|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Rozeznanie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Dziewczyny jeszcze troche i bedzie nastepna czesc watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Cytat:
Może dziewczyny powiedzą, kto ma rację? jak powinno się liczyć? Edytowane przez Agatkia Czas edycji: 2010-11-19 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Was na pewno nie nadrobię,bo lecicie jak szalone.
Npisze tylko,że Olek urodził się 17.11.2010 o 00,40 z wagą 2800, 51 cm i 9 pkt(nie wiem za co mu wzieli). Dziewczynki dziękuję za miłe i tak ciepłe komentarze ![]() ![]() Tż przywiózł mi laptoka do szpitala ![]() ![]() ![]() Miałam teraz niedawno Olka prze prawie 40 min z sobą ![]() ![]() Karmię go swoim mlekiem, na razie z butelki,ale myślę,że jka wrócimy do domu to jakoś damy rade i nauczy się jeść z cyca ![]() ![]() Jeżeli chodzi o poród to nie było o dziwo tak tragicznie. Na bllok porodowy poszłam o 14 ze skurczami(jak zwykle bezbolesnymi).Dostałam kroplówkę i chodziłam jajk szalona, bo zwiększyć skurcze i rozwarcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak już główka wyszła to pyta lek czy chcę jej dotknąć. Ja stwierdziłam,że NIE i kończmy ten poród.Zespół miał lekki ubaw ![]() Jak już Olek wyszedł to wytarli go szybko na łóżku i położyli na serwecie na mojej klatce. Tak go przytuliłam,że od razu mi powiedzieli,żebym mu dała trochę powietrza,żeby mógł oddychać ![]() ![]() ![]() A i jak już wyszedł Olek to mu wybaczyłam i powiedziałam,że już się na niego nie gniewam ![]() teraz mam lekki uraz jak ktoś mi mówi,żeby zrobić kupę ![]() ![]() ![]() ![]() Szycie krocza nie bolało, nacięcie jego też. Już byłam trochę wymeczona,więc poprosiłam o nacięcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myslałam,że poród będzie znacznie gorszy i gorzej to zniosę. Zwłaszcza,że nie jestem wytrzymała na ból. TAKZE DZIEWCZYNKI NIE STRESUJCIE SIĘ PORODEM, NIE SŁUCHAJCIE INNYCH ![]() A i cały czas sobie powtarzałam jka się pojawiał kolejny ból,że ten ból to nic,bedzie gorzej ![]() Gratuluję kolejnym rozpakowanym, bo przez ten okres na pewno kilka już się rozpakowało ![]() Miłego wieczoru ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Wrzucam zdjęcie mojego Olka ![]() ![]() OLEK ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Uciekam na razie zobaczyć jak sprawuje sie mój men na wczasach od lampami ![]() Miłego wieczory ![]()
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
Lisek, dzięki za optymistyczny opis, daje siłę
![]() ![]() Chyba położymy się spać, dobranoc wszystkim ![]() Edytowane przez _As_ Czas edycji: 2010-11-19 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Rozeznanie
|
Agatkia przeciez to nie chodzi o to kto ma racje
![]() Lisek a w ktorym tyg ty urodzilas??Sliczny chlopczyk...taki chyba pucus...nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||||||||
Dragonfly
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja dzis mialam nalot babki,ale zaczela mi wciaz mowic jak zdarta plyta "no napij sie bawarki,bedziesz miala pokarm"(bleh co za bzdura) albo "skarpetki ubierz bo mleko przeziebisz"(jak skoro w domu mam tropiki?) lub "herbate herbate pij,co bedziesz miala mleko"(ile mozna pic do jasnej chol...),"kawe zbozowa sobie zrob"(mam na nia alergie co jej powtorzylam 7 razy),"zrob sobie bulke z tym,kanapke z owym","owin sobie piersi pielucha bo musisz miec cieplo" ![]() ![]() ![]() ![]() A z pozytywnych rzeczy to moja mama zrobila mi niespodzianke i do mnie wpadla,dala pieniazki na lozeczko i dotrzymala mi towarzystwa..Pozytywne zaskoczenie,bo myslalam ze ma nas gdzies
![]() |
#4627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To moje KTO MA RACJE zabrzmiało idiotycznie ![]() ![]() ![]() Ja myślę o tym w ten sposób (i tak liczyła babka ze szkoły rodzenia): np 1 kwietnia zaszałam w ciążę, więc 7 kwietnia skończyłam 1 tydzień ciąży. 8 kwietnia jestem już w 1 tygodniu i 1 dniu ciąży (czyli 1 tydzień ukończony, a jestem w trakcie drugiego) itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Dragonfly
|
Lisek,ja tez mialam dlugie parcie i mam uraz na punkcie robienia kupy
![]()
#4629 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Rozeznanie
|
Wiem,wiem kochana ze nie mialas na mysli sporu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Ponoć lekarze liczą te skończone tygodnie
![]() Np ten http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Rozeznanie
|
No dokladnie,lekarze licza te skonczone tygodnie
![]() Faktycznie wedlug daty porodu pokazuje mi 36 tydz....ale jajca ![]() Edytowane przez zenia2211 Czas edycji: 2010-11-19 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
Zenia - ja liczę tak jak Agatkia. Przecież od 1dnia od OM JESTEM "w" 1 tygodniu ciąży i skończę go za 7 dni. Dalej to już tak jak pisałam wcześniej lub Agatkia pisała. W sensie, że już pierwszego dnia jesteśmy W ciąży
![]() Ja tam zaczęłam dziś 37tydzień ![]() ![]()
Adam Sebastian ur. 26.12.2010 Warto było na Ciebie czekać Małpeczko ![]() Edytowane przez VictoriaK Czas edycji: 2010-11-19 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Rozeznanie
|
Czyli wychodzi ze 35 tydz mam skonczony...tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za to moja siostra nie wiedziala sie ze mną odkad jestem w ciązy a mieszka pare ulic dalej wiec jak widzisz nie jestes jedyna, a poszło o rodzinne sprawy a w zasadzie o kase, teraz wstyd jej sie do mnie odezwać, ale mam nadzieje, ze to naprawimy, nie lubie zywic urazy szczególnie do najbliższych.. a siostra sporo starsza ode mnie i darowałaby sobie tego typu fochy no ale co zrobić... w zasadzie obcy ludzie sie mna bardziej interesuja, kolezanka czasem napisze spyta jak sie czuje jak sobie radze a siostra nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ano rzeczywiscie, obym w nastepnym watku urodziła, bo w tym to juz raczej nie zdąze mimo ze pełnia zaraz ma byc ![]() Cytat:
![]() ![]() w kazdym razie lekarze licza tak jak to napisałaś Agatkia skonczonymi tygodniami. Lisek dzieki za tak optymistyczny opis porodu! Dodałaś mi otuchy. I jeszcze raz GRATULACJE z powodu Olka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogole to mam faktycznie jakies skurcze...takie bole podbrzusza...to chyba to,nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to chyba normalne na tym etapie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
albo 36t1d (...), 36t6d, 36t7d. O fak, ja już nie mam głowy do tego. Uciekam spać na dzisiaj. Lisek, super oppis porodu!!!!! Pozazdrościć!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Rozeznanie
|
Na spacer to ja juz sie kompletnie nie nadaje...po 15 min boli mnie lekko podbrzusze i czuje sie jakbym lazila z 3 godz.
No to zesmy sie naliczyly.Tez ide sie umyc i do lozeczka ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A pyzy zaczyna mieć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Głowa do góry poród SN nie jest taki tragiczny ![]() Takiego też wszystkim zyczę ![]() Uciekam do spania, bo wyłudziłam własne dziecko na godzinę 5,żeby mi oddali. Ma mieć badania i dadzą mi go na chwilkę ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
fakt, jeszcze ponad 300 postów i następna część
![]() ![]() Agatkia - mi lekarz liczy tak normalnie, jak jestem np w 37 tygodniu i 3 dniu to w karcie mam napisane 37 tydzień ![]() ![]() lisek15 - ale walnęłaś posta na zielono ![]() ![]() ![]() Artystka - widzę, że babka wraca już do swoich nawyków i masz dość ![]() Pelnia i Anecka - znalazłyście się?? ![]() z mamą zrobiłyśmy dzisiaj farsz do pierogów, a jutro będziemy popołudniu je lepić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4643 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lisek, dzieki za optymistyczny opis porodu!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi lekarz w karcie pisze np 37 tydzień + 3 dni, tzn, że jestem w 38 tc. To tak jak z urodzinami, liczymy skończone lata ale możemy dodać miesiące, dziecko ma roczek jak minie 12 miesięcy od jego urodzenia, a potem można mówić ponad rok albo np rok i 3 miesiące. No ale w sumie to wszystko detale ![]()
![]() |
#4645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam w sypialni grzejnikowy nawilzacz i wogole sie nie sprawdza bo grzejnik za zimny.. A dla dziecia kupiłam nawilzacz - swinke co kootekk polecała i rzeczywiscie jest super... Tak ciekawe w ktorej czesci urodze ![]() Lisek - dziekuje za super opis... Takie historie sprawiaja ze człowiek jakos tak optymistyczniej nastawia sie do tego co go czeka ![]() Uciekam spac.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
![]() Ja mam skonczony 37? chyba ![]() ![]() Pochwale sie moim lozeczkiem i woziem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
nie mogę spać w ogóle od 3 w nocy
![]() Ja też jestem zawiedziona moje kochane, że muszę jeszcze czekać, najgorsze co może być ![]() ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- pewnie urodzę dopiero w następnej części ![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Eliza bardzo ładne i łożeczko i wózeczek ![]() sophie a jak tam u Ciebie ? ![]() ![]() niebieska nic straconego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie pisałaś ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Witojta, witojta, jak mawia jeden z naszych dobrych znajomych
![]() Eliza, śliczny wózek ![]() Agatkia, Zenia, oficjalnie liczy się skończone tygodnie (tzn. lekarze tak liczą). Ja do mojego chodzę prawie zawsze we wtorek, a że ostatnią @ miałam w poniedziałek, to zawsze jest to kolejny tydzień + drugi dzień. I on mi wpisuje w karcie tygodnie skończone. Ostatnio jak byłam we wtorek po skończeniu 36tc, czyli w drugim dniu 37, to on mi wpisał w karcie 36 ![]() ![]() ![]() Lisek, dzięki za opis. Całkiem spoko poród miałaś chyba, a Olek śliczny ![]() Dzięki, dziewczyny, za dalsze komplementy ![]() Ja po śniadaniu i nie bardzo wiem, co ze sobą zrobić, bo mi się kompletnie NIC nie chce ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.