|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc IV
Princeska ja mysle ze jak jeszcze raz wyrównasz kolor to bedzie ok
![]() Jak na tyle co przeszły to stan jest dobry, ale ja bym na Twoim miejscu podciała 3 cm. Bo są przesuszone. A tak konce i tak Ci sie wykruszą. Kotka ladnie Ci wzieło ![]() mysia u Ciebie kolorek jak zwykle piekny i długość już super. Bardzo grube i zdrowe wlosy Troszkę na niektoeych zdjęciach na moim komputerze jest szaro, ale to TYLKO kwestia odcienia. Kapka złota i będzie cud, miód. infatuated coś nam zdjęc nie dała, a ja tak czekałam ![]() A wogóle kupiłam Vitapil taniej wczoraj bo zostało mi 10 tabletek a że byłam w aptece to skorzystałam. 60 tabletek za 30zł. A w innej aptece w Plazie kupowałam wczesniej 30 tabl za też 30zł. Masakra jakaś z tą Apteką w Plazie. Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-19 o 13:39 |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczynki
![]() ![]() wczoraj nie mogłam fotek wkleić bo net mi padł...czytałam Was na komorce wieczorem-to już jest uzaleznienie lekkie ![]() własnie wróciłam z uczelni i się zabieram za fotki ![]() generalnie jestem baaaardzo zadowolona z kolorku, jakoś lepiej do mnie pasuje niż tamte jasne włosy czuje się bardziej wyrazista ![]() koleżanki też mi powiedziały, że super mi pasuje no i włosy wyglądają jak nie farbowane, w sensie że kolor mega naturalny dobra ale co ja się rozpisuje, same zobaczycie...
|
|
|
|
#933 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() dobra to pokrzywę kupię dzisiaj,ale vitapil będzie musiał poczekać do przyszlego miesiaca ![]() to to? http://allegro.pl/vitapil-z-biotyna-...318416523.html Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2010-11-19 o 13:46 |
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, podczytuje Was troszkę i mam pytanie o te odżywki, biovax, placenta i dolce czy to chodzi o te w linkach?
http://allegro.pl/biovax-odzywka-wlo...8.html#gallery http://allegro.pl/biovax-odzywka-wlo...8.html#gallery http://allegro.pl/kallos-crema-al-la...311660060.html która jest lepsza do przesuszonych blondasków?
|
|
|
|
#935 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() zobaczymy co będzie ... |
|
|
|
|
#936 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dałas im popalic, ale to co wymieniłas, to nie wszytsko, bo juz wczesniej rozjasniałąs do bardzo jasnego blondu, przyciemniąłs i teraz znów wracasz, więc dostały po pupie. ze swojej strony polecam olejowanie- daje fantastyczne efekty w dosc krótkim czasie. a włosy błyszcza jak psu jajca, i nic nie odstaje od reszty, efekt jak po prostownicy. porost mnie samą zaskoczył. w życiu mi tak szybko włosy nie rosły! Na samym poczatku wrzesnia zostały obcięte pod linijke najkrócej jak sie dało- do linii włosów na karku, te na karku nie miały nawet 1 cm, bo ucięłą maxymalnie. A teraz az sama się zdziwiłam, jak zobaczyłam na zdjeicu jakie sa pod spodem dłuuugie! ![]() Cytat:
masz długie juz włoski, ale Cię dogonię.. ![]() Cytat:
Ty zawsze mi takich komplementów naprawisz, że az mam wypieki ![]() pocieszyłas mnie bardzo, ale masz rację, to tylko głupi odcien, kwestia poprawki w tym zakresie i bedzie super. jak wierzchnia warstwa będzie w tym kolorze, co spod, to ja będe w pełni zadowolona. kurcze, ja vitapil kupuje po 31zł za 60tabl i myślałam, ze to drożyzna ![]() ale jak tak dalej bede go reklamowac, to zaczną go sprzedawać po 60zł i tez każdy kupi ihihihi Cytat:
Cytat:
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
mysia ja mówie Ci całą prawdę
Włoski aż pozazdrościć - grube geste błyszczące. A szary odcień jest owszem, ale to tylko odcień. Połóż za kilka dni moze jakas farbe ze złotym refleksem? Blond bunny chyba coś doradzała. A powiedz mi jakiego oleju uzywasz? Ja mam Vatikę kokosowy. A Ty? Mozesz dać link np.do Allegro to popatrze. Właśnie, tak Vitapil reklamowałas ze ludzie kupują. Ja zjadłam już 20 tabletek, ciezko po takim czasie stwierdzic czy mi sluzy, ale jak nie szkodzi to jest ok Więc zakupiłam 60 tabletek, po 3 mcach przyjdzie czas na werdykt - służy czy jest obojęty
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
oto fotki
LOREAL ISLANDE 7,1 POPIELATY BLOND kładziony na LOREAL EXCELL 9,13 ![]() te trzy pierwsze robione wczoraj nie mogłam uchwycić koloru, bo lampa strasznie przekłamywała i musiałam je zrobić w toalecie bo tam mam takie światło coś a'la klubowe także dobrze odzwierciedla kolor fotka nr 1 chyba najlepiej![]() to na różowo robione przed chwilą.. co myslicie?? |
|
|
|
#939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Faktycznie ładnie naturalnie A mogłabyś wrzucić jeszcze raz z jedną foteczkę po loreal excell 9,13? Bo wcozraj szukałam i nie mogłam znaleźć :/ |
|||
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
ale ty masz grubsze odemnie
hmm.. na pewno mnie dogonisz
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
infatuated włoski błyszczące, długie, gladkie
Kolor ładny, ale dość ciemny Odważny krok, aczkolwiek widzę że do cery Ci pasujeYatamanka a Tobie kochana zdjęcia po Excelku na co niby potrzebne? Oczywiście zartuje
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-11-19 o 14:14 |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
agatau, bunny mi doradziłą zrobic mieszankę bezu ze złotą lub podstawowego ze złota i tym potraktowac włosy a potem robic bezem. Tylko złotem można wytępic ten popiół. Natomiast ja ze swojej strony kupiłam odcien złotego blondu zmywalnego z palette iwłasnie nałozyłam na pasemko. Jak zadziała, to doraźnie tak zostawie, ale pewnie bunny ma rację
ja jestem kuchenna.. używam zwykłej oliwy z oliwek mieszanej z olejkiem rycynowym, choc od kiedy moje włosy doszły do siebie, to nie chce mi się olejowac. Ostatni raz olejowałam chyba miesiąc temu, az wstyd przyznac. Ale to zaleta oliwy z oliwek własnie- ona regeneruje naprawde, a nie tylko z wierzchu. i jak sie juz naprawia włosy, to nawte bez niej funkcjonuja jak trzeba. Ja nie uzywam żadnych jedwabii, silikony wyrzuciłam z pielegnacji. I mam inne włosy. Jak chce, zeby były bardziej płaskie, to na same koncówki daję odżywke z dove złota, ale dosłownie na 5cm koncówek. Włoski ze zdjęc są takiej pielegnajci: 1.mycie 2 razy joanną rzepa i 1 przeciwłupizowym, bo chciałam zniszcyc tą szarówke ![]() 2. biovax do suchych i zniszczonych mieszany z garnier karite i mrs potters ginkobiloba - z kazdego po 5zł kropli. wszytsko pod czepek. recznik i tak 30minutek. 3. zmycie letnią woda a potem lodowatą koniec. popsikanie termoochroną z mariona i suszenie przeczesujac grzebieniem,zeby były proste. nawet szcoztki nie musiałam używac. do grubych to im daleko, ale dobrze uddają, bo są bardzo gęste kotka, dzięki ![]() ja celuje do 45, ale potem pewnie będe chciała z 55 ![]() infatuated, taki sam kolorek wyszedł mi 2 dni temu, dopóki dzis go nie domyłam. Dosc jasno ci wyszło, ale naturalnie, ta srebrzystosc pewnie szybko się spłucze. Nie chce sprawic Ci zawodu, ale wole włoski przed. Ale najważniejsze, zebys Ty była zadowolona. Poza tym to sa długie i lśniące. Śliczne!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-19 o 14:19 |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
mysia masz na myśli oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia?
![]() Tylko nie lodowatą wodą, bo zatoki
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Kotka, ładnie Cio drost złapało
zazdroszczę, bo też chciałabym już znaleźć farbkę która by mój pokryła :PInfatuated śliczny kolor
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja ta woda nie polewam skóry głowy, tylko same włosy głowy nie wolno
|
|
#946 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
babeczki macie juz kurtki na zimę? ja się uganiam za pikowaną kurtka do połowy uda bez paska, ale ściagana w talii z kapturem obszytym futerkiem ale co znajde taką, to albo cena z kosmosu, albo za bardzo sie błyszczy, albo czuje sie jak waciak jakis. I dzis znalazłam odpowiednia, ale nie wiem czy taki połysk pasuje babce w moim wieku czy to nie jest troche zdzirowato, jak myślicie? w sumie to taki pól mat, ale jednak błyszczy. Kosztuje 130zł. Brac? Ale skrojona jest fantastycznie.
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po umyciu to właśnie raczej już tylko jedwab, chociaż zastanawiałam się nad keratyną chi, ona własnie taka do psikania jest... mysia kochana jakbym miała tak piękne włosy jak Ty to pewnie nie zastanawiałabym się aż tak nad tym przyciemnianiem... ale albo ja mam już takiego bzika, że przesadzam albo one naprawde wyglądają jak siano i to mnie dobija... co do placenty, ja mam w domu wielkie pudło (bodjaże 800ml) kupiłam chyba w tamtym roku po zużyciu mniejszego opakowania, byłam zadowolona, a jak zakupiłam to wieksze to miałam wrażenie, że jest jakoś gorzej i przestałam używać, później doczytałam, że może wysuszać to już w ogóle... myślicie, że spróbować z placenta raz jeszcze? |
|
|
|
|
#949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, po excell dużo fotek wklejałam, nie chce Ci się szukac ale rozumiem, że masz dzien lenia-zaraz wkleje ![]() ![]() Cytat:
a pasuje mi owszem ![]() tylko pewnie mi się wypłucze za tydzien i lipa ![]() Cytat:
no skoro go domywałaś to Ci sie nie podobał mi jednak do twarzy w nim ![]() Cytat:
pokazałabym Wam jak moja twarz w tym kolorze wygląda, ale zamazałam jedyne zdjecie hehe chyba że coś się da odkręcic:P
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-11-19 o 14:35 |
||||
|
|
|
#950 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() i nie mów dla kobiet w Twoim wieku,no bez przesady |
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Infatuated mogłabyś odkręcić, jeżeli nie zamknęłaś jeszcze programu, w którym edytowałaś po zapisaniu
wtedy i wtedy naciskając ctrl + z cofasz zmiany
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
dla Yattamanki
(może podejmie w koncu excellkową decyzje excell 9,13 bardzo jasny lodowy blond to drugie robione tuż przed farbowaniem
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
infatued, domywac, bo jakies takie szare..
A jesli Tobie do buzi pasuje, to super, ciesz się kolorkiem jak najdłuzej ![]() paulcia, dziekuję. a może przesadzasz z tym siankiem co? co włos, to czego innego potrzebuje. Jedni chwala sobie jakis tam produkt, a inni juz nie. Placenta moze wysuszac, jak sie z adługo trzyma, ale to chyba dotyczy kazdej maski. Moze powinnas dobrze oczyscic włosy, nim nałozysz maske? Jakims szmaponem z sls typu barwa. princeska, bo wiesz mnie juz blizej do 40 niz dalej. No modne, tylko czy za rok tez będą? Ale cieplutka jest. Załoze do niej fajne kozaki wysokie i az czuję ze się beda ogladac.. ale potrzebne mi to ![]() w ogole melduje, ze dzis sie obróciło za mna 3 facetów! nie jestem taka stara i brzydka jeszcze! Zmyłam te dwa pasma i lece zaraz nakładac na całosc jest cudnie! szare zrobiło się złote! Hurra! Potem dopłucze sie do bezu i bedzie ok
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
infantuated mi się osobiście nie podobuje
Juz bardziej podoba mi sie ten kolor jak jest w sztucznym świetle wtedy taki zmysłowy jest... Ale miałaś piękne włoski to popsułas. mysia gdzież ty stara no babo... jakbyś miała lat 60 to by ci nie pasowało a teraz phi...daj znać jak po tym złotym szamponie... nie chcę mówić ale... A NIE MÓWILAM!!!
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-11-19 o 14:48 |
|
|
|
#955 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
nawet jak za rok Ci się znudzi to trudno, opchniesz jakiejś młodej |
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
bunny, to do mnie 'a nie mówiłam?' ale o co chodzi?
aa.. o tych facetów? ![]() ![]() princeska.. no to jutro lece kupowac ![]() jak kupie, to wam pokaze się
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Właśnie widzisz zastanawiam się nad tą excelką ale wydaje mi się, że ma ona cieplejszy odcień niż ten castingowy. Ponadto jak mówisz jest to bardzo jasny lodowy blond i ta farba Ci rozjaśniła włoski a ja przecież chcę przyciemnić nie chce by były jasniejsze niż są teraz ( o ile to w ogóle możliwe )Swoją drogą apropo castinga - jak to możliwe by pzresuszenie było widoczne dopiero po 2 - 3 tygodniach? Rozumiem na początku, że używa się dołączonej odżywki do farby i włosy wyglądają ok, ale ona się później przecież spłukuje a nie myjemy głowy tak rzadko jak raz na 2 tygodnie. Nie rozumiem tego :/ Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-11-19 o 15:02 |
||
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
oj bunny
nie załamuj mnie![]() dobra daje fotke; czy rzeczywiscie tak zle?
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-11-19 o 15:42 |
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
infatuated, podtrzymuję swoje zdanie- w cieplejszym było lepiej
a ja raz kozie śmierc- siedze z tym złotym szmaponem na łbie rude przeżyje- naprawde, ale tego szaroburozielonkawego jakos nie mogę, choc pasuje mi do karnacji ![]() --- umre z niecierpliwosci, jeszcze 10 minut trzymania .. i obym nie umarłą po spłukaniu
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-11-19 o 15:19 |
|
|
|
#960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do mycia używam szamponów do blond john frieda albo tresseme, one też raczej posiadają ten sls... jeśli zdecydowałabym się, że napewno zostane przy blondzie na dłużej to byłabym w stanie ściąć je do tych najkrótszych (dla przypomnienia schodze z cieniowania), czyli lekko za ramiona, ale znowu wiem, że nawet jeśli je zetne to zaraz będzie to samo... więc już sama nie wiem.... infatuated mi się podoba ładny kolor, chociaż trzeba przyznać, że na tych zdjęciach z lampą, gdzie wydaje mi sie bardziej ciepły jest troche lepiej, ale i tak jest dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

widziałaś co wychodowalam po tym .... oczywiście dzieki mysi 
ale wiem,że muszę teraz o nie dbać, chcę by były długie i piękne,a Mysia ten Twój porost to 

ale dziś troche jasniej to moze sie uda 

do mycia używam szamponów do blond john frieda albo tresseme, one też raczej posiadają ten sls...