|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na nowe fasolki nadal czekamy,tymczasem pierwsze maluchy na świecie witamy :) C
Witam w nowej części i ja
jeszcze nie urodziłam ale i tak cierpię na brak czasu i ograniczony dostęp do neta a to dlatego że mój tż ma nowy nałóg granie w wyścigi samochodowe online i ani go od tego oderwać co gorsza to mój szwagier go w to wciągnął![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to teraz mój zaległy brzuchol zdjęcia wykonane 12.11 był to 36tydzień 5 dzień![]()
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na nowe fasolki nadal czekamy,tymczasem pierwsze maluchy na świecie witamy :) C
Cytat:
ojej jaki sliczny brzuszek!!! oj na brak czasu to ty kochana bedziesz mogła dopiero narzekać jak się mała urodzi- widze to posobie nie mam czasu na nic, chwilami nawet nie mam czasu by cos zjesć!! heheh |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Czekająca no ty wiesz najlepiej że czekanie najgorsze, ja mam do terminu 6 dni, nie chce się przeterminować, bo wtedy to dopiero czas wolno leci... a mam pytanie, byłaś nacinana? bo ja się tego okropnie boje...
Gratulacje dla Martinixxx!!! Ciekawe jak Natka80...
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana trzymaj sie ![]() buziole dziewuchy wszystkie moje
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
martinixxx GRATULACJE
![]() Malinka86 śliczniusi brzusio
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Malinka śliczny brzuszek
Jak się czujesz? Kurcze u mnie 5 dni do terminu i nic... ile można mieć skurcze przepowiadające, mam dosyć
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Chociaż poranek nie był za dobry bo jakiś krwotok z nochala miałam na szczęście szybko minął i funkcjonuję tak jak trzeba![]() Wczoraj byłam odebrać wyniki bo po raz kolejny powtarzałam wyniki na enzymy i wyszły bardzo dobrze już sie mieszczę w normach Poza tym odwiedzała mnie kumpela z która to już rok się nie widziałam więc spędzałyśmy czas na miłym ploteczkowaniu przy herbatce i ciasteczku ![]() ![]() a już bliżej wieczorka wyskoczyłam z tż na zakupy urodzinowo-pieluchowo-szpitalne heheUrodzinowe bo Amanda w niedziele kończy 3latka i rodzinka ma sie zjecha ![]() Pieluchowe zaopatrzenie dla Martynki co bym już nie latała jak kot z pęcherzem że nie mam pampersów do szpitala ![]() Szpitalne oczywiście dla mnie to co mi jeszcze brakowało w torbie w wersji mini ![]() Cytat:
raz mam dużo energii w sobie a raz już o 19.00 ide w kimono bo oczy się same zamykają. Raz mi słabo i nogi pode mną się uginają a drugim razem mam w sobie dość siły by porządki zrobić A skurcze to już chyba z dobre dwa tygodnie jak nie więcej mam i jeszcze trochę to się tak do nich przyzwyczaję ze nie zauważę kiedy zacznę rodzić ![]() A jak Ty sie Kochana czujesz? dziękuje Kochane za komplementy odnośnie mojego brzucholka
|
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciki, zebys nawet przed terminem urodziła! tak byłam nacinana, ale kochana nie martw się, ja nawet tego nieczułam i nie wiedziałam, ze mnie nacinają, dowiedziałam się po wzytskim!!!heheh tak na mnie zadziałał głupi jaś" hheh bedzie dobrze, tylko mi sie tu nie martw, bo poród naprawde nie jest az tak straszny jak wszyscy mówią!!!!
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
JA chyba przed terminem nie urodze...
dzisiaj byłam u gina i dupa,szyjka ma od 1,5 do 2 cm, rozwarcie na opuszek palca,czyli żadne... a myślałam że umrę z bólu przybadaniu, bo mała bardzo niziutko a szyjka jeszcze nie jest zgładzona i żeby ją zbadać to musiał sie do niej dostać czy coś takiego mi tłumaczył... no i mała orientacyjnie będzie miała z 3300g... Chciałabym rodzić w sobote... szkoda że sobie wybrać nie można...
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem co to znaczy miec rozwarcie tylko na opuszek palaca no i wiem co to za ból przy badaniu!ale to nie do końca musi znaczyc ze nie urodzisz w terminie! zobacz jak u mnie wszystko szybko poszło, nawet jak byłam w szpitalu to cały czas rozwarcie na opuszek o godz 19, i tak do godz 5 nstepnego dnia i nagle zrobiło się rozwarcie na 5 cm a po 5 minutach juz miałam pełne! wiec to naprawde dzieje sie tak szybko nawet nie wiesz kiedy! główka do góry, zobaczysz, że juz niedługo bedziesz iała maleństwo! wytrzymaj jeszcze te parę dni!!! no i wyśpij sie przez ten czas bo później zapomnij o przespanej nocy!!!heheheh |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Hehe właśnie wiem, że o nocy to mogę zapomnieć... A Tż jest z Tobą w domu? bo mój weźmie 3 tyg urlopu po porodzie, ale jak będzie miał wrócić do pracy to będze się bała, bo jego nie ma od pon do pt... masakra
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mój mąz jest ze mną w domu, dostał 7 dni tacierzyńskiego, a poza tym wziął opieke na mnie i łącznie wyszło mu ze przez miesiac jest ze mną!ale kurcze juz ten miesiac prawei mija i w przyszła niedziele idzie do pracy! ehhh boje sie jak ja sobie poradze, zawsze to lepiej jak ktos jest z toba i pomaga! a twojego nie ma wogóle w domu od pon- do piątku i na weekend jest, czy porpostu pracuje od pon do piatku w takich godzinach, że go praktycznie nie ma? |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziecko odwiezione do przedszkola więc mam chwile czasu dla siebie a chwile dlatego że porządki czekają ![]() Byłam wczoraj u gina wizyta na 21.00 była ale dałam rade nie zasnać bo z tż pojechałam I jak sie okazuje już nie muszę mieć porodu wywoływanego wcześniej przynajmniej na razie a dlatego nie muszę mieć na razie wywoływanego bo enzymy AST i AlT mam już w normie, Martynka zdrowa, ruchliwa od ostatniej wizyty 4.12 przybrała 400g bo wtedy miała 2200g a teraz ma około około 2600g a rozwarcie sie nie zmieniło i mam na palec czyli raczej na ten opuszek a leki na tą wątrobę bez względu na spadek enzymów mam brać aż do dnia porodu
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co...
![]() naszła mnie chwila wspomnień przypomniało mi sie jak pierwszy raz weszłam na to forum i do was napisałam pierwszą wiadomość od początku zaakceptowałyście, co mnie bardzo cieszy wszystkie się starały i walczyły o te swoje upragnione maleństwo ;* no i większości się udało a teraz tylko co chwila zaglądam i czekam na kolejne nowe maleństwo ktore wyszło z brzuszka mi też tam sie kiedyś w końcu uda ale jak patrzy sie na kolejne wiadomości na forum i jest już tyle tych malutkich drobniutkich istotek to aż sie serducho cieszy
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki a co tu taka cisza dzisiaj? czyżby wszystkie na porodówce
co tam u was sie dzieje?
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ooooo wow, ale mnie tutaj długo nie było
![]() Widzę, że już część dziewczyn urodziła albo lada chwila rodzą. Ja zaczynam dziś 7 m-c i czuję się ciężko heh. Wczoraj to myślałam, że mi nogę urwie, bo takie mrowienie miałam, że aż lewa strona podbrzusza mnie bolała i krzyż. Zastanawiałam się czy to normalne, ale doszliśmy z mężem do wniosku, że pewnie dzieciątko tak się ułozyło niefortunnie. Dziś już znacznie lepiej
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za niedługo zaczynam 9miesiac i juz zaczynam sie bać porodu, ale tez nie moge sie doczekać Trzymajcie sie, buziaki ode mnie i Oliwci
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czas strasznie leci. Ja staram się na razie o porodzie nie myśleć ![]() Ale problem mam z moją lekarką, która nie chce mi zwolnienia wystawić. Zastanawiam się czy iść do innego. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj to za kazdym razem sie pyta czy chce choc ja nie pracuje wiec nie potrzebuje....idź lepiej do innej lekarki niech ci wypisze L4 Masz juz cos dla dzidziulka???
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, ogólnie to ja się dobrze czuję....i ona to widzi. Ma takie zdanie, że jak jest wszystko w porządku to nie ma potrzeby zwolnienia. Do tej pory nawet chciałam chodzić do pracy, bo dobrze się czułam. Ale zaczynają się teraz takie typowe objawy ciąży (ból pleców, uciski itd) i chciałabym iść tak od stycznia na zwolnienie. Zastanawiałam się nad pójściem do kogoś innego. Ale tak mi głupio iść do innej tylko po samo zwolnienie. Nie wiem co mam powiedzieć....heh Mamy już pokupowane ubranka. Część dostaniemy od znajomej. Wózek i łóżeczko też już mamy wybrany. |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal sie jakie łóżeczko i wózek wybraliście ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- My kupilismy takie http://allegro.pl/lozeczko-klups-saf...318333107.html a wózeczek chcemy taki ![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=275
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wózek taki: http://allegro.pl/wozek-espiro-gtx-f...312208114.html - tylko jeszcze kolor do obgadania ![]() A łóżeczko - wyobraź sobie, że też takie chcemy zamówić ![]() Co do zwolnienia - jak moja nie da to nie będę miała wyjścia. Tylko co ja mam tej innej powiedzieć? Że moja nie chce mi dać zwolnienia? |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Heeej!
Cieszę sie , że dokończyłyscie watek i powstał nowy.Oczywiście melduje się Tak więc wszystko zaczęło się tydzien temu w niedzielę ostrzejszym kłuciem w pochwie ok godziny 22. Wczesniej poszliśmy karmić kaczki, znajomi byli no i na koniec dnia planowałam przytulanko . Ok 24 mała szalała i kłycie było dość mocne, pochodziłam troche po pokoju, na 5 min był spokój. Potem znowu kopała i kłucie. Po chwili przestała sie ruszać - kłucie mocne i pamiętam jak pomyślałam 'cholera coś tu nie gra' i chlus wody zaczęly mi sie tak lac , ze nie wiedziałam czy uciekac z tego łóżka czy stac, czy co jak juz zalałam cały materac (mimo 2 podkładów) zaczęłam szukac tego czopa i nic nie znalazłam. Myślę, że ten biały śluz to mógł byc czop , ale ani kapki krwi czy czegoś żółtego. Mąż zadzwonił do mojego szpitala, zanotowałam pierwszy skurczpo 20 min i poszłam sobie na luzie pod prysznic, umyłam głowę wysuszyłam drugi po 10 min. Mała sie nie ruszała, więc znów tel do szpitala - kazali mi zjeść coś kwaśnego i ustawili poród na 9.30 . Zjadłam pomarancz i troche coli i nic. Potem skurcz po 7 min (pisałam wtedy posta do wasPotem mnie pozszywali i kazali sie wykąpac i zrobic siku. Nie mogłam, więc na oddział do cewnikowania, nie było najgorzej. Później przenieśli nas do hotelu i tam już zostałyśmy do soboty. Ładnie ssała, ale miałam za mało pokarmu i musiałam użyć laktatora. Do tego szwy mi za mocno ścisnęli i chodzic wcale nie mogłam. W piatek połozne samo zawolały lekarza, żeby coś zrobił bo leków przeciwbólowych silniejszych nie mają. Na żywca mi ściagnęli i grzebali w tej ranie , żeby zobaczyć czy infekcji nie ma. Ból 10000 gorszy od porodu. Ryczałam na tym fotelu.Teraz to chociaż mogę się ruszyć normalnie choć jeszcze boli. Teraz dochodze do siebie powoli. Dobrze, ze tz jest ze mną. |
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajny wózeczek a łóżeczko jest superowe![]() My po wózek jedziemy za 2tyg tak zeby przed swietami juz go miec w domciu ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Fajowo że zajrzałaś do nas Dzielna kobietka z ciebie, bo jak czytam ten opis to aż mnie przerażenie bierze ze to już niedługo... ale dałaś rade nie było chyba najgorzej...Odpoczywaj kochana i w wolnej chwili czekamy na fotki małej królewny
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że już masz przy sobie dzidziusia
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
melduje się rozpakowana wszystko jutro napisze i wstawie fotki NADII
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE!!!! A mms to gdzie? Hej Kochane Bardzo się cieszę,że zaglądacie tutaj czasem ![]() I miło mi widzieć Martini i kosmisię,bo Was to wieki nie widziałam... |
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje kochane ;* ![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
wciągnęło mnie chciałabym , chciała też już to przeżyć... no cóż czekam jeszcze troche i do dzieła ![]() buziaki kochane Trzymajcie sie i wypoczywajcie
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

a to dlatego że mój tż ma nowy nałóg granie w wyścigi samochodowe online

a leki na tą wątrobę bez względu na spadek enzymów mam brać aż do dnia porodu
przypomniało mi sie jak pierwszy raz weszłam na to forum i do was napisałam pierwszą wiadomość
moj to za kazdym razem sie pyta czy chce choc ja nie pracuje wiec nie potrzebuje....
. Zjadłam pomarancz i troche coli i nic. Potem skurcz po 7 min (pisałam wtedy posta do was
ale dałaś rade nie było chyba najgorzej...
wszystko jutro napisze i wstawie fotki NADII
klask i: