|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Dzień Dobry
![]() Spaaaaaaać mi się chceeeeeeeee ![]() Cytat:
![]() A katar to przekleństwo, mały u nas tak płacze, katar ma zalegający więc często musimy mu nawilżać nosek i czyścić... i nic się nie zapowiada aby było lepiej Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Iguś jest przeprzeprzeprzeprzeprzes łodki
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]() Izumi- wreszcie się pokazałaś. Oj Ty, Ty... jak Ty dobrze wiesz kiedy zajrzeć Dziś od nowa temat dzieciowy to pewnie znów ucieknie ![]() A ja przepraszam, że po takim super dniu trochę ponarzekam ale czuje, że muszę... Moja kochana córeczka się popsuła. Już od jakiegoś czasu wybudza się w nocy z płaczem (chyba pisałam), na szczęście wystarczy dać smoka i śpi dalej. Było tak przeważnie 2-3 razy w nocy. Ale dziś było coś nie do opisania... Zaczeło się około 21-ej. Potem koło 21.30 i 23. Tż stwierdził, że pójdzie do niej do pokoju żeby nie biegać co chwila. No i poszedł... ja co prawda w drugim pokoju, drzwi pozamykane ale i tak slyszałam. Więc w koncu poszłam do niego żeby go zmienić bo biedak dziś do pracy szedł a ja mam wolne. Bylo cos koło 2 a ona powiedział, ze już 10 razy wstawał. No i tak do rana ja wstawałam jeszcze chyba z 5 razy. O 5.30 dałam jej mleko i zostawiłam juz u siebie w łóżku. Spała tak do 7. Ale strasznie się wierciła. Właśnie cała noc tak wyglądala. Az byłam przerazona. Ona rzucała się po całym łózku, wyginała się do tyłu (tak mocno głowę odchylała) i to ją chyba wybudzało. Wyglądało to jak jakiś atak... straszne... chyba musze iść znów do neurologa bo nie wyglądało to ciekawie. Być może to od zębów bo górne dziąsla ma strasznie spuchnięte, strasznie sie ślini, pcha wszystko do buzi i ma rozwolnienie (ostatnio było identycznie). Ale te napinania nocne... (w dzień tez się czasem tak odgina- taki mostek... ale jakby ona nad tym nie panowała) straszne... Dziś dam jej na noc czopka przeciwbólowego ciekawe czy cos pomoże... bo maśc nic nie daje ![]() No... to się pożaliłam...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-11-23 o 11:05 |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
ddzien dobry-odhaczam sie
Ferrou, wlasnie co z siastra??? drcron, co sie dzieje? Izumi, melduj sie natychmiast, a nie za miesiac ![]() AniaP, jak wrocisz z wojazy dzisiejszych to bede miala prosbe, moge??? (te sama co do PoP, tylko ze ona zlosliwa jest i nie chciala mrowce pomoc tylko sobie kulasa zlamala specjalnie
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
drcron - wyglądasz zaje...biaszczo
Bosz... takiej uczennicy jak nic tylko linijką trzeba klapsa dać ![]() Aaaa... już wraca matka Polka ... a wczoraj tak czekałam na tżta, że w końcu zasnęłam z Igorem A dzisiaj nie wiem - pogoda czy co, ale jakoś mam mniejszą ochotę.
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
asiulku- u nas noc wyglądała podobnie... małej się śniło coś złego bo na początku stękała... a jak marcin chwycił ją za rączkę to zaczęła tak krzyczeć że ja się przestraszyłam.. i wzięliśmy ją do siebie do łóżka... ale i tak postękiwała... ja za każdym razem jej cyca dawałam bo nie wiedziałam która godzina.. a ona jeszcze pije 2-3 razy w nocy!!;/
ehh a ja się tak fatalnie czuję;/ gorączka mi przeszła ale mam taki katar i stawy mnie bolą... a powiedzcie mi tak na przyszłość... do jakiej temperatury mogę karmić mała? jak będzie 38 to jeszcze mogę?
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
witam!!!
drcronku pisz szybko... bo jak sie zaczyna to trzeba skonczyć... zaczełas wiec czekam tu ./.. chodx zaraz jade do mista pewnie doczytam jak wróce ale prosze sie tu wyżalac natentychmiast! megi-- bo tobie to trzeba pobudzac widze intensywnie nwyobraxnie i tematyke.. wiec skoro my tu codziennie nie damy rady... to ja proponuje jakis ostry filmik puścic zanim TŻ wróci a zobaczysz jak to działa!!!.... ja nosobiscie lubie oglądac ale nie takie chamskie i byle jakie tylko naparwde fajne" z sensem".. z sensem? w sexie?? hehe ale słow mi brakowało1
|
|
#1297 |
|
Rozeznanie
|
To i ja witam
Megi ale Igus jest fajoski! ![]() Ciacho Ci rosnie , jak nic! Drcron oj Ty, oj Ty, po lekcjach do kozy! Lachonie TY! ![]() Co sie tam dzieje U Ciebie, kochana? Moze mozemy jakos pomoc? ![]() Izumi jestes niezastapiona! ![]() Bywaj tu czesciej pliss.... ( a swoja droga, to ciekawa jestem czy Twoja mama wie, co sie dzieje z jej czepkiem i fartuszkiem pielegniarskim, jak jej nie ma w domu ?... )A ja dzis zombi x 2 , bo juz druga noc nie spie...Hania ma katar, wiec Ferrou, JAK JA CIE ROZUMIEM!! Koszmar, co chwile sie przebudza z rykiem, cyca nie moze ciagnac, bo nos zapchany, a katarek nie daje rady wszystkiego chyba, odciagne, to chwile jest spokoj, ale tylko chwile. Tak mi jej szkoda...A tak ladnie wola maaa, maaaa w tym swoim zalu Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-11-23 o 11:32 |
|
|
|
#1298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj na obiad sobie zrobilam pieczone skrzydełka
![]() troche mało słone wyszły, ale już jestem w połowie kilograma A jeszcze mi wystrzeliły, bo w rękawie robiłam i nie zostawiłam otworku![]() Jutro idę do koleżanki na ploty, a sie cieszę jakbym po wygraną szła. Erwi zakatarzony, kaszlący, ale dalej pierwsze co robi po zostawieniu na podłodze to z szafek klucze mi wyciąga, więc nie jest źle. któraś może kupiła śpiworek dla dziecka i jest bardzo zadowolona(chodzi o zakupy przez allegro i nie markowe) Teściowej Erwinka też coś nie widać izazula ty sie tyle nie szkol
|
|
#1300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeżeli chodzi o Ciebie to jestem w stanie we WSZYSTKO uwierzyć. Więc pisz dziewczyno co tam u WAS. I tak jak pisałam wcześnej brakuje nam tu Ciebie. megi- Igorek to prawdziwy mały przystojniak. Muszę jak najszybciej postarać się o córkę nr 2. I jaką fajną -napaloną seksoholiczkę by miał za teściową ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja rano byłam w przychodni. Zrobili mi prześwietlenie i dalej mam leżeć i nie przeciąż tej nogi. gips mi zdejmą 21.12.2010 W zeszłum roku też tuż przed świętami wyszłam ze szpitala.
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
pamietacie jak pisalam ze mojego chrzesniaka na pasach potracilo auto? przyszlo pismo o umozeniu sledztwa;/ moja kuzynka ( jego mama poszla do adwokata ale ze sie buduja troche im brak kasy i prosila bym sprzedala jej wozek ten ktory oliwka miala na chrzcie) zobaczcie jego cene, a ona mi za 2000 kazala wystawic i cena do negocjacji. ;/http://www.madar.siedlce.pl/index.php?products=produc t&prod_id=757
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DARUSIA podałas li nk do ogólnej strony na wózki podaj link na ten który oliwka miała na chrzcie
|
|
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
P0P ja absolutnie na jedzenie mego młodzieńca nie narzekam, ja narzekam tylko wtedy jak jest "dyziowaty"
On jak widzi że ktoś coś je to rusza w pościg i wrzeszczy jak Mu się nie da chociaż polizać A Oliwka po prostu od urodzenia trzyma linię ![]() Asiulek ja Cię bardzo proszę ... masz zdrowe, śliczne dziecko a co rusz wydumujesz Jej jakieś choroby!! Czy Ty planujesz kiedyś rodzeństwo dla Werci?? Jeśli tak to Ty się babo wykończysz ![]() Darusia a może kuzynka wynajmowałaby wózek na właśnie takie uroczystości jak chrzty?? To zawsze stały dochód by miała, może szkoda sprzedawać...? Moi znajomi mają odremontowanego starego mercedesa i właśnie wypożyczają na śluby i On robi za kierowcę - z 1000zł za takie coś im wpada od jednego zamówienia więc to całkiem dobry biznes ![]() Mi chyba jest niestety pisany dalszy żywot sprzątaczki bo niestety mój potencjalny pracodawca po rozmowie się nie odzywa ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-23 o 12:31 |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.madar.siedlce.pl/index.ph...ct&prod_id=757
to ten. Sorki za tamtego linka.
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
https://mamotoja.pl/Na_skroty_katalo..._miesiecy.html
ŚWIETNE ZABAWY JAKŻE proste a na połowe bym nie wpadła! ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- darusiaaa nie ma...;/
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
Darusia to czemu kuzynka chce go za 2tyś sprzedać jak nowy kosztuje ponad 6tyś ... ? Ja bym wynajmowała na chrzty jak już bym taki miała
![]() Madziwnia świetne te zabawy!
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
pisalam wyzej, kasy na adwokata nie ma i szybko potrzebuje.
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- nie wiem czemu nie ma ale prawie 7 tys kosztuje
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
żartujesz!! to niech od kogos pozyczy teraz 200 zł a wózek wystaw jej miedzy czasie za rozsądna cene!! a nie za darmo??!!!!
podpowiedz jej
|
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. nie wyszukuj u Werci chorób normalne, zdrowe dziecko masz!!!Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaa
no to juz jasne!! madzia głupol 200 zł przeczytała no a nie 2000 zł hahahahahaha popatrz za ile sa uzywane na allegro i wystawcie troche taniej i szybko zejdzie ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Dziewczyny apel!!! Ostatnio mi dobry kolega zwrócił delikatnie uwagę bo na Nk napisałam do jego dziewczyny dobrej kllezanki wow jaki LACHON..... poprosił albym sprawdziła znaczenie tego słowa jak nie wiem co oznacza.. no sprawdziłam i mi głupio było... oczywiscie mój komentarz usuneli a ja przeprosiłam... wiec zachecam: http://www.miejski.pl/slowo-Lachon
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
mówilam jej ale to nie moja brocha, jak chce to jej wystawie to jej wozek i jej kasa.;/ ale ja tez uwazam ze szkoda go sprzedawac i gdybym miala kaske to sama bym go od niej kupila wlasnie po to by go wypozyczac.
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam zapytanie
co z nasza ksiązka kucharska??!! zakąłdamy taki oddzielny watek? i kazda w kazdej chwili bedzie miała tam dostęp Pyt. do mam gotujących.. czy wy kupujecie np. piersi z kuraka i inne mieso dla dziecka w sklepie czy w innym źródle? I jak gotujecie? na parze czy w wodzie? bo ja nie mam tego na parze
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak, mam do Cię question
bo Tyś po filologii jak i ja, ale czy masz specjalizację tłumaczenia, biznes, czy nauczycielską czy jakąś inną??bo ja mam licencjat ze spec. nauczycielską, a mgr z translatoryki i teraz się chciałam wybrać na coś z biznesem i nie wiem co, czy jakąś podyplomówkę czy jakiś kurs...polecasz może coś??w kielcach organizują unijny kurs biznesowy, ale nie wiem jakoś mnie to nie przekonuje, jakimś certyfikatem zapewniają ale wiadomo studia to studia. A słyszałaś coś na temat egzaminów LCCI??Bo o tym też myślałam
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Lachon to też dziewczyna ładna z ładną figurą. Ja tam lubię to słowo, Wy moje lachonki :-*
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
megi ja wiem bo sama to słowo lubie.. a napisałam to bo mi sie przypomniało o mojej sytuacji...
wszak nie do kazdego tak mozna powiedziec..
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedz grzecznie w tym gipsie to moze pod choinka juz bedziesz mogla kucnąć Cytat:
), ale nawet do glowy mi nie przyszlo zeby cos zaczac choc chetnie bym sie znowu czegos pouczyla.Teskno mi do tlumaczen medycznych...
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
Madziwnia
my z pewnoscia uzywamy tego slowa w sensie: "lub ładną i obdarzoną świetną figurą." no i moze troche jak w kabarecie -lachonariumI mysle, ze tu, na watku zadna sie o to nie obrazi ![]() Ale nie wszyscy znaja sie na zartach, to fakt.
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gotuje w garnku, a nie na parze, po prostu nie mam tego do gotowania na parze, a z drugiej strony nam matki, i babki, i im prababki nie gotowały na parze, a zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- jak mówicie o tym starodawnym wózku, to jak któraś chce to mogę sprawdzić u nas w komisie czy jeszcze jest, był za 300 zł
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
tej samej firmy? bo na all zadnego nie ma;/
|
|
#1320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja po porodzie to mam miseczke A![]() Cytat:
Cytat:
A gotuje w wodzie,zastanawiam się czy nie kupić tego garnka na pare. Cigi tematyka kryminialna-nigdy nie lubiłam,bo za ciężkie to dla mnie bylo,ale Cobena czyta się tak szybko i lekko,że się oderwac niemozna. drcron wygadaj sie tu nam ja siedze w pracy i dopiero chwilke znalazlam,zeby zajrzec rano polecialam na zakupy ciuchowe,bo szukam butow i nigdzie znalezc nie moge takich jakie bym chciala.Pocieszylam sie krociutkimi spodenkami,zakladanymi na rajstopy do kozakow i dwoma bluzkami i sweterkiem żeby nie było,ze egoistycznie zakupy zrobiłam to dziecku kupiłam śliczne kilka par rajstop i skarpetek.izumi zaglądaj tu częściej plisss i rany Twoja bita śmietana mnie rozwaliła;D
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-11-23 o 14:09 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

Eryk też tak siadał
więc dzisiaj to mu przeszkadzało 

jak będzie 38 to jeszcze mogę?

troche mało słone wyszły, ale już jestem w połowie kilograma
izazula ty sie tyle nie szkol