|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Dziś mija tydzień I fazy na wadze "-3kg"
miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a czemu wy tak wszystko bez tłuszczu, oliwa z oliwek jest bardzo zdrowa i kwasy w niej zawarte pomagają chudnąć, ja tam wszystko smażyłam na oliwie, mięso ,ryby, jajecznicę
agaimaka świetny rezultat |
|
|
|
#1203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiem, że ta dieta nie polega na ograniczaniu tłuszczu, ale są pewne sytuacje czy potrawy, które tłuszczu nie wymagają. Np. po co faszerować się orzeszkami ziemnymi pełnymi oleju i soli? Podobnie z tym piekarnikiem i warzywami, jeśli położyłabym sobie bakłażana na patelni nawet z oliwą, to po prostu straciłby swój i tak delikatny smak. Lubię też upiec sobie kurczaka w piekarniku "na grillu". Zatem to raczej ograniczenia smakowe, niż dietowe - chodziło nam bardziej o urozmaicenie menu. Jajecznicę smażę najnormalniej - na patelni i tłuszczu
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jak narazie mam tylko olej roslinny...
dziewczyny, jak wygladaja wasze przekaski oprocz orzeszkow ( nie za duzo ich mozna zjesc a wiec nie najem sie )
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
prawda jest taka, ze juz powinnam skonczyc pierwsza faze,a ja jej nawet nie zaczelam
.wstyd ale codziennie wskakiwalo cos niedozwolonego (szczegolnie kanapeczka)no i od jutra ![]() czas mi sie skurczyl a kg do zrzucenia pozostaly. dzis po raz kolejny-i mam nadzieje odtatni-moj dzien pierwszy.Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#1206 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jadłam fistaszki i pistacje do znudzenia, bo stwierdziłam, że lepsze to niż chodzenie na głodzie i popełnienie jakiegoś mącznego i słodyczowego grzechu. A że byłam niemal uzależniona od słodyczy to musiałam sobie to jakoś zrekompensować inaczej nie dałabym rady |
|
|
|
|
#1207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Ja przegryzam do woli zielone ogórki.
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!
Jest co czytać w tym wątku,coś musi być w tej diecie, że tyle osób ją stosuje... Więc ja się przyłączam, właśnie mija mi pierwszy dzień, właściwie to tak z biegu się zdecydowałam na tą dietę, mam nadzieję, że wytrwam, bo już naprawdę mam dosyć swoich wymiarów. Swoją drogą to zastanawiam się czy coś da mi teraz ta dieta bo jestem przed okresem i troszkę puchnę,ale staram się nie używać soli i wlewam w siebie ogromne ilości wody mineralnej i czerwonej herbatki. Może jeszcze jakieś ćwiczenia by się przydały A jak myślicie, czy okres może zakłócić trochę proces odchudzania? Co zrobić, żeby to zminimalizować? Bo jak już zaczęłam to nie chciałabym rezygnować b potem będzie mi ciężko się zebrać Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam wszystkie odchudzające się i życzę wytrwałości i osiągnięcia zamierzonego celu |
|
|
|
#1210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)ale po okresie jak dojdziesz do formy z pewnością zobaczysz efekt Dziewczyny mam pytanie ponieważ jestem przed okresem i mam ochotę na coś sodkiego, wczoraj zrobiłam sobie galeretkę bez cukru Gellwe osłodzoną sodzikiem(dziś mam zamiar ją pożreć )ale nie jest napisane na opakowaniu ile to ma kcal, a można tylko 75 kcal małych grzeszków, wiecie ile jest w tej galeretce, całośc jest na 0,5 l i nie wiem ile tego mogę zjeść
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
W tej diecie nie liczymy kalorii dozwolone jest 75 kcal cukru dziennie pewnie o to Ci chodzi.
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Agaimko dziękuję Ci za odpowiedź
Dziś drugi dzień...muszę pomyśleć co by zjeść Pozdrawiam |
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w czwartym tygodniu dietki waga lekko się zatrzymała schudłam prawie 8 kg i mam zamiar zrzucać dalej .Trzymajmy się dziewczyny.
|
|
#1215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Marisa schudłas już 8kg??? o matko! kocham tą dietę GratulacjeW tej mojej galaretce nie ma cukru, słodzę ją słodzikiem, tylko zastanawiam się, ile sama taka galaretka ma kcal Wczoraj zgrzeszyłam jestem na siebie wściekła a dziś jestem zła na siebie i po co to mi było!? |
|
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
od kilku wiśni nic się nie stanie, spokojnie dietuj dalej
|
|
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)dziś mam zamiar 1 h na orbitreku i callaneticsKUBUŚ a może ty wiesz ile jest kcal w galaretce bez cukru Gelwe????bo nie wiem ile tego mogę zjeść, zeby się zmaieścić w tych 75 kcal? pozdraiwam |
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę sie pochwalić, sorki że tak nieskromnie
Po dwóch dniach 1kg mniej Pozdrawiam |
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoje efekty są tez motywacja dla innych, bo skoro Tobie się udało, to dlaczego miałoby sie nie udać innymGratulację |
|
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
no a mi do końca zostało 5,5 kg
ale się cieszę ![]() ja już z plaży nigdy nie zejdę ![]() ale w czwartek idę na romantyczny piknik (pizza, łąka, kocyk, dwa kieliszki i szampan ^^) + wyskok na lody do McDonalda, a co! należy mi się
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Marisa! a potrafisz swój ubytek określić w cm??
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewcyny czy u Was w II fazie też waga spadała tak wolno? Dodałam tylko kilka małych owoców.
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to tylko taka moja dygresja, może KUBUS coś pomoże w końcu ona jest weterenką tej diety , albo może masz chwilowy zastój, bo w koncu zrzuciłaś już 8 kg
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Marisia a może za dużo dodałaś tych owoców, może z a często.
Zrób tak na początek przez tydzień , raz dziennie niskoglikemiczne owoce / jabłka 0.5szt, grejfrut 0.5szt, maliny, porzeczki,jagódki 0.5szkl . Do śniadania. Do obiadku 2 razy w tyg. kasza jęczmienna, 1x gryczana, 1x makaron pełnoziarnisty, 1x ryż brązowy / kulka wielkości piłki tenisowej. Chlebka pełnoziarnistego przez 1 tydzień nie wprowadzaj do diety. Do obiadku sporo warzyw. Jeśli jednego dnia zjesz owoce, to już tego dnia nie jedz nic z listy 2fazy, i tak przez np. 4dni. Po 4 dniach wprowadż już 2 produkty z 2fazy. Rano owoc , a do obiadku np. garść kaszy. Co do chlebka to uważaj bo pisze pełnoziarnisty, a zawiera mąkę pszenną, skrobie ziemniaczaną,słod jęczmienny, czytaj etykiety, osobiście polecam taki paczkowany Master.... coś tam. Ja chudłam szyciej w 2f niż w1f. |
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
KUBUS dzięki za rady od wtorku sie do nich stosuję, bo narazie jestem jeszcze w I fazie
pozdrawiam |
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chudnięcia w drugiej fazie to przeczytałam w książce, że wtedy chudnie się tylko 0,5 kg tygodniowo, także nie martw się Mariso,widocznie tak musi być. A tak w ogóle to gratuluję Ci wyniku!!!
Agaimko dziękuję i duży buziak dla Ciebie |
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
KUBUSIU
![]() jesli jednego dnai na sniadanko zje sie np pol sztuki jablka to wiecej juz nic nie mozna jesc z drugiej fazy?? na obiadek i kolacje juz nie mozna nic dodawac?? Jak to jest z iloscią?? dodawanych skladnikow ![]() Pozdrawiam
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
witam plażowiczki i plażowiczów
mam pytanie, ogólnie mam problemy z przemianą materii, zawsze pomagały mi jabłka, lub czekolada, w I fazie zabronione, wieć czy jest coś dozolonego co przyspiesza przemianę materii?? Bo chodzę wydęta jak balon, aż mnie brzuch boli, i źle się z ty czuję. z góry dziękuję za odpowiewdz
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
Hmmm... Czekolada na przyspieszenie przemiany materii
![]() Zawsze byłam zdania, że działa wręcz przeciwnie. Ciekawe... Może jakieś herbatki ziołowe pomogą
|
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może pomogą.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

)
.wstyd

)ale po okresie jak dojdziesz do formy z pewnością zobaczysz efekt