Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 09:52   #1351
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a gdzie ukrycior????
NA ŻADNYM wątku się jeszcze nie pokazała pewnie nie ma czasu , czekajmy cierpliwie

[
aixa - moja też nie ma zębów ale jakoś sie tym nie martwie

Drcron - wszystkiego dobrego . sprawdza się powiedzenie ze z rodziną dobrze ale na zdjęciu . Współczuje teścia , co za koleś .

Gmyrelka - no czasem nie doceniamy tego co mamy.
Stary 2010-11-24, 09:56   #1352
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Gmyrelka - wiedziałam że dobrą rodzine wybrałam. JA lubię takie rodziny które sobi pomagają a nie wlczą. Ale my na weselu to się trochę posprzeczamy o pieniądze - taka tradycja. Bo na ilu weselach bym nie była to są jakieś sprzeczki miedzy rodzicami o pieiądze. Zawsze mnie to śmieszyło.

Drcron - u Was to nigdy nudno nie jest. Naprawdę aż czasmi trudno uwierzyć. Ale nie zrzekajcie się swojej części. Ja z siostrą się zrzekłyśmy na żony Ojca wszystkiego i trochę tego żałujemy. Ale my nigdy się nie biłyśmy o pieniądze. Tylko że nie mamy nawet pamiętek po rodzicach - niczego.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 09:58   #1353
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja sie dzis go fryzjera wybieram, kurde chcialabym jakas inaczej sie obciac ostatnio byl taki plan ale nie wypalilo wiec dzisiaj pojde gdzies do innego moze cos mi doradzi, nie wiem sama, chcialabym takiego malutkiego irokeza damskiego ale za cholere nie moge nic w necie znalezc;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:04   #1354
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

tylkooliwka u nas pomogły tylko i wyłacznie słoiczki z marchewka. Codziennie 1 mały słoik i do mleka kleik ryżowy. Nic innego nie pomagało nawet gotowana marchewka :/ a i z hippa marchewka do picia.

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:05   #1355
P0P70
Zakorzenienie

TylkoOliwka - smektę mozesz dać. Ktoś tutaj niedawno ją dawał dziecku tylko chyba 1/2 saszetki.

Yoonka- jak chcesz wypocząc i zwolinć to zawsze możesz sobie coś złamać - Wtedy na pewno wypoczniesz a inni będą dookoła Ciebi skakać.

Stary 2010-11-24, 10:07   #1356
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dzięki dziewczyny już działam
smecty pół saszetki dajemy
mama mówi,że jeszcze nie zrobił kolejnej kazałam się wstrzymać narazie i dac mu ten ryz z marchewką,a jak zrobi jeszcze raz to wtedy smecte dam a po południu damy ten orso 200

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-11-24 o 10:11
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:09   #1357
P0P70
Zakorzenienie

A moja jak dostanie soczek z marchwi to ma rozwolnienie

Stary 2010-11-24, 10:14   #1358
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja sie dzis go fryzjera wybieram, kurde chcialabym jakas inaczej sie obciac ostatnio byl taki plan ale nie wypalilo wiec dzisiaj pojde gdzies do innego moze cos mi doradzi, nie wiem sama, chcialabym takiego malutkiego irokeza damskiego ale za cholere nie moge nic w necie znalezc;/
ja tez dzisiaj idę i cały czas kombinuję co tu zrobić,jak się obciąć z jednej strony mam ochote na grzywkę bo mi odrastają takie śmieszce włoski i głupio to wygląda a z drugiej mam ochotę zapuścić grzywkę i ściąć się na taka długa bombkę
Stary 2010-11-24, 10:45   #1359
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

P0P możemy się pokłócić ja póki co nie mam o co, ale to o Twoją kasę się wykłócę. Dobrze że do ślubu jeszcze wiele lat to może uda mi się uzbierać na wesele

Napisałam wczoraj że Marcel bez mrugnięcia wciąga 210ml mleka to wieczorem zjadł może 20ml i obudził się o 23 - zjadł 40ml i dzisiaj rano też strajkował Ja to chyba już nic więcej o nim nie napiszę Zepsuł się noooo - kiedy jest skok rozwojowy?? My za dwa dni skończymy 8 miechów...
tu jest o skokach: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/forum/read.php?96,17701

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-24 o 10:50
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:49   #1360
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Yoonka- jak chcesz wypocząc i zwolinć to zawsze możesz sobie coś złamać - Wtedy na pewno wypoczniesz a inni będą dookoła Ciebi skakać.
obawiam sie, ze nie byloby komu. sama bym sobie skakala na jednej nodze...
Stary 2010-11-24, 10:54   #1361
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mój maruder bez wątpienia ma skok rozwojowy - to tłumaczy jego dyziowatość

Stary 2010-11-24, 11:08   #1362
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mój ma rajstopki i skarpetki albo buciki z zamszu. Na to zawsze kocyk. A jak wracamy, to zimne nóżki.
ja mojemu nakupowalam takich bardzo grubych skarpetek http://allegro.onet.pl/cieple-skarpe...323586723.html
W sklepie kupuję po 10 zł.Jeszcze mi w tym nie zmarzł. Ale jak zimniej to prucz jak zawsze rajtuzek ma pod nimi też skarpetki. Małego nie przykrywam kocykiem tylko wożę w tym śpiworku x-landera z polarkową dopinką.
Widzialam ostatnio w rossmannie bardzo fajne wełniane buciki, sama się nad nimi zastanawiam już na większe mrozy, kosztowały około 15 zl a były naprawdę super, bo takie w stylu kozaczków ze skarpeta, a wszystko z miękkiego materiału

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki!
zaraz Was poczytam ale pomóżcie!
co na biegunkę?wiem,że nie wolno jej hamować tylko dziecko nawadniać,ale co jeszcze?
Daniel wczoraj zrobił 4 razy a dzisiaj rano już 3 w odstepach ok 110 minut,raz gęstą,raz siarczystą a później już woda-przepraszam za dokładność.
Mam tylko nadzieję,że to po jakimś jedzonku i zaraz przejdzie a nie to rota
możecie mnie troszkę bardziej uświadomić
powiedziałam mamie żeby mu ugotowała marchwkę z ryżem
Mój Erwi to przechodził niedawno, to najbardziej pomaga dopajanie sokiem marchewkowym z hippa( nie koniecznie ten z apteki) obiadki słoikowe to marchewka ziemniaczki ryż. No i smecta. Jedna saszetka rozcieńczona i podawałam strzykaweczką małymi porcjami co około 15 min. I jeszcze jakieś coś ala dictoflor, lacidofil, i będzie okbardzo szybko. Moj miał rozwolnienie razem z ząbkami.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:10   #1363
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
jak jestem taka zdolowana, to zle traktuje swoja coreczke nie mam cierpliwosci takiej jaka mialam, gdy nei chodzilam do pracy. chcialabym, zeby zjadla juz natychmiast to co jej daje, zeby zasnela w tej minucie, w ktorej ja usypiam, a nei po godzinie. nieladnie tak. tak jakbym nie szanowala swojego dziecka. a przeciez ona tez moze miec gorszy dzien...

do tego nie potrafie odpoczywac. .
a i owszem moze miec gorszy dzien i TY TEZ MOZESZ TAKI MIEC
przemeczenie i stres=zniecierpliwienie (do dziecka tez)- znam z autopsji, wiec nie jestes ufoludkiem

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
wożę w tym śpiworku x-landera z polarkową dopinką.
jaka dopinka, jaka, jaka, pokaz, znajdz na allegro, pokaz miiiii

czytam o tych skokach i z symptomow podanych wiekszosc sie u nas sprawdza:
Siada samo
Stoi bez pomocy, idzie z pomoca
Obchodzi stól przytrzymujac sie
Idzie pchajac rzeczy przed soba
Raczkuje
Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka
Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w obu dloniach
Podnosi dywan, by zobaczyc, co sie pod nim znajduje
Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki
Zdejmuje skarpetki
Karmi mame, tate i psa
Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami
Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje
Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia
Tanczy, gdy slyszy muzyke
Nasladuje klaskanie
Nasladuje machanie raczka na pozegnanie
Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi
Raczkuje za mama czy tata
Slucha uwaznie glosów w telefonie
Laczy zdarzenia i slowa, rozumie proste polecenia np ” nie rób tak”

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-11-24 o 11:16
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:19   #1364
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Mój Erwi to przechodził niedawno, to najbardziej pomaga dopajanie sokiem marchewkowym z hippa( nie koniecznie ten z apteki) obiadki słoikowe to marchewka ziemniaczki ryż. No i smecta. Jedna saszetka rozcieńczona i podawałam strzykaweczką małymi porcjami co około 15 min. I jeszcze jakieś coś ala dictoflor, lacidofil, i będzie okbardzo szybko. Moj miał rozwolnienie razem z ząbkami.
dzięki Madzia
z tym sokiem będę miała problem bo on prócz mleka i wody to nie chce nic pić,może jakoś łyżeczką będę mu dawała albo do jedzonka dolewała
może zrobić kleik na mleczku i dolewac soku marchwiowego tylko mi tez się do tej pory wydawało,że sok marchwiowy to raczej przeczyszcza ale może nie

Mrowak ja tez miałam w komplecie taki śpiworek na nogi zapinany na ekspres nie miałas tego czy zgubiłaś?a odnalazłaś się z tym pałąkiem już?

co do metek to jest najważniejsza rzecz w misiu,macie,kocyku,najbar dziej lubiana rzecz przez Daniela w zabawkach

Czas edycji: 2010-11-24 o 11:27
Stary 2010-11-24, 11:38   #1365
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
dzięki Madzia
z tym sokiem będę miała problem bo on prócz mleka i wody to nie chce nic pić,może jakoś łyżeczką będę mu dawała albo do jedzonka dolewała
może zrobić kleik na mleczku i dolewac soku marchwiowego tylko mi tez się do tej pory wydawało,że sok marchwiowy to raczej przeczyszcza ale może nie
sok marchwiowy z hippa jest specjalnie na zestalenie, inne nie wiem. Na pewno jak sama świeży zrobisz to będzie miał rozwolnienie, ale ten hippa jest inny. Mój nic nie pije prucz cyca herbatki i wody, sok podawałam kupionymi w aptece małymi strzykaweczkami, co chwile po pół. http://www.hipp.pl/?id=272

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:

jaka dopinka, jaka, jaka, pokaz, znajdz na allegro, pokaz miiiii
ta co jest na drugim zdjęciu założona w wózku. Nie moglam znaleść z osobna, tam przy opisie dwustronnej wkładki http://allegro.onet.pl/x-lander-xv-w...323284332.html

Stary 2010-11-24, 11:44   #1366
Ferrou
Zakorzenienie

Aaaa... muszę się wyżalić.. jaki ten świat jest niesprawiedliwy

Dzisiaj w nocy po raz pierwszy (i pewnie przez dłuższy czas tego nie powtórzy) Kubie zdarzyło się spać całą noc, jak zasnął po 20 tak obudził się o 7. Wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie to, że ja się położyłam o 2.30 (nie pytajcie się czemu tak późno, w skrócie przez głupotę) i tak naprawdę zanim zasnęłam itp to spałam raptem 4h, tylko 4h. buuuuuuuuuuuu... gdybym położyła się normalnie czyli ok północy to byłabym wyspana, a tak... Zawsze tak jest, jak siedzę dłużej to Kuba fajnie śpi, a jak decyduję się, że pójdę spać wcześniej to ma tą gorszą noc

Jula to już duża jest i wow.. zaczyna chodzić
Lenka - śliczna

Drcron, nie zazdroszczę sytuacji... niektórzy ludzie są dziwni... potrafią zaprzepaścić i zniszczyć jakiekolwiek więzi dla pieniędzy...
Wszystkiego najlepszego, napewno w końcu wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Cudna jest ta moja mała. Muszę się pochwalić, że oczopląs który jej dolegał prawie znikł. Widoczne jest lekkie drganie gałki czasami ale jest ogromna poprawa i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodui dumna z Lenki, że takie zrobiła postępy.
Oczywiście zasuwa po całym domu na czworaka poleruje mi podłogę(nie zawsze czystą) i wciąż próbuje wstawać przy ścianie sama i puszcza się ściany i leci na pupę. Terrorystka. Ostatnio tam mocno przywaliła w łóżko nasze, że swrce na chwilę mi stanęło myślałam, że rozcieła sobie czoło. Na szczęście skończyło się na guzie barwy fioletowej. Teraz już lekko żółtej. Ac te nasze maluchy. Teraz są takie ruchliwe że ciężko je przed takimi zdarzeniami uchronić. Aż strach myśleć, co im jeszcze przyjdzie do głowy.
wiedziałam że wszystko będzie w porządku
Mój też zasuwa po calym domu, jeszcze pełza, choć dzisiaj kawałeczek przeraczkował dzisiaj gonił koty po domu, mimo że zastawiłam wejście do pokoju poduszkami to i tak jakoś je przepełzał i przylazł do kuchni Do wstawania na szczęście jeszcze mu daleko

Cytat:
Gmyrelka - wiedziałam że dobrą rodzine wybrałam. JA lubię takie rodziny które sobi pomagają a nie wlczą. Ale my na weselu to się trochę posprzeczamy o pieniądze - taka tradycja. Bo na ilu weselach bym nie była to są jakieś sprzeczki miedzy rodzicami o pieiądze. Zawsze mnie to śmieszyło.
.
u nas w trakcie czy po weselu żadnych sprzeczek nie było może dlatego że jasno określone były zasady

Cytat:
sprawdź na stronie ikf.com tam jest duża baza fryzur, moze coś znajdziesz

Kurcze, też powinnam iść do fryzjera, a tak mi się nie chceeee.....
Stary 2010-11-24, 11:47   #1367
megi-megi
Zakorzenienie

A mój się popsuł w tym sensie, że nie chce w ogóle jeść obiadków - W OGÓLE! Owoce tak i co więcej???? Mleko - moje mleko. Laktacja mi znów ruszyła pełną parą, piersi mam obolałe i twarde. I znów nie mieszczą się w normalny stanik (czyt. jak ja będę się lachoniła na mojej Barbórce???)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:54   #1368
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
A mój się popsuł w tym sensie, że nie chce w ogóle jeść obiadków - W OGÓLE! Owoce tak i co więcej???? Mleko - moje mleko. Laktacja mi znów ruszyła pełną parą, piersi mam obolałe i twarde. I znów nie mieszczą się w normalny stanik (czyt. jak ja będę się lachoniła na mojej Barbórce???)
Oddaj mi trochę tych cycorów ja nie mam wcale a wcale buuuuuuuuuuuuu i laktacja też już chu.... kurcze Marcel trochę się napije i to wszystko i co ja mogę zrobić żeby było więcej??

Stary 2010-11-24, 12:05   #1369
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Oddaj mi trochę tych cycorów ja nie mam wcale a wcale buuuuuuuuuuuuu i laktacja też już chu.... kurcze Marcel trochę się napije i to wszystko i co ja mogę zrobić żeby było więcej??
hmm wydaje mi się,że jak Marcelek nie będzie pił to nic nie pomoże,żadne herbatki ani nic w tym stylu,ja na zwiększenie piłam karmi i herbatkę na laktację ale Daniel wtedy tez dużo ściągał więc pomogło nie wiem co bardziej.

Ja też miałam D jak karmiłam a jak przestałam to w ciągu tygodnia małe B dziwnie mi z tym było,ale też schudnięcie 14kg zrobiło swoje, już trochę wracają do formy jak waga wróciła do normy.

Dusiaczka jak tam u Ciebie i Oleńki?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
może to chwilowe

Ferrou na 2 raz będziesz mądrzejsza

Aixa bardzo się cieszę,że z Lenki oczkami już dobrze.
Ciekawe co u catro?

Madzia tak czytałam,jak mi Pop napisała o orso 200 wiem,że to zapobiega,będę próbować

Czas edycji: 2010-11-24 o 12:06
Stary 2010-11-24, 12:14   #1370
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka a Ty jeszcze karmisz?? Kiedy Ty schudłaś 14kg ??????

drcron jaka Jula jest świetna !! I Ona sama tak sobie wstała??

(dlaczego mój Dyź nic nie robi tylko leży na brzuchu nie próbuje sam usiąść, nie próbuje wstawać NIC)

aixa cudna Lenka I wspaniałe wieści o oczkach

No nic, Marcelem dołować się nie będę - może On po prostu skupił się na wypuszczaniu na światło dzienne swoich zębów oraz na robieniu "kosi kosi" a zapomniało Mu się o siedzeniu i wstawaniu

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-11-24 o 12:21
Stary 2010-11-24, 12:28   #1371
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz od fryzjera wrocilam i tak jak chcialam mam malego irokeza i jestem happy
A.Camus
Stary 2010-11-24, 12:33   #1372
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
ja juz od fryzjera wrocilam i tak jak chcialam mam malego irokeza i jestem happy
Ty nie pisz tylko fotę dawaj

Stary 2010-11-24, 12:41   #1373
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jeszcze nie mam musze wkleic, ale wiadomo ze noe robilam niewiadomo czego tylko delikatniusi irokezik
A.Camus
Stary 2010-11-24, 13:04   #1374
P0P70
Zakorzenienie

Jestem po ponad godzinnym karmieniu Oliwki. Sukces bo nie zwymiotowała. . Dzisiaj była też u Logopedy i tam zwymiotowała więc pani doktor miała obraz tego z czym mamy problemy. Ale to nic - my już się tak nie przejmujemy tymi wymiotami tylko karmimy dalej. I dajemy gródki. Pani doktor poradziła aby dawć jedzenie na boki a nie centralnie i ignorować wymioty. Łatwo powiedzieć. Niemniej dziecko około 7-8 miesiąca powinno już spokojnie jeśc gródki. A nasza ma 11 i nie je. A to wszystko dlatego że ona taka poplontana -bo fizycznie to ma 8 a życia 11. Ale pomału, pomału i z tym sobie poradzimy.

Gmyrelka - wesele wyprawia rodzina młodej więć to są moje koszty. Ty zbieraj na podróż poślubną. Ale uwielbiam te kutnie weselne

Stary 2010-11-24, 13:08   #1375
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A moja jak dostanie soczek z marchwi to ma rozwolnienie
Moje dzieci soku z marchewki nie ruszą .

Cytat:
Oliwka a Ty jeszcze karmisz?? Kiedy Ty schudłaś 14kg ??????

drcron jaka Jula jest świetna !! I Ona sama tak sobie wstała??

(dlaczego mój Dyź nic nie robi tylko leży na brzuchu nie próbuje sam usiąść, nie próbuje wstawać NIC)

aixa cudna Lenka I wspaniałe wieści o oczkach

No nic, Marcelem dołować się nie będę - może On po prostu skupił się na wypuszczaniu na światło dzienne swoich zębów oraz na robieniu "kosi kosi" a zapomniało Mu się o siedzeniu i wstawaniu
Moja też leży i ma wsio w nosie , kilka razy sama usiadła ale nie wiem jak to zrobiła jak weszłam to juz siedziała , może Szymon jej pomógł hehe .

Ja dzis z OLką na pneumo byłam , jak zwykle zero płaczu przy szczepionce dzielna baba .

Ja Oli zakładam rajstopki na spacer i na to ma takie buciki skarpety z podeszwą z HM
http://allegro.pl/h-m-buty-buciki-zl...332274655.html
he he tylko moje sa biało niebieski z puchatkiem nie takie złote obciachy
Mam [pełno różnych ślicznych kozaczków ale młoda je ściąga w minute więc już je olałam
Stary 2010-11-24, 13:25   #1376
P0P70
Zakorzenienie

JA też na ngi nie zakładam kozaczków bo jakoś nie trzymają się na nogach. Zakładam takie grubaśne skarpety. A więc rajtuzki i skarpety i to wsio. Oczywiście jak wychodzi w wózku na spacer to jest w śpiworku ale jeszcze nie takim grubym tylko takim cieńszym. Nigdy jeszcze nie miała zimnych stóp. Jak wraca ze spaceru to zimny ma tylko nos i poliki i czasami rączki.

Ale mnie dzisiaj zdenerwowli ludzie u mnie w firmie. od poniedziałku im nie działa jakaś tam opcja a oni dopiero dzisiaj się zoriętowali i piszą mi że to super pilne. Podzwoniłam, porozmawiał z odpowiednimi osobami i awaria usunięta w 2 godziny. Jakby ktoś dal znac w poniedziałek to by już działało w poniedziałek. Ale oczywiście wszystko to wina INFORMATKÓW.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-24 o 23:16
Stary 2010-11-24, 14:04   #1377
catro
Rozeznanie

Z góry przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, w poniedziałek późno wróciliśmy, a wczoraj w pracy nie było czasu na wizaż

Tak więc lewa nerka do usunięcia, prawa z refluksem do leczenia zachowawczego. 25 stycznia Ola będzie miała scyntygrafię (badanie pozwalające ocenić na ile ta lewa w ogóle funkcjonuje i jak sobie radzi ta prawa). W sumie nic nowego się nie dowiedzieliśmy, ale pobyt tam jest strasznie dołujący - tyle dzieci, a wszystkie chore Dzieci nie powinny chorować

Cytat:
w takim wątku to wszystko razem jest, a mi się marzy taki z podziałami na deserki, zupki i drugie danka

No i teraz musimy zdecydować- młodsza dziewczyna po studiach opieki nad małym dzieckiem do lat 3 ze znajomością pierwszej pomocy itd (tej dziewczyny niewiele pamiętam niestety, bo zajmowałam się mała podczas spotkania i jakoś mi nie zapadław pamięć)
ALBO ta pani z dzisiaj.
Boże, jakie to trudne jest!!!

Dziewczyny które mają nianie-jeśli to nie problem to napiszcie jakiee ustaliłyście stawki? Za godzinę czy za miesiąc (za ile godzin dziennie/tygodniowo)? moze byc na PW
Ja w sondzie jestem za panią starszą
Pewnie szukacie niani na parę lat, a ta młodsza może w międzyczasie dostać pracę na etat a wtedy to spierdzieli Wam bo wybierze składki emerytalne. A ta pani starsza to taka obyta z dziećmi się wydaje i ogólnie sympatyczna.
U mnie stawki (koleżanka szuka niani, dzięki temu jestem na bieżąco - miasto byłe wojewódzkie): 6zł/h chciała pani niezbyt ciekawa (z lekko menelowatą rodziną) a 7 zł/h chciała Pani emerytowana nauczycielka, która wnuki ma daleko A to stawki przy 8 godz. dziennie

A co do książki, to jednak jestem za - może rzeczywiście w klubie stworzymy taki tylko dla przepisów?

Cytat:
catro super że badanie dobrze wyszło!! I trzymam kciuki za kolejne Pokaż no nam Olkę

Spróbuję mała złapać jak robi ciekawskiego "kotka" - staje na czworakach, prostuje nóżki, po czym zerka między nóżkami do tyłu i się cieszy Czasem jej się od tego w główce zakręci ale jeszcze nie ogarnia co to się z nią dzieje

Cytat:
Bo ja dzisiaj mam seksualny stosunek do pracy, tj. pier...lę te robotę
you made my day

Cytat:
cześć dziewuszki!
zaraz Was poczytam ale pomóżcie!
co na biegunkę?wiem,że nie wolno jej hamować tylko dziecko nawadniać,ale co jeszcze?
Moja na biegunkę dostawała Smectę: jedną saszetkę rozpuszczałam w 50 ml wody i to piła przez cały dzień (co jakiś czas jej dawałam po troszku do picia) a oprócz tego LacidoBaby/Acidolac Baby rano i wieczorem.
Ale w porę piszę - już dawno sobie poradziłaś

Ale właśnie - moja Ola mimo prawie 3 tyg. kuracji probiotykami, ciągle robi zielone kupki (czasem 4 dziennie, niektóre właśnie takie biegunkowe) czasem jest jeden dzień ładnej kupki, po czym znowu jakby się brokułami objadła. Czy może wasze dzieci też tak mają? A może wiecie czy może to być objaw alergii pokarmowej (wszelkich krostek, suchej skóry - brak)?

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 14:19   #1378
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mozna go tez zrobic samemu w latwy bardzo sposob, sa takie nakladki na garnki jakby metalowe z dziurkami, wystarczy to na garnek polozyc koszt ok 10 zl.
Ja mam parowar a teraz prawie nie uzywany stoi.
Nie wiedziałam.Fajnie,ze napiałaś
Cytat:
pl Madzia pliss napisz mi ile np na dwie porcje dajesz Erwiemu mięsa?? bo ja nie mam pojęcia ile blenderem rozdrobnić żeby miał obiadko-zupkę na 2 dni...? HELP HELP HELP HELP

Nasze anglistki: gdzie mogę znaleźć słownictwo handlowe...?? Miałam zdania do tłumaczenia z terminami w stylu "czy te zapasy są dostępne od ręki" "ile czasu czeka się na realizację zamówienia" itp Oczywiście lekko to uwaliłam bo przetłumaczyłam na logikę a nie z użyciem tych specyficznych sformułowań ... (może dlatego do mnie nie dzwonią) Teraz mnie to nurtuje i MUSZĘ się tego nauczyć

Ja też lubię słowo lachon ale wiem że niektórych może to obrażać - mnie osobiście absolutnie nie obraża
Jeju gMyrelka wiesz,że ja dopiero wczoraj skumałam,że Ty jesteś Gmyrelka, nie grymelkaa ja całe długie miesiące zwracałam się do Ciebie grymelka-i żadna z was mnie nie poprawiła

I jeśli mogę to zapytam,bo wspomniałaś,że Hania ma jedną nóżkę krótszą-możesz napisać czym to jest spowodowane?bo moja siostrzyczka ma tak samoi pytam,bo może są chore na to samo...a Agunia jest też takim naszym oczkiem w głowie,a moja mam też jedzi z nią po różnych specjalitach,szuka rozwiązania,mała od małego szprycowana jest różnymi sterydami...ech szkoda pisać

drcron przykro,że wydawałoby się bliska rodzin robi wam taki cyrk!
Trzymajcie się z tżetem

A i dołączyć muszę do mamuś,którym dziecko spadło z kanapy
Wróciłam wieczorem i jeszcze kończyłam prace na kompie,mała była za mną na kanapie,a fotel był dostawiony do niej,żeby właśnie chronić przed upadkiem szkraba i nawet nie wiem jak ona to zrobiła.Ale jakoś popłakała chwilkę tyko-może dlatego,że mnie ten upadek nie wystraszył i zimną krew zachowałam.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 16:10   #1379
Darusiaaaa
Zakorzenienie

z góry przepraszam za straszną jakosć zdjecia.
A.Camus
Stary 2010-11-24, 16:38   #1380
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Madzia tak czytałam,jak mi Pop napisała o orso 200 wiem,że to zapobiega,będę próbować
pewnie już za późno bo kupiłas ten orso, ja kupiłam zwykły marchewkowy w sklepie ale hippa, na opakowaniu pisze że działa zestalająco. A tego orso erwi nie chciał pić bo on słony.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości