Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 10:54   #1921
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Jeden plus jest- sadzam go na nocnik po obu drzemkach i czasem za karzdym razem się wysika a czasem tylko raz ale ok. z kupami nie wychodzi, bo nadal rzadko widać kiedy robi. Zresztą masakra żeby chciał wysiedzieć na nocniku- musze mu zabawki dawać itd. inaczej nie posiedzi ani pół sekundy.
to i tak Ci siedz, mój to już wogóle posadzić sie nie da :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 10:59   #1922
nedzia
Raczkowanie

czesć dziewuszki
zeberko ja miałam to samo, Franek strasznie krzyczał zwłaszcza przy ubieraniu, az pewnego dnia ja tez wyszlam z "nerw" i krzyknełam. Na chwile zapadła cisza bo sie tego nie spodziewał ale potem tak zaczoł krzyczec ze az sie krztusił smarkami. Jezu jak ja żałowałam..od tego momentu robie tak jak karenina. Nawet jak on tego nie słucha to mowie cicho spokojnie(nawet jak sie wemnie gotuje), a poza tym ostatnio ubieranie pomaga jak on sobie stoi a ja go ubieram bo najbardziej nie lubi przebierania na leżąco. Jedynie pieluche mu przebieram na leżaco a tak to on stoi i czyms sie zajmuje , dam mu jakis krem czy telefon i wtedy moge go spokojnie ubrac.

Dzis pierwszy raz moje dziecie zasnęło w trakcie zabawy. Wkleje wam potem fotke

Edytowane przez nedzia
Czas edycji: 2010-11-23 o 11:01
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 11:01   #1923
katekatee
Zadomowienie

Witam Nie odzywam się bo nie mam kiedy. Muszę się pochwalić że sprzedałyśmy już 4 mieszkania Tzn dziś mamy umowę przedwstępną sprzedaży czwarego. Obie jesteśmy w szoku. Jedyny malutki minusik że jestem wykończona i niewyspana. Ale mam planowo wolne w czwartek i piątek więc może sobie odpocznę. No chyba że znajdą się klienci na kolejne mieszkanie to wtedy już odpoczełam Ale nie jest źle, wole żeby było tak niż żebyśmy nie miały co robić.
Wiktor dalej nie wykazuje zainteresowania nauką chodzenia, za to bardzo go interesuje wchodzenie na kanapy, łóżko, tapczany nawet ostatnio próbował wejść na stół

Wszystkiego Najelszego dla wszystkich solenizantów: cmok:

Brombusiu zdrówka dla Filipka

Zahario gratki z okazji zafasolkowania

Konspi my mamy muzyczny chodzik pchacz z FP jest beznajdziejny i absolutnie nie wart swojej ceny (170zł). Jedynym jego plusem są melodyjki którymi Wiki się czasem bawi, ale takie melodyjki mogą być w każdym pianiku które można kupić już od 30 zł. Mój syn jest tez wysoki i ten chodzik jest dla niego po prostu za niski. Także zupełnie nie trafiony zakup.

Zebereko Wiki też czasem marudzi jak go ubieram, a jak nie marudzi to po prostu zbiera tyłek i mi ucieka. Ja mu zawsze mówię że idziemy papa. I on też zachwycony że papa no i wtedy grzecznie leży i sobie gada papapapa i mnie się go udaje jakoś ubrać.

No nic zmykam popracować.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 11:01   #1924
zebra666
Zakorzenienie

Goocha ale ile razy mi uciekał z nocnika robiąc kupe, sikającMega musze się natrudzić żeby chwile posiedział

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 11:06   #1925
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
wyglądam jak zoombie
aj też a czuję się jeszcze gorzej Rozebrało mnie na maxa. Na szczęście Wojtusiowi już jest dużo lepiej

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Goocha ale ile razy mi uciekał z nocnika robiąc kupe, sikającMega musze się natrudzić żeby chwile posiedział

no to mój takich numerów jeszcz e nie robi, schodzi jak tylko go posadze, więć nic na dywan jeszcze nie trafiło

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam Nie odzywam się bo nie mam kiedy. Muszę się pochwalić że sprzedałyśmy już 4 mieszkania Tzn dziś mamy umowę przedwstępną sprzedaży czwarego. Obie jesteśmy w szoku. Jedyny malutki minusik że jestem wykończona i niewyspana. Ale mam planowo wolne w czwartek i piątek więc może sobie odpocznę. No chyba że znajdą się klienci na kolejne mieszkanie to wtedy już odpoczełam Ale nie jest źle, wole żeby było tak niż żebyśmy nie miały co robić.
Wiktor dalej nie wykazuje zainteresowania nauką chodzenia, za to bardzo go interesuje wchodzenie na kanapy, łóżko, tapczany nawet ostatnio próbował wejść na stół

Wszystkiego Najelszego dla wszystkich solenizantów: cmok:

Brombusiu zdrówka dla Filipka

Zahario gratki z okazji zafasolkowania

Konspi my mamy muzyczny chodzik pchacz z FP jest beznajdziejny i absolutnie nie wart swojej ceny (170zł). Jedynym jego plusem są melodyjki którymi Wiki się czasem bawi, ale takie melodyjki mogą być w każdym pianiku które można kupić już od 30 zł. Mój syn jest tez wysoki i ten chodzik jest dla niego po prostu za niski. Także zupełnie nie trafiony zakup.

Zebereko Wiki też czasem marudzi jak go ubieram, a jak nie marudzi to po prostu zbiera tyłek i mi ucieka. Ja mu zawsze mówię że idziemy papa. I on też zachwycony że papa no i wtedy grzecznie leży i sobie gada papapapa i mnie się go udaje jakoś ubrać.

No nic zmykam popracować.
GRATULUJE, to super że interes kwitnie
Stary 2010-11-23, 11:08   #1926
zebra666
Zakorzenienie

Nedzia a to Piotrek wogóle nie da nic zrobic na leżąco- chyba, że po kolacji przed snem. Ucieka mi z tyłkiem w gównie, siadać chce itd. No ksozmar... Ale to jakoś znosze o dziwo ... Ale ubieramy się pół godziny normalnie, bo mi ucieka, wrzeszczy, płacze że smarki am do kolan... i rano to samo jak z piżamki chce go przebrać... I właśnie jak zdarzy mi się krzyknąć reaguje tak jak u Ciebie. Że ja mam wyrzuty sumienia ale to ten moment kulminacyjny nie do powstrzymania... zwłaszcza dzisiaj po tej nocy niepzrespanej:\ myśle, że przez to jestem dzisiaj bojowa i zła i mało cierpliwości mam... już dwie ziołowe tabletki zeżarłam i nadal mam ciśnienie... pokłóciłam się z matką i siostrą już nawet.

Kate Piotrek niczym się nie da zająć ubieranie jest tragedią i koniec... czasem otwieram drzwi od pola sadzam go w ganku w wózku i tam próbuje kurtke i buciki ubrać ale on dalej wrezszczy tlyko ejszcze sąsiedzi go słyszą:|

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Gochaa to ja już kupe z dywanu zbierałam...albo uciekał z nocnika siadał z rajtakmi opuszczonymi na nodze i lał na dywan

Stary 2010-11-23, 11:15   #1927
tarasia
Wtajemniczenie

a propos picia, z czego poicie dzieci?
my mamy 2 kubki niekapki z czego TT służy jako gryzak a nie kubek a lovi przecieka

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 11:18   #1928
zebra666
Zakorzenienie

Tarasia bądź cierpliwa- Piotrek swój niekapek z TT długo traktował jako gryzak teraz pije z niekapka a na spacerach mu biore we flaszce, bo mam do niej termoopakowanie.

Stary 2010-11-23, 11:22   #1929
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
my mamy 2 kubki niekapki z czego TT służy jako gryzak a nie kubek a lovi przecieka

matko Tarasia weszłam na wizaz, bo robie Polusi herbatke i miałam napisać czy Wy wsyztskie stosujecie już niekapki, bo moja nie da się tknąc i nadal z butelki, więc w szoku jestemsiedzisz w mojej głowie

a w ogóle hej

Moja bardzo ładnie lezy podczas ubierania, przebierania. Zawsze daje Polusi jakis przedmiot do raczki (telefon albo pilot ), bo czesto chce mi sie odwracac na brzuszek. Ale na szczescie nie ma krzykow ani płaczów. Za kazdym razem jak ktos do nas przychodzi nie moze sie nadziwic, ze takie grzeczne dziecko
Ale mimo, że nie jest rozdarta to ciągle lata po mieszkaniu. Od szuflaj do jedne zabawki, staje tu tam i ciągle za nią biegam. Nie pobawi sie jedna zabawką dłużej niż minute, bo już się jej nudzi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 11:23   #1930
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam niekapek z NUKa ale też przecieka
Stary 2010-11-23, 11:24   #1931
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
aj też a czuję się jeszcze gorzej Rozebrało mnie na maxa. Na szczęście Wojtusiowi już jest dużo lepiej

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

no to mój takich numerów jeszcz e nie robi, schodzi jak tylko go posadze, więć nic na dywan jeszcze nie trafiło

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

GRATULUJE, to super że interes kwitnie
Zdrówka dla Was duuuuużo

Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Gochaa to ja już kupe z dywanu zbierałam...albo uciekał z nocnika siadał z rajtakmi opuszczonymi na nodze i lał na dywan
Sorki ale:rotfl :
u nas tylko kapa z lóżka

Kate- gratulacje aby tak dalej

Tarasia- u nas raczej flaszeczka nadal, ale w domu z kubeczka (zwykłego) albo tez flaszka jak chce aby sam posiedział
Stary 2010-11-23, 11:35   #1932
nedzia
Raczkowanie

u nas tez tylko flaszka i w dodatku ja mu podaje bo sam nie chce sobie trzymac butelki
nedzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:05   #1933
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Magda starałam się ale po takiej nocy to już wymiękłam. Bawiłam się długo w kasiążkowe rady- żeby gadać teraz nóżka, teraz ubierzemy bluzke. Ale darł się tak samo jak bez więc olałam to już tlyko bardziej mnie to drażniło, że się poce , dwoje troje a tu dupa.
Tak jak napisałą Karenina i Nedzia - Grześ ma już 13 miesiecy a u takiego malucha 1 miesiać to dużo - też były problemy i nadal sporadycznie bywają - ale spokojnie i delkiatnie - dojdzie do tego ze zrobisz wszystko spokojnie a on poczeka

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
matko Tarasia weszłam na wizaz, bo robie Polusi herbatke i miałam napisać czy Wy wsyztskie stosujecie już niekapki, bo moja nie da się tknąc i nadal z butelki, więc w szoku jestemsiedzisz w mojej głowie
Grześ tez nie chce z niekapka - choć ponawiam proby co jakiś czas

Katekate gratulacje
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:40   #1934
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

My po rehab. jeszcze w domku 3 razy musze

Zrobiłam obiadek przyleciałam z miseczka a ta Paniusia spi

Kate Gratuluje
Stary 2010-11-23, 12:54   #1935
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Nie poszłam dzisiaj do pracy, wzięłam dzień opieki i poszliśmy do lekarza. okazało się niestety że ma chore zatoki, zaczerwienioną sluzówkę w nosie i gardle, dodatkowo od tych zatok ma zaczerwienione też oczko Gorączka dalej wysoka, ale zbijamy nurefenem. No i dostał antybiotyk, ospamox. Byłam zdziwiona, bo mój pediatra słynie z unikania antybiotyków, ale mi powiedział, że przy takiej chorobie mogą być poważne powikłania, z zapaleniem opon mózgowych włącznie, więc niestety trzeba dać.
Moje dziecko takie biedne chorusiane, aż mu się osobowość zmieniła, cały dzień siedział z mamusią na kanapie ( tej z Ikei ), oglądaliśmy bajeczki, czytaliśmy książeczki i przytulaliśmy się generalnie. Nakradłam tyle buziaków, że wystarczy do grudnia

Taaa...bo to juz tylko 2 tygodnie...

Duuuzo zdrowka dla Filusia.
Mysle, ze lekarz dobrze zrobil, ze przepisal antybiotyk

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

To mowisz że brokułki u Was już idą? To moze i my spróbujemy.
Dziś mieliśmy kaszę gryczaną z pulpecikami.

Tak
W chwili obecnej André je wszystko...ma swoje ulubione - szpinak i buraczki, ale je wszystko

Dobra jest tez kasza gryczana z serkiem, jajkiem i pietruszka

My mamy pchacza z Chicco, takiego, ktory gra kiedy jedzie...malemu bardzo sie podobalo to granie i naprawde motywowalo go do chodzenia...do dzisiaj, mimo ze smiga dawno przeciez sam to lubi go sobie pchac jedna raczka i cieszy sie z muzyki...no i tanczy tez oczywiscie....

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Super wam idzie!! A co do zmeczenia - nie ma chyba nic lapszego niz zmeczenie praca daja efekty i satysfakcje?

Wiki widze, ze przejawia wyraze upodobania akrobatyczne...co bedzie chodzil po nudnej plaskiej ziemi jak tyle wokol ciekawych rzeczy, na ktore mozna sie wdrapac...

Cytat:

Mamy niekapka-kapka Aventu...maly umie z niego pic - wiem, bo w lecie pil a teraz po prostu nie chce pic i tyle! Sama nie wiem czy sie martwic czy nie, bo on pije najwyzej 1/2 kubka dziennie i to jak go przypilnuje...

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

A no i tak bywa....

Maly wysepil ode mnie troche mojego obiadu - pesto...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:25   #1936
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Moja Misia jadla brokułki ,buraczki ,karafior pomarancze tj sok z niej nie piła krowiegio mleka ,w sumie nie wiem co jej podawac teraz Czy ma jesc jak normalne dziecko tylko ,poprostu robione na papke ...kiedy moge np dac jej kanapeczke z dzemem ?Co zazwyczaj dajecie na sniad. i kolacje ..? Przepraszam za takie głupie pytania
Stary 2010-11-23, 13:25   #1937
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Moja Blanka nie piła w ogóle z niekapka, z butli tylko mleczko wchodzi w grę, za to hitem od ok 2 miesięcy jest picie przez słomkę
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:28   #1938
domi7ks
Zakorzenienie

a które to te mleczne kanapki???

moja Polusia ciut podkaszluje i ma lekki katarek,co mogę jej podać?

i któraś z Was pisała, że można podawać rybkę wedzona juz dzieciom i zstanawiam się czy nie dać sprobować Polusi bo wczoraj kupiłam

Stary 2010-11-23, 13:35   #1939
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Misia jadla brokułki ,buraczki ,karafior pomarancze tj sok z niej nie piła krowiegio mleka ,w sumie nie wiem co jej podawac teraz Czy ma jesc jak normalne dziecko tylko ,poprostu robione na papke ...kiedy moge np dac jej kanapeczke z dzemem ?Co zazwyczaj dajecie na sniad. i kolacje ..? Przepraszam za takie głupie pytania

Musisz zobaczyc czy bedzie chciala i mogla jesc np. wieksze kawalki, jesli nie to papki na razie...

U nas na sniadanko jest np. jajecznica z chlebkiem moczonym w mleczku+pomidorek, jogurcik, chlebek z maslem i zoltym serkiem pokrojony w kosteczke...
Na kolacje kaszka

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Moja Blanka nie piła w ogóle z niekapka, z butli tylko mleczko wchodzi w grę, za to hitem od ok 2 miesięcy jest picie przez słomkę

Mleczko tez pijemy z butli

A i zapomnialabym...hitem na hitami jest od 2 tygodni KIWI !! No codziennie musi byc, maly jak widzi to juz szaleje...
Pomarancze tez lubi, brzoskwinie ok, mango ok, melon ok, papaja ujdzie jak musi (), avokado tez jakos tam, banany uwielbia, owoce kaki lubi, granaty tez...

Ola, wlasnie kolezanka mi powiedziala, ze w przyszlym tyg otwieraja u nas Magno... Sie bedzie dzialo

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
moja Polusia ciut podkaszluje i ma lekki katarek,co mogę jej podać?

Na kaszel polecam z calego serca syrop z cebulki...u nas André mial kaszelek dwa tygodnie leczony jakims tam syropem a jak tylko zrobilam ten i podalam to w dwa dni po kaszlu ani sladu... Dla dzieci lepiej z czerwonej cebulki - jest delikatniejsza
Do tego mozesz wzmacniajaco miksture z czosnku,cytryny i miodu podac...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:37
Stary 2010-11-23, 13:37   #1940
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Na kaszel polecam z calego serca syrop z cebulki...u nas André mial kaszelek dwa tygodnie leczony jakims tam syropem a jak tylko zrobilam ten i podalam to w dwa dni po kaszlu ani sladu...
dzieki Kareninkotylko czy kurde moja sie tego czepi:/ i to jedna lyzeczka na dzien czy jak?

bo nie wiem czy mam leciec juz do lekarza:/

Stary 2010-11-23, 13:42   #1941
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Kareninkotylko czy kurde moja sie tego czepi:/ i to jedna lyzeczka na dzien czy jak?

bo nie wiem czy mam leciec juz do lekarza:/

Moj pil...nie sprobujesz to sie nie dowiesz...
Jak zrobisz syropek teraz, to za kilka godzin juz sie troche wydzieli...

Ja podawalam 3 razy po lyzeczce na dzien

Podawaj Polusi jeszcze dodatkowo witamine C (Cebion, albo np. kiwi niech, bo tez ma) na wzmocnienie...chyba, ze ten czosnek z cytryna dasz, to juz nie trzeba...

Ja nie chodze do lekarza z takimi objawami...

A i Domi, nie wiem czy w pl maja tez - rewelacja - miod z koperkiem...na kaszel super! André jak nie mogl spac w nocy przez kaszel to po lyzeczce od razu mial ulge i zasypial...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:44
Stary 2010-11-23, 13:43   #1942
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Karerinka ona nie umie jesc ,grysc kawałków czyli moge jej dawac "praktycznie tak jak nam " tyko poprostu w postaci papki ?

Moja tez lubi kiwi

Domi tak jak Karerinka mówi syrpek z cebulu ,cos z czosnkiem miodzikiem ...ja tez daje Dominice

fajnie ze macie, mango i takie fajne sklepy blisko ,ja musze przejechac pół Polski

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:45
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:44   #1943
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Moj pil...nie sprobujesz to sie nie dowiesz...
Jak zrobisz syropek teraz, to za kilka godzin juz sie troche wydzieli...

Ja podawalam 3 razy po lyzeczce na dzien

Podawaj Polusi jeszcze dodatkowo witamine C (Cebion, albo np. kiwi niech, bo tez ma) na wzmocnienie...chyba, ze ten czosnek z cytryna dasz, to juz nie trzeba...

Ja nie chodze do lekarza z takimi objawami...

Kareninko sorki za takie małostkowep ytania, ale to mam zetrzeć cebule i odstawić na kilka godzin?Tak szczerze to nigdy nie robiłam syropku z cebuli jak już coś to zawsze u mnie w domu leciał jakiś gotowy
Cebion multi mam, kiwi akutalnie też mam

Stary 2010-11-23, 13:47   #1944
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Agusiu czy robiłas tego MIODOWNIKA? JAk wyszedł?
Robilam. Wyszedl przepyszny teraz w sobote bede robic tiramissu

Filip spi wiec moglam nadrobic. U nas na szczesc ie nie ma krzykow podczas ubierania. zaawsze musze mu opowiadac gdzie idziemy jak uslyszy ze idziemy na dwor na spacer do kotka i do pieska ktory szczeka robi hau hau to siedzi spokojnie i czeka:P

Moj Filip malo pije w dzien ale widocznie nie potrzeba mu wiecej.Pijemy z butelki z dziubkiem wode cytrynowa

a my jutro idziemy ogladac mieszkanie. zastanawiamy sie ciagle czy kupic mieszkanie jakies wieksze 70m albo 95 cz wybudowac dom.. nie mozemy sie zdecydowac..

Widzialam mala Kamilke Pietrusi jak slodko wyciera zabaweczki

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:51   #1945
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karerinka ona nie umie jesc ,grysc kawałków czyli moge jej dawac "praktycznie tak jak nam " tyko poprostu w postaci papki ?

Hehehe...nie smutaj sie tak, bo moj André tez nie gryzie za bardzo...tzn. czasami gyzie a niekiedy po prostu polyka, co mu sie daje...jak np. w sobote malz - inteligent jeden - dal mu calutki jeden kawalek mandarynki a ten - siup! - i polknal...malo zawalu nie dostalam...
Nie no, nie wszystko...powoli dawaj nowosci najpierw w malych ilosciach i obserwuj sie malutka po nich czuje. Jak ok to spokojnie dawaj wiecej i wiecej...

Cytat:
Kareninko sorki za takie małostkowep ytania, ale to mam zetrzeć cebule i odstawić na kilka godzin?Tak szczerze to nigdy nie robiłam syropku z cebuli jak już coś to zawsze u mnie w domu leciał jakiś gotowy
Cebion multi mam, kiwi akutalnie też mam

Jakie tam malostkowe, ja tez nie mialam pojecia... aleeeee beda baty za nieczytanie naszego watku w Klubie na ten temat, bo tam wszystko juz jest napisane...

Ale dobra noooo - kroisz cebulke (najlepiej czerwona) w talarki, zalewasz miodem i odstawiasz. Pronto! Jak sie wydzieli syropek to mozna pic.

Stary 2010-11-23, 13:53   #1946
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Domi, mleczne kanapki z Kinder,nie jadłaś sama nigdy? Przepyszne są, takie leciutkie i mają tylko 117kcal a moje potrzeby słodyczowe są zaspokojone

A z tymi objawami to faktcznie do lekarza za wcześnie, tzn ja bym pewnie wezwała ale do nas przychodzi taka młoda pani doktor z klatki obok no i ja jestem przewrażliwiona po zapaleniach pluc, wiec mnie lepiej o kwestie zdrowotne nie pytać

karenina, to zaszalejesz i akurat na wyprzedaże otwieraja, super )

Moje dziecko dziś dostało na talerzyku kurczaka z rożna(samą pierś bez przypraw), ziemniaczki i gotowana marchewke, marchewke wyjadła reszta nieet ...
a i kiwi średnio u nas.. dałam jej ostatnio i troszke zjadła ale reszte zostawiła dla mamusi ale borówki amerykanskie.. yummy
Dziś moja babcia była z Blanką, powiedziałam jej, że jak będzie grzeczna to może dostać pół mlecznej kanapki,a wiecie co babcia jej dała? pomylilo jej sie i dala jej batona fitness z czekolada i pomaranczami... ehhhh

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:54
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:01   #1947
gosik_wwa
Raczkowanie

Cytat:

Musisz zobaczyc czy bedzie chciala i mogla jesc np. wieksze kawalki, jesli nie to papki na razie...

U nas na sniadanko jest np. jajecznica z chlebkiem moczonym w mleczku+pomidorek, jogurcik, chlebek z maslem i zoltym serkiem pokrojony w kosteczke...
Na kolacje kaszka

Mleczko tez pijemy z butli

A i zapomnialabym...hitem na hitami jest od 2 tygodni KIWI !! No codziennie musi byc, maly jak widzi to juz szaleje...
Pomarancze tez lubi, brzoskwinie ok, mango ok, melon ok, papaja ujdzie jak musi (), avokado tez jakos tam, banany uwielbia, owoce kaki lubi, granaty tez...

Ola, wlasnie kolezanka mi powiedziala, ze w przyszlym tyg otwieraja u nas Magno... Sie bedzie dzialo

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Na kaszel polecam z calego serca syrop z cebulki...u nas André mial kaszelek dwa tygodnie leczony jakims tam syropem a jak tylko zrobilam ten i podalam to w dwa dni po kaszlu ani sladu... Dla dzieci lepiej z czerwonej cebulki - jest delikatniejsza
a jogurcik taki "nasz" np.danon czy coś tam czy dla dzieci (jak danonek, bakuś?)

aaa miałam spytać o ten syropek ale widzę, że odpisałaś Domi. Dzięki bo ja nie mam wejścia do klubu- wykluczyli mnie ...........za niesubordynacje czy co???
Stary 2010-11-23, 14:06   #1948
zebra666
Zakorzenienie

Asiu ja na śniadanko daje jajeczniczke z chlebusiem( wrzucam chlebuś do jajecznicy i mieszam), nawet Twoja mała da arde, bo to papiaste się robi. Parówke z chlebkiem, chlebuś z wędlinką, serkiem wiejskim. Różnie w sumie Czasem kaszke. Na kolacje zawsze mleko z kaszką.

Ale miałam ciekawe chwile wylał zupe i jadł ze stolika. Przebrałam go, wysłuchałam wrzasków...a on się zesrał tak, że bodziaka ubrudził i od nowa przebieranie

W końcu pije kawusie i dochodze do siebie.

Stary 2010-11-23, 14:07   #1949
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Agusia ja bym budowała domek !

Karerinka
kanapke z dżemem moge dac i kakao ...ile razy dziennie podajecie mleko ?

Obiecuje już nie pytam tylko o jedzeniu chciałam wiecej cos wiedziec

jakie koło powinnam wzias Misi na basen sa jakies specialne?

Plecy strasznie Mnie zaczeły bolec po ciązy ,jeszcze tego mojego klocuszka nosze ...mjusze isc do lekarza

Zebra Twój Piotrus to lobuz heheh
Jajecznice Misia jadła ,tez tak chlebek krusze kanapki z szynka nie dawałam parówki to ja nie za bardzo bede dawła

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-11-23 o 14:16
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:27   #1950
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

My po rehab. jeszcze w domku 3 razy musze

Kate Gratuluje
No moj Mati tez tak ma ze obiadek mu szykuje a on klap i spi

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Robilam. Wyszedl przepyszny teraz w sobote bede robic tiramissu

Filip spi wiec moglam nadrobic. U nas na szczesc ie nie ma krzykow podczas ubierania. zaawsze musze mu opowiadac gdzie idziemy jak uslyszy ze idziemy na dwor na spacer do kotka i do pieska ktory szczeka robi hau hau to siedzi spokojnie i czeka:P

Moj Filip malo pije w dzien ale widocznie nie potrzeba mu wiecej.Pijemy z butelki z dziubkiem wode cytrynowa

a my jutro idziemy ogladac mieszkanie. zastanawiamy sie ciagle czy kupic mieszkanie jakies wieksze 70m albo 95 cz wybudowac dom.. nie mozemy sie zdecydowac..

Widzialam mala Kamilke Pietrusi jak slodko wyciera zabaweczki
Agusia ja bym dom budowala ,ostatnio mam faze na domy i tylko siedze na oto dom i szukam
Śliczne fotki dalas na nk

A my wrocilismy ze sklepu Maly padl mi po drodze,w powrocie troche deszczyk nas zlapal ale zawsze jakis spacerek zaliczony i maly nawdychał sie swiezego powietrza

Przelecialam troche i cos mi cytowanie nie dziala,zacytowalo tylko chyba 2 posty buuuuuuu

Kareninka jak stoliczek?maly nadal zachwycony?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości