|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
O! Nie wiedziałam, że też jesteś z Lublina. Planuję rodzić tam, gdzie rodziłam swojego pierwszego syna, czyli na Kraśnickiej. Tam też pracuje lekarz, do którego chodzę. Generalnie z patologii, na której leżałam dwa dni przed porodem i z porodówki byłam bardzo zadowolona. Gorzej już po porodzie - beznadziejne położne (nie dość, że nie pomagają to jeszcze każda co innego mówi i człowiek ma totalny mętlik w głowie od tego wszystkiego) na oddziale, ale warunki super, więc ja byłam ogólnie zadowolona.
|
#3512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
Tity współczuję ci kochana ale mam nadzieję że już wszystko jest w porządku Cytat:
Cytat:
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
dziękuję wszystkim za opinie o farbach, spisałam sobie nazwy i będziemy kupować, tylko jeszcze muszę kolorki wybrać a z tym już problem większy ![]() ja się źle czuję dzisiaj w nocy mało spałam bardzo mi brzuch twardniał czuję że coś znowu niedobrego się dziejea teraz buszuję po allegro, kupię coś chyba dla siebie i dla naszej Rybki na poprawę humoru
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ty dużo musisz leżeć i odpoczywać teraz nic się nie martw dobrze że fenoterol w domu bierzesz ale gdyby bóle się powtórzyły to lepiej dla świętego twojego spokoju się skontaktuj z lekarzem. będziesz spokojniejsza
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ona też coś czuję, bo bardzo kopie jest taka nadpobudliwa bym powiedziała, całą noc mnie kopała a z reguły kopniaki dostawałam koło 8 rano jak ja sama wstawałam ![]() dzisiaj dzień lenistwa, miałam ochotę zrobić ciasto z bananami ale sobie daruje wszystko. mam nadzieję że się nic nie pogorszy |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie lepiej poleż sobie dzisiaj najlepsze na ten brzuch jest po prostu leżenie. posiedzi mała w brzuszku tam jej najlepiej także się nie martw
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
castia tylko się nie stresuj bo to pogarsza sprawę wiem że łatwo powiedzieć a trudniej zrobić bo ostatnio sama mam stresa bo mała jakaś spokojna się zrobiła i od wczoraj może dostałam ze dwa kopniaki ja dziś dzień leniuchowania robię i dopiero na wieczór wyjdę z domu bo jedziemy na imprezę urodzinową ![]() |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Miałam nadzieję, że porządki poprawią mi nastrój, bo od kilku dni chodzę jak struta...dosłownie, bo nie tylko się czymś zatruła i boli mnie od 4 dni brzuszek i mam...delikatnie mówiąc parcie na kibielek dodatkowo nastrój tez kiepski, choć próbuję się oswoić z tym co powiedział lekarz. Szwu jakoś się nie boję, ale przerażają nie zastrzyki, które ma brać bo nie znam nikogo, kto też je brał. Dzwoniłam wczoraj do lekarza bo strasznie sie niepokoję. Facet starał się mnie uspokoić - polecił nawet książkę lekarską, gdzie jest opis tego leku...a ja i tak się boję o moje maleństwo ![]() Montii ty to masz apetyt u mnie ostatnio z tych nerwów coś słabo z jedzenie...rano zjadła pół bułki i wypiłam herbatkę z miętą...teraz zabieram się za robienie sałatki z kurczakiem i ananasem...Castia trzymam kciuki, żeby było dobrze z dekorala kupowalisy kolory Eva Minge...i tak w kuchni mam zapach mchu...cudny a w dużym pokoju harmonię...
|
|
#3519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
matko, jak tak napisałaś chociaż 10 tygodni, to nie mogłam uwierzyć, to jest niesamowite, jak ten czas leci Cytat:
zapach mchu - bardzo ładny! My mamy podobny kolor w pokoju |
|||
|
|
|
#3520 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę do dwóch lekarzy, którzy pracują w szpitalu. Może na któregoś trafię.
ja dziś w nocy prawie nie spałam. Tak mnie gardło boli.W poniedziałek wybiorę się do lekarza.
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Castia nic nie rób, poleż sobie kilka dni spokojnie i będzie lepiej
Wszelkie prace domowe i zakupy zwal póki co na kogoś innego. Mój gin powiedział, że samo napinanie brzucha to nic takiego, no chyba, że przy tym boli i cały brzuch twardnieje jak kamień. Ale nawet ze zwykłym napinaniem trzeba się oszczędzać, co też robię.Dusi mnie dalej trochę, ale na szczęście leki trochę rozkurczają mi płuca więc dycham. Jeszcze zapalenie oskrzeli doszło coś czuję...Byle tylko dziecko astmy nie odziedziczyło...
|
|
|
|
#3522 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
diatoma gratuluję chłopczyka
Cytat:
Iza i mój jest dorosły (niedługo 30tka ) i dojrzały - tylko jak się okazało - on nie spodziewał się, że ginekolodzy to również mężczyźni- zaskoczyła go ta sytuacja. Kocham tą jego naiwność. Z porodem nie będzie problemu - ja się obawiam że on będzie tak przejęty i zestresowany że nie będzie nawet pamiętał kto był przy porodzie, nawet jeśli stałaby tam cała grupa studentów.Cytat:
Dziewczyny które macie już doświadczenie z laktatorem powiedzcie czy takie ściąganie elektrycznym boli? Jaki wstydniś A ja myślałam, że wszystkie maluchy jak mój pokazuje się od siusiaka my widzieliśmy na ostatnim usg głównie siusiaka, siusiaka i siusiakaCytat:
My będziemy za tydzień już przewozić rzeczy pewnie. a mam nadzieję, że w środę 1 grudnia najpóźniej już będziemy spać. Cytat:
![]() Cytat:
Z mojego ostatniego doświadczenia - wybieraliśmy magnata - ma bardzo ładne kolory, malowaliśmy też część dekoralem i jedną ścianę śnieżką - wypada na pewno najsłabiiej ze wszystkich. Natomiast moje doświadczenia są takie, że kolory wyglądają inaczej niż na próbbnikach i dodatkowo na dużych powierzchniach to zupełnie co innego niż mała deseczka. My przemalowaliśmy całkiem jedną ścianę tak brzydko wyszła. Do łazienki kupiliśmy z mieszalnika, najpierw próbki z dekorala, kolory okazaly się na ścianie zupelnie inne z szarego wyszedl praktycznie czarny. Więc potem zmienilismy koncepcje i już bez próbek kupiliśmy po litrze tikurilli z mieszalnika - kolory tez troche inne, ale juz do zaakceptowania. Do lazienki w ogole nie ma wyboru, wiec u nas wchodzil w gre tylko mieszkalnik. Ale uwazaj wlasnie na kupowanie duzych pojemnosci, bo mozna sie rozczarowac na scianie. U nas malowala ekipa wiec jak przychodzilismy to juz bylo np. wszystko pomalowane raz i trzeba bylo przemalowywać. Ja np. lubię szary - mąż mniej, wiec kompromisem w przedpokoju jedna sciana to kanadyjska jodla - ciemna zielen - cholernie mi się nie podoba zmienilabym ją na ciemną szarą, albo jakiś ladny granacik - no ale muszę z nim jeszcze pomowic poki ekipa nie wyszla.Cytat:
Tity uważaj na siebie Castia jak bylam teraz w szpitalu dostalam informacje ze do niepokoic się nalezy jak skorcze są regularne, jest krwawienie, lub ciekną wody. W innych przypadkach - po prostu odpocząć. Może to od tego chodzenia wczoraj? |
||||||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jeśli ktoś mieszka w mieście gdzie jest więcej szpitali to może ma to znaczenie, ale u mnie jest tylko jeden i ktokolwiek by ciążę prowadził to nikogo nie odsyłają ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
to mam bardzo spokojnego synka, w sumie nie kopie często, wieczorkiem coś zapuka, ja mu odpukam i z 10minut tak się bawimy, za to reaguje na muzykę, a najbardziej Bach i Vivaldi
póki co nie czuję nic w nocy, mam nadzieję,że śpi razem ze mną ;-) ![]() i taki będzie miał rytm dnia, ha ha ![]()
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój już po 30stce a też jak czasami coś powie to ręce opadają ![]() ja we wtorek jadę do Ikei po mebelki dla Idalki juz nie mogę się doczekać ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
no moja tez raczej była spokojna całymi dniami, trochę uaktywniała się zawsze jak kładłam się do łózka, wtedy mocno dawała znać tak, że skóra na brzuchu podskakiwała ale dosłownie kilka razy ale dzisiaj w nocy poszalała bardzo po raz pierwszy
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
mój na szczęście śpi razem ze mną
ogólnie chyba jest leniuszkiem , no ale po kim to ma? po mamie ale na muzyczkę bardzo reaguje, mam nadzieję,że te kopy to wyraz uznania a nie ' matka przestań !! '' ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- ale u mnie to chyba kwestia łożyska na przedniej ścianie kopniaki które dostaje to tak jakby w poduszkę dlatego są takie delikatne tylko przy muzyce brzuch podskakuje
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej jak leżałam na boku, normalnie jakby chciał wywiercić dziurę Tak narzekałam, że nie kopie, a jak już zaczął to rozkręcił się w ciągu tygodnia
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
ojaa to ja mam faktycznie leniuszka
ale jak leżę na lewym boku to kopie strasznie głodna
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też głównie jak leżałam na lewym boku
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
no czytałam,że ogólnie powinno się leżeć na lewym
![]() i też mam tv po lewej to 2 w 1 ale śpi mi się lepiej na prawym
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak
ja dzisiaj mam zamiar kupić sobie jakąś bluzkę w h&m bo nie mam w czym chodzić..większość była obcisła więc out..a moje tuniki to troszkę cienkie i widać przez nie pas ciązowy w jeansach i leginsy w c&a ..
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakś tunike sweterkową bym chciała ![]() a w te legginsy w C&A to jakies typowo ciążowe?
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3535 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co 40 minut napina mi się ten brzuch i cały twardnieje,wzięłam własnie drugi raz fenoterol i nospe.....zobacze co bedzie, jak nie będzie poprawy jadę do szpitalabo to przestaje być nomalne Cytat:
![]() lookne sobie na ten kolorek Cytat:
i na te kolorki też popatrzę Cytat:
![]() ja też chce wybrać się do Ikei, mam nadzieje ze moje dziecie mi na to pozwoli ![]() ja też wlasnie sie boje tego, że napalę się na jakiś kolor a wyjdzie całkowicie inny i trzeba będzie malować jeszcze raz ![]() narazie muszę sobie w głowie poukładać co i jak ![]() gratuluję przeprowadzki |
||||
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
iza dzisiaj oglądałam i nic dla siebie nie znalazłam, a najlepsze,że widziałam piękny sweterek idealny po ciąży, ale mi się tęskni za szczupłością
w c&a leginsy zwykle, ja wzięlam akurat L bo są luzniejsze w pasie, mimo że nie ciązowe to bardzo wygodne
|
#3537 |
|
Zadomowienie
|
Montii mój syneczek też spokojny. I też mam łożysko na przedniej ścianie więc pewnie mniej wyczuwalne są ruchy dzidziusia.
To łożysko zmieni położenie do porodu??? też jestem głodna |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie zmieni, tylko nie myl łożyska na przedniej ścianie z łożyskiem przodującym
ja zjadłam 2 bułki, mleczną kanapkę i serek
|
#3539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i lozeczko tez ikeowe. Takie w debowym kolorze ![]() Dziewczęta ćwiczycie mięsnie kegla? Wlasnie w ciezarowce przeczytalam o tym jak sie posiusiala przy kichnieciu w 20 tyg. i od razu zaczelam cwiczenia ![]() Montii ja podobno w brzuchu i po porodzie bylam bardzo spokojna - i Fran tez zawsze przesypia usg. Moze Ty tez bylas dzieckiem ze stoickim spokojem
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Castia trzymaj się i jak będzie tak dalej nie zwlekaj i jedź do szpitala. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

np w przypadku gdy szpitale sa przepełnione pierwszeństwo maja pacjentki z lekarzami prowadzącymi z tych szpitali, a także ze szkół rodzenia akredytowanych przez te szpitale

w nocy mało spałam bardzo mi brzuch twardniał czuję że coś znowu niedobrego się dzieje

także się nie martw

dodatkowo nastrój tez kiepski, choć próbuję się oswoić z tym co powiedział lekarz. Szwu jakoś się nie boję, ale przerażają nie zastrzyki, które ma brać bo nie znam nikogo, kto też je brał. Dzwoniłam wczoraj do lekarza bo strasznie sie niepokoję. Facet starał się mnie uspokoić - polecił nawet książkę lekarską, gdzie jest opis tego leku...a ja i tak się boję o moje maleństwo 

Wszelkie prace domowe i zakupy zwal póki co na kogoś innego. Mój gin powiedział, że samo napinanie brzucha to nic takiego, no chyba, że przy tym boli i cały brzuch twardnieje jak kamień. Ale nawet ze zwykłym napinaniem trzeba się oszczędzać, co też robię.
A ja myślałam, że wszystkie maluchy jak mój pokazuje się od siusiaka