Dieta plaż południowych - Kto ze mną? - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-18, 07:07   #1201
Agaimka
Rozeznanie

Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?

Dziś mija tydzień I fazy na wadze "-3kg"
miłego dnia dziewczyny
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:03   #1202
KUBUŚ
Raczkowanie

dziewczyny a czemu wy tak wszystko bez tłuszczu, oliwa z oliwek jest bardzo zdrowa i kwasy w niej zawarte pomagają chudnąć, ja tam wszystko smażyłam na oliwie, mięso ,ryby, jajecznicę

agaimaka świetny rezultat
KUBUŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:18   #1203
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KUBUŚ
dziewczyny a czemu wy tak wszystko bez tłuszczu, oliwa z oliwek jest bardzo zdrowa i kwasy w niej zawarte pomagają chudnąć, ja tam wszystko smażyłam na oliwie, mięso ,ryby, jajecznicę
Nie, nie. To nie tak

Wiem, że ta dieta nie polega na ograniczaniu tłuszczu, ale są pewne sytuacje czy potrawy, które tłuszczu nie wymagają.

Np. po co faszerować się orzeszkami ziemnymi pełnymi oleju i soli?
Podobnie z tym piekarnikiem i warzywami, jeśli położyłabym sobie bakłażana na patelni nawet z oliwą, to po prostu straciłby swój i tak delikatny smak. Lubię też upiec sobie kurczaka w piekarniku "na grillu".

Zatem to raczej ograniczenia smakowe, niż dietowe - chodziło nam bardziej o urozmaicenie menu.
Jajecznicę smażę najnormalniej - na patelni i tłuszczu
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:21   #1204
myszeczka00
Wtajemniczenie

ja jak narazie mam tylko olej roslinny...
dziewczyny, jak wygladaja wasze przekaski oprocz orzeszkow ( nie za duzo ich mozna zjesc a wiec nie najem sie )

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:24   #1205
moriam
Rozeznanie

prawda jest taka, ze juz powinnam skonczyc pierwsza faze,a ja jej nawet nie zaczelam .wstyd
ale codziennie wskakiwalo cos niedozwolonego (szczegolnie kanapeczka)no i od jutra
czas mi sie skurczyl a kg do zrzucenia pozostaly.
dzis po raz kolejny-i mam nadzieje odtatni-moj dzien pierwszy.Trzymajcie kciuki!
moriam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 11:48   #1206
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszeczka00
dziewczyny, jak wygladaja wasze przekaski oprocz orzeszkow ( nie za duzo ich mozna zjesc a wiec nie najem sie )
Ja w I fazie muszę się przyznać nie ograniczałam sobie orzeszków

Jadłam fistaszki i pistacje do znudzenia, bo stwierdziłam, że lepsze to niż chodzenie na głodzie i popełnienie jakiegoś mącznego i słodyczowego grzechu.

A że byłam niemal uzależniona od słodyczy to musiałam sobie to jakoś zrekompensować inaczej nie dałabym rady
Stary 2006-07-18, 12:17   #1207
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszeczka00
przegryzam nasionka słonecznika, dyni, lub zielone ogórki
Stary 2006-07-18, 19:15   #1208
Marisa
Raczkowanie

Ja przegryzam do woli zielone ogórki.
Stary 2006-07-18, 20:04   #1209
ktosia86
Zakorzenienie

Witam!!!
Jest co czytać w tym wątku,coś musi być w tej diecie, że tyle osób ją stosuje...
Więc ja się przyłączam, właśnie mija mi pierwszy dzień, właściwie to tak z biegu się zdecydowałam na tą dietę, mam nadzieję, że wytrwam, bo już naprawdę mam dosyć swoich wymiarów.
Swoją drogą to zastanawiam się czy coś da mi teraz ta dieta bo jestem przed okresem i troszkę puchnę,ale staram się nie używać soli i wlewam w siebie ogromne ilości wody mineralnej i czerwonej herbatki. Może jeszcze jakieś ćwiczenia by się przydały
A jak myślicie, czy okres może zakłócić trochę proces odchudzania? Co zrobić, żeby to zminimalizować? Bo jak już zaczęłam to nie chciałabym rezygnować b potem będzie mi ciężko się zebrać
Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie odchudzające się i życzę wytrwałości i osiągnięcia zamierzonego celu
Stary 2006-07-19, 07:48   #1210
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosia86
Witam!!!
Jest co czytać w tym wątku,coś musi być w tej diecie, że tyle osób ją stosuje...
Więc ja się przyłączam, właśnie mija mi pierwszy dzień, właściwie to tak z biegu się zdecydowałam na tą dietę, mam nadzieję, że wytrwam, bo już naprawdę mam dosyć swoich wymiarów.
Swoją drogą to zastanawiam się czy coś da mi teraz ta dieta bo jestem przed okresem i troszkę puchnę,ale staram się nie używać soli i wlewam w siebie ogromne ilości wody mineralnej i czerwonej herbatki. Może jeszcze jakieś ćwiczenia by się przydały
A jak myślicie, czy okres może zakłócić trochę proces odchudzania? Co zrobić, żeby to zminimalizować? Bo jak już zaczęłam to nie chciałabym rezygnować b potem będzie mi ciężko się zebrać
Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie odchudzające się i życzę wytrwałości i osiągnięcia zamierzonego celu
Ktosia miło mi, ze dołączyłaś do nas Nie przejmuj się, ze jesteś przed okresem, kiedys gdzieś wyczytałam, ze przezd okresem tracimy więcej kcal, ponieważ nasz organizm więcej spala, z pewnością nie zobaczysz wtedy efektu bo będziesz napuchnięta(ja też tak mam )ale po okresie jak dojdziesz do formy z pewnością zobaczysz efekt Chociaz przed okresem trudno zaczynać dietę, bo wtedy sie ma ochotę na coś słodkiego tzn ja tak mam
Dziewczyny mam pytanie ponieważ jestem przed okresem i mam ochotę na coś sodkiego, wczoraj zrobiłam sobie galeretkę bez cukru Gellwe osłodzoną sodzikiem(dziś mam zamiar ją pożreć )ale nie jest napisane na opakowaniu ile to ma kcal, a można tylko 75 kcal małych grzeszków, wiecie ile jest w tej galeretce, całośc jest na 0,5 l i nie wiem ile tego mogę zjeść
Stary 2006-07-19, 08:51   #1211
Marisa
Raczkowanie

W tej diecie nie liczymy kalorii dozwolone jest 75 kcal cukru dziennie pewnie o to Ci chodzi.
Stary 2006-07-19, 09:30   #1212
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marisa
W tej diecie nie liczymy kalorii dozwolone jest 75 kcal cukru dziennie pewnie o to Ci chodzi.
tak chodzi mi o te 75 kcal, boje się zebym z tą galaretką nie przesadziła i nie zjadła za duzo, bo nie wiemile ona ma kcal
Stary 2006-07-19, 10:24   #1213
ktosia86
Zakorzenienie

Agaimko dziękuję Ci za odpowiedź i za wsparcie jeszcze bardziej
Dziś drugi dzień...muszę pomyśleć co by zjeść
Pozdrawiam
Stary 2006-07-19, 20:57   #1214
Marisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaimka
tak chodzi mi o te 75 kcal, boje się zebym z tą galaretką nie przesadziła i nie zjadła za duzo, bo nie wiemile ona ma kcal
Jeżeli się nie mylę to łyżeczka cukru ma ok 40 kcal to w jednej porcji galaretki chyba tyle nie ma więc spoko

U mnie w czwartym tygodniu dietki waga lekko się zatrzymała schudłam prawie 8 kg i mam zamiar zrzucać dalej .Trzymajmy się dziewczyny.
Stary 2006-07-20, 07:32   #1215
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marisa
Jeżeli się nie mylę to łyżeczka cukru ma ok 40 kcal to w jednej porcji galaretki chyba tyle nie ma więc spoko

U mnie w czwartym tygodniu dietki waga lekko się zatrzymała schudłam prawie 8 kg i mam zamiar zrzucać dalej .Trzymajmy się dziewczyny.

Marisa schudłas już 8kg??? o matko! kocham tą dietę Gratulacje w II fazie wprowadziłaś tylko owoce, czt też jakieś pełnoziarnist pieczywo???
W tej mojej galaretce nie ma cukru, słodzę ją słodzikiem, tylko zastanawiam się, ile sama taka galaretka ma kcal
Wczoraj zgrzeszyłam jestem na siebie wściekła należy mi się wielkie lanie zjadłam kila wiśni, bo mama wyciągnęła mnie na działkę, zebym pomogła jej zerwać wiśnie na dźem, najpierw nawet walczyłam ze sobą, wzięłam gumę do zucia, ale póżniej się złamałam...były takie bordowe...słodziutkie....
a dziś jestem zła na siebie i po co to mi było!?
Stary 2006-07-20, 09:25   #1216
KUBUŚ
Raczkowanie

od kilku wiśni nic się nie stanie, spokojnie dietuj dalej
Stary 2006-07-20, 09:37   #1217
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KUBUŚ
od kilku wiśni nic się nie stanie, spokojnie dietuj dalej
dietuję dietuję dalej..... jak przeczytałam ile juz Marisa zrzuciła to mam takie dopalanie, ze chętnie bym teraz poćwiczyła(niestety siedzę w pracy buuu )dziś mam zamiar 1 h na orbitreku i callanetics
KUBUŚ a może ty wiesz ile jest kcal w galaretce bez cukru Gelwe????bo nie wiem ile tego mogę zjeść, zeby się zmaieścić w tych 75 kcal?
pozdraiwam
Stary 2006-07-20, 10:29   #1218
ktosia86
Zakorzenienie

Muszę sie pochwalić, sorki że tak nieskromnie
Po dwóch dniach 1kg mniej Zaczynam wierzyć, że się uda!!!!
Pozdrawiam
Stary 2006-07-20, 10:41   #1219
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosia86
Muszę sie pochwalić, sorki że tak nieskromnie
Po dwóch dniach 1kg mniej Zaczynam wierzyć, że się uda!!!!
Pozdrawiam
a chwal się kochana ile wlezie Twoje efekty są tez motywacja dla innych, bo skoro Tobie się udało, to dlaczego miałoby sie nie udać innym
Gratulację juz 1 kg z głowy
Stary 2006-07-20, 10:49   #1220
guleczek
Rozeznanie

GG do guleczek Send a message via Skype™ to guleczek

no a mi do końca zostało 5,5 kg ale się cieszę

ja już z plaży nigdy nie zejdę

ale w czwartek idę na romantyczny piknik (pizza, łąka, kocyk, dwa kieliszki i szampan ^^) + wyskok na lody do McDonalda, a co! należy mi się

Dbam o włosy- pokochałam moje kręciołki! STOP prostownicy!

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
guleczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-20, 18:27   #1221
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

Marisa! a potrafisz swój ubytek określić w cm??
Stary 2006-07-21, 09:21   #1222
Marisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natina2
Marisa! a potrafisz swój ubytek określić w cm??
Widzę sporą różnice po ubraniach ale w cm nie wiem nie mierzyłam się przed.

Dziewcyny czy u Was w II fazie też waga spadała tak wolno? Dodałam tylko kilka małych owoców.
Stary 2006-07-21, 09:29   #1223
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marisa
Dziewcyny czy u Was w II fazie też waga spadała tak wolno? Dodałam tylko kilka małych owoców.
Marisa w prawdzie jeszcze nie jsetm w II fazie(będe we wtorek) ale na mój rozum to może powinnać dodą crano coś pełnozirnistego np. 2 kromeczki chleba, czy bułeczke, bo może przemiana materii trochę się spowolniła, jedząc prawie same białko ale to tylko taka moja dygresja, może KUBUS coś pomoże w końcu ona jest weterenką tej diety , albo może masz chwilowy zastój, bo w koncu zrzuciłaś już 8 kg
Stary 2006-07-21, 10:46   #1224
KUBUŚ
Raczkowanie

Marisia a może za dużo dodałaś tych owoców, może z a często.
Zrób tak na początek przez tydzień , raz dziennie niskoglikemiczne owoce / jabłka 0.5szt, grejfrut 0.5szt, maliny, porzeczki,jagódki 0.5szkl . Do śniadania.

Do obiadku 2 razy w tyg. kasza jęczmienna, 1x gryczana, 1x makaron pełnoziarnisty, 1x ryż brązowy / kulka wielkości piłki tenisowej. Chlebka pełnoziarnistego przez 1 tydzień nie wprowadzaj do diety. Do obiadku sporo warzyw.
Jeśli jednego dnia zjesz owoce, to już tego dnia nie jedz nic z listy 2fazy, i tak przez np. 4dni. Po 4 dniach wprowadż już 2 produkty z 2fazy. Rano owoc , a do obiadku np. garść kaszy.
Co do chlebka to uważaj bo pisze pełnoziarnisty, a zawiera mąkę pszenną, skrobie ziemniaczaną,słod jęczmienny, czytaj etykiety, osobiście polecam taki paczkowany Master.... coś tam.
Ja chudłam szyciej w 2f niż w1f.
Stary 2006-07-21, 10:53   #1225
Agaimka
Rozeznanie

KUBUS dzięki za rady od wtorku sie do nich stosuję, bo narazie jestem jeszcze w I fazie
pozdrawiam
Stary 2006-07-21, 10:57   #1226
ktosia86
Zakorzenienie

Co do chudnięcia w drugiej fazie to przeczytałam w książce, że wtedy chudnie się tylko 0,5 kg tygodniowo, także nie martw się Mariso,widocznie tak musi być. A tak w ogóle to gratuluję Ci wyniku!!!
Agaimko dziękuję i duży buziak dla Ciebie
Stary 2006-07-21, 12:09   #1227
myszeczka00
Wtajemniczenie

KUBUSIU
jesli jednego dnai na sniadanko zje sie np pol sztuki jablka to wiecej juz nic nie mozna jesc z drugiej fazy??
na obiadek i kolacje juz nie mozna nic dodawac??
Jak to jest z iloscią?? dodawanych skladnikow
Pozdrawiam

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-21, 17:38   #1228
viconiaa
Raczkowanie

witam plażowiczki i plażowiczów bardzo chciałabym się do was dołączyć. jestem na sb 2 dzień i jestem mega zadowolna, nie dosc że jem zdrowo to jeszcze smacznie. Ważę 61 kg i chciałabym zejść do 55, zważę się dopiero po tygodniu.

mam pytanie, ogólnie mam problemy z przemianą materii, zawsze pomagały mi jabłka, lub czekolada, w I fazie zabronione, wieć czy jest coś dozolonego co przyspiesza przemianę materii?? Bo chodzę wydęta jak balon, aż mnie brzuch boli, i źle się z ty czuję. z góry dziękuję za odpowiewdz

viconiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-21, 17:45   #1229
201804200952
Konto usunięte

Hmmm... Czekolada na przyspieszenie przemiany materii

Zawsze byłam zdania, że działa wręcz przeciwnie.
Ciekawe...

Może jakieś herbatki ziołowe pomogą
Stary 2006-07-21, 17:51   #1230
deska123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viconiaa
witam plażowiczki i plażowiczów bardzo chciałabym się do was dołączyć. jestem na sb 2 dzień i jestem mega zadowolna, nie dosc że jem zdrowo to jeszcze smacznie. Ważę 61 kg i chciałabym zejść do 55, zważę się dopiero po tygodniu.

mam pytanie, ogólnie mam problemy z przemianą materii, zawsze pomagały mi jabłka, lub czekolada, w I fazie zabronione, wieć czy jest coś dozolonego co przyspiesza przemianę materii?? Bo chodzę wydęta jak balon, aż mnie brzuch boli, i źle się z ty czuję. z góry dziękuję za odpowiewdz
Ja jak oglądam TV to reklamują tam jakieś tabletki na wzdęcia. Może pomogą.

21.08.09 - zdane prawko.
deska123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości