Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 14:00   #3391
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość

Monti! Jesteś moją ulubienicą. Fajnie się czyta o Twoich zachciankach jedzeniowych. Pasta jajeczna była przepyszna. Świeże bułeczki + pomidorek na wierzch - pychotka! Zajadałam się tymi kanapeczkami. Kurcze, ale kiedy to było?
pasta jajeczna była tydzień temu
dzisiaj robię zapiekankę makaronową z serem,jami !!!!

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

Montii wywnioskowałam, że jesteś z Bytomia, może powiesz mi coś o doc Zamłyńskim?
szczerze to ja do żadnego lekarza w bytomiu nie chodziłam

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:05   #3392
niutka1
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

czy w parowarze można ugotować makaron?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

od biedy można, mała porcję,
ale akurat makaron najlepiej sie gotuje tradycyjnie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
mordka kzunka meza w zesżłym tygodniu rodzila jak wróciła ze szpitala to sie jej zrobiły takei twarde piersi jak kamienie (nie pytaj czemu bo nie wiem) i ciotka 11 listopada w swieto latła po gliwicach za laktatorem bo K wyła z bólu....
a zalatwiła se ponoc ta zamarznięta kapusta bo jej połoznakaząla okłady robic z kapusty
raczej nie załatwiła sie kapustą, tzn przykłada sie po prostu rozgniecione troche liście kapusty, ale nie zawsze działaja, więc u niej po prostu nie zadziałały i tak czy siak jej sie zrobił nawał i pewnie zastój

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
prawda i jak tu się powstrzymać . bo za 10 zł za 1Kg a te ciuszki lekkie są chyba najwięcej śpiworek i ta kurteczka ważyły . ale razem za wszystko 22 zł

wow, niezła cena
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:07   #3393
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość

Wkurza mnie jedna kwestia - mój synek nadal jest bezimienny. Nie możemy ciągle dojść do porozumienia z małżem. No tragedia normalnie.

Przytyłam już 6 kg, więc uważam, że dużo jak na 22 tydzień. Skończy się pewnie znowu na 20-tu, jak w poprzedniej ciąży. Do dupy! A wcale dużo nie jem.

Buziaczki! I miłego dnia!
u nas to samo ja mówię do córci Niunia no bo sama nie wiem jak, a TZ nie potrafi się określic

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

kupiłam na gardło Tantum Verde do ssania. chyba nie zaszkodzi dziecku, co?
nie zaszkodzi,pytałam gina i między innymi kazał się ratować Tantum Verde

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Ja przy was wszystkich to nic z tymi zakupami bo jeszcze nic nie mam hihihihi....a jutro 24 tc.zaczynam..musze wreszcie zaczac hmhmhm
ja też nie mam za wiele, parę sztuk bodziaków, siedzę na allegro ale wszystkie aukcje przegrywama jak chce coś kupić to TZ kręci nosem że mam czas a teraz najwazniejszy jest dom, chcemy w sylwestra już tam przenocować bo i tak nigdzie nie pójdziemy, moze zaprosimy znajomych na małą prywatkę.
bo niby trzeba sie wprowadzic do domu w miesiącu z literką Rrrrr
a styczen i luty nie ma, do marca czekac nie będę
ehh te przesądy

jezuuu ja to przy was słoniątko
przytyłam juz prawie 10 kg kazdy mi mowi ze przytyłam ale kurde co bedzie dalej, nie obzeram sie znowu nie wiem jak, tyle ze jem słodkiechyba skoncze z tym, ciekawe tylko jak
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:08   #3394
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
diatoma - gratuluje synusia! Buziaki dla Tymusia!
kosmisia - ja +7kg 24 tydz

Ja się właśnie zastanawiam czy w ogóle kupować ten laktator. Czy nie lepiej poczekać do porodu i zobaczyć czy sie przyda. Moje niektóre koleżanki wcale nie używały, bo i tak cały czas z dzieckiem w domu siedziały.

kupiłam na gardło Tantum Verde do ssania. chyba nie zaszkodzi dziecku, co?

deneb - moze też bym od wtorku poszła?....zastanawiam sie, bo takiego mam lenia. Ja położną też bedę miała prywatną.
mordka to mamy tyle samo na "+" tantum verde mozna spokojnie brac na gardło
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:08   #3395
wikakika
Rozeznanie

Ja z moim tz tez nie moge sie dogadac apropo imienia. Wiec caly czas wolamy na niego babelek a ja mysle, ze fajnie by bylo juz nazywac go po imieniu.Niestety te co mi sie podobaja, kompletnie nie przypadly do gustu mojemu mezowi i vice versa
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:12   #3396
megi2015
Zadomowienie

Wracając jeszcze do imion - to ja od początku dla chłopczyka chciałam Daniel. ale mężowi chyba się średnio podoba. jak już potwierdziło się na usg że będzie chłopczyk, to mąż stwierdził że mam wymyśleć jeszcze z 2, 3 inne imiona i z tej 3,4 propozycji coś razem wybierzemy, tylko ja kompletnie nie wiem jakie imiona inne wziąć pod uwagę
Stary 2010-11-19, 14:12   #3397
Montii
Zakorzenienie

castia mi już leci za to z 12 kg pewnie nie ważę się szkoda moich nerwów chociaż wiem ,ze mi się woda zatrzymuje, widzę to

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 14:13   #3398
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
bo niby trzeba sie wprowadzic do domu w miesiącu z literką Rrrrr
a styczen i luty nie ma, do marca czekac nie będę
ehh te przesądy

ooo, o takim nie słyszałam, bo że z literka R to na ślub, ale do wprowadzki do domu, nie spotkałam się
Stary 2010-11-19, 14:13   #3399
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Monti, rany, jak ja bym jadła tyle słodyczy to do porodu wieźliby mnie chyba dźwigiem

Deneb, super że wszystko ok

Nika, bardzo dobrze że założą szew, będziesz spokojna i bezpiecznie doczekasz do końca ciąży Gdybym miała problemy z szyjką, nie wyszłabym ze szpitala bez szwu.

Diatoma, gratuluję synka Co do wózków, żadnego bym nie wybrała ze względu na te malutkie kółeczka. Do takich trzeba mieć prościutkie chodniki, w żadnym terenie nie poszalejesz i będzie pewnie problem na każdym krawężniku.

Kosmisia, kończę dziś 20 tc i na plusie mam +3,5 kg, dla mnie to dużo. W pierwszej ciąży na tym etapie miałam 3 a teraz liczyłam że uda się mniej. Niestety

Mordka, jeśli będziesz karmić piersią laktator na pewno się przyda, inaczej na krok nie ruszysz się bez dziecka. A nie zawsze tak się da. I może być już problem na samym początku, przynajmniej ja tak miałam. W ciągu jednego dnia dostałam nawału pokarmu i zrobił mi się zator, gdybym od razu zaczęła ściągać pewnie bym go uniknęła. Ale ponieważ mama zgubiła mi część od laktatora, to zanim ją odzyskałam siedziałam przez dwa dni i dwie noce płacząc i wyciskając po jednej kropelce mleka na pieluchę. Nigdy więcej

Lustereczko, znam kilka szczęściar, które w ciąży tyły po 4 kg i rodziły zdrowe, donoszone dzieciaczki. I żadna z nich przed ciążą nie była otyła, wręcz przeciwnie więc nie miały zapasów... Jeśli dziecko rośnie a wyniki masz w normie i gin nic nie mówi to wszystko ok

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:14   #3400
megi2015
Zadomowienie

a próbka z loveli jeszcze do mnie nie dotarła
Stary 2010-11-19, 14:14   #3401
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Mamuśki a ja jestem w 21 tygodniu i przytyłam 1,5 kg i się martwię czy nie za mało Jem tak jak przed ciążą nie mam jakiegoś większego apetytu, do słodkiego mnie nie ciągnie, wcinam owoce.
Lustereczko a co na to Twój lekarz?? ja w 16 tyg. miałam +2 kg i dostałam opierdziel od lekarza że tak mało, ale nadrobiłam teraz 24 tydzień i mam +7 kg
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:18   #3402
Montii
Zakorzenienie

gosik no i chyba ze mną tak będzie

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 14:23   #3403
niutka1
Wtajemniczenie

ja nie wiem, u gina sie zważę w poniedziałek, ale ostatnio 3 tyg temu miałam 7,5 kg na plusie, no to teraz nie chcę nawet myśleć
Stary 2010-11-19, 14:27   #3404
kosmisia1985
Raczkowanie

No to patrząc na to ile przytyłyście to nie jest tak źle A jestem w 23 tyg.

Widzę, że Wy tu już kupujecie różne rzeczy dla swoich dzieciaków. Musze się wybrać do lumpka, bo jak ostatnio byłam to sprzedawca powiedział, że jak będę znała płeć to mam przyjść i oni mają duuuuuuuuuuuużo rzeczy w magazynie

Edytowane przez kosmisia1985
Czas edycji: 2010-11-19 o 14:28 Powód: Dodanie zdania
kosmisia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:27   #3405
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
od biedy można, mała porcję,
ale akurat makaron najlepiej sie gotuje tradycyjnie

raczej nie załatwiła sie kapustą, tzn przykłada sie po prostu rozgniecione troche liście kapusty, ale nie zawsze działaja, więc u niej po prostu nie zadziałały i tak czy siak jej sie zrobił nawał i pewnie zastój

wow, niezła cena
moze i działa rozgnieciona kapusta ale nei wyciągnięta z zamrazalki....
a połozna jej kładła rogniecione zamrożone liscie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:27   #3406
n.ik.a
Zadomowienie

Montii pytałam z ciekawości, bo mi do Bytomia trochę daleko, ale co mi tam...jak lekarz dobrze się mną zajmie to czemu by nie...tym bardziej, że na moim ostatnio się troszkę zawiodłam

Niutka no właśnie, R to przy ślubie, ale nie przy przeprowadzce...pierwsze słyszę...zresztą te wszystkie zabobony...a kysz, a kysz, a kysz

Ja do teraz, czyli t18+1 przytyłam 4 kg...i ważę całe 53,5 kga co będzie dalej...zobaczymy...

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:29   #3407
Lustereczko
Rozeznanie

No właśnie za tydzień mam wizytę to zobaczymy co powie lekarz. Robiłam ostatnio badania krwi no to wyszło że spadł mi poziom hemoglobiny, ale i tak jeszcze się mieszę w normie. Muszę go poprosić o jakieś żelazo w tabletkach bo ja w pokarmie raczej nie dostarczę tego, bo nie lubię wątróbki ani buraków

A ja właśnie upiekłam biszkopta do ciasta, ugotowałam jajeczka i zaraz biorę się za robienie sosu tatarskiego bo znajomi do nas przyjeżdzają na cały weekend i oni będą z TŻ sobie pić coś mocniejszego a ja sobie kupiłam w ramach pocieszenia szampana Picollo hehe mała rzecz a cieszy

Edytowane przez Lustereczko
Czas edycji: 2010-11-19 o 14:33
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:45   #3408
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Eirene i Ego
życzę żeby maluchy były bezwstydne i pokazały klejnoty'
nie dziękuję

ja chodzę do faceta i mój tż nie jest zazdrosny, bo ten mój lekarz nie jest za bardzo przystojny

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no najpredzej to pewnie na porodowce
a gdzie będziesz rodzić?

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Halo, halo

Ja wczoraj byłam u gina. Wszystko dobrze. Ale zszokowałam się ile przytyłam, choć wcale tego nie czuję - od początku ciąży 6 kg.

I dlatego mała sonda, bo muszę się zorientować czy mam przestać obżerać się Ile przytyłyście od początku?
ja mam 20tc i już +11kg

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Ego wiesz co ja mam 60 % ubranek używanych kupionych w różnych miejscach mam u siebie taka babke u której sie zaopatruję, taki sklep na basztowej w gliwicach i na handelku (targowisku) przy przychodni tez stoi taka babeczka z uzywanymi
i czesc w tesco/pepco/ i kaji - czyt. nowe ubranka ze sklepów

ale najwiecej u tej znajomej Doroty - ona przywozi z niemiec ubranka czesciowo nowe czesciowo uzywane

alew tych linkach nei mam wszystkich obfoconych ubranek, tak na oko z połowę mam

dzis robie reszte to ci wrzuce co mam
a to szkoda, bo są takie fajoskie i myślałam, że gdzieś to można kupic

mordka_1985 piękne te ciuszki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ten http://allegro.pl/item1319685641.html czerwony z guziczkami ;-)
( dla dziewczynek są śliczne

http://allegro.pl/bobas-miekki-kocyk...317672473.html a ten jako pierwszy niebieski
oj kocyk mi się podoba strasznie aż nabrałam ochoty, żeby sobie przypomnieć jak się robi na drutach i na szydełku bo już nie pamiętam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:48   #3409
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Monti, rany, jak ja bym jadła tyle słodyczy to do porodu wieźliby mnie chyba dźwigiem
Cytat:
gosik no i chyba ze mną tak będzie
Zaplułam się przez Was herbatą!
Stary 2010-11-19, 14:50   #3410
deneb3
Zadomowienie

udało mi się dziś kupić laktator Tommee używany co prawda
ale za 20zł komplet z pojemniczkami do zamrażania 2 szt i pojemnik do sterylizacji
zakładam, że głównie będę karmić piersią ale to nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie się może przydać - właśnie gdy na przykład będę musiała wyjść gdzieś na dłużej czy co
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:54   #3411
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

laseczka - Ty to wymiatasz cenowo!!! Ubranka super.

anika22 pewnie miała zapalenie piersi, to podobno boli jak cholera.

Biore te tantum ale na razie bez zmian

Ja też myśle, że jednak laktator mi się przyda. Ale jak już to który? elektryczne są drogie.....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:55   #3412
Montii
Zakorzenienie

deneb też mam z TT
ze względu na to ,że na uczelnie muszę jeździć
no i niech tż też czasem pokarmi jak ja pójdę np na aerobic

tola haha tu tylko współczuć mi;D albo osobie która będzie mnie do porodu niosła HJAHAHA

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 14:55   #3413
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
dżizas to niemożliwe
3 czekolady zjadłam ,kawę z mega ilością cukru i mleka
pierogi z serem na słodko polane bitą śmietaną
i dalej chce mi się słodkiego
ja wczoraj zjadłam paczkę misiów żelków, kremówkę, Kinder Bueno, Kit Kata i dużą Milka 300 g

dzisiaj już batonik, drożdżówkę z czekoladą,a na wieczór mam ptasie mleczko

Jestem po USG, niestety płci nie dojrzeliśmy buuu
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:56   #3414
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

oooż kł7śnie dostałam paczkę z loveli.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 14:59   #3415
megi2015
Zadomowienie

co do wagi to nie wiem ile ważyłam na samym początku. ale od 12 tyg. do 21 tyg. przytyłam 2,6 kg.

co do laktatorów to sama nie wiem jaki kupić. może kupię dopiero po porodzie. bo jak np. nie będe miała pokarmu to po co mi....

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

własnie obejrzałam płytke z połówkowego aż mi się łezka w oku zakręciła
Stary 2010-11-19, 15:05   #3416
Montii
Zakorzenienie

czemu masz nie mieć pokarmu? jest mały odsetek kobiet które nie mogą karmić piersią, wręcz znikomy.

[LEFT]
Stary 2010-11-19, 15:08   #3417
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
czemu masz nie mieć pokarmu? jest mały odsetek kobiet które nie mogą karmić piersią, wręcz znikomy.

no wiesz moge akurat znaleźć się w tym odsetce kobiet poza tym jak ci się będzie np. 2 tyg. po porodzie tracić pokarm to i tak trzeba będzie dokarmiać jakimś mleczkiem. i może laktator nie będzie w cale potrzebny.
Stary 2010-11-19, 15:09   #3418
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiu wzielam wlasnie ten czerwony w paski
moj akurat skierował mnie na polowkowe, powiedzial ,ze tob.wazne badanie, ale nie wiem jak bedzie z tym w 30 tc.,. wiem,ze teraz ma nowy sprzęt także mam nadzieje,ze on mi to zrobi, a nie ze znowu 300 zł pojdzie... ;-PP
ja mam dzisiaj mase energi zaraz ide do biedronki i na poczte
daj trochę tej energii, bo ja usypiam na stojąco

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
tak sie chwalicie swoimi zakupami, że i mnie podkusiło, wczoraj w tesco kupiłam przeceniony z 34zł na 25 zł rampersik dla małej

a kombinezon misio mam po pierwszej córci jeszcze, rozmiar niby 56 ale pamiętam, ze mała w nim "chodziła" jakies 3 msce na pewno, bo urodzona na początku zimy była, zresztą mam dwa , drugi chyba rozmiar 80, który kupiłam akurat po roku, bo tak mi sie podobał, a był jeszcze w sklepie. To chyba cubus, albo kappahl, nie pamiętam, na metce jest napisane "peanuts"
ale fajowe, ten kombinezonik jaki słodki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 15:12   #3419
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, troszkę się opuściłam w udzielaniu na forum, ale miałam okropny nastrój...dziś troszkę mi lepiej, choć wiadomości niepocieszające. Wczoraj byłam u swojego lekarza prowadzącego a dziś na konsultacji u doc Zamłyńskiego w Bytomiu. Mój lekarz nie chciał sprawdzic co z polipem, a dziś okazało się, że szyjka nie dość, że mi się skraca to jeszcze rozszerza Wszystko wskazuje na to, że będę miała zakładany szew znów się załamałam, choć z moją fasolką wszystko w porządku. Już mam stresa, na dodatek znów mam brać duphaston i kupić zastrzyki o nazwie Proluton depot, które trzeba sprowadzić...nie wiem czy ktoś brał już takie zastrzyki. A z tym szwem to jak jest? Zakladają go w szpitalu? Ponadto zastanwaim się czy nie zmienić lekarza prowadzącego-trochę mi szkoda bo to 18 tydzień a u doc byłam pierwszy raz?
N.ik.a trzymam kciuki, o zastrzykach nie słyszałam. A szew uważam, ze warto założyć. będziesz spokojniejsza.
Będzie dobrze, tylko dbaj o siebie i odpoczywaj !
Głowa do góry Kochana!

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 15:21   #3420
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
laseczka - Ty to wymiatasz cenowo!!! Ubranka super.

anika22 pewnie miała zapalenie piersi, to podobno boli jak cholera.

Biore te tantum ale na razie bez zmian

Ja też myśle, że jednak laktator mi się przyda. Ale jak już to który? elektryczne są drogie.....

nei stanu zapalnego nei miała tylko twarde cholerni e

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:

moja mama ze mna straciła pokarm w tydzien po porodzie....
i byłam chowana na butli

co do tantum to mnei lekarka mowiła ze ten w areozolu w razie czego mam kupic

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości