|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
Cytat:
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
czesć dziewuszki
zeberko ja miałam to samo, Franek strasznie krzyczał zwłaszcza przy ubieraniu, az pewnego dnia ja tez wyszlam z "nerw" i krzyknełam. Na chwile zapadła cisza bo sie tego nie spodziewał ale potem tak zaczoł krzyczec ze az sie krztusił smarkami. Jezu jak ja żałowałam..od tego momentu robie tak jak karenina. Nawet jak on tego nie słucha to mowie cicho spokojnie(nawet jak sie wemnie gotuje), a poza tym ostatnio ubieranie pomaga jak on sobie stoi a ja go ubieram bo najbardziej nie lubi przebierania na leżąco. Jedynie pieluche mu przebieram na leżaco a tak to on stoi i czyms sie zajmuje , dam mu jakis krem czy telefon i wtedy moge go spokojnie ubrac. Dzis pierwszy raz moje dziecie zasnęło w trakcie zabawy. Wkleje wam potem fotke
Edytowane przez nedzia Czas edycji: 2010-11-23 o 11:01 |
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Tzn dziś mamy umowę przedwstępną sprzedaży czwarego. Obie jesteśmy w szoku. Jedyny malutki minusik że jestem wykończona i niewyspana. Ale mam planowo wolne w czwartek i piątek więc może sobie odpocznę. No chyba że znajdą się klienci na kolejne mieszkanie to wtedy już odpoczełamWiktor dalej nie wykazuje zainteresowania nauką chodzenia, za to bardzo go interesuje wchodzenie na kanapy, łóżko, tapczany nawet ostatnio próbował wejść na stół ![]() Wszystkiego Najelszego dla wszystkich solenizantów Brombusiu zdrówka dla Filipka Zahario gratki z okazji zafasolkowania Konspi my mamy muzyczny chodzik pchacz z FP jest beznajdziejny i absolutnie nie wart swojej ceny (170zł). Jedynym jego plusem są melodyjki którymi Wiki się czasem bawi, ale takie melodyjki mogą być w każdym pianiku które można kupić już od 30 zł. Mój syn jest tez wysoki i ten chodzik jest dla niego po prostu za niski. Także zupełnie nie trafiony zakup. Zebereko Wiki też czasem marudzi jak go ubieram, a jak nie marudzi to po prostu zbiera tyłek i mi ucieka. Ja mu zawsze mówię że idziemy papa. I on też zachwycony że papa no i wtedy grzecznie leży i sobie gada papapapa i mnie się go udaje jakoś ubrać. No nic zmykam popracować. |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Goocha ale ile razy mi uciekał z nocnika robiąc kupe, sikając
Mega musze się natrudzić żeby chwile posiedział
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
aj też a czuję się jeszcze gorzej
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
no to mój takich numerów jeszcz e nie robi, schodzi jak tylko go posadze, więć nic na dywan jeszcze nie trafiło ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Nedzia a to Piotrek wogóle nie da nic zrobic na leżąco- chyba, że po kolacji przed snem. Ucieka mi z tyłkiem w gównie, siadać chce itd. No ksozmar... Ale to jakoś znosze o dziwo ... Ale ubieramy się pół godziny normalnie, bo mi ucieka, wrzeszczy, płacze że smarki am do kolan... i rano to samo jak z piżamki chce go przebrać... I właśnie jak zdarzy mi się krzyknąć reaguje tak jak u Ciebie. Że ja mam wyrzuty sumienia ale to ten moment kulminacyjny nie do powstrzymania... zwłaszcza dzisiaj po tej nocy niepzrespanej:\ myśle, że przez to jestem dzisiaj bojowa i zła i mało cierpliwości mam... już dwie ziołowe tabletki zeżarłam i nadal mam ciśnienie... pokłóciłam się z matką i siostrą już nawet.
Kate Piotrek niczym się nie da zająć ubieranie jest tragedią i koniec... czasem otwieram drzwi od pola sadzam go w ganku w wózku i tam próbuje kurtke i buciki ubrać ale on dalej wrezszczy tlyko ejszcze sąsiedzi go słyszą:| ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Gochaa to ja już kupe z dywanu zbierałam...albo uciekał z nocnika siadał z rajtakmi opuszczonymi na nodze i lał na dywan |
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
a propos picia, z czego poicie dzieci?
my mamy 2 kubki niekapki z czego TT służy jako gryzak a nie kubek a lovi przecieka
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasia bądź cierpliwa- Piotrek swój niekapek z TT długo traktował jako gryzak
teraz pije z niekapka a na spacerach mu biore we flaszce, bo mam do niej termoopakowanie.
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko Tarasia weszłam na wizaz, bo robie Polusi herbatke i miałam napisać czy Wy wsyztskie stosujecie już niekapki, bo moja nie da się tknąc i nadal z butelki, więc w szoku jestem siedzisz w mojej głowie![]() a w ogóle hej ![]() Moja bardzo ładnie lezy podczas ubierania, przebierania. Zawsze daje Polusi jakis przedmiot do raczki (telefon albo pilot ), bo czesto chce mi sie odwracac na brzuszek. Ale na szczescie nie ma krzykow ani płaczów. Za kazdym razem jak ktos do nas przychodzi nie moze sie nadziwic, ze takie grzeczne dziecko![]() Ale mimo, że nie jest rozdarta to ciągle lata po mieszkaniu. Od szuflaj do jedne zabawki, staje tu tam i ciągle za nią biegam. Nie pobawi sie jedna zabawką dłużej niż minute, bo już się jej nudzi
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1931 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
u nas tylko kapa z lóżka Kate- gratulacje aby tak dalej ![]() Tarasia- u nas raczej flaszeczka nadal, ale w domu z kubeczka (zwykłego) albo tez flaszka jak chce aby sam posiedział
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
u nas tez tylko flaszka i w dodatku ja mu podaje bo sam nie chce sobie trzymac butelki
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Katekate gratulacje
|
||
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My po rehab. jeszcze w domku 3 razy musze ![]() Zrobiłam obiadek przyleciałam z miseczka a ta Paniusia spi ![]() Kate Gratuluje
|
#1935 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa...bo to juz tylko 2 tygodnie... ![]() Duuuzo zdrowka dla Filusia. Mysle, ze lekarz dobrze zrobil, ze przepisal antybiotyk Cytat:
Tak W chwili obecnej André je wszystko...ma swoje ulubione - szpinak i buraczki, ale je wszystko ![]() Dobra jest tez kasza gryczana z serkiem, jajkiem i pietruszka My mamy pchacza z Chicco, takiego, ktory gra kiedy jedzie...malemu bardzo sie podobalo to granie i naprawde motywowalo go do chodzenia...do dzisiaj, mimo ze smiga dawno przeciez sam to lubi go sobie pchac jedna raczka i cieszy sie z muzyki...no i tanczy tez oczywiscie.... ![]() Cytat:
Super wam idzie!! A co do zmeczenia - nie ma chyba nic lapszego niz zmeczenie praca daja efekty i satysfakcje? Wiki widze, ze przejawia wyraze upodobania akrobatyczne...co bedzie chodzil po nudnej plaskiej ziemi jak tyle wokol ciekawych rzeczy, na ktore mozna sie wdrapac... ![]() Cytat:
Mamy niekapka-kapka Aventu...maly umie z niego pic - wiem, bo w lecie pil a teraz po prostu nie chce pic i tyle! Sama nie wiem czy sie martwic czy nie, bo on pije najwyzej 1/2 kubka dziennie i to jak go przypilnuje... ![]() A no i tak bywa.... ![]() Maly wysepil ode mnie troche mojego obiadu - pesto...
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Misia jadla brokułki ,buraczki ,karafior
pomarancze tj sok z niej nie piła krowiegio mleka ,w sumie nie wiem co jej podawac teraz Czy ma jesc jak normalne dziecko tylko ,poprostu robione na papke ...kiedy moge np dac jej kanapeczke z dzemem ?Co zazwyczaj dajecie na sniad. i kolacje ..? Przepraszam za takie głupie pytania
|
#1937 |
|
Zadomowienie
|
Moja Blanka nie piła w ogóle z niekapka, z butli tylko mleczko wchodzi w grę, za to hitem od ok 2 miesięcy jest picie przez słomkę
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
a które to te mleczne kanapki???
moja Polusia ciut podkaszluje i ma lekki katarek,co mogę jej podać? ![]() i któraś z Was pisała, że można podawać rybkę wedzona juz dzieciom i zstanawiam się czy nie dać sprobować Polusi bo wczoraj kupiłam
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz zobaczyc czy bedzie chciala i mogla jesc np. wieksze kawalki, jesli nie to papki na razie... U nas na sniadanko jest np. jajecznica z chlebkiem moczonym w mleczku+pomidorek, jogurcik, chlebek z maslem i zoltym serkiem pokrojony w kosteczke... Na kolacje kaszka Cytat:
Mleczko tez pijemy z butli A i zapomnialabym...hitem na hitami jest od 2 tygodni KIWI !! No codziennie musi byc, maly jak widzi to juz szaleje... Pomarancze tez lubi, brzoskwinie ok, mango ok, melon ok, papaja ujdzie jak musi ( ), avokado tez jakos tam, banany uwielbia, owoce kaki lubi, granaty tez... ![]() Ola, wlasnie kolezanka mi powiedziala, ze w przyszlym tyg otwieraja u nas Magno... Sie bedzie dzialo ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Na kaszel polecam z calego serca syrop z cebulki...u nas André mial kaszelek dwa tygodnie leczony jakims tam syropem a jak tylko zrobilam ten i podalam to w dwa dni po kaszlu ani sladu... ![]() Do tego mozesz wzmacniajaco miksture z czosnku,cytryny i miodu podac...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-23 o 13:37 |
||
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie wiem czy mam leciec juz do lekarza:/ |
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj pil...nie sprobujesz to sie nie dowiesz... Jak zrobisz syropek teraz, to za kilka godzin juz sie troche wydzieli... Ja podawalam 3 razy po lyzeczce na dzien ![]() Podawaj Polusi jeszcze dodatkowo witamine C (Cebion, albo np. kiwi niech, bo tez ma) na wzmocnienie...chyba, ze ten czosnek z cytryna dasz, to juz nie trzeba... Ja nie chodze do lekarza z takimi objawami... ![]() A i Domi, nie wiem czy w pl maja tez - rewelacja - miod z koperkiem...na kaszel super! André jak nie mogl spac w nocy przez kaszel to po lyzeczce od razu mial ulge i zasypial...
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-11-23 o 13:44 |
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Karerinka ona nie umie jesc ,grysc kawałków
czyli moge jej dawac "praktycznie tak jak nam " tyko poprostu w postaci papki ?Moja tez lubi kiwi ![]() Domi tak jak Karerinka mówi syrpek z cebulu ,cos z czosnkiem miodzikiem ...ja tez daje Dominice fajnie ze macie, mango i takie fajne sklepy blisko ,ja musze przejechac pół Polski
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-11-23 o 13:45 |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kareninko sorki za takie małostkowep ytania, ale to mam zetrzeć cebule i odstawić na kilka godzin?Tak szczerze to nigdy nie robiłam syropku z cebuli jak już coś to zawsze u mnie w domu leciał jakiś gotowy![]() Cebion multi mam, kiwi akutalnie też mam
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Robilam. Wyszedl przepyszny
teraz w sobote bede robic tiramissuFilip spi wiec moglam nadrobic. U nas na szczesc ie nie ma krzykow podczas ubierania. zaawsze musze mu opowiadac gdzie idziemy jak uslyszy ze idziemy na dwor na spacer do kotka i do pieska ktory szczeka robi hau hau to siedzi spokojnie i czeka:P Moj Filip malo pije w dzien ale widocznie nie potrzeba mu wiecej.Pijemy z butelki z dziubkiem wode cytrynowa ![]() a my jutro idziemy ogladac mieszkanie. zastanawiamy sie ciagle czy kupic mieszkanie jakies wieksze 70m albo 95 cz wybudowac dom.. nie mozemy sie zdecydowac.. Widzialam mala Kamilke Pietrusi jak slodko wyciera zabaweczki
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe...nie smutaj sie tak, bo moj André tez nie gryzie za bardzo...tzn. czasami gyzie a niekiedy po prostu polyka, co mu sie daje...jak np. w sobote malz - inteligent jeden - dal mu calutki jeden kawalek mandarynki a ten - siup! - i polknal...malo zawalu nie dostalam... ![]() Nie no, nie wszystko...powoli dawaj nowosci najpierw w malych ilosciach i obserwuj sie malutka po nich czuje. Jak ok to spokojnie dawaj wiecej i wiecej... Cytat:
Jakie tam malostkowe, ja tez nie mialam pojecia... aleeeee beda baty za nieczytanie naszego watku w Klubie na ten temat, bo tam wszystko juz jest napisane... ![]() Ale dobra noooo - kroisz cebulke (najlepiej czerwona) w talarki, zalewasz miodem i odstawiasz. Pronto! Jak sie wydzieli syropek to mozna pic. ![]()
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Domi, mleczne kanapki z Kinder,nie jadłaś sama nigdy? Przepyszne są, takie leciutkie i mają tylko 117kcal a moje potrzeby słodyczowe są zaspokojone
![]() A z tymi objawami to faktcznie do lekarza za wcześnie, tzn ja bym pewnie wezwała ale do nas przychodzi taka młoda pani doktor z klatki obok no i ja jestem przewrażliwiona po zapaleniach pluc, wiec mnie lepiej o kwestie zdrowotne nie pytać ![]() karenina, to zaszalejesz i akurat na wyprzedaże otwieraja, super )Moje dziecko dziś dostało na talerzyku kurczaka z rożna(samą pierś bez przypraw), ziemniaczki i gotowana marchewke, marchewke wyjadła reszta nieet ... a i kiwi średnio u nas.. dałam jej ostatnio i troszke zjadła ale reszte zostawiła dla mamusi ale borówki amerykanskie.. yummy ![]() Dziś moja babcia była z Blanką, powiedziałam jej, że jak będzie grzeczna to może dostać pół mlecznej kanapki,a wiecie co babcia jej dała? pomylilo jej sie i dala jej batona fitness z czekolada i pomaranczami... ehhhh Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-11-23 o 13:54 |
|
|
|
#1947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aaa miałam spytać o ten syropek ale widzę, że odpisałaś Domi. Dzięki bo ja nie mam wejścia do klubu- wykluczyli mnie ...........za niesubordynacje czy co???![]()
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu ja na śniadanko daje jajeczniczke z chlebusiem( wrzucam chlebuś do jajecznicy i mieszam), nawet Twoja mała da arde, bo to papiaste się robi. Parówke z chlebkiem, chlebuś z wędlinką, serkiem wiejskim. Różnie w sumie
Czasem kaszke. Na kolacje zawsze mleko z kaszką.Ale miałam ciekawe chwile wylał zupe i jadł ze stolika. Przebrałam go, wysłuchałam wrzasków...a on się zesrał tak, że bodziaka ubrudził i od nowa przebieranieW końcu pije kawusie i dochodze do siebie. |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja bym budowała domek !
Karerinka kanapke z dżemem moge dac i kakao ...ile razy dziennie podajecie mleko ?Obiecuje już nie pytam tylko o jedzeniu chciałam wiecej cos wiedziec ![]() jakie koło powinnam wzias Misi na basen sa jakies specialne? ![]() Plecy strasznie Mnie zaczeły bolec po ciązy ,jeszcze tego mojego klocuszka nosze ...mjusze isc do lekarza ![]() Zebra Twój Piotrus to lobuz heheh ![]() Jajecznice Misia jadła ,tez tak chlebek krusze kanapki z szynka nie dawałam parówki to ja nie za bardzo bede dawła
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-11-23 o 14:16 |
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Śliczne fotki dalas na nk A my wrocilismy ze sklepu Maly padl mi po drodze,w powrocie troche deszczyk nas zlapal ale zawsze jakis spacerek zaliczony i maly nawdychał sie swiezego powietrzaPrzelecialam troche i cos mi cytowanie nie dziala,zacytowalo tylko chyba 2 posty buuuuuuu Kareninka jak stoliczek?maly nadal zachwycony?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Mega musze się natrudzić żeby chwile posiedział

), avokado tez jakos tam, banany uwielbia, owoce kaki lubi, granaty tez... 
...........za niesubordynacje czy co???
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)