|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
My chcieliśmy Tako Warrior. Będzie niestety nowy, ok 1050 (też bez fotelika, bo mamy dostać... dwa ). Też Warriorów nie ma jeszcze używanych. Fajnie mi się nim jeździło, zawiodłam się za to na X-landerze xa. Klockowaty mi się wydał, hmmm. No i 1250 to jeszcze niezła cena. Mi rodzice to do komody dorzucili, łóżeczko dziadkowie kupują, a jeszcze nam tata dzisiaj "firmę" przyprowadził i wyrównywali nam plac za domem, bo od początku remontu (czyli jakieś 3 lata) mieliśmy "skalniaczek", tylko raczej większość to gruz był. Wózek chcemy sami. Ja mam wyrzuty sumienia jak ktoś mi tyle daje. Zwłaszcza, gdy wiem, że akurat moim rodzicom ta kasa się by przydała.Ale się rozpisałam. A tu dziś tak spokojnie. A listopadowo-grudniowe chyba z VII część ciągną. A co masz w kosmetykach Bambiono nieciekawego? Ja muszę Hipp obwąchać, bo niestety, ale Babydream oliwka mi tak zalatuje nieładnie. I nie wiem, który krem wybrać, mam Babydream, ten "pogodowy" otwarty, bardzo ciężki mi się widzi. I jeszcze jedno - jak używacie płynów do kąpieli to mydełek też? Najładniejszy zapach ma dla mnie Johnson's baby soothing naturals: http://www.beautyholicsanonymous.com...oisture-cream/ ale o tych kosmetykach kiepskie opinie słyszałam. Dla mnie krem ok, do wszystkiego jest. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-23 o 22:17 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
|
|
|
|
|
#3903 |
|
BAN stały
|
Anka_bzzz ja staram się w kosmetykach dla dzieci (dla siebie w sumie też) unikać parafiny (baaardzo zatyka pory), parabenów i silikonów. W oliwce Bambino mamy parafinę, bezparafinowa jest ze znanych mi chyba tylko Hipp i ją kupuję i uwielbiam a zapach śliczny. Zresztą prawie wszystko z Bambino jest na bazie parafiny. Johnson's Baby poza tym że mnie samą uczula, to w żelach i szamponach ma silikony (ja uważam że dzieci mają zbyt piękne i delikatne włosy żeby je czymś musieć obklejać żeby były błyszczące i miękkie), a w kremach tak jak i Nivea ma parabeny.
Moja lista to: oliwka Hipp, żel Babydream lub Hipp (nie wiem jeszcze bo TŻ nie lubi zapachu rumiankowego), krem na odparzenia to jednak Bepanthen lub Sudokrem bo są skuteczne (podobno najlepszy jest tlenek cynku w sparyu więc poszukam), a zwykły krem pielęgnacyjny to Babydream (jeszcze nie wiem który, może zwykły niebieski lub zielony, bo za białym nie przepadam), a na mróz chyba kupię Dermosan tłusty bo go uwielbiam. Ale mi wywód wyszedł Nie każdy zwraca uwagę na składniki. Niektórym wystarczy po prostu że ładnie pachnie, wchłania się dobrze i nie podrażnia, a ja mam fizia na tym punkcie i już Aha, i albo używasz płynu do kąpieli albo mydełka czy żelu do mycia nie jedno i drugie. Ja tam wolę żel i potem opłukać małą. Aha i nie polecam mydeł w kostce - ani to wygodne ani zdrowe bo zbiorowisko bakterii.Fajny ten Tako Warior. Nie widziałam go nigdzie na żywo. A ma może pompowane koła? Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-11-23 o 22:56 |
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Dziewczyny za ciepłe słowa
już nie pamiętam co miałam Wam poodpisywac ![]() do jutra buziaki |
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mam podobnie z kosmetykami. Myjemy włosy szamponem Babydream (chociaż plączą mi się po nim włosy, niestety) i na co dzień używamy żelu z tej serii. Jest duży i wydajny za śmieszne 9,90. Zapach mi się podoba. Wiem, że J&J nie ma idealnego składu, ale zapach jest tak piękny Ogólnie nie wiem, co kupię. Mam wrażenie, że mały wybór w Rossmannie. Pewnie wezmę Hipp na wypróbowanie, najwyżej sama zużyję. Mam też Sudocrem, ale mały, czasem sama używałam. Potestuję na dziecku, ale ponoć nie powinno się go za często stosować? ![]() A z pępkiem co? Spirytus czy ten Octanisept? Tako Warrior ma pompowane koła, bo TŻ się na takie uparł. Mi z resztą też tak wygodniej. U nas w wersji bez fotelika chcę 1050 czy jakoś tak. Na all widziała sporo drożej. |
|
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
w DK pępka się nie rusza,niczym nie smaruje, na przykładzie kolezanki corki wiem, ze po 4-7 dniach odpada i jest sliczny i zdrowy brzuszek. tez zamierzam sie stosowac do tych zalecen.
|
#3907 |
|
BAN stały
|
Anka_bzzz ogólnie kremów z tlenkiem cynku (czyli wszelkich na odparzenia) - łącznie z Sudokremem - nie stosuje się codziennie, a jedynie wtedy kiedy faktycznie coś zaczyna się dziać, coś czerwienić, bo w przeciwnym wypadku możemy dodatkowo podrażnić lub spowodować uczulenie. Na co dzień, przy zmianie pieluchy najlepiej używać tego samego kremu co do reszty ciałka - zwykłego, nawilżającego, bez cynku.
Mnie też się podobają zapachy J&J ale ja nawet sporadycznie nie mogę używać bo na każdy reaguję paskudnym uczuleniem... Co do pępka - co książka, co lekarz, co położna, co szpital to inne zdanie. Szkoły są chyba trzy: zupełnie na sucho (nic nie stosować), stosować 70% spirytus albo używać Octeniseptu. Tak naprawdę to sama musisz wybrać co robisz. Ja jeszcze nie wiem Każdy sposób ma swoich zwolenników i przeciwników.O, jak ten Tako ma pompowane koła to super. My też takie chcemy, bo zwłaszcza zimą to najlepiej. Plastikowe się ślizgają i ścierają. A szeroką i dużą ma gondolkę? Faktycznie fajny jest i sliczne kolory, tylko że przednie koła są bliżej siebie niż te nieruchome tylne i mnie osobiście, na przykładzie innych wózków tak skonstruowanych, źle się taki prowadziło, bo po pierwsze jadąc w przód ruszał mi się na wszystkie możliwe strony (ja mała i słaba), a po drugie nie umiałam tym cofać |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laski, jako stara, doswiadczona
sudocrem: na hanie nie dzialal, moj maz jkupil to najwieksze opakowanie, ktote do konca zuzywa jeszcze moja siostra (czyli 3 lata prawie) i hanie tylko podraznial. On bardzo wysusza skore i ABSOLUTNIE nie powinno sie go uzywac jako kremu do smarowania przy kazdej zmianie pieluszki, tylko tak jak make_upistka pisze- w wyjatkowych sytuacjach gdy pyupka sie podraznia. Jednak ja uwazam ten specyfik za kompletnie ZBĘDNy, jak juz mozna kupic najmniejsze opakowanie, bo est baaaaaaaaaaaardzo wydajny. Do smarowania pupy: u nas doskonale sprawdzil sie bepanthen masc. CZasem uzywalam na zmianę alantan masc i tez byl rewelacyjny, a polowe tanszy. NIe zgodze sie z makeupistka ze wystarczy uzywac kremu, ktoreym sie normalnie smaruje bobaska, w wiekszosci przypadkow sie to nie sprawdza, choc istenija bobasy ktore podraznien po prostu nie mają (sprawdzone na kilkunastu niemowlakach z mojego poprzedniego watku) Jak juz bylo jakies mega straszne odparzenie, stany grzybkowe to mloda dostawala masc sopecjalną robiona na zamowienie, zinci oxydatki to taka masc cynkowa, oczywsice w odpowniednich dla maluszka proporcjach. sprawdzila sie tez (wiem, wiem, nie smiejcie sie ale dziala CUDA) mąka ziemniaczana!!! zadne pudry, zasypki, zwlaszcza te johnsony, nievei. Zwyklą maka posypywaalam i wietrzylam. efekty byly naprawde super a bylam sceptycznie nastawiona do tego. podobno fajny jest tez Linoomag, Linoderm Ale nie znam skladow, ale to tez taka gesta masc, Linomag ma cala serie kosmetykow, jednak mi zapach nie odpowiada. ALe warto sprawdzic bo ceny nie są wysokie a tez jest dobry. Ja poczatkowo uzywalam kosmetyykow HIPP. Jednak nie spodobaly mi sie ze wgl na zapach i chyba mala miala jakies krosty po tym wiec przestalam uzywac. hania nie miala przesuszonej skory wiec jej nie smarowalam po kapieli zadnym balsamem, lekarka powiedziala ze nie trzeba, im mniej kosmetykow tym lepiej, jednak teraz bede Kubie dawac choc olejek Oilatum dio kapieli (lub Oilan, generalnie emolienty) i nic wiecej. Nie wybralam jeszcze kosmetykow. Na pewno im mniej tyym lepiej. Krem pogodowy chyba nivea lub penathen. aha: najlepiej uzywac jak najmniej tych custeczek do pupki. W duzej mierze to one odparzają. Czeste wietrzenie pupy, mycie np tymi duzymi platkami cleanic i zwyklą wodą najlepsze. (sprawdzone na kilku bobasach) A jak chusteczki, to jak najmneij perfumowane. ja jestem zachwycoana zapchem calej serii mustella niebieskiej dla dzieci, jednak smialo moge stwierdzic (nmiestety nawet m,oja prawie 3 letnia corke uczulily na buzce, wyszly jej po nim suche plamki, ktore zwalczylam parafina OILATUM.a...pępek: ja uzywalam fioletu (ale raz dziennie chyba) i spirytuso 70 %. tak kazala pediara. Zapytajcie pediatry jak sie juz dziecko urodzi, lub w szpiatlu. O tym specyfiku to nie slyszalam, wiem ze sa jakies gaziki LEKo ale mi pediatra zlecila uzywac spirytu. Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-11-24 o 07:54 |
|
|
|
#3909 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Z kosmetykami jest tak, ze najlepiej dobrac do dziecka, bo jedno dziecko bedzie super reagowalo na Johnsona inne na Hippa, albo baby dream. Ja, poki co same probki mam, i dopiero po urodzeniu zdecyduje jakie kupic, na szczescie drogerie mam pod nosem, wiec zawsze moge TZ wyslac, a poki co mam mnostwo probek z Penaten, Weleda, Bübchen. U nas wlasnie sudocrem sie sprawdzil na jednej, a bepanthen na drugiej, ale jak mowie, wszystko od dziecka zalezy. Tu pepka absolutnie niczym sie nie przemywa, wazne tylko by po kapieli dobrze osuszyc, moim dziewczynkom odpadal bardzo szybko, starszej na drugi dzien w szpitalu (bo pod lampami lezala), mlodszej na 4 dzien w domu .Pupke bede przemywala zwykla woda (tak tu zalecaja), smarowala zadnymi kremami nie bede, bo na dluzsza mete dziecko uczulenia dostanie, a skore mysle nawilzy dostatecznie plyn do kapieli, plus oliwka po. Mokre husteczki tylko i wylacznie poza domem, gdzie cieplej wody nie bedzie, za to zaopatrze sie w jednorazowe suche husteczki Hippa, takie ekstra do namaczania w wodzie i mycia pupki wlasnie. Takze ja z kosmetykami w ogole na zadne sie nie nastawiam, nie szaleje, wszystko wyjdzie po porodzie .Poza tym mam plyn do mycia z atestem dla alergikow, kupilam ostatnio dla siebie i dziewczyn Oczywiscie przeznaczony dla niemowlakow jest, nie dla mnie |
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie! Chyba dopada mnie bezsenność. Tak ciężko mi się zasypia i mała strasznie buszuje w nocy
![]() Dziś wg OM zaczynam 28 tydzień Wczoraj miałam jakis zły dzień...nic mi sie nie chciało, jakis dół mnie ogarnął.Nawet nic chyba do Was nie pisałam...mam nadzieję ze dziś będzie lepiej..Strasznie dobija mnie fakt, że po porodzie będe musiała jak najszybciej wrócic do pracy...płakałam wczoraj cały dzień z tego powodu:-(Zawsze marzyłam by być z dzieckiem w domu nawet do roku ewentualnie do pół roku...ale realia sa inne niestety jak sie ma tyle zobowiązań finansowych co my...jak urodzę ide na zasiłek i będzie ciężko. Smutno mi ale niestety coś za cos, nie można miec wszystkiego szkoda tylko ze kosztem dzidzi. Nie wyobrazam sobie jak mam ja zostawić..zreszta nawet nie mam z kim..muszę cos wymyślec by jakos sobie dorobić...myśłałam wczoraj o tym cały dzień i niewiem nic... a do lutego zostało niewiele czasu na obmyślenie jakiegos planu działania by ten fakt opóźnic..macie jakies pomysły??? Mężulek NAKAZAŁ mi koniecznie zamówic sobie jakiś ciuszek na świeta, takze od wczoraj oglądam na allegro...żal mi wydawac pieniadze na siebie na ciuchy ciazowe bo tej ciazy tylko 3 miesiace a zdecydowanie wiecej przyjemnosci sprawiaja mi zkapy dla Nadii..ale męzulek pokrzyczał na mnie troszke i mówi ze mam sobie nie żałowac imam jakoś wyglądac na te świeta...także poszukuje spodenek ciążowych eleganckich i łądnej białej tuniczki...jakby komus sie rzuciło w oko..to bede wdzieczna za link. Miłego dnia
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Justine1988, kochany mąż
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja też jakoś ostatnie dni takie do bani mam :/
Nawet te pierniczki wczorajsze humoru mi nie poprawiły, a propos, dzięki za rady, wyciągałam miękkie i faktycznie potem twardniały, zamknęłam je w dwóch metalowych puchach, no i nie miałam nic innego więc jeszcze do plastikowego powkładałam to, co zostało. Jak na pierwszy raz to chyba dobre wyszły ![]() Jedyne co to mi się tak miło na sercu zrobiło, bo przez przypadek dowiedziałam się, że moja przyjaciółka, która rodzi kilka miesięcy po mnie i będę mamą chrzestną jej córy zmówiła się z moimi koleżankami jeszcze z czasów studiów i chcą mi baby shower wyprawić. I tak czuje, że będzie babski nalot na weekend, więc jestem nieco podekscytowana ![]() Co do kosmetyków, to jakichś specjalnych zapasów też nie robię, póki co mam szamponik z musteli bo dostałam gratis, jak dla siebie na rozstępy kupowałam. Mam jakieś chusteczki nawilżające dla dzieci, mam Sudokrem na przypadek odparzenia i chyba tyle. Na pewno kupię jeszcze jakiś kremik no i coś do kąpieli. Liczę że w SR nam coś polecą albo jakieś próbki może dadzą.
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Wczoraj przywieżli nam komody, więc nie miałam nawet jak do laptopa dojść, bo mąż je składał. Troche niefajnie wyszło, bo jak z miarą wszystko mierzyliśmy to wszystko się nam zgadzało, a jak wstawiliśmy szafki, to okazało się, że łózko blokuje szufladę... Najgorsze okazało się, że nie ma części jednej szuflady i będzie dopiero w piątek! Ten sklep znajduje się na drugim końcu miasta, a praktycznie już "na końcu świata". i będziemy musieli po niego sami jechać.. mój maz chce im awanture zrobić, że to nie z naszej winy, ale pewne czekalibyśmy wtedy 3 dni... Ja wczoraj cały dzień prałam. Mam dwie pełne suszarki ubranek małego, a jeszcze 3 pralki samych ubrań + kocyki itp.. Dziewczyny, w jakiej temp pierze się: - pieluchy tetrowe białe i kolorowe? -pieluchy flanelowe białe i kolorowe? o siadaniu na nocnik na tvn ![]() ide prasować.
|
|
|
|
#3914 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładna ![]() Cytat:
żałuje bardzo że nie smarowała , ja na pewno będe Cytat:
![]() make_up_istka również polecam Tako Warrior, miałam okazję sprawdzić go na żywo u kumpeli jest bardzo zwrotny, super się prowadzi, gondola według mnie nie jest wcale mała i ogólnie fajnie się prezentuje
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
skwitam sie i ja
![]() własnie wyszła ode mnie położna ![]() spisała papiery, dała różne ulotki, płytke z instrukcja noworodka i mnóstwo próbek kosmetyków nivea, no i oczywiście posłuchała tetna małego.. z niego to taki wstydzioszek ze jak tylko obcy cos przy brzucholu robi to wierci sie niemiłosiernie i ucieka, chyba cztery razy musiała szukac tetna tak sie wiercił, ale jak złapała biło jak dzwon!! wczoraj wieczorem miałam normlanie wrazenie ze młody rusza mi sie w pochwie.. jakos tak strasznie nisko go czułam.. położna stwierdziła ze moze sie przekrecił i dlatego tak czułam, dzis juz raczej normalnie.. pytałam o stawianie sie brzucha, powiedziała ze jak jest tylko gdy chodze to mam sie położyc wziasc magnez jak nie przejdzie dzwonic do ginekologa, jak bedzie reuglarnie to natychmiast dzwonic, bo moze byc to przedwczesny poród jeszcze jak dochodza do tego bóle.. mnie na całe szczescie nic na razie nie boli tylkoczasem sie stawia ale przechodzi jak leze, wiec zaraz ide do apteki po ten magnez tylko jaki kupic?? no i sobie ogólnie chyba musze przystopowac i wiecej odpoczywac bo ja ostatnio chodze jak jakas nakrecona.. a ja jutro kończe 30tc
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-11-24 o 11:26 |
|
|
|
#3916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o i tak jak make_up_istka unikam parabenów nawet w kosmetykach dla mnie ![]() a stanika po domu to niecierpie ![]() Tako Warrior ma pompowane koła i wygląda super na zywo a prowadzi sie jedna reka
|
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() Zima już idzie wielkimi krokami, bo odczułam to dzisiaj nad ranem i teraz. No to jakaś porażka. Zasypiałam, budziłam się i tak w kółko aż do teraz. Wstałam o 11 i zabrałam się za ekspresowe śniadanie (chociaż nie mam za bardzo ochoty, ale to ponoć najważniejszy posiłek dnia) ![]() gosiaczek071 zaczęłaś jak stara matrona, która się tu nami opiekuje ![]() ![]() ![]() Justine1988 kochany mąż, mój to tylko powiedział, że mam mu dać 7 sygnałów na prezent świąteczny (a i pewnie tak mi nie kupi). Wczoraj też przyszedł o 19, a wyszedł 15 minut później. To już w ogóle mógł nie przychodzić. Mamusia jego kupiła sobie auto oczywiście używane i wiedziałam, że tak będzie, bo wszystko (nawet ja) poszło w odstawkę.Dzisiaj zaczynam tak jak Ty 28 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- kaskup ja biorę MAGNEZIN, polecam, tani ok 13 zł 60 tabl |
|
|
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ubrań - ja eleganckie spodnie czarne kupiłam w mothercare na wyprzedaży za jakieś 70 zł, połyp na alle napewno coś znajdziesz. Słuchajcie dziś od rana mam mroczki przed oczami i takie błyski - widze dobrze tylko połowę obrazu... Narazie po kawie troszkę mi się polepszyło ale przez godzinę nie mogłam czytać i pisać na kompie bo nie widziałam ani napisów ani całej klawiatury. Olać to ?? EDIT: zapomniałam wam napisac o pępku - generalnie poleca się spirytus i gaziki leko nasączone spirytusem ale to generowanie śmieci z opakowań jednorazowych i kosztów, zwyykły gazik + spiryt rektyfikowany jest OK, octeniseptu nie polecam tzn jest świetny do dezynfekcji u starszych dzieci i dorosłych bo nie szczypie i moze być stosowany nawet na błony sluzowe jednak przy pępku nie z abardzo się sprawdza bo nie wysusza tak jak powinien a to chodzi przeciez. Kolegi maąła rodziła się 8 tygodni temu i połozna kazała tylko octenisept i w rezultacie dziecko miało ukręcany kikut przez chirurga bo pępek osiadł głęboko w kielichu i nie chciał odpaść, po kilku dniach jak to się zaczęła paprać to przeszli oczywiście z tego octeniseptu na spiryt no ale się dzieciaczyna umęczyła nieco, nie słyszałam o moczeniu i myciu no lae pewno częśc dzieci tak się robi i pewno nic się nie dzieje Edytowane przez gabishing Czas edycji: 2010-11-24 o 11:40 |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
hej kobietki
![]() patrze ze wiekszosc z nas miała ostatnio kiepskie dni wiec teraz musimy sie zmówic oby było tylko lepiej i z usmiechami od samego rana ![]() ja dzis juz czuje sie lepiej, wczorajsza chandra przeszła ![]() pralka zaczeła prac ,wiec zaopatrzyc sie musze w płyny dla dzieci jak mała bedzie w przedszkolu jade na zakupy i poszukam prezentu dla kolezanki bo w sobote jedziemy zobaczyc jej malenstwo ![]() pytałam sie czy lekarze mowili co bylo przyczyna ze dziecko urodzilo sie wczesniej i okazalo sie ze to iz asystowala przy porodzie kolezanki jako tlumacz moglo wplynac ,oczywiscie calkiem nieswiadomie ale jednak ,zbyt duzo emocji . zamowilam sobie takie staniki do karmienia http://moda.allegro.pl/do-karmienia-...328796874.html http://moda.allegro.pl/antybakteryjn...328796817.html i koszulke muzzy,jeszcze chce dokupic pizamke aby miec po domku http://moda.allegro.pl/koszula-dyskr...329360320.html http://moda.allegro.pl/pizama-baweln...328358413.html podobajaa mi sie takie topy tylko troche drogie choc widzialam po 60zl http://moda.allegro.pl/koszulka-top-...318210923.html co do kosmetykow nie mam pojecia co wybrac ,moze wybiore serie z dodatkiem owsa aveno
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On jest wyjatkowy..wiem cos o tym bo on nie jest moim pierwszym i jedynym partnerem takze mam realne porównanie..a zycze ci aby twój tez cie troszke porozpieszczał![]() Gratuluje 28 tygodnia..powiedz jak się czujesz, jakie miewasz dolegliwości i kiedy kolejna wizyta???A Moze wiesz ile twoja dzidzia waży???? Ps..ja tak cichutko wróże Ci dziewczynkę;-)
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba jakiś znak, że zakaz ciężarów, trochę pociągło mnie w podbrzuszu.Ogólnie czuję się dobrze Mój apetyt osłabł, jem tylko, żeby było. Wizyta następna 7 grudnia (u tej lekarki, u której byłam kiedyś, bo mój lekarz na urlop idzie). Oczywiście muszę zapłacić za wizytę i pewnie teraz nie będzie USG. Z dolegliwości: ciężko mi się chodzi (lekarz stwierdził, ze widocznie mam taką budowę anatomiczną ciała). Czuję się ostatnio nieatrakcyjnie, wypruta, w kiepskiej kondycji psychicznej. i strasznie humorzasta się zrobiłam. Zaczynam się coraz szybciej męczyć, wróciły mi popołudniowe drzemki. No i te pachwiny więcej pobolą, ale zjadliwie. mam też więcej upławów bezwonnych, białych więc nie jest źle. I tak jak kaskup pisała, myślałam, że dzisiaj dzidzia wyciągnie swoją rączkę lub nóżkę przez pochwę i pomacha do mnie.Dopadają mnie też dziwne lęki, że z dzieckiem coś może być nie tak. Po prostu za duża świadomość z racji zawodu (nauczyciel) i jakiegoś tam doświadczenia. Też ostatnio powiedziałam mężowi, że chyba będzie dziewczynka, skoro nie chce się pokazać to taka wstydnisia pewnie. Przyjął to do wiadomości, bo mu to obojętne. No i mąż ma takie zrywy albo chce przytulać się do brzusia, albo stwierdza, że nie bo i tak nic nie poczuje. Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-11-24 o 11:55 |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
mi Marika poleciła Aspargin. to magnez i potas
|
|
|
|
#3923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny.
Widzę, że się tu forum kosmetyczne zrobiło, ale to dobrze. Zrobię sobie listę co kupić i będę czekać. Najwyżej w Rossmannie pokażę mężowi co i jak ma brać w razie, gdybyśmy przed porodem nie zdążyli. Dobrze, że nie polecacie Octaniseptu do pępka, bo drogi jest. Cytat:
Justine1988 - już kilka razy było pisane tutaj, że w ciąży trzeba być trochę egoistką. Jak Ty się będziesz źle ze sobą czuła, to dziecko też się będzie źle czuło, więc nie zastanawiaj się, tylko wybieraj ładne ciuszki. A na all często okazje są, więc wcale nie jest powiedziane, że wydasz fortunę.A męża masz wspaniałego. Jak ja się o Lolitę pod choinkę doproszę to będzie cud! Też biorę Magnezin. A płaciłam w Arnice 10,20 za 60 tabsów. Praktycznie miesiąc "kuracji". Widzę, że my dwie nie znamy płci nie z własnej woli. Ja bym córę chciała, ale mi wszyscy chłopca wróżą. Z naszym szczęściem to się pewnie po porodzie dowiemy. Cytat:
Edit: Mi ginekolog kazała iść do okulisty, żeby się zbadać i wydębić zaświadczenie o braku przeciwwskazań do SN po 32 tc. Widzę, że Ty w 32 to może warto iść i mieć z głowy? Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-11-24 o 13:16 |
||
|
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.we-dwoje.pl/zatrucie;ciaz...ykul,3526.html moze u ciebie to nie jest nic strasznego-alekoniecznie idz z tym do lekarza. A ja dzisiaj chyba sie w niedzwiedzia polarnego zamieniam-obudzilam sie o 5tej, zas wstalam o 11tej...no i czeka mnie nastepny dzien prasowania...
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Dziewczyny, co się dzieje z Mariką??? Wczoraj była dostępna kilka razy i się nie odezwała... Marika, mam nadzieję, że się na nas nie pogniewałaś ![]() Co do kosmetyków ja jak na razie mam jedynie krem Nivea S.O.S. i Sudocrem. Resztę dokupię chyba z Babydream, zarówno ich zapachy jak i ceny bardzo mi odpowiadają Też jestem za wózkiem TAKO. Dotychczas jakoś najbardziej przypadł mi do gustu.
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-11-24 o 12:56 |
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi też wszyscy wróżą chłopaka. , bo to nie ma sensu, jak mam robione to tylko interesuje mnie już czy wszystko jest w porządku. Dałam sobie z tym spokój, bo potem tylko rozczarowana wychodziłam. O co chodzi z miesiącem kuracji bo nie zrozumiałam (jakieś takie bezmózgowie się ze mnie zrobiło )?No z Magnezinem to jest różnie raz kosztuje 10, raz 13 zł, a nawet widziałam i za 15 zł co jest już rozbojem w biały dzień |
|
|
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
ale slodkie:
http://lacullasnc.com/productDetails-it-247.html http://lacullasnc.com/productDetails-it-660.html
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-11-24 o 12:57 |
|
|
|
#3928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko coś się poprzestawiało mi w poście. Boję się, że nam 2.12 nie powie, na kogo czekamy. Tak bym chciała wiedzieć. Wszyscy pytają, a jak mówimy, że nie wiemy, to wychodzi na to, że n ie chcemy wiedzieć. No i ja bardzo rzadko USG mam. Aha, make_up_istka - Tako Warrior ma fajną gondolkę, nie jest jakaś olbrzymia, ale wydaje mi się spora, długa przede wszystkim. I prowadzi się fajnie. Marzy mi się turkusowy, ale nie wiem, czy będzie jeszcze jak się zdecydujemy na zakup.
|
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciesze sie z ciazy barddzo...ale mój wygląd mnie dobija...moze jak ubiore sie w nowe ciuszki, pojde do fryzjera na podciecie, pofarbuje wloski, zrobie henne poczuje sie lepiej.takie zabiegi planuje na poczatek grudnia. poki co dla poprawy nastroju...często robie sobie kapiel w wannie taka ze świecami, kadzidełkiem, muzyczka...wsypuje sobie sól do kapieli albo plyn i wtedy robie dużo piany , wtedy robie sobie całościową depilację..tzn..okolice bikini, całe nogi, rece i pachy...robie sobie piling, jakąś maseczke, potem sie balsamuje...w nocy pofigluje z mezem i jest mi lepiej...pOLECAM DZIEWCZYNY...IDEALNA METODA NA POPRAWE NASTROJU I PODNIESIENIE TROSZKE TEJ PRAWIE ZE ZDEPTANEJ NISKIEJ SAMOOCENY jak w moim przypadku aj cięzki los ciężarnej....ja juz mam mocne postanowienia co do pracy nad swoja sylwetka po porodzie..obym znalazla siłe, czas i chęci
|
|
#3930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

). Też Warriorów nie ma jeszcze używanych. Fajnie mi się nim jeździło, zawiodłam się za to na X-landerze xa. Klockowaty mi się wydał, hmmm. No i 1250 to jeszcze niezła cena. Mi rodzice to do komody dorzucili, łóżeczko dziadkowie kupują, a jeszcze nam tata dzisiaj "firmę" przyprowadził i wyrównywali nam plac za domem, bo od początku remontu (czyli jakieś 3 lata) mieliśmy "skalniaczek", tylko raczej większość to gruz był. Wózek chcemy sami. Ja mam wyrzuty sumienia jak ktoś mi tyle daje. Zwłaszcza, gdy wiem, że akurat moim rodzicom ta kasa się by przydała.
A tu dziś tak spokojnie. A listopadowo-grudniowe chyba z VII część ciągną. 
Nie każdy zwraca uwagę na składniki. Niektórym wystarczy po prostu że ładnie pachnie, wchłania się dobrze i nie podrażnia, a ja mam fizia na tym punkcie i już 

nawet m,oja prawie 3 letnia corke uczulily na buzce, wyszly jej po nim suche plamki, ktore zwalczylam parafina OILATUM.

żałuje bardzo że nie smarowała , ja na pewno będe