Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-20, 10:56   #541
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

ja dzis dla odmiany co cztery godziny z zegarkiem w reku(serio),kupa ,papu i lulu..tak wiec sie wyspalam..Po jednym posilku poszlam do tzta,to sie obudzila i zaczela poplakiwac-to ja wzielam,przytulilam,pogla skalam po glowie,a jak zasnela to odlozylam do lozka i dobbranoc wszystkim chyba nauczylam sie ja odbijac w koncu

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
a u nas wreszcie niespotykana od dawna spokojna noc - ciekawe na jak długo. co do mnie to pecha ciąg dalszy - teraz prawa pierś jest twarda i czerwona a ten antybiotyk jest do du.py nadal gorączkuję wieczorami i to blisko 40 stopni dobrze że choć w dzień się trzymam jako tako.
biedna
Stary 2010-11-20, 11:43   #542
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja dzis dla odmiany co cztery godziny z zegarkiem w reku(serio),kupa ,papu i lulu..tak wiec sie wyspalam..Po jednym posilku poszlam do tzta,to sie obudzila i zaczela poplakiwac-to ja wzielam,przytulilam,pogla skalam po glowie,a jak zasnela to odlozylam do lozka i dobbranoc wszystkim chyba nauczylam sie ja odbijac w koncu

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

biedna
Cześć - ja małego próbuje przekonać do łóżeczka, nie ma dramatu, wstawałam w nocy 4 razy, choć jak spał ze mną w szpitalu to raptem dwa, no ale TŻ nie ma gdzie spać, a jesteśmy u rodziców. Muszę nauczyć młodego za cenę kilku nocy do spania w łóżeczku, bo potem to na głowę wejdzie.

Artystka - a co to znaczy że "chyba nauczyłam ja sie odbijać w końcu?"
Masz jakieś zaczarowane metody na dziecko?

W ogóle przez nasz pobyt w szpitalu nie wiem, jak to się u was odbywało ;/ znaczy się poród itd. a doczytać.... wątpliwa sprawa niestety.

Miłego i spokojnego dnia wam i bąblom zyczę... i dużo snu!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 12:04   #543
Weronisia
Zakorzenienie

Za nami koszmarna noc, po koszmarnym dniu. Pascalek wczoraj mało spał, a właściwie co rusz po troszku. Jadł jak szalony co godzinę i zagęszczonego i prosto z cycka. Normalnie nie wiem co go dopadło. W końcu po północy zasnął i spał 2,5 godzinki, po czym w moim łóżku wtulony w cyca stękał i się wiercił do 5.00 Zasnął na mnie na mojej klacie. Obudziliśmy się o 7.00 aż się przestraszyłam, że go mam na sobie, bo zjechał ze mnie i leżał jakoś tak bokiem. Byłam tak nieprzytomna, że nic nie czułam.
Teraz dalej stęka i jest taki marudny. Cicho jest tylko na rękach. Czyżby to był skok rozwojowy? On dziś skończył 7 tygodni.
Dobrze, że Oliwia jest taka chętna go nosić, bo nie byłabym w stanie nic zrobić w domu. A tak ona go nosi, a on jest cicho
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 12:17   #544
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Cześć - ja małego próbuje przekonać do łóżeczka, nie ma dramatu, wstawałam w nocy 4 razy, choć jak spał ze mną w szpitalu to raptem dwa, no ale TŻ nie ma gdzie spać, a jesteśmy u rodziców. Muszę nauczyć młodego za cenę kilku nocy do spania w łóżeczku, bo potem to na głowę wejdzie.

Artystka - a co to znaczy że "chyba nauczyłam ja sie odbijać w końcu?"
Masz jakieś zaczarowane metody na dziecko?

W ogóle przez nasz pobyt w szpitalu nie wiem, jak to się u was odbywało ;/ znaczy się poród itd. a doczytać.... wątpliwa sprawa niestety.

Miłego i spokojnego dnia wam i bąblom zyczę... i dużo snu!
zaczarowane sposoby?nieeemoja mama powiedziala mi jak-"przerzucic" przez ramie tak,bo moj bark naciskal na klate malej okazalo sie ze jak wczesniej ja podnosilam to trzymalam ja za nisko,dlatego nie odbijala..No i od tego czasu tfu tfu tfu jest lepiej-cala chalupe dzis pucuje poki ona spi(no i wieczorkiem zapobiegawczo ja pije herbatke z pol lyzeczki,na trawienie do dopajania niemowlat i kupa bez problemu szla)...jak na razie jestem na diecie-malo mleka,zadnych cytrusow,zadnych owocow z duza pestka,bananow,nic smazonego...Umre z gloduzjadlabym mega wielkiego smazonego,ociekajacego tluszczem kotleta
Stary 2010-11-20, 12:18   #545
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Weronisia my właśnie byliśmy tydzień temu u innego pediatry i podejrzewa skaze białkową natomiast nasza lekarka powiedziala ze to zwykłe uczulenie na proszek...przepisała leki stosujemy sie do zaleceń ale poprawy nie widac a jeszcze jest gorzej....no ale we wtorek znowu idziemy i jej powiem ze na uczulenie mi to nie wyglada bo podejrzewałam od razu ze to cos innego moze byc...no nic zobaczymy.

A te mleczka Humany sa fajne bo dzieci sie uczą wydłużac czas między karmieniami no niestety my nie wiemy na jakim mleczku końcowo wylądujemy a probowalismy naprawde duzo. To jest nasze 5 mleczko i mam nadzieje ze juz lekarka nie bedzie chciała nic zmieniać bo chyba dostane do głowy

No no i musze powiedzieć Weronisu że Pascalek nieźle nadrabia wagowo i bardzo dobrze zaniedługo Pascal z Michałkiem przerośnie mojego heh bo od we wtorek ważył tylko 4,200
Ishka no to jeśli każdy lekarz inaczej twierdzi, to może idź do trzeciego? Albo może spróbuj dać małemu mleko HA i zobaczysz czy jest lepiej?

Ja przy stwierdzonej skazie u Oliwii nadal karmiłam, a gdy ją odstawiłam, to podawałam jej Humanę SL.
Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
dzięki Weronisiu no pic dużo piję bo ta gorączka mnie na wiór wysuszyła. tak się zastanawiam - pisałaś w jednym poście ze nie jesz nabiału - skąd w takim razie bierzesz wapń? ja nabiału ogólnie nie lubię a mleka wręcz nie znoszę ale boję się że odbędzie się to kosztem moich zębów i kości
Serenti ja piję mleko sojowe o różnych smakach. A to bezsmakowe używam do gotowania itp. Jem też deserki sojowe.
Wapń jest też w rybach więc jem np. makrelę z puszki, albo wędzoną, tuńczyka na chleb, albo do sałatki, jakaś ryba smażona na obiadek itp.
W jajkach też jest wapń.
Poszukaj w necie, na pewno znajdziesz w czym jest wapń.
Mleko to nie jest jedyne źródło wapnia, a jedynie najlepiej znane

Serenti idź znowu do lekarza. Jeśli antybiotyk nie działa - skoro masz znowu temperaturę , to nie działa - to musisz dostać inny antybiotyk. Lepiej idź, bo się wykończsz.
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dzięki Weronisiu, w takim razie będziemy dzielnie trwać na piersi, skoro to najlepsze i na dłuższą metę mam nadzieję wystarczy to nie będę kombinować.

Pamietam twoje opisy z poczekalni, jak opisywałaś swoje walki z lekarzami, super, że Pascalek je twoje mleczko.

Ja też się pocę jak szczur.... uchhh i w dodatku nie dość że mokra od potu to jeszcze z cycków leci jak z kranu ;/
Oj z cycków mi też tak ciekło, samo sikało. Ale już się wszystko uspokoiło i teraz tak nie sika, a piersi są miękkie, wyglądają jak puste. Ale pokarm jest, bo wczoraj odciągnęłam 125ml i jeszcze dalej chciało lecieć.
Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
ja dostane zaraz bialej goraczki.. od rana ciagly wrzask, juz nie wiem o co dziecku chodzi..
Ranka to witaj w klubie Mój nie wrzeszczy, bo on generalnie mało płacze. On więcej stęka, jęczy. Dziś też jest taki jak wczoraj właśnie marudny.
A na rękach jest spokój.
Stary 2010-11-20, 12:19   #546
Artystka23
Dragonfly

Weronisia,ja sobie w razie czego kupie chuste do noszenia niemowlatbo moja tez lubi rece i sie przytulac..Pilnuje jak cerber by nikt nie bujal,wszyscy mnie przed tym uprzedzali
Stary 2010-11-20, 12:24   #547
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia,ja sobie w razie czego kupie chuste do noszenia niemowlatbo moja tez lubi rece i sie przytulac..Pilnuje jak cerber by nikt nie bujal,wszyscy mnie przed tym uprzedzali
Eh, no ja też pilnuję. Do tej pory nie pozwalałam małego brać na ręce, nosić itp. i on się nawet nie domagał. Mogłam go położyć w leżaczku czy huśtawce i był spokój, nawet w łóżeczku potrafi leżec długo i się rozglądać.
Dopiero wczoraj pierwszy raz tak marudził i jak nie reagowałam, to potrafił się rozpłakać, a jest to dziwne, bo on generalnie nie płacze wcale. A tu nagle płacz w łóżeczku. Wzięty na ręce, uspokajał się. Po włożeniu do łózeczka znowu płacz. No pierwszy taki dzień w jego życiu, a ma już 7 tygodni.
Mam nadzieję, że nie próbuje sobie nas wytresować

Mam nauczkę po pierwszym dziecku. Oliwia była non stop na rękach. Ale to dlatego, że miała bezdechy z sinieniem i trzeba była ją nieraz reanimować. A naczęściej miała te napady w trakcie płaczu od zanoszenia się. Więc gdy tylko zastękała, to ja ją od razu na ręce, żeby się czasem nie rozpłakała. No i tak ją nauczyłam, że była non stop na rękach. Nic nie mogłam przy niej zrobić. Nawet do kibla musiałam ją brać ze sobą. Kładłam ją na leżaczku na pralce, tak żeby mnie widziała. Wtedy dopiero mogłam wziać prysznic, czy usiaść na kibelek Najważniejsze, żeby miała mnie w zasięgu wzroku.
A po domu nosiłam ją w nosidełku. Mogłam wtedy pościerać kurze, poodkurzać, czy ugotować obiad. Inaczej się nie dało.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-11-20 o 12:27
Stary 2010-11-20, 12:33   #548
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakies sposoby na bolace krocze
RATUNKU DZISIAJ MIJA TYDZIEŃ A JA NADAL NIE MOGĘ USIĄŚĆ.
bela ja cierpilama 3 tygodnie
nie moglam siedziec, spac, chodzic itp.

myj krocze szarym mydlem , ma wlasciwosci sciagajace i gojace rane - tak mi w szpitalu polecili.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 12:34   #549
Artystka23
Dragonfly

O kurcze,nie wiem Weronisia jak to wytrzymalasja kupuje chuste bo caly dzien tez sama w domu siedze,a jak chce isc do sklepu tylko to nie bedzie sie oplacac taszczyc wozka po schodach wole ja zachustowac i tak isc ma dopiero tydzien i jej chyba tak bardzo nie robi gdy ja na chwile zostawiam,tak mi sie wydaje..
Stary 2010-11-20, 12:35   #550
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Za nami koszmarna noc, po koszmarnym dniu. Pascalek wczoraj mało spał, a właściwie co rusz po troszku. Jadł jak szalony co godzinę i zagęszczonego i prosto z cycka. Normalnie nie wiem co go dopadło. W końcu po północy zasnął i spał 2,5 godzinki, po czym w moim łóżku wtulony w cyca stękał i się wiercił do 5.00 Zasnął na mnie na mojej klacie. Obudziliśmy się o 7.00 aż się przestraszyłam, że go mam na sobie, bo zjechał ze mnie i leżał jakoś tak bokiem. Byłam tak nieprzytomna, że nic nie czułam.
Teraz dalej stęka i jest taki marudny. Cicho jest tylko na rękach. Czyżby to był skok rozwojowy? On dziś skończył 7 tygodni.
Dobrze, że Oliwia jest taka chętna go nosić, bo nie byłabym w stanie nic zrobić w domu. A tak ona go nosi, a on jest cicho
moja tez steka i najchetniej spalaby na nas, z nami, obok nas, na rekach itp.

A wisi na moich piersiach prawie non stop :/
Stary 2010-11-20, 12:35   #551
Artystka23
Dragonfly

A Tobie sie szwy rozeszly z tego co pamietam??A zrobili z tym cos?
Stary 2010-11-20, 12:40   #552
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny pize bo wczoraj wyzłam ze szpitala i w ogole nie mam czasu...
myslałam ze najwiekszym probemem jest porod.
A mam problemy z latkacja mam duzo pokarmu a dziecko poraniło mi piesr do kwri ie ma uregulowanego trybu ma jesc co try godziny tak nie chce nie je lub je kilka godzin non stop od 12 listopada praktycznie nie spie.
12 pojechałam na IP bo wyskoczył mi prawdziwy czop zielona galaretka i cos chlupneło jak wody do 15 byłam pod obserwacja 15
byłm tak czesto w ubikacji (biegunka) ze jak dostałam lewatywe to nic nie poszło...
nyło mi niedobrze ok 18 poszły mi wody...
miałam poród rodzinny z mezem okropnie bolało ale o 0.50 lenka była na swiecie I dzien 40 tygodnia.
urodziła się smiesznie z reka na twarzy ....
Mam pytanie jak sie przejdzie na butelke ew. to ile piersi bez udziału sania dziecka produkuje mleko???
Piersi produkuja tyle mleka ile jest potzebne maluszkowi, jesli wiec czesto bedziesz ja przystawiac to wiecej bedzie mleka, a jesli bedziesz dokarmiac mieszanka to piersi beda mniej produkowac.
Ja tez mialam tak poranione piersi jak ty, nie moglam wytrzymac z bolu przy karmieniu. Uratowal mnie laktator. Co prawda tez bolalo przy odciaganiu ale mniej. Wiem tez ze zdecydowanie nie poleca sie podawac noworodkom butelki bo to moze zaklocic odruchy ssania (inna technika ssania butelki i piersi, a poza tym butelke latwiej), ale jesli masz tak poranione brodawki to laktator moze sie okazac zbawieniem. Dzieki niemu nie zachamuje sie produkcja mleka w piersiach, no i przede wszystkim dzidzia dostanie to co najlepsze. Smaroj tez brodawki wlasnym mlekiem po kazdym karmieniu> Bardzo dobre sa tez masci z lanolina, ja mam Medeli, nie trzeba jej zmywac przed karmieniem. Poza tym warto duzo je wietrzyc, bo ubrania moga dodatkowo podrazniac. Efektow moze nie bedzie od razu, ale po paru dniach powinno ulzyc.
Tzrymaj sie dzielnie, pierwsze dni a nawet tygodnie sa trudne. Ale z czasem bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakies sposoby na bolace krocze
RATUNKU DZISIAJ MIJA TYDZIEŃ A JA NADAL NIE MOGĘ USIĄŚĆ.
Mnie w szpitalu kazano robic tzw nasiadowki w roztworze z jodyna. Juz pierwsza nasiadowke mialam w szpitalu, potem mialam to powtarzac najlepiej codziennie, kazdorazowo przez 20 min. Musze przyznac ze bylo niezwykle skuteczne.

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
moze kostki lodu przykladajcie?

ja dostane zaraz bialej goraczki.. od rana ciagly wrzask, juz nie wiem o co dziecku chodzi..
Biedulka

Cytat:
Ja kupilam chuste, ale jakos nie potrafimy z niej korzystac. Wiaze ja wg tego sposobu: http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0 ale malej nie pasuje w niej siedziec pomimo ze na rekach uwielbia
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 12:45   #553
Beata_Batumi
Zadomowienie

rptrbj1978- dobry jest też krem do brodawek z ziaji Ziajka mamma czy jakoś tak, to jest czysta lanolina, gsta i tłusta, ja akurat nie mam problemu z pogryzionymi brodawkami ale czasem posmaruje jak mała za mocno się przyssie

Dziewczynki wychodzicie codziennie z dzieciaczkami?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 12:52   #554
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
rptrbj1978- dobry jest też krem do brodawek z ziaji Ziajka mamma czy jakoś tak, to jest czysta lanolina, gsta i tłusta, ja akurat nie mam problemu z pogryzionymi brodawkami ale czasem posmaruje jak mała za mocno się przyssie

Normalnie Cie uwielbiam kurcze ta ziajka ma taki sam sklad jak ta z medeli-purelan a jest trzy razy tanszaale przeplacilam
Stary 2010-11-20, 13:01   #555
monana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Mam nauczkę po pierwszym dziecku. Oliwia była non stop na rękach. Ale to dlatego, że miała bezdechy z sinieniem i trzeba była ją nieraz reanimować. A naczęściej miała te napady w trakcie płaczu od zanoszenia się. Więc gdy tylko zastękała, to ja ją od razu na ręce, żeby się czasem nie rozpłakała. No i tak ją nauczyłam, że była non stop na rękach. Nic nie mogłam przy niej zrobić. Nawet do kibla musiałam ją brać ze sobą. Kładłam ją na leżaczku na pralce, tak żeby mnie widziała. Wtedy dopiero mogłam wziać prysznic, czy usiaść na kibelek Najważniejsze, żeby miała mnie w zasięgu wzroku.
A po domu nosiłam ją w nosidełku. Mogłam wtedy pościerać kurze, poodkurzać, czy ugotować obiad. Inaczej się nie dało.
O rany, az sie bije czy ja nie naucze mojej Asi ciaglego noszenia. Bo jak na razie to na to sie zanosi. Ale jak tu nie wziac na rece gdy dziecko placze albo ciagle marudzi?

Cytat:
Ja mam te co sie same rozpuszczaja

Cytat:

My nie wychodzimy codziennie, a to dlatego ze mnie sie nie chce. Gdy jestem padnieta po nieprzespanej nocy wtedy wyjscie z domu to ostatnia rzecz o ktorej mysle. Wyszykowanie sie, umalowanie itp, czasami po prostu nie mam ochoty. Wychodzimy tak ok 3 -4 razy w tygodniu

Dziewczyny, jak dlugo lezalyscie w szpita;u po porodzie? Tak z ciekawosci pytam bo u mnie to juz na drugi dzien wypisija po SN, a po 2 dniach po CC. Wydaje mis ie to nieco dziwne. W moim przypadku to minelo nawet mniej niz 24 h.

Edytowane przez monana27
Czas edycji: 2010-11-20 o 13:02
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:03   #556
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
nie, ja mialam sciagane po 3 tygodniach - mialam ich sporo a do tego mialam lyzeczkowanie jeszcze

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:

ja mialam medele i mustele , a najlepsza okaala sie zwykla oliwka
Stary 2010-11-20, 13:18   #557
ranka
Kici kici miau miau

mysmy sie tylko raz zdazyli powerandowac bo ciagle leje :/

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:22   #558
kliwia
Zakorzenienie

ranka to przy otwartym oknie 'weranduj'
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:41   #559
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
nie, ja mialam sciagane po 3 tygodniach - mialam ich sporo a do tego mialam lyzeczkowanie jeszcze
mnie tez wyskrobalia po porodzie mialo juz nic nie bolecmialo byc tak pieknie
Stary 2010-11-20, 13:47   #560
De28
Wtajemniczenie

Artystka, a co cie jeszcze boli? Ty mnie nie strasz

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:51   #561
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Artystka, a co cie jeszcze boli? Ty mnie nie strasz
krocze mnie boli,lekarz ktory mnie szyl tak sie popatrzyl z taka dumna mina na swoje dzielo i powiedzial "no jest o wiele lepiej niz przedtem"przedtem czyli kiedy?mam nadzieje ze on mnie tam kurka nie zaszyl na razie wole nic nie sprawdzac bo chyba zawalu dostane
Stary 2010-11-20, 14:00   #562
De28
Wtajemniczenie

To dobrze ze cie facet szyl Pewnie zrobil to tak, jakby robil to swojej zonie

Daniel

Christian
Stary 2010-11-20, 14:03   #563
sereniti
Zakorzenienie

dzięki Weronisiu za info dotyczące wapnia - fakt najczęściej wszyscy myślą wtedy o mleku i jego przetworach
okazałam się potworem ale mały w nocy tak wrzeszczał - dosłownie - ze dałam mu 2 kropelki tego espumisanu - i reszta nocy looz żadnego prężenia
co do antybiotyku - ja ogólnie jestem odporna na wszelkie leki - nawet do cc musieli użyć większej dawki znieczulenia bo nadal czułam, tak w ogóle podczas operacji ruszałam sobie palcami u stóp więc może antybiotyk działa z opóźnieniem...hmm albo dlatego że wczoraj przypałętało się zapalenie drugiej piersi. cóż jeśli dziś w nocy znów będę mieć powyżej 39 stopni to jedziemy na IP do Pyskowic może mnie zbadają - bo internistka tylko Duomox wypisała i bujaj się mała!
ja wychodziłam codziennie - mieszkam na wysokim parterze 5 schodków malutkich, do tego w dzielnicy gdzie "psy d.upami szczekają" wiec nie muszę się szykowac tylko idę rozczochrana i w dresach - niestety od środy mam te zapalenie więc dzięciołek siedzi w domu. na szczęście Tz jutro wcześniej kończy to może z nim się przejdzie.

dziewczyny mam pytanie bo znajduje w necie sprzeczne info - otóż w tej prawej piersi mam takie twarde zgrubienie ciągnie się od pachy do otoczki - czuje pod palcami jakby guzki - mam to masować? przed każdym karnieniem przykładam do cyców tetrę zanurzoną w gorącej wodzie a po kapuchę - lewa już w miarę normalnie wygląda ale martwi mnie prawa. na szczęście mleko leci
sorki ze tak smęcę ale nie mam z kim pogadać moja mama ma zapalenie płuc obie siostry i tata grypę żołądkową a teściowej - nie chce widzieć bo na bank stracę pokarm. jak do mnie przylazła w szpitalu - BEZ ZAPROSZENIA - to za stresu przez 2 godziny ani kropli mleka nie utoczyłam wrr

Weronisia i dlatego jestem za różnicą wieku u dzieci - jak Niuniek się urodziła ja miałam 11 a przeszczepy 10 lat więc miał kto nosić bawić i karmić - mama miała krwotok i nie mogła karmić. ale przynajmniej chodziła wyspana
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 14:10   #564
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
To dobrze ze cie facet szyl Pewnie zrobil to tak, jakby robil to swojej zonie
tz za moimi plecami siedzial z corka,to nie mial wyjsciatym bardziej ze tz wyglada jak chodzacy zakapiorcos czuje ze sie mocno zdziwi,bo z przodu to wszystko jakos "ciasniej" wyglada albo mam zwidy,ale chyba nie
Stary 2010-11-20, 14:13   #565
79 Marta
Wtajemniczenie

Dziewczyny, wczoraj dostała radę na kolki ( mała odpukać! nie ma, ale kto wie)- na brzuszku kładziemy pieluszkę i "suszymy" ją suszarką- nie za blisko coby dziecka nie poparzyć. Ponoć działa cuda- wiem od osoby u której wszelkie inne sposoby zawiodly i juz im psychika siadała
Stary 2010-11-20, 14:16   #566
sereniti
Zakorzenienie

warto zapamiętać
mówiłyście o chuście - takiego noworodka można do chusty włożyć? ja myślałam ze jak skończy 3 miesiące tzn jak już łepek będzie miało stabilny. oczywiście mówię o chuście wiązanej

edit : obejrzałam filmik na youtubie który jedna z Was tu zamieściła - kurcze wygląda to super tylko czy dam radę tak to zrobić...

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-11-20 o 14:26
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 14:19   #567
De28
Wtajemniczenie

Artystka- byle nie bylo za ciasno Ale pewnie wiedzial co robi. Pierwsze razy beda pewnie jakbysmy byly dziewicami
O suszarce na kolki slyszalam. U mnie jakos nic sie nie zapowiada, zeby synek byl skorpionem Chyba jednak strzelca bede miala Jakos dzis boli ani skurczow nie mam, moze cisza przed burza.

Daniel

Christian
Stary 2010-11-20, 15:04   #568
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moja tez steka i najchetniej spalaby na nas, z nami, obok nas, na rekach itp.

A wisi na moich piersiach prawie non stop :/
mnie przed wiszeniem uratowal smoczek AVENTU- tylko ten, resztę wypluwa. Nie chciałam smoka, ale to mniejsze zlo niż to wiszenie. I cud- wisiała pół godziny- cały czas jadla, potem dalam smoka i dziecko odlecialo w krainę snów. Pierwszy raz tak szybko poszło. teraz spi, smok nadal w paszczy

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak dlugo lezalyscie w szpita;u po porodzie? Tak z ciekawosci pytam bo u mnie to juz na drugi dzien wypisija po SN, a po 2 dniach po CC. Wydaje mis ie to nieco dziwne. W moim przypadku to minelo nawet mniej niz 24 h.
w moim szpitalu po sn 2 doby, po cc 3 doby. Oczywiście , gdy wszystko jest ok
Stary 2010-11-20, 15:09   #569
kootekk
Zakorzenienie

marta z ta suszarka to ja juz pisałam ze nam pomaga na brzuszek (albo nie pisałam) nie pamietam w kazdym razie kocham moja suszarke

weronisia moj tez ostatnio jakis zmierzły i tez tylko by sie przytulał, noc super przespi a w dzien masakra, kwiczy non stop, własnie ratuje mnie suszarka, poloze go, włanczam suszarke, nwetr nie musze na niego kierowac strumienia byle by buczało i moge sobie posprzatac itp

ogólnie to nasz najlepszy sposób na kolki to spakowanie małego do samochodu i jechanie na wycieczke chwila moment i spokoj

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 15:15   #570
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
marta z ta suszarka to ja juz pisałam ze nam pomaga na brzuszek (albo nie pisałam) nie pamietam w kazdym razie kocham moja suszarke

weronisia moj tez ostatnio jakis zmierzły i tez tylko by sie przytulał, noc super przespi a w dzien masakra, kwiczy non stop, własnie ratuje mnie suszarka, poloze go, włanczam suszarke, nwetr nie musze na niego kierowac strumienia byle by buczało i moge sobie posprzatac itp

ogólnie to nasz najlepszy sposób na kolki to spakowanie małego do samochodu i jechanie na wycieczke chwila moment i spokoj
czyli suszarka wymiata mnie wczoraj znajoma o tym opowiadała

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości