Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XII.2010 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 11:29   #151
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
mnie się też wydaje, że warto mieć laktator i że się przyda. ale taką ona ma teorięosobiśsci e nie mam bo jakoś tak wyszło, ale pewnie po porodzie kupię.
przydaje się bardzo- nawet do rozkręcenia laktacji, u mnie był non stop w ruchu. Ja mam Medelę elektyczną, ale fajniejszy jest ręczny z Aventu- bardziej delikatny i nie buczy.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

U mnie bez zmian.
Wiec tak analizujac, skoro mam wyznaczony nowy termin na 20.11 to 1 grudnia jak sie niz nie ruszy tez pojde na porodowke
widzę, ze chyba ci się tam spodobało
Stary 2010-11-23, 11:31   #152
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI

Edzia, nie ma jak biegac po schodach oddzial mamy zamkniety, nie mozna wyjsc.. dzis podskakiwalam przy oknie
Zaczne chyba cwiczyc i sie rozciagac, sutki drażnie no ale narazie zero postepow "Tam na dole"

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 11:39   #153
Agatkia
Zadomowienie

Dobra, coś mi zaczyna switać w głowie. Kupie teściom takie fajne kapcie z owczą wełną- na allegro jest tego od groma- i do tego jakiś oryginalny płyn do kąpieli albo jakieś czekoladki z tej strony http://chocolissimo.pl/do/cat/MIKOLA...Mikolajki_2010 , albo dwa ręczniki kapielowe i płyn do kąpieli. Znacie jakiegoś dobrego producenta ręczników? albo miała któras ręczniki bambusowe?

Postanowiłam zrobić dzisiaj świąteczny bigos, zawekuję go w słoiki. Mam tylko nadzieję,z e mąż szybciej z pracy wróci, bo nie będę tachać sama kapusty.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 11:49   #154
Sophie84
Raczkowanie

GG do Sophie84

Cytat:
Napisane przez VictoriaK Pokaż wiadomość

Sophie84 - też mam boksera, nawet dwa Starszy - 3lata ; drugi - rok młodszy
wow dwa boksery, ale fajnie to są takie kochane psiaki, ale mi póki co jeden starcza łobuzzz mały

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość

I u mnie tak samo.... W czoraj sie wyryczałam mezowi.... Wszyscy przepowiadali szybki porod było zagrozenie przedwczesnym porodem i nastawiłam sie ze malutka szybko bedzie z nami a tu jeszcze brakuje tego zebym przenosiła...

u mnie też tak samo...zagrożenie przedwczesnym, potem szybki poród, bo szyjka się szybko skracała a teraz guzik...wszystko się zatrzymało i jestem przeterminowana już 4 dni
Stary 2010-11-23, 12:00   #155
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Dobra, coś mi zaczyna switać w głowie. Kupie teściom takie fajne kapcie z owczą wełną- na allegro jest tego od groma- i do tego jakiś oryginalny płyn do kąpieli albo jakieś czekoladki z tej strony http://chocolissimo.pl/do/cat/MIKOLA...Mikolajki_2010 , albo dwa ręczniki kapielowe i płyn do kąpieli. Znacie jakiegoś dobrego producenta ręczników? albo miała któras ręczniki bambusowe?
\
super pomysł z ręcznikami-zmałpuję będzie dla młodych małżeństw i dorzucę do tego po jakimś kosmetyku tylko potrzebny jakiś psrawdzony sprzedawca z all...

a ja właśnie piszę streszczenie artykułu z the economist - na angielski i nie wiem co tu jeszcze dopisać... bez sensu mam mieć250-300 słów a sam artykuł jest niewiele dłuższy...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:04   #156
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Mi taka galaretka jakieś 1,5-2 tyg temu wypadła. Tylko że nie była podbarwiona krwią. I to sporawa ilość. Ja już się na nic nie nastawiam. Nie chce sobie robić złudnych marzeń.
Cytat:
Napisane przez Sophie84 Pokaż wiadomość

u mnie też tak samo...zagrożenie przedwczesnym, potem szybki poród, bo szyjka się szybko skracała a teraz guzik...wszystko się zatrzymało i jestem przeterminowana już 4 dni
Ale uparciuchy z tych naszych dzieci.....

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Juz coraz mniej was nierozpakowanych Ten czas leci ehh, pamietam I cześć wątku a tu prosze, mój syneczek ma juz 8 dni
śliczny ....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:08   #157
_As_
Raczkowanie

Cześć, witam się tylko i idę nadrabiać.
Sporo już dzisiaj zrobiłam i całkiem jestem zadowolona, choć 3-6 rano nie spałam.
I dostałam z biura prośbę o pomoc przy projekcie, jejusiu, już mnie palce swędzą, bo strasznie lubię nowe projekty zaczynać
_As_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:09   #158
Aliszcze
Zakorzenienie

Viki, cudny nic, tylko podziwiać

As, fajnie, że masz zajecie, czas szybciej zleci

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:10   #159
gimikis
Rozeznanie

Oj straszne uparciuchy

A co do prezentów to my z TŻtem nie robimy bo nas nie stać. Tylko nasze chrześniaki (sztuk 3) dostana po zabawce ewentualnie jakimś ciuszku i to wsio.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:14   #160
kretencja
Zakorzenienie

Ech, jakiś marazm mnie ogarnął... Zakopałabym się pod kocem na cały dzień, ale w sumie wczoraj to zrobiłam, więc bez przesady
Zrobiłam już na obiad zupkę krem z cebuli i jestem z siebie bardzo dumna, bo generalnie nie jestem w kuchni jakaś super twórcza i nie mam serca do eksperymentów. A tu zmodyfikowałam przepis z internetu, w ogóle robiłam w strasznym biegu, zmywając w międzyczasie, i wyszła pyszna

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:19   #161
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Oj straszne uparciuchy

A co do prezentów to my z TŻtem nie robimy bo nas nie stać. Tylko nasze chrześniaki (sztuk 3) dostana po zabawce ewentualnie jakimś ciuszku i to wsio.
u nas tak samo.... no ew. rodzice po malym upominku

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:20   #162
mallinka
Zadomowienie

SMS od Paulinki2:

Dziękuję za kciuki. Podali mi oxy, bo mała główką jest daleko. Do wieczora mam urodzić pozdrawiam was wszystkie cieplutko

Stary 2010-11-23, 12:24   #163
Sophie84
Raczkowanie

GG do Sophie84

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
SMS od Paulinki2:

Dziękuję za kciuki. Podali mi oxy, bo mała główką jest daleko. Do wieczora mam urodzić pozdrawiam was wszystkie cieplutko
suuuper doczekałaś się
Stary 2010-11-23, 12:26   #164
kretencja
Zakorzenienie

Paulinka, wielkie kciukasy!!!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:33   #165
myszka_maj
Zakorzenienie

Paulinko za szybki sprawny poród...

a mnie znow zaczelo bolec...... chyba godzina 0 sie zbliża

Nasz Skarb
Stary 2010-11-23, 12:34   #166
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
u nas tak samo.... no ew. rodzice po malym upominku
my mamy liczną rodzinę. uzgodniliśmy z rodzeństwem już kilka lat temu, ze nie robimy prezentów sobie. Robimy tylko rodzicom z jednej i drugiej strony i chrześniakowi męża.
Stary 2010-11-23, 12:41   #167
apoolonia
Rozeznanie

Paulina mam nadzieję że idzie błyskawicznie
jestem z Toba myślami

Agatka

kapcie z owczej wełny sprawdz na targowisku
mają duży wybór

tylko porównaj ceny

ja kupiłam skóre owczą o 60zł tańszą na allegro
niz u nich
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:44   #168
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
SMS od Paulinki2:

No i nastepna rodzi..

Tak wiec szybciutko Nam tu wypychaj malutką

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:45   #169
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Paulina mam nadzieję że idzie błyskawicznie
jestem z Toba myślami

Agatka

kapcie z owczej wełny sprawdz na targowisku
mają duży wybór

tylko porównaj ceny

ja kupiłam skóre owczą o 60zł tańszą na allegro
niz u nich
O, a u jakiego sprzedawcy na allegro kupowałaś?
Uciekam kupić kapustę na bigos
Stary 2010-11-23, 12:47   #170
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy liczną rodzinę. uzgodniliśmy z rodzeństwem już kilka lat temu, ze nie robimy prezentów sobie. Robimy tylko rodzicom z jednej i drugiej strony i chrześniakowi męża.
my tez gdybysmy mieli robic prezenty rodzenstwu i ich pociechom wyszło by jakies 30 prezentów

wiec zotali tylko rodzice i chrzesniacy (3) a i to pochlania niemalo pieniążków

Nasz Skarb
Stary 2010-11-23, 12:47   #171
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
SMS od Paulinki2:

No to zdwajam moce Trzymaj się dzielnie.

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:57   #172
kliwia
Zakorzenienie

Anecka jak juz oddzial Ci otworza to sie w olej rycynowy zaopatrz i sprite'a
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 13:04   #173
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
O, a u jakiego sprzedawcy na allegro kupowałaś?
Uciekam kupić kapustę na bigos
chcesz to moge podac

ale ten zakup to byla jakas maskara
za nim wystawil dla mnie aukcje minelo 3 tyogdnie
w tym czasie co jakis okres sie odzywal i zadawal to samo pytanie
jakiej wielkosci ma byc skora haahah

ale on mial jedynie skory
chyba ze inne rzeczy wystawia na zyczenie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 13:17   #174
Patrycja_1708
Zadomowienie

My już po obiadku, tż poszedł dalej pracować... Śnieg pada u nas nieprzerwanie i pewnie do wieczora będzie juz biało
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 13:19   #175
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamafi Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,.........Czy was tez pobolewa krocze?
mnie tak najczęściej w nocy czasem tak bardzo, że się ruszyć nie mogę

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kularek tak na zdrowy rozum, przemyslalam to Twoje pytanie o opieke dla meza, i wydaje mi sie na 99% ze wystawia je sie 'na żądanie' kiedy się chce, bo po porodzie czasami sie zdarza, ze koebieta lezy w spzitalu, i jakby wystawiana byla taka opiekapo porodzie to nie wiem po co. Wiec raczej na zadanie sie wystawia.
Ja dzis musze zaliczyc Urzad pracy sie podpisac. Moja super pani opiekunka jak zwykle nie bedzie doinformowana. Ciekawe kiedy teraz mi kaze przyjsc skoro bede miala ten macierzynski z PUP - pewnie nie bedzie wiedziec, kretynka.
dziękuję za odpowiedź
a co do PUP-u to też się podpisuję i termin miałam na ten piątek co był a pojechałam dwa dni wcześniej bo akurat mąż miał wolne. Na początku trochę panie kręciły nosem, że co będzie jak urodzę do piątku i takie tam ale w końcu pozwoliły mi się podpisać. Termin następny mam wyznaczony na 18 luty ale po porodzie mam wziąć zaświadczenie od lekarza -takie jak do urlopu macierzyńskiego i z tego będą mi ten urlop wyliczać i pani powiedziała, że ten termin z lutego przesunie się na maj-czerwiec (a to zaświadczenie nie trzeba osobiście przynosić-może mąż zanieść)

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Wiesz co różnie to bywało, naprawdę nie ma reguły. Były dni że nie było ani jednego miejsca wolnego, a były dni że całe 2 sale były puściutkie.
Zresztą sala dla dziewczyn z patologią ciąży jest tylko jedna 4 osobowa i jak jest zajęta to kładą do sal, gdzie są mamy z dziećmi, i przenoszą jak się coś zwolni...
ciekawe jak ja akurat trafię

Cytat:
Kularek, strasznie Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie, jak musisz męczyć się z tymi wymiotami. A jak z wagą? Mam nadzieję, że nie leci w dół przy takich atrakcjach...
A ja się ciągle głowię nad prezentami świątecznymi dla teściów i rodziców i nad tym, co tu na obiad dziś wykombinować...
dziś oczywiście też nie obyło się bez wymiotów :/ a waga masakra -przytyłam już ponad 18 kg (z moich 44 przed ciążą) - jakbym nie wymiotowała to może byłoby już ponad 20
z [prezentami też mam problem nie wiem co wymyślić zwłaszcza dla brata męża i jego żony którzy mają wszystko i kupują same "ekskluzywne i najlepsze" rzeczy
na razie mamy prezent tylko dla chrześniaka męża

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Hej Hej
Ja normalnie chyba zwariuję z tym swędzeniem brzucha... Naprawdę świra można dostać... A TŻ tylko mówi nie drap się... To mu powiedziałam, czy jakby jego tak swędziało to by umiał nie drapać Mądrala jedna no A jeszcze do tego w nocy zaczęły mnie stopy swędzieć i myślałam, że się wkurzę...
mnie też swędzi, dziś w nocy myślałam, ze się zadrapę aż mały zaczął kopać -chyba mu się nie spodobało to drapanie -ale ja nie mogę wytrzymać

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
... troche zaczyna mnie to meczyc, ale powiem Wam, ze juz do wszystkiego podchodze na lajcie.. wczesniej sie denerwowalam.
Bede tu weteranem Juz dzis sie smialam ze polozne beda obstawiac niedlugo kiedy urodze.. zas dzis jak rano weszla polozna to od razu z usmiechem na ustach i mowi: "to jeszcze Pani tu lezy?????????"
Anecka dobrze, że masz pozytywne nastawienie teraz szybciej Ci zleci (szkoda tylko, że nie ma odwiedzin) faktycznie jak będziesz tam tyle czasu to będziesz mogła niedługo oprowadzać po oddziale
kularek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 13:32   #176
kliwia
Zakorzenienie

kularek tak wiem o tym zaswiadczeniu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 13:33   #177
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
super pomysł z ręcznikami-zmałpuję będzie dla młodych małżeństw i dorzucę do tego po jakimś kosmetyku tylko potrzebny jakiś psrawdzony sprzedawca z all...

a ja właśnie piszę streszczenie artykułu z the economist - na angielski i nie wiem co tu jeszcze dopisać... bez sensu mam mieć250-300 słów a sam artykuł jest niewiele dłuższy...
heh skad ja to znam zawsze mnie wkurzaly tego typu zadanka,sama przyjemnosc

Paulinka ,wyciskaj dzielnie: kciuki:

Co niektore z Was sie obijajanowych obywateli nam trzeba

Anecka,biedna Cie nie dosc ze zamkneli,to jeszcze odizolowali od wszystkichpowinn as miec taka line co przez okno wiadro wystawisz i zsuniesz na dol po zapasy...ja z patologii chcialam uciekac-oknem wlasnie
Stary 2010-11-23, 13:36   #178
mallinka
Zadomowienie

o rany, u Was też jest tak ciemno? siedzę przy zapalonych światłach tak jak w nocy...chyba zasłonię żaluzję coby sąsiedzi mnie nie podglądali...:coj est:

napisałam w końcu to streszczenie to biorę się za naukę

Stary 2010-11-23, 13:45   #179
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
co tam u Ciebie?

a dzisiaj jak byłam na IP przyszła pani 2 tygodnie po terminie ja nie chce tak chodzić
:po midor:

pelnia jak tam samopoczucie ?
u mnie po staremu, trochę smętno, ta pogoda i w ogóle...

widzisz i nie bedziesz chodzic jak ta Pani 2 tygodnie, trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród i pisz szybko co u Was
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:04   #180
Castia
Wtajemniczenie

witam was drogie mamusie, u was to się już dzieje że ho ho
ja jestem mamą marcową i mam takie pytanko do was, bo wy jesteście już bardziej doświadczone- otóż bardzo twardnieje mi brzuszek, biorę leki oczywiście, jestem po konsultacjach z lekarzem tylko chciałam zrobić KTG. czy jak pojadę na IP to zrobią mi ktg bez problemu?tak żebym nie musiała zostać w szpitalu?chciałabym tylko wiedzieć jak silne mam te skurcze bo one stają się dość regularne a na ktg na pewno by mi to wyszło.
trzymam kciuki za każdą z was osobno
Castia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości