|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
Wszystko byłoby dobrze, gdybym nie miała uczucia, że nie mogę zrobić na tyle głębokiego wdechu, na ile potrzebuję i gdyby moje serce nie robiło tylu "pustych kursów".
Wspominanie tamtego lipca działa jak zimny okład na gorączkę. A kiedy nie mogę złapać tchu, myślę o tamtych nocach, kiedy nie mogliśmy spać z gorąca, a na Twojej nagiej piersi znajdowałam miejsce, żeby położyć rozpalony policzek. Można znieść wszystko w ciszy, ale kiedy otworzy się usta, żeby zdradzić chociaż jedno słowo z nieskończoności myśli, z gardła wydrze się tylko wrzask, od którego pęka szkło. Jestem zmęczona. Przewijają się ludzie, rozmowy. Litery skaczą przed oczami. Nocą lampka rozgrzewa zimne powietrze i świeci na kartki książek. Chowam twarz w bladych dłoniach. Coś się kończy. A na miejsce tego czegoś przyjdzie pustka. Boję się ciszy. „W czarnej asyście koronek Pewnym krokiem ruszyła w jego stronę Nad nimi chłodny wentylatora szmer Na ustach szminka w kolorze bloody girl W pokoju tylko ona i on Zapach burbonu i nagły z nieba grom Nawet przez chwilę nie zadrżała jej dłoń Sześć milimetrów przeszyło jego skroń” The Cuts, "Pokój na jedną noc".
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
śmiejcie się
![]() jednak bez Was nie da się żyć, to po prostu nałóg. dziękuję za wszystko <3 forever and ever. '' już nie włączam dźwięku w telefonie przed snem
by słyszeć czy dzwonisz. nie pochłaniam tabliczki czekolady i nie snuję marzeń o tym jak przepraszasz mnie na kolanach. choroba zwana miłością przechodzi. i tu siedemnasta litera polskiego alfabetu wcale nie oznacza miłości, czy twojego imienia. tu oznacza m e l a n ż o w a n i e, nic więcej. więc nie szukaj ukrytego sensu w moim ' m. ♥ ' w opisie. i te głupie buziaczki w opisach, które mają wywołać we mnie zazdrość. wiesz co u mnie wywołują? napad niekontrolowanego śmiechu. zło w swoim kuszącym aspekcie jest fascynujące. '' milczenie, którego nigdy miało nie być. do you think about me ? interpretuj mnie jak chcesz. |
|
|
|
#1473 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
♥ moje uszy ogłuchły na Twoje kocham Cię. moje wszystko z braku Ciebie zapomniało o Tobie. gdybym tak biologię potrafiła zapamiętać tak dobrze jak każdy szczegół związany z Tobą. moje usta już dawno wyschły z braku Twoich ust. Twoje kocham Cię już mi nie smakuje.
remont w duszy, remont w życiu, remont w sercu. [by patrysiowa zapominam o Tobie,a moją jedyną miłością jest czekolada. formspring Edytowane przez unpredictablegirl Czas edycji: 2010-11-21 o 18:45 |
|||||
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez boundlessly Czas edycji: 2010-11-21 o 18:47 |
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
Krzyczała o pomoc, ale nikt nie słyszał. Widzisz tego anioła, diable? On tęskni. Mówią, że nadzieja umiera ostatnia. A co, jeśli właśnie to zrobiła? Litości. Nieśmiałość to żadna wymówka. Kto by pomyślał, że w końcu mnie zauważysz? Jak to jest, że nigdy z Tobą nie spałam, a nie mogę bez Ciebie zasnąć? Widocznie byłam za blisko, by zwrócić Twoją uwagę.
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
brak weny, wróć.! i zapomnieć o tobie, to moje tegoroczne życzenie świąteczne. pamiętaj, ja pierwsza zaklaszcze, kiedy się sparzysz, bo to ci się należy./ 'bo mam nadzieję, że kiedyś moje uczucie do ciebie odleci tak - jak jesienne liście porywane przez wiatr.' nie długo święta, moje kochane.!!
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
niczego_po_trochu - bierz maleńka ![]() to takie dziwne, że cię kiedyś nie znałam. a jeszcze dziwniejsze, że ty nie znałeś mnie. *** to dziwne uczucie... jakby każda komórka ciała doznawała szoku. budziła się. krzyczała. a potem natychmiast wracała do normy.
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Naughty - ciesze się , że się podoba .
anielkaa , czochrajb - okradłam . '' jesteś kimś wyjątkowym . i nie pytaj dlaczego.. Odwraca się do mnie z uśmiechem. Jak on się ładnie uśmiecha - prosto w moje serce... czuła każde słowo w sobie. czy to nie dziwne? każde słowo tak mocno przenikało do serca i wpadało do niego z przerażającą siłą, że chciało się krzyczeć z bólu..I przez głowę przemknęła jej myśl, że może kocha Go za bardzo... '' |
|
|
|
#1479 |
|
Raczkowanie
|
za mało odwagi by czasem wprost coś powiedzieć. emocjonalnie zepsuta. 'czasami mam wrażenie, że prędzej od Ciebie, krzesło zacznie coś do mnie czuć.' dzięki tobie cały ten syf zmienił się w bajkę. take my hand and hold it tight. a nocą słyszę myśli tak starannie tłumione za dnia... w końcu nie wytrzymam, pójdę pod twoje okno i zacznę krzyczeć jak bardzo cię kocham. i jeszcze czasem mi cię brakuje. 'z biegiem czasu zmieniam tok myślenia, tusz do rzęs i światopogląd.'
|
|
#1480 |
|
dream big
|
dziękuję
![]() *podobasz mi się, osładzasz mnie, podnosisz mnie. *każdy Twój pocałunek jest idealny. *Twoja miłość spadła z nieba. *dziś wyszłam z łóżka marzeń, w którym spałeś Ty. *ukradnę Twój oddech.
|
|
#1481 |
|
Raczkowanie
|
latin otojest m o n so_steadfast naiwna0 grise wreeednia naught_ ratatamm Toogether93 siatkaara cherry pie rumuneczkaxd marikab Christerine paralogiczna Uwielbiam was
<3"Nie chce Cię krzywdzić"- dobry żart żart hahahahha XD No tak bo ty mnie doszczętnie skrzywdziłeś "Ideałem nie jestem! A po co mam być?! "Nie chcę być kolejną miniaturką do kolekcji podkrążone oczy, blada cera to nie moje ciało jest chore tylko wnętrze,Jest puste. Puste, bo za bardzo się boje żyć, żyć dalej. boisz się ciemności? Nie, raczej braku światła "jeśli możesz czemuś nadać nazwę, przestaje być takie straszne ludzie boją się tego czego nie znają" kładę się na poduszkę przynajmniej ona milczy i nie narzeka na moje zachowanie. Poduszka to bardzo miła rzecz uświadomiłam sobie że po tobie płakałam tak samo jak za Zgredkiem który umarł wHarrym Potterze ;(
Czy jeśli zniknie coś, o czym nie wiedzieliśmy, że to mamy, tęsknimy za tym? (uczucie) Edytowane przez niczego_po_trochu Czas edycji: 2010-11-21 o 19:47 |
|
|
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, za pamięć.
Chwila w której, uczucia zaczynają Ci się, wymykać z pod kontroli, oznacza, że powinieneś uciekać, używając wyjścia ewakuacyjnego. Po gorszym zawsze przychodzi lepsze... i na odwrót. Pieprz ich. Kompletnie. Nie potrzebujesz ich. Jesteś najfajniejszą laską na tej półkuli. Pieprz ich. Pieprz ich. Pieprz ich. Poważnie. Nie możesz pozwolić, żeby takie dupki rządziły twoim życiem. Leczenie się z miłości jest gorsze od leczenia grypy, wiesz ? Choć w jednym i drugim przypadku powikłania dotykają serca.
|
#1483 |
|
Raczkowanie
|
a ja wchodzę w świąteczny klimat i mam
last christmas i gave you my heart but the very next day you gave it away! |
|
|
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
kontrastowa0, grise, niczego_po_trochu & patrysiowa_ - dzięki Wam i dla Was tutaj jestem.
Nigdy nie zdarzyło mi się pomyśleć o Tobie w czasie przeszłym. Lepiej smakujesz mi codziennie przy śniadaniu. Przyłapał mnie na pocałunkach w czasie własnego snu. Już nie chcę mieć kogoś obok siebie. Wiem, że kiedyś będę musiała się pożegnać. Twoje kłamstwa zatkały mi uszy. Nie słyszę prawdy. Nie chcę. A gdy przestanę Cię kochać, gwiazdy będę zbierać, jak z Tobą latem maki.
|
#1485 |
|
Przyczajenie
|
... i niezmiennie wciąż się zmienia.
Edytowane przez Lejdi Marmolada Czas edycji: 2010-11-21 o 19:48 |
|
|
|
#1486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naughty, rumuneczkaxd- dziękuję bardzo aż nie chce się stąd wychodzić... nie wiem jak mam żyć. wszystko co robię jest złe. staczam się. dotykam dna. sięgam rozpaczy i umieram. znikam.
właśnie wtedy gdy najgłośniej krzyczysz do Niego `wróć !` , on odchodzi na zawsze . powiedziałabym Ci parę słów ale ty nie chcesz ich słuchać , a ja nie chcę ich wypowiadać . zainspirowana pierdo.loną miłością bez odwzajemnienia .
Największe przekleństwo jakie mnie spotkało? Blondyn o niebieskich oczach z ujmującym uśmiechem. ♥ by siatkaara Edytowane przez czochrajb Czas edycji: 2010-11-21 o 20:22 |
|
|
|
|
#1487 |
|
Gość
|
Najprawdopodobniej nigdy nie dowiesz się jak boli gdy patrzysz.
|
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
caroline060 - jak dla mnie - najlepsza z udzielających się
![]() * * * jest XXI wiek, ludzie bezimienni umierają na ulicy, mamy przepełnione szpitale i nie uleczone choroby. myślisz, że świat przejmuje się twoim złamanym sercem? pieprzyć to, kupimy klucz do nieba. this is how we become a legend oto jak staliśmy się legendą są słowa, których nie wypowiedzą usta, są myśli nieuczesane są też uczucia, o których strach śnić niech tylko spadnie śnieg, ulepię bałwana, nazwę go twoim imieniem i będę patrzeć jak się topi.
Idź ty lepiej, koziołeczku szukać swego Pacanowa. Edytowane przez Kochanaa Czas edycji: 2010-11-21 o 20:53 |
|
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
jestem tu i teraz.
dla nikogo. tylko dla Ciebie. rusz się i zdobądź mnie ! Mój Boże, to takie piękne jak on się uśmiecha. znowu się spotykamy. znowu pełne bólu spojrzenia. znowu resztki niespełnionych marzeń. znowu wyrzucone w otchłań nicości wspomnienia. znowu nie mówimy sobie `cześć`. znów odchodzimy jakby nic się nie stało. gdybym znalazła przycisk `wstecz` w moim życiu , byłoby o wiele łatwiej. Krzycz dziewczyno, krzycz. i tak nikt Cię nie usłyszy . na końcu każdego tunelu znajduje się światło. mój chyba się zawalił.
Największe przekleństwo jakie mnie spotkało? Blondyn o niebieskich oczach z ujmującym uśmiechem. ♥ by siatkaara Edytowane przez czochrajb Czas edycji: 2010-11-22 o 15:51 |
|
|
|
#1490 |
|
Raczkowanie
|
I zawsze będziesz dla mnie ważny - ze względu na przeszłość.
Bo wiesz, nieważne czy to prawdziwa miłość, szalone zakochanie, totalne złudzenie, czy moglibyście być razem do końca życia, czy tylko przez dziesięć minut- boli tak samo, kiedy ktoś ci to odbiera. Bo tak samo umiera nadzieja. A nadzieja jest zawsze prawdziwa. |
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
kręcisz z nim? kręcić to ja mogę mojej babci bawełnę na włóczkę na bawełniane skarpety.
dziefcyny, będziemy kolejnymi Tap Madl ! nikt nie jest tak mądry, żeby nie mógł dostać taboretem w ryj. Nawet Ty, kochanie. chciałabym mieć twój uśmiech w portfelu <3 -czemu się tak uśmiechasz? -bo mam powód do szczęścia! -jaki? -zaczyna się na 'T', kończy na 'Y' ♥ a kiedy się uśmiechasz , po prostu świruję ♥ ps. nikogo nie można porównać z Tobą ♥ Ale ty zawsze będziesz moim bohaterem nawet jeśli postradałeś zmysły. <3 ![]() ![]() :pro si:![]() ![]() : prosi:![]() :pros i:![]() ![]() :p rosi:![]()
|
|
#1492 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że magia nie istnieje. Gdyby istniała, może magicznie byś się we mnie zakochał. I am just a little bit more confused, than I was before. /jestem tylko trochę bardziej zdezorientowana niż przedtem/ To ty będziesz się spowiadał za zabicie mojego serca. Przecież nie ma ludzi idealnych, trzeba wybierać w tym co jest. Ty się uśmiechasz a ja czuję jak mi serce płonie, dosłownie staje w płomieniach. Chciałabym żeby kiedyś żałował, że mógł mnie mieć a nie miał. Miłość jest trochę jak choroba - przychodzi kiedy najmniej się tego spodziewasz.
Edytowane przez avocadowa Czas edycji: 2010-11-21 o 21:07 |
|
|
|
#1493 |
|
Rozeznanie
|
♥
i aż strach pomyśleć co się stanie gdy jej myśli i marzenia się urzeczywistnią. totalnie oszalałam teraz tylko potrzebny szaleniec do towarzystwa by podzielał ze mną ten stan. poniekąd to mi wystarcza. obudzi się we mnie geniusz, pochłonie całą wiedzę i zda na oceny zadowalające by w weekend spełnić własne marzenia silniejsze od lenistwa, rozumiesz? ich trzech to nic w porównaniu z Nim jednym. wiara i nadzieja z czasem odejdą wiem, ale na razie nie zamierzam sobie zatruwać tym myśli. czuje się jak wtedy gdy miałam pięć lat i bujałam się najwyżej jak potrafiłam, a słońce mnie oślepiało i właśnie wtedy zamykałam oczy ciesząc się jak pod powiekami zmieniały się barwy. ot tak przypadkiem Cię spotkać i pocałować.
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
dawno mnie nie było - wybaczcie. problemy w domu
itp. muszę nadrobić.+ brak weny. ;/ ____ ' i znowu głowa pęka od wspomnień.. ' proszę, nie mów, że Ci zależy. tak cholernie Cię nienawidzę. - gdy go widzę czuję w środku jakieś dziwne uczucie.. - to miłość, słonko. ![]() - nie. to coś pomiędzy 'nienawidzę', a 'bardzo mocno nienawidzę' ![]() ( rozmowa z koleżanką xd )
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
Ciap !
Wróciłam, kradłam, dziękowałam za pamięć i nadrabiałam. Ułożyłam sobie życie i nadal mi się ono nie podoba więc jesteście zmuszone czytać wieeelkie dawki mojej ironii. Moje życie to szlaczek, najtrudniej jednaj jest narysować prostą równoległą do osi czasu, po której stąpam. Herezji, konformizmowi, chamstwu, prostactwu i głupocie permanentnej stanowcze NIE -.- Byłam z facetami, którzy chcieli wywołać u mnie miłość. Miłości nauczył mnie ktoś, kto nie potrafi kochać. 'i parcie na szkło ma tylko moje zdjęcie w antyramie' I pomimo, ze wiem, ze nie będę Twoja mam świadomość, że żadnej nie będziesz pragnął bardziej. Najbardziej niepoprawny ideał... Oby jak najmniej zakrętów przed metą. Niczego już nie pragnę. To bywa niebezpieczne muszę uważać i zapomnieć. Umiem, ale kompletnie tego nie chcę.
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
'Wzięła głęboki oddech, jakby chciała Go ponownie do siebie przyciągnąć.' 'Czasami patrzysz na mnie tak jakby Ci zależało,wtedy widzę w Tobie chłopaka w którym się zakochałam.Mimo wszystko udaje że mi nie zależy,bo tak jest łatwiej.' 'Nie warto się szykować na spotkanie z miłością, ona i tak przyjdzie, kiedy ty będziesz miała worki pod oczami po nieprzespanej nocy, zapomnisz się pomalować i uczesać, będziesz ubrana w stare trampki i wytarte na kolanach ulubione jeansy. Jednym słowem, wtedy kiedy najmniej będziesz się jej spodziewać.' 'Uwielbiałam się z tobą droczyć, potem musieliśmy się ładnie przeprosić .' 'Może nadszedł już czas by pogodzić się z faktem, że nawzajem robimy sobie w głowie niepotrzebny burdel i po prostu się pożegnać?' 'On zdawał się mocno zauroczyć, zawsze kiedy ją mijał starał się patrzeć prosto w oczy, szukał kontaktu niekiedy z rozpaczy i wtedy zdał sobie sprawę ile ona dla niego znaczy. Ona musiała się zauroczyć, ale zawsze odwracała wzrok, kiedy patrzył jej w oczy. Chciała dać mu znak i wyrazić wszystko, ale zawsze rezygnowała, kiedy on stał blisko.' 'W ciągu dnia, kradnę miliony Twoich spojrzeń i miliony pocałunków. I chcę robić to dalej.' 'Wrócić do momentu kiedy wszystkie problemy rozwiązywaliśmy razem' 'za bardzo wrażliwa za mało twarda dziecinnie naiwna głupio uparta' 'To takie pozbawione sensu, po tym wszystkim, zachwycać się Twoją osobą.' 'Nigdy więcej nie zaufam, nie uwierzę. Nie pozwolę, żeby czyjeś słowa i czyny miały wpływ na moje życie. Nawet gdybym miała już nigdy nie być szczęśliwa.? '
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym poinformować was iż teraz będe udzielać się bardzo rzadko,
wiem że ogólnie bardzo mało się udzielam ale wzgędnie blokuje mnie coś tam daleko w serduszku, muszę poukładac sobie kilka spraw, zabrać się wreszcie do nauki bo od połowy października nie kiwłam palcem w strone 5 , jestem w plecy o kilka ważnych rzeczy . Nie mówiąc o braku czasu dla przyjaciół . Więc dziewczyny będę udzielać się wtedy gdy nadejdzie długo oczekiwana wena . . . Różne myśli chodziły jej po głowie, pomyślała nawet że nie ważne gdzie byś był, zawsze chciałbyś być przy niej. Nie lubie koperku, ryżu, papierosów i vodki.
Nie lubie cię kochać, rozmawiać z tobą i na ciebie patrzeć. Boże wdrąż to w życie ! Cześć mam na imie Ula mam 17 lat i cię kocham , co ty na to ? Kochać - definicja nieznana . Miłość - autor nieznany . ON - osoby niezidentyfikowano .
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
grise - mój słodki pierniczku <3
patrysiowa - ja też Cię kocham kwiatuszku * <3ratatamm - uwielbiam <3 --- " Przyjaciel łapie pierwszą łzę, ociera drugą, powstrzymuje kolejną. kiedy tęsknie,zamykam powieki i jesteś! "Potem serca cerujemy jak kieszenie i wmawiamy sobie,że miłości nie ma .. zupełnie inaczej jest, jeżeli masz kogoś, kto cię kocha. to ci daje setkę powodów, aby żyć. ja ich nie mam. Dlaczego zawsze się uśmiechasz jak jesteś smutna? -Bo nauczyłam się śmiać, kiedy chce mi się płakać.. - Ale czasami trzeba się wypłakać. Nie można wszystkiego trzymać w sobie. -Ale tak jest łatwiej.. -Łatwiej?! -Przynajmniej nikt nie zadaje zbędnych pytań.. Nikt nie wie... o co chodzi - Twoje oczy i tak wszystko pokazują.. -Ale mało kto potrafi zauważyć, że coś jest nie tak..Teraz przestałam się uśmiechać. I wiesz co? Wcale nie jest łatwiej. Bo łzy mi nie pomagają. I już nie jestem `wiecznie uśmiechniętą` tylko coraz częściej 'wiecznie smutną'. Nauczyłeś mnie na nowo jak płakać... ale nie pokazałeś mi, jak sobie z tym radzić.. Nie chcę już więcej kochać, cierpieć, czekać ani wierzyć w rzeczy, których nie potwierdza życie.. Silę się na obojętność, udaję, że mnie nie interesujesz, nie zadaję pytań, na które bardzo chcę znać odpowiedzi, unikam spotkań, chociaż Twoja twarz jest pierwszą, którą sobie przypominam każdego wieczora i poranka. Tęsknię. Ale nie powiem Ci o tym, bo łudzę się, że któregoś dnia to Ty zrobisz to pierwszy. -a od dziś nie pale, nie jem słodyczy i zakocham się w tym roku. będzie cudownie. cholera jasna, widział ktoś moje papierosy! - krzyknęła sięgając po wielkie ciastko z kremem. " |
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
"...O straconym czasie, o długich rozstaniach Wiem o chwilach złości, smutnych pożegnaniach..."
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
kocham Was
* każdą z osobna!teraz jedynie w nocy, przez sen czuła jego dłonie o oczy na ciele. wiedziała, że jak nie zaryzykuje to nie dowie się jak to będzie. Bała się. Bała się tej śmierdzącej miłości. Byli ze sobą w spokoju, liczy i ukryciu. Tak, byli ze sobą z szczerej miłości. Pewnego razu była na pogrzebie. Zobaczyła kobietę żegnającą swojego ukochanego. Obiecała sobie, że nigdy nie dopuści się bezgranicznej miłości. Poznała jego. Nie widziała poza nim świta. Złamała obietnicę. Obiecuję Ci kawę do łóżka i moje oczy zerkające na Ciebie o każdej porze. ile bym dała, żeby zapomnieć Twoje oczy zerkające na mnie. ----------------------------------- zapominam, a naprawdę jeszcze bardziej się w nim zakochuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Dziubasku
-

<3
"

muszę nadrobić.
.