Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-19, 11:48   #691
Fas0lka
Raczkowanie

Dot.: Egzamin na prawo jazdy-pytania,relacje,trzymanie kciuków :) cz.IX

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość
jutro mam pierwszy egzamin:m dleje: boję się masakrycznie dziewczyny powiedzcie mi proszę, czy jak jadę po łuku to muszę włączać kierunki?
Gdy zjedziesz już z górki i będziesz wyjeżdżać z ośrodka to włącz - mi egzaminator się pytał już po oblaniu czemu tego nie robiłam A i powodzenia

Edytowane przez Fas0lka
Czas edycji: 2010-11-19 o 11:49 Powód: dopisano
Fas0lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 16:14   #692
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

No i nie zdałam swojego trzeciego podejścia Oblałam na łuku, dotykając przedniego pachołka.

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 17:00   #693
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
No i nie zdałam swojego trzeciego podejścia Oblałam na łuku, dotykając przedniego pachołka.
Szkoda Ale wiesz co? Z tym do trzech razy sztuka to bujda, czwóreczka, ma większą moc -ja zdałam za czwartym, moja przyjaciółka też, i jeden kolega również, więc coś musi w tym być. Zapisuj się na kolejny egzamin i za czwartym na pewno zdasz. Ps. za 3 podejściem też oblałam na placu - traciłam przedni pachołek... Głowa do góry! Trzymam kciuki za ten czwarty raz

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 18:58   #694
dwudziestolatka
Zakorzenienie

N0 i nie zdałam pierwszy raz testy - idealnie, zero błędów aż byłam dumna z siebie później czekałam na swoją kolej prawie 2 godziny przez okno widziałam jak wracają samochody egzaminacyjne i widziałam, że samochodu nr 2 zawsze po stronie kierującego wysiada egzaminator, więc - wszyscy nie zdawali....Jak go zobaczyłam - nie stary, ale łysawy srogi pan w garniturze, który na twarzy miał wypisane "zniszczę was", to od razu mi się humor popsuł i powiedziałam do TŻ - Boże, żebym tylko z nim nie miała Jak to właśnie w życiu bywa - okazało się, że to jest mój egzaminator. Wsiadłam powiedziałam dzień dobry - on nic tylko od razu proszę dowód, nazywam się tak i tak. Na plac jechał jak narwany do pokazania miałam światła drogowe i płyn chłodniczy - wszystko ok. O dziwo - łuk super, a wcześniej trochę na jazdach miałam z tym problemy. A chodził dookoła samochodu i patrzył prawie na leżąco, czy wszystko ok Górka - extra. Pojechaliśmy na miasto. Z drogi podporządkowanej wyskoczyło mi auto - chciał zahamować, ale ja byłam szybsza na skrzyżowaniu nie zauważyłam, że mam pierwszeństwo, ale z przeciwka samochód miał pierwszeństwo jeszcze przede mną i jechał dość szybko, a ja bałam się, że nie wyrobię przed nim, a on do mnie "no i na co pani czeka?" zestresowałam się jechałam już przez połowę miasta, czułam się świetnie w tym samochodzie, biegi leciutko wchodziły, wszystko extra. Kazał mi nawrócić - ok. Przejazd przez tory - ok. Kazał mi zrobić kopertę, za mną stała karetka i trochę się zestresowałam i najechałam lekko na krawężnik jak chciałam poprawić to powiedział "proszę wrzucić jedynkę i jedziemy stąd" Zabrał mnie por szkołę, gdzie akurat skończyły się lekcje i cały czas musiałam hamować, bo dzieci były na drodze, a on kazał mi zrobić znowu kopertę. Po raz kolejny się zestresowałam, bo za mną jakiś facet w aucie zaczął trąbić tym razem byłam za daleko od krawężnika...Tzn on nawet nie popatrzył na krawężnik, tylko powiedział "widzi pani?pani jest za daleko od tego samochodu przed nami, czy to pani ostatni ruch?"Ja powiedziałam, że chyba już więcej nie mam, ale widzę, że on nic, to cofnęłąm co tyłu i troszkę do przodu, a on "miała pani tylko jeden ruch, wynik egzaminu negatywny" Trochę boli mnie to, że na krawężnik nie popatrzył, a ten samochód przede mną miał skręcone koła i krzywo stał ale co będę się z nim kłócić....zapytał czy chcę kontynuować jazdę, ale ja, że skoro wynik negatywny, to po co mam dalej jechać? Całą drogę do wordu jechał jak wariat i oczywiście było milczenie na koniec powiedział tylko "to tyle z mojej strony"
Stary 2010-11-19, 19:13   #695
sorenta
Zadomowienie

Cytat:
N0 i nie zdałam pierwszy raz testy - idealnie, zero błędów aż byłam dumna z siebie później czekałam na swoją kolej prawie 2 godziny przez okno widziałam jak wracają samochody egzaminacyjne i widziałam, że samochodu nr 2 zawsze po stronie kierującego wysiada egzaminator, więc - wszyscy nie zdawali....Jak go zobaczyłam - nie stary, ale łysawy srogi pan w garniturze, który na twarzy miał wypisane "zniszczę was", to od razu mi się humor popsuł i powiedziałam do TŻ - Boże, żebym tylko z nim nie miała Jak to właśnie w życiu bywa - okazało się, że to jest mój egzaminator. Wsiadłam powiedziałam dzień dobry - on nic tylko od razu proszę dowód, nazywam się tak i tak. Na plac jechał jak narwany do pokazania miałam światła drogowe i płyn chłodniczy - wszystko ok. O dziwo - łuk super, a wcześniej trochę na jazdach miałam z tym problemy. A chodził dookoła samochodu i patrzył prawie na leżąco, czy wszystko ok Górka - extra. Pojechaliśmy na miasto. Z drogi podporządkowanej wyskoczyło mi auto - chciał zahamować, ale ja byłam szybsza na skrzyżowaniu nie zauważyłam, że mam pierwszeństwo, ale z przeciwka samochód miał pierwszeństwo jeszcze przede mną i jechał dość szybko, a ja bałam się, że nie wyrobię przed nim, a on do mnie "no i na co pani czeka?" zestresowałam się jechałam już przez połowę miasta, czułam się świetnie w tym samochodzie, biegi leciutko wchodziły, wszystko extra. Kazał mi nawrócić - ok. Przejazd przez tory - ok. Kazał mi zrobić kopertę, za mną stała karetka i trochę się zestresowałam i najechałam lekko na krawężnik jak chciałam poprawić to powiedział "proszę wrzucić jedynkę i jedziemy stąd" Zabrał mnie por szkołę, gdzie akurat skończyły się lekcje i cały czas musiałam hamować, bo dzieci były na drodze, a on kazał mi zrobić znowu kopertę. Po raz kolejny się zestresowałam, bo za mną jakiś facet w aucie zaczął trąbić tym razem byłam za daleko od krawężnika...Tzn on nawet nie popatrzył na krawężnik, tylko powiedział "widzi pani?pani jest za daleko od tego samochodu przed nami, czy to pani ostatni ruch?"Ja powiedziałam, że chyba już więcej nie mam, ale widzę, że on nic, to cofnęłąm co tyłu i troszkę do przodu, a on "miała pani tylko jeden ruch, wynik egzaminu negatywny" Trochę boli mnie to, że na krawężnik nie popatrzył, a ten samochód przede mną miał skręcone koła i krzywo stał ale co będę się z nim kłócić....zapytał czy chcę kontynuować jazdę, ale ja, że skoro wynik negatywny, to po co mam dalej jechać? Całą drogę do wordu jechał jak wariat i oczywiście było milczenie na koniec powiedział tylko "to tyle z mojej strony"
A to dziad jeden ... Nie przejmuj się , ja pierwszego tez nie zdałam przez francowatość egzaminatorki , troche przez nieuwage moją ale gdyby była normalna to za kontrolke by mnie nie ulała ...
Za drugim razem zdasz
Pamietaj , Ci co zdaja za drugim to najlepsi kierowcy
sorenta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 19:41   #696
kingusiusia
Rozeznanie

Dziewczyny najważniejsze to się nie poddawać!!!

Ja dziś odebrałam prawko już pierwsza jazda zaliczona, ale nie zaliczam jej do udanych...strasznie się stresuję
kingusiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 20:47   #697
melissa89
Wtajemniczenie

dziewczyny może macie jakieś rady jak pozbyć się stresu przed egzaminem?
Stary 2010-11-19, 20:59   #698
paktofonika99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melissa89 Pokaż wiadomość
mi osobiście pomogła czekolada, dużo czekolady
Dawno mnie tu nie było, dziewczyny, powodzenia!
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 21:05   #699
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Szkoda Ale wiesz co? Z tym do trzech razy sztuka to bujda, czwóreczka, ma większą moc -ja zdałam za czwartym, moja przyjaciółka też, i jeden kolega również, więc coś musi w tym być. Zapisuj się na kolejny egzamin i za czwartym na pewno zdasz. Ps. za 3 podejściem też oblałam na placu - traciłam przedni pachołek... Głowa do góry! Trzymam kciuki za ten czwarty raz
Dzięki Mimo wszystko jestem załamana, nie jest łatwo, wątpię we wszystko co robię, ehhh

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2010-11-19, 21:43   #700
jomic
Zakorzenienie

Cytat:
N0 i nie zdałam
powiedziałabym mu dzien dobry 2 razy!!
Ale beznadziejny egzamiantor. No dziad i już.
Następnym razem będzie super.
Cytat:
Dzięki Mimo wszystko jestem załamana, nie jest łatwo, wątpię we wszystko co robię, ehhh
Nie wątp. Dobrze wiesz, że potrafisz i dasz radę. JAk tylko wyjedziesz z tego placu to pokazesz im na co Cię stać

jomic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 12:44   #701
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

Wczoraj 19.11.2010 o godzinie 12:25 zakończyłam egzamin Pierwsze podejście i zaliczone
Na tydzień przed egzaminem nie mogłam spać po nocach, wiecznie śniły mi się znaki, znajomi mieli mnie dośc. Dzień przed trzaskałam testy jak najęta oglądałam filmiki z tras chodziłam i dosłownie płakałam po kątach. Egzamin na 11:00 o 6 już byłam na nogach Śniadanie dosłownie w siebie wmusiłam o 9 miałam jeszcze jazdy i to chyba był przełom Jeździłam dobrze jak nigdy, mój instruktor non stop mnie chwalił. Stres zszedł jak za pomocą czarodziejskiej różdżki Kiedy podjechałam Lką pod PORD spojrzałam i powiedziałam sobie " Nie dam facetowi mnie udupić i popsuć weekendu" Dużo dało mi to że byli ze mną przyjaciele, przed testami wiele nie rozmawialiśmy bo byłam na ostatnią chwilę
Test wynik 0 błędów I czekanie na jazde, siedziałam z przyjaciółmi rozmawialiśmy jakaś muzyczka leciała i usłyszałam magiczne Stwierdzenie Pani K.S proszona do samochodu numer 1. zaczełam się śmiac jak głupia bo kilka dni wcześniej słyszałam kawał którego puentą była właśnie cyfra 1. Do egzaminatora wyszłam wiec śmiejaca się jak nie wiem co
Bałam się ze odbierze to jako ignorancję ale odebrał to zupełnie inaczej Do pokazania miałam płyn chłodniczy i światła drogowe. Na placu na łuku dostałam mocy w momencie w którym podjechałam na drugą kopertę wrzuciłam wsteczny i spojrzałam przed siebie i widziałam swoich przyjaciół którzy trzymają kciuki. To była niesamowita moc łuk górka super później miasto.
Trasa prosta Gdańszczanki może skojarzą z Pordu w prawo później pod bramą, później zawracanie z toruńskiej w toruńską jakieś wymijania pod urzędem skarbowym, łąkową na Długie ogrody a na Długich ogrodach straszne maglowanie dwa razy zawracanie parkowanie skośne i prostopadłe i zawracanie na 3. Raz miałam chwile grozy jak już w czasie powrotu egzaminator mówi do mnie proszę zmienic dynamikę jazdy, troszkę żywiej a ewidentnie widzę że mam ograniczenie do 40 i dalej jade twardo swoim tempem. Jak już okazało się że zdałam powiedział mi że to była specjalna podpucha
Ogólnie egzamin mogę porównac z porodem (chociaż jeszcze nie rodziłam) całkowicie zapomina się o stresie i wszystkim co z nim związane jak dostaje się tą kartkę z pozytywnym rezultatem

Cytat:
Napisane przez melissa89 Pokaż wiadomość
Wiesz co mój kolega powiedział mi tak, wyobraź sobie że jesteś dziennikarką i testujesz samochód, nie wiem jakimi tam jeździsz. A egzaminator to przedstawiciel marki który jedzie z tobą ponieważ ty nie znasz miasta I pokazuje Ci trasę na której najlepiej pretestujesz samochód Mi to bardzo pomogło
Powiedziałabym Ci nie stresuj się, ale wiem że to niemożliwe. Postaraj się zmienic ten stres w stres mobilizujący! I powtarzaj sobie że jesteś dobra dasz rade i będzie dobrze! Wizualizuj sobie już ten moment kiedy masz prawko a nie będzie innego wyjścia!
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 13:15   #702
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorenta Pokaż wiadomość
A to dziad jeden ... Nie przejmuj się , ja pierwszego tez nie zdałam przez francowatość egzaminatorki , troche przez nieuwage moją ale gdyby była normalna to za kontrolke by mnie nie ulała ...
Za drugim razem zdasz
Pamietaj , Ci co zdaja za drugim to najlepsi kierowcy
Cytat:
Napisane przez jomic Pokaż wiadomość
powiedziałabym mu dzien dobry 2 razy!!
Ale beznadziejny egzamiantor. No dziad i już.
Następnym razem będzie super.

dzięki dziewczyny trochę mi było smutno - wiadomo, ale co zrobić ww samochodzie czułam się świetnie boję się, że mogę drugi raz na niego trafić

Cytat:
Napisane przez siokoladka Pokaż wiadomość
Wczoraj 19.11.2010 o godzinie 12:25 zakończyłam egzamin Pierwsze podejście i zaliczone
Na tydzień przed egzaminem nie mogłam spać po nocach, wiecznie śniły mi się znaki, znajomi mieli mnie dośc. Dzień przed trzaskałam testy jak najęta oglądałam filmiki z tras chodziłam i dosłownie płakałam po kątach. Egzamin na 11:00 o 6 już byłam na nogach Śniadanie dosłownie w siebie wmusiłam o 9 miałam jeszcze jazdy i to chyba był przełom Jeździłam dobrze jak nigdy, mój instruktor non stop mnie chwalił. Stres zszedł jak za pomocą czarodziejskiej różdżki Kiedy podjechałam Lką pod PORD spojrzałam i powiedziałam sobie " Nie dam facetowi mnie udupić i popsuć weekendu" Dużo dało mi to że byli ze mną przyjaciele, przed testami wiele nie rozmawialiśmy bo byłam na ostatnią chwilę
Test wynik 0 błędów I czekanie na jazde, siedziałam z przyjaciółmi rozmawialiśmy jakaś muzyczka leciała i usłyszałam magiczne Stwierdzenie Pani K.S proszona do samochodu numer 1. zaczełam się śmiac jak głupia bo kilka dni wcześniej słyszałam kawał którego puentą była właśnie cyfra 1. Do egzaminatora wyszłam wiec śmiejaca się jak nie wiem co
Bałam się ze odbierze to jako ignorancję ale odebrał to zupełnie inaczej Do pokazania miałam płyn chłodniczy i światła drogowe. Na placu na łuku dostałam mocy w momencie w którym podjechałam na drugą kopertę wrzuciłam wsteczny i spojrzałam przed siebie i widziałam swoich przyjaciół którzy trzymają kciuki. To była niesamowita moc łuk górka super później miasto.
Trasa prosta Gdańszczanki może skojarzą z Pordu w prawo później pod bramą, później zawracanie z toruńskiej w toruńską jakieś wymijania pod urzędem skarbowym, łąkową na Długie ogrody a na Długich ogrodach straszne maglowanie dwa razy zawracanie parkowanie skośne i prostopadłe i zawracanie na 3. Raz miałam chwile grozy jak już w czasie powrotu egzaminator mówi do mnie proszę zmienic dynamikę jazdy, troszkę żywiej a ewidentnie widzę że mam ograniczenie do 40 i dalej jade twardo swoim tempem. Jak już okazało się że zdałam powiedział mi że to była specjalna podpucha
Ogólnie egzamin mogę porównac z porodem (chociaż jeszcze nie rodziłam) całkowicie zapomina się o stresie i wszystkim co z nim związane jak dostaje się tą kartkę z pozytywnym rezultatem

!
zazdroszczę i gratuluję
Stary 2010-11-20, 16:01   #703
chryja_bez_ryja
BAN stały

Cytat:

Wiesz co mój kolega powiedział mi tak, wyobraź sobie że jesteś dziennikarką i testujesz samochód, nie wiem jakimi tam jeździsz. A egzaminator to przedstawiciel marki który jedzie z tobą ponieważ ty nie znasz miasta I pokazuje Ci trasę na której najlepiej pretestujesz samochód Mi to bardzo pomogło
Powiedziałabym Ci nie stresuj się, ale wiem że to niemożliwe. Postaraj się zmienic ten stres w stres mobilizujący! I powtarzaj sobie że jesteś dobra dasz rade i będzie dobrze! Wizualizuj sobie już ten moment kiedy masz prawko a nie będzie innego wyjścia!
z tego co pamietam to pisalas ze na poczatku pazdziernika masz miec egzamin
Cytat:
Dzień sądu ostatecznego 1 października godzina 11:00

Edytowane przez chryja_bez_ryja
Czas edycji: 2010-11-20 o 16:08
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 16:17   #704
siokoladka
Zakorzenienie

GG do siokoladka

A no masz rację chryja_bez_ryja Taki miałam pierwszy premierowy termin. Jednak z przyczyn których tu ujawniać nie muszę egzamin musiałam przesunąć
siokoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 19:16   #705
chryja_bez_ryja
BAN stały

to gratuluję!
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-20, 20:49   #706
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczyny,a ja jechalam dzis pierwszy raz sama
TŻ sie bal,ale dal autko

i taka rada ode mnie: nie poddawajcie się,za dużo włożyłyscie serce,pieniedzy,nerwow,ze by zakonczyc to po którymś tam nie zdanym egzaminem, ja jestem z wami i 3mam kciuki

Gratuluję wszystkim,które zdały, i trzymam kciuki za wszystkie zdające
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:51   #707
anusiakk_kk
Zadomowienie

gratuluje dziewczyny!!
dwudziestolatka tez miałam z bucem powiedzialam mu tez 2 razy dziendobry a ten nic to niech sie wali ;]]
za 2 razem napewno ci sie uda ja te k myslalam gdy czekalam w srodku wordu bo tam ludzie umawiali sobie egzaminy w grudniu po 6 grudnia!! to juz od razu pomyslalam ze nie to musi byc drugie i ostatnie podejscie bo az tyle to ja czekac nie bede
i poszło ok
nie martw sie !! nastepnym razem trafi ci sie fajny egzaminator
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:25   #708
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
gratuluje dziewczyny!!
dwudziestolatka tez miałam z bucem powiedzialam mu tez 2 razy dziendobry a ten nic to niech sie wali ;]]
za 2 razem napewno ci sie uda ja te k myslalam gdy czekalam w srodku wordu bo tam ludzie umawiali sobie egzaminy w grudniu po 6 grudnia!! to juz od razu pomyslalam ze nie to musi byc drugie i ostatnie podejscie bo az tyle to ja czekac nie bede
i poszło ok
nie martw sie !! nastepnym razem trafi ci sie fajny egzaminator
dzięki mam tylko nadzieję, że trafię ponownie na tego samego liczę na NORMALNEGO pana egzaminującego
Stary 2010-11-21, 09:20   #709
urojona
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Pewnie nikt mnie już tutaj nie pamięta, bo ostatni raz pisałam po 3 oblanym egzaminie chyba - czyli we wrześniu Tym razem przychodzę z dobrą nowiną 4 serio jest szczęśliwa - zdałam!

Wiem, że takie opisy są przydatne dla tych które jeszcze się męczą więc opowiem conieco

Po 3 porażkach (2 razy nie wyjechałam z łuku, raz oblałam tuż za ośrodkiem ) nadzieje były coraz mniejsze. Konieczność wykupienia 5 godzin jazd mnie dobiła, ale zmieniłam instruktora i szkołę (!) i lepiej trafić nie mogłam. Podczas tych 5 godzin czułam się pewniej za kółkiem niż kiedykolwiek wcześniej, mimo, że niczego nowego się nie nauczyłam - ot taki wpływ chyba cudownego instruktora
18 listopad, godzina 6:15 - ostatnia godzina jazdy. Ciemno, zimno, biegunka ze stresu a dzień wcześniej zaczęłam brać antybiotyk No ale jedziemy, stres odpuścił. Egzamin o 7:30. 20 minut czekałam na swoją kolej, byłam pewna, że nic z tego nie wyjdzie. Poszłam na plac, patrzę - jakiś całkiem sympatycznie wyglądający gość i samochód nr 13 Do pokazania poziom oleju i światła cofania. Żeby było śmieszniej przy otwieraniu maski jeszcze w samochodzie odpadł mi ten przycisk, który trzeba pociągnąć Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać. Po pokazaniu co trzeba wręcz trzasnęłam maską... Nie wiem jakim cudem, ale egzaminator patrzył na mnie z przerażeniem, zapytał co zrobiłam i poleciał otworzyć maskę jeszcze raz - sprawdzał czy wszystko ok Kolej na łuk - tego się bałam najbardziej. Mam nadzieję, że nikt nie ogląda nagrań z kamer, bo na początku odetchnęłam głęboko i sama do siebie powiedziałam "tylko tego nie spieprz" I poszło idealnie! Z górki za pierwszym razem się stoczyłam... potem się okazało, że biegu nie włączyłam No i miasto... skupiłam się jak tylko umiałam, po jakiś 15 minutach nawet sobie z egzaminatorem zaczęłam rozmawiać Jeździłam głównie po małych i ciasnych uliczkach, ku mojemu zaskoczeniu nawet do centrum mi nie kazał jechać. Po drodze wszystko co najgorsze Staruszek na rowerze za którym się wlekłam, pieszy przebiegający mi przez ulicę, roboty drogowe (takie, których godzinę wcześniej nie było) - pan w żółtej kamizelce najpierw mi machał, że mam stać a potem, że jechać Ale udało się! Ta radość gdy wracałam do wordu, to zaskoczenie, że jedynym błędem było ruszanie z ręcznego za 1 razem... Jeździłam 30 minut.

Więc dziewczyny, nie poddawać się! Ja myślałam, że nigdy nie zdam, za bardzo się denerwowałam... Ba, myślałam, że obleję i planowałam zacząć wizyty u psychologa

Przepraszam, że się tak rozpisałam ale może faktycznie kogoś to podniesie na duchu
Stary 2010-11-21, 10:50   #710
mrytka
Wtajemniczenie

Urojona, gratulacje!
Jak czytam przebieg Twojego egzaminu to przypomina mi się trochę mój, też nie byłam w centrum, też ktoś mi przebiegał przez ulicę i też wlekłam się za staruszką jadącą na rowerze Ja wtedy się wahałam czy ją mijać bo jechałam po jednokierunkowej, ale że ulica nie była bardzo szeroka, a pani jechała kiwając się na boki darowałam sobie mijanie, bo bałam się, że ja zacznę ją mijać a ona się kiwnie w moją stronę i metra odległości od niej nie będzie i w głowie sobie ułożyłam odpowiedź na pytanie dlaczego nie mijam, ale nie zapytał się mnie nawet

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 10:58   #711
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrytka Pokaż wiadomość
Urojona, gratulacje!
Jak czytam przebieg Twojego egzaminu to przypomina mi się trochę mój, też nie byłam w centrum, też ktoś mi przebiegał przez ulicę i też wlekłam się za staruszką jadącą na rowerze Ja wtedy się wahałam czy ją mijać bo jechałam po jednokierunkowej, ale że ulica nie była bardzo szeroka, a pani jechała kiwając się na boki darowałam sobie mijanie, bo bałam się, że ja zacznę ją mijać a ona się kiwnie w moją stronę i metra odległości od niej nie będzie i w głowie sobie ułożyłam odpowiedź na pytanie dlaczego nie mijam, ale nie zapytał się mnie nawet
Dziękuję Ja nie miałam nawet okazji jej wyminąć, dwukierunkowa (przy mojej szkole zresztą ), co chwilę coś jechało - i dobrze
Stary 2010-11-21, 11:05   #712
wyszukiwarka
Zadomowienie

dziewczyny gratuluje wam serdecznie! ja mam termin na 3.12.2010r. o godz. 9.30 czwarte podejscie...masakra.. nie wiem co to bedzie,juz mnie brzuch zaczyna bolec na sama mysl... czy ktos tez ma termin na 3.12?
Stary 2010-11-21, 12:45   #713
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
Kochana strasznie ci wspolczuje, bufony egzaminatorze to dodatkowy stres. Ale powiedz mi jaka on ci kazal robic koperte?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
, no musi sie udac nastepnym razem. A moze egzamin w piatek to zly pomysl, nie myslalas o innym dniu?
mala zmiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 14:08   #714
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez mala zmiana Pokaż wiadomość
, no musi sie udac nastepnym razem. A moze egzamin w piatek to zly pomysl, nie myslalas o innym dniu?
Piątki mam wolne od uczelni, także najlepiej mi to pasuje, ale jak teraz nie zdam, to pomyślę nad innym dniem, tylko wtedy w grę wchodzą jedynie godziny popołudniowe.

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2010-11-21, 14:48   #715
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana strasznie ci wspolczuje, bufony egzaminatorze to dodatkowy stres. Ale powiedz mi jaka on ci kazal robic koperte?
parkowanie tyłem między dwoma samochodami....
Stary 2010-11-21, 15:03   #716
mala zmiana
Rozeznanie

Cytat:
parkowanie tyłem między dwoma samochodami....
Aha, w sieradzu nie byo takiego parkowania, znaczy sie jak ktos dobrze zrobi luk to podobno sie nie msza egzaminatorzy bo widza ze sie umie jezdzic tylem, z drugiej strony ja nie umi parkowac tylem np pod sl;epem, zawsze przodem staje a pozniej krece lbem zeby wyjechac
mala zmiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 15:08   #717
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, w sieradzu nie byo takiego parkowania, znaczy sie jak ktos dobrze zrobi luk to podobno sie nie msza egzaminatorzy bo widza ze sie umie jezdzic tylem, z drugiej strony ja nie umi parkowac tylem np pod sl;epem, zawsze przodem staje a pozniej krece lbem zeby wyjechac
mi zawsze wychodziło to parkowanie...może nie idealnie, ale do przyjęcia jak mówił mi instruktor...a na egzaminie pierwszym razem delikatnie uderzyłam w krawężnik pózniej już lepiej było, samochód spokojnie obok mnie przejechał, ale jako, że samochód przede mną był bliżej krawężnika, szanowny pan egzaminator powiedział, że nie jest to do przyjęcia....szkoda, że ten samochód przed nami miał koła skręcone i stał krzywo, ale byłam tak zestresowana, że nie mogłam nic z siebie wydusić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-21, 15:22   #718
eyo
Zakorzenienie

pisałam tutaj jakiś czas temu ale skoro termin mam to się dopiszę ;P
w zeszły poniedziałek zdałam teorię, we wtorek o 10:30 godzina sądu ostatecznego w łodzi na maratnskiej

Cytat:
nie nauczyli cię na kursie parkowania równoległego tyłem?
a co do egzaminu - jazda tyłem po łuku nie ma nic a nic wspólnego z techniką takiego parkowania (poza sama jazda tyłem, ale jazda tyłem po prostej a takie zaparkowanie to dwie różne bajki), egzaminator może sobie wybrać jakie parkowanie da więc raczej się po prostu nie trafiło

Cytat:
mi zawsze wychodziło to parkowanie...może nie idealnie, ale do przyjęcia jak mówił mi instruktor...a na egzaminie pierwszym razem delikatnie uderzyłam w krawężnik pózniej już lepiej było, samochód spokojnie obok mnie przejechał, ale jako, że samochód przede mną był bliżej krawężnika, szanowny pan egzaminator powiedział, że nie jest to do przyjęcia....szkoda, że ten samochód przed nami miał koła skręcone i stał krzywo, ale byłam tak zestresowana, że nie mogłam nic z siebie wydusić
strasznie czepialski egzaminator ci się trafił.. no to dotkniecie to jeszcze rozumiem bo tylnim kołem nie można ale chyba aż tak daleko od auta przed sobą nie stałaś żeby się musiał czepiać...

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-11-21 o 15:24
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 15:31   #719
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
pisałam tutaj jakiś czas temu ale skoro termin mam to się dopiszę ;P
w zeszły poniedziałek zdałam teorię, we wtorek o 10:30 godzina sądu ostatecznego w łodzi na maratnskiej

nie nauczyli cię na kursie parkowania równoległego tyłem?
a co do egzaminu - jazda tyłem po łuku nie ma nic a nic wspólnego z techniką takiego parkowania (poza sama jazda tyłem, ale jazda tyłem po prostej a takie zaparkowanie to dwie różne bajki), egzaminator może sobie wybrać jakie parkowanie da więc raczej się po prostu nie trafiło

strasznie czepialski egzaminator ci się trafił.. no to dotkniecie to jeszcze rozumiem bo tylnim kołem nie można ale chyba aż tak daleko od auta przed sobą nie stałaś żeby się musiał czepiać...
Powodzenia

Co do parkowania równoległego i jazdy na łuku - i mówię to z perspektywy osoby posiadającej pół roku prawo jazdy i jeżdżącej po mieście prawie codziennie - faktycznie na prawie jazdy, jak się uczy łuku na tzw "blondynkę" czyli typu po pół minucie skręć kierownicę o 45 stopni to nie ma to nic wspólnego z techniką parkowania równoległego tyłem. Jednak jeśli ktoś został prawidłowo nauczony łuku - czyli nauczony korzystać z lusterek i tylnej szyby, będzie mu o wiele łatwiej to parkowanie zrobić. Bo na tym parkowanie tyłem polega - na koordynacji ruchów kierownicą z obserwacją lusterek i tylnej szyby.

Ja też "walnęłam" na egzaminie, chyba nawet w krawężnik, ale była zima i zaspy, więc do dzisiaj nie wiem, w co walnęłam - egzaminatorka nic nie powiedziała.
Stary 2010-11-21, 15:36   #720
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość

i bardzo nieprzyjemny w czasie jazdy próbowałam sobie wyobrazić, że go tam nie ma bo i tak całą drogę było milczenie... ale nie dał o sobie zapmnieć nie stałam aż tak daleko, bo to była bardzo wąska uliczka a samochód przejeżdżajacy obok spokojnie się zmieścił

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też "walnęłam" na egzaminie, chyba nawet w krawężnik, ale była zima i zaspy, więc do dzisiaj nie wiem, w co walnęłam - egzaminatorka nic nie powiedziała.
ja tylko "musnęłam" krawężnik, ale jako że za nami stała karetka kazał mi szybko jechać dalej...

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości