![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część II
Hej
Ja zaadoptowalam juz kotke ze schroniska.Nazywa sie Basia ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam was ![]()
#992 |
Zakorzenienie
|
O rany, ale Wam "zazdroszczę" przytulaśnych i spokojnych kociaków
![]() Mi rośnie taki wampir, że hoho. Ale kocham go oczywiście najbardziej na świecie, szczególnie gdy akurat śpi ![]() Kelpie, Qathe - cudowne zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ale bede podawać dziennie dwa razy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
Co najlepsze nasz kot w dzień siedzi wystraszony w kątach najciaśniejszych...
A w nocy sieje spustoszenie w pokoju ;P dzisiaj rano wszystko było poprzestawiane...nawet książki na półce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#996 |
BAN stały
|
chodzi o karme w proszku która zwiekszy ilosc kalorii w menu kotka
![]() kurcze nie wiem co sie dzieje ale Maniek dzis prawie nic nie zjadł, nie wiem czy to jest zwiazane z tym proszkiem ale nawet kurczaka hrupnal tylko kilka suchego a tak to nic nawet szynki która kiedys z kanapek nam skradał to nie chce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cycek ma swoj rytm, po wstaniu je, troszke sie bawi ok. 30 min i potem spi do 11, zabawa z 1,5-2 godzininy i znow spanie, zazwyczaj do ok. 15/16, znow zabawa 2 godziny, jak wracam do domu ok 18,3 to zazwyczaj spi, budzi sie o 21 i zabawa, jak sie pochorowal to na nic nie reagowal, ani na mysz, ani na pilki, na jedzenie nawet nie popatrzyl, jak jutro nie bedzie chcial jesc i pic to idz do veta w poniedzialek
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
O Royal Canin Convalescence support.
Cytat:
Brzuszka nie ma wzdętego? Poszła bym do weta mimo wszystko jeszcze dziś jeśli się nie wypróżniał lub/i ma wzdęty brzuch. Czy pije normalnie? Coś go ewidentnie boli?
![]() |
#999 | |
BAN stały
|
Cytat:
edit. właśnie zrobiłam w szklance troszke tego proszku i na łyżeczce małej mu podawałam to wypil wszystko ale z miski dalej nie je ![]() Edytowane przez Inuyashka Czas edycji: 2010-11-20 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Raczkowanie
|
My z mężem czekamy na kotka niebieskiego z hodowli,ma prawie 3 miesiące. Pojedziemy po niego 22 listopada, już nie możemy się doczekać kiedy będzie z nami.
Skończyłam roczną szkołę policealną na kierunku STYLIZACJA i WIZAŻ, a teraz studiuję filologię angielską. SZUKAM PRACY! ![]() Waga: 50kg Wzrost: 1,73cm 88-68-90 ;P Zaręczyny: 21.02.2010r ![]() Ślub: 18 wrzesień 2010r ![]() Blog mojego RUS kotka :3 http://korel-bluecat.bloog.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie je wcale to podawaj tego Convalescence.
Ale w takim wypadku jeśli kot nie je, nie pije i śpi dużo to może mieć gorączkę. Być może był zarobaczony, robaki rozłożyły się w brzuszku i toksyny na kota zadziałały ![]() Poszłabym do weta jednak.
#1002 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() gorączki nie ma, jest żywy chce sie bawić ale jakby idzie do miski wącha chwile raz polize i odwraca sie ![]() w pon pojde do weta jak sie nie zmieni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Rozeznanie
|
Jedno-dwu dniowa głodówka u kota nie jest niczym złym, więc na razie nie panikowałabym.
Tygrys dziś został kastratem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
#1005 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak go wzięłam 7go lipca ze schroniska, powiedzieli, że ma ok. 2,5 m-ca. Tak na prawdę miał może 6tyg. Więc zakładam, że jest z końca maja. Czyli ma pi razy oko pół roku. LUB! jest starszy i faktycznie miał te 2,5m-ca, ale był tak zaniedbany. Zabieg sam w sobie trwał 12 min. Po zabiegu został zachipowany, po czym zostałam do niego wpuszczona i byłam przy nim, gdy się wybudzał. Leżał jak król na macie grzejącej i wsysał kroplóweczkę. Na wycinanko był najwyższy czas, bo Tajgerowski gwałcił "wujka" Tajfuna i dostał jakiego świra, że latał po lampach i firankach. Poza tym okazało się, że miał już bardzo zaawansowaną swą dojrzałość, bo jajeczka były przekrwione, a mocz który wylądował na podkładzie po zabiegu miał tak powalający zapach, że masakra. Ja tego nie czułam, bo mamy zamkniętą kuwete i pachnący żwirek. Nasza lek. wet była zaskoczona, że mój kocur taki rozbuchany nie znaczył w domu Moje złote kocisko ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wistra Czas edycji: 2010-11-20 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje za informacje, my tez nie znamy dokladnego wieku Cycka, vet ocenia go na 2-3 miesiace co jest sporym odchyleniem, ale mamy odkryta kuwete i uzywamy nieperfumowanego zwirka wiec jak nagle zacznie nieznosnie pachniec bedziemy wiedziec ![]()
![]() |
#1008 |
Rozeznanie
|
Pamiętajcie jeszcze, że do kastracji kotek musi mieć wymienione już wszystkie zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? Jakie masz na to wytłumaczenie medyczne? Przecież hodowcy często kastrują koty w wieku 3 miesięcy nim je sprzedadzą, a takie koty nie mają wymienionych zębów.
![]() |
#1010 |
Rozeznanie
|
Dowiem się w poniedziałek dlaczego tak jest.
Niestety, nie spytałam ani wykładowcy w szkole, ani wetki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Powiem Wam też, że zdaniem Sziszy puszka Leonardo straszy...za nic w świecie nie chce tego jeść, muszę oszukiwać mieszając parę chrupek RC i wtedy jakoś to zmamle.... Swoja drogą, co jest w tym RC Kitten że ona by to jadła w nocy o północy? ![]() Najlepiej jej wchodzi animonda carny z dodatkiem królika i kaczki ![]() W ogóle ostatnio zrobiłam drugie podejście do gotowania kury dla kotki. Za pierwszym razem ugotowałam z marchewką i po 3 dniu przechowywania gotowanego mięsa, w lodówce, śmierdziało jak z trumny...teraz ugotowałam bez marchewki i nadawało się do jedzenia przez 2 dni a potem nagle taki smród że szok. Tak więc przestrzegam przed zakupem mięsa w Carrefour..wiem, że ludzie kupują mięso z indyka albo kurczaka w innych sklepach i ugotowane leżą kilka dni i nic się nie dzieje, w lodówce oczywiście. A ten kurczak to chyba nigdy w życiu świeżego powietrza nawet nie zaciągnął...
#1012 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kicia mnie przywitała jak wróciłam po kilku godzinach, mruczy, miauczy, przywołuje do pokoju, gdy wychodzę do łazienki, nawet jedzeniem pogardziła, bo woli głaski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
BAN stały
|
wiadomosc z ostatniej chwili
Manius zjadł kilka chrupek i napił sie sam wody ![]() ale i tak do weta pojde ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ale lepiej na zimne dmuchac ![]()
![]() |
#1015 |
Rozeznanie
|
Mój Kuba też coś chory..
![]() ![]() Dzisiaj niby już lepiej-apetyt mu wrócił-zjadł całą saszetkę animondy i trochę gotowanego kurczaka ale z kolei w kuwecie było czysto od wczoraj! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Raczkowanie
|
je, jej, ja tak kocham mojego kota, że aż się sama sobie dziwię!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
o! moja mika też miała kiedyś coś z drogami oddechowymi : )
i waży cały czas coś około 2,25, a weterynarz nic nie mówi, że jest za chuda |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zakorzenienie
|
Kurcze...mój kot tak gubi sierść, że masakra...
Musiał leżeć na kanapie...Jak wstałam z niej to cały dres miałam w sierści...ale tak mocno... Jaka może to być przyczyna;> Jakie preparaty są dobre na sierść? |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Zostawia wszędzie takie ilości, że się wystraszyłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.