|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Wojtusiu, dzięki - zrobię dziś to ciasto
anula, ja mam już jakiś czas szalikogolf z H&M i jestem zadowolona, dobrze się trzyma szyjki i się nie wyciąga i jest superwygodny - jak dziecko się rusza nic nie krępuje ruchów a ja mam kłopot, bo mój Tomek nie chce jeść jajek ... może jeszcze jajecznicy nie próbowałam, ale gotowanych nie chce... i pierwsze śniadanie je o 6 rano i musi to być kasza bo to na półśpiąco zjada
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-11-20 o 15:45 |
|
|
|
#482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to cytuje słowa małza "na tobie ona bedzie źle wygladac bo ta panienka z fotki to chudzielec a ty nie" Cytat:
z reguły świeże ale czasem tez i z poprzedniego dnia, nawiasem mowiac to drugie jest zdrowsze ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Zuza uwielbia na szczescie jajo w każdej postaci (ale czego ona nie lubi) a jajko na twardo jak dajesz? może sprój zetrzec na tarku i daj na kanapce z pomidorkiem i szczypiorkiem ![]() o widzisz, a mleko ile razy dziennie jej dajesz? a co z kawa zbożowa? bo kakao Zuzia juz piła
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pila jeszcze, ale mam w planie zrobic a kakao pila ale woli mleko bez zadnych smakowych dodatkow
|
|
#485 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dyie} dobrz
caz dyie} bey internetu noooo to nadorbiłam i mój dzieć się obudził własnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aaaaaaa chyba skoczę do sklepu po produkty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to lecę, bo mi zaraz kamerkę zdemoluje
|
||||||
|
|
|
#486 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisuje sobie wszystko o żłobkach, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę ![]() Faktycznie nieciekawie tam jest Cytat:
Cytat:
Sporo jest ciekawych pomysłów, mam tylko zastrzeżenie co do punktu 3. z zasad - bo wody mineralnej nie można gotować Cytat:
Innych objawów też zupełne zero. Z poprzedniego też Cytat:
Mój Tymek jajka uwielbia, ale i tak podaję je w różnej postaci. . ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Dziewczyny, czy słyszałyście o tym, że do takiego nawilżacza powietrza na kaloryfer warto dosypać soli kuchennej?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-11-20 o 16:57 |
|||||||
|
|
|
#487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaa, ale mi komplement walnął ![]() az z ciekawosci wlazłam do twojego albumu, przypomniec sobie jak wyglądasz, no i moim zdaniem masz taką figure jak ja, jesli nie lepszą, nie wiem ile wzrostu masz. maż twoj chyba coś cie nie docenia, albo obrał sprytny plan celowo zniechęcić cię w ten sposób do zakupów ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
aczkolwiek TU pisze ze to chyba nawilża śluzówkę---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- zrobiłam drugą blache (tortownice) ciasta
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-11-20 o 17:33 |
||
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
P4w a próbowałaś robić Tomusiowi omlety? Mój uwielbia, może i Twojemu posmakują
![]() Wojtusia ale figurka -zazdroszczę
|
|
#489 |
|
Ola-Unhola
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
mala wlasnie po deserku -zrobilam kaszke manna ze startym jablkiem, manadrynka i biszkopcikami
![]() Cytat:
![]() Unholy co tam u was?
|
|
#491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez Dzisiaj cały dzień z małą jesteśmy same, byłyśmy na babskich zakupach , Martynka dzisiaj wyjątkowo nie jęczy więc dzień udany. Wykąpana zasypia (z misiem rzecz jasna ![]() Morska a ty planujesz Tymcia do żłobka wysłać? Dziękuję za odpowiedzi w sprawie golfiku, jak będę miała okazję to zerknę do H&M i zobaczę, czy nam podpasują
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale popróbuję na kanapki w paście, bo inaczej żółtka nie tknie, a wymieszane to może a jajecznicę na parze to w parowarze robicie ![]() Cytat:
oj, tak i to bez względu na porę, o której idzie spać
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj wieczornie jak tam?---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- p4w moja Oli lubi czasem zjeść w zupce jajko, po prostu takie ugotowane na twardo siekam i wrzucam do zupki. Dzisiaj tak jadła z pomidorową
|
|
|
|
|
#494 |
|
BAN stały
|
hej ja sie na dzis zegnam, zreszta nie tylko- troche mnie nie bedzie. papa
|
|
|
|
#495 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja mam golf z hm - to zn Marcel ma i Eryk tez i nosza caly czas, nie rozciagnely sie i sa zapinane na rzepy
a ja dzis sama z Marcim TZ ma nocke a Eryk u dziadkow impreza bardzo sie udala, choc te osoby co nie potwierdzily nie przyszly ![]() ale dzieciaki zadowolone i wybawione niczym nie musialam sie martwic, dwie panie organizowaly im zabawy, konkursy, robili i wyklejali pojazdy kosmiczne itp mieli osobna salke na poczestunek i torta, nawet zdjeciami nie musialam sie martwic bo panie pstrykaly fotki i dostane wszystkie na maila i do odbioru zdjecie pamiatkowe a my siedzialysmy sobie w osobnej salce
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nie dam
Dalej nie? ![]() Cytat:
![]() Też ![]() Cytat:
![]() Skierko, co tam? |
||
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam ciacho, ale spróbuję jutro dopiero
![]() Svi, super , że imprezka udana
|
|
#498 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yhy, ale dopiero od września, chociaż niewykluczone, że będę musiała wcześniej. Cytat:
Jajecznicy nie robię w parowarze ![]() Wstawię Ci też budyń z żółtkiem, bo ja go robię inaczej niż Dziewczyny: "do zoltka dodaj lyzeczke maki ziemniaczanej (plaska) dolej 150-200 ml wody i zagotuj. wystudz. dodaj odpowiednia ilosc miarek mleka modyfikowanego. podaj dziecku w temperaturze mleka. ewentualnie dosłódź do smaku." Ciekawe czy Tomkowi nie pasuje w ogóle smak jajka, czy tylko gotowane Go mierzi ![]() .
|
|
#499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Werka bardzo lubi -ja gotuje 7min wiec az tak miekkie nie jest i daje jej buleczke maczana w zoltku albo na lyzeczce jajecznice robie normalna smazona ale tez taka malo scieta ,ze szczypiorkiem i dodaje maselka na parze jej nie smakowala z kolei pasta jajeczna jej nie podchodzi ![]() wogole Werka je wszystkie dorosle rzeczy oczywiscie nie wszystko jej smakuje i nic specjalnie nie przygotowuje pod nia-je to co my bo pare razy ugotowalam jej osobno to nie chciala jesc -chciala to co my ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
i ja mówie dobranoc na dzisiaj.
Skierko dokąd sie wybierasz? Svi, fajnie ze impreza dla dzieci sie udała, wkleisz fotke co? > mnie jutro bedzie mniej, odpoczniecie sobie troszke
|
|
|
|
#501 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak mi babka wysle w tyg fotki to wrzuce na nk albo do albumu
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
kochana Ciebie nigdy dosc
|
#503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jak wciągnę brzuch to tak nie wyglądam Po wielu perypetiach zrobiłam z masą z kaszą manną i rodzynkami ![]() Cytat:
![]() Już gotowe jak obiadek u mamci? Skierko ? Byliśmy u koleżanki, która ma trójkę rozrabiaków. Jednej sztuki nie było, ale i tak u nich głośno Amela była wniebowzięta bo nowych zabawek masa i towarzycho do tego. Małż się kończy gimnastykować i zaprasza na film
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
od dwóch godzin maluje francha już mam dooość Mnie jutro wogóle nie będzie idę na wybory ... mąż miał ały dzień się zajmować Bartusiem /taki sprawdzian/ ale on jest cwany i jedzie rano do rodziców i znów teściowa będzie mi tuczyć dziecko
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zamień sięCytat:
Nad dupką i nogami pracuję yyy znaczy nie licząc dzisiejszych słodyczy
|
||
|
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sprytna bestia ![]() Cytat:
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
mam tak beznadziejne paski,ze co przykleję to się odkleja
i tak maluje i zmazuję w między czasie B mleko robiłam i tak mi schodzi ... ale białe paski juz mam teraz tylko reszte maźne i juz ![]() noooo
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiadek ok ale ciasta dziś nie miała Nie mogłam doczekać się Ciebie i zjadłam dziś batona, takie kulki czekoladowe i trochę nutelli ![]() Idę już |
|
|
|
|
#509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zrobiłam mówię ryzyk fizyk, a tu pisze że cukier trzeba dodać, a ja resztę do ciasta dodałam więc dodałam miodu, wystawiłam na balkon i pojechałam do koleżanki. Jak przyjechałam chciałam dokończyć patrzę a tu mi budyń zamarzł bo przymrozek no to go siup do mikrofali. Po drodze mi jeszcze maegaryna wybuchła w mikrofali i na koniec grudy się porobiły z masy i ![]() Idę, małż wzywa ![]() Dobranoc
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mz to zabawka dla 3latka. U siostry jest taki konik, o oczywiście L lubi na nim poskakać(3o sek ) ale z asekuracją i jest mega wywrotnySiostrzeniec 3latek na nim "dzikuje" i glebę za każdym razem zalicza. Bujak-konika mamy.Stoi na dworze i pilnuje piaskownicy .Latem chętnie się bujała.A jak do domu przyniosłam to ani razu na nim nie zasiadła. Konik hmmmm...stał kilka h w kącie u Kikuni i oboje się nim nie zainteresowali przez kilka h Dopiero na wyjściu,nieśmiało, coś ale ani nie na 15sek Ale jak wiadomo dzieci są różne i u was mogą te zabawki okazać się hitami. ja na masełku, i nigdy extra dla niej. Jeśli już to od nas je. Na twardo podaje w ćwiartkach Svi fajnie że imprezka się udała, tylko szkoda że rodzice dali ciała ![]() Między kuchnią a salonem była Reni z tą metodą, ale paplała bez sensu o tej metodzie... Kończę szklaneczkę piwka z sokiem i idę do łóżka.Pokaże wam jeszcze prezenty gwiazdorkowe od babci * http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...producer=smoby baaardzo mnie to zachwyciło.Dużo elementów i zakamarków Domek solidny, spory i super wykończony * http://allegro.pl/laptopik-komputere...330539831.html interaktywne lustereczko jest dość interesujące Od nas domek kiddelanda.Jutro na niego chcę zapolować. A i jeszcze Miramej obiecałam wstawić fotkę pianinka, ale to jutro bo jest zakopane w pudle koło jej łóżeczka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

Nie mam jak z domu wyjść, muszę coś kombinować z produktów. Mam jabłka, galaretkę, mleko, budyń
może coś skleję 

tego nie było już dawno,wstajemy zazwyczaj po 6.20...Tż jechał dzisiaj na rajd i zaspał
Całe szczęście, że to Małża nocka 
aaaaaaa chyba skoczę do sklepu po produkty 

Zapisuje sobie wszystko o żłobkach, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę
Innych objawów też zupełne zero.
aczkolwiek 

i tak maluje i zmazuję ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)