|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
ja też ;D na tej aukcji gdzie przezroczyste sapod spodem kolorowe ladne kolorki tam mieli
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mama mi zrobila przelew a juz dzisiaj rano dostalam wiadomosc ze wyslali. tylko mi do uk wiec pewnie troche poczekam, ale najlepsze ze nie podalam mojego imienia i przyjdzie na mojego brata, ktory jest w pl. mam nadzieje ze nie bedzie trzeba podpisywac albo ze bede w domu jak przyjdzie bo inaczej mi tego na poczcie nie wydadza
|
|
#1923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
ja też stąd brałam. Przyszły bardzo szybko
Tylko, że chciałam te turkusowe a one takie bardziej niebieskie są, ale też ładne. A jakie wzięłyście kolorki?
|
|
#1925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chcialam jeszcze fioletowe i ciemne rozowe, ale po 1. moja orto je ma a po 2 wlasnie juz je mialam i chce jakies nowe :P Edytowane przez girl-from-poland Czas edycji: 2010-11-23 o 11:27 |
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chętnie zamówiła,ale boję się,że nie będę potrafiła sama zmienić
|
|
#1927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat mam aparat szafirowy i nie zależy mi na kolorach
Po prostu wizyty mam co 6 tygodni,a chętnie bym wymieniła gumki na nowe nieprzebarwione po 3,ze względów estetycznych. Jak będę w grudniu na wizycie to na pewno zapytam,czy mogę to sama zrobić,ale pewnie odpowiedzą,że nie,bo w sumie dla nich to lepiej,żebym przyjechała do nich i im za to zapłaciła:/
|
|
#1929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
moje gumeczki doszły
pomylili jeden kolorDZIEWCZYNY !!! JEŚLI KTÓRAŚ Z WAS CHCIAŁABY CZERWONE GUMKI, ODDAM ZA DARMO!! SPRZEDAWCA SIĘ POMYLIŁ JAC CO PISAĆ NA PRIV
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
przezroczyste są bardzo łądne! i seledynowe, mniam, ale kurzcze głównie chodziło mi o jasne różowe i akurat te pomylili :/ malinowe miałam, b ładne
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dosc szybko Ci przyszly, prawda? Kiedy zamowilas?
|
|
#1934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kolorow są fajneeeeee szczególnie jak teraz tak szaro i ponuro juz teraz nie bede zamawiac specjalnie tch rozowych i placic 8 zeta z przesylka bo bez sensu moze moja orto cos zamowila... uhhhh najwyzej zrobie same seledynowe albo miks z fioletem albo malinką
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
Pomocy zaczepy na wyciągi bardzo mnie obcierają i mnie boli. wosk nie pomaga bo spaduje co robić
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia- przyzwyczaić się trzeba
próbuj z tym woskiem, ale żeby zamek nie był od śliny
|
#1937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak to u was było z tymi obcieraniami jak sb z tym radziłyście ![]()
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie obcierał ;D jedynie te na pierścieniach zalepiałam i tyle
![]() To może źle przyklejasz? Weź sobie chusteczką higieniczna przetczyj ten zamek, "rozgrzany" w rękach wosk przyklej tam i uklep tak jakby, tylko nie ruszaj zbyt gwałtownie szczęką i ustami bo spadnie.
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
No nie...
Tak piszecie o tych gumeczkach i chyba sama sobie też zamówię, chociaż nie wiem czy na 2 miesiące się opłaca
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
juhu! nareszcie podjęłam decyzje z aparatem. Tzn nie dokładnie ja tylko moja nowa orto.
Plan leczenia: usuniecie 4 ósemek! :szok:- z powodów stomatologicznych (2 dolne są nie wyrżniete a 2 górne z dużą próchnica i trudno bedzie je leczyć bo sa bardzo głeboko i tak "krzywo" osadzone )aparat na górę i na doł bezligaturowy - estetyczny 2.800 za łuk (w moim poprzednim gabinecie jak juz pisałam zażyczyli sobie za bezligaturowy METALOWY 2.900zł! dlatego zmieniłam gabinet w przyszły pt lub wt idę usunąć jedną górną 8 aparat zakładam 14.12na doł a 22.12 na górę lub górę po nowym roku ![]() pytałam się o kwestię wyrywania zębów W aparacie,babka powiedziala ze nie ma przeciwskazań. A ja nie mam zbutnio wyjścia gdyz nie chcę czekać kolejnych 3 miesiecy na aparat gdyż moja cofnieta 2 bardzo mnie boli, sprawia mi problemy przy jedzeniu i zwyczajnie boje sie ze ja złamie ![]() i co myślicie?
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SUPER!!!!!!!!!! DLA MNIE KOCHANA CAŁA POLSKA MOGŁABY NOSIĆ APARATY albo nie to my bedziemy miały najpiękniejsze colgaty w Polsce ![]() ![]() powodzonka ![]() acha... zastanów się z tym dołem... czy nie zwyklego metalowca...i tak tego nie widać
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a róznica w cenie pomiedzy metalowym a estetycznym too 200zł więc.. stwierdziałam, że dołoże 200zł i będę miała na górze i na dole to samo. {ja jako estetka nie zniosłabym 2 rodzajów! ok, wiem że to głupie ale ja tak mam } ohh can't wait! <3 a swoją drogą nieźle sie wpasowałam z tym zakładniem aparatu. Doł prawie przed wigilią a góra przed sylwestrem (bo w końcu 28.12 )
|
|
#1944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zmieniła mi druty! na górze z 14 na 16, a na dole z 16 na 18 i pokazała mi odlew mojej szczęki z początku leczenia.. i byłam w szoku już zapomniałam jakie miałam krzywe zęby.no i bardzo zdolna jestem. wieczorem chciałam dobrze wyszorować wyciorkiem dolną trójkę pod "antenką".. i co? podważyłam i odkleiłam zamek ;/ jest tak ścisło, że się nawet nie rusza na drucie, więc na razie nie idę do orto oj kochanaa.. przez tydzień każdy uśmiech zdzierał mi nabłonek z policzków. wosk ratował mi życie. prawdę mówiąc nie wierzyłam, że policzki i język przestaną mi się kaleczyć, ale potem zrobiłam 2 dni przerwy od wosku i wszystko się ładnie zagoiło ![]() dlatego musisz być cierpliwa na pewno Ci przejdzie
|
|
#1945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te ósemki i tak pewnie byś musiała kiedyś usunąć więc zawsze to lepiej usuwać z myślą o aparaciku ![]() ja zakładam górę 15.12 a 3h temu wyrwali mi górną czwórkę, i dalej krew mi leci i mam dziurę jak krater i szwy bleee, ale prawie nie boli... |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Warto kupić sobie taką maść i płyn do płukania, które przyspieszają gojenie
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
chirurg mówił coś o tym że w moim przypadku lepiej założyć ale właściwie to nie wiem bo wtedy jeszcze nie kontaktowałam (upojona szczęściem że już po wszystkim)
na szczęście są rozpuszczalne.Mam płukać szałwią po każdym posiłku
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie. Mam mieć zakładany aparat i moja lekarka poinformowała mnie o istnieniu aparatów Insignia. Podobno skraca okres leczenia (nawet o rok), a polega na wykonaniu całego aparatu specjalnie dostosowanego indywidualnie w USA. Jednakże lojalnie uprzedziła, że jeszcze żaden jej pacjent nie używa tego typu aparatu. Oczywiście oferta kusząca, aczkolwiek droższa. Stąd moje pytanie: czy któraś z was o tym słyszała? A może któraś ma taki aparat? Bardzo proszę o jakieś informacje
|
|
|
|
#1949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
patrzałam w necie i nic nie ma na jego temat ![]() możesz powiedzieć coś więcej ?
|
|
|
#1950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.polorto.com.pl/pl/index.p...a+dla+pacjenta tu znajdziesz ulotkę, którą dostałam od lekarki. Wiem tylko, że to nowa w Polsce metoda, aparaty są droższe, ale biorąc pod uwagę całokształt kosztów przy skróconym okresie użytkowania wychodzi podobnie, jak przy leczeniu bezligaturowym porcelanowym. Jednak obawiam się, że jednak czas noszenia aparatu będzie normalny i tylko narażę się na koszty. Ale 1,5 roku kuszące... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

kolorow są fajneeeeee

na pewno Ci przejdzie