|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !
Cytat:
![]() ![]() On jest taki słodki Uwielbiam go przytuuulać ![]() Co do tych miejsc... Niektóry jeszcze można "zrozumieć" ale reszta... Istny koszmar albo głupota
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Alice, sadysto
![]() Piona za poczucie bycia miernotą. Tez mam takie wrażenie. tez non stop o czymś zapominam. A to, żeby lekcje z małą odrobić, a to, żeby rysunek z młodszą zrobić do przedszkola, a to, żeby wziąć obiecane łamigłówki, a to, żeby coś tam. Codziennie coś. Czuję się jak niedojda życiowa i tylko czekam na wywalenie mnie stamtąd Alice, a długo ten Twój staż/ praktyki maja trwać jeszcze? |
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojego Psiaka Jako przyszły weterynarz mówię Ci, że nie powinnaś mu nic dawać innego, jak psiakowa karma - ser - powoduje u nich wzdęcia i niemiłosierne gazy ![]() - chleb - jest dla nich bardzo słodki ale niestety go nie trawią - niektóre przyprawy też szkodzą Ogólnie to powinnaś psiakowi dawać tylko karmę (najlepiej nie pedigree bo jakoś...nie spotkałam się jeszcze z dobrą opinią u weterynarzy o niej :/). Piesek nie powinien jeść rzeczy "ludzkich" bo są one przygotowane na "nasz sposób", a zwierzakowi mogą bardzo poważnie zaszkodzić :/ Jeśli chcesz urozmaicić jedzonko, to możesz od czasu do czasu dodać do suchej karmy jajko To co wszystkim dookoła powtarzam Pies ma mniejszy żołądek Zje wszystko co mu się da, bo takie są z "natury" Żeby jeść jeśli jest To co dajesz psiakowi pomnóż razy 4 albo 5 Po pomnożeniu będziesz wiedziała jaki to byłby stosunek "obiadu" dla Ciebie, jakie ilości ![]() Acha Mleka też się nie powinno dawać pieskom Jedynym kotem pijącym mleko był kot Filemon i na tym koniec
Od 24.08.2005 z Nim... ![]() Edytowane przez BeautifulShe Czas edycji: 2010-11-22 o 22:45 |
|
|
|
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
do końca marca
![]() po prostu patrzę na siebie krytycznie, chciałabym, żeby było idealnie i cacy, a tu sie okazuje że znowu ch... bombki strzelił |
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1116 |
|
Raczkowanie
|
beautiful, dzieki za rady
generalnie to mój pies je kocią karmę ( podobno ma więcej białka itd) . ale jak spojrzy tymi swoimi oczkami to jak mam jej czegoś nie dać. pilnuję, żeby nie jadła słodyczy, tzn ja jej nie daję i upominam rodziców. a tak to je mięso, warzywa gotowane, kostki no i tą kocią karmę.PS- gazy już są u psa ale ze mnie brzydalmoje koty BARDZO dobrze tolerują mleko a czy to normalne, że pies pije wodę spod wanny ??
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że psy są w stanie wciągnąć wszystko
![]() Moja koleżanka ma takiego głupiego, który najpierw się łasi do Ciebie, a jak chcesz go pogłaskać to warczy i gryzie. Świr. ![]() Chlip. Cie pierścienia.
|
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy utuczeniu psa (do czego dochodzi bardzo szybko) bądź przy niewłaściwej diecie skracamy życie psiaka nawet o 5-6 lat. Bo przy nadwadze wysiadają psiakowi stawy, przez co jeszcze mniej się rusza i coraz bardziej tyje (koło zamknięte). Przez nadwagę układ krwionośny psa obrasta w tłuszcz. Tak samo dzieje się z sercem. Serducho bardziej się męczy, żyły i tętnice zwężają swoje światło. W koniec końców układ krwionośny psiaka wysiada "dużo przed czasem". Czyli nadwagą, złym karmieniem itd, kiedy wydaje nam się, że robimy dobrze dla psiaka dając mu kolejnego kurczaczka, kolejną kanapeczkę czy kolejną porcję naszego jedzenia, po prostu psa zabijamy. I to samo tyczy się kotów. Dlatego jestem akurat na tym punkcie strasznie uczulona Koty piją mleko bo je uwielbiają Dla porównania -> dla nich mleko to jak dla nas ulubione czekoladki Ale różnica jest taka, że my czekoladki trawimy, a kotki mleka nie I co do picia wody spod wanny... Jak często pod wanną sprzątacie? Myjecie podłogę i czym? Ile ta woda tam "stoi"? No i oczywiście czy jest to woda po kąpieli czy zwykła bez niczego? ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
|
#1119 |
|
Raczkowanie
|
co do wanny- jest zabudowana i jest tylko taki mały otwór, w który tylko mały zwierz wlezie więc jako tako pod wanną nie da się wytrzeć. i woda raczej czysta, po kąpieli nie pije. a świeżej ze swojej miski nie chce, ba...nawet odstanej
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kot od początku pija wodę spod wanny, kiedyś nawet do niej wpadł (pełnej wody) i się do tego nie zraził
a mleko pija bardzo rzadko - w dodatku tylko takie zagęszczone do kawy ![]() Gaja - zdecydowanie pierwszy
Edytowane przez _kamea_ Czas edycji: 2010-11-22 o 23:12 |
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(we wczesniejszej czesci pisalam ze mam nadzieje ze do 6tego grudnia dostane okres zeby zaczac brac tabsy na mikołaja ale nie wiem czy sie uda) poczekamy zobaczymy. kiedys nie mialam okresu 90 dni.. to byl hardcore Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1124 |
|
Raczkowanie
|
daję psu wodę z kranu bo nie mam wody z oczyszczalni tylko wodę głębinową jurajską
taką jak w sklepie ![]() może mój pies jest inny
|
|
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie miał do niej dostępu A w widocznym dla psiaka miejscu daj czystą miskę z wodą Będzie musiał się nauczyć, bo inaczej będzie mu smutno A ty musisz być w tym cierpliwa, bo oduczanie pupili takich rzeczy to bardzo ciężka sprawa, tym bardziej jak się widzi minkę swojego psiaka Żeby się oduczył Po prostu wymieniaj tą wodę, nie nalewaj za zimnej ani za ciepłej (najlepsza jest taka chłodna Wymieniają ją 2x dziennie i pamiętaj też o myciu miski! I jeszcze jeden sposób Możesz wziąć psiaka na dosyć intensywny spacer, gdzie będzie biegał, szalał itd Żeby wrócił do domciu z wywieszonym do ziemi ozorem Wtedy będzie mu się chciało bardzo pić A jak łazienka będzie zamknięta i do wyboru będzie miał jakąś miskę z wodą to po chwili się zdecyduje na wodę ). I od razu dać mu smakołyk mówiąc dalej z entuzjazmem "dobry pies!" I tak parę razy, aż się nauczy ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Kobieto! Marsz do lekarza! Chcesz się poważnie pochorować? Znajdź jakiegoś dobrego ginekologa i idź się dokładnie przebadać! Wiesz jakie paskudztwa mogą z tego się porobić? A poza tym, przy takim podejrzeniu, znaczy przy podejrzeniu takiej choroby nie ma bata o zaczęciu brania tabletek hormonalnych bez zrobienia wcześniejszych badań! Ja Ci to mówię! Możesz się załatwić czymś takim na amen!
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu miałam sporo do czynienia z różnymi lekarzami, mam dużą rodzinę, każdy na coś choruje, coś się dzieje, do tego interesowałam się medycyną, trochę wiem z weterynarii no i Tż jako przyszły lekarz Tak to już ze mną bywa
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dobrze przynajmniej wiesz ze jakby co to juz mniej wiecej jak reagowac
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uciekam Dziewczynki spać
Od 24.08.2005 z Nim... ![]() Edytowane przez BeautifulShe Czas edycji: 2010-11-23 o 00:17 |
|
|
|
|
#1134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj weszlam do ery i tam byl moj telefonik to sobie chociaz pomacalam ![]() Cytat:
![]() Zobaczymy co mi przysla A żelki też kocham ![]() Cytat:
![]() A mi drugi sie bardziej podoba
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widzę,że wątek miłosno-pierścionkowy przeplata się z radami weterynaryjno-jubilerskimi
kochane jesteście![]() Też mam problem żeby sie wkońcu wybrac do lekarza, zwłaszcza,że czuję,że posypie się seria badań na które trzeba mieć czas i $. Ale podziwiam tych którzy w ogole nie chodzą i nie biorą nawet tabletki na ból głowy-znam ja takie osoby oj znam
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki.. zwlekaliśmy dlatego, że nie mieliśmy wszystkich informacji z banku i USC, a ogłoszenia cały czas oglądaliśmy od kiedy pojawiła się w ogóle taka możliwość. No ale okazało się, że to jednak zbyt mało czasu... Nawet jeśli wczoraj złożyli byśmy do urzędu dokumenty, to czekamy przy przyspieszonych procedurach 2 tyg, czyli najszybciej 7 byłby ślub, na uprawomocnienie dokumentów, aby móc składać je do wszelkich urzędów, banków itd musielibyśmy czekać kolejne 7 dni wiec mamy 14, zakładając że do tego czasu znaleźlibyśmy mieszkanie i od razu poszli z wnioskiem do banku zabrakło by nam tak czy siak kilku dni.. decyzja kredytowa to 3 tyg.. więc 4 otrzymalibyśmy decyzje, a gdzie załatwienie wszystkiego.. no cóż, zostają jeszcze nowe mieszkanie.. może to lepiej..
byłam w zeszłym tygodniu też w sprawie tej sali i wiecie co zakochałam się mój się ze mnie nabijał, bo wiedział że tak będzie więc sala wybrana,wstępnie zaklepana na 04.08.2012 ![]() ![]() ![]() ![]() po nowym roku mamy zadzwonić i już oficjalnie zaklepać 2 tys. aż przedpłata, ale ceny rewelacyjne, ok 150zl za osobę każe liczyć ale mówi, że to wszystko zależy od menu może okazać się ze 120 wyjdzie za osobę a wiekszą kwotę każe wziąć pod uwagę żeby nie było niespodzianki nieprzyjemnej a w tej kwocie ciasto w cenie co dla mnie jest szokiem i korkowego nie biorą |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
akusiowa w takim razie ciesze się razem z tobą
![]() a pierscionek już dostałaś bo nie pamiętam wybacz
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Akusiowa wielka szkoda,że z kredytem wyszło jak wyszło, może jeszcze kiedyś wyszystko wyjdzie wam na dobre
Trochę mało czasu, a ślub zorganizujecie sobie na spokojnie i po swojemu![]() duże będziecie mieli wesele?150 zł za osobę to fajna cena, pewnie coś jeszcze opuszczą My też tak wstępnie liczymy koło 160 zł za osobę, może jeszcze w niedzielę podskoczymy do restauracji
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
drogo u was coś biorą... u nas mniej więcej od 1o0-130zł max
|
|
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
No u nas ceny nawet do 200 dochodzą
a odnośnie zaręczyn to my zawsze inaczej niż wszyscy, po swojemu, pierścień wybrany, kupiony razem czeka u Lubego na szczególną okazje i będzie w formie niespodzianki wszystko, a kiedy to nie wiem mam nadzieję, że niedługo bo tęsknie już za jego widokiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

Uwielbiam go przytuuulać 

Jako przyszły weterynarz mówię Ci, że nie powinnaś mu nic dawać innego, jak psiakowa karma
Po pomnożeniu będziesz wiedziała jaki to byłby stosunek "obiadu" dla Ciebie, jakie ilości
Mleka też się nie powinno dawać pieskom
ale ze mnie brzydal

a malował takie ładne plany...