|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Przyczajenie
|
Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
.
Edytowane przez magratkaa Czas edycji: 2012-08-27 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Troche z opoznieniem pisze o swoich doswiadczeniach ''guzkowych - zmianowych''. Podziele sie z Wami moja ''historia'' i tym ze nerwy tylko pogarszaja sprawe - aczkolwiek bardzo trudno byc spokojna w momencie badan. same dobrze wiecie jakie mysli chodza wtedy po glowie. Tak wiec jestem tutaj nowa....aktywnie nowa - bo w lato 2009 przeczytalam ten watek od deski do deski - byla to moja codzienna lektura od dnia kiedy wyczulam swoja zmiane w piersi. Najpierw byl szok - nigdy wczesniej nie sprawdzalam sobie regularnie piersi - wlasciwie to nigdy nie sprawdzalam. a kilka miesiecy przed znaleziskiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez magratkaa Czas edycji: 2012-08-27 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Raczkowanie
|
Czy biopsje mammotoniczna może wykonywać ginekolog????
Właśnie dzwoniłam się zapytać jacy lekarze ją robią i padło tutaj nazwisko XXX. Później sprawdziłam i jedyna osoba o tym nazwisku jest to Pani ginekolog. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Wtajemniczenie
|
wyglada na to ze moze skoro podali Ci tej ginekolog nazwisko, mi ostatnio USG piersi robil tez ginekolog. osobiscie wole specjalistow stricte od piersi...ale jak sie dowiesz z roznych stron o tej pani ginekolog...moze i ona jest specjalistka od biopsji rowniez. Trzymam kciuki lalailala za Ciebie i za magratke tez - aby wszystko sie szybko udalo zalatwic przed swietami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny!
mam 21 lat i od roku walcze z guzkami w piersi, 2 tygodnie temu miała pierwsza biopsje która była dla mnie koszmarnym przeżyciem lekarz sprawiał wrażenie jakby nie do końca wiedział co robi jednego guzka kuł mi 3 razy bo a to nie mogl się przbić, a to mu znikał obraz usg, był nie delikatny i co i rusz komentował ilość guzków i takie tam, jednym slowem było koszmarnie ale jakoś to przeżyłam a przed chwilą dostałam telefon że material został pobrany w zbyt małej ilości i badanie trzeba powtórzyc jestem ZALAMANA! moze któraś z Was wie czy to normalna procedura gdy np. wykryja ze to rak to proceduralnie powtarzają badanie? czy po prostu z winy niekompetentnego lekarza musze to powtarzać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Wtajemniczenie
|
Droga ene144 to wcale nie musi byc ''najgorsze'' - podejrzewam ze faktycznie lekarz byl niekompetentny i zle pobral material. jesli masz wybor popros moze o innego lekarza do biopsji bardziej doswiadczonego.oczywiscie ze biopsja nie jest przyjemna - ale trzeba to zniesc - bo to wlasciwie jedyny sposob na dowiedzenie sie co siedzi w ''naszych piersiach''. powodzenia i glowa do gory. nie martw sie mocno. daj znac. Podrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 |
Przyczajenie
|
MoniaHan,
dziękuję za odpowiedź, niestety w tym szpitalu jest tylko jeden lekarz ktory robi biopsję i to tylko co dwa tygodnie :/ więc badanie mam dopiero 22 na początku też myślałam że to jego pomyłka ale im dlużej o tym myślę tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że to to najgorsze... przecież nie mógł pomylić aż 5 razy (tyle guzków mi zbadał) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez magratkaa Czas edycji: 2012-08-27 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Przyczajenie
|
dzięki magratkaa za dobre słowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie z sunny_me.
Trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
a dokładniej? chcesz coś zareklamować?
![]() |
#3164 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez magratkaa Czas edycji: 2012-08-27 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo przykro to slyszec magratkaa, bede trzymac za Ciebie bardzo mocno kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Przyczajenie
|
magratkaa trzymaj się dziewczyno! wiem że nie ma słów które moglyby Ci teraz pomóc, ja tylko oczekuje na badanie ale wiem jak straszna jest perspektywa usunięcia piersi, mam nadzieje że to się jednak nie zdarzy w Twoim jak i w moim przypadku! daj znać jak będziesz coś wiedziała!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez magratkaa Czas edycji: 2012-08-27 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Zakorzenienie
|
jutro jade na biopsje cienkoiglaowa. powiedzcie mi czy do tego trzeba byc na czczo?? prosze o szybka odpowiedz bo to juz jutro... aj boje sie..
a igla jest gruba? bo czytalam ze 6 ilimetrow. a to przerazajace bo wyobrazalam sobie ja jako tylko niecogrubsza niz do szczepienia.. Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2010-11-17 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | |
Raczkowanie
|
Nie trzeba być na czczo. Nie bój się, to nie boli... mogą nawet czymś popsikać znieczulająco na skórę, ot takie ukłucie.
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
magratkaa szacunek dla Ciebie za taka pogode ducha - pozytywne nastawienie sciaga pozytywna energie - trzymam kciuki!!!
Cappuccino jak ja mialam - to nie bolalo wlasciwie w ogole, bardziej po...wiec torebke lepiej na drugim ramieniu trzymac. psikaja czyms na skore. czasami bardziej boli USG - w moim przypadku tak bylo...zalezy tez od lekarza oczywiscie. Powodzenia.Bedzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
magratkaa jestem pełna podziwu za postawę
![]() ja muszę odwiedzic swojego onkologa bo cos zaniedbalam swoje piersi. Mialam isc do kontroli w wakacje i nic z tego nie wyszlo .Czuje ze guzów jest więcej niz bylo ![]()
![]() |
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
Tak więc, po zaleconej obserwacji stety/niestety muszę i chcę usunąć tego włókniaka..
We wtorek mam wizytę z moja dr chirurg-onkolog.. jestem bardzo nastawiona na biopsje mammotomiczną i będę kobitę błagać aby ją wykonała ![]() W innym wypadku moja blizna jak nic będzie wielkość ponad 3 cm. guzek jest bardzo wyczuwalny. Tylko boje się że nie podejmie się tej biopsji ze względu takiego, że jest on umiejscowiony blisko żeber, koło dekoltu. Tak czy inaczej jeśli Ona się nie podejmie pójdę jeszcze do drugiej dr. A jak Ona potwierdzi że to się nie uda- zgodzę się na normalny chirurgiczny zabieg... Chociaż bardzo bym takiego nie chciała :/ Wiem że zdrowie najważniejsze.. Wiem. Ale skoro medycyna idzie na przód i są dostępne inne metody zabiegu dlaczego nie można się ich domagać i się pytać ![]() Pozdrawiam Was dziewczyny ![]() aaaaa bardzo się boję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
umowilam sie na zbieg wyciecia guza za 2 miesiace( nie wiadomo jeszcze czy to gruczolakowlokniak czy cos innego wyniki w grudniu) ale i tak wyciac bedzie trzeba. i chodzi mi o to czy zabieg bede mogla miec robiony jesli bede miec w tym czasie okres? to bedzie w ramach chirurgii jedengo dnia. ide od rana na zabieg a po poludniu juz do domu..
ps: biopsja faktycznie nie byla taka straszna jak mi sie wydawalo ... nie potrzebnie panikowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Przyczajenie
|
jestem już po biopsji, tym razem nie było tak strasznie i boleśnie, doktor był uprzejmy i delikatny powiedział że badanie muszę powtórzyc ponieważ pobrał zbyt mało materiału z 3 guzków a pozostałe nie są zmianami złośliwymi... odetchnęłam z ulgą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Jestem właśnie po usunieciu guzka z lewej piersi. Wykrylam go we wrzesniu podczas badania,bardzo sie przestraszyłam i poszłam z nim do mojego ginekologa. Ginekolog dał mi skierowanie na biopsję. Miałam szczęscie bo bardzo miła pani lekarz przyjęła mnie odrazu. Biopsja nie była az taka straszna,ale bardzo sie bałam,że powie mi,że to rakowe.Odebrałam wyniki i okazało sie że to włókniakogruczolak.Gineko log skierował mnie do szpitala no a tam dali skierowanie i czekałam miesiąc. Dokładnie tydzien temu (15.11) usuneli mi tego guzka.Mialam znieczulenie miejscowe, zabieg nie byl taki straszny bałam się,ale nie potrzebnie.Bardzo miły chirurg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Przyczajenie
|
ja pół roku temu miałam usunięty jeden guzek, był w okolicach sutka i blizna jest na granicy między sutkiem a skórą więc jest praktycznie niewidoczna, przez kilkanaście tygodni stosowałam najtańszą maść z apteki i zauważyłam poprawę ale maść miała brzydki cebulowy zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.