|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
należy jej się lanie, bo nie dość, że sama kocyk kupiła to jeszcze wodzi na pokuszenie inne grzeczne wizażanki
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-11-19 o 21:08 |
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Montiii boskie te kocyki
![]() chyba zamówię i ja w prezencie dla koleżanki i dla siebie oczywiście drugi są świetne!!!!a ja zrobiłam naleśniki,ale tyle sie ich nasmarzyłam że nawet nie zjadłam jednego i patrzeć na nie nie mogę ![]() no ja właśnie słyszałam o literce R w związku i ze ślubem i przeprowadzką, każdy nam tak mówi żeby w grudniu się chociaż przespać w domku. o środzie i sobocie nie słyszałam, no ale może akurat się uda i trafimy w któryś dzień ![]() byliśmy na zakupach domowych - padam na twarz, to nie na moje siły już takie łażenie ![]() powiedzcie mi jakie farby są najlepsze a których sie wystrzegać
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wzięłaś startowy czy pojedyncze butelki?
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chyba kupie - zaraziłyście mnie i to własnie ten różowo-fioletowy cudo---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- A ja czytam, że wszystkie dostałyście te pieluszki z pampersa, a ja jeszcze nic i loveli też nie mam, pewnie listonosz zaj....ł i jestem zła[/QUOTE]ja tez nie dostałam ani pieluch ani loveli ![]()
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny jest, już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie Czy ty pisałaś już jak twoja dziewczynka będzie miała na imię, bo nie pamiętam?
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
Castia my całe mieszkanie pomalowaliśmy farbami z dekorala i magnata...tą ostatnią szczerze polecam tylko, że trochę droga
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
witam..znalazłam niedawno ten wątek i mam nadzieję, ze się nie obrazicie, ale podczytywałam was trochę ostatnio.- no ale to dlatego, ze naprawde super sie was czyta, ale dość podczytywania, moze czas sie trochę poudzielać?
jestem w 18 tc , niestety nie znamy jeszcze płci naszej fasolki, no ale jezeli jest tak niesmiały/a jak mamusia to szybko sie chyba nie ujawni...![]() tak sie ostatnio zastanawiam nad porodem itd. i mam pytanie czy zamierzacie rodzic w szpitalu gdzie pracuje lek. który prowadzi waszą ciąże czy to bedzie zupełnie inny szpital. Ja chodze prywatnie do lek., który pracuje w szpitalu oddalonym od mojego miejsca zam. ok. 30km, a w moim mieście w grudniu jest otwarcie porodówki, podobno super warunki, pokoje 1, 2 i max 3 osobowe, znieczulenie zzo za darmo, tylko nie znam lek. którzy tam pracują a nie zamierzam zmieniac lek. Ze słyszenia wiem, ze najlepiej rodzic w szpiatlu w którym pracuje lek. do ktorego sie chodzi, ale sama nie wiem. moze wy macie jakies zdanie na ten temat. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę rodzic w szpitalu gdzie pracuje mój gin, ale tylko dlatego, że to jedyny szpital w moim mieście a tak na prawdę nie ma to wielkiego znaczenia, bo przecież prawdopodobieństwo że akurat będzie miał dyżur podczas mojego porodu jest bardzo małe, a nawet jeśli tak się stanie to co za różnica będzie że akurat on przyjdzie na te ostanie minuty porodu ![]() ja bym wybrała szpital, który oferuje lepsze warunki, a taki który oferuje zzo to już w ogóle bym leciał jak w dym najważniejsze, żeby mieć swoją położną a lekarz to sprawa drugorzędna, bo to ona będzie cały czas z tobą i będzie czuwać
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzidziuś na pewno prędzej czy później ujawni swoją płeć. ja będe rodzić w szpitalu w którym mój lekarz jest ordynatorem na ginekologii. ale wiesz nie ma przecież 100% pewności że akurat będzie miał dyżur. |
|
|
|
|
#3490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle mi się śmiać chce bo ja pracuję na poczcie Cytat:
|
|
#3491 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zastanawiam sie poniewaz moja kolezanka niedawno rodziła w szpitalu w ktorym nie miała swojego lek. prowadzącego i widać bylo różnice w traktowaniu jej i pacjentek które mialy swoich lek. prowadz. w tym szpitalu. m.in. kiedy zaczeły jej sie skurcze to odesłali ją do domu zeby przeczekała to w domu po czym za godz. czy 2 musiała z powrotem jechac do szpitalu bo skurcze były coraz czestsze a gdyby miała tam swojego lek. to od razu byłaby przyjeta na oddział kiedy zaczeła miec skurcze. to jeden z przykładów---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
ja akurat leżałam już w tym szpitalu na ginekologii więc wiem jacy są lekarze - znam ich z widzenia no i przez kilka dni pobytu w szpitalu poznałam mniej więcej jaki lekarz jaki jest. ogólnie najbardziej ufam mojemu lekarzowi i mam nadzieję że nawet jak trafię na jakiegoś innego to będzie ok, ponieważ mój gin prowadzący to ich szef
no ale to może być mylne myślenie hahaha pewnie ma się takie psychiczne nastawienie że wie się że być może trafi się na swojego lekarza, a nie na takiego którego się widzi I raz w życiu. |
|
|
|
#3493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówił o jakichś testach i ponoć ten bondex zdobył bardzo dużo punktów, a np dekoral -1, no ale to sprawa dyskusyjna, bo nie znam tych testów. W naszym domu, to ja maluję i muszę przyznać, że bondex spisał się świetnie. Ślicznie kryje, nie zostawia smug, w sumie wystarczyłaby jedna warstwa, ale wolałam malować dwa razy. Tylko wybór kolorów słaby. A np naszego koloru - arum - już chyba nie ma![]() A co do zakupów mieszkaniowych to fakt, potrafią wykończyć. Uważaj na siebie!!!! |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zadomowienie
|
w selgrosie są body za 6 zł
u mnie akurat dosyć duży wybór - ja kupiłam takie w roboty dla synusia
|
|
|
|
#3495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na Twoim miejscu wybrałabym nowy szpital, bo faktycznie trafienie akurat na dyżur swojego lekarza prowadzącego może być ciężkie. Moja gin nie pracuje już w szpitalu, więc nie mam tego problemu
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
identyczne jak te z aukcji
http://allegro.pl/tu-body-7-szt-robo...308872353.html |
|
|
|
#3497 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
generalnie dobrze jest mieć lekarza prowadzącego w danym szpitalu, nie chodzi o dyzur, tylko hasło przy przyjęciu w IP " a mój lekarz prowadzący to:... " potrafi czasem zdziałac cuda np w przypadku gdy szpitale sa przepełnione pierwszeństwo maja pacjentki z lekarzami prowadzącymi z tych szpitali, a także ze szkół rodzenia akredytowanych przez te szpitaleJesli nie chcecie w tym szpitalu prowadzic całej ciązy ( no bo w sumie juz poźno) , to mozna zastosowac taki myk: około 8 msca ciązy zapisujemy sie do przychodni przyszpitalnej do jakiegos miłego, polecanego nam lekarza i przed porodem kilka razy u niego bywamy, tak by nas poznał. Potem na IP możemy się na niego powołać, że to lekarz, do którego chodziliśmy w przychodni przyszpitalnej i tez juz inaczej patrzą
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ale miałam wczoraj "przygodę"
Pojechałam na izbę przyjęć z dusznością(astma), myślałam, że tam mi pomogą bo moje leki nie działały, okazało się, że nie ma lekarza, tylko ortopeda od 18. Wysłała mnie babka na położniczy do ginekologa żebym się poradziła co robić, a ten mówi, że dlaczego nie poszłam do pulmonologa i on mnie nawet nie tknie chyba, że się położę do szpitala. Powiedziałam, czyli nigdzie mi nie pomogą i poszłam. Zadzwoniłam do swojego gina, ten mi kazał zwiększyć dawki i powiedziałam jaka historia była, a on, że tutaj to mi na pewno nie pomogą....super szpital, kazał się umówić do swojej alergolog(wizyta 1 grudnia), a jakby było bardzo źle to mnie położy do kliniki w Lublinie. Na szczęście teraz jest lepiej. Jedyny mój gin (chwała mu) coś doradził, a tamci po co....niech się człowiek dusi i dziecko przy okazji. no jak mnie to wkurza. Jak kobita w ciąży to patałachy boją się cokolwiek zrobić, bo niedouczeni. |
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Jako zadośćuczynienie zaszalałam na all. Kupiłam laktator. Zdecydowałam się na avent isis iq. Kupiłam też kilka buteleczek, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe i wypełnienie do kołderki dla małego
Trochę dużo, ale w sumie kiedy ja potem wszystko na raz kupię... Podejrzewam, że jeszcze podgrzewacz będę musiała dokupić do tego.
|
|
|
|
#3501 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki też tak uważam ![]() Cytat:
mój ginekolog do którego chodzę nie pracuje w szpitalu. dlatego idąc do szpitala będę szła nie znając nikogo... Ale 2 moje koleżanki też nikogo nie znały i tam rodziły i wspominają tam pobyt mile . Cytat:
|
|||
|
|
|
#3502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde, no od środy leżę chora i już mi się płakać chce, dość mam tegooo |
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() iza z imieniem jest big problem.......jest kilka typów: Lena, Gabrysia, Oliwia, Wiktoria i nie mam pojęcia które wybierzemy....... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
takich jeszcze nie widziałam |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
można Gabi wołać fajnie dzień dobry! u nas jak zwykle mży a ja chciałam iść na targ ![]() pójdę no bo co |
||
|
|
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tity - planujesz rodzić w Lublinie? Można wiedzieć w jakim szpitalu?
|
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Własnie takie opinie słyszałam, ze najlepiej rodzic tam gdzie lek. prowadzący, na szczęście tp mam na 19 kwietnia więc jest dosyc duzo czasu na zastanowienie
|
|
|
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Planuję rodzić u siebie w mieście
Do Lublina położą mnie tylko w razie problemów i pewnie na Jaczewskiego.
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja będę rodziła w szpitalu w którym pracuje mój lekarz ale powiem ci że czasami się zastanawiam nad tą porodówką nowo otwartą i troszkę mnie kusi może akurat będę u rodziców i pojadę tam urodzić tity matko aleś miała przeżycie, szok, że w dzisiejszych czasach takie sytuacje mają miejsce prunelle trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie
|
||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Tity
ja po sniadaniu, 2 buły z dżemem i pół litra kakaa ![]()
|
#3510 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii, dziewczyno, pół litra?!
niezła jesteś![]() wanilia, dzięki - wścieka mnie to siedzenie w domu, wyszłabym do ludzi
Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2010-11-20 o 11:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

!!!!!!!!!!!!

są świetne!!!!

i jestem zła[/QUOTE]

to jeden z przykładów