Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 08:39   #1051
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

jeeeeeeeeeeee mam czas zajrzeć! nareszcie

ale tęskniłam
ale nadrabiać nie będę jakieś nowe zaręczone

mam ostatnio strasznie dużo roboty. już ze dwa tygodnie nie połozyłam się spać przed 1 po prostu nie wyrabiam się z niczym, na uczelni i w robocie mam wielkie zaległości, czego bym nie robiła to doba jest dla mnie za krotka...

ale za to...taraaaaaaaam! moja siostra podesłala mi jakiś czas temu ogłoszenie, że znajomy fotograf szuka pary, z którą będzie przebywał przez cały dzien i para dostanie 50-150 zdjęć bo on chce sobie portfolio rozbudować
i wczoraj udało nam się z nim spotkac i za 3 tygodnie mamy sesję! hell yeah! szkoda, że ślubu nie bierzemy haha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 09:05   #1052
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
Ooo, super i już jest sprzeczka. Napisałam do TŻta, dlaczego mnie zirytowała sytuacja z mamą to zaczął jej bronić.
Płakać mi się chcę... Serio, czemu on nigdy nie rozumie takich rzeczy? I zawsze mamusi broni, a kiedy ja próbuję mu pokazać, że zrobiła coś nietaktownego, to jeszcze bardziej jest za nią. Jakby specjalnie mi robił na przekór.
No to PIONA chcoiaz nie wiem czy to smieszne akurat bo u nas jest dokladnie tak samo!! I wlasnie dlatego ja mojemu czasem mowie wprost, ze zazdrosna o mamusie jestem

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ale za to...taraaaaaaaam! moja siostra podesłala mi jakiś czas temu ogłoszenie, że znajomy fotograf szuka pary, z którą będzie przebywał przez cały dzien i para dostanie 50-150 zdjęć bo on chce sobie portfolio rozbudować
i wczoraj udało nam się z nim spotkac i za 3 tygodnie mamy sesję! hell yeah! szkoda, że ślubu nie bierzemy haha
Czeeeesc!!! W koncu sie odezwalas Faaajnie z tym fotografem, pochwalisz sie zdjeciami??

A ja jestem na uczelni i oczywiscie co? Zajecia nam odwolali debile!!

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:26   #1053
akusiowa
Raczkowanie

cześć dziewczynki po dość długiej nieobecności wreszcie mam chwilę aby coś napisać... jedna decyzja o ślubie a czasem tak wiele zmienia.. otóż staneliśmy przed ciężkim wyborem, chodzi o mieszkania i kredyt dla młodych małżeństw, w zasadzie decyzja do podjęcia na już.. bo od nowego roku niestety nie będzie kredytu z dopłatą od państwa na mieszkania z rynku wtórnego,a jak wiadomo różnica w cenach za m jest kosmicznie wielka przy mieszkaniach nowych a tych z rynku wtórnego.. i tak oto zostało nam kilka tygodni jeśli byśmy się zdecydowali na ślub cywilny i szybkie załatwianie kredytu i szukanie mieszkania.. decyzja o tyle trudna, że mamy do zaoszczędzenia 50tys.co nie jest mała kwotą, cywilny byłby jak dla nas tylko formalnością...
akusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:35   #1054
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dzień dobry

Akusiowa, poważnie? W ramach Rodziny na swoim nie będzie dofinansowania? No to se żeśmy kupili mieszkanie. Zostają TBSy I jak? bierzecie cywilny? pamiętajcie, że od momentu złożenia papierka do ślubu powinien minąć miesiąc, o ile nie ma żadnych ważnych czynników przyśpieszających (jak możliwość śmierci małżonka), a listopad już się kończy ...

Baby Montana, świetna okazja Ci się trafiła. Profesjonalne śliczne zdjęcia za darmo. Jaaaa będziesz musiała się koniecznie nam pochwalić.

Ja chce mój okres! za dużo wczoraj na tyłku siedziałam i jeszcze w go nie ma też widzicie u siebie zależność między ilością przesiedzianego czasu i godziną przyjścia okresu? ja widzę

Ja wierzę w wyprowadzkę, tylko szukanie jest męczące. Ot tak, dla fanu wrzuciłam nasze ogłoszenie i w tym momencie to przestało być dla fanu, a jak przestało - to się zrobiło upierdliwe, bo nie mamy kokosów do przeznaczenia na to

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-11-22 o 10:37
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 10:51   #1055
akusiowa
Raczkowanie

Gajaa niestety prawda już mamy w razie co większość rzeczy ugadanych, cywilny też jak się baaardzo chce można przyśpieszyć, mój kochany brat zawsze znajdzie jakąś ustawę sprzyjającą szkoda tylko że takiej przedłużającej 'rodziny na swoim ' nie może znaleźć straszne to... bo jeśli się nie zdecydujemy to zostaną nowe mieszkania i to na chwilę obecną do końca 2012 roku a i tak pewnie skrócą ... ehh chcieli ruszyć rynek dając ten program ale teraz go zabierają bo za duże zainteresowanie co za kraj
Stary 2010-11-22, 10:54   #1056
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

I do 2012 tylko trwa? Super. Nie ma to jak pomoc

Jak się chce, to wszystko można. Brat prawnik?

Na razie jesteście za czy przeciw?
Stary 2010-11-22, 11:04   #1057
akusiowa
Raczkowanie

Nom, szkoda że na wszystkie nie jest do 2012 byłoby mniej problemu brat policjant ja na chwile obecną jestem za mój się bardzo waha.. to jest decyzja na całe życie praktycznie więc i ja momentami się zastanawiam baaardzo intensywnie jedyne co mnie bardzo popycha w tym kierunku to różnica w cenach przykładowo renek wtórny m4 to cen za m ok 3000 przy duuużych okazjach a nowe mieszkanie to 4200 więc troche róźnica jest... ciężko zdecydować.. dziś rozmowa z bratem jeszcze i już trzeba zdecydować.. aby się wyrobić bo same decyzja kredytowa to 3 tyg :/
Stary 2010-11-22, 11:43   #1058
studi
Zakorzenienie

Akusiowa łap okazję póki można i jest szansa na trochę pieniążka od Państwa to nie ma co się zastanwaiać!Szkoda,że nie będzie już dopłaty dla młodych małżeństw, nic tylko wynajem albo kredyt do końca życia i jeszcze dzień dłużej;/
Gaja jak tam poszukiwania?
Stary 2010-11-22, 12:24   #1059
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Och, zawsze można wziąć rozwód, zresztą...czy aby Twój pan nie zakupił już pierścionka? więc o co chodzi? chyba, że zastanawiacie się nad kredytem, nie ślubem dla kredytu

Studi, z dziś do obdzwonienia mam 3 pokoje, które wydają się sensowne, ale chyba zwalę to na TZta, bo ja już korkuje i kituję. Zeźliłam się. Na wspolokator.pl są dwa rodzaje użytkowników. Basic (bezplatne) i premium (płatne). oto czym się różnią;
Użytkownik Premium
Wysyłaj wiadomości do innych
Odczytuj wiadomości od wszystkich
Zobacz numery telefonów
Więcej
Użytkownik Basic
Wysyłaj wiadomości do innych
Odczytuj wiadomości tylko od użytkowników Premium

Oczywiście 90% fajnych ofert jest od basiców, którzy nie podają do siebie żadnego kontaktu (a można. mi się udało, bo powiesiłam tam nasze ogłoszenie). Więc pytam: JAK SIĘ Z NIMI SKONTAKTOWAĆ?

Spryt jest cechą ludzką w zaniku.
Stary 2010-11-22, 12:34   #1060
czekam87
Rozeznanie

Może uda mi się w ferie polecieć z narzeczonym i kolegą do Edynburga do drugiego kolegi. Tylko nie mam już na co czekać
czekam87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 12:43   #1061
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Czy zawsze trzeba na coś czekać? hm..w zasadzie to ja non stop na coś czekam. Obudzę się na emeryturze i stwierdzę, że zmarnowałam życie, bo zawsze mi było źle, jeah

Na ślub czekaj. Moj genialny suwaczek podpisany "cyrograf" wskazuje rok, 9 miechów i 17 dni

Na edynburg czekaj. taka okazja, chlip
Stary 2010-11-22, 12:45   #1062
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Czy zawsze trzeba na coś czekać? hm..w zasadzie to ja non stop na coś czekam. Obudzę się na emeryturze i stwierdzę, że zmarnowałam życie, bo zawsze mi było źle, jeah

Na ślub czekaj. Moj genialny suwaczek podpisany "cyrograf" wskazuje rok, 9 miechów i 17 dni
Ja jeszcze nie mam dokładnej daty, jeszcze mam poczucie tej wolności Chciałabym, żeby mnie kiedyś czymś zaskoczył
Stary 2010-11-22, 12:56   #1063
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Więc czekaj na zaskoczenie

Jest @. jeah. Nie będzie bobasa w tym miesiącu
Stary 2010-11-22, 12:59   #1064
studi
Zakorzenienie

Cytat:

Na edynburg czekaj. taka okazja, chlip
Suwaczek poszedł w ruch?
O kurcze ale fajnie te.z chce do EdynburgaWeź mnie ze sobą
Stary 2010-11-22, 13:03   #1065
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Suwaczek poszedł w ruch?
O kurcze ale fajnie te.z chce do EdynburgaWeź mnie ze sobą
Pewnie będziemy spać na podłodze u kolegi
Stary 2010-11-22, 13:08   #1066
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Poszedł

Podłoga też może byc wygodna
Stary 2010-11-22, 13:10   #1067
studi
Zakorzenienie

Podłoga w Edynburgu może byc bardzo wygodna
Gaja to do twojego odliczania-suwaczkowania musze dodać tydzień
Stary 2010-11-22, 13:17   #1068
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Ano musisz Robiłam dwa suwaczki, bom sierota. Najpierw do 4 IX i coś mi nie grało. Zastanawiałam się 30 min, aż w końcu doszłam do wniosku, że zrobiłam suwaczek do swoich urodzin. Potem już zrobiłam dobrze

My non stop śpimy na podłodze, więc gwarantuję, że podłogi bywają wygodne
Stary 2010-11-22, 13:20   #1069
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Akusiowa, poważnie? W ramach Rodziny na swoim nie będzie dofinansowania? No to se żeśmy kupili mieszkanie. Zostają TBSy I jak? bierzecie cywilny? pamiętajcie, że od momentu złożenia papierka do ślubu powinien minąć miesiąc, o ile nie ma żadnych ważnych czynników przyśpieszających (jak możliwość śmierci małżonka), a listopad już się kończy ...

Baby Montana, świetna okazja Ci się trafiła. Profesjonalne śliczne zdjęcia za darmo. Jaaaa będziesz musiała się koniecznie nam pochwalić.

Ja chce mój okres! za dużo wczoraj na tyłku siedziałam i jeszcze w go nie ma też widzicie u siebie zależność między ilością przesiedzianego czasu i godziną przyjścia okresu? ja widzę

Ja wierzę w wyprowadzkę, tylko szukanie jest męczące. Ot tak, dla fanu wrzuciłam nasze ogłoszenie i w tym momencie to przestało być dla fanu, a jak przestało - to się zrobiło upierdliwe, bo nie mamy kokosów do przeznaczenia na to
no niestety nie bedzie dofinansowania nad czym rowniez ubolewam.. no ale coz. life is brutal

a z @ to mam tez przeboje, mialam na poczatku pazdziernika a tu juz koniec listopada i nic. a to pewnie dlatego ze mam policystyczne jajniki(sama do tego doszlam bo z lekarzem to dogadac sie nie idzie)

i tez czekam na @ lalalala. juz od tygodnie wydaje mi sie ze przyjdzie a tu nic
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:26   #1070
akusiowa
Raczkowanie

zastanawiamy się min. dlatego, że nie wiemy czy uda nam się znaleźć odpowiednie mieszkanie, czy wyrobimy się ze wszystkim, czy chcemy w pomoc kredytową mieszać osoby trzecie, poza tym średnio podoba mi się wizja ślubu cywilnego na tyle przed ślubem właściwym, bo tamto to tylko formalność no i nasze planowanie pięknej niespodzianki zaręczynowej by się posypało.. jest cała masa pytań na które musimy odpowiedzieć.
a tak w ogóle to właśnie w pracy się lekko wyprowadziłam z równowagi ( bo ja się tak bardzo wszystkim przejmuję ) szefowi nie podoba się mój dzwonek i powiedział, że mam go zmienić .. ehhh głupia cecha charakteru bo teraz pół dnia będę o tym myśleć..
Stary 2010-11-22, 13:27   #1071
studi
Zakorzenienie

Sylvi a może...<zawstydzony>
Gaja a macie coś załatwione, bo my totalnie nic i jeszcze zwlekamy:PSkończys ię na tym,że data będzie owszem wrzesniowa ale roku Pańskiego 2013
Stary 2010-11-22, 13:35   #1072
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Sylvi a może...<zawstydzony>
wiesz..nie mowie nie no to jest jakas opcja. bardzo watpliwa ale zawsze jakas
Stary 2010-11-22, 13:40   #1073
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Gdzie tam. Na razie wiemy, do której restauracji i kościoła będziemy walić, jak przyjdzie co do czego. Fotografa trzeba jeszcze kopnąć w zadka - tego znajomego. Gospel nam odpadł, bo za drogo, więc będzie pospolite ruszenie. Kiecka, obrączki to kwestia chwili. Serio mam zamiar to zrobić przez allegro. Najwyżej wcześniej pobiegam po salonach i pomierzę, żeby wiedzieć, jakiego efektu się spodziewać. w najgorszym wypadku czeka nas wesele w salonie fryzjerskim u mojej przyjaciółki z LO Ona ma dom jak stodołę, więc spoko się zmieścimy. Już nawet nam to proponowała (bo poza salonem jest tam osobne chyba duże pomieszczenie. tak to zrozumiałam).

Zresztą czekam na pierścień mocy, żeby móc cokolwiek zrobić

damy rade obie
Stary 2010-11-22, 13:44   #1074
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
wiesz..nie mowie nie no to jest jakas opcja. bardzo watpliwa ale zawsze jakas
w razie już nie wiem czy trzymam kciuki za jego brak czy trzymać,żeby w końcu sie pojawił

Cytat:
Gdzie tam. Na razie wiemy, do której restauracji i kościoła będziemy walić, jak przyjdzie co do czego. Fotografa trzeba jeszcze kopnąć w zadka - tego znajomego. Gospel nam odpadł, bo za drogo, więc będzie pospolite ruszenie. Kiecka, obrączki to kwestia chwili. Serio mam zamiar to zrobić przez allegro. Najwyżej wcześniej pobiegam po salonach i pomierzę, żeby wiedzieć, jakiego efektu się spodziewać. w najgorszym wypadku czeka nas wesele w salonie fryzjerskim u mojej przyjaciółki z LO Ona ma dom jak stodołę, więc spoko się zmieścimy. Już nawet nam to proponowała (bo poza salonem jest tam osobne chyba duże pomieszczenie. tak to zrozumiałam).

Zresztą czekam na pierścień mocy, żeby móc cokolwiek zrobić

damy rade obie
Damy radęObrączki to akurat najmniejszy problem, suknię też można kupić poźniej, gorzej z terminami sal a u nas z kościołemTrzeba się za to wziąśc, no i te anuki przedmałżeńskie w końcu pchnąc...
To ja może grilla u mnie na podwórku zorganizuję-jak nie będzie sali innego wyjścia nie widzę
Stary 2010-11-22, 13:46   #1075
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
w razie już nie wiem czy trzymam kciuki za jego brak czy trzymać,żeby w końcu sie pojawił

Damy radęObrączki to akurat najmniejszy problem, suknię też można kupić poźniej, gorzej z terminami sal a u nas z kościołemTrzeba się za to wziąśc, no i te anuki przedmałżeńskie w końcu pchnąc...
To ja może grilla u mnie na podwórku zorganizuję-jak nie będzie sali innego wyjścia nie widzę
na ten moment lepiej zeby byl bo mam pewne plany na najblizsze dwa lata
Stary 2010-11-22, 13:49   #1076
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

A idź z tymi naukami. Rzygać mi się chce na samą myśl...zresztą w Warszawie można to odwalić w weekend, więc może nie będzie tak źle. Jak sobie pomyślę, że będą mi truć o kalendarzyku małżeńskim, to mam ochotę rozstrzelać.

grill fajna rzecz

Akusiowa, teraz rozumiem Wasze wątpliwości oto jak proza życia zabija romantyzm, heh.
Stary 2010-11-22, 13:54   #1077
studi
Zakorzenienie

Też mam nadzieję,że da radę to pchnąć w weekend, ale zostaje jeszcze wizyta w poradni co by Pani poleciała sporządzić kalendarzyk i spłodzić 8-dzieci Nie wiem czy walic z prosto z mostu,że codziennie truję się tabletkami czy lepiej zachować to dla siebie:P
Sylvi a co to za plany-pochwal się jeśli możesz nam zdradzić sekret
Stary 2010-11-22, 13:59   #1078
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam nadzieję,że da radę to pchnąć w weekend, ale zostaje jeszcze wizyta w poradni co by Pani poleciała sporządzić kalendarzyk i spłodzić 8-dzieci Nie wiem czy walic z prosto z mostu,że codziennie truję się tabletkami czy lepiej zachować to dla siebie:P
Sylvi a co to za plany-pochwal się jeśli możesz nam zdradzić sekret
lpiej zachowaj dla siebie

a plany. no coz chcemy zmienic klub taneczny bo nasz trener ma nas głęboko i chcemy przyciasnac zeby w 2012 roku zatanczyc na Mistrzostwach Polski
Stary 2010-11-22, 14:02   #1079
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akusiowa Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki po dość długiej nieobecności wreszcie mam chwilę aby coś napisać... jedna decyzja o ślubie a czasem tak wiele zmienia.. otóż staneliśmy przed ciężkim wyborem, chodzi o mieszkania i kredyt dla młodych małżeństw, w zasadzie decyzja do podjęcia na już.. bo od nowego roku niestety nie będzie kredytu z dopłatą od państwa na mieszkania z rynku wtórnego,a jak wiadomo różnica w cenach za m jest kosmicznie wielka przy mieszkaniach nowych a tych z rynku wtórnego.. i tak oto zostało nam kilka tygodni jeśli byśmy się zdecydowali na ślub cywilny i szybkie załatwianie kredytu i szukanie mieszkania.. decyzja o tyle trudna, że mamy do zaoszczędzenia 50tys.co nie jest mała kwotą, cywilny byłby jak dla nas tylko formalnością...
Ja bym sie nie zastanawiala, powaznie

Cytat:
Ja u siebie nie widze takiej zaleznosci ale dzisiaj dostalam moj @

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:02   #1080
miss_bennet
Rozeznanie

Cześć kochane A ja dziś idę na wagary z ćwiczeń, więc mam już wolne.

Cytat:
Akusiowa łap okazję póki można i jest szansa na trochę pieniążka od Państwa to nie ma co się zastanwaiać!Szkoda,że nie będzie już dopłaty dla młodych małżeństw, nic tylko wynajem albo kredyt do końca życia i jeszcze dzień dłużej;/
Gaja jak tam poszukiwania?
Nic mi nie mów, to jest jakaś masakra. Gdyby była inna sytuacja mieszkaniowa w Polsce, to by może nie było tylu chętnych, więc nie rozumiem, co oni [rząd] są tacy zdziwieni. Żenua.

Cytat:
Napisane przez akusiowa Pokaż wiadomość
zastanawiamy się min. dlatego, że nie wiemy czy uda nam się znaleźć odpowiednie mieszkanie, czy wyrobimy się ze wszystkim, czy chcemy w pomoc kredytową mieszać osoby trzecie, poza tym średnio podoba mi się wizja ślubu cywilnego na tyle przed ślubem właściwym, bo tamto to tylko formalność no i nasze planowanie pięknej niespodzianki zaręczynowej by się posypało.. jest cała masa pytań na które musimy odpowiedzieć.
a tak w ogóle to właśnie w pracy się lekko wyprowadziłam z równowagi ( bo ja się tak bardzo wszystkim przejmuję ) szefowi nie podoba się mój dzwonek i powiedział, że mam go zmienić .. ehhh głupia cecha charakteru bo teraz pół dnia będę o tym myśleć..
Mam dokładnie tak samo, że się przejmuje wszystkim, co mi ktoś złego powie, albo każdą niemiłą sytuacją.

Życzę Wam przemyślanej decyzji, bo domyślam się, jakie to trudne... Nie wiadomo, co w takiej sytuacji jest najważniejsze, chociaż uważam, że to trochę głupie: brać ślub dla kredytu. Ale żyjemy w takim państwie, że bez kręcenia i kombinowania ciężko o godne życie.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości