|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tragus - niesamowity kolczyk xD
Witam mam pytanie jestem trochę zaniepokojona kolczyka mam od 3 listopada wszystko ślicznie się goi przemywałam i dalej to robię ale od pewnego czasu coś mi się sączy z tylnej dziurki, ta wydzielina zasycha i powoduje że jak sobie nie zmoczę to jak mi się odklei to leci krew czy to jest normalne ? wcześniej było ładnie nic się nie działo i nawet myślałam że się ładnie zagoiło a teraz jestem zmartwiona
|
|
|
|
|
#362 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie. Wczoraj robiłam sobie właśnie tragusa i dlaczego przekłucie właściwie nic nie bolało. a teraz cholernie boli, ale krew mi nie leci.
Czy musze go wyciągać ?
|
|
|
|
|
#363 |
|
Przyczajenie
|
sluchajcie jakiej odleglosci zrobic tragusa?? zn jaka odleglosc od konca tej'kulki' ;d
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piercer bedzie wiedział
|
|
|
#365 |
|
Przyczajenie
|
Ale ja sama bede sobie robic, wiec chcialabym wiedziec. czy to musi byc blizej twarzy??
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
to ci nie pomoge
zresztą nie widzisz chyba ,że bierzesz się za coś o czym nie masz pojęcia skoro sie obcych ludzi po forach pytasz gdybym ci napisała że 5cm od końca chrzastki to tak byc zrobiła?
|
|
#367 |
|
Przyczajenie
|
Nie zgodze sie z toba, bo mam 11 kolczykow i wszystkie sa dobrze zrobione. pytam sie, bo mialam tragusa ale mi przemigrowal i dlatego sie pytam
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
no skoro taki z ciebie spec to po co sie pytasz
i nie nie wierzę ,że twoje 11 kolczyków jest dobrze zrobione
|
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
to sie mylisz bo bylam u piercera i sie pytalam, a on mi powiedzial ze dobrze..
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie po twoim banalnym pytaniu i świętym przekonaniu o prawidłowości tym bardziej nie uwierzę
|
|
|
#371 |
|
Przyczajenie
|
taki, ze tragusa zrobilam bo wizycie u piercera
|
|
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Każdy ma inną budowę twarzy ucha i jak to nazwałaś "kulki" dlatego ciężko jest jednoznacznie określić w jakim położeniu u Ciebie by prezentował się najlepiej... to chodzisz do piercera pytasz się jak prawidłowo przekłuć, następnie w domu przed lusterkiem wykonujesz przekłucie i idziesz się do pytać czy dobrze zrobiłaś?? a co zrobisz jak Ci powie że źle ?? Ciężko jest zabierać się samemu za Targusa, bo to nie jest prosta płaska powierzchnia jak np płatek ucha, i ta " kulka" o której mówisz nie jest tak dobrze widoczna w lusterku przekłucie musi być wykonane zapewne pod odpowiednim kątem... chyba chodzi o to że równolegle do osi strzałkowej głowy i prostopadle do płaszczyzny "kulki" ( proszę o poprawkę jeżeli źle mówię) tak jakoś zaobserwowałam z wielu zdjęć w necie i sama dokładnie tego nie zrobisz, tym bardziej widze że chciałabyś mieć dobrze wykonany zabieg Pozdrawiam |
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Tyglys, jesteś pewna, że chcesz ryzykować?
Okej, ZAŁÓŻMY, że te 11 kolczyków jest zrobione dobrze. Za każdym kolejnym razem ryzykujesz. Być może nic Ci się nie stało 11 razy, a nuż za 12 się stanie. Zastanów się, czy jesteś gotowa żyć później z ewentualnym defektem ucha. Ja tragusa robię jutro w studiu. Jako, że mam znajomości, zapłacę 50 zł, normalnie kosztuje 90 zł. Już się przygotowałam za czasu i kupiłam octenisept i sól fizjologiczną
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam tragusa
![]() Przebijanie bolało troszeczkę bardziej niż szczepienie domięśniowe, ale to tylko chwila bólu i po wszystkim. Przy kolczyku na razie paluchami nie grzebię, odgarniam włosy, żeby nie zahaczało, no i przed snem przeczyszczę solą i octeniseptem. I mam takie pytanie, żeby dowiedzieć się, czy kolczyk się już całkowicie zagoił, powinnam się wybrać po jakimś czasie do mojej piercerki? No bo wiem, że nawet jak opuchlizna zejdzie, no i przestanie boleć, to to i tak nie oznacza, że gojenie się zakończyło.
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Mówisz o Maniac Tattoo w Lublinie?
Koniecznie napisz "relacje" jak już będziesz miała kolczyka, od dłuższego czasu myślę nad jakimś dobrym studiem i nie mogę się zdecydować...
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem do kogo to było, ale Maniac Tattoo polecam w 100 %, rok temu robiłam tam helixa, okazyjnie będąc w Lublinie
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
W takim razie chyba niedługo się tam wybiorę
A powiedz mi jeszcze, wchodzi się gdzieś od strony deptaku?
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Naprawdę gorąco polecam!
A wejście jest chyba od tej strony, co IMAR - agencja zatrudnienia i Caxmafe Feeling Station Zastanawiam się, jak to jest u mnie w końcu z tym tragusem. Nic mi nie leci, żadna ropa, żadnej limfy też nie ma. Tylko robią się dookoła czasami takie minimalne, naprawdę malutkie strupeczki, które same schodzą podczas czyszczenia octeniseptem przy pomocy pałeczki do czyszczenia uszu.
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Proszę bardzo! ;*
A jaki kolczyk jeszcze polecacie? Mam już helixa i tragusa, a piercing tak mnie wciągnął, że chcę zrobić coś jeszcze, a nie wiem co. Bardzo podobają mi się kolczyki na karku, ale bym się chyba nie odważyła...
|
|
#381 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o Lublin, to polecam Hot Neadle Tattoo na Nadbystrzyckiej. Ostatnie 2 kolczyki (daitha i tragusa) robiłam tam. Gość jest dobry i szybko robi. Wcześniej się kłuam w Vallhalli, ale niezbyt zadowolona byłam. Laska się męczyła z kolczykiem i potem strasznie mi się babrało...
Teraz jest wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
O jezu, nie cierpię jak się tak "piercerzy" męczą z kolczykami!
Zdecydowałam się na rooka, no i poszłam do dziewczyny, która robi prywatnie. Najpierw wszystko wyglądało elegancko, nawet łóżko miała u siebie. No, ale jak zobaczyłam, że wyciąga kolczyka z plastikowej "saszetki", i leje na niego jakimś spirytusem, to od razu podziękowałam...
|
|
#383 |
|
Przyczajenie
|
Robiłam tragusa w sobotę w studio piercingu. Trochę spuchło, ale poza tym przez 2 dni nic się nie działo. Wczoraj zaczął boleć, a dziś trudno wytrzymać, ponieważ ból promieniuje na pół twarzy... Co mam robić?
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
z czego jest kolczyk? jak duża jest opuchlizna? czy jest jakiś luz na kolczyku?
na ten moment zrobić okład chłodny z sody ,kory dębu lub szałwii jak napiszesz coś więcej może wkleisz zdjęcie to coś więcej doradzę
|
|
#385 |
|
Przyczajenie
|
ze stali chirurgicznej, "luz" miedzy skórą a kolczykiem jest 1mm. Szczerze mówiąc to "gołym okiem" jakoś nie specjalnie widać zmiany wokół kolczyka, może jest tylko lekko czerwone.
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
na taką reakcję moga składać się dwie rzeczy: albo uczulenie na kolczyk albo uszkodzenie jakiegoś zakończenia nerwowego
jeśli ból nie mija skontaktuj się szybko ze swoim piercerem i dokonajcie oględzin
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Przebijałam tragusa w tę środę. Nie boli mnie jak śpię na tej stronie, na której go mam, w pierwszą noc miałam strupka z krwi, a teraz gdy chcę nim poruszyć ,żeby nie wrósł, to boli jak chole.ra, jest zaczerwieniony , nie spuchł prawie wcale. W uchu mam banana 1 cm, grubość 1,6, z zew. strony kulkę, a wew. stożek, kolczyk jest długi, mam luz ok 0,5 cm. Przemywam go solą fizjologiczną, piję wapno i biorę witaminy. Boli przy przemywaniu Czy wszystko jest ok?
Grzywka: 40- 45 - 50 - 55 - 60 cm Włosy: 54 - 58 - 62 - 66 - 70 cm Talia 61- 60 - 59 - 58 - 57 cm www.lettre.fbl.pl www.instagram.com/oh_joana Edytowane przez Pinkmimie Czas edycji: 2011-01-28 o 15:14 |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
kto ci włożył stożek do środka?więcej z tego będzie płaczu niż pożytku
chociazby w bnocu będzie sie wbijał podrażniając cała chrzęść ucha,powodując bolesność
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
to może zmienię kulkę od zew strony na tego stożka , a stożek na kulkę od wew strony? czy jutro mam iść i kupić kulkę, bo ogólnie gdyby nie ten stożek to kolczyk dobrze dobrany , a stożka wgl nie czuć .
![]() ten strupek z krwi był od zewnętrznej strony, z drugiej było tylko troszkę limfy
Grzywka: 40- 45 - 50 - 55 - 60 cm Włosy: 54 - 58 - 62 - 66 - 70 cm Talia 61- 60 - 59 - 58 - 57 cm www.lettre.fbl.pl www.instagram.com/oh_joana Edytowane przez Pinkmimie Czas edycji: 2011-01-28 o 16:17 |
|
|
|
|
#390 |
|
Przyczajenie
|
Od pewnego czasu, myślę o zrobieniu sobie tragusa. Nigdy w życiu nie robiłam żadnego kolczyka(pomijając 2 "podstawowe" w wieku 4 lat), więc jestem trochę przestraszona. Ponadto czasami(nie zawsze) ropieją mi odrobinkę uszy, gdy noszę metalowe kolczyki. Stąd pytanie: czy w studiu przy przebijaniu mogę poprosić o srebrny kolczyk? Czy mają tylko te metalowe? Bo wolałabym nie ryzykować ropieniem ucha, gdy jeszcze się nie zagoi.
Zna ktoś dobre studia piercingu w Krakowie? I, taka drobna sugestia, wolałabym żeby kolczyka robiła mi kobieta :p Ale to niekonieczne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

i sama dokładnie tego nie zrobisz, tym bardziej widze że chciałabyś mieć dobrze wykonany zabieg