![]() |
#151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak pozbyć sie blizn na twarzy????
tą maść to ja też używam i smaruje nią kilka razy dziennie a wieczorem naświetlam lampą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak pozbyć sie blizn na twarzy????
Witam,
Mam bliznę - na twarzy - po wypadku. Stosowałam już i Contratubex i Cepan, żele silikonowe tez nie dawały oczekiwanego rezultatu. Lekarz zapisał CYBELE SCAGEL na blizny, czy ktoś o tym żelu słyszał, czy ktoś go stosował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny pooparzeniowe -> metody usuwania
Dermabrazja jest skuteczna, ale tylko lekko wyrównuje skórę (przetestowałam), polecam więc również laser.
Edytowane przez Nancy_Girl Czas edycji: 2010-04-27 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Przyczajenie
|
czy mozna poprosic namiary na te plasterki. Ja od poł roku bujam sie z blizna pooperacyjna na lewym przedramieniu
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- a gdzie mozna dostac te plastry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
ja mam małą blizne na twarzy jestem po 3 zabiegach laserowych (2 nie ablacyjnych Mosaic) i jednym ablacyjnym profractional (Sciton) w ktorym wykonany zostal tez laserowy peeling. I jestem ciagle niezadowolony, pozatym po laserze ablacyjnym (w moim przypadku Erbowym) ciagle mam zaczerwienie miesiac po zabiegu.
Jestem wkurzyony i nie zadowolony i nie wiem co dalej mam robic? Jest ktos komu udalo sie usunąc blizne laserem? Dodam ze moja blizna jest po 7 szwach, ma dlugosc zaledwie 1,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Przyczajenie
|
Witaj, czytałam Twoje wypowiedzi na forum, powiedz mi jak teraz wygląda cała sytuacja po twojej operacji, strasznie bym chciała pozbyć się swojej blizny- nie powiem że nie mam obaw. Czy nadal jeżdzisz na jakieś kontrole?
Ja mam dużą bliznę- oparzyłam się kiedyś. Moja zaczyna się od nadgarstka kończy się w okolicach pachy. Nigdy nie nałożyłam krótkiego rękawka. Marzę o tym , żeby swobodnie się ubierać itd, tego chyba nie trzeba tłumaczyć jeżeli ktoś ma podobny problem to rozumie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Przyczajenie
|
Lulalu, mogłabyś powiedzieć jak u Ciebie się w końcu skończyło. Chciałabym wiedzieć do kogo iść- kogo byś poleciła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam zaznaczyć ze blizna bliznie nie równa...ja mam ich wiele min. na plecach-taki niefortunny wypadek(blizna szarpana wygląd nieregularny(strasznaaa)i pare innych w różnych miejscach...gdyby któś podał mi jakąś skuteczną metodę będę wdzieczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich serdecznie. Mam podobny problem jak Wy wszyscy, mam 35letnie blizny po oparzeniu, które bardzo mi dokuczają zwłaszcza w okresie letnim. Tylko obawiam się, że niewiele można by już zrobić. Tylko w pierwszej kolejności i przede wszystkim chciałabym zlikwidować bliznę u mojego 6 letniego synka. Ma tą bliznę od dwóch lat, już się zagoiła i wprawdzie zmniejszyła, ale obawiam się, że coś mu jednak zostanie. Doradźcie mi proszę, gdzie najlepiej można by się udać, najchętniej w okolicach Śląska. Pozdrawiam gorąco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
Blizny i plamy po elektrokoagulacji
Mam pytanie robiłam sobie zabieg usunięcia naczynka na twarzy metodą elektrokoagulacji , coś poszło nie tak i nie goiło się tak jak powinno.Mam pytanie czy te plamy zaczerwienienia zejdą i czy blizny choć trochę się wchłoną.Minęły dwa miesiące schodzi to powoli ale z pod spodu widać bliznę smaruję od 4 tygodni dermatixem i byłam na laserze biostymulującym, naczynko usuwałam u dermatologa w dermedzie w Łodzi. Nie mogę już spać po nocach bo nie wiem co dalej dermatolog uspokaja mnie że to się wchłonie ale kiedy?
![]() ![]() ![]() co mogę jeszcze zrobić żeby to szybciej znikało jakieś peelingi czy coś innego proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie użytkowniczki/użytkowników forum. Moim problemem jest zgrubiala górna część wargi (czerwieni wargowej dokładnie) po lewej stronie. Kiedyś w wypadku samochodowym złamany ząb przebił mi warge i po zdjeciu szwów zostało zgrubienie. Zdecydowałem się je usunąć i prosiłbym o pomoc w wyborze dobrego chirurga z okolic miast Warszawa, Rzeszów lub Lublin. Do nich mam akurat najbliżej. Za wszelkie info z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Przyczajenie
|
nie pankujcie ;DD
ja jestem dziewczyna . mam 17 lat . i na samym srodku reki mam okrapna blizne po 3 operacjach.. tak niestety tacy lekarze sa w Polsce;/;/ opowiem o tym: 2 lata temu zlamalam reke na wf-ie.poszlam do szpitala i próbowali mi ja zlozyc pod narkoza. 'zlozyli' mi ja jeszcze gorzej niz byla zlamana ;/ kazali mi sciskac pilke w dloni to MOZE KOSC SAMA WSKOCZY NA SWOJE MIEJSCE.!! jak to realne skoro mialam gips na calej rece.? i dloni. za 2 tyg mialam operacje mial blache w zdloz reki i 4 sróby . tydzien pozniej mialam szwy zdejmowane.. szwy mialam podskórne. byl wtedy strajk.. polowe szwów zosawili mi w rece . rok pozniej mialam to wyjmowane... i to jeszcze bez narkozy .! to jest dopiero ból.!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Panie Doktorze czy na głębokich bliznach pooparzeniowych można wykonać tatuaż?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
mam blizny od 12 lat na brzychu i udach. Są one dość Twarde, po przeszczepie więc dość gładkie. mam 17 lat i strasznie mi one przeszkadzają. Latem to wiadomo... wstyd wyjść w stroju kompielowym a zimą albo tak jak teraz w zimne dni pękają,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
![]()
Naprawdę nikt nie poddawał się takiej/podobnej operacji? Prosze a jakiekolwiek info.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Blizny po oparzeniach!:(
Witam. Po długim namyśle w końcu zdecydowałam się tu napisać.
Nie jest to jednak operacja plastyczne piersi czy korekta nosa... Chodzi o mój wielki kompleks - poparzenia na ręce. Są w widocznym miejscu i już mam dość spojrzeń ludzi, komentarzy i obgadywania za plecami. To strasznie przytłacza. Zastanawiam się czy któraś z Was może orientuje się ile kosztowałoby usunięcie takich blizn? Szczerze mówiąc nie wiem jak to się w ogóle robi... Są różne sposoby? Od czego zależne? Moje blizny są w różnym "wieku" - najstarsza ma ok 10 lat, najmłodsza zaledwie miesiąc po zagojeniu. Są to blizny po oparzeniu II stopnia, na zewnętrznej części dłoni 2, na przedramieniu 1, na łydce 1, nad kostką 1. Mama jeszcze na drugiej ręce bliznę na kciuku i zew. części dłoni, ale to już mniej widoczne. Proszę o jakiekolwiek informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Blizny po oparzeniach!:(
Cytat:
![]() Ja miałam usuniętą dużą blizne po operacji wyrostka.. Miałam awersje do lekarzy..ponieważ źle zdiagnozowali mi wyrostek.. i mam przez to komplikacje do końca życia.. Ale włąśnie dr n. med. Henryk Mekle.. mnie operował.. powiem Ci,że zdecydowałabym się ponownie, gdybym musiała ![]() Ja miałam zabieg w znieczuleniu miejscowym..a więc wszystko czułam.. ale bez bólu.. ale wiedziałam, że tam się coś dzieje. ![]() ![]() ![]() Powodzenia życzę.. i 3mam kciuki.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Przyczajenie
|
To może ja coś do tematu wniose bo widzę że dużo osób od niego odbiega
![]() Mam bliznę po ugryzieniu przez psa. Blizna ma już 7 lat i znajduje sie na twarzy a dokładniej na czole. Na początku smarowałem ją maścią contratubex czy cos takiego ale to było zaraz po ściągnięciu szwów których było 14 wiec blizna ma dość duży rozmiar. Nawet nie wiem ile smarowałem, może ze 3 miesiące ale znacznie spłaszczyło to bliznę i rozjaśniło. Później nic z nią nie robiłem bo nie widziałem sensu ale jak każdy nastolatek chce sie wyglądać dobrze więc miesiąc temu zdecydowałem sie na laser. Byłem na konsultacji i doktorka powiedziała że jej nie widać, zresztą dużo osób tak mówiło ale wiadomo że to jest w mojej psychice i ja tą bliznę widzę bardzo dobrze. Później doktorka powiedziała że blizna jest przebarwiona itp itd. wiadomo o co chodzi... Tydzien temu miałem pierwszy zabieg. Dodam że to było robione laserem FRAXEL . Strasznie bolało mimo że miałem znieczulenie miejscowe. Coś jakby cię przypalali rozżarzonym węglem. po zabiegu Babka posmarowała mi blizne jakaś maścią ochronna i powiedziała że bedzie fatalnie wyglądała przez 2 tygodnie. I faktycznie. pierwsze dni po zabiegu blizna była spuchnięta, czerwono-fioletowa, szorstka w dotyku i tak jakby były na niej popękane naczynka. Tak to wyglądało przez pierwsze 4-5 dni. Gdy opuchlizna zeszła te niby naczynka przekształciły sie w małe strupki a skóra na całej bliźnie zaczęła powoli sie łuszczyć. Dzisiaj czyli 8 dni po zabiegu został mały kawałek tego (martwego?) naskórka a blizna wygląda znacznie ładniej ![]() ![]() dodam jeszcze ze zabieg kosztował mnie 350 złotych bo babka powiedziała że mam "pergaminową" skórę na bliźnie i nie może dać całą mocą lasera. Ale jak pytałem ile kolejny zabieg to powiedziała że tyle samo wiec luz ![]() I jeszcze jedna bardzo istotna sprawa jaka powiedziała mi pani doktor : Nie da sie całkowicie usunąć blizny. Jedyne co można, to zrobić tak żeby była mniej widoczna. Mam nadzieję że komuś pomogę tym postem ![]() a w sprawie zdjęć proszę pisać na maila moskal39@ gmail. com - tylko usuńcie spacje ![]() pozdrawiam Marek. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
sama zastanawiam się nad usunięciem blizny- mam jedną na łuku brwiowym, którą sama sobie zafundowałam w postaci kolczyka w brwi
![]()
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja miałam chyba 4 albo 5 zabiegów laserem frakcyjnym na dwie blizny 4,5cm x ok 0,5cm plus minus na twarzy jak u Ciebie na pewnie jest to bardziej nieprzyjemne niż u mnie na ciele, nie miałam znieczuleń i nie bolało mnie szczególnie ale już mój facet ledwo żywy wyszedł po swoim zabiegu na bliznę ![]() odstępy 4tygodniowe to chyba takie minimum, z mojego doświadczenia wynika, że im dłuższe, tym lepiej skóra nadąża z przebudową i to dotyczy zarowno moich świeżo po powstaniu laserowanych blizn, i kilkuletnich mojego faceta - u mnie miesiąc po zabiegu zaczerwienienie blizn się rozmywało, a u niego dobrych kilka miesięcy blizna była wściekle czerwona (dr uznał, że póki jest czerwona nie ma sensu robić kolejnego zabiegu) tak więc trzeba się uzbroić w cierpliwość przy tego rodzaju zabiegach u mnie niestety pojawiły się komplikacje po zabiegu którego efektem są blizny, i zostały one wycięte przy reoperacji - zatem teraz mam nowe blizny ![]() nie byłam jeszcze z nimi na laserze - wybieram się pod koniec roku żeby nie zostawiać tych blizn bez żadnego działania, kupiłam w necie rolkę mns roller i co 4-5 tygodni nakłuwam blizny igiełkami o długości 1 mm - efekt jest naprawdę ciekawy, ale to już nie na ten wątek ![]() laserem uzupełnię to nakłuwanie, myślę też o kwasach wbrew pozorom jest wiele całkiem skutecznych metod walki z widocznością blizn - tyle tylko, że żadna nie usunie blizny w stu procentach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Przyczajenie
|
Chyba nie bardzo
![]() Jeśli ktoś chcę w jakiś sposób zniwelować bliznę to przede wszystkim niech najpierw zasięgnie porady dobrego specjalisty. Najlepiej w jakiś renomowanych klinikach prywatnych. Konsultacja kosztuje w granicach 50-100 złotych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Przyczajenie
|
Witajcie, mam podobny problem jak wy. Tylko ja jestem po 3 laserach (frakcyjnych co2). Nie widzę za dużych zmian ale od 4-6 zabiegów jest konieczne aby zobaczyć prawdę. Jeszcze jedno to najsilniejszy laser jak na dzień dzisiejszy. Jak mam być szczera to jestem rozczarowana wynikami ale nie rezygnuję. Na pewno będę próbowała nadal i mam zamiar do 6 razy wytrzymać. Napiszę jak przebrnę szóstkę. Między zabiegami musi być od 4 do 6 tygodni przerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja miałam blizny po wypadku. Warszawa jest MEGA DROGA. Lekarz w Łodzi, którego polecił mi znajomy powiedział mi cenę 4*tańszą niż w Wawie! A nadmienię, że to on szkoli lekarzy którzy stosują metodę laserową. Z tym że, nie miał tego lasera także skierował mnie do Torunia. Jestem po 2 zabiegu i są super efekty! Najpierw zrobiono mi komputerowo zdjęcie, a potem lekarz ocenił i dobrał odpowiedni laser.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny po oparzeniach!:(
ja osobiście proponuję wybrac sie do dobrego instytutu medycyny esatetycznej, z pewnością istnieja juz zabiegi na usuwanie blizn, wystarczy tylko rozgladnąc się za dobrym instytutem i oni napewno doradzą jak można poprawic sobie wyglad.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
a ja byłem na usuwaniu blizny z twarzy w Juwenie w katowicach i efekt jest taki ze wyskorzyły mi naczynka na przemian z depigmentcją i widoczny jest kwadratowy ślad na około blizny, sama blizna poprawiła się moze w 10%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ile placisz?
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
Stara blizna po operacji
Witam !
W 2007 r. miałam operację wyrostka robaczkowego. Została mi widoczna i brzydka blizna ![]() W przyszłym roku wyjeżdżam na wakacje do Egiptu i wiadomo chcę ładnie prezentować się w stroju kąpielowym [dwuczęściowym] ![]() ![]() Czy jest jakiś krem, który sprawi, że blizna stanie się bledsza ? Pozdrawiam aneczka1205 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
![]()
Ile kosztuje operacja usunięcia blizny po
wrostku robaczkowym ? I gdzie można dokonać takiej operacji na Śląsku [miasto] ? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.