Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads ) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-21, 12:56   #1051
monikaninoczka
Raczkowanie

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads )

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
monikaioczka ja mam prezencik ale cały srebrny- ciężki dość jest ale wielkością w sam raz. Te z Apartu stare sa bardzo malutkie Prezencik ma chyba 1 cm krawędzi. Mam też gwiazdkę ale nie z YES tylko z Onyxa ona cała jest w cyrkoniach i chyba z 35 zł kosztowała Zobacz w katalogu real zdjęć dałam te zdjęcia
No znalazłam tą gwiazdkę na stronie onyxa. Jest śliczna i tańsza. Jeszcze śnieżynkę chciałabym podobnej wielkości znaleźć. A powiedz mi, karabińczyk jakiej jest wielkości? Wielkości zapięcia YES czy Apart?

Aha i czy ta gwiazdka jest dwustronna? czy tylko jedna strona taka błyszcząca?

Edytowane przez monikaninoczka
Czas edycji: 2010-11-21 o 12:59
monikaninoczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 13:30   #1052
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikaninoczka Pokaż wiadomość
No znalazłam tą gwiazdkę na stronie onyxa. Jest śliczna i tańsza. Jeszcze śnieżynkę chciałabym podobnej wielkości znaleźć. A powiedz mi, karabińczyk jakiej jest wielkości? Wielkości zapięcia YES czy Apart?

Aha i czy ta gwiazdka jest dwustronna? czy tylko jedna strona taka błyszcząca?
Monikaninoczka, ja mam ten prezent czerwony, fotki znajdziesz kilka zdjęć wcześniej i w katalogu ze zdjęciami charmsów Karabińczyk ma niecały centymetr długości, chyba standardowy jak wszystkie z YES'a, na pewno mniejszy od karabińczyków z Apartu. Cały prezent ma 7mm wysokości i ok.1cm długości, no i jest trochę ciężki Ogólnie polecam, to mój pierwszy charm z YES'a, zresztą zamawiany przez internet i jestem z niego zadowolona

A co do gwiazdki i śnieżynki, to one mają chyba tylko z jednej strony cyrkonie, ale nie jestem pewna, VLS ma te dwa charmsy, tak więc może ona Ci pomoże

paulina95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 14:10   #1053
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
Cieszę się że jesteście "za"
Wezmę się za robotę tak szybko jak tylko się da.
Oczywiście najlepiej byłoby taką informację umieścić gdzieś na początku ale się nie da.
Wątek nie jest taki długi wiec zainteresowane dziewczyny na pewno się doszukają
)
Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Jak to się nie da? Stwórz takiego posta, a czesterka skopiuje i wklei do pierwszego posta tutaj .
dokładnie

Zaczal mi sie podobac gorset z Apartu
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 14:16   #1054
monikaninoczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina95 Pokaż wiadomość
Monikaninoczka, ja mam ten prezent czerwony, fotki znajdziesz kilka zdjęć wcześniej i w katalogu ze zdjęciami charmsów Karabińczyk ma niecały centymetr długości, chyba standardowy jak wszystkie z YES'a, na pewno mniejszy od karabińczyków z Apartu. Cały prezent ma 7mm wysokości i ok.1cm długości, no i jest trochę ciężki Ogólnie polecam, to mój pierwszy charm z YES'a, zresztą zamawiany przez internet i jestem z niego zadowolona

A co do gwiazdki i śnieżynki, to one mają chyba tylko z jednej strony cyrkonie, ale nie jestem pewna, VLS ma te dwa charmsy, tak więc może ona Ci pomoże
Hmm no to pozostaje mi tylko jeszcze poczekać na opinię śnieżynki z YES Bo gwiazdka ta z Onyxa jest bardzo ładna i tańsza dużo. Prezent też zapowiada się dobrze

A może macie pomysł, gdzie mogłabym kupić tańszą śnieżynkę? Oczywiście na opinie tej z Yes też czekam

Dzięki dziewczyny

Faktycznie VLS ma tą śnieżynkę z yes. Poczekam, może opowie mi o niej

Czas edycji: 2010-11-21 o 14:47
Stary 2010-11-21, 14:29   #1055
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm no to pozostaje mi tylko jeszcze poczekać na opinię śnieżynki z YES Bo gwiazdka ta z Onyxa jest bardzo ładna i tańsza dużo. Prezent też zapowiada się dobrze

A może macie pomysł, gdzie mogłabym kupić tańszą śnieżynkę? Oczywiście na opinie tej z Yes też czekam

Dzięki dziewczyny

Faktycznie VLS ma tą śnieżynk[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ninoczka/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]ę. Poczekam, może opowie mi o niej
Wiem, że VLS jest z niej bardzo zadowolona. Najpierw miała tą śnieżynkę z Apartu, ale ją oddała, bo jej haczyła o ubrania i jedna cyrkonia jej chyba odpadła i kupiła sobie tą z YES. I pisała, że jest z niej dużo bardziej zadowolona A wiem to, bo sama się jej pytałam o tą śnieżynkę

Stary 2010-11-21, 14:49   #1056
monikaninoczka
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że VLS jest z niej bardzo zadowolona. Najpierw miała tą śnieżynkę z Apartu, ale ją oddała, bo jej haczyła o ubrania i jedna cyrkonia jej chyba odpadła i kupiła sobie tą z YES. I pisała, że jest z niej dużo bardziej zadowolona A wiem to, bo sama się jej pytałam o tą śnieżynkę
I ta z Yes myślisz, że jest większa od tej z apartu? Kurde ta z apartu to okropnie mała i lekka.

A propos cyrkonii... coś często chyba odpadają, szczególnie te z apartu. Bo ja też oddałam do reklamacji moje balerinki z apartu, bo cyrkonia odpadła. I czekam i czekam na zwrot i doczekać się nie mogę. Jak się okaże, że w każdym produkcie te cyrkonie tak odpadają to będę bardzo zła.

Czas edycji: 2010-11-21 o 14:52
Stary 2010-11-21, 14:59   #1057
Filozofka888
Zadomowienie

Podoba mi się takie coś z YES http://www.yes.pl/bizuteria/yes_char...VCL040-AVCL046 planuję niedługo kupić szczupłego pingwinka z Apartu i koniczynkę, z yesa zamówiłam podkówkę
Filozofka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 15:24   #1058
kicia555
Zakorzenienie

Witam wszystkie dziewczyny, fanki jakże kobiecych i bardzo personalnych bransoletek

pierwszą zawieszkę kupiłam w zeszłym roku w okolicach grudnia, kilka dni temu na szczęście na obronę pracy mgr dostałam koniczynkę od TŻ i na tą chwilę jestem spełniona

oto moje skarby
(yes i apart)
zdjęcie z lampą i bez

pozdrawiam

GALAXIA
Istanbul lover

kicia555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 16:03   #1059
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
I ta z Yes myślisz, że jest większa od tej z apartu? Kurde ta z apartu to okropnie mała i lekka.

A propos cyrkonii... coś często chyba odpadają, szczególnie te z apartu. Bo ja też oddałam do reklamacji moje balerinki z apartu, bo cyrkonia odpadła. I czekam i czekam na zwrot i doczekać się nie mogę. Jak się okaże, że w każdym produkcie te cyrkonie tak odpadają to będę bardzo zła.
Myślę, że na pewno jest większa, na każdym zdjęciu wygląda na taką masywną i cięższą, niż ta z Apartu.

A co do cyrkonii, to chyba zależy od egzemplarza, ja mam trzy przywieszki z cyrkoniami właśnie z Apartu od wakacji i jak na razie nie zapowiada się na to, żeby któraś miała wypaść. Może trzeba po prostu mieć szczęście i trafić na taką przywieszkę, z której cyrkonie nie wypadną, nie wiem

Kicia555, ładna ta Twoja bransoletka Jak masz ochotę to odpowiedz na nasze pytania w pierwszym poście

Filozofka888, ładny ten zestaw, chociaż na drugim zdjęciu w pudełeczku to jabłuszko jakoś tak nie bardzo wygląda, ale na pierwszym bardzo łanie się prezentuje A żabka urocza, szkoda, że nie można jej kupić samej jako charmsa do bransoletki

No i widzicie dziewczyny, już się rozkręciły nasze rozmowy o charmsach

Stary 2010-11-21, 16:16   #1060
selena1616
BAN stały

słuchajcie dziewczyny,ja też się zastanawiam nad tymi zawieszkami,ale nie wyobrażam sobie jak miałabym to nosić.Nie przeszkadzają wam te zawieszki jak np. coś piszecie??
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 16:23   #1061
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicia555 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny, fanki jakże kobiecych i bardzo personalnych bransoletek

pierwszą zawieszkę kupiłam w zeszłym roku w okolicach grudnia, kilka dni temu na szczęście na obronę pracy mgr dostałam koniczynkę od TŻ i na tą chwilę jestem spełniona

oto moje skarby
(yes i apart)
zdjęcie z lampą i bez

pozdrawiam
Witamy
Śliczne zawieszki
W wolnej chwili prosimy o porobienie zdjęć każdej zawieszki i wstawienie na wątek zdjeciowy (link w pierwszym poście tego wątku), nawet jeśli zawieszki się powtarzają

Tak a'propo zdjęć, w tym tygodniu dostanę aparat naprawiony więc dodam wreszcie tam swoją całą kolekcję

Cytat:
No i widzicie dziewczyny, już się rozkręciły nasze rozmowy o charmsach
Właśnie przybyła nam dziś kolejna zawieszkomaniaczka
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 16:37   #1062
Chantell
Rozeznanie

podoba Wam się ten piesek?
http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod2846_0_m.jpg
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,30,2846
Chantell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 16:41   #1063
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena1616 Pokaż wiadomość
słuchajcie dziewczyny,ja też się zastanawiam nad tymi zawieszkami,ale nie wyobrażam sobie jak miałabym to nosić.Nie przeszkadzają wam te zawieszki jak np. coś piszecie??
Selena1616 (uwielbiam imię Selena) jeżeli już nosi się jakiś czas takie bransoletki, to się człowiek przyzwyczaja i już mu nie przeszkadzają Ja na początku zawsze się bałam, żeby gdzieś nie puknąć tą bransoletką i myślałam, że jak coś piszę i ona czasem tak puknie w ławkę, to wszyscy to słyszą, ale teraz nie przywiązuje już do tego takiej uwagi. Poza tym, to bransoletki z charmsami są trochę luźniejsze zazwyczaj i się przesuwają na ręku, więc jak się coś pisze to zawsze można ją posunąć na ręku tak, żeby nie przeszkadzała Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, także jak Ci się taki rodzaj biżuterii podoba, to kupuj i się nie przejmuj Ale ja Cię na siłę nie namawiam, żeby później nie było na mnie

Chantell, ładniutki jest, ale mi bardziej się podoba ten z YES'a: http://www.yes.pl/bizuteria/yes_char...00-000-AVBN003 ale może dlatego, że mam Yorka A co, przymierzasz się, żeby go kupić?

Edytowane przez paulina95
Czas edycji: 2010-11-21 o 16:43
Stary 2010-11-21, 16:49   #1064
Tinka*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
Moje zdobycze z delegacji. Ciekawe z czym wrócę z Sosnowca?

Cuuudo
Bardzo podoba mi się pierwszy charms. Jest super! Jak mogłam go nie zauwazyć...musze poszukać jej w katalogu.
Masz bardzo ładna kolekcję Pandorki i masz również pszczółkę
Jednym słowem, delegacja się udała

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 17:08   #1065
Figa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fallen*in*love Pokaż wiadomość
Dziewczyny może wiecie, czy można zwracać biżuterię w Yes? Kupiłam dziś charmsa ale chciałabym jednak zwrócić, ale nie wiem czy jest taka możliwość? bardzo proszę o odpowiedź, z góry dzięki
Na odwrocie paragonu jest informacja, że mozna wymienić (potwierdzam - wymieniałam), ale nie ma zwrotów.
Figa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 17:11   #1066
sorina
Zakorzenienie

- żabkę z YES można kupić osobno widziałam w sklepach
a tu na stronie
http://www.yes.pl/kolekcje/39577-yes...00-000-AVCL040
- moja gwiazdka z onyxa ma tylko z jednej strony cyrkonię ale i tak jest super Tez yes chyba też tak mają bo ja mam serduszko takie z yes i z drugiej str jest płaskie w dziurki

Aha i w Aprcie z tymi cyrkoniami coś jest nie tak bo potem matowieją :/ U koleżanki zauważyłm to samo.
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 17:15   #1067
Chantell
Rozeznanie

Cytat:
Selena1616 (uwielbiam imię Selena) jeżeli już nosi się jakiś czas takie bransoletki, to się człowiek przyzwyczaja i już mu nie przeszkadzają Ja na początku zawsze się bałam, żeby gdzieś nie puknąć tą bransoletką i myślałam, że jak coś piszę i ona czasem tak puknie w ławkę, to wszyscy to słyszą, ale teraz nie przywiązuje już do tego takiej uwagi. Poza tym, to bransoletki z charmsami są trochę luźniejsze zazwyczaj i się przesuwają na ręku, więc jak się coś pisze to zawsze można ją posunąć na ręku tak, żeby nie przeszkadzała Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, także jak Ci się taki rodzaj biżuterii podoba, to kupuj i się nie przejmuj Ale ja Cię na siłę nie namawiam, żeby później nie było na mnie

Chantell, ładniutki jest, ale mi bardziej się podoba ten z YES'a: http://www.yes.pl/bizuteria/yes_char...00-000-AVBN003 ale może dlatego, że mam Yorka A co, przymierzasz się, żeby go kupić?
A bo znalazłam pieska nowego za połowę ceny i kusi...
Chantell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 17:34   #1068
winyl
Zakorzenienie

Dziewczyny, jestem przeszczęśliwa . Wiem, że mi dzisiaj kupiono bransoletkę Trollbeads . Także nie mogę się doczekać świąt, aż ją dostanę .

Co do charmsów - mi noszenie tej bransoletki nie przeszkadza. Rzeczywiście miałam takie obawy, że jak będę pisać to będzie stukać, przeszkadzać, robić zamieszanie , ale nie, jednak tak nie jest .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 17:59   #1069
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
- żabkę z YES można kupić osobno widziałam w sklepach
a tu na stronie
http://www.yes.pl/kolekcje/39577-yes...00-000-AVCL040
- moja gwiazdka z onyxa ma tylko z jednej strony cyrkonię ale i tak jest super Tez yes chyba też tak mają bo ja mam serduszko takie z yes i z drugiej str jest płaskie w dziurki

Aha i w Aprcie z tymi cyrkoniami coś jest nie tak bo potem matowieją :/ U koleżanki zauważyłm to samo.
Sorina, dzięki Nie zauważyłam jej bo nie oglądam big charmsów. Ciekawe, czy rzeczywiście jest taka duża? Jak będę w YES to muszę się jej przyjrzeć, może jednak będzie się nadawała na bransoletkę

Stary 2010-11-21, 18:26   #1070
Tinka*
Wtajemniczenie

Cytat:
Sorina, dzięki Nie zauważyłam jej bo nie oglądam big charmsów. Ciekawe, czy rzeczywiście jest taka duża? Jak będę w YES to muszę się jej przyjrzeć, może jednak będzie się nadawała na bransoletkę
Sorki za off ale twoj podpis jest kozacki ) apropos Pandory
Widze ze same maniaczki tutaj są.. i dobrze, ze gdzies mozemy pogadac i kazda z nas rozumie to uzaleznienie..

Tinka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 18:40   #1071
sorina
Zakorzenienie

paulina95 żabka jest w sam raz bo ma z karabińczykiem 28 mm a np big ben ma 33 mm z karabińczykiem i wcale nei jest taki wielki.

Ja noszę tylko na lewej ręce bransoletkę więc jak piszęto mi nie porzeszkadza. Jak pisze na komputerze to tak się układa że też nie haczy,ale ja mam już 1,5 roku i stale noszę. Na początku trochę mi to przeszkadzało bo nie nosiłam wcale bransoletek ale szybko się przyzwyczaiłam
Stary 2010-11-21, 18:41   #1072
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem przeszczęśliwa . Wiem, że mi dzisiaj kupiono bransoletkę Trollbeads . Także nie mogę się doczekać świąt, aż ją dostanę .
Już sobie wyobrażam te wszystkie nasze "ochy i achy" po świętach nad naszymi prezentami, licytowanie kto ile i jakich charmsów dostał
Wszak to pierwsze tak przeżywane charmsowe święta na tym wątku
Stary 2010-11-21, 18:44   #1073
domcia81
Rozeznanie

Byłam dzisiaj w aparcie: srebne beadsy nie pasują do Pandor, za to murano tak.
domcia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 18:46   #1074
paulina95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tinka* Pokaż wiadomość
Sorki za off ale twoj podpis jest kozacki ) apropos Pandory
Widze ze same maniaczki tutaj są.. i dobrze, ze gdzies mozemy pogadac i kazda z nas rozumie to uzaleznienie..
Tinka*, dzięki Tak jakoś dopisałam to pod wpływem chwili
Ja też się cieszę, że jest taki wątek, na którym można się wygadać na temat swojej obsesji na punkcie tych ślicznych, małych zawieszek. Tylko tutaj znajduję osoby, które dobrze rozumieją to, co czuję do takiej biżuterii
A dzisiaj mój brat otworzył szufladę, w której trzymam swoje charmsy i zaczął je oglądać i zadawać takie pytania, że myślałam, że padnę (brat ma 27 lat) I powiedział, że on też by chciał takie coś mieć, bo to takie ładne Oczywiście nie wiedział, jak to (czyli charmsy) nazwać A jak przyszły do mnie te, co ostatnio zamówiłam, czyli sanie i skarpeta, to powiedział, że ładne są te kolczyki

Sorina
, to w takim razie muszę się nad nią zastanowić I tak oto do mojej listy charmsów, które chce mieć przypadkowo doszedł jeszcze jeden

Edytowane przez paulina95
Czas edycji: 2010-11-21 o 18:48
Stary 2010-11-21, 18:53   #1075
sorina
Zakorzenienie

Mirell ja dużo nie dostanę bo spodziewam się tylko
- domku od rodziców
- choinki od cioci
- mikołaj z reniferem od BFF

Oj malutkie te prezenty w tym roku będą
Stary 2010-11-21, 19:05   #1076
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Mirell ja dużo nie dostanę bo spodziewam się tylko
- domku od rodziców
- choinki od cioci
- mikołaj z reniferem od BFF

Oj malutkie te prezenty w tym roku będą
Ja w sumie od rodziców też już nie (już w ramach prezentu świątecznego dostałam na sukienkę Lanvin for H&M)
Ale ktoś tu chyba u mnie zapomniał o mikołajkach po drodze, niestety w tym czasie nie będę u nich )
Ale nie raz już było tak, że dostawałam prezent z wyprzedzeniem a potem i tak coś dostałam jeszcze pod choinką, więc na jakiegoś charmsa liczę jednak
Stary 2010-11-21, 19:19   #1077
Filozofka888
Zadomowienie

paulina95 też zauważyłam, że w pudełku wygląda brzydko, ale liczę na to, że w rzeczywistości jest ładne Może kiedyś kupię

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

W ogóle fajne są niektóre te zestawy do noszenia na szyi.
Filozofka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 19:39   #1078
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość
przyda się do postu bransoletkowego
widać murano ma większa dziurkę niż srebro .....

magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 20:34   #1079
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość
oj czyli chyba lepiej byłoby kupić bransoletkę Aparta niż Pandory (spośród tych dwóch) jeśli chce się mieszać koraliki różnych marek (a chciałabym mieć taką możliwość)...

ta apartowa jest taka gładka, a powiedzcie mi po co są te dwa zgrubienia na Pandorze?

jak tak oglądam te Wasze cudne bransoletki to już nie mogę się doczekać kiedy będę miała swoją z niecierpliwością czekam aż magdadro zrobi obiecany post który coś mi wyjaśni bo póki co jeszcze się gubię, a chciałabym wybrać jak najlepiej...
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 20:50   #1080
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martinia Pokaż wiadomość
oj czyli chyba lepiej byłoby kupić bransoletkę Aparta niż Pandory (spośród tych dwóch) jeśli chce się mieszać koraliki różnych marek (a chciałabym mieć taką możliwość)...

ta apartowa jest taka gładka, a powiedzcie mi po co są te dwa zgrubienia na Pandorze?

jak tak oglądam te Wasze cudne bransoletki to już nie mogę się doczekać kiedy będę miała swoją z niecierpliwością czekam aż magdadro zrobi obiecany post który coś mi wyjaśni bo póki co jeszcze się gubię, a chciałabym wybrać jak najlepiej...
ach, no widzisz ja dość nieczasowa jestem
w skrócie:
bransoletka Apartowa jest wężykowa (jak pandora) i gładka tzn. bez gwintów.
Gwinty na Pandorze są po to by zapiąć na nich klipsy które uniemożliwiają przesuwanie /przekręcanie się koralików pomiędzy trzema sekcjami.
Apart nie ma klipsów tylko stopery czyli takie koraliki z gumką w środku które nasuwa się na bransoletkę. Trzymają się one na tyle mocno że koraliki nie przesuwają się.

magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości