Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 2009 :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-20, 15:43   #481
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Wojtusiu, dzięki - zrobię dziś to ciasto

anula, ja mam już jakiś czas szalikogolf z H&M i jestem zadowolona, dobrze się trzyma szyjki i się nie wyciąga i jest superwygodny - jak dziecko się rusza nic nie krępuje ruchów

a ja mam kłopot, bo mój Tomek nie chce jeść jajek ... może jeszcze jajecznicy nie próbowałam, ale gotowanych nie chce...
i pierwsze śniadanie je o 6 rano i musi to być kasza bo to na półśpiąco zjada

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-11-20 o 15:45
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 15:51   #482
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Fiu fiu szachy
ale fajnie my będziemy w domu na 100% ze względu na finanse i brak opiekunki
Banoffe pie na biszkopcie Nie mam jak z domu wyjść, muszę coś kombinować z produktów. Mam jabłka, galaretkę, mleko, budyń może coś skleję
napewno cos pysznego wykombinujesz

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Czy któraś z was kupowała maluchowi na zimę taki golf zamiast szalika? (nie wiem jak to się nazywa?) szukam jakiejś sprawdzonej firmy.
my mamy chustke polarkowa ale ta grubsza z podwojnego polarku i na zime tez bedzie dobra

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

dziewczyny mam pytanko, jak wasze dzieciaczki jedza obecnie, bo mam w planie zmiany
co myslicie o jadłospisie przykladowym TU zaproponawanym/
Werka je podobnie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:02   #483
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
l

mayaha tunika dopasowana jest bo ja do suchelców nie należę
jadłospis przeczytam poźniej bo lece na ciacho
taaaa jasne
to cytuje słowa małza
"na tobie ona bedzie źle wygladac bo ta panienka z fotki to chudzielec a ty nie"
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ja też przymierzam się do zmian, bo Kuba na śniadanie je jeszcze kleik/kaszkę i chcę to wyeliminować, bo je to też na kolację
Widziałam ten artykuł i będę się inspirować. Przy okazji mam pytanie - dajecie dzieciakom tylko świeże pieczywo, czy z poprzedniego dnia też?
Zuzia na śniadanie je kleik/kaszke/owsianke

z reguły świeże ale czasem tez i z poprzedniego dnia, nawiasem mowiac to drugie jest zdrowsze

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

a ja mam kłopot, bo mój Tomek nie chce jeść jajek ... może jeszcze jajecznicy nie próbowałam, ale gotowanych nie chce...
to spróbuj jajecznice i moze jeszcze jajko sadzone
Zuza uwielbia na szczescie jajo w każdej postaci (ale czego ona nie lubi)

a jajko na twardo jak dajesz?
może sprój zetrzec na tarku i daj na kanapce z pomidorkiem i szczypiorkiem
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Werka je podobnie
o widzisz, a mleko ile razy dziennie jej dajesz?
a co z kawa zbożowa? bo kakao Zuzia juz piła
Stary 2010-11-20, 16:06   #484
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

o widzisz, a mleko ile razy dziennie jej dajesz?
a co z kawa zbożowa? bo kakao Zuzia juz piła
Werka pije mleko 2 razy
nie pila jeszcze, ale mam w planie zrobic a kakao pila ale woli mleko bez zadnych smakowych dodatkow

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-20, 16:31   #485
Ania0104
Zakorzenienie

dyie} dobrz

caz dyie} bey internetu
noooo to nadorbiłam i mój dzieć się obudził własnie

Cytat:
Dzień dobry

spaliśmy dzisiaj do 8.20 tego nie było już dawno,wstajemy zazwyczaj po 6.20...Tż jechał dzisiaj na rajd i zaspał mały budzik nie zadziałał

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
U nas pobudka dziś o 5.50 Całe szczęście, że to Małża nocka
Niepotrzebnie wziął Małą do nas, wiedziałam, że już nie zaśnie, tylko będzie się wierciła. O 6.30 poszli do salonu a ja pospałam do 8.30 a później jeszcze godzinkę leżałam Teraz są na spacerze a ja na wizażu Po drzemce Zulki idziemy na obiad do mojej Mamy. Żyć nie umierać
Ty to masz życie
Cytat:
hej u nas nocka nie za bardzo. Oli ma katarek i w nocy zle spała. w zasadzie z nami i wierciła sie strasznie, nie wyspałam się.

juz po kawie i ciacho zjadłam. pycha, polecam http://www.youtube.com/watch?v=-6LMt...eature=channel
oby szybko ten katarek sobie poszedł

aaaaaaa chyba skoczę do sklepu po produkty
Cytat:
acha zapomnialam napisac ze chyba na sylwestra idziemy-wszystko zalezy od tego o ktorej moja mama wroci z pracy zeby mogla czuwac przy malej, a sylwester z nasza fajna ekipa i przebierance tym razem za postacie z filmu tak dawno nigdzie na sylwestra nie bylam bo albo w domu sama bo malz w pracy albo u kogos w domu a tu w lokalu z tancami
zapowiada się super
Cytat:
Mi też mama wciska co może, przedtem jeździliśmy co niedziela na obiad i razem spędzaliśmy popołudnie, ale już tego nie robimy bo mój ojciec stwierdził, że jesteśmy darmozjadami i za jego jeść nie będziemy .

Cytat:

Morska jeżeli chodzi o ten żłobek to:

-jak dla mnie za mała powierzchnia dla ilości dzieci, jakie tam są - 15 dzieci, mają zamiar jeszcze 5 przyjąć plus opiekunki i dwie małe sale do zabaw, jedna do spania - łóżeczka tak ciasno poukładane i na takiej malej powierzchni, że dziwię się czym te dzieciaczki tam oddychają

-łazienka jak dla mnie totalnie zaniedbana i odniosłam wrażenie, ze brudna nie mówiąc o panującym tam zapachu - Pani jeszcze z uśmiechem mi mówi, że łazienkę nazywają "strefą gazy"

-nie zawsze dzieciaczki wychodzą na zewnątrz i nie bardzo tak naprawdę mają gdzie...

-no i słowa Pani, która patrząc na Martynkę mówi mi, że z takimi maluchami to właściwie nie ma jak zajęć robić, dbają o to, żeby miały sucho, zjadły i nie płakały Ja nie oczekuję zajęć edukacyjnych w żłobku ale jej poczucie, ze półtoraroczne dziecko nie potrafi uczestniczyć w zorganizowanej zabawie mnie rozłożyło na łopatki

- no i sprawa w sumie techniczna ale na co dzień drażniąca- brak miejsca do parkowania

Duży plus za to za otwartość na rodziców - mogą w każdy kąt wejść, sami uzupełniają szafki dzieci w kuchni i łazience chociaż to pewnie standard
bez komentarza

to lecę, bo mi zaraz kamerkę zdemoluje

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 17:05   #486
morska
Zadomowienie

Cytat:
Morska jeżeli chodzi o ten żłobek to:

-jak dla mnie za mała powierzchnia dla ilości dzieci, jakie tam są - 15 dzieci, mają zamiar jeszcze 5 przyjąć plus opiekunki i dwie małe sale do zabaw, jedna do spania - łóżeczka tak ciasno poukładane i na takiej malej powierzchni, że dziwię się czym te dzieciaczki tam oddychają

-łazienka jak dla mnie totalnie zaniedbana i odniosłam wrażenie, ze brudna nie mówiąc o panującym tam zapachu - Pani jeszcze z uśmiechem mi mówi, że łazienkę nazywają "strefą gazy"

-nie zawsze dzieciaczki wychodzą na zewnątrz i nie bardzo tak naprawdę mają gdzie...

-no i słowa Pani, która patrząc na Martynkę mówi mi, że z takimi maluchami to właściwie nie ma jak zajęć robić, dbają o to, żeby miały sucho, zjadły i nie płakały Ja nie oczekuję zajęć edukacyjnych w żłobku ale jej poczucie, ze półtoraroczne dziecko nie potrafi uczestniczyć w zorganizowanej zabawie mnie rozłożyło na łopatki

- no i sprawa w sumie techniczna ale na co dzień drażniąca- brak miejsca do parkowania

Duży plus za to za otwartość na rodziców - mogą w każdy kąt wejść, sami uzupełniają szafki dzieci w kuchni i łazience chociaż to pewnie standard
Zapisuje sobie wszystko o żłobkach, żeby wiedzieć na co zwracać uwagę
Faktycznie nieciekawie tam jest

Cytat:

Czy któraś z was kupowała maluchowi na zimę taki golf zamiast szalika? (nie wiem jak to się nazywa?) szukam jakiejś sprawdzonej firmy.
Oglądałam te z H&M oraz te bezfirmowe z targu, ale jednak zrezygnowałam z zakupu.

Cytat:
dziewczyny mam pytanko, jak wasze dzieciaczki jedza obecnie, bo mam w planie zmiany
co myslicie o jadłospisie przykladowym TU zaproponawanym/
Znam te jadłospisy, bo wnikliwie je studiowałam, gdy w sierpniu przechodziłam metamorfozę kulinarną Sporo jest ciekawych pomysłów, mam tylko zastrzeżenie co do punktu 3. z zasad - bo wody mineralnej nie można gotować , tylko źródlaną

Cytat:
W taki razie, żeby się nie rozchorował

Przy okazji mam pytanie - dajecie dzieciakom tylko świeże pieczywo, czy z poprzedniego dnia też?
(nie)dziękuję Dzisiaj ani razu nie zakaszlał, więc może to nie choroba Innych objawów też zupełne zero.

Z poprzedniego też

Cytat:
A w zupie próbowałaś? Budyniu? A sadzone na parze? A jako pasta do kanapek? Albo w sałatce? hmm, co by tu jeszcze.... Mam też taki jeden przepis na kleik z żółtkiem, w którym to żółtko jest nie do wyczucia, jeśli chcesz to powstawiam.
Mój Tymek jajka uwielbia, ale i tak podaję je w różnej postaci.

.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Dziewczyny, czy słyszałyście o tym, że do takiego nawilżacza powietrza na kaloryfer warto dosypać soli kuchennej? Bo mi się wydaje, że to słyszałam, ale nie jestem pewna czy faktycznie tak było, czy mam już jakieś omamy

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-11-20 o 16:57
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 18:16   #487
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa jasne
to cytuje słowa małza
"na tobie ona bedzie źle wygladac bo ta panienka z fotki to chudzielec a ty nie"

o jaa, ale mi komplement walnął

az z ciekawosci wlazłam do twojego albumu, przypomniec sobie jak wyglądasz, no i moim zdaniem masz taką figure jak ja, jesli nie lepszą, nie wiem ile wzrostu masz.

maż twoj chyba coś cie nie docenia, albo obrał sprytny plan celowo zniechęcić cię w ten sposób do zakupów

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy słyszałyście o tym, że do takiego nawilżacza powietrza na kaloryfer warto dosypać soli kuchennej? Bo mi się wydaje, że to słyszałam, ale nie jestem pewna czy faktycznie tak było, czy mam już jakieś omamy
pierwsze słyszę aczkolwiek TU pisze ze to chyba nawilża śluzówkę

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

zrobiłam drugą blache (tortownice) ciasta

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-11-20 o 17:33
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 18:37   #488
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

P4w a próbowałaś robić Tomusiowi omlety? Mój uwielbia, może i Twojemu posmakują
Wojtusia ale figurka -zazdroszczę
Stary 2010-11-20, 18:45   #489
UnholyOne
Ola-Unhola

Stary 2010-11-20, 18:51   #490
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala wlasnie po deserku -zrobilam kaszke manna ze startym jablkiem, manadrynka i biszkopcikami

Cytat:

pierwsze slysze

Unholy co tam u was?

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-20, 19:06   #491
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Przy okazji mam pytanie - dajecie dzieciakom tylko świeże pieczywo, czy z poprzedniego dnia też?
ja daję też takie "wczorajsze"

Cytat:

to też masz rannego ptaszka

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
ja tez

Dzisiaj cały dzień z małą jesteśmy same, byłyśmy na babskich zakupach , Martynka dzisiaj wyjątkowo nie jęczy więc dzień udany. Wykąpana zasypia (z misiem rzecz jasna ) to idę po herbatkę i serek

Morska a ty planujesz Tymcia do żłobka wysłać?

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie golfiku, jak będę miała okazję to zerknę do H&M i zobaczę, czy nam podpasują

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 19:48   #492
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

A w zupie próbowałaś? Budyniu? A sadzone na parze? A jako pasta do kanapek? Albo w sałatce? hmm, co by tu jeszcze.... Mam też taki jeden przepis na kleik z żółtkiem, w którym to żółtko jest nie do wyczucia, jeśli chcesz to powstawiam.
Mój Tymek jajka uwielbia, ale i tak podaję je w różnej postaci.
w budyniu nie, sadzonego też nie, bo czytałam ze na miękko nie wolno, a w sadzonym zwykle jest na miękko (chyba )
ale popróbuję na kanapki w paście, bo inaczej żółtka nie tknie, a wymieszane to może

a jajecznicę na parze to w parowarze robicie

Cytat:
pozapisywałam, bo jakoś go muszę do jajek przekonać

Cytat:

to też masz rannego ptaszka

oj, tak i to bez względu na porę, o której idzie spać

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-11-20, 19:57   #493
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ja tez
juz nie macie czego, po tylu kawałkach ciasta czuje się jak wieloryb, chyba ide na rowerku pojezdzić, ale sie juz wykąpałam i nie bedzie mi sie chciało znowu no to jutro pojeżdżę, a dzisiaj z meżem sie pogimnastykuje

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witaj wieczornie jak tam?

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

p4w moja Oli lubi czasem zjeść w zupce jajko, po prostu takie ugotowane na twardo siekam i wrzucam do zupki. Dzisiaj tak jadła z pomidorową
Stary 2010-11-20, 20:14   #494
skierka1981
BAN stały

hej ja sie na dzis zegnam, zreszta nie tylko- troche mnie nie bedzie. papa
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:23   #495
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
ten w H&M to chyba był przez głowe wkładany
ja mam golf z hm - to zn Marcel ma i Eryk tez i nosza caly czas, nie rozciagnely sie i sa zapinane na rzepy

a ja dzis sama z Marcim
TZ ma nocke a Eryk u dziadkow

impreza bardzo sie udala, choc te osoby co nie potwierdzily nie przyszly
ale dzieciaki zadowolone i wybawione
niczym nie musialam sie martwic, dwie panie organizowaly im zabawy, konkursy, robili i wyklejali pojazdy kosmiczne itp
mieli osobna salke na poczestunek i torta, nawet zdjeciami nie musialam sie martwic bo panie pstrykaly fotki i dostane wszystkie na maila i do odbioru zdjecie pamiatkowe
a my siedzialysmy sobie w osobnej salce
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:33   #496
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dasz człowiekowi odpocząć
...
No nie gotowe jeszcze
No nie dam

Dalej nie?

Cytat:
Taka to pożyje
...
Ja też przymierzam się do zmian, bo Kuba na śniadanie je jeszcze kleik/kaszkę i chcę to wyeliminować, bo je to też na kolację
Widziałam ten artykuł i będę się inspirować. Przy okazji mam pytanie - dajecie dzieciakom tylko świeże pieczywo, czy z poprzedniego dnia też?

Też

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Ty to masz życie

Cytat:

Ja nie słyszałam nic takiego

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Skierko, co tam?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:44   #497
p4w
Zakorzenienie

zrobiłam ciacho, ale spróbuję jutro dopiero

Svi, super , że imprezka udana

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-11-20, 20:50   #498
morska
Zadomowienie

Cytat:
pierwsze słyszę aczkolwiek TU pisze ze to chyba nawilża śluzówkę
Cytat:
pierwsze slysze
Cytat:
Ja nie słyszałam nic takiego
Dzięki za odpowiedzi Chyba jednak mi się to przyśniło

Cytat:
Morska a ty planujesz Tymcia do żłobka wysłać?
Yhy, ale dopiero od września, chociaż niewykluczone, że będę musiała wcześniej.

Cytat:
w budyniu nie, sadzonego też nie, bo czytałam ze na miękko nie wolno, a w sadzonym zwykle jest na miękko (chyba )
ale popróbuję na kanapki w paście, bo inaczej żółtka nie tknie, a wymieszane to może

Ja sadzone robię na twardo W parowarze Smaruję spodek od filiżanki masełkiem, rozbijam jajo i w moim 7 minut się robi

Jajecznicy nie robię w parowarze Filiżankę z jajkiem wstawiam do garnuszka z gotującą się wodą i mieszam. Może są też inne sposoby, nie wiem

Wstawię Ci też budyń z żółtkiem, bo ja go robię inaczej niż Dziewczyny:
"do zoltka dodaj lyzeczke maki ziemniaczanej (plaska) dolej 150-200 ml wody i zagotuj. wystudz. dodaj odpowiednia ilosc miarek mleka modyfikowanego. podaj dziecku w temperaturze mleka. ewentualnie dosłódź do smaku."

Ciekawe czy Tomkowi nie pasuje w ogóle smak jajka, czy tylko gotowane Go mierzi

.
Stary 2010-11-20, 21:04   #499
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

wszdzie pisze ze po 12 mcu mozna dawac na miekko ale nie za czesto
Werka bardzo lubi -ja gotuje 7min wiec az tak miekkie nie jest i daje jej buleczke maczana w zoltku albo na lyzeczce

jajecznice robie normalna smazona ale tez taka malo scieta ,ze szczypiorkiem i dodaje maselka
na parze jej nie smakowala
z kolei pasta jajeczna jej nie podchodzi
wogole Werka je wszystkie dorosle rzeczy oczywiscie nie wszystko jej smakuje i nic specjalnie nie przygotowuje pod nia-je to co my bo pare razy ugotowalam jej osobno to nie chciala jesc -chciala to co my

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
a czemu nas opuszczasz?
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

niczym nie musialam sie martwic, dwie panie organizowaly im zabawy, konkursy, robili i wyklejali pojazdy kosmiczne itp
mieli osobna salke na poczestunek i torta, nawet zdjeciami nie musialam sie martwic bo panie pstrykaly fotki i dostane wszystkie na maila i do odbioru zdjecie pamiatkowe
to jest najwazniejsze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-20, 21:20   #500
Wojtusia
Zakorzenienie

i ja mówie dobranoc na dzisiaj.

Skierko
dokąd sie wybierasz?

Svi, fajnie ze impreza dla dzieci sie udała, wkleisz fotke co? >

mnie jutro bedzie mniej, odpoczniecie sobie troszke
Stary 2010-11-20, 21:22   #501
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
i ja mówie dobranoc na dzisiaj.

Skierko dokąd sie wybierasz?

Svi, fajnie ze impreza dla dzieci sie udała, wkleisz fotke co? >

jak mi babka wysle w tyg fotki to wrzuce na nk albo do albumu
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:26   #502
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

kochana Ciebie nigdy dosc ogladalam fotki w albumie i wygladasz miodziozonko moja

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-11-20, 21:44   #503
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ciasteczko tez mam chyba w subskrypcjach, ale wolę nieesię, jest bardziej taka swojska
Tak to prawda Zapomniałam napisać wcześniej, że ja też zazdroszczę Ci figurki nawet jak wciągnę brzuch to tak nie wyglądam

Cytat:
napewno cos pysznego wykombinujesz
Po wielu perypetiach zrobiłam z masą z kaszą manną i rodzynkami

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Fajnie, wszyscy zadowoleni i w domu czysto

Cytat:
Dalej nie?
Już gotowe jak obiadek u mamci?

Skierko ?

Byliśmy u koleżanki, która ma trójkę rozrabiaków. Jednej sztuki nie było, ale i tak u nich głośno Amela była wniebowzięta bo nowych zabawek masa i towarzycho do tego. Małż się kończy gimnastykować i zaprasza na film

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:50   #504
Ania0104
Zakorzenienie

od dwóch godzin maluje francha już mam dooość

Mnie jutro wogóle nie będzie idę na wybory ... mąż miał ały dzień się zajmować Bartusiem /taki sprawdzian/ ale on jest cwany i jedzie rano do rodziców i znów teściowa będzie mi tuczyć dziecko

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-11-20, 21:50   #505
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
kochana Ciebie nigdy dosc ogladalam fotki w albumie i wygladasz miodziozonko moja
dziękuję słońce, ale nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć Twoje nogi , zamień się

Cytat:
Tak to prawda Zapomniałam napisać wcześniej, że ja też zazdroszczę Ci figurki nawet jak wciągnę brzuch to tak nie wyglądam
moja górna połowa ma sie zdecydowanie lepiej niż dolna.
Nad dupką i nogami pracuję
yyy znaczy nie licząc dzisiejszych słodyczy
Stary 2010-11-20, 22:02   #506
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
od dwóch godzin maluje francha już mam dooość

Mnie jutro wogóle nie będzie idę na wybory ... mąż miał ały dzień się zajmować Bartusiem /taki sprawdzian/ ale on jest cwany i jedzie rano do rodziców i znów teściowa będzie mi tuczyć dziecko
Tyle czasu ?

Sprytna bestia

Cytat:
moja górna połowa ma sie zdecydowanie lepiej niż dolna.
Nad dupką i nogami pracuję
yyy znaczy nie licząc dzisiejszych słodyczy
e tam całą figurkę masz miodzio

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-11-20, 22:05   #507
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle czasu ?

Sprytna bestia
mam tak beznadziejne paski,ze co przykleję to się odkleja i tak maluje i zmazuję w między czasie B mleko robiłam i tak mi schodzi ... ale białe paski juz mam teraz tylko reszte maźne i juz

noooo

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-11-20, 22:07   #508
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Po wielu perypetiach zrobiłam z masą z kaszą manną i rodzynkami
...
Już gotowe jak obiadek u mamci?
Dopiero?

Obiadek ok ale ciasta dziś nie miała bo wczoraj kupiła prosiaczka i nie miała czasu. Za to na jutro zaprasza

Nie mogłam doczekać się Ciebie i zjadłam dziś batona, takie kulki czekoladowe i trochę nutelli

Idę już
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 22:25   #509
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
mam tak beznadziejne paski,ze co przykleję to się odkleja i tak maluje i zmazuję w między czasie B mleko robiłam i tak mi schodzi ... ale białe paski juz mam teraz tylko reszte maźne i juz
Ale skomplikowana akcja

Cytat:
Dopiero?

Obiadek ok ale ciasta dziś nie miała bo wczoraj kupiła prosiaczka i nie miała czasu. Za to na jutro zaprasza

Nie mogłam doczekać się Ciebie i zjadłam dziś batona, takie kulki czekoladowe i trochę nutelli
A bo nie dane mi było dzisiaj zrobić tego placka. Jak się wzięłam za masę to się okazało, że mam budyń przeterminowany ale zrobiłam mówię ryzyk fizyk, a tu pisze że cukier trzeba dodać, a ja resztę do ciasta dodałam więc dodałam miodu, wystawiłam na balkon i pojechałam do koleżanki. Jak przyjechałam chciałam dokończyć patrzę a tu mi budyń zamarzł bo przymrozek no to go siup do mikrofali. Po drodze mi jeszcze maegaryna wybuchła w mikrofali i na koniec grudy się porobiły z masy i więc na szybko ugotowałam masę z kaszy manny Widzisz jakie poświęcenie

Idę, małż wzywa
Dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-11-20, 22:43   #510
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
l
sama nie wiem, wszystko mi się podoba, ale ta skacząca krówka najmniej, bo mam wrażenie, ze dziecko często bedzie sie przewracało na tym
baaardzo cenna wskazówka
Mz to zabawka dla 3latka.
U siostry jest taki konik, o oczywiście L lubi na nim poskakać(3o sek ) ale z asekuracją i jest mega wywrotny
Siostrzeniec 3latek na nim "dzikuje" i glebę za każdym razem zalicza.

Bujak-konika mamy.Stoi na dworze i pilnuje piaskownicy
.Latem chętnie się bujała.A jak do domu przyniosłam to ani razu na nim nie zasiadła.

Konik hmmmm...stał kilka h w kącie u Kikuni i oboje się nim nie zainteresowali przez kilka h
Dopiero na wyjściu,nieśmiało, coś ale ani nie na 15sek

Ale jak wiadomo dzieci są różne i u was mogą te zabawki okazać się hitami.
Cytat:

ja na masełku, i nigdy extra dla niej.
Jeśli już to od nas je.
Na twardo podaje w ćwiartkach

Svi fajnie że imprezka się udała, tylko szkoda że rodzice dali ciała

Między kuchnią a salonem była Reni z tą metodą, ale paplała bez sensu o tej metodzie...

Kończę szklaneczkę piwka z sokiem i idę do łóżka.Pokaże wam jeszcze prezenty gwiazdorkowe od babci

* http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...producer=smoby
baaardzo mnie to zachwyciło.Dużo elementów i zakamarków
Domek solidny, spory i super wykończony

* http://allegro.pl/laptopik-komputere...330539831.html
interaktywne lustereczko jest dość interesujące

Od nas domek kiddelanda.Jutro na niego chcę zapolować.

A i jeszcze Miramej obiecałam wstawić fotkę pianinka, ale to jutro bo jest zakopane w pudle koło jej łóżeczka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości