|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
to ja powinnam z porcelanki nie schodzic bo od 2-3lat rano pijam kawe..
i szczerze? przed dieta tak bylo: kawka->kibelek teraz pf... kawa nie dziala jak powinna ![]() ale kapusta kiszona tak! ![]() ja przed chwila zrobilam na szybko 3buleczki +jajecznica+3plasterki szynki na te buleczki ;-) i 1kiszony ogoreczek ![]() herbatka a za godzinke kawusia i ploteczki ;]
#662 |
Raczkowanie
|
A tak w ogóle, to chciałam się wam pożalić....
Ostatnio byłam na zakupach, musiałam się zaopatrzyć w jakieś mniejsze ciuchy, no bo we wszystkim wyglądam jak w worku na ziemniaki. Postanowiłam kupić też nowy stanik, no bo mój stary (kupiony 3 tygodnie przed dietą) wydawał mi się za duzy. Materiał się marszczył na górze. Poszłam do mojego ukochanego sklepu z bielizną, mówię, że mi się schudło trochę i proszę o albo mniejszy obwód, albo ten sam ale żeby miska była mniejsza. Mierzę, mierzę mierzę... Obwód nie moge mieć mniejszy, bo się po 5 minutach zaczynałam dusić, tak ściskało żebra... Miska nie może być mniejsza, bo się wylewa górą. NO SZOK! I musiałam kupić taki sam rozmiar, jaki miałam ![]() ![]() Edytowane przez asio90 Czas edycji: 2010-11-22 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Czekam na Ragnarok
|
Ważyłam 69,1kg przy 163cm, teraz po 22 dniach 66,2kg.
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- A czy mierzyłaś bieliznę tej samej firmy co miałaś? Bo wiesz, że każda firma = inna rozmiarówka. I ile masz pod biustem (i ile miałaś przed dietą)? |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
no też nie masz aż tak wielkie nadwagi i może stąd ten wolny spadek
![]() ![]() ![]() ![]()
#666 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Czekam aż w końcu się ruszy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zapewne ruszy i ja mam nadzieje że mi ruszy też trzymam za nas kciuki
![]() |
#668 | |
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. Fajne sniadanko, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ech, ale nawet sama sprzedawczyni powiedziala, że mimo, że się mówi, że w biuście najwięcej tłuszczu, to to wcale nie jest taka prawda. Ja od nastolatki miałam duży biust i szybko mi rósł. No ale miałam nadzieję, że mi spadnie ze 2 rozmiary.... Yh... Może spadnie trochę, jak jeszcze te 7 kg zgubię. Mam nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Hejo babeczki
![]() Ja dzis kolejny szok rano.67,7 kg.Biore pod uwage tylko ranna wage bo w dzien sie waha troche.Ja dzis na sniadanko 2buły z szynka,pomidorem i rzodkiewką ![]() ![]() Wczoraj zakupiłam ksiazeczki.Jedna o diecie,druga z przepisami dla polaków i az mi slinka ciekla na sama mysl. ![]()
Dietka Zaczynamy I faza od 18.11.2010 - 70,3 kg (w 19 mieięcy po urodzniu Olinka ) II faza od 20.11.2010 - 68,9 kg ![]() 22.11.2010 - 67,7 kg 05.12.2010 - 65,3 kg 21.12.2010 - 64.0 kg 11.01.2011 - 62,5 kg ![]() 05.02.2011 -60,3 kg Cel osiągnięty. Na III od 6.02.2011 |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Czekam na Ragnarok
|
Spadnie, spadnie
![]() ![]() A jak w ubiegłym roku spadłam 8kg to G było trochę za duże, ale w F bym się nie zmieściła ![]() Boję się o piersi, bo po dużym spadku wagi zrobiły mi się po bokach rozstępy i piersi nie były już takie jak kiedyś. Teraz są ok, bo są "przytyte", ale jak schudnę... ![]() Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-11-22 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Przyczajenie
|
Witam,
O diecie Dukana slyszalam juz bardzo duzo... Na forach internetowych jest bardzo duzo pozytywnych komentarzy, za to dietolodzy, lekarze(czyt. osoby znajace sie na rzeczy), zdecydowanie przestrzegaja przez ta dieta... Pelna obaw i pesymizmu(taka moja natura) zdecydowalam sie sprobowac-pomimo wszystko. Dlaczego? Bo mam 25 lat, ladna buzie, 167cm wzrostu, i waze.....82kg! Sama nie wiem jak to sie stalo...Nigdy nie bylam szczupla,czyt. chuda, jednakze przez ostatnie 2 lata przytylam 20kg... Nie potrawie sie glodzic(stad ta dieta). Mam wspanialego mezczyzne, ktory jest mistrzem kuchni wloskiej(czytaj makarony=weglowodany) i strasznie nudze sie na silowni. To chyba tyle o mnie. Jak juz wczesniej wspomnialam, jestem sceptycznie nastawiona do tej diety, bo nie wierze,ze moj wynik bedzie tak oszalamiajacy jak innych "forumowiczek", jednakze sprobuje.Zdaje sobie sprawe, ze dieta do bezpiecznych nie nalezy(brak warzyw=brak mineralow i witamin), ale WRESZCIE CHCIALABYM W SWOIM CIELE CZUC SIE DOBRZE!!!! ZACZYNAM JUTRO, DZIS ZAKUPY( po przeczytaniu ksiazki MRs Dukana zrozumialam, ze ma byc to bialko bialko i bialko). Na mojej liscie sa:piersi z kurczaka, ser mozarella, ser ricotta, tunczyk, losos, jakas tam biala ryba, serek wiejski, jajka, krewetki. Na faze nr. 1, czyli 5 dni, powinno wystarczyc. Zatem...zyczcie mi, drogie Panie duzo straconych kilogramow! |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Czekam na Ragnarok
|
pol1985 - mozarelli nie wolno. A poza tym w tej diecie jemy dużo warzyw, np. ja jem przez 5 dni co 5 dni. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Przyczajenie
|
Oh, dziekuje, za rade. Mozarella odpada! Warzywa przez pierwszy etap sa zabronione. Tak przynajmniej wyczytalam w ksiazce Dukana...
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() A tak przy okazji można kupić Multiwitaminę i łykać ![]() A długość I fazy wyliczyłaś z testu na www Dukana? Link jest w pierwszym poście. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2010-11-22 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy mogę się przyłączyć?
Jestem na Dukanie od 11.11 i na uderzeniówce schudłam 1,5 kg Przez weekend troszkę nagrzeszyłam i dziś tylko proteiny, a od jutra II faza. |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na poczatek ci powiem ze mozzarella odpada a takze ricotta... ![]() jesli chcesz wiedziec ile byc na i fazie zrob tescik, na pierwszej stronie jest tlumaczenie... po za tym na ta dieta to nie tylko samo bialko, ale i wazywa oraz chlebus dukanowy i pyszne ciasta (takze dukanowe)
![]() |
#678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I to nie jest tak, że jak waga spada, to się robią rozstępy. Rozstępy robią się od tycia, a jak waga spada, to je bardziej widac, bo skóra nie jest 'opuchnięta'. Mnie bardziej od rozstępów martwi to, że zrobią mi się zwisy. Przy misce I, to naprawdę niezly ciężar i mimo, że nei chodze bez stanika (nie licząc nocy), to i tak te piersi same z siebie obwisną. Kupiłam sobie balsam ujędrniający, troche pomógł, ale nigdy nie będę miała piersi jak Iga Wyrwał(czy jak jej tam) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochaniutka ja jestem na diecie 35dni... bezgrzesznie... (po poza jednym kefirem owocowym 0% i tym ze raz zjadłam pudding lidlowy przez 2 dni a nie przez 3) i zgubiłam tylko 4kg.. ![]() Od poczatku mojej diety czytam również ten watek i Tobie zgrzeszyło się parę razy z tego co pamiętam... jakaś wódeczka...a to czegoś tam troszeczkę... jak widać dukana nie oszukamy... ja w związku z tym tez odstawiam produkty zastojowe (proszek do pieczenia,kakao,pudding,m leko w proszku, i jogurt max 3 łyżeczki dziennie) zobaczę 1 grudnia co szanowna waga na to... do tego czasu bez eksperymentów...
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jasne ze mozesz sie przylaczyc... tylko tak sobie czytam ze juz na uderzeniowce nagrzeszylas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze teraz juz bedziesz ladnie dukac ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Nie, na uderzeniówce byłam 8 dni. Na weekend wyjechałam i choć bardzo się starałam jeść tylko jogurty serki wiejskie, to niestety nie obyło się bez obiadu u Chińczyka i snickersa. Dla jasności dodam, że był to trzydniowy turniej w piłkę halową, na którym grałam 4 mecze, więc potrzebowałam trochę cukru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#684 | ||||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie grzesz więcej. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Raczkowanie
|
Mam zamiar zrzucić w sumie 9 kg.
Wiem, że głównie mięso, ale będąc na takim wyjeździe niestety nie miałam jak go jeść, dlatego zabrałam ze sobą serki i jogurty |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zmien nastawienie bo jak jestes sceptyczna to nie bedzie efektow ![]() ![]() ja tez startowalam z waga 86 ![]() Cytat:
jak juz grzeszysz na I fazie to co dalej... ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2010-11-22 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zgrzeszyłam raz alkoholem i po dniu picia tak jak miałam -1kg (odwodnienie) tak potem wzrost o 0,9 kg i zastój 3 dni - nigdy więcej alkoholu, przez te 3 dni tak się nawkurzałam, że do końca diety alkoholowi mówię adieu!, w Sylwestra też nie zamierzam pić, choć na początku diety miałam taki zamiar, ale teraz wiem już, że nie po to się tak staram i nie na tym to polegać ma ![]() a dietuję od 2.11 i -5,9kg za mną ![]() EDIT: od 2.11, nie 9.11 ![]() Edytowane przez martasdz Czas edycji: 2010-11-22 o 12:50 Powód: pomyłka w dacie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Rozeznanie
|
dziewczyny potrzebuje rady
w zeszlym tygodniu bylam chora... w sumie to zle sie czulam tylko 3 dni, bol gardla i glowy mi przeszly, ale od 10 dni mam zatkany nos i szlag mnie juz trafia... codziennie robie sobie inhalacje specjalna maszynka... przechodzi mi na godzine a potem znowu mi schodzi wszystko... nie wiem co robic... help ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"9. Czy moge pic alkohol? Nie wiem jak wytrzymam tyle tygodni bez wina/piwa/drinka? Ide na wesele kolezanki i nie moge nie wypic.. Alkohol jest na Dukanie zabroniony! Nie tylko spowoduje wzrost i zastoje, ale jest tez niebezpieczny dla zdrowia i grozi zapadnieciem w spiaczke ketonowa lub spowoduje kwasice ketonowa - moze tez uszkodzic watrobe. Jesli musisz - pij, ale robisz to na wlasna odpowiedzialnosc." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
glupie pytanie... jak mam zaczac ta diete? ![]() Czyli mam zaczac od pierwszej fazy tak? macie jakies smaczne przepisy? ![]() Edytowane przez FemmeFatale2 Czas edycji: 2010-11-22 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.