|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
dostałam taką odpowiedź:
Dobry wieczór. Zapraszam 08.12.10 o 17.30.Rozpoczynamy tematem poród rodzinny.Prosze zapytać ginekologa czy może Pani ćwiczyć. Zajęcia dla ciężarnych są bezpłatne,opłata jednorazowa z tytułu obecności partnera wynosi 30 zł,platne na pierwszym spotkaniu. Małgorzata Bącalska |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Ponawiam ptanie czy któraś z Pań WROCŁAWIANEK wybiera się w piątek na spotkanie mama rozmawia???????
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za mile slowa... Jest ciezko, ale trzeba zyc dalej... Ciocia mi powiedziala, ze tak jakby wszystko sie 'oczyszcza' przed narodzinami Malenstwa... Mam na to spojrzec w taki sposob, ze dziadek i babcia i tak zobacza z gory malenstwo, a tutaj ci na ziemi co zostali, czyli przede wszystkim moi rodzice, beda mogli skupic sie na dziecku, zamiast na chorobach swoich rodzicow... Moze cos w tym jest...
W ogole chciaam Was o cos zapytac... Bo ja juz nie wiem co mi sie dzieje ;/ Fakt...mam pelno stresow i niestety odczuwam to tez fizycznie... Dziecko jak sie rusza to tak bardzo gwaltownie...do tego dzis mnie caly dzien bola plecy jak na okres (od kilku dni mnie tak boli, ale mialam te bole bardzo rzadko...) do tego jak stoje to czuje taki bezbolesny skurcz brzucha i jak dotykam to taki twardy jest...ale trwa to jakies 15sek. Do tego wciaz mi sie chce pic i czuje, ze jak sie nie napije, to zaraz zemdleje ;/ czy takie cos jest normalne ![]()
#3844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas krzepnięcia- normalnie z krwi, z tego co wiem robi się przed każdym zabiegiem/operacją
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
BAN stały
|
wera idź z tym koniecznie do lekarza! Tym bardziej jeśli to się powtarza lub jest regularne!
hawea zaraz wyślę Ci namiary na tę położną. Dziewczyny co miały CC, mam pytanie: jak to jest z karmieniem maluszka po porodzie? Kiedy go przywożą? Czy mąż może przywieźć nam dziecko wcześniej abyśmy mogły je nakarmić, a żeby nie dostawało butli? Dziś znowu kolejny lekarz stwierdził, ze pewnie będę musiała mieć cesarkę i przyznam że najbardziej się boję tego, ze po niej nie dostaje się maluszka i martwię się kiedy zobaczę córeczkę i czy będę mogła ją normalnie karmić zanim wstanę. Jak będzie CC to zastanawiam się czy na Klinikach nie rodzić, bo tam znowu mój lekarz wykonuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy pierniczki po wyjęciu mają być takie jeszcze troszkę miękkie? Bo własnie piekę po raz pierwszy i nie wiem czy mam je dłużej w piekarniku trzymać
![]()
![]() |
#3850 |
Raczkowanie
|
Czy możesz mi też podac imię i nazwisko tej położnej??? dzięki;0) |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może tak ma być, też robiłam pierwszy raz ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- i gdzieś czytałam, żeby nie trzymać za długo, bo będą niedobre... ja popełniłam błąd i za cienko ciasto rozwałkowałam, ale do świąt kupa czasu, jeszcze zdążę zrobić. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() byłam wczoraj na 1wszych zajęciach w SR!! całkiem fajnie i wiem już że na porodówce jest mega gorąco (ze 28C0nie żartuje). babeczka mówiła, że chusty do noszenia są fajne i mamy się ich nie bać i bardzo podkreślała, żeby od małego kłaść dziecko na brzuszku, bo to ważne dla rozwoju. załączam zdjęcia wózka-zdjęcia są robione wcześniej,ale wózek dokładnie tak wygląda ![]() mam do Was 2 pytania potrzebuje wziąć kredyt/pożyczkę na bagatela 10.000 a dochód mam 1300 (na umowie)znacie w ogóle jakiś bank co jest w stanie mi takiej udzielić? Pytanie nr 2. czy można skonsolidować 2 kredyty z czego 1kredyt ma 1 małżonek a 2kredyt 2małżonek?? mamy niespodziewanie ogromne problemy finansowe (nie to że powinnam się nie denerwować) i potrzebuje szybko gotówki...bez kitu świat jest podły,zawsze się spierniczy wtedy,kiedy jest najmniej spodziewane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o kredytach nie mam zielonego pojęcia, w tym temacie (odnośnie banków) siedzi bodajże MARIKA.S |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Raczkowanie
|
shizuho ja sie wybierałam, ale nie dam rady jednak, małż ma szkołe a nie chce ciągać małej
![]() dziewczyny co sądzicie o tym? http://allegro.pl/latwy-i-szybki-por...315126801.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
BAN stały
|
Koperco, ja przy dochodzie 2000zł brutto dostałam kredyt do 7 tys. A Twoje to netto czy brutto? Jeśli bierzesz w banku w którym masz konto i stały przypływ pieniędzy (np wypłata) na nim, to powinnaś dostać lepsze warunki.
My kupujemy ten wózek: http://allegro.pl/wozek-enzo-evo-3w1...332934977.html tylko kolor błękitny. Baaardzo wygodnie sie prowadzi (100 razy lepiej od Implastu który chcieliśmy kupić, ale spróbujcie tym czymś zawrócić...), wygląda na żywo bardzo stabilnie i porządnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i te mieszanki oleju rycynowego + sok, sprite itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
BAN stały
|
Supernovaja nam położna na SR już polecała żeby pić herbatę z liści malin. Spokojnie od połowy ciąży. Możesz kupić w sklepie zielarskim.
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Własnie ni. Podobno można spokojnie zacząć pić po pierwszym trymestrze. Tez się zdziwiłam. A o olejku rycynowym niestety słyszałam takie makabryczne historie że nie wzięłabym tego. Nawet był o tym wątek gdzieś na wizażu, szczęście takie że wszystko dobrze się skończyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Zadomowienie
|
ja bym się bała jednak pić wcześniej tą herbatę z liści malin. Słyszałam że różne są reakcje na nią. Nawet tutaj na wizażu pisały niektóre kobiety, że po 2 dniach picia herbatki skurczów dostały. Wszędzie gdzie czytałam o tym to właśnie mówią żeby nie pić jej za wcześnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
BAN stały
|
Położna na SR mówiła, że była ostatnio na szkoleniu (ona co rusz na nie jeździ) i własnie lekarz wypowiadał się że można by ją pić od początku, ale że liście potrafią chłonąć szkodliwe substancje z powietrza to lepiej darować sobie w pierwszym trymestrze. Moja znajoma je pije z polecenia lekarza, a własnie ma skurcze i skrócona szyjkę - 34. czy 35. tydz....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
wniosek prosty, co osoba to inna opinia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zadomowienie
|
ufff, nareszcie nadrobiłam
![]() wera bardzo mi przykro z powodu babci ![]() ![]() muron pokoik śliczny z odpowiednią dawką różu ![]() dziewczyny ślicznie wyglądacie z brzuszkami a sesyjka gabishing cudna ![]() po akcji ze szpitalem mimo 27tc jeszcze w tym miesiącu będę pakowała torbę do szpitala na "przed" porodem i drugą na "po" choć nic nie wskazuje żebym miała wczesniej rodzić - szyjka długa i zamknięta, łożysko ma skale I a wód płodowych pod dostatkiem ![]() ![]() dziewczyna co ze mną na sali była miała ciąże pozamaciczną i dziś rano robili jej laparoskopie i potem ją odwiedziłam na sali pooperacyjnej i wyglądała okropnie a laska obok mówi że spoko bo cc boli bardziej... ![]() ![]() koperco ja na początku tego roku na podstawie wpływów na konto (wtedy 1250zł) dostałam od ręki 7tys (a mogłam więcej) w PKO BP ale ja mam tam konto bankowe założone a teraz zabieram się za robienie pizzy (co miała w pt być), będzie w 3 smakach: wiejska z kiełbaską, capriciosa z szynką i pieczarkami i 4 sery ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#3866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A CC- jedna będzie leżeć jak kłoda, będzie ją boleć i będzie się czuć fatalnie, a druga w tej drugiej dobie wstanie i będzie śmigać lepiej niż te po SN. Nie ma reguły. Za to zabieg trwa ok. 40 min, a pzy porodzie męczysz się czasem wiele godzin. Coś za coś. Albo boli w trakcie, albo po;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-11-23 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zadomowienie
|
jeśli macie tą aptekę (DOZ) w pobliżu to są tanie liście malin:
(oczywiście polecam zarejestrować się i dopiero zamawiać bo zawsze jest jakaś promocja - ja w ogóle zamówienie zrobiłam to zaoszczędziłam jakieś 15zł przy zakupach - w czwartek idę odebrać mój pierwszy zamówiony zakup ![]()
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-23 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
agape dzięki za podpowiedź, spróbuje i tam, bo poprostu jakaś masakra jest obecnie, a będzie jeszcze gorzej..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że dużo zależy od tego, czy macie konta w jednym banku, czy nie. Wydaje mi się, że powinni Wam to jakoś pomóc rozwiązać - np. bierzesz większy kredyt, spłacasz częścią ten pierwszy i reszta kasy dla Was. My mamy osobny konta, ale kredyt aktualnie mamy tak jakby na naszą dwójkę. Nie wiem, ile bym dostała sama. make_up_istka - Ty kupujesz (a raczej Wy kupujecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wczoraj był kominiarz i zrobił dziwną notatkę i teraz nie wiem czy administracja zduna zapewnia czy na własną rękę na to mi nieodpowiedział, bo nam coś z drzwiczkami jest nie tak (piec kaflowy). Na wiosnę rozszczelnił się nam piec u góry i mąż zrobił go, bo dało się zalepić szamotem. Teraz dla pewności przy dziecku chcemy mieć pewność, że wszystko będzie dobrze. Hehehe no to faktycznie poświęcasz się, ja tak po zastanowieniu się to ostatnio też jakoś dla niego bardziej a nie dla nas.......... ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.