|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
bo dawno o tym nie gadałyśmy![]() Jak sie trzymasz? I co to za straszne myśli? Odgoń je natychmiast. Zobacz, jeden tydzień już zleciał ![]() I zaglądaj do nas częściej Suonko SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA DLA LENKI i my mamy fontanne i u nas to hit nad hity, chyba najlepsza zabawka obok kostki ![]() Cytat:
Zdrówka dla małej i 3-maj się!
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-11-19 o 22:37 |
||
|
|
|
#1712 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilkę. Słabo kciuki trzymałyście bo ludzie dalej niezdecydowani
Jak jutro nie wybiorą jakiegos mieszkania to normalnie nie wiem co im zrobię. Wszystkiego Najlepszego dla ostatnich solenizantów i solenizantek Może w niedziele mi się uda nadrobić bo w niedziele raczej pracować nie będę (choć może ręczyć za to nie będę). Kasiu super że z Matim wszystko ok Co do karmienia to ja mam podobne zdanie jak Ola (nie tylko w tym temacie zresztą ) ale jeśli jakaś mamusia chce karmić swoje dziecko rok i dłużej to przecież każdego indywidualna sprawa. Ja natomiast napewno nie zdecydowałabym się tak długo karmić piersią. Dziewczyny piszecie że Wasze dzieciaczki mierzą poniżej 80 cm Mój Wiki to już dawno ubranka na 86 nosi. Kurcze wysoki ten mój syn strasznie A chudy jak nie wiem. Bo tez lekko ponad 10 kg wazy. A przy swoim wzroście to chyba z 12,13 powinien ważyć. No nic ide spać bo rano muszę sie ogarnoąć potem jadę spisać dom, mieszkanie i pokazac trzy mieszkania. No i Ci klienci mają w dać znać co z tym mieszkaniem więc trzymać kciukole tylko porządnie A no i nową mamusie i jej córeczkę witam ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Konspi z tego co ja kojarzę to Ola odciągała Blanci mleko laktatorem i Blancik piła z butelki bo przez ten szpital miała problemy z cycowaniem |
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
9 godzina a ja pierwsza
My juz z kamilka po zakupch i Kamilka juz spi ja teraz zabieram sie za obiad. Dzis zrobie Kamilce te placuszki co karenina dala przepis, mam nadzieje ze mi wyjda
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko kochana 100 latek z okazji pierwszych urodzin |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam sie do zyczonek
|
#1716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Wiki faktycznie duży - a co do ubranek to 80 na Grzesia jest aby aby przy jego wzroście przyłaczam sie jadę odebrac samochód od mechanika - ma mi powiedziec po niedzieli co jest do zrobienia - już się boję co do jedzenia to Grzes miał okres ostatnio około 2 tygodni, że jadł wieczorem około 20 210 kaszy i budził sie około 1 w nocy wcinał 180 i o 5 rano 180 teraz od kilku dni jest znowu bez pobudki nocnej
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-11-20 o 09:30 |
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
No i zrobilam mojej perelce placuszki te od Karenimy pyszne sa tyle ze Kamilka nie chce isc jesc, nie smakuja jej
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
a my znów po fatalnej nocce
![]() Wojtek nie mógł zasnąć do 1 w nocy, cały czas płakał! Wydaje mi sie żo oprócz kataru doskierają mu jeszcze ząbki ![]() Mieliśmy jechać dziś do koleżanki ale nie pojedziemy, i Wojtuś jest coś nie do życia i jej Lenka też ma gorączkę Szkoda, bo nie widziałyśmy się od dawna
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wspolczuje nocki,moze wymacaj mu porzadnie dziaselka czy to napewno zabki i jakims zelikiem do dziaselek posmaruj,ja Matiemu ostatnio smarowalam i po tym wkoncu usnał A my dzis po w miare spokojnej nocce ,maly wstal o 4,30 i wolal o mleko wiec poszlam do kuchni robie mleko i spojrzalam przez okno a tak..............golasy latały po osiedlu Jak juz maly jesc dostal i szlam butelke umyc juz ich nie bylo tylko policja jezdzila ![]() ![]() ![]()
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
smaruje żelem, ale chyba nie wiele pomaga
dzisiaj też chodzi marudny od rana
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA WIKTORKA I LAURY Z OKAZJI MIESIĘCZNICY
![]() I DLA AMELKI Z OKAZJI ROCZKU
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do zyczonek
|
#1723 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście nie będziesz miała okazji zobaczyć mnie karmiącej piersią :P Nie robię tego w miejscach publicznych ani nie afiszuję się z tym. w tym temacie każdy ma inne zdanie więc nie ma co mówić, że to obrzydliwe. Ja zawsze pragnęłam karmić moje dziecko piersią i nie potrafiłam zrozumieć dlaczego moja mama odmówiła mi tego. Na własne życzenie karmiła mnie mlekiem modyfikowanym. A przecież po to natura nam stworzyła piersi, żeby dawały mleko. Ma ono tyle wspaniałych właściwości więc czemu nie karmić jak najdłużej?! No ale dla niektórych ważniejszy jest ładny wygląd piersi niż karmienie ( przepraszam za uszczypliwość) Cytat:
a nam idą na raz 3 górne zęby ( druga jedynka i dwójki ). Nila znowu często budzi się w nocy. a już myślałam, że udało nam się zgubić jeden posiłek ![]() Domi, właśnie, jak piersi? zastanawiam sie jak to będzie kiedy przestanę karmić. co się wtedy dzieje? nie ma nagle nawału? pijesz szałwię albo bierzesz jakieś tabletki? |
||
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- I tutaj tez sie przyłaczamy
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
dołączam się do życzeń, a także wszystkiego najlepszego dla poprzenich solenizantów, których ominęłam
![]() hej śliczna córcia Znów nie miałam neta , a teraz jak mam to czasu mało. Oskar z tż chory, katar i gorączka, chyba z trzy noce nieprzespane, prawie w ogóle nie śpi nic nie chce jeść, dopiero dzisiaj wypił 150 ml mleka, ten katar mu bardzo przeszkadza. A ja byłam u lekarza wczoraj. 7 tydzień i wszystko ok. Widziałam fasolinkę i serducho bijące Ale czuję się nie najlepiej, ciągle mnie mdli, brzuch boli i cały czas bym spała
|
|
|
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Konspi, Tarasiu faktycznie dawno gadałysmy o cysiach
Konspi własnie nie jest do końca okej, bo coś mi się zrobiło po lewą piersią, ale nie sądze, żeby to miało związaek z karmieniem (no chyba, że tak ) Moja mama twierdzi, że byc moze to jest z zimna, a wyglada jakby mnie coś ugryzlo (nie boli i jest miekkie, ale taka gula) jak nie zniknie to ide do lekarza![]() Tarasiu nie pije nic, żadnego nawału nie miałam. Poprostu cysie zmiękły, ale jak nacisne to jeszcze coś tam leci, ale to sa malutkie kropleki ![]() Ide sobie zrobic jakies druge sniadanko, bo przez ten wyjazd Tz mniej jem ![]() |
||
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Tesciowa kupila dla Kamilki chrupki kukurydziane orzechowe dajecie swoim dzieciom takie smakowe chrupki??
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji ukonczenia 1-szego roczku dla Amelki
(dzis sa tez moje urodziny hehe ciekawe, co tz mi da )U nas ostatnio jest taki ziab, 17-20 st, za to na spacerkach spotykamy buszujace wiewiorki. Maly jest zachwycony, tak to slodko wyglada Kachula, masz fotki? Gocha, wspolczuje, u nas chyba tez zabki, nic jeszcze nie czuje, ale ostatnio po 3 kupki dziennie, a dzis wstal przed 6
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Konspi, ja niestety odciągałam mleczko, wytrzymałam ponad 5 miesięcy, więc chyba i tak długo miałam mleczko jak na odciąganie
![]() Tarasia, Domi, Gocha i hmm.. Boguś? Nie pamiętam kto jeszcze odpowiedział na mojego posta. Owszem, mleczko jest dobre dla dziecka, no ale bez przesady, karmienie ponad rocznego dziecka nie jest raczej normą w ówczesnym świecie. I mój pediatra też uważa, że powinno się karmić pół roczku a później już powoli odstawiać. I odpowiadając Tarasiu na Twój uszczypliwy komentarz, bo ja się martwiłam wyglądem piersi po zakonczeniu karmienia a nie zakonczylam go z tego powodu, po prostu miałam już dość odciągania. |
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olalicious, ale Tarasia czy chocy ja miałysmy w planie karmić do roku ![]() Ja juz ma za soba czwart dzień ćwiczeń
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Ola faktycznie dlugo mialas mleko jak na odciaganie ja przez miesiac karmilam piersia a potem przez 2 miesiace odciagalam bo juz pokarmu nie mialam
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecalam zdjecie obrazu wiec wstawiam
|
#1733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też ciągle chodzę zaspana, i troche pobolewa mnie podbrzusze, dla Oskarka bardzo ładnie, podoba mi się Kachula ale miałaś widoki co do karmienia piersia to ja bardzo szybko straciłam pokarm, nie było mi dane karmić piersią ale jestem za tym że do roku jeszcze jakoś bym może karmiła ale jak już widze takie ponad roczne dziecko pijące z piersi to wyglada to nie ładnie, jakos tak dziwnie, a jak slysze że 2-3 letnie i nawet starsze dzieci piją mleko z piersi to dla mnie jest to już nie normalne ale każdy ma swoje zdanie na ten temat
|
|
|
#1734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo sie ciesze że dobze sie czujesz ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
No właśnie Domi jak tam piersi ? Podniosą się nie co po karmieniu ? ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- WSZYSTKIEGO DOBREGO KOCHANA !!!!!! ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- pasuje
|
|
#1735 | |
|
Wtajemniczenie
|
które mamuśki przebiły uszka swoim córciom????
chyba 2 lub 3 są prawda?? moja siostra czyli chrzestna Agusi wczoraj mi zadała pytanie czy jak kupi jej kolczyki to czy przebiję małej uszka, bo jak nie to kupi coś innego. normalnie nie wiem ja się tego trochę boję, widziałam ostatnio sąsiadke z córcią która jest dwa dni starsza od mojej Agi i tak slicznie wyglądała, i podobno nie płakala tylko bała się z początku kosmetyczki, chciałabym jej dać już kolczyki ale ja to jestem panikara i nie wiem co zrobić co Wy na to? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko znow spi
|
#1737 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
*Ja przez pewien zcas miałam pod piersią taką grudkę. wyczułam ja przy badaniu piersi. Przestraszona faktem, że mógłby to być akiś guzek piersi myślałam nawet nad pójściem do lekarza ale to samo zniknęło więc domyślam się, że to było mleko. Cytat:
Cytat:
i sorry ale to chyba nie jeden pediatra ustala normy. A czym się różni ten świat od innego jeżeli chodzi o karmienie. Niemowlaki zawsze były takie same. Jeżeli ktoś ma pokarm i chce to nie widzę przeszkód w karmieniu i pracowaniu. Mnie się to przynajmniej udaje ( a pracuję 5 dni w tygodniu). to sum up, nie usiłuję zmienić twojego poglądu na kwestię karmienia. jednak uważam, że wygłaszanie takich poglądów na tym wątku i wśród tych osób jest nie na miejscu. Ja przynajmniej poczułam się urażona. A nie sądzę, że robię coś złego - wręcz przeciwnie. coś mi się wojowniczy nastrój włączył dzisiaj. zupełnie nie wiem czemu. |
|||
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przebilam uszka Kamilce jak miala pół roku Kamilka troszke płakala bo przestraszyla sie tego pistoleciku do przebijania ale uszka wcele jej nie ropialy ani zaczerwienionych nie miala. Jesli masz okazje ze ktos Ci kolczyki kupi to ja bym przebila ale to tylko moje zdanie
|
#1739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te mamy, które przebiły, powiedzą ci, że warto, a te, które się wstrzymały powiedzą, że lepiej poczekać ![]() moja, pietrusi i katariny córeczki mają kolczyki. wydaje mi się, że żadna z nas nie żałuje. nota bene, pietrusiu bardzo ładny obraz. Teraz tylko musisz zachować resztę w tej tonacji i będzie pięknie ![]() polecam ci stronkę: deccoria.pl uwielbiam oglądać wnętrza domów innych |
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a zdażyło się żeby zachaczyła o coś kolczykiem? jakiś sweterek albo coś? bo moja tak się czasem gnieździ na łóżku w poscieli bo lubi szaleć i tak myślę czy nie wyrwie go ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
jak byla mniejsza to może był lepszy czas bo nie wiedziała zbytnio co sie dzieje i szybko zapomina dziecko a teraz to ona jest bardziej kumata i boję się że będzie płakać ![]() eehhhh może się zdecyduje ale tatusiek idzie z nią na bank przebić te uszka bo ja będę się bała, tak samo na szczepienia to tatusiek chodzi a ja stoję za drzwiami matko ale człowiek się zmienia, sama zrobiłam sobie 7 dziurek w uchu, nawet w pępku kiedyś zrobiłam a teraz to taka miękka dupa sie ze mnie zrobiła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

bo dawno o tym nie gadałyśmy

Jak jutro nie wybiorą jakiegos mieszkania to normalnie nie wiem co im zrobię.
) ale jeśli jakaś mamusia chce karmić swoje dziecko rok i dłużej to przecież każdego indywidualna sprawa. Ja natomiast napewno nie zdecydowałabym się tak długo karmić piersią.
Mój Wiki to już dawno ubranka na 86 nosi. Kurcze wysoki ten mój syn strasznie

jak nie zniknie to ide do lekarza