Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 13:31   #3751
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
a mi się podobają te kołderki, to ze mają takie fajne naszyte motywy, i są takie kolorowe

a tak poza tym to mi się mało pościeli podoba,

jedyne co znalazłam co mi w oko wpadło i zamówię, bo ma motyw motylka i kolory które mnie interesują to ta pościel

http://allegro.pl/joko-design-5-cz-p...326995912.html
te są śliczne

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dziecię do mnie właśnie zapukało!!! dwa razy, aż pod palcami wyczułam hurra hurra
gratulację ja wciąż czekam ....

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
PRZEPRASZAM ze nie bylo mnie od piatku ale uczelnia do wieczora ehh..mam takie pytanie czy was ciagle piersi bola?? mnie przed tem bolaly a teraz jakos przestaly tylko na jakis cza przewaznie rano.juz sie balam ze cos nie tak bo sie naczytalam jakis rzeczy ze jak nie bola to zle
nie mnie już piersi na szczęście nie bolą

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Moje maleństwo tez już ma swoją pierwszą brykę
Espiro gtx niebieski, taki kolor jak chciałam
ale jestem szczęśliwa, właściwie to mamy już...wszystko
pozostała tylko torba do szpitala + kosmetyki dla malucha !
Gratulację

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
to daj znać potem jak było. ja pójde w przyszłym tyg. na glukozę.

co myślicie o tym kolorku wózka dla chłopca?? - kolor ck02

http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...322505580.html

mam mieszane uczucia
kolorek śliczny bardzo podobają mi się takie kolorki . uważam że jest uniwersalny zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki

Cytat:
ja zeby moj tż poczul ruchy dzidziusia to pije szklanke mleka. slyszalam ze to dziala i sprubowalam i racja mam pytanie dziewczyny czy wy mialyscie takie cos ze jestescie w jakims sklepie i nagle zaczyna wam sie robic goraco, zaczyna sie krecic w glowie i ciemnosc przed oczami?? ja wlasni bylam zaplacic za prad i znow to mialam..straszne uczucie. nic nie widzisz,masz ciemnosc przed oczami.w sobote mialam to samo ale jak bylam na zakupach w lidlu.a jestem w 20 tc. robi mi sie tak jak za dlugo stoje w pomieszczeniach gdzie jest duszno..
jejku nie słyszałam o tej szklance mleka . a ile trzeba odczekać ? czy rzeczywiście dziecko zaczyna się bardziej ruszać ?
ja również jestem w 20 tc i też jak czekam długo w kolejce a w sklepie jest duszno to tak mi się robi . i już paręnaście razy tak miałam ...

a ja dziewczyny wróciłam od ginekologa. słyszałam bicie serduszka ale jestem zmęczona i smutna ... bo lekarz mnie zbadał i powiedział czy ja na pewno leżę i odpoczywam w domu a nie chodzę za dużo( cały czas biorę leki na potrzymanie i naprawdę mało się ruszam ) ponieważ nie podobało się lekarzowi że główka dziecka jest nisko i teraz cały czas się martwię co prawda akurat w tamtym momencie mogla być nisko bo cały czas dzidziuś robi fikołki i się przemieszcza .... \czy któraś z was też tak miała-tzn czy którejś lekarz też tak powiedział.
i dostałam skierowanie na badania więc w środę idę bo jutro mam pogrzeb i stypę na której raczej powinnam być.
ale martwię się tym że główka jest nisko
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:34   #3752
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

Ego myslam zeby rodizc na Inflanckiej a ty??
Ja sie zastanawiam jeszcze, bo chciałam w Otwocku na Batorego, bo leżałam tam na chirurgii i trochę moich koleżanek tam rodziło i wszystkie dobrze wspominają, a do W-wy nie mam przekonania, bo teraz wszędzie zrobili ładne sale po remoncie, pojedyncze i jest teraz mniej miejsc porodowych i ciężko sie dostać jak się nie ma lekarza ze szpitala, a mój już niestety nigdzie nie pracuje czekam jeszcze bo maja w piasecznie w nowym podobno porodówke otworzyć to jeszcze zobaczę którey wybiorę
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:35   #3753
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

mnie juz od dawien dawna piesi nie bolały urosły 2 numery ale nei bolały

ale dzis nadrabiam za wszytskie czasy tak mnei sutek boli jakby mi ko szczypał cały czas
masakra

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:36   #3754
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
w smyku kupiliście ten detektor? bo mój tż zażyczył sobie na urodzinki bo będzie miał teraz właśnie detektor i się zastanawiam czy jak kupię taki do 150zł to będzie ok? wy jaki kupiliście?
nie w smyku tylko butelke a detektor na All http://allegro.pl/monitor-bezdechu-a...332175031.html
nie znam sie ale to raczje tanio nas wyszlo

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kasiapruszkow i prunelle, jak mi się wizja rodzenia nie zmieni, to też planuję rodzić na inflanckiej, tylko ja jestem spoza Wawy i dochodzi jeszcze problem techniczny, z dojazdem. nie biore pod uwagę rodzenia bez zzo, a ewentuulanie cesarka, ale to to bym już u siebie w mieście zrobiła. no do kwietnia mam czas, jeszcze muszę okulistę odwiedzić. może sam się problem rozstrzygnie.
czy któraś z Was ma już wskazanie do cesarki? jeśli tak to z jakiego powodu??
ja nie mam poki co i pewnie nie bede miala wskazania do cc moze co najwyzej w trackie porodu cos sie zmieni ale bedzie wesolo jak w kilka tam na tej samej sali poporodowej wyladujemy nie bedizemy potrzebowaly netu bo bedizemy w kontakcie ;pa z dojazdem to ja tez mam torche bo ze 25km ale licze ze Rafal nie zacznie rodzic sie w godiznach szczytu

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Widzę, że sporo z nas rozmyśla o porodzie na Inflanckej. Ja też biorę tą opcję pod uwagę. Waham się między Inflancką, a Bielańskim. Byłam ostatnio w obydwu tych szpitalach i mam trochę mętlik w głowie. W Bielańskim poznałam bardzo sympatyczną położną i miałam okazję pozwiedzać porodówkę, która wydaje mi się bardziej kameralna, natomiast za Inflancką przemawia brak jakichkolwiek opłat. Muszę się zastanowić i wybrać którąś opcję.
na bielanskim jedna klientak 2 zdrowych synkow urodizla, i chwali bardzo, mysle ze tez dobra opcja

ale meni dizs zgaga meczy i sennosc
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:36   #3755
megi2015
Zadomowienie

[QUOTE=iweczka;23377974]
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

megi ja tez na jutro zaplanowałam przegląd ciuszków biore moją listę w dłoń i będę zakreslać i wykreslać

własnie kupiłam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1317522670
śliczne te ciuszki, co do przeglądu dokupiłam dziś body w pepco - super mi się podobały z długim rękawem. ma metce 62 ale jak przyłożyłam do bodów ze smyka rozmiar 56 - to w sumie niczym się nie różnią

a po przeglądzie doznałam szoku!!! jak mało mam rzeczy...

Cytat:
to fajnie ciesze sie ze nikt zly nie jest a jak u was z tymi zawrotami glowy?
mi czasem w sklepie robi się duszno, ale nie zdażyło mi się jeszcze zemdleć czy coś - na całe szczęście !!!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
a ja sie chwalę moimi nowymi zakupami
jutro jadę odebrac paczuszkę

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1320385506

mnie sie sniło w sobote w nocy ze maz kazal mi nexia jechac z krakowa samej i jechałam przez czestochowe i nei umiałam z krzuchem prowadzic i jechałamz takimi rokraczonymi nogami i szybko i nie umiałamwyhamowac na łuku i wpadłam do stawu i utopiłam nexie
wypłynęlam przez otwarte okne (JA NIE UMIEM PŁYWAĆ!!!) i sie połozylam na brzegu i płakałam ze mezowi nexię utopilam

obudziłam sie zapłakana

masakra

wczoraj sie bałam wsiąśc do samochodu jak z kina wracalismy bo maz z kumplem potem po piwku wypili w knajpce
ubranka śliczne

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Wybaczcie,że nie doczytam,ale net mi w pracy strasznie muli i póki co nie dam rady

Widziałam,że rozmawiałyście ile czasu zabrały wam staranka o dzidzię.Ja chyba jestem weteranki na watku-mi zajęcło to niestety 24 cykle A ile łez wypłakanych,ile badań,leczenia...Szczęści ary z was!!!

Mam pytanie do dziewczynym między 19-21 tc(a także do mamuś barzdiej zaawansownych w ciąży).Zaczełam czuć ruchy w 18tc i na poczatku były one wyraźne i często.Teraz od kilku dni czuje je bardzo słabo i rzadko.Martwię się Teraz jestem prawie w 20tc.Czy to normalne?Z jaką częstotliwością wy je czujecie?
ja też nie zawsze czuje. jak zacząłam czuć ruchy ok. 19 tyg. i potem była 2 dniowa przerwa to az płakałam bo myślałam że coś się dzidzi stało. a potem wyczytałam że dziecko śpi w tym okresie 20 godzin/dobę, więc się uspokoiłam. a teraz mały daje o sobie znać - nie zawsze ale daje

Cytat:
ty w czwartek ja w środę mam usg też może się dowiemy czy to chłopiec czy dziewuszka
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
megi pokazywałam mezu ten dokładnie wózek i mu sie te kółka na materiale nie podobają

zatłuc normalnie.....
haha tak to jest z mężczyznami
Stary 2010-11-22, 13:38   #3756
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość

Wózki Mutsy są dostosowane do fotelika Maxi Cosi i spacerówka nie ma kubełkowego siedzenia i ma regulowany podnóżek Sami taki kupiliśmy po wielu testach i rozmowach o innych wózkach
Świetne są Mutsy, mojemu mężowi się spodobał w realu. ale nie osiągalne cenowo dla nas

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:45   #3757
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
te są śliczne a ja dziewczyny wróciłam od ginekologa. słyszałam bicie serduszka ale jestem zmęczona i smutna ... bo lekarz mnie zbadał i powiedział czy ja na pewno leżę i odpoczywam w domu a nie chodzę za dużo( cały czas biorę leki na potrzymanie i naprawdę mało się ruszam ) ponieważ nie podobało się lekarzowi że główka dziecka jest nisko i teraz cały czas się martwię co prawda akurat w tamtym momencie mogla być nisko bo cały czas dzidziuś robi fikołki i się przemieszcza .... \czy któraś z was też tak miała-tzn czy którejś lekarz też tak powiedział.
i dostałam skierowanie na badania więc w środę idę bo jutro mam pogrzeb i stypę na której raczej powinnam być.
nie mam pojęcia co to oznacza że głowa dziecka nisko - a co do pogrzebu to uważaj na siebie bo tam też trzeba dużo stać i w ogóle...

Cytat:
nie w smyku tylko butelke a detektor na All http://allegro.pl/monitor-bezdechu-a...332175031.html
nie znam sie ale to raczje tanio nas wyszlo

kurde bele mi się z detektorem tętna pomyliło myślałam że to kupiliście, ten monitor oddechu to też chcemy kupić razem z nianią a teraz sobie mąż zażyczył dekektor ale tętna

[QUOTE=megi2015;23387057]
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

śliczne te ciuszki, co do przeglądu dokupiłam dziś body w pepco - super mi się podobały z długim rękawem. ma metce 62 ale jak przyłożyłam do bodów ze smyka rozmiar 56 - to w sumie niczym się nie różnią

a po przeglądzie doznałam szoku!!! jak mało mam rzeczy...

Trzymam kciuki

dzięki megi
no niestety tak to jest że rozmiar rozmiarowi nierózny ja dostałam parę paczek z all i nawet nie patrze już na numerację tylko tak na oko co na 56 a co na 62 a co większe bo to bez sensu - niektóre ubranka 56 mam tak wielkie jak 68 i na odwrót.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 13:48   #3758
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

IZabella wózki brevi ovo mają kubełkowe siedzisko i spacerówka jest montowana w oba kierunki niestety linka nie mam jak znajde to wkleje

http://www.zdjecia.brevi.com.pl/Brev...salny%20Brevi/

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2010-11-22 o 13:57
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:52   #3759
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Świetne są Mutsy, mojemu mężowi się spodobał w realu. ale nie osiągalne cenowo dla nas

a ja nie lubie wózków o takiej konstrukcji, która wygląda jakby wózek trzymał sie na dwóch rurkach i nic więcej, zreszta de facto to sie trzyma tylko na nich
jakos nie wzbudzają we mnie poczucia bezpieczeństwa, chociaz oczywiście wiem, że ta konstrukcja jest mocna, ale wole idziec, ze jest wózek tradycyjnie solidnie podparty, tak to mi się wydaje ze zaraz sie złozy, czy złamie
Poza tym Mutsy sa strasznie szerokie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-11-22 o 13:54
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:53   #3760
subtelle
Raczkowanie

Dziewczyny, coś mnie niepokoi od kilku dni. Czuję ból pod lewą łopatką. Takie gniecenie, rozpieranie, wypychanie i to nie przez cały czas...
Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, a do tego czasu chyba kipnę z niepokoju.
Czy którąś z Was tak boli? czasem to pod żebrami, czasem pod łopatką.
Chyba za wcześnie, by to kluska się tak rozpychała, jest jeszcze za mały na to. chyba, ze to płuca tak cisną o żebra.
Jakie to pieroństwo jest męczące....

Stary 2010-11-22, 13:54   #3761
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
nie mam pojęcia co to oznacza że głowa dziecka nisko - a co do pogrzebu to uważaj na siebie bo tam też trzeba dużo stać i w ogóle...
.
dzięki , no właśnie wiem ...

i ja też nie wiem co to oznacza czy to groźne ... ginekolog nie chciał mi za dużo powiedzieć . tylko że mam się oszczędzać.
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:56   #3762
Olusiaa_
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

poimprezowaliśmy trochę w sobotę, byliśmy na zabawie tanecznej, ale super było

zmieściłam się w sukienkę, którą kupiłam na obronę pracy mgr w czerwcu

poza tym chyba mnie dziś dziecię kopnęło.... tak mi się przynajmniej wydaje, że to było TO
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 13:58   #3763
Stysia71
Raczkowanie

Dla mnie bardzo ważne było,że Mutsy jest bardzo leciutki. Mieszkam na 4 pietrze bez windy, więc to mocny argument. Poza tym jest wysoki, wygodnie sie prowadzi.
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:04   #3764
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki , no właśnie wiem ...

i ja też nie wiem co to oznacza czy to groźne ... ginekolog nie chciał mi za dużo powiedzieć . tylko że mam się oszczędzać.

no, pewnie dosłownie, ze jest nisko
główka nisko to pewnie sie juz wstawia do kanału, dlatego kazał uważać, bo główka wstawia sie koło 8 msca
Słuchaj zalecen lekarza i leż, odpoczywaj itd...

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:09   #3765
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
no fajne są,

nawet mi się wydawało, ze jedna ma kubełkowe siedzienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
IZabella wózki brevi ovo mają kubełkowe siedzisko i spacerówka jest montowana w oba kierunki niestety linka nie mam jak znajde to wkleje

http://www.zdjecia.brevi.com.pl/Brev...salny%20Brevi/
dziękuję za linka
na pierwszy rzut oka wygląda fajnie,
zaraz go dokładnie obejrzę
Stary 2010-11-22, 14:10   #3766
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam jeszcze, bo chciałam w Otwocku na Batorego, bo leżałam tam na chirurgii i trochę moich koleżanek tam rodziło i wszystkie dobrze wspominają, a do W-wy nie mam przekonania, bo teraz wszędzie zrobili ładne sale po remoncie, pojedyncze i jest teraz mniej miejsc porodowych i ciężko sie dostać jak się nie ma lekarza ze szpitala, a mój już niestety nigdzie nie pracuje czekam jeszcze bo maja w piasecznie w nowym podobno porodówke otworzyć to jeszcze zobaczę którey wybiorę
no od ciebie to do Otwocka w maire odemnei to niebardzo a mam w Prsuksozwie i mam nadizje ze nei bede musiala tu ladowac bo strszasne opinei chodza

Cytat:
kurde bele mi się z detektorem tętna pomyliło myślałam że to kupiliście, ten monitor oddechu to też chcemy kupić razem z nianią a teraz sobie mąż zażyczył dekektor ale tętna
.
no jedna koleznaka z innego forum kupila ten od tetna bo sie denerwowoal czy wszytko ok u maluszka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:15   #3767
diatoma
Zadomowienie

[QUOTE=gosiawolna;23385402]Diatoma a ten film to z napisami??? ja mam wlasnie bilety i zastanawiam sie na co isc z tż.

nie lektor czyta, bynajmniej w tym kinie co ja byłąm w cinema city, ale pewnie tak jest wszedzie polecam naprawde sie usmialam

prunelle, ja narazie wskazań nie mam, alenie mam przekonania do porodu sn...niestety. ito się nie chce zmienić. dlatego woallabym uslyszec ze mam miec i koniec.

co do detektora tętna płodu, to trzeba troszkę o tym poczytać, bo to wcale nie jest takie nieinwazyjne dla dzidzi.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2010-11-22 o 14:28
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:32   #3768
Milena87
Raczkowanie

hej jeśli chodzi o możliwość zamontowania do wózka fotelika maxi cosi (bo akurat tylko chce taki w ktorym jest taka mozliwośc bo bezpieczenstwo dzidzi najważniejsze) to espiro ani tako na pewno nie maja takiej możliwośći, brevi ovo także (choc mi sie strasznie podoba). Możliwość taką ma x-lander, jedo (jestem na niego na razie nastawiona najbardziej), bolder też nie ma takiej możliwośći, no i te drozsze też są dostosowane do maxi -cosi. Trzeba tylko kupić taką baze za podajże 70 zł i fotelik pasuje. Na www.bobowózki macie do zobaczenia wózki z fotelikami maxi-cosi i tymi od producenta taszymi. Ten mój jedo to chyba 200 zł różnicy jest. Ale ostatnio w dzień dobry tvn wypowiadano sie na temat tych fotelików to mówią że te zwykle dodawane do wózków w crush-testach otrzymują 1-2 punkty i dziecko leci do przodu a te maxi-cosi wypadają najlepiej ponoć.

ps. ja mam detektor tętna płodu z top-com i jest super i jest nie inwazyjny i napewno nie szkodzi dzidzi - pytałam lekarza przed zakupem. Nawet często go polecają bo potem możesz nagrać jak coś cie w serduszku dzidzi niepokoi i pokazać na wizycie. moj koszt 220 zł. ale dobry jest też angel sounds i tańszy.

Edytowane przez Milena87
Czas edycji: 2010-11-22 o 14:51
Milena87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 14:47   #3769
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
hej jeśli chodzi o możliwość zamontowania do wózka fotelika maxi cosi (bo akurat tylko chce taki w ktorym jest taka mozliwośc bo bezpieczenstwo dzidzi najważniejsze) to espiro ani tako na pewno nie maja takiej możliwośći, brevi ovo także (choc mi sie strasznie podoba). Możliwość taką ma x-lander, jedo (jestem na niego na razie nastawiona najbardziej), bolder też nie ma takiej możliwośći, no i te drozsze też są dostosowane do maxi -cosi. Trzeba tylko kupić taką baze za podajże 70 zł i fotelik pasuje. Na www.bobowózki macie do zobaczenia wózki z fotelikami maxi-cosi i tymi od producenta taszymi. Ten mój jedo to chyba 200 zł różnicy jest. Ale ostatnio w dzień dobry tvn wypowiadano sie na temat tych fotelików to mówią że te zwykle dodawane do wózków w crush-testach otrzymują 1-2 punkty i dziecko leci do przodu a te maxi-cosi wypadają najlepiej ponoć.
Dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 14:48   #3770
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

co do detektora tętna płodu, to trzeba troszkę o tym poczytać, bo to wcale nie jest takie nieinwazyjne dla dzidzi.

no to wiem wiem właśnie gdzieś czytałam że nie wolno za często a gdzies indziej pisali że to nic nie grozi tylko chodzi o ten stres jak nie znajdziesz serducha to zaraz się rodzice denerwują że coś nie tak...

dlatego ja to tak jestem nastawiona do tego że mogę kupić a nie muszę w sumie troszkę strata kasy ale z drugiej strony bym chciała posłuchać czasem serduszka mojego dziecka i nagrać to na pamiątkę zobaczymy może jeszcze parę mam się wypowie może któraś to ma?

Stary 2010-11-22, 14:52   #3771
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Ja mam wózek brevi ovo i fotelik samochodowy ten do 13 kg(nosidełko) też tej firmy i nie latał mi po samochodzie był przypiety pasem ja sobie go chwalę.

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:04   #3772
Milena87
Raczkowanie

Cytat:
no to wiem wiem właśnie gdzieś czytałam że nie wolno za często a gdzies indziej pisali że to nic nie grozi tylko chodzi o ten stres jak nie znajdziesz serducha to zaraz się rodzice denerwują że coś nie tak...

dlatego ja to tak jestem nastawiona do tego że mogę kupić a nie muszę w sumie troszkę strata kasy ale z drugiej strony bym chciała posłuchać czasem serduszka mojego dziecka i nagrać to na pamiątkę zobaczymy może jeszcze parę mam się wypowie może któraś to ma?
no ja mam wydaje mi sie ze problem ze znalezieniem serducha mozna miec tak 11-12 tyg a teraz juz nie powinno go być bo dzidzia duza. Moja córa zazwyczaj leży z prawej strony i bez problemu ją znajduję. czasem jak nacisne ta głowicą brzuch to sie denerwuje i zasadza kopa i takie bulgotanie słychać jak przepływa - a serducho słychać jak pędzące stado koni.
Jak jest mało ruchliwa i zaczynam sie niepokoić to biorę to urządzonka i ja namierzam
Stary 2010-11-22, 15:05   #3773
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam wydaje mi sie ze problem ze znalezieniem serducha mozna miec tak 11-12 tyg a teraz juz nie powinno go być bo dzidzia duza. Moja córa zazwyczaj leży z prawej strony i bez problemu ją znajduję. czasem jak nacisne ta głowicą brzuch to sie denerwuje i zasadza kopa i takie bulgotanie słychać jak przepływa - a serducho słychać jak pędzące stado koni.
Jak jest mało ruchliwa i zaczynam sie niepokoić to biorę to urządzonka i ja namierzam

a mogę wiedzieć jakiej firmy macie ten detektor?

Stary 2010-11-22, 15:11   #3774
Milena87
Raczkowanie

Cytat:
a mogę wiedzieć jakiej firmy macie ten detektor?
piśałam wyżej firma to topcom kosztuje ok220 zł ale chwala tez angel sounds i jest tańszy o połowę;0
Stary 2010-11-22, 15:30   #3775
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

ps. ja mam detektor tętna płodu z top-com i jest super i jest nie inwazyjny i napewno nie szkodzi dzidzi - pytałam lekarza przed zakupem. Nawet często go polecają bo potem możesz nagrać jak coś cie w serduszku dzidzi niepokoi i pokazać na wizycie. moj koszt 220 zł. ale dobry jest też angel sounds i tańszy.
za to mozna do implast ecoline zamontowac maxi-cosi
mozna bobbiway implasta ale mozna takze firmy maxi cosi
zalezy co sie chce
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:43   #3776
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
piśałam wyżej firma to topcom kosztuje ok220 zł ale chwala tez angel sounds i jest tańszy o połowę;0

a to nie zauważyłam no to dla mnie troszkę drogo ale ten angel sounds też fajny i tańszy zobaczymy może zamówię

Stary 2010-11-22, 15:46   #3777
gosiawolna
Rozeznanie

laseczko: ja jak wczoraj wypilam szklanke mleka lazac( bo bardziej czuc ruchy malenstwa) to po kilku minutach juz czulam jak kopie
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:13   #3778
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bolder ma możliwość zamontowania Maxi Cosi

Właśnie chciałam napisać, że na stronie Bobowozki, można zobaczyć do których pasuję Maxi Cosi

Do tych co wczesniej były wymieniene to jeszcze mozna dorzucić:

Jedo
http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...p;%3CosCsid%3E

Kees
http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...p;%3CosCsid%3E

mi się nawet ten Kees K-art zaczął podobać

ABC Design (niemiecka firma)

http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E

wózki bardzo zgrabne ale kolorystyka bardzo uboga

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Ja mam wózek brevi ovo i fotelik samochodowy ten do 13 kg(nosidełko) też tej firmy i nie latał mi po samochodzie był przypiety pasem ja sobie go chwalę.

na tych zdjęciach fajnie wygląda,
ale ciężko coś nim znaleźć w necie,
na jakimś forum przeczytałam że gondola jest duża,

musiałabym go na żywo zobaczyć,
ale skoro Maxi Cosi nie pasuję to się raczej nie skuszę

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-11-22 o 16:18
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:24   #3779
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny przyszły mi 4 paczki!!!! z ciuszkami i jedna z loveli i mój piękny kombinezon przyszedł już mój misiek - myszka siedzi ubrany w niego ciuszki przyszły rewelacyjne chyba mam już prawie wszystko teraz teraz mam cały dzień na układanie
nareszcie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Tantum Verde tez mam, nie mam herbaty z lipy, ale z ato miod lipowy
a to jakieś uparte cholerstwo się Ciebie trzyma...

Cytat:
a ja dziewczyny wróciłam od ginekologa. słyszałam bicie serduszka ale jestem zmęczona i smutna ... bo lekarz mnie zbadał i powiedział czy ja na pewno leżę i odpoczywam w domu a nie chodzę za dużo( cały czas biorę leki na potrzymanie i naprawdę mało się ruszam ) ponieważ nie podobało się lekarzowi że główka dziecka jest nisko i teraz cały czas się martwię co prawda akurat w tamtym momencie mogla być nisko bo cały czas dzidziuś robi fikołki i się przemieszcza .... \czy któraś z was też tak miała-tzn czy którejś lekarz też tak powiedział.
uważaj na siebie, TŻ niech wszystko w domu robi

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jeśli masz blisko gdzie indziej to może warto, może mniej przepełnione i lepsza opieka

Cytat:
ja nie mam poki co i pewnie nie bede miala wskazania do cc moze co najwyzej w trackie porodu cos sie zmieni ale bedzie wesolo jak w kilka tam na tej samej sali poporodowej wyladujemy nie bedizemy potrzebowaly netu bo bedizemy w kontakcie ;pa z dojazdem to ja tez mam torche bo ze 25km ale licze ze Rafal nie zacznie rodzic sie w godiznach szczytu
zrobimy imprezkę

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:30   #3780
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

prunelle, ja narazie wskazań nie mam, alenie mam przekonania do porodu sn...niestety. ito się nie chce zmienić. dlatego woallabym uslyszec ze mam miec i koniec.

też bym tak chciała

ale znając życie to nie będzie żadnego wskazania do cc,
i albo sama się zdecyduje
albo zostanie sn

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości