2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :D - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-23, 12:02   #3961
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Klarissa lekarz kazał odstawić pierś żeby sprawdzić czy to twoje mleko uczula zaanalizuj dokładnie to co jesz, bo u mnie uczuliły banany i w życiu bym na to nie wpadła gdyby nie przypadek, prędzej juz bym mleko wyeliminowała a tu taka niespodzianka...a coś się zmienia czy cały czas taki sam stan buzi?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:03   #3962
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

dziewczyny mam pytanie,bo mały z rańca ma przewaznie przytkany nosek i widze jak sie męczy i łapkami go pociera bidulek.Psikamy kilka razy na dzien i przed spaniem tą wodą morską ale to ch...a daje( no moze ciut lepiej.Więc chciałam sie was poradzić.On niema kataru tylko lekko zatkany nosek.Aspirator daje rade tylko wtedy gdy koza jest,ale czy wy macie jakies sposoby na nawilzenie powietrza w sypialni ??albo jakis sprawdzony DOBRY godny polecenia nawilzacz??dajemy mokre reczniki,inhalujemy pokoj ale to mało efektywne....mamuski doradźcie bo tu wiele cennych rad juz uzyskałam

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:13   #3963
martucha84
Zakorzenienie

niuniuniau dziękuję, współczuję sytuacji dobrze że skończyło się na strachu

gabisun jak będziesz pracować z dzieciakami to będziesz świetnym specjalistą, a jak mnie ktoś pyta jak wpadłam na to że tak szybko zareagowaliśmy to bez wahania odpowiadam że to zasługa w dużej mierze takiej fajnej mamuśki z naszej odchowalni kolejna właściwa osoba na właściwym miejcu no i jak to ujął mój mąż, nareszcie ten wizaż na coś się przydał

Ilona jaki słodziak

Klarissa dziękuję, trzymam kciuki za szybkie zniknięcie wysypki.. współczuję, ehsss a chcesz już małą odstawić? posłuchasz rad pediatry? może poszukaj jeszcze czegoś w diecie, a odstawienie to niech będzie ostateczność, hmm dużo siły życzę, bo tak jak piszesz odstawienie jej choćby na tydzień może sprawić że już nie będzie chciała jeść z cyca

Eveliouses póki co to może na kaloryfer powieś takie nawilżacze ewentualnie dół plastikowej butelki z wodą, no i sprawdź czy to pomoże, ja niestety nie pomogę w wyborze nawilżacza bo nie mam

mszu gdzie jesteś hop hop
Stary 2010-11-23, 12:18   #3964
dash
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

pompowanie strasznie mnie wkur... bo aventowa dojarka strasznie skrzypi.
naked ja mam patent na ten skrzypiacy laktator. Zdejmij z góry tą białą pokrywkę i pośliń ten cypel, który przy pompowaniu jest podciągany do góry u mnie podziałało
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:19   #3965
gabisun
Zakorzenienie

Martucha kochana ja juz nie wiem jak ci dziekować naprawdę dzieki Tobie tobie czuję się potrzebna i teraz wiem ,że moja harówka przez te prawie 6 lat na coś się przydała...a sama myśl ,że komuś pomogłam chociaż wirtualnie- bezcenna

Stary 2010-11-23, 12:20   #3966
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie,bo mały z rańca ma przewaznie przytkany nosek i widze jak sie męczy i łapkami go pociera bidulek.Psikamy kilka razy na dzien i przed spaniem tą wodą morską ale to ch...a daje( no moze ciut lepiej.Więc chciałam sie was poradzić.On niema kataru tylko lekko zatkany nosek.Aspirator daje rade tylko wtedy gdy koza jest,ale czy wy macie jakies sposoby na nawilzenie powietrza w sypialni ??albo jakis sprawdzony DOBRY godny polecenia nawilzacz??dajemy mokre reczniki,inhalujemy pokoj ale to mało efektywne....mamuski doradźcie bo tu wiele cennych rad juz uzyskałam
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...326138154.html
ja mam taki i nawet naje efekty, jest naprawde ciuchutki...i nie leci z niego taka mora para tylko chłodna mgiełka...

A u nas własnie słoneczko wyszło i jest cuuudnie!!!

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-11-23 o 12:21
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:33   #3967
Eveliouses
Raczkowanie

aneczko i martuszko dzieki,chyba kupimy nawilzacz,skoro daje efekty to niema co sie zastanawiac

Stary 2010-11-23, 12:35   #3968
martynka81
Rozeznanie

Hej mamuśki

no od wczoraj was nadrobić nie mogę... cały czas coś mi przeszkadza..no ale skończyłam uff...

w czwartek byliśmy na szczpieniu, w końcu... przeciągnęło nam się troszkę, bo nie było szczepionki i karty szczepień małego....ale szczepienie jakoś poszło, wzięliśmy 5w1 i osobno żółtaczka, Filip był dzielny zapłakał tylko jak mu wpuszczano szczepionkę, a jak go wzięłam na ręce to od razu się uspokoił. Na szczęście nie gorączkował ania nie marudził, tylko apetyt miał słabszy. W piątek natomiast zauważyłam że w miejscu wkłucia 5w1 pojawiło się zgrubienie pod skórą, ale zadzwoniłam do przychodni i babka powiedziała że tak może być, że tkanak nie wszystko wchłonęła i że po kilku dniach ma zniknąć, no nic będziemy obserwować .....a weekend spędziłam na uczelni więc nawet nie miałam czasu na net, u nas w miarę spokojnie, Filip nawet ładnie śpi w nocy, budzi się co około 3-4 godziny, choć czasem zdarzy mu się pospać i z 6h. W dzień ucina sobie drzemki różnej długości, ale ogólnie jest oki. Ma tylko zazwyczaj problem z zaśnięciem i to zazwyczaj wieczorem, jakoś tak niespokojnie zasypia, marudzi troszkę, wierci się, kręci, smoka trzeba kilka razy podawać i dopiero za którymś razem zasypia. No ale ogólnie grzeczny chłopak jest .

to z tego co pamiętam:

Nika - pytałam pediatry o te zielone kupy po bebilonie comfort, powiedziała że generalnie po sztucznym mleku mogą być zielone i jeśli nie ma w nich śluzu albo nie pienią się to nie ma sensu zmieniać mleka. Tym bardziej że przybiera ok i waży już 5950g w 9 tyg. Sama nie wiem, kurcze, wolałam jak miał żółte . U nas są teraz takie zielono-żółtawe. A jak tam u was???

Lenka - trzymam kciuki za zabieg który czeka Martynkę, życzę jej dużo zdrówka i wam wytrwałości, będzie dobrze

Cellaris i Kalex tak się ostatnio zastanawiałam gdzie jesteście , witajcie

Mpik, Niuniuniau, Klarissa, Kalex, Zuziczka- śliczne dzieciaczki

Martucha - trzymam kciuki za mikołajkową wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze

Zuzi - dla Olusia, że dał mamie trochę wczoraj odetchnąć. Fajny chłopak z niego

Pomi - super że chrzciny się udały, a Tymek to przystojniak

no i zapomniałam co jeszcze miałam napisać....no nic śmigamy zaraz na zakupy, może kupimy coś tatuśkowi na piątkowe urodzinki no i ciastko na dziś bo dziś świętujemy moje urodziny

załączam foto mojego szkrabka z serii pogawędki z kolegami, pod tytułem: " co mówiłeś???"

Edytowane przez martynka81
Czas edycji: 2010-11-23 o 12:39
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:43   #3969
Eveliouses
Raczkowanie

a to Raduś 8 tygodni

Stary 2010-11-23, 12:46   #3970
Eveliouses
Raczkowanie

Witaj POMI ja tu jestem tak w kratkę więc co mi umknie to sorki ale widzę,ze wy już po chrzcinach ,super!!a Tymuś słodziaaak buziak od cioci i Radusia

Stary 2010-11-23, 12:48   #3971
elenka1
Rozeznanie

aneczka to chyba slonko z naszych kielc ucieklo nam do ciebie boo u nas na chwilke tez bylo

martynka81 ale fajnie macie z urodzinkami tak w jednym czasie ja mam 5 kwietnia maz 18 kwietnia, tez w sumie bliskie siebie daty

a moja mala w nocy zaczela oplakac z chrypką i dzisiaj tez chrypka, wygopnilam meza po nawilzacz.. moze to suche powietrze.. mam nadzieje ze nie przeziebila sie... moja biedna chrypulka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:49   #3972
Eveliouses
Raczkowanie

Martynka dobrze widzę??urodzinki masz dziś??to STO LATEK,zdrówka,pociechy z malucha i spełnienia marzeń buziiiaaaaaaaaaaaki ode mnie i Radusia

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Elenko daj znac jaki kupujesz ten nawilzacz bo ja wlasnie na tym samym etapie jestem

Stary 2010-11-23, 12:52   #3973
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ilona..ja z Dominikiem stosowałam butle avent i były oki, patrysiowi daję z TT i tez bez problemu z nich pije...
Wiesz jednak niektóre dziaciaczki tak mają że nie wezmą żadengo silikonu do buzi i juz..
moja kuzynka ma 2 córy i zadna z nich ani smoka ani butki nie wzieła...
co ciekawe nie piły z butli ale tylko od swej mamusi..od ojca już wypijały...chyba czuły że mleczarnia jest w poblizu hihi...
No właśnie chyba mój syn będzie należał do tych co sie na butle nie przerzuci Tylko dziwne bo smoka ssie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
U mnie na początku sprawdziły się z Nuby imitujące cycyszka (takie szerokie butle, bo tych wąskich Natalka nie chciała) a teraz także z Tomme Tipe smoczki są dla niej ok (chociaż mam wrażenie, że woli te z Nuby). Ale tylko te szerokie - pewnie kojarzą jej się z piersią. Nie wiem też czy to zasługa smoczka czy nie, ale Natalka nie ma problemu z łapaniem piersi, mimo, że teraz je 3 posiłki z butli, dostaje jeszcze herbatkę po nich a z piersi je tylko 4 razy na dobę, z czego 2x w nocy.
No kupi mi TZ dziś avent i tą Nuby bo coś muszę wykombinować. TT mam dwa rodzaje smoczków i z jednego jakiegoś tam łyka złapie a z drugiego to nawet do buzi wziąć nie chce A NUC ma zdecydowanie za dużą dziurę

Cytat:
Ja mam taki pojemnik "starodawny nawilżacz" heheh co wieszam na kaloryfer z wodą jak jest włączony kaloryfer to woda paruje i tez u mnie działa.

Wiecie co ja od 11 zaczełam karmc małego i dopiero skończyłam Nie wiem co jest jak naciskam cyca to leci więc pokarm mam A mały się wygina i gimnastykuje Mam zły dzień Jeszce ten *******ony kundel szczeka od 9 za ścianą My założyliśmy z sąsiadami sprawę ale na razie cisza A dziś to pójdę do tej dziewuchy i powiem jej dokładnie " że życzę jej że jak ona będzie mieć dziecko żeby jej ktoś tak życie uprzykrzał"
I może przez to ze ja zdenerwowana tym kundlem to mały tez taki niespokojny i ssanie mu nie idzie mojego cyca
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 12:54   #3974
gabisun
Zakorzenienie

Martynka minka niezła super brzdąc

Evelio dzieciaczek boski

Stary 2010-11-23, 12:59   #3975
cellaris
Rozeznanie

No i u nas ze spacerku nici wieje jakimś mrozem jak nie wiem i ciemne chmury jakby zaraz śnieg z deszczem miał spaść. No nic jak tylko Marta wstanie to wezmę się na sposób jednej z naszych koleżanek i wystawię małą w wózku na balkon

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
jeeeejj nawet nie wiesz jak mi teraz przyjemnie fajne uczucie wiedzieć,że nadaję się do czegoś więcej niż zmiana pieluch i produkcja mleka

Niunia u nas się sprawdza sposób Aneczki, jak młoda nie może złapać oddechu to dmucham jej w buzię
Ja też dmucham małej w buzię, położna nam to podpowiedziała jak mała na początku zachłystywała się czasem mlekiem z butli. Czasem aż się sina robiła, na szczęście jej już przeszło.
Ja kochana też muszę cię wirtualnie wycałować za twoje podpowiedzi. Dogrzebałam się do tej listy rzeczy które powinny nas zaniepokoić no i okazuje się, że moja martuchna ma ewidentną asymetrię. Jak leży swobonie to od pasa w dół jest prościutka,a po jakimś czasie górna część tułowia i główka zaczynają się odchylać (skręcać) w prawo. Oczywiście ja głupia słuchałam babć i mamuś,które stwierdziły,ze dzieci tak mają i pewnie lubi prawą stronę taaaa No i w natłoku pytań do pediatry już o tym zapomniałam jaj powiedzieć. Na dodatek mała ma jakby prawą stronę aktywniejszą od lewej,ale od tygodnia już jej się to jakoś samo wyrównuje. Tak więc dziewuszki za ok 2 tygodnie lecę do pediatry na kolejną wizytę więc pomeczę ją o tę asymetrię i muszę wyprosić skierowanie na rechabilitację.
gabi mam jeszcze pytanie...zauważyłam,że mała robi coś takiego,że jak już jest tak przekrzywiona to potem się strasznie wierci, tak długo aż znów jest wyprostowana...przesuwa dupkę i nóżki w stosunku do reszty tułowia. no i w ten sposób kręci mi się po całym łóżeczku. Czasem nad ranem ma prawie główkę w szczebelkach. No i nie wiem czy się cieszyć bo jadnak wykazuje jakąś chęć do wyprostowanej pozycji czy nie hmmm...

Cytat:
Mam pytania do dziewczyn karmiących cycem i mm...
czy wasze kupki (tzn. kupki dzieciaczków) tez sa takie ..hmm..gliniaste???
Nie zawsze takie ma ..
jak podaje czesciej moje mleczko niż mm to ma normalne..w miare rzadkie..a jak czesciej na dobe dostanie mm to własnie takie gliniaste..no nie wiem jak to inaczej ująć..jak plastelina:roll eyes:
Po MM właśnie kupki są takie gliniaste jak opisujesz, to jest całkiem normalne. Mogą też mieć intensywniejszy,mniej przyjemny "zapach" i czasem mogą być zielonkawe. To podobno dlatego,że w mm jest więcej substancji obciążających układ pokarmowy więc jesli dzjesz małemu częściej mm to kupka od razu zmienia konsystencję. Tak więc spokojnie, wszystko jest ok
U nas znów odwrotnie...jesteśmy tylko na mm kupki powinny być gliniaste i 1 dziennie,a od 2 tyg są rzadkie,żółte i ok 3 na dobę,ale takich małych. Na dodatek mają niewielką domieszkę śluzu No ale dwóch niezależnych pediatrów stwierdziło,ze jest ok i mam się nie martwić no to staram się nie martwic.

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
Nika - pytałam pediatry o te zielone kupy po bebilonie comfort, powiedziała że generalnie po sztucznym mleku mogą być zielone i jeśli nie ma w nich śluzu albo nie pienią się to nie ma sensu zmieniać mleka. Tym bardziej że przybiera ok i waży już 5950g w 9 tyg. Sama nie wiem, kurcze, wolałam jak miał żółte . U nas są teraz takie zielono-żółtawe. A jak tam u was??
Jak my byliśmy na comforcie to było dokładnie tak samo. Kupy żółte lub zielone (prawie jak szpinak) papkowate, rzadkie i mega śmierdzące. Ale z kim rozmawiam to tak dzieciaki po comforcie miały. JAk mała skończyła 2 miesiące to przeszliśmy na humanę i jest prawie ok. Teraz bez sab simplexu i mleka antykolkowego dajemy radę ale mam wrażenie,że dopóki nie minie magiczny 4 miesiąc i układ pokarmowy nie będzie wykształcony w pełni to z problemem kupek będziemy się wciąż zmagały.

Ilonko my mamy właśnie Nuc'a i sobie chwalę (ten co to niby pierś matki ma naśladować-antykolkowy) tylko my mamy rozmiar 1s to jest ten najmniejszy bo jest 1s,m,l i 2 s,m,l-po 6 mesiącu.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:13
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:04   #3976
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Martynka dobrze widzę??urodzinki masz dziś??to STO LATEK,zdrówka,pociechy z malucha i spełnienia marzeń buziiiaaaaaaaaaaaki ode mnie i Radusia

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Elenko daj znac jaki kupujesz ten nawilzacz bo ja wlasnie na tym samym etapie jestem
dam znac jak maz wroci, zobaczymy co tam wymodzil

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja od 11 zaczełam karmc małego i dopiero skończyłam Nie wiem co jest jak naciskam cyca to leci więc pokarm mam A mały się wygina i gimnastykuje Mam zły dzień Jeszce ten *******ony kundel szczeka od 9 za ścianą My założyliśmy z sąsiadami sprawę ale na razie cisza A dziś to pójdę do tej dziewuchy i powiem jej dokładnie " że życzę jej że jak ona będzie mieć dziecko żeby jej ktoś tak życie uprzykrzał"
I może przez to ze ja zdenerwowana tym kundlem to mały tez taki niespokojny i ssanie mu nie idzie mojego cyca
ja tez mam taki problem z Ola ale myslalam ze spowodowane jest to tym ze z butli leci szybciej i nie chce wracac do cyca.. ale jak widac placz i nerwyn małej nie musza byc tym spowodowane bo Twoj Franio nie doi z butli
no to moze na poczatku je z piersi bo sa jeszcze pelne a pozniej mleko leci coraz wolniej bo sie konczy i on musi sie bardziej napracowac

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:10   #3977
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytania do dziewczyn karmiących cycem i mm...
czy wasze kupki (tzn. kupki dzieciaczków) tez sa takie ..hmm..gliniaste???
Nie zawsze takie ma ..
jak podaje czesciej moje mleczko niż mm to ma normalne..w miare rzadkie..a jak czesciej na dobe dostanie mm to własnie takie gliniaste..no nie wiem jak to inaczej ująć..jak plastelina:roll eyes:
Dokładnie tak jest jak piszesz, są 2 rodzaje kupek przy takim mieszanym karmieniu, czasem takie kupki "piersiowe" a czasem takie jak plastelina, i te są po mm.

Cytat:
Klarissa lekarz kazał odstawić pierś żeby sprawdzić czy to twoje mleko uczula zaanalizuj dokładnie to co jesz, bo u mnie uczuliły banany i w życiu bym na to nie wpadła gdyby nie przypadek, prędzej juz bym mleko wyeliminowała a tu taka niespodzianka...a coś się zmienia czy cały czas taki sam stan buzi?
No ja właśnie myślę, że wina jest jednak w jakimś moim jedzonku.

Cytat:
Ja po prostu solidnie wietrzę pokój, dbam żeby było maks. 21 stopni i wilgotność na poziomie 50-60% a nosek Natalki nawilżam tą solą i jeszcze do tego gruszką odciągam katarek czy jak tam nazwać te glutki

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa dziękuję, trzymam kciuki za szybkie zniknięcie wysypki.. współczuję, ehsss a chcesz już małą odstawić? posłuchasz rad pediatry? może poszukaj jeszcze czegoś w diecie, a odstawienie to niech będzie ostateczność, hmm dużo siły życzę, bo tak jak piszesz odstawienie jej choćby na tydzień może sprawić że już nie będzie chciała jeść z cyca
Chciałam ją odstawić dopiero po 12 tygodniu, a więc za miesiąc, dlatego nie chcę teraz robić takich eksperymentów, żeby odstawiać i potem przystawiać a za chwilę znowu. Jak już odstawię to całkowicie, aczkolwiek zakładam też jeszcze taki okres przejściowy, że np. raz dziennie będę jej pierś dawała.

------------------------
Moje dziecko zakrywa sobie buźkę pieluszką jak śpi... nie podoba mi się to, boję się, że może się przydusić... już jej kilka razy poprawiałam, jak tak dalej będzie to jej zabiorę tę pieluszkę. Zresztą i tak chcemy jej do spania kupić przytulankę, chociaż tak się zastanawiam - moja tuli pieluszkę po karmieniu bo ma tam zapach mleczka co się rozlało i pewnie też trochę zapach mój...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:11
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:12   #3978
gabisun
Zakorzenienie

Martynko wszystko jest w porządku jak malutka próbuje wyrównać to tylko się cieszyć bo sama czuje,że powinna leżeć prosto, czyli ma wypracowany wzorzec nie masz się czym martwić

Stary 2010-11-23, 13:19   #3979
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Martynka minka niezła super brzdąc

Evelio dzieciaczek boski
Gabi dzieki,człowiek rośnie jak słyszy takie komplementy

a WAM DZIEWCZYNY DZIEKUJE za wszystkie rady
na 90 % jestem zdecydowana na nawilzacz z hyunadi co mi tu poleciła,jeszcze tylko tatuś wróci z pracy i pokaze mu te nawilzacze co wyszperałam na allegro i niech zdecyduje biorąc pod uwagę dane techniczne
dzieki dzieki kochane ,na was zawsze mozna polegać,a babcie naciągniemy zeby zasponsorowała nawilzacz

Stary 2010-11-23, 13:28   #3980
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Martynko wszystko jest w porządku jak malutka próbuje wyrównać to tylko się cieszyć bo sama czuje,że powinna leżeć prosto, czyli ma wypracowany wzorzec nie masz się czym martwić
Te słowa otuchy pewnie były do mnie mam nadzieję, dzięki kochana
Stary 2010-11-23, 13:38   #3981
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Te słowa otuchy pewnie były do mnie mam nadzieję, dzięki kochana
dokładnie coś mi się pokiełbasiło

Stary 2010-11-23, 13:47   #3982
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

na 90 % jestem zdecydowana na nawilzacz z hyunadi co mi tu poleciła,jeszcze tylko tatuś wróci z pracy i pokaze mu te nawilzacze co wyszperałam na allegro i niech zdecyduje biorąc pod uwagę dane techniczne
dzieki dzieki kochane ,na was zawsze mozna polegać,a babcie naciągniemy zeby zasponsorowała nawilzacz
Ja przed zakupen naczytałam sie sporo opini w necie i włsnie ten z hyundai był najbardziej polecany..
Tylko trzeba pamiętać żeby myć go co ok 2 dni i zmieniac wode..
ale to z każdym nawilżaczem tak jest...
Kiedys mi Dominik napachał do niego chusteczek nawilżonych i tak mi sypialnie zapachniło że szok..nie mogłam dojść z czego ten zapach jest, a tu patrze przy myciu..chusteczki
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:48   #3983
tifio
Rozeznanie

NIKaP-n, próbowałam być na bieżąco, ale znów mi nie wyszło i mam 5 stron (w czasie nadrabiania okazało się, że 6) do nadrobienia Jest godzina 9:39 ciekawe ile mi to zajmie...
Boskie minki Pawełka zwalają z nóg

gabisun,
a w kogo ta Twoja Kinia ma taki ciąg? Niezły z niej żarłoczek jak się tak szybko najada. Mojemu to zależy co się umyśli, czy jeść szybko i nie nadążyć łykać i się krztusić czy się delektować
Nie zapeszając szepnę słówko, że wysypka chyba zaczęła się powoli ulatniać na dobre

ycnan, dzięki za kciuki odnośnie chrzcin - jak najbardziej udane. Pomijając obsługę w miejscu, w którym było przyjęcie, ale tak to już jest jak się robi coś po znajomości...
Matę faktycznie udało mi się nabyć w atrakcyjnej cenie, tylko muszę dokupić kawałek folii lustrzanej, bo lusterko jest zaparowane, a resztę obejrzę jak ją dostanę. Mam nadzieję, że stan zgadza się z opisem, bo jak nie to
Twój mąż ma niezłe poczucie humoru odnośnie sexu Mój też czasem używa takich tekstów

martucha84, dziękujemy za kciukaski
Współczuję "sutkowego" bólu i pęknięć. Oby szybko się zagoiło!
Ojej, aż dostałam gęsiej skórki jak przeczytałam co u Was po wizycie u neurologa Mam jednak cichutką nadzieję, że tak jak piszesz może tak być, ale nie jest! Rehabilitacja napewno się przyda, życzę szybkich efektów i zdrówka dla Pata! Weź pod uwagę to, że każde dziecko potrzebuje na różne czynności więcej/mniej czasu, więc wcale nie jest powiedziane, że z Patrykiem dzieje się coś złego, może potrzebuje jeszcze tydzień, dwa i wszystko bedzie w porządku. Jednak dla pewności odwiedź z nim tych wszystkich specjalistów...

aaneczka1984, dużo zdrówka! Trzymam kciuki, aby osłabienie minęło jak najszybciej, bo przy dwójce dzieciaczków jest to bardzo niebezpieczne...
Odnośnie sukini ślubnej i bukietu to pocieszę Cię, że ja zaraz jak oglądałąm swoje zdjęcia to już bym wybrała inaczej My kobietki chyba tak już mamy.
za szczepienie i wagę! Faktycznie niezły z niego klocuś!

Kalex,
witaj kochana!
Faktycznie nasiedzieliście się w tym szpitalu, ale najważniejsze, że już wszystko w porządku.
Może spróbuj podać mu tą herbatkę łyżeczką? Nasz świetnie pije (doczytałam, że już wypróbowałaś ten sposób)
BosSski ten Twój głód, a jaką ma cudną czuprynkę
Proponuję spróbować zwykłego smoczka z Canpolu, zazwyczaj "smakuje" dzieciaczkom
cellaris, niezły prezent zrobiły Wam Twoje koleżanki, chociaż Martę masz "z głowy"
Oj, mój Franuś był faktycznie naubierany, bo te garnitury mają tyle części... Dobrze, że jeszcze kamizelki w komplecie nie było
Dopiero doczytałam - nie oliwkujesz Marty? Używasz samej parafiny? Wszystko z jej skórką jest w porządku? Może ja coś źle zrozumiałam...

Klarissa, niezłego masz szefa, nalezy mu się porządne Sam zarabia pewnie niezłą kasę, więc się nie przejmuje czy Wy macie co jeść itp. A z resztą to nie jego sprawa, czy utrzymuje Was mąż, bo przeciez powinnien dopełnić swoie obowiązki tak, abyś dostała pieniądze któe Ci się należą. To nie on ma Ci je wypłącić, więc niech nie marudzi!
Mojemu małemu w czwartek wyszły krostki na brzuszku - myślałam, że to potówki, bo się troszkę zgrzał, ale jednak jakieś uczulenie Mamy stosować Oilatum i najlepiej zmienić proszek do prania, ale narazie się ograniczyliśmy do Oilatum i zobaczymy czy coś pomoże. Na buźce krostki są zupełnie inne i jak narazie powoli znikają i pojawiąją się tylko sporadycznie jakieś nowe.
Chrzcin wcale nie będzie czy nie będzie w święta?
Biedulka
A Wy jak zawsze pięknie się prezentujecie! Natalka jest boska!

ninnad, ale Wasza wysypka to skaza prawda? U nas jest to wysypka, być może jeszcze poporodowa, ale do końca nikt tego nie wie. Maść śię skończyła i kolej na drugą tubkę. Główka już jest praktycznie czysta, tylko na policzkach czasami jakieś pojedyńcze wyskakują...

kaska1980, przystojniacha z tego Twojego Kacperka.

IlonaN2, Franek ma słodki uśmiech! Mój się śmieje, jak Go połaskoczę pieluszką po nosku
Co do problemów po jedzeniu to nie pomogę, bo Frankowi coś się pozmieniało i chyba zapomina, że trzeba odbić po jedzonku i wtedy ewidentnie boli Go brzuszek i wierzga się jak mały prosiaczek A jak już odbije (po dość długim czasie) to wszystko wraca do normy i od razu zasypia.
Super, że Franek dzielnie zniósł pobyt na uczelni!
Na samym dole tego otóż posta wytłumaczę się z mojego "opierniczania się"

naked21, mój Franek właśnie od ponad tygodnia zaczyna coś tam po swojemu gadać, a jak wyjdzie mu trochę głośniej to robi taką zdziwioną minkę - czadowy jest!

Zuziczka, karmię tylko piersią i jednej nocy Młody budzi się 2 razy, a kolejnej nawet 4 Nie mam pojęcia od czego to zależy...
Zdjęcie z Olka z dziadkiem jest rewelacyjne!

Mpik84,
gratuluję zakupu mieszkania!
A z Milenki ślicznotka!

niuniuniau, śliczna córunia! Niezły ma rozkład włosków na głowie

linzey, czadowa Mała! A zdjęcie z kąpieli wymiata!

fem
Słyszałam, że maluszki ok. 2-3 miesiąca życia produkuja więcej śliny i jeszcze nie umieją jej odpowiednio "ogarnąć" i dlatego się tak ślinią, co wielu rodzicó myli z wczesnym podejrzeniem ząbkowania...

Pomidora, Tymek elegancko wyglądał w Dniu Chrztu! Cieszę się, że prawien wszystko się udało, oprócz tego co się pomieszało Tymuś zgarnął nizłe prezenty! I razem z Frankiem zazdraszczamy "czystej" twarzyczki!

Ufff nadrobiłam. Jest godzina 13.39. Nieźle
To teraz po krótce co u nas.

Otóż w niedzielę Mały Franciszek został ochrzczony. Przez jego kupale prawie spóźniliśmy się na mszę, a ksiądz kazał nam przyjść 10 minut wcześniej. Wpadliśmy o 11.30 (tak jak zaczyna się msza), ksiądz w wielkim skrócie opowiedział nam jak będzie i wyszedł do mszy. Śmiał się do nas, że już myślał, że źle zapisał Franek przebywał większość mszy w wózeczku (na szczęście był też drugi chrzest i tamto dziecko też było w wózku - babcia już się nie czepiała ) i słodko sobie spał. Tylko na samą ceremonię Go wyjęliśmy, ale to też przespał. Raz oczami zakręcił jak ksiądz Go polał zimną wodą i dalej w komono A jak pozował do zdjęć - przekładaliśmy Go sobie rąk do rąk, a on ani drgnął tylko spał i spał. Boski ten mój maluszek. Oczywiście przyjęcie też całe przespał, budził się tylko jeść i zmieniać pieluchę.

Wczoraj byliśmy na usg bioderek i Franio musi być pieluszkowny do końca 3 miesiąca, a wtedy znów zgłosić się na kontrol.

Po za tym zaszliśmy od razu do pediatry z tą okopną wysypką, bo w czwartek wieczorem wyszły mu dziwne krostki na brzuszku. Myślałam, że to potówki, bo troszkę się nam zgrzał, ale jak widać się myliłam. Mamy zmienić proszek, płyn do płukania i kąpać Go w Oilatum albo czymś podobnym, odstawić oliwkę i sprawdzić czy są efekty. Krostki na główce praktycznie już wszystkie zeszły, pojawiają się jeszcze takie pojedyncze na policzkach i bródce - dalej mamy smarować maścią, bo może to być jeszcze poporodowe oczyszczanie skórki. Przy szczepieniu (30.11) pediatra obejrzy znów tą przeklętą wysypkę i ewentualnie wtedy będziemy dalej interweniować.

To by było chyba na tyle...
Do wieczora

Edytowane przez tifio
Czas edycji: 2010-11-23 o 13:50
tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:49   #3984
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja tez mam taki problem z Ola ale myslalam ze spowodowane jest to tym ze z butli leci szybciej i nie chce wracac do cyca.. ale jak widac placz i nerwyn małej nie musza byc tym spowodowane bo Twoj Franio nie doi z butli
no to moze na poczatku je z piersi bo sa jeszcze pelne a pozniej mleko leci coraz wolniej bo sie konczy i on musi sie bardziej napracowac
No właśnie nie wiem o co chodzi dziś takie akcje mi odstawia Jak zasypia to na 5 minut wstaje zły i chce znowu do cyca A ja mam mleko bo jak lekko naciskam pierś to leci to już nie wiem o co chodzi, Aż mu temperaturę zmierzyłam i 37,4 ale to chyba jeszcze w normie u niemowlaczków?
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 13:59   #3985
gabisun
Zakorzenienie

tifio niestety kolejna rzecz którą ma po tż, on jak je to tak jakby mu mieli zaraz zabrać czyli na szybko

Stary 2010-11-23, 14:00   #3986
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Oluś też przystojniak, mój też taki krzywulec

Dziewczyny, jeśli chcecie moge Wam powysyłać na maila filmki z rehabilitacji Filusia. Oczywiście nie namawiam do ćwiczeń Waszych pociech bez konsultacji z rehabilitantem, ale możemy sobie porównać.
JA poprosze na maila filmik

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kochana, ja nawet nie wiem jak to opisać - może maż porobi zdjęcia jak ćwiczymy. Chwytamy obie nózki wysoko przy pachwinach, podnosimy do brzuszka i turlamy raz na jedną stronę, raz na drugą, powolutku. Za każdym razem Tymek musi odwrócić sam główkę do tej strony, w która turlam i rączkę przenieść do przodu, żeby łokieć nie wychodził poza plecy.
MY robimy tak samo!
Zuza, Olek to z tą asymetrią lustrzane odbicie Tymka
hehe, czyli mamy tu w ogole wiecej takich Krzywulców

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Hehe Mówię to samo Tylko czasem, jak jestem już wściekła, to dochodzi jeszcze "Co Ci, k***a, znowu nie pasuje?" czy "A ch**, drzyj się! Ja też muszę jeść." Zła matka ze mnie...
O ty Brzydka Nie przejmuj sie, ja niestety tez czasem klne
Jakiś tydzień temu zyskał super umiejętność - ssanie/lizanie własnych piąstek (i wszystkiego dookoła ), dzięki czemu, jak wypadnie mu smoczek, to zajmuje się własna łapką, a nie darciem "Mama! Smok!"
wyobrazilam sobie jak krzyczy- Ania, znalazlem smoka!

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Tymula był niedotleniony, nie miał tętna przez kilka minut, cc była w ekspresowym tempie, ratująca życie małego (dlatego prawie na żywca ). Mały miał odjęty punkt za to niedotlenienie - barwa skóry nie taka. nie ma problemów większych, nie podejrzewają żadnego porażenia, ale może później niektóre rzeczy na początku rozwoju łapać - tak nam mówiła rehabilitantka
U nas tez CC z powodu zagrozenia zycia płodu I Olo byl owiniety pepowiną. Tetno mu lecialo na kazdym moim skurczu, jak pieprzeni lekarze sie zastanawiali co zrobic z moja CC. Eh, dobrze ze sie dobrze skonczylo i u Was i u Nas
Tymus jest sliczny! Sama RAdocha

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Zuziczka, Olek jest naprawdę śliczniuchny
Jak na łysego ze skaza to masz racje
A mąz ma minusa ohooo jak duzego

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Kurcze laski ja totalnie zielona jestem. Żyłam w przeświadczeniu,że z Martą wszystko ok a tu się okazuje,że chyba cosik jednak nie do koca, no albo ja przewrażliwiona jestem

Kochana czy to krzywe leżenie to coś takiego,że jak położysz Filusia np. w leżaczku to "leci" na jedną stronę? główka i górna część tułowia się jakby wykrzywia? Bo moja Marta też tak ma,a pediatra mówi że wszystko ok. Jak leży na płaskim,albo lekko tylko podniesionym materacu,to jest ok leży prosto,ale w leżaczku już mi się wykrzywia.ale tylko główka i górna część tułowia.
Jak lezy prostona plaskim to jest Ok. Olek na plaskim tez sie wygina.

Dzięki kochana za foto. Kurcze u Marty też takie coś zauważyłam,ale tylko jak jest w leżaczku (patrz powyżej). A Oluś jak leży na płasko na pleckach też tak się wykrzywia?
wygina sie. Teraz juz mniej niz wczesniej.

Zresztą Marta do 7 tyg.cały czas krzywiła się na prawo, bardziej machała prawą rączką i nóżką. Na szczęście od 2 tyg.odkryła,ze ma jeszcze lewą stronę
To podobno normalne- Olo to samo -prawa strona lepsza.

Wrocilismy ze szczepienia. 5w1 + zoltaczka + rota, jakos przezylam. Olek tez.
Ale sie wkur***am bo byl prawie godzinny poslizg. Jakas parka byla pierwszy raz na wizycie i *******ca dostali- najpierw siedzieli pol godizny u pielegniarki a potem przez godzine zadawali te same pytania lekarce.
Jak my weszlismy to prawie w 5 min nas załatwiono... I zadawalam pyt pediatrze, a juz inny dzieciak lezal na stole
Potem szczepienia,gdzie indziej byly, Olek ryczal jak to on. I sie cała zaaferowałam i o polowe rzeczy nie spytalam Wszystko jakos tak na odpiernicz i w biegu...

Tekst dnia-
Olek ryczy i ryczy podczas badania, pediatra- On tak zawsze?
(nie tylko od święta )
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:11   #3987
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

dziewczyny moje pytanie chyba nie zostało zauważone
widziałam, ale ja nie w temacie, więc nie odpisywałam

Cytat:
Pomi fajne prezenty my dostaliśmy od chrzestnego złote kolczyki łańcuszek a od reszty kasę. Jeszcze dostała piękny album taki w którym się wpisuje nawjważniejsze momenty w życiu, są miejsca na zdjęcia i odbicia łapek

Też fajnie, kolczyki i łańcuszek będzie na pewno nosić, a już inwestować nie musi Właśnie mi kochana przypomniałaś, że mamy taki album... od urodzenia muszę go obadać

Cytat:
A u nas właśnie śnieg pada wielkie płatki jak wata młodej pokazywałam przez okno będzie pierwsza zima Kini i ...Maksia

Ale masz parkę

Cytat:
dziewczyny mam pytanie,bo mały z rańca ma przewaznie przytkany nosek i widze jak sie męczy i łapkami go pociera bidulek.
My mamy wilgoć i nie mogę nawilżacza używać, ale psikam wodą morską, a rano dodatkowo ściągam fridą (zawsze ma jakies sporawe babolki, co go męczą).

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość

w czwartek byliśmy na szczpieniu, w końcu... przeciągnęło nam się troszkę, bo nie było szczepionki i karty szczepień małego....ale szczepienie jakoś poszło, wzięliśmy 5w1 i osobno żółtaczka, Filip był dzielny zapłakał tylko jak mu wpuszczano szczepionkę, a jak go wzięłam na ręce to od razu się uspokoił.

No ale ogólnie grzeczny chłopak jest .

My też tą szczepiliśmy, dobrze, że nasze chłopaki dzielnie to zniosły

Nika - pytałam pediatry o te zielone kupy po bebilonie comfort, powiedziała że generalnie po sztucznym mleku mogą być zielone i jeśli nie ma w nich śluzu albo nie pienią się to nie ma sensu zmieniać mleka. Tym bardziej że przybiera ok i waży już 5950g w 9 tyg. Sama nie wiem, kurcze, wolałam jak miał żółte . U nas są teraz takie zielono-żółtawe. A jak tam u was???

załączam foto mojego szkrabka z serii pogawędki z kolegami, pod tytułem: " co mówiłeś???"
Śliczny jest
My zmieniliśmy mleko, mimo iż lekarka w sumie nie widziała powodu. Ale kupa jest normalna, żółta 9 nie śmierdzi- a była masakra, ja nie widziałam sensu podawania tamtego mleka, skoro nie było kolek, a każda kupa była przez comfort luźna, bo on też na zaparcia. Żal mi tej dupki małej było, że ma wiecznie laksę, teraz jest ok
Tylko wczoraj był pierwszy dzień bez kupy i trochę się martwię, mam nadzieję, że dziś będzie
ja sprawdziłam skład bebilonu i bebilonu comfort i stwierdziłam, że ono sie prawie nie różni- comfort jest po prostu zagęszczony skrobią, więc aż tak wielka zmiana dla brzuszka to nie była, a efekt jest ok
Mam nadzieje, że pomogłam

Cytat:
a to Raduś 8 tygodni
słodas

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
NIKaP-n, próbowałam być na bieżąco, ale znów mi nie wyszło i mam 5 stron (w czasie nadrabiania okazało się, że 6) do nadrobienia Jest godzina 9:39 ciekawe ile mi to zajmie...
Boskie minki Pawełka zwalają z nóg

Dziękujemy

Wczoraj byliśmy na usg bioderek i Franio musi być pieluszkowny do końca 3 miesiąca, a wtedy znów zgłosić się na kontrol.

Po za tym zaszliśmy od razu do pediatry z tą okopną wysypką, bo w czwartek wieczorem wyszły mu dziwne krostki na brzuszku. Myślałam, że to potówki, bo troszkę się nam zgrzał, ale jak widać się myliłam. Mamy zmienić proszek, płyn do płukania i kąpać Go w Oilatum albo czymś podobnym, odstawić oliwkę i sprawdzić czy są efekty.

Kochana ja odstawiłam lovellę, płynu w ogóle nie używam, bo po dodatkowa chemia. Przeszliśmy na Dzidziusia, odstawiłam oliwkę Jofnson&johnson bo ona jest bardzo alergnna, parę dni kąpałam w oilatum, a teraz w samej wodzie i myjemy mydełkiem bambino i wszystko zeszło także polecam, a oliwkę używamy taką schleckerowską- chyba za 10zł 500ml
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:14   #3988
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Ja przed zakupen naczytałam sie sporo opini w necie i włsnie ten z hyundai był najbardziej polecany..
Tylko trzeba pamiętać żeby myć go co ok 2 dni i zmieniac wode..
ale to z każdym nawilżaczem tak jest...
Kiedys mi Dominik napachał do niego chusteczek nawilżonych i tak mi sypialnie zapachniło że szok..nie mogłam dojść z czego ten zapach jest, a tu patrze przy myciu..chusteczki
dziekibedziemy sie stosowac do instrukcji

Stary 2010-11-23, 14:21   #3989
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

hehe... ycnan... no jeszcze chwila masz na stworzenie czegos rownie pieknego jak ostatnio (moim zdaniem Boryskowe zdjecie to najciekawsze zdjecie na kolażu)
widze, ze nasze maluchy maja podobny zasob slownictwa
"a gu, a gii" mojej sie zdaza jeszcze powiedziec "kkkkii"

Pomi
super ze impreza sie udala mimo wszytsko mam nadzieje, ze ja tego nie bede musiala przechodzic...

martynka
mi sie kojarzy to zdjecie z cytatem "you talking to me?!"

ja sie zabralam za robienie małej bloga, bo wkurza mnie rozsylanie zdjec po koleii wszystkim... ale idzie mi jak po bruzdach... nie wiem kiedy skoncze...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-11-23 o 14:24
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-23, 14:29   #3990
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :

Cytat:

Ja sporo czytałam o nawilżaczach i zanim wydasz na niego pieniądze sprawdź czy nie jest u was za ciepło - bo jak będziesz nawilżać a temp. będzie zbyt wysoka to namnożą się bakterie i grzyby a Raduś zacznie ci chorować. Jeśli jest nie cieplej niż 21 stopni i wilgotność na poziomie 50-60% to nawilżacz będzie zbędnym wydatkiem.

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Klarissa, niezłego masz szefa, nalezy mu się porządne Sam zarabia pewnie niezłą kasę, więc się nie przejmuje czy Wy macie co jeść itp. A z resztą to nie jego sprawa, czy utrzymuje Was mąż, bo przeciez powinnien dopełnić swoie obowiązki tak, abyś dostała pieniądze któe Ci się należą. To nie on ma Ci je wypłącić, więc niech nie marudzi!
No na prawdę cisną się na usta brzydkie wyrazy...

Cytat:
Mojemu małemu w czwartek wyszły krostki na brzuszku - myślałam, że to potówki, bo się troszkę zgrzał, ale jednak jakieś uczulenie Mamy stosować Oilatum i najlepiej zmienić proszek do prania, ale narazie się ograniczyliśmy do Oilatum i zobaczymy czy coś pomoże. Na buźce krostki są zupełnie inne i jak narazie powoli znikają i pojawiąją się tylko sporadycznie jakieś nowe.
Chrzcin wcale nie będzie czy nie będzie w święta?
Biedulka
A Wy jak zawsze pięknie się prezentujecie! Natalka jest boska!
Dziękujemy za komplementy dla małej. Ja też krostki smaruję teraz kremem Oilatum no i nie jem warzyw i nie jem nabiału oprócz kefiru, no i czekam... jeszcze odbiorę maść z apteki dzisiaj i będziemy smarować buźkę.

Moja Natalka jest dzisiaj aniołkiem, aż się boję żeby się nie zamieniła w diabełka wieczorem...

Fajnie, że wam się udały te chrzciny.

A my doszliśmy do wniosku z tż-tem, że pójdziemy i uczciwie powiemy księdzu, że żadne z nas do kościoła nie chodzi, ale nie jesteśmy pewni co do małej, nie chcemy jej zamykać drogi do ewentualnych sakramentów i chcieliśmy ją ochrzcić i dać jej praktykujących rodziców chrzestnych, którzy z nią do kościoła chodzić będą. I jak się ksiądz zgodzi pod takim warunkiem na chrzest to ok, jak nie, to trudno, pretensji mieć nie będę. Ale na pewno nie będziemy nikogo oszukiwać i udawać jaka z nas katolicka rodzina, bo taką nie jesteśmy. Wiadomo, że jedyna wiara jaką dobrze znamy to rzymskokatolicka i tylko takiej jestem w stanie jej nauczyć, ale nie jestem w stanie być dla niej przykładem - co nie znaczy, że np. dziadkowie nie mogą być. W każdym razie chcemy do sprawy podejść uczciwie, wystarczy mi, że przy ślubie nakłamaliśmy z tż-tem - do dziś dnia mam wyrzuty sumienia z tego powodu

Cytat:
No właśnie nie wiem o co chodzi dziś takie akcje mi odstawia Jak zasypia to na 5 minut wstaje zły i chce znowu do cyca A ja mam mleko bo jak lekko naciskam pierś to leci to już nie wiem o co chodzi, Aż mu temperaturę zmierzyłam i 37,4 ale to chyba jeszcze w normie u niemowlaczków?
Hmmm, podniesiona ta temperaturka, a gdzie mierzyłaś, w pupce?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości