowej, ale wydaje mi sie to glupie, bo nie bede wiedziala jakie warzywko ewentualnie uczuli...help bo jestem zielona
my mamy w domu 22 stopnie i mala do spania ubieram w bodziaka i bawelnianego pajaca, czasem welurowego i przykrywam ja kocykiem.

co do sloiczkow ja zaczynalam od marchewki, jadla ja przez 3 dni, pozniej chcialam marchewke z ziemniakiem i byl lekki szal, wiec dalam sobie spokoj i zaserwowalam jej jablko i ma jeszcze na jutro. pozniej moze dam marchewke z jablkiem.

a moja pediatra kazala zaczynac mi od owockow, czyli od jablka... ale nie chcialam zeby pozniej mala mi wybrzydzala.

soku z marchewki za chiny nie chciala wypic, wiec poszedl do zlewu bo mi jakos tez przez gardlo nie przechodzil

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
co do pampkow to ja juz calkowicie przeszlam na te rossmanowskie sa dla mnie rownie dobre jak baby activ tylko nie wiem o co chodzi ze w niektorych paczkach trafi sie zel na cala dlugosc a w niektorych do polowy jak w pampkach zalezy od maszyny czy co
moja nie moze nosic tych rossmanowskich :/ ostatnio zalozylam jej bo stwierdzilam ze po domku moze je sobie je nosic bo czesto ja przewijam... ubralam raz i albo sobie tylek odparzyla albo wyszlo uczulenie, dokladnie w tym samym miejscu gdzie wyskoczylo jej wczesniej kiedy je miala na sobie. takim sposobem zostaje przy pampersach.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zapomnialam wam wczoraj napisac co jest w lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14330.htm
ja kupilam bodziaki z kubusiem, rajtki z kubusiem i minnie no i skarpetunie ale fakt, typowo dziewczece wzory.

Cytat:
Siala
ja mam zamiar po niedzieli zamawiac takie krzeselko : http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1

ma te same funkcje co ma krzeselko siali

a mnie zaczelo cos lapac :/ gardlo mnie znowu boli ehh obie z mala bedziemy chore.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-11-19 o 12:49
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 12:47   #2210
marissima
Zadomowienie

GG do marissima

A to moje szkraby Syniu 8kg i Córcia 9.5 kg mała różnica prawda?

http://shywordinmyhead.blogspot.com/

[ross_i]695240[/ross_i]
marissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 12:51   #2211
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć dziewczyny.
My jesteśmy po wczorajszej wizycie u pediatry.
Jagoda ma 62cm i waży 6kg dokładnie.
Niestety pani doktor nie pozwoliła na podanie szczepionki.
Twierdzi, że po skończeniu 3 miesięcy dzieci mają gorsze wyniki krwi i ona się obawia bo Jagoda jest taka bladziutka i musimy zrobić morfologię.

No i miałam jeszcze tyle napisać to się rozpłakała...
Marudna jest dziś strasznie.
Nie dojada bo zasypia przy cycusiu i śpi pół godziny po czym znów budzi się głodna i tak w kółko.
Kończymy dziś 15 tygodni. Czyżby skok?
Stary 2010-11-19, 13:05   #2212
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
My jesteśmy po wczorajszej wizycie u pediatry.
Jagoda ma 62cm i waży 6kg dokładnie.
Niestety pani doktor nie pozwoliła na podanie szczepionki.
Twierdzi, że po skończeniu 3 miesięcy dzieci mają gorsze wyniki krwi i ona się obawia bo Jagoda jest taka bladziutka i musimy zrobić morfologię.

No i miałam jeszcze tyle napisać to się rozpłakała...
Marudna jest dziś strasznie.
Nie dojada bo zasypia przy cycusiu i śpi pół godziny po czym znów budzi się głodna i tak w kółko.
Kończymy dziś 15 tygodni. Czyżby skok?
mozliwe ze skok, i mozliwe ze mala anemia. mi pediatra o tych wynikach jak dzidzia ma 3 miesiace tez mowila. u mojej anemia wlasnie tak wygladala, mniej jedzenia, przysypianie ale i marudzenie straszne.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-19, 13:07   #2213
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mozliwe ze skok, i mozliwe ze mala anemia. mi pediatra o tych wynikach jak dzidzia ma 3 miesiace tez mowila. u mojej anemia wlasnie tak wygladala, mniej jedzenia, przysypianie ale i marudzenie straszne.
I co na tą anemię? Żelazo?
Jak tak to w jakiej formie się je podaje?
Dla mnie to mordęga jak mam Małej podać coś innego niż kropelki bo ja karmię tylko piersią, nie odciągam pokarmu ani nie dopajam herbatkami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 13:15   #2214
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
stresuj ludzi, jak to się będzie za nim ciągnęło ???!!!
Orzeczenia o niepełnosprawności dla dzieci są wydawane na czas określony np. na 1 rok, albo na 3lata, max do 16roku życia (tylko jak coś mega poważnego) . Potem NIKT o tym nie wie, idąc do przedszkola/szkoły nie trzeba o tym mówić/pisać.
Wiolek, jak tylko możesz ZAŁATWIAJ, z góry ci mówię, że szanse masz małe, ale po odmowie pisz odwołanie do wyższej instancji i może wtedy dostaniesz. A to jest dobry papier, bo potem możesz mieć dofinansowanie do wakacji/sanatorium/turnusu rehabilitacyjnego itp. dodatkowo odliczasz prawie 3tyś od dochodu przy rozliczaniu PITu, więc WARTO!

wiolek1 -dziękuję w imieniu Kuby
a jak na obóz pojedziesz,to co z rekinkiem ? i co z mleczkiem?
dzięki kochana no będę kombinować jak się tylko da bo jak mi się skończy to moje 930 zł wypłaty po macierzyńskim to będziemy mieć masakrę więc trzeba motać kase

pediatra mi napisała : Atopowe zapalenie skóry, coś tam nie umiem odczytać, nasilona skaza białkowa, infekcje górnych dróg oddechowych, wymagana pielęgnacja skóry.

w środę przy kolejnej kontroli ( dalej wypędzamy katarek ) mam odebrać ksero karty i w poniedzialek pójdę jeszcze do dermatologa poprosić o ksero ( szkoda tylko, że u dermatologa byłam 2 razy a nie więcej )

a na obóz jedziemy rodzinnie
od 9 do 14 ja będę na stoku a tż będzie się zajmować rekinem a popoludnia mam wolne. więc z jedzeniem myśle, że sobie jakoś poradzimy- wprowadze słoiczki żeby zjadł obiad i deser jak mnie nie będzie a potem normalnie cyc.
i fajnie w sumie tyle, że płacić muszę podwójnie heh
no ale nie moglam sobie pozwolić żeby przełożyć ten obóz bo i tak mam do odrobienia obóz letni z czerwca, na którym nie byłam bo w 8 miesiącu byłam i mam wpis warunkowy. więc żeby zaliczyć studia muszę te obozy mieć zaliczone

Siala no to szczęście, że nic się im nie stało

papi no szkoda, że nikt wam nie poleci "porządnego" lekarza a poczytaj może tu coś znajdziesz
http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...pediatra+tychy

Cytat:
tz znalazl cos takiego, co sadzicie?http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...bnail&pcat=bgh
ładne ale ja bym się bała, że jakimś sposobem to spadnie z krzesła.
dla Ady

anuszka no własnie tak pamiętałam, że któraś wogóle nie podawała więc stwierdziłam po 1 opakowaniu, że rezygnuje
o matko okres... ja jeszcze nie miałam

Cytat:
anuszka,piszesz, ze biedronkowe grube, dla mnie to plus, tylko ze ja kazda pieluche "wyrabiam" (rozgniatam) w dloni przed zalozeniem i jest extra!
dokładnie !!!

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zapomnialam wam wczoraj napisac co jest w lidlu
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_14330.htm
u mnie w miasteczku ( zadupiu) nie mamy lidla ale ostatnio nam biedronkę otworzyli więc nie muszę mamy prosić żeby mi pieluchy kupowała jak jeździ po podkarpaciu.

aaa i teraz nam pepco otworzyli i fajnie bo bardzo mi się podobają ubranka, ceny mają super i wygląd też wiadomo jakość nie ta sama co smyk czy hm ale jak dla nas wystarczy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:24   #2215
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zamiar po niedzieli zamawiac takie krzeselko : http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1

ma te same funkcje co ma krzeselko siali
bo to jest to samo krzesełko tylko tapicerka inna

Co do spania... mój śpi w bodziaku samym i okrywamy go cieniutkim kocykiem mamy w domu 21 stopni ciepła.

Wiolek - a nie załapiesz się na płatny wychowawczy? I po nim nie wracasz do pracy?

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-11-19 o 13:26
Stary 2010-11-19, 13:38   #2216
żabka19
Raczkowanie

Dobry dzien!
U nas powtorka z rozrywki.. Szymek lezy na plecach tylko jak spi ,pieluche zmienialam dzis z pol godziny

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
lecę
wózek biorę, oddaję go już na płycie lotniska tuż przed wejściem do samolotu
z tego co wiem, to fotelika nie można zabrać na pokład, jak leciałam we wrześniu to miałam małego cały czas na rękach (dobrze, że to tylko trochę ponad 2 godziny )
wózek czekał na nas przy schodkach po wyjściu z samolotu
jak masz jeszcze jakieś pytania to wal nie żebym była jakoś specjalnie doświadczona, ale raz już z małym leciałam tzn w tą i spowrotem
Widze ,ze nawet w tym samym terminie lecimy Kiedy wracacie? Dobrze ,ze lecicie bezposrednio bo my mamy jedna przesiadke i 6 godzin czekania na lotnisku w Oslo ,takze troche sobie poczekamy. A sa jakies ograniczenia w tym Ryanie odnosnie wagi wozka? Bo zerknelam na strone (lece Norwegianem) i jest napisane ,ze dziecku przysluguje 5 kg bagaz podreczny (wozek/fotelik/spacerowka) Nasza spacerowka wazy 8 kg ,ciekawe czy beda sie czepiac.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dzis zapisze na szczepienie i zobacze co w przyszlym tyg panstwowa pediatra bedzie miala tym razem do powiedzenia.Niestety nie cznam z polecenia innego dobrego lekarza prywatnie poza tym u ktorego bylismy do tej pory ...chyba bedziemy musieli strzelac z wyborem
Trzymam kciuki zebyscie znalezli w koncu jakiegos dobrego lekarza! Ja teraz jak wybieralam lekarza do ktorego pojdziemy z Szymkiem to przegladalam opinie w internecie.

Cytat:
Napisane przez trojan_iza Pokaż wiadomość
to ja pozwolę się wtrącić - taki mały dzieciaczek siedzi u Ciebie na kolanach, a obsługa daje Ci dodatkowy pas do zapinania...
Dzieki za informacje ,kazda wskazowka jest cenna

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
o jak fajnie, ze lata bezposrednio, ale tak w ryanie to nie ma co liczyc na fotelik bez wykupionego miejsca, ale Zabka chyba norwegianem czy lotem leci
Tak lece norwegianem, moglam jeszcze sas-em ,ale on nie lata bezposrednio do Warszawy tylko przez Kopenhage ,a wtedy mielibysmy przesiadki Tez dzieki za informacje odnosnie lotu ,fotelik chyba tez wezmiemy (inaczej musielibysmy kupic w Polsce drugi) nie wiem czy moze byc jako moj bagaz podreczny.

Cytat:
tz znalazl cos takiego, co sadzicie?http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...bnail&pcat=bgh
bagrdzo podobna mi sie kolorystyka ,ale z funkcjonalnoscia gorzej.

Cytat:
Kurcze to krzeselko jest chyba identyczne jak to ,ktore ja chcialam kupic Chicco Polly Safari ,tylko ,ze tamto jest drozsze o ponad 100 zl,ale bym przeplacila Dzieki za wrzucenie linka. Tak wyglada Chicco Polly safari -http://allegro.pl/krzeselko-chicco-p...312883419.html

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-11-19 o 13:40
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:43   #2217
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja kszesełko mam więc wydatek z glowy, fotelik kupiłam więc zostają mi ubranka na 74/80cm

Byłyśmy na spacerku, zimno, ale kończą budowę biedronki na moim osiedlu
Nastka śpi w wózku a ja będę robić pizze
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 13:55   #2218
bajka1807
Zakorzenienie

Wink Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
I co na tą anemię? Żelazo?
Jak tak to w jakiej formie się je podaje?
Dla mnie to mordęga jak mam Małej podać coś innego niż kropelki bo ja karmię tylko piersią, nie odciągam pokarmu ani nie dopajam herbatkami.
no mi neonatolog dal zelazo - ferrum lek w postaci syropku, mega dobry, waniliowy no i do tego cebion zeby zelazo sie lepiej wchlanialo. zelazo podaje strzykawka, na lezaco, bo jak jest w pozycji polsiedzacej to sie denerwuje strasznie. ale z tego co wiem to Hubcio anoxy tez mial anemie i on z kolei zelaza nie dostawal. mi ta pediatra ktora jest na szczepieniach mowila wlasnie ze dzieciom czesto w 3 miesiacu zycia pogarsza sie morfologia, ale przy takich wynikach jak miala moja corcia niby zelaza nie ma potrzeby podawac, ale... chyba nie zwrocila uwagii ze jak robilam morfologie to mala miala niecale dwa miesiace w przyszlym tygodniu robie powtorke morfologii i okaze sie co dalej.

zabko nie ma za co swoja droga faktycznie prawie identyczne!
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-19, 14:02   #2219
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marissima Pokaż wiadomość
A to moje szkraby Syniu 8kg i Córcia 9.5 kg mała różnica prawda?
łooo matko faktycznie ale śliczne dzieciaczki

lazurka może skok

Cytat:
bo to jest to samo krzesełko tylko tapicerka inna

Co do spania... mój śpi w bodziaku samym i okrywamy go cieniutkim kocykiem mamy w domu 21 stopni ciepła.

Wiolek - a nie załapiesz się na płatny wychowawczy? I po nim nie wracasz do pracy?
załapie się na płatny niestety tylko do listopada 2011 bo wtedy mi się umowa kończy.
a równocześnie do tego listopada mam kredyt 320 zł miesięcznie czyli z wychowawczego zostanie 80 zł no szał haha ( teraz przynajmniej jeszcze na czynsz starczało i na internet i kablówkę z mojej wypłaty )
do pracy nie wracam bo nie mam gdzie ( szef zamkną sklep u nas w miasteczku- ale, że nie zamkną firmy tylko miejsce pracy przysługiwały mi wszystkie świadczenia) ale nawet jakbym miała to i tak bym nie wróciła bo nie miałabym z kim mąłego zostawić a u nas żłobkla nie ma ani państwowego ani prywatnego. dopiero przedszkola od 3 roku.
więc trzeba kombinować na wszystkie sposoby bo z glodu nie umrzemy ale już kompletnie na nic nie będziemy mogli sobie pozwolić ( teraz tam jakies drobne przyjemności są -- minerałki )
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:19   #2220
FraniaPirania
Rozeznanie

witajcie ponownie
juz po wizycie, doktorek powiedzial ze maly ma egzeme, ale chyba sie z nim nie zgadzam
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości