|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Hej
![]() ![]() ![]() Maggol, ja startowałam z 52 i to już było za dużo, poprzednią ciążę zazynałam od 48 z groszami. I chcę wrócić do tej wagi ![]() Szara Myszka, bo to niestety tak jest, jak ktoś normalnie jest szczupły to odczuje każdy dodatkowy kilogram. I od razu czuje się kręgosłup, stawy. Również i z tego powodu dobrze jednak ograniczać się, aby to tycie nie było nadmierne. Mój kręgosłup czuje każdy dodatkowy kilogram... Kolba, to z koleżanki torpeda ![]() ![]() ![]() Anika, trzymam kciuki choć pewnie już po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
Cytat:
ale mi sie dizs spac che o matko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem podczytuję wątek mam listopadowo-grudniowych. i powiem Wam, że jak czytam to zaczynam sobie zdawać sprawę [tak realnie] z tego, co mnie czeka. że to już nieuniknione ![]() ![]()
![]() |
#3905 |
Wtajemniczenie
|
hm no mysle ze jest taki raczje przezroczysty?? o matko zy to znak ze sacza mi sie wody bo mi sie szyjka otwiera? kurcze moze to jednak jest torch bialawe na majtakach jak zaschlo jest biale
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Wtajemniczenie
|
ja też czytam wątek grudnióweczek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no a u mnie skurczy ciąg dalszy i to regularnych ![]() ![]() ![]() serce to mi chyba splajtuje, pikawa tak mi skacze że szok po nim i cała sie trzęse, no ale jak ma mi to pomóc to mogę brać wszystko ![]() ale myślę że w końcu i tak w szpitalu wyląduje po raz drugi ![]() przyszły dzisiaj do mnie pierwsze ciuszki z all ![]() ![]() a jakie słodkie mrrrr ![]() zaczynam powoli chyba kompletować tą moją wyprawkę bo coś to moje dziecię się wyrywa na świat, i nie chce się obudzić z ręką w nocniku ![]() ja za wami i tak jestem w dżungli ale w końcu was dogonię ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja tak sobie myślę że w sumie dla dziecka zaczyna coś tych ciuszków przybywać, ale za to ja nie mam nic do szpitala. Ani koszuli, ani szlafroka, te wszystkie podkłady i rzeczy takie higieniczne. chyba czas i o tym pomyśleć. Bo nie mam zamiaru pakować się jak już będe miała skurcze haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja kupiłam kombinezon na all i nie ma go już 1,5 tyg. Kontakt ze sprzedającym zerowy do tego ma tylko 4 komentarze. Nie wiem co zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() ![]() dostała L4 i pewnie juz do pracy nei wróce znow mam infekcje ![]() ![]() masakra jak ja to zrzuce4 a jeszcze 4 miesiące aaaaa cukier mam zbyt wysoki bo sie okaząło ze ledwie w przedziale sie mieszcze siedze jeszcze w pracy porobie co ma porobic do 16 i spadam podebrac ubranka z licytacji ![]()
![]() |
#3910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz mam taką sytuację. Poczekam jeszcze dzień , dwa - jeśli się nie odezwie- to zgłaszam do Allegro. Castia- trzymajcie się dzielnie. W takiej sytuacji to nawet szpital niestraszny- byle skurcze przeszły. Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo! Łopatka mnie boli nadal. wkurzam się na to bardziej niż cierpię, ale ... ech... diabelstwo. Dziewczyny z okolic Śląska, czy któraś z Was planuje rodzić w szpitalu Kolejowym w Katowicach??
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2010-11-23 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zadomowienie
|
Od kiedy u was położna/ginekolog mierzy tętno u dziecka. Chodzi mi o to że nie przez usg tylko tym detektorem
W sumie u mnie wydaje się to trochę dziwne, ale mi tylko badają na usg. A usg miałam mało, bo ostatnio 20.09 I prenatalne i 15.11 II prenatalne. A położna ostatnio powiedziała mi na wizycie że dopiero ok 27 - 28 tyg. badają normalnie tętno tym urządzeniem. Spotkałyście się z czymś takim ??? ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne ze pomogły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3913 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ojj no to zonk z tym all - nie wiem może zgłoś to do allegro oni jakoś się z nim skontaktują czy cos ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no to pochwal się ciuszkami koniecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tyle tylko że na KTG by mi wyszło jak silne mam te skurcze, najwyżej przejadę się z TZ dziś na izbę niech mi zrobia ktg będę spokojniejsza ![]() a myślę że ty też zgłoś to do allegro, oni może coś zdziałają, trzymam kciuki żeby się wyjaśniła ta sytuacja. ja też nigdy tak nie miałam na szczeście ![]() Megi jak byłam w szpitalu to był 22tydz to już wtedy rano i wieczorkiem mi sprawdzali tętno, tak od 20tyg ale lekarz na wizycie jeszcze mi tego nie robił. zawsze mi robi USG Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 12:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też myślę, że chyba już pora zacząć robić zakupy dla siebie......bo potem mogę obudzić się z ręką w nocniku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3916 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak masz zwolnienie, to po co siedzisz w pracy, kolejna pracoholiczka, ja z Wami nie mogę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zadomowienie
|
Diatoma u mnie w przychodni mają pewnie jakiś przedwojenny ten detektor skoro dopiero od 27-28 tyg. mierzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe to ja bym wypelniła że nie jestem bo nie miałam okazji jej przetestować bo jej nie dostałam ![]() Cytat:
i się cieszysz jak wariatka nie? ja tak zawsze mam ![]() Cytat:
właśnie racja mama marcowa jak już urodzi raczej często na forum zaglądać nie będzie najlepiej z kwietniowych jakieś 2-3 dyżurujące ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kochana trzymaj się ja trzymam kciuki za ciebie i martwię się troszkę ale będzie dobrze dzidzi dobrze w brzuszku a jak trzeba w szpitalu leżeć to też się zgódź bo to w końcu dla dzidzi ![]() Cytat:
Cytat:
a ja tylko raz miałam badane tętno przez detektor ![]() także to chyba od lekarza zależy wszystko
![]() |
#3919 |
Wtajemniczenie
|
Castia, trzymaj się kochana, oby te skurcze przeszły
![]() ja mam wizytę za 2 godziny i już się denerwuję, nie wiem po co ![]() taki mam nastrój nerwowy że już nie czytam o tych waszych wyprawkach dzisiaj, bo zacznę po ścianach chodzić, że nic nie mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
Eirene no jasne że się ciesze jak dziecko haha
![]() ![]() a wczoraj w rossmanie kupiłam smoczek 0-3 miesiące chyba - podobno jakiś uspokajający ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zakorzenienie
|
Castia trzymam kciuki
![]() Chyba jednak czuję od wczoraj to moje maleństwo ![]() Czytam o tych waszych zakupach, myślicie, że już czas i na mnie?? ![]() Jadę na 17 z bratem i koleżanką na Harry'ego Pottera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
prunelle trzymam kciuki
![]() Cytat:
pewnie że tak ja też chcę kupić lepiej mieć smoczek to drogo nie kosztuje a ja się pochwalę moim kombinezonem ubrałam miśka w niego tż się śmieje ze mnie ale to tak słodko wygląda ![]() Załącznik 3549297
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zadomowienie
|
Mordka jestes? byłam na zajeciach "sprawna w ciąży"
byłaś też?bo była też jedna nowa dziewczyna i może to Ty? ![]() ![]() ale fajnie było ![]() bedę miała zakwasy jak nic w udach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Subtelle, na moim starym wątku jedna z koleżanek będzie rodzić na dniach, ona właśnie z listopadowo-grudniowych jest
![]() Kasiapruszkow, jeśli zasycha na majtkach to śluz, i widzisz że białawy. Wody byłyby jak woda, czyli mokra plama na wkładce i przezroczysta. Castia, o kurcze, nieciekawie z tymi skurczami ![]() Anika, ja w poprzedniej ciągle miałam infekcję, teraz podejrzewam że też dostanę globulki bo już poprzednio gin mi mówił że wygląda podejrzanie. Ale na razie nic mnie nie piecze więc w czwartek się dowiem. A co masz teraz robić z cukrem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cały dzień bolą mnie nogi a najbardziej kolana. Jeszcze co jakiś czas odzywa się ból jajnika dziwne. Może to jakiś brak witamin. Bo z tydzień dobry już nie biore bo straciła apetyt po nich ![]() ![]() acha i jakoś zaczynam wahać się nad imieniem. Julcia za bardzo myli mi się z Luśką (imieniem kota :P) Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-11-23 o 13:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zadomowienie
|
Eirene misiu wygląda przeuroczo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak do fenoterolu biorę Isoptin bez niego to chyba bym zawału dostała ![]() Anika ja leżałam z jedną dziewczyną co miała cukrzycę,no ale ona to już miała dość niebezpieczną no i mogła jeść tylko chlebek ciemny, chudą wędlinkę, gorzką herbatę, z owoców tylko grejfruty wcinała - one są ogólnie bardzo zdrowe ![]() jedno jabłko na tydz mogła zjeść bananka i pomarańczę lub mandarynkę i tylko przed południem zero słodkości oczywiście ty jeszcze nie masz cukrzycy ale skoro cukier wysoki to kontroluj sobie jedzonko, owoce niby zdrowe ale one mają ogrom cukrów ![]() jogurty tylko naturalne, dużo warzyw i wody mineralnej. i będzie następnym razem lepiej ![]() Eirene no jakie super dzieciątko ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-11-23 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny właśnie sam kombinezon nie wyglądął tak fajnie więc ubrałam miśka i od razu lepiej do zdjęcia ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.