|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
skończyłam
![]() idę spać Cytat:
przesadzasz ![]() Cytat:
![]() ale zjadliwe to ciasto? ![]() miałam robić to co Wojtusia wklejała, ale małz nie kupił mi produktów ... o piwie jakoś nie zapomniał dobranoc |
||
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
nikogo nie ma?
z kim mam wypić kawę? dopiero wstałam L o 7 wsadziłam do naszego łóżka i domek smoby jej dałam i do 9 się bawiła,kombinowała,ogląda ła Duże zainteresowanie wykazała więc będzie to suuuper zabawka Nie pada, ledwo 3st, ale przejdę się z nią gdzieś. Dziś ostatni dzień wolnego męża
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na nogach od 6.40. Ostatnio Zulka ma taką porę wstawania ![]() Kasiu ja już jestem już po dwóch kawach. Małż właśnie poszedł na spacer z Małą, zbieram się i ja do nich. Miłej |
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja już po kawie ![]() Nocka OK, z zasnieciem byly problemy, ale A spal do 7 rano jak zwykle , 2 minuty placzu i zasnal ladnie w swoim lozeczku. Teraz siedzi i ladnie sie bawi puzlami, a ja mam chwile dla siebie. Maz w pracy, ale popoludnie spedzimy razem. Przetrzymam jeszcze dzis A w domu, ale jutro pewnie juz pojdziemy na spacer, jesli nie bedzie padac i wiac strasznie. Katarzynko prezenty bardzo ladne
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() mmm nie jadlam jeszcze takiego, pewnie dobre ![]() Cytat:
no co ty nogi to jedyna czesc ciala z ktorej jestem zadowolona wiec nie zamienie sie ![]() Cytat:
a ten co ty chcesz kupic to jaki jest? jesli chodzi o konika na biegunach to Werka bardzo lubi i nawet jak w sklepie zobaczy to musi siasc i sie pobujac wiec wiem ze bedzie w uzytku, zreszta caly czas mi mowi ze chce na konika , potrafi mnie zaprowadzic do okna i kaze sie wziac na rece i pokazuje paluszkiem tam tam tam -plac zabaw z okna widzimy ![]() a o ktorej idzie spac? bo Werka czy ja poloze o 20.30 czy 22(zdarza sie jak pozno z zakupow wrocimy) to wstaje o 7-730 czasem nawet o 8 ale dzisiaj juz zimno u nas brrr ide myc wlosy i na kawke
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twarda jesteś ![]() jak Tomuś się budzi w środku nocy to mi się wydaje, ze coś mu się przyśniło, albo potrzebuje się przytulić i biorę go do nas do łóżka ![]() może dlatego, że nie często się to zdarza i wiem, ze to nie reguła i być może faktycznie jakaś potrzeba psychiczna ale nie śpi z nami przez całą noc - przekładamy go do jego łóżeczka jak trochę się uspokoi dziewczyny, dzięki za rady w sprawie jajek zrobiłam przed chwilą omlet z pomidorami i trochę podziubał, ale szału nie było ![]() pomidora dałam, bo Tomek uwielbia i zanim obrałam go ze skórki Tomek zjadł pół razem ze skóra zawsze daję mu coś potrzymać, żeby uczestniczył w przygotowaniachzjadłam też przed chwilą ciasto od Wojtusi - matko jakie to słodkie a dałam tylko odrobinkę kajmaku ![]() ale małżowi smakowało
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-11-21 o 10:08 |
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
czeko od nas taki
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...cer=kiddieland muszę się spiąć i go dorwać bo ponoć ma ich nie być
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#518 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
otworzylam zamowienie na czarne workersy jakby ktos chcial
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
p4w, staram sie byc twarda, poza tym juz czuje sie duzo lepiej. Juz kiedys to przerabialam, ze podczas choroby byl brany do lozka, aby zasnal, a potem po chorobie uznal, ze tak juz bedzie zasypiac i dlugo nam zeszlo, aby go tego oduczyc. Wzielismy go do siebie dwa razy w srodku nocy, jak teraz chorowal, bo bardzo kaszlal, bal sie i plakal. Ma jednak wiedziec, ze to sa sytuacje wyjatkowe i jak bedzie taka potrzeba, to go wezmiemy i utulimy, ale wspolne zasypianie, spanie
Jest duzo tulony, calowany itp w ciagu dnia. Wiem, ze kazdemu pasuje co innego, ale ja i maz potrzebujemy spokojnych, wspolnych wieczorow, czasu dla siebie, szczegolnie, ze srednio przez 3 wieczory/noce w tygodniu mnie nie ma w domu. Sypialnie rowniez chcemy miec na wylacznosc, dlatego nie zamierzam popuscic i spanie bedzie w okolicach 19 w jego lozku. W ciagu dnia ja i maz dajemy dla niego z siebie wszystko, wiec dla naszego komfortu i zdrowia psychicznego zostanie tak jak jest.
|
#520 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariola zazdroszcze
moj TZ notorycznie bierze malego do lozka i usypia go tez w lozku, aktualnie mam duzy problem zeby polozyc go do lozeczka a TZ nie rozumie i jak nie chce malego wziac do lozka to mowi, ze sie nad nim znecam i miedzy innymi tez dlatego jest miedzy nami jak jest
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Svi ile te butki? wiesz może? ładne
|
|
|
#522 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam pojecia
mysle, ze 45zl-60zl netto gora
|
|
#523 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie dobrze maskuje ![]() a malz......... hmmm mmoże cos w tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
, niepotrdzebnie sie martwiłas Cytat:
Cytat:
ale Zuza ma juz tyyyyyle zabawek, że nie chce przesadzic Cytat:
a wczoraj sie zbudziła po poł godz i szalal jeszcze do 23:30 i dzis ja dopiero pies obudził o 9tej, wiec pospałam ![]() Cytat:
ja jak próbowałam uczyc Zuzie zasypiania w łozeczku to taki krzyk był ze prawie sie zaszla, miała problem z oddychaniem nawet, tak ja to przeraziło wiec odpusciłam teraz powinnam znowu sie za to zabrac ale jakos nie mam chęci tzn chce zeby spała sama ale jak sobie przypomne ostatnia reakcje poza tym znami grzecznie spi cała noc, ale ja ja zawsze dołozeczka kłade a dopiero wnocy jak sie obudzi do łozka, czasem cała noc przespi nawet sama, wiec u nas to loteria chaotycznie chyba to opisałam ale spiesze sie do kuchni
|
|
#524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam w planie sprobowac zeby mimo wolania ja nie wyciagac i chce zobaczyc czy zasnie czy bedzie lamentowac az do placzu a mi sie te buty nie podobaja ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ide na all poszukac tych domkow ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- kurcze na all sa tylko uzywane te domki kiddelandu ale sa tez fajne te kuchnie dla naszych maluszkow-czytalam opinie i mamy polecaja ![]() http://allegro.pl/mala-kuchareczka-k...317595153.html
|
|
#525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maja gimnastykę, nie wiem niestety jak to wygląda i na ile moja córcia w tym uczestniczy . Śpiewają,moja córcia tylko słucha albo tańczy![]() Cytat:
W norwegii jest wymóg żeby dzieci do przedszkola miały właśnie coś takiego albo tą a la kominiarkę o której pisałam wcześniej. Nie moga miec szalików ze względu na bezpieczeństwo. Dokładnie o możliwośc uduszenia/ przyduszenia przez inne dziecko np podczas zabawy. Uważam że to bardzo dobry wymóg Mam wkładane przez głowę i mimo wielokrotnego prania nie rozciągają się.
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#527 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() No pycha jest ![]() Cytat:
Za konsekwencję, fajnie że z Antosiem już lepiejCytat:
Cytat:
![]() Ja się nie gniewam ![]() Cytat:
![]() Zapomniałam wczoraj pochwalić moją gwiazdę Pierwszy raz zrobiła kupcię do nocnika )
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moje dziecko nie ma problemow z zasypianiem, czasami dluzej mu schodzi, ale normalnie zasypia jak tatus w 1-3 minuty. Tatus oczywiscie nie ma cierpliwosci i jak maly wstanie z 3 razy, troche pomarudzi (nie ma mowy o wielkim placzu) i robi sie jakies 10-15 minut, to juz mowi, ze maly zasnac nie moze i najlepiej go wtedy do naszego lozka wziac, bo tam zasnie zaraz
. Maly kombinator . Dlatego od razu zareagowalam, ze nie ma mowy i w nocy tez nie ma mowy o braniu go naszego lozka. Troche poplakal z 2 minuty, ale mama dala calusa, a tatus utulil, i polozyl go do lozeczka, gdzie zaraz zasnal. Zawsze mu mowie jak w dobranocnym ogrodzie , ze to jest lozko mamy i taty i tylko mama i tata tam moga spac![]() Antonio wie, ze jak mama mowi "nie" to znaczy "nie", a u taty "nie" znaczy "moze tak" .Zalezy mi, aby o 19 Antonio byl w lozku, wczesniej mamy przytulanki na sofie, ogladanie dobranocki, czytanie bajek. Ja o 19.15 wychodze do pracy ze spokojna glowa, ze moje dziecko spi w 99% az do rana. Maz tez na poczatku sie buntowal i probowal mi tlumaczyc, ze jest inaczej, ale go przekonalam, okazjonalnie miewa jednak takie wyskoki jak wczoraj. A zawsze mu powtarzam, ze konsekwencja najwazniejsza ![]() Moze, gdybym miala okropnie placzace dziecko byloby inaczej. Nie wiem. Zbyt dobrze pamietam horrory z zasypianiem, jakie mieli moi rodzice z moim bratem, dlatego z calej mocy staram sie, aby do takich sytuacji nie doszlo. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Megi b dla malej Gwiazdki
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-21 o 13:47 |
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz co wybrac domek czy kuchnie a i jeszcze ta miki ![]() kurde de domki tez sa fajne......moze zapytam szwagierki co chce jej kupic i podsune jej cos ![]() ![]() ![]() klask i:
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#531 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
O niech szwagierka kupi jedną sztukę ![]() ![]() A ja wystawiam rzeczy na all, zbieram kasę na prezenty
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie było w sklepie domku
pozostaje mi alle.Widzę że jest ich kilka, to któryś upoluję. Obiadłam się pierogami z serkiem na słodko i z kapustą i grzybami ![]() pękam w szwach ![]() U nas też sukcesik nocnikowy.Przyniosła nocnik, chciała uśiąść to ją posadziłam, i zrobiła spore sioo i małą kupkę.Ależ miała radoche.Wszyscy brawo bili,to rozochocona co chwilę przynosiła i jak usiadła to "coś" wydusiła. Podejmuję rękawice Uważam że to bardzo dobry moment
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, witam sie tylko i zmykam się kąpać, bo bede oglądała miłość nad rozlewiskiem a potem czas honoru
wiec jutro z wami popiszę. Kat, zaciekawił mnie ten domek Smoby i mam dylemat co kupic
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam
jeśli nie jesteś fanką grająco-świecąco-skaczących zabawek to ta powinna przypaść do gustu. Ćwiczenia manualne + odrobinka wysiłku żeby pogłówkować Laura lubi takie manualne zabawy.Potrafi np połamane kredki przekładać do różnej wielkości pojemniczków,by na końcu pomieścić je w buciku domowym (zawsze na łóżku domaga się żeby zdjąć buty) Do wszystkich zabawek próbuje coś wsadzić Tu ma pole do popisu z kluczykami i pamperkami, ma je gdzie wciskać-przed dach i w ściankach są otwory i jeszcze w środku można je poustawiać.Ja jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
#535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zuza czasem sama przynosi nocnik i jak usiadzie to zaraz cos jest, albo kuoka albo si a dzis rano była kupka razem z si, tez miała mega radoche, brawo sobie biła ![]() u nas znów kicha...
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wrocilismy ale sie objadlam mala cosik marudna , lapki w buzi non stop , zasnac nie mogla z przemeczenia -chyba z 15minut ja tulilam a zwykle 2-3 minuty, ale mam nadzieje ze ladnie przespi nockenajlepsze ze chlopaki mieli grac w szachy a w polowie drogi pytam malza czy szachy wzial i zapomnial chce jej podsunac jak bedzie sie pytac co ma jej kupic ![]() Cytat:
![]() popijam winko na trawienie, ktoras chetna?
|
|
#537 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co za smutkiCytat:
Na trawienie mówisz a daj ![]() My zrobiliśmy wizytacje u dziadków, potem szybka kolacja, prysznic i o 20 już spanko, ale też łapki do buzi pchała
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nocnikbardzo mi sie podoba ten domek Kiddielanda, ale u nas nie do dostania, a chyba wszedzie jest bardzo popularnym prezentem swiatecznym. Trzymam kciuki za pomyslne lowy. Ciocie, wujkowie i babcie prosili o podpowiedz odnosnie prezentow gwiazdkowych, wiec dostali liste rzeczy w roznych przedzialach cenowych. Z tego co wiem, to Antonio dostanie tez domek, ale little people, bo tego z Kiddielanda nigdzie nie bylo. Mam nadzieje, ze mu sie spodoba. Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-21 o 23:27 |
||
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Wczoraj byłam z Tomkiem w sali zabaw- w szoku był Strasznie spodobał mu się taki samochód do którego się wchodzi i przebiera nóżkami i wtedy jezdzi -najchętniej bym mu taki kupiła na gwiazdkę . Cena spora, ale może by używanego poszukac... o Taki:http://allegro.pl/little-tikes-samoc...313922576.html Domek smoby fajny ale Tomek niestety nie bawi się za bardzo takimi zabawkami . Przynajmniej narazie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

przesadzasz
ale zrobiłam mówię ryzyk fizyk, a tu pisze że cukier trzeba dodać, a ja resztę do ciasta dodałam 
... o piwie jakoś nie zapomniał

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zawsze daję mu coś potrzymać, żeby uczestniczył w przygotowaniach

)
Za konsekwencję, fajnie że z Antosiem już lepiej
.

z serkiem na słodko i z kapustą i grzybami 
co za smutki