|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Baobabku kochana, byłam w ck ale miała awarię - Hania wymiotowała całą noc z 10 razy, więc nawet się nie odzywałam bo jeszcze bym coś Kubulinkowi zaniosła
Cały ten ostatni tydzień w szkole nie była bo taka słaba była A teraz mi Marcel kaszle i strasznie znowu marudzi Ja prawdopodobnie wezmę wolne między świętami a sylwkiem więc może wtedy się uda? Poza tym jak widzisz piszę do Megi o spotkania a Ona po jednym udaje że tego nie widzi więc przemyśl czy chcesz mnie widzieć ![]() Zrobiłam dzisiaj zupkę nr dwa i tak już smakowała mojemu Dyziowi ![]() ![]() Pop Twój pomysł jest absolutnie rewelacyjny!! Ja jestem ZA ![]() Megi ja też chcę zdjęcie sukieny! A tekst tżta mówi sam za siebie Ja też chcę na imprezę!!---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
No to OGŁASZAMY JUTRO CISZĘ na temat dzieci.
![]() ![]() ![]() MAm tylko nadzieję że jakiś temat się znajdzie. Liczę tu na Megi , która jak nan zaprezentuje SIĘ w tej swojej super seksownie sukience to od razu uruchomi naszą wyobraźnię A więc nie piszemy że jesteśmy nie wyspane (co prawda ja nie sypiam z innych powodów), nikt z naszego otocznie nie będzie miał Dyziowatego nastroju , niestey ale jutro rzadne dziecko nie nabierze nowych umiejątności. Wszystko poczeka do wtorku.
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
To póki jeszcze mogę o dziecku to się pochwalę,że Nini sama usiadła z pozycji leżącej-nawet nie wiem jak to zrobiła,bo leżałyśmy sobie,ja wpatrzona w tv,patrzę na nią,a ona siedzi-a chwilę wcześniej na pleckach leżała.
A teraz próbuje zabić kota-tacką od krzesełka chcę jej zdzielić,ta lejdi i tak zabiedzona jakaś,wygląda na taką co ma zaawansowaną depresję- a wygląda tak odkąd dziecko nam się pojawiło w domu. Gdzie te nasze dziewczyny są? drcron mloda o innych nie wspominam nawet,bo ich to już dawwwwno nie ma oglądałam "gotuj o wszystko"i podali tam sałatke truskawkową i OMG ile ja bym dała za takie truskaweczki
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-21 o 18:14 |
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
To póki jeszcze cisza dzieciowa nieobowiązuje
to się pochwalę że mój Dyź dzisiaj załapał "kosi kosi" i jak mówie do Niego "zrób kosi kosi" to Marcel klaszcze ![]() ![]() anakazar zdolniacha z Ninki - ja się chyba nie doczekam ![]() Gdzie ta Megi w swej sukience ?
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No tak plany na jutro a mnie jutro w somu nie ma jade do wawy się polaszczyć . Pewnie do ZT na placyk skoczymy bo tam chwila wolnego od dzieci . we wtorek to już totalny luz bo małego zostawiam w klubie malucha i na shoping na ursus jade z kolezanką Tylko jedna Ola na nas dwie do opieki bo reszta w klubach i przedszkolu .. ale labaMoże sobie coś nowego na dupe kupie to od r Ja tez dziś Oli ugotowałam wkońcu coś sama i wpylała tylko dym szedł , zrobiłam pstrąga w foli i dałam jej rybke z marchewką i ziemniaczkiem . Miło że jej smakowało
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie łapie. dla Dyzia(ale fajnie z tym dyziowaniem)podoba mi się.Doczekasz się na pewno ![]() Dzisiaj gdzieś mała w reklamie widziała jak ktoś machał i pózniej cały czas robiła papa do tv ![]() Życzę nocek przespanych.Dobranoc
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze jedno jutro piszemy tylko pozytywnie i radośnie!!!
![]() Gratulacje dla mijego zięcia za kosi kosi i dla Ninki za siadanie ![]() klaski :Moja Oliwka dzisiaj była strasznie gadatliwa i tak jakby mówiła całymi zdaniami. Tylko nie wiem co mówiła ale gadala jak najęta. No i od paru dni puszcza buziaki ale tylko do Igora i Vasca. ![]() Do nas nie![]() . I jeszcze zaczeła nawoływać zwierzaki. Bo ja jak wołam to klepię np. łóżko i wołam. Więc ona też siedzi i klepie w podłogę i coś tam woła. Ona to strasznie lubi tych swoich barci![]()
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mamuśka w ukryciu-wyłaź! to ja się chwalę skoro jutro nie można- Gabryśka siada już sama bez problemów i za każdym razem jak usiądzie to bije sobie brawo, bo tak od środy robiłam i zapamiętała-czasem robi sobie jedno, malusie "brawko" bo nie ma czasu i musi zaraz po coś sięgać,. ale jedno brawo musi być no i przyszła dziś do nas ostatnia z umówionych pań-niań: emerytka, jako jedyna jak tylko zobaczyła Gabryśkę to zapytała "A jak ty dziewczynko masz na imię, bo ja jestem Basia?" Bardzo sobie tym zapunktowała muszę przyznać. Poza tym przyniosła jej jabłuszko, nie macała mi jej rękoma zaraz po wejściu, bo stwierdziła, że ręce ma zimne i muszą się ocieplić najpierw. Pani ponoć ma zdolności plastyczne, szyje sobie czasem coś (nie wiem co, ale to już świadczy o jakiś zdolnościach manualnych), mówi, że jezdziła często do wnuków aż do Krakowa, ale teraz stwierdziła, że się najeździła, posiedziała miesiąc w sanatorium w Kołobrzegu w paźdzdierniku i póki co dosyć ma jeżdżenia- w domu chce pobyć, na miejscu, ale jednocześnie ciągnie ją do ludzi i pomyślałła o jakimś zajęciu-stąd się wzięła u nas. No i teraz musimy zdecydować- młodsza dziewczyna po studiach opieki nad małym dzieckiem do lat 3 ze znajomością pierwszej pomocy itd (tej dziewczyny niewiele pamiętam niestety, bo zajmowałam się mała podczas spotkania i jakoś mi nie zapadław pamięć) ALBO ta pani z dzisiaj. Boże, jakie to trudne jest!!! Dziewczyny które mają nianie-jeśli to nie problem to napiszcie jakiee ustaliłyście stawki? Za godzinę czy za miesiąc (za ile godzin dziennie/tygodniowo)? moze byc na PW
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
catro super że badanie dobrze wyszło!! I trzymam kciuki za kolejne
Pokaż no nam Olkę ![]() Ania jam mega chętna na spotkanie Może by nam się udało w przyszły weekend się spotkać?? Ja mam cały wolny ![]() mrowak ja płacę za miesiąc 1600zł. Siedzi z młodym 8-9h. I to mega malutka stawka jak na Wawę ![]() anakazar
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
czyli pi razy oko 10zł za godzinę wychodzi tak?
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w wawie chyba sa właśnie takie stawki ok dyszki . Kolezanka płaciła 1700 miesięcznie . za 8 godzin dziennie czyli też koło dyszki . Libra - dostałam dostęp od tego kolesia i czytam blog . Biedne dzieci ale super że na takich ludzi trafiły , a koleś bomba
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
witam, wkoncu wklejam pare fotek Ali, musze sie pochwalic ze jutro skonczymy 7 miesiecy i dzis raczkujemy do przodu
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
AniuP, czy chodzi Ci o tuptusie-adoptusie?
Bo to ja o nich pisalam ![]() Ja teraz utkwilam na blogu mamy adopcyjnej: http://prawiejakmama.bloog.pl/kat,70...5&ticaid=6b48e Tam nie ma hasla, ale koszmar kobieta przeszla... Biedne wszystkie te dzieci, tak skrzywdzone przez doroslych... ![]() Koglus dobrze,ze sie pospieszylas ze zdjeciami, masz jeszcze 1,15 godz, bo jutro dzien bezdzietny ![]() Alinka sliczna, ma takie niebieskie oczka i wloski taakie dorosle (albo znowu jakis podstawiony dzieciak )A! I brawo za raczki do przodu!
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-21 o 22:51 |
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Tak , super blog ? Ty dawałaś linka ? Może mi się porypało
?
|
#1126 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ja Ja Was zreszta czasowo "zdradzilam" na rzecz tamtego bloga, bo tak mnie wciagnal ![]() I bardzo mi sie podoba podejscie ich do dzieci i styl pisania tego goscia
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-21 o 22:55 |
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Koglus - w końcu są zdjęcia
![]() I wrzucę fotki sukienki. W rzeczywistości wydaje mi się dużo ładniejsza, a ja wczoraj w niej wyglądałam szczuplej hmmm... a dzisiaj kupiłam sobie 2 czekolady - toffi i migdałowa To mam dylemat ... może zjem na raty, to nie przytyję No ale fotki - doceńcie to piękne tło Remont - jak od 11 m-cy. To zaangażowanie, rozwichrzony włos i zupełny brak makijażu... ![]() :brzyda l: ( i lampa siadła chyba w aparacie... )
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - wow ale lachon pięknie wygladasz .
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
Megi OHO!!
![]() Ps.niech maz sie juz BOI! |
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Już wczoraj pisałam, że Was lubię, ale co tam - LUBIĘ WAS BARDZO
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
jAK JESZCZE raz napiszesz coś na temat swojej figury to przyjade i nakopie Ci do tyłka
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
megi!! megorze ty!!!
ja cie nie lubie nie spotkam sie z toba oj nie nie!!!!!! toz ja przy tobie jak orka będe!!! jeszcze sie greenpiece zleci i córkę osamotnię!!! osz tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ale ja tak kiedys tez wyglądałam.. buuuuuuuuuuuuuu mam takie foto w takiej małej czarnej na NK... oj i jak chce sobie humor polepszyc to patrze tam własnie na siebie na te 10 kg mniej .. i tak wzdycham że kiedys to wróci... ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- ANIA jak ona cos jeszcze napisze to aj ci pomoge to raz .. dwa!- nigdy wiecej nie wkleje tu swojego zdjecia bo wstyd normalnie.. ona tu płacze że gruba .. to co ja mam powiedziec!!! Tylko wjedź do koszalina .. no wjedź... zobaczysz co ci szukyję....
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
koglus - O i następna włochata!! Pięknie siedzi i
za raczkowanie do przodu. No i gratulacje za 7 miesięcy. Megi - LASKA z Ciebie. A sukienka to taka sexi inaczej sukowata. ![]() A na imprezę to wybierasz się sama czy z TZ-tem?? Wiedziałam że Megi w tej sukience to będzie świetny temat na odtwarcie naszej ciszy PS. JA to ciekawa jestem co włożysz pod tę sukienkę. Może też jakieś zdjęcie![]()
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny...
póki jeszcze dziś a nie jutro to wam tu trochę ponarzekam... w piątek miałam spotkanie klasowe z liceum... to było moje pierwsze samodzielne wyjście gdzieś od połowy lutego!! spotkaliśmy się w barze... była wychowawczyni... fajnie wszyscy poopowiadali co słychać... ale ja wam powiem że jakoś dziwnie się czułam... dziwnie mi było siedzieć w barze... gdzie jest pełno ludzi... normalnie czułam sie jakbym zdziczała przez ten czas kiedy siedziałam w domu... ciężko mi to wytłumaczyć... no i oczywiście gdyby nie rozmowy o tym co u innych to ja bym tylko o moim dziecku gadała bo innych tematów przez ostatnie miesiące nie poruszałam wiec nie wiem czy będę wam miała o czym jutro napisać a co do książki kucharskiej to ja też chciałam wam o tym napisać tylko ktoś mnie ubiegł ostatnio szukałam czy przypadkiem takiej dziewczyny z okolicy nie ma na wizażu... ona ma bliźniaczki ok roku i na wątku mamus grudniowo listopadowych 2009 jest link do ich książki kucharskiej ale takiej dla dorosłych... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369051 fajna byłaby nasza wersja dzieciowa... tylko ja nie jestem w klubie i muszę się pochwalić brat wrócił z Indii i przywiózł mi piękne sari i dla małej komplecik -bluzeczka i spodniczka... z takimi dzwoneczkami! będzie miała na wakacje... uciekam spać... do jutra!![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- megi!! pięknie! gdzie Ty kupiłaś taka sukienkę?? też chce! i wiesz zastanawiam się nad taka fryzurą jak ty masz.. tzn może nie o fryzurę ale o długość włosów chodzi... tylko mi tak szkoda moich loków boję się ze jak je skrócę to nie będą się już tak kręcić! i tak zwlekam z tą zmianą fryzury od kilku lat...
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - ja sari (czyli parę metrów materiału ) też mam to może kiedyś śę wystroimy i pójdziemy na spacer do ZOO Opolskiego. Mam nadzieję że masz też instrukcję bo nie jest łatwo się tym owinąć
.No niestety ale temat dzieci to nas przytłoczył strasznie ale dla większośći z nas to nowość i spędzmy dużo czasu z nimi. Więc o czym mamy rozmawiać z innymi jak nie o dzieciach.
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to ja jutro jak wiecej mamus poprze pomysł otworzę taka "książke z przepisami" cos na styl tego watklu co machaj wkleiła!!! ??
To uciekam do jutra i mamusie dajcie znac czy chcemy taka ksiązke kucharska?? ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- ostatnie 15 minut na tameat dzieci i do 23.59 jutro nic a nic!!! PS. wyjatek .. bardzo powazna sytuacja jutro gadamy o sobie! o facetach o SEXIE o jego braku ![]() o zwierzatkach dzieciach tez nie mówimy...
|
|
#1137 |
|
Raczkowanie
|
instrukcje znalazłam na necie
muszę sobie tylko kupić coś pod sari... czyli te gacie i bluzeczkę i możemy iść do zoo!! tylko nie będziemy robić konkurencji zwierzakom? no i czy dziewczynki będą chciały się z takimi mamami pokazać? :P a wy tak pisałyście o Tz-tach i o tym ze mają się dziećmi zajmować... ja tu siedze z wami a mój mąż poprasował ciuchy za które ja zabierałam się od tygodnia ale zabrać się nie mogłam więc nie dość że on zajmuje się mała to i jeszcze domem... szkoda tylko że mną się nie zajmuje tak jak ja bym tego chciała... :P
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- Jutro (Poniedziałek) mamy ciszę dzieciową. Więc nie możemy pisać czy chcemy (A CHCEMY) tę książkę. Porozmawiamy na ten temat we WTOREK!!!
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz machaj -ku porozmawiamy o tym jutro...
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- OK to poprosze tylko o zdanie czy TAK czy NIE.... z założe ja we wtorek to ja uciekam.. jutro ide w koncu do lekarza z tym moim "guzkiem" pod pacha bo w ciazy tez chciałam ale sie bałam i tak odkładam i odkładam.. bo sie boje co to może byc .. i tak sie boje ale musze... FUCK! noooooooo to dobranoc!!
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
OBWIESZCZAM CISZE DZIECIOWĄ
Jako temat otwarcia proponuję KRYTYKĘ grubej!!!!! figury Megi. Następnie dobierzmy jej dodatki do tej wystrzałowej kiecki tak aby wyglądała jak najbardziej sex-i ( o ile można bardziej) .No i może Yoonka „zapoda” nam na dzień dobry jakiś kawał dla tych myślących inaczej. ![]() Madzia możesz pokarzesz nam to zdjęcie (-10kg) do którego tak wzdychasz. ![]() Zastanówmy się nad nowa fryzurą dla naszej Machaj.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-22 o 00:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

Cały ten ostatni tydzień w szkole nie była bo taka słaba była
i strasznie znowu marudzi
więc przemyśl czy chcesz mnie widzieć 

, niestey ale jutro rzadne dziecko nie nabierze nowych umiejątności. Wszystko poczeka do wtorku.

klaski :

Pokaż no nam Olkę 

ostatnio szukałam czy przypadkiem takiej dziewczyny z okolicy nie ma na wizażu... ona ma bliźniaczki ok roku i na wątku mamus grudniowo listopadowych 2009 jest link do ich książki kucharskiej ale takiej dla dorosłych...
o SEXIE