|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
Cytat:
![]() wez tabletke, przejdzie |
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze małe rozrabiaki dają najsłodsze na świecie buziaki - Mamusie VII-VIII. 20
fotki w albumie - trudno sobie zrobić zdjęcia, ale nie mam dużo czasu
lece...
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
biedne te dzieciaczkiKurka, a u mnie nie było znajomi mają popatrzeć w kilku innych...więc poluję
|
|
#574 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
nie zostalismy w szpitalu obejrzal go jeszcze jeden lekarz, naciagnal na maksa i stwierdzil, ze mozemy sprobowac jeszcze mascia wiec przepisal nam i mmy miesiac smarowac i probowac sciagac i dopiero jak nie podziala to zabieg za miesiac do kontroli ![]() p4w spotkam sie dzis z Olencjaaa, odbiore Twojego lusha, juz dzwonilam do niej zeby zabrala
|
|
#575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Powodzenia na rozmowie. Ladnie sie na niej zaprezentujesz ![]() , za to maz zaspalby rano do pracy ![]() Cytat:
![]() Ja nie kupowalbym juz butelki, jesli potrafi i chce pic z czegos innego. U nas butelka jeszcze jest, bo niestety Antonio pije rano i wieczorem mleko w lozku na lezaco, ale zamierzam wyeliminowac to podczas urlopu. Jesli mi sie uda . Smoczek bardzo kocha i nie ma go tylko do zasniecia. Jak gdzies wychodzimy, to nie zabieram smoka w ogole, ale w domu sie go domaga do spania i jak marudzi. Katarzynko, fajnie, ze macie domek Svi, trzymam kciuki, aby masc pomogla
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-22 o 11:50 |
||
|
|
|
#576 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny zostalo tylko 39 z czarnych workersow
mam 10min jeszcze zeby zlozyc zamowienie nie chce ktoras? ok 50zl netto kosztuja
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się udałoCytat:
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
no i już jestem - facet przyjął mnie w jeansach i podkoszulce
![]() ogólnie powiedział, ze jest zainteresowany, ale nie jest w stanie mi dać tego czego ja szukam (powiedziałam mu wprost o co mi chodzi), ale spytał czy moze zachować CV i jak już się rozkręci na tyle, ze będzie miał dużo pracy zadzwoni do mnie okazało się, ze to kolega z roku mojego szefa ![]() dzięki za miłe komentarze Svi, dzięki
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-11-22 o 12:09 |
|
|
|
#579 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no przeca napisalam
![]() aha lakiery zamowione
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
widzą mi sie te butki
39 jak dla mnie idealne, ale 10min już minęło i nie wiem jak z sianem będę stała bo dziś babka zadzwoniła z OS że muszę im coś zwrócić
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#581 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() moge za Ciebie zalozyc
|
|
|
#582 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe kto na wątku będzie miał pierwszy komplet ![]() Ja bym już butelkę całkiem odstawiła Olus, co Cię tak mało ostatnio? Tęsknimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwsze koty za płoty, na następnej rozmowie będzie już ociupinkę lżej Dziękujemy za troskę o Martysię, położyłam ją teraz, temperatura wróciła ![]() Oświećcie mnie jeszcze tak w razie czego...dałam jej paracetamol to po jakim czasie mogę podać czopek nurofenu ?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-11-22 o 12:26 |
||||
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
ok, to tak możemy się tak umówić
ja sianko powinnam mieć na koniec mc to oddam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#584 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() zgos sie na watku zamowieniowym oki?
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
przeoczyłam, sorki
już wiem - doczytałam żeby bez zabiegu się obyłoile kaski wyszło - na czyje konto przelać
|
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następny raz będzie łatwiejszy ![]() Cytat:
Ja bym dała po 6 godzinach jakby co. Kurka ciekawe czy coś się rozwija, czy co ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- A Svi oby maść pomogła
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ale jestem wkurzona mama kazala mi wybrac jakas zabawke dla Werki na mikolaja to wzielam ta mala kuchareczke kiddelanda a ze gosciu mial tez w ofercie arke noego to bedzie od nas, zaplacilam z allegro i jakies problemy z polaczeniem byly , efekt taki ze na all widnieje ze zaplacono raz ale anulowalam bo na koncie ipko mam 2 razy zlecenie operacji w srodkach nierozliczonych(2 razy sciagnie mi kase?) , a w statusie wplat na allegro anulowano i nie wiem co teraz czy czekac czy zadzwonic do banku zapytac pisalam juz meila do sprzedawcy ale potem sie skanpenal ze to przez konto allegro najpierw idzie wiec napisalam meila do allegro -dostalam odpowiedz ze konsultant odpowie w ciagu 5 dni![]() zaluje ze za pobraniem nie wzielam Anula jak Martynka? Svi mam nadzieje ze masc pomoze i zabieg nie bedzie konieczny ![]() u nas w nocy troche mala plakala, ale szybko zasnela i potem jjuz spokojnie a zapomnialam napisac ze mala umie pic ze slomki
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze
![]() Cytat:
![]()
|
|
#590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
aannuullaa a cóż to się do Martynki przyplątało Zdrówka dla malutkiej ![]() p4w pierwsze koty za płoty Cytat:
może jej się coś śniło. Ja najpierw odstawiłam butlę, smoka jeszcze używa. Nie kupowała bym nowej butelki tylko spróbowała słomką Cytat:
![]() A jaka tabletka pomaga na taką ... hmm przypadłość? Też mam z tym problem jak się zestresuję ![]() Cytat:
![]() U nas też mała coś w nocy popłakiwała, ale dospała do 8 ku uciesze mamusi ![]() Wzięłam się za porządki, nie mam pomysłu na obiad
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak poczekasz to temp się rozszaleje tak ja bym zrobiła ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() i słomkowych dla Werci ![]() ja bym nie robiła nic - jak anulowałaś to poczekaj aż się anuluje do końca i zrobisz przelew jeszcze raz a czemu masz 2 razy operację na koncie - próbowałaś 2 razy zrobić przelew?
|
|
|
#592 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale dokladnie bedzie wiadomo jak bedzie miala w historii rachunku juz zaplacilam juz Cytat:
najgorsze jest to, ze na koncie nie mozna anulowac przelewow place z allegro ![]() ja zadzwonilam na infolinie i powiedzialam konsultantce o sytuacji i kasa wrocila na moje konto - ale chyba z miesiac czekalam
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie sprawdzilam na all i pisalo ze odrzucono to zlecilam wyplate kwoty 167 na moje konto , chyba zadzwonie do banku zapytac tak jak Svi mialam problem z netem i zrobilam przelew raz i przerwalo to serwis ipko zazadal zeby podac kolejny kod z karty kodow i zaplata na all widniala raz a na ipko 2 razy widnieje
|
|
#594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dawałam co 6 godzin. W sytuacji, gdy Maćkowi szybko rosła temperatura, to co 4. Dawałam czopek na zmianę z syropem. Z Maciusiem rewelacyjnie
|
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
popaprane rzeczywiscie zadzwon moze do banku poszukam na All kubka ze slomka dla Oliwki, to chyba takie bidoniki sa tak
|
||
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
P4W pierwsze koty za płoty Majaszko gratki dla mojej synowej za nocniczek Kasiu dla Laury również brawo. Ależ zdolne te dzieciaki Svi super że nie cięli Eryka Buziaczki i przytulaski dla chorowitków :przy tul:Moja częśc magisterki się znalazła Wszystko mąż znalazł w jakimś schowku czy czymś takim, i to 3 razy było zapisane![]() Sorki że tak wpadam jak po ogień i znowu czegoś chcę, ale już nie wiem co robić. Proszę o rady Was 1) Alan ma chyba jakieś problemy z gryzieniem, nie wiem. Opiszę Wam jak to wygląda. Młody bardzo uwielbia wszelkie placuszki, z jabłkami, gruszkami, z cukinii... wszelkie zupy chętnie jada. Sam potrafi "gryźć" jabłko, gruszkę zje sam całą. Ale WOGÓLE nie chce nawet patrzeć na normalne obiady. Np. wczoraj, było wszystko co jeszcze 3m-ce temu chętnie by zjadł. Mielony, ziemniaczki i surówka. A wczoraj gdy tylko to zobaczył od razu był ryk. Nawet nie wziął do ust żeby spróbować. Ja nie chcę się nad nim znęcać i wciskać mu na siłę, więc daję słoiczek który baardzo chętnie jje. I tak jest codziennie Rano zjada kaszę potem na II sniadanie owoc, "kanapka", placuszki, budyń itp obiad albo zupa albo ze soiczka bo nic innego nie chce, podwieczorek zje normalnie, kolację też.Więc powiedzcie mi czemu nie chce jeść obiadów ?? Dodam że uwielbia jeść zapiekanki (ser,wędlinka między dwiema kromkami cheba) zapieczone w opiekaczu. Ładnie to gryźie i wcina. Tylko co z tym obiadem? Czemu nie chce jeść? Ani ziemniaków, ani kaszy,ryżu, NIC, mięsa, warzyw NIC. Co mam zrobić żeby go zachęcić? Wciskać na siłe, żeby zobaczył że to dobre? Małż mówi żeby dawać mu słoiczki , teściowa żeby tylko zupy skoro to chce, a ja nie wiem co robić. 2) Czy u WAS dzieciaki też jedzą kanapki bez chleba?? Tzn, zjędzą wszystko z kanapki a chleb zostaje? A jak mam nauczyć Młodego jeść wszelkiego rodzaju serki, twarożki, pasty, warzywa na kanapce? Kiedyś nie było z tym problemu a teraz jeśli kanapka to tylko z wędliną, serem i to jeszcze bez chleba. Co ja źle robię? Angy możesz opisać jak wygląda u WAs jedzenie? bo Twoja Zosia chyba podobnie jak Alan wybrzydza, co?
|
#597 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z tym jedzonkiem to ja myślę, ze to może po prostu taka faza teraz - co do obiadków to ja bym spróbowała mieszać zwykłe jedzenie ze słoikiem, może na początku tak, żeby klient nie widział ![]() Cytat:
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może dawaj mu, zeby sam jadł - mój ostatnio nic nie chciał jeść i okazało się, ze on chce wszystko sam ![]() i jak je sam to zjada - oczywiście nie za dużo, bo więcej narozwala niż zje, ale z głodu nie umrze, bo umie się upomnieć
|
|
|
#599 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha p4w jak wezme Twojego lusha to sie jakos umowimy zebys go odebrala, ale przy okazji bym chciala ta strzykawke z lakierem na zeby - ona 40zl kosztowala tak?
|
|
#600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym spróbowała podawać już w bidonie i nie kupowałabym butelki nowej Cytat:
Cytat:
Ja bym podała jak temp by bardzo wzrosła, nie patrzyłabym czy minęło 6 godz czy tylko 4. Cytat:
![]() Dlatego ja zawsze robię zwykły przelew. ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Agga nie wiem co Ci poradzić ale na pewno nie na siłę bo zniechęcisz tym bardziej. Ja bym sama gotowała takie "dzieciowe" (słoiczkowe) obiadki, żeby do smaku przyzwyczaił się. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

biedne te dzieciaczki
NIE LUBIĘ TROLLI
. Smoczek bardzo kocha i nie ma go tylko do zasniecia. Jak gdzies wychodzimy, to nie zabieram smoka w ogole, ale w domu sie go domaga do spania i jak marudzi.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dodam, że Maciuś mi nie pomaga
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
Wszystko mąż znalazł w jakimś schowku czy czymś takim, i to 3 razy było zapisane