|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
NA ŻADNYM wątku się jeszcze nie pokazała pewnie nie ma czasu , czekajmy cierpliwie
![]() [ aixa - moja też nie ma zębów ale jakoś sie tym nie martwie Drcron - wszystkiego dobrego . sprawdza się powiedzenie ze z rodziną dobrze ale na zdjęciu . Współczuje teścia , co za koleś . Gmyrelka - no czasem nie doceniamy tego co mamy.
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Gmyrelka - wiedziałam że dobrą rodzine wybrałam.
![]() JA lubię takie rodziny które sobi pomagają a nie wlczą. Ale my na weselu to się trochę posprzeczamy o pieniądze - taka tradycja.![]() Bo na ilu weselach bym nie była to są jakieś sprzeczki miedzy rodzicami o pieiądze. Zawsze mnie to śmieszyło.Drcron - u Was to nigdy nudno nie jest . Naprawdę aż czasmi trudno uwierzyć. Ale nie zrzekajcie się swojej części. Ja z siostrą się zrzekłyśmy na żony Ojca wszystkiego i trochę tego żałujemy. Ale my nigdy się nie biłyśmy o pieniądze. Tylko że nie mamy nawet pamiętek po rodzicach - niczego.
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie dzis go fryzjera wybieram, kurde chcialabym jakas inaczej sie obciac ostatnio byl taki plan ale nie wypalilo wiec dzisiaj pojde gdzies do innego moze cos mi doradzi, nie wiem sama, chcialabym takiego malutkiego irokeza damskiego ale za cholere nie moge nic w necie znalezc;/
|
|
#1354 |
|
Raczkowanie
|
tylkooliwka u nas pomogły tylko i wyłacznie słoiczki z marchewka. Codziennie 1 mały słoik i do mleka kleik ryżowy. Nic innego nie pomagało nawet gotowana marchewka :/ a i z hippa marchewka do picia.
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
TylkoOliwka - smektę mozesz dać. Ktoś tutaj niedawno ją dawał dziecku tylko chyba 1/2 saszetki.
Yoonka- jak chcesz wypocząc i zwolinć to zawsze możesz sobie coś złamać - Wtedy na pewno wypoczniesz a inni będą dookoła Ciebi skakać.
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny już działam
smecty pół saszetki dajemy mama mówi,że jeszcze nie zrobił kolejnej kazałam się wstrzymać narazie i dac mu ten ryz z marchewką,a jak zrobi jeszcze raz to wtedy smecte dam a po południu damy ten orso 200 Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-24 o 10:11 |
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
A moja jak dostanie soczek z marchwi to ma rozwolnienie
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
P0P możemy się pokłócić
ja póki co nie mam o co, ale to o Twoją kasę się wykłócę. Dobrze że do ślubu jeszcze wiele lat to może uda mi się uzbierać na wesele ![]() Napisałam wczoraj że Marcel bez mrugnięcia wciąga 210ml mleka to wieczorem zjadł może 20ml i obudził się o 23 - zjadł 40ml i dzisiaj rano też strajkował Ja to chyba już nic więcej o nim nie napiszę Zepsuł się noooo - kiedy jest skok rozwojowy?? My za dwa dni skończymy 8 miechów... tu jest o skokach: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/forum/read.php?96,17701
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-24 o 10:50 |
|
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
obawiam sie, ze nie byloby komu. sama bym sobie skakala na jednej nodze...
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój maruder bez wątpienia ma skok rozwojowy - to tłumaczy jego dyziowatość
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepie kupuję po 10 zł .Jeszcze mi w tym nie zmarzł. Ale jak zimniej to prucz jak zawsze rajtuzek ma pod nimi też skarpetki. Małego nie przykrywam kocykiem tylko wożę w tym śpiworku x-landera z polarkową dopinką.Widzialam ostatnio w rossmannie bardzo fajne wełniane buciki, sama się nad nimi zastanawiam już na większe mrozy, kosztowały około 15 zl a były naprawdę super, bo takie w stylu kozaczków ze skarpeta, a wszystko z miękkiego materiału ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
bardzo szybko. Moj miał rozwolnienie razem z ząbkami.
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przemeczenie i stres=zniecierpliwienie (do dziecka tez)- znam z autopsji, wiec nie jestes ufoludkiem ![]() jaka dopinka, jaka, jaka, pokaz, znajdz na allegro, pokaz miiiii ![]() czytam o tych skokach i z symptomow podanych wiekszosc sie u nas sprawdza: Siada samo Stoi bez pomocy, idzie z pomoca Obchodzi stól przytrzymujac sie Idzie pchajac rzeczy przed soba Raczkuje Chwyta male przedmioty za pomoca palca wskazujacego i kciuka Umie uderzac dwoma przedmiotami o siebie trzymajac je w obu dloniach Podnosi dywan, by zobaczyc, co sie pod nim znajduje Wyjmuje zabawki ze skrzynki i wklada je do skrzynki Zdejmuje skarpetki Karmi mame, tate i psa Przenosi wzrok z jednego obrazka na drugi w ksiazce z obrazkami Obserwuje ruchy osoby, która sie dziwnie zachowuje Patrzy uwaznie na szczególy np na metke przyszyta do misia Tanczy, gdy slyszy muzyke Nasladuje klaskanie Nasladuje machanie raczka na pozegnanie Protestuje, gdy mama czy tata wychodzi Raczkuje za mama czy tata Slucha uwaznie glosów w telefonie Laczy zdarzenia i slowa, rozumie proste polecenia np ” nie rób tak”
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-11-24 o 11:16 |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym sokiem będę miała problem bo on prócz mleka i wody to nie chce nic pić,może jakoś łyżeczką będę mu dawała albo do jedzonka dolewała może zrobić kleik na mleczku i dolewac soku marchwiowego tylko mi tez się do tej pory wydawało,że sok marchwiowy to raczej przeczyszcza ale może nie Mrowak ja tez miałam w komplecie taki śpiworek na nogi zapinany na ekspres nie miałas tego czy zgubiłaś?a odnalazłaś się z tym pałąkiem już? co do metek to jest najważniejsza rzecz w misiu,macie,kocyku,najbar dziej lubiana rzecz przez Daniela w zabawkach
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-24 o 11:27 |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ta co jest na drugim zdjęciu założona w wózku. Nie moglam znaleść z osobna, tam przy opisie dwustronnej wkładki http://allegro.onet.pl/x-lander-xv-w...323284332.html
|
|
|
#1366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... muszę się wyżalić.. jaki ten świat jest niesprawiedliwy
![]() Dzisiaj w nocy po raz pierwszy (i pewnie przez dłuższy czas tego nie powtórzy) Kubie zdarzyło się spać całą noc, jak zasnął po 20 tak obudził się o 7. Wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie to, że ja się położyłam o 2.30 (nie pytajcie się czemu tak późno, w skrócie przez głupotę) i tak naprawdę zanim zasnęłam itp to spałam raptem 4h, tylko 4h. buuuuuuuuuuuu... gdybym położyła się normalnie czyli ok północy to byłabym wyspana, a tak... Zawsze tak jest, jak siedzę dłużej to Kuba fajnie śpi, a jak decyduję się, że pójdę spać wcześniej to ma tą gorszą noc ![]() Jula to już duża jest ![]() Lenka - śliczna Drcron, nie zazdroszczę sytuacji... niektórzy ludzie są dziwni... potrafią zaprzepaścić i zniszczyć jakiekolwiek więzi dla pieniędzy... Wszystkiego najlepszego, napewno w końcu wszystko się ułoży Cytat:
wiedziałam że wszystko będzie w porządku ![]() Mój też zasuwa po calym domu, jeszcze pełza, choć dzisiaj kawałeczek przeraczkował Do wstawania na szczęście jeszcze mu daleko ![]() Cytat:
może dlatego że jasno określone były zasady ![]() Cytat:
Kurcze, też powinnam iść do fryzjera, a tak mi się nie chceeee.....
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
A mój się popsuł w tym sensie, że nie chce w ogóle jeść obiadków - W OGÓLE! Owoce tak i co więcej???? Mleko - moje mleko. Laktacja mi znów ruszyła pełną parą, piersi mam obolałe i twarde. I znów nie mieszczą się w normalny stanik (czyt. jak ja będę się lachoniła na mojej Barbórce???)
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie mam wcale a wcale buuuuuuuuuuuuu i laktacja też już chu.... kurcze Marcel trochę się napije i to wszystko i co ja mogę zrobić żeby było więcej??
|
|
#1369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też miałam D jak karmiłam a jak przestałam to w ciągu tygodnia małe B dziwnie mi z tym było,ale też schudnięcie 14kg zrobiło swoje, już trochę wracają do formy jak waga wróciła do normy.Dusiaczka jak tam u Ciebie i Oleńki? ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Ferrou na 2 raz będziesz mądrzejsza Aixa bardzo się cieszę,że z Lenki oczkami już dobrze. Ciekawe co u catro? Madzia tak czytałam,jak mi Pop napisała o orso 200 wiem,że to zapobiega,będę próbować Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-11-24 o 12:06 |
||
|
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka a Ty jeszcze karmisz?? Kiedy Ty schudłaś 14kg ??????
drcron jaka Jula jest świetna !! I Ona sama tak sobie wstała?? (dlaczego mój Dyź nic nie robi tylko leży na brzuchu nie próbuje sam usiąść, nie próbuje wstawać NIC)aixa cudna Lenka No nic, Marcelem dołować się nie będę - może On po prostu skupił się na wypuszczaniu na światło dzienne swoich zębów oraz na robieniu "kosi kosi" a zapomniało Mu się o siedzeniu i wstawaniu ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-24 o 12:21 |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz od fryzjera wrocilam i tak jak chcialam mam malego irokeza i jestem happy
|
|
#1372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie mam musze wkleic, ale wiadomo ze noe robilam niewiadomo czego tylko delikatniusi irokezik
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po ponad godzinnym karmieniu Oliwki. Sukces bo nie zwymiotowała.
więc pani doktor miała obraz tego z czym mamy problemy. Ale to nic - my już się tak nie przejmujemy tymi wymiotami tylko karmimy dalej. I dajemy gródki. Pani doktor poradziła aby dawć jedzenie na boki a nie centralnie i ignorować wymioty. Łatwo powiedzieć. Niemniej dziecko około 7-8 miesiąca powinno już spokojnie jeśc gródki. A nasza ma 11 i nie je. A to wszystko dlatego że ona taka poplontana -bo fizycznie to ma 8 a życia 11. Ale pomału, pomału i z tym sobie poradzimy. ![]() Gmyrelka - wesele wyprawia rodzina młodej więć to są moje koszty. Ty zbieraj na podróż poślubną. ![]() Ale uwielbiam te kutnie weselne![]()
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci soku z marchewki nie ruszą .
Cytat:
Ja dzis z OLką na pneumo byłam , jak zwykle zero płaczu przy szczepionce dzielna baba . Ja Oli zakładam rajstopki na spacer i na to ma takie buciki skarpety z podeszwą z HM http://allegro.pl/h-m-buty-buciki-zl...332274655.html he he tylko moje sa biało niebieski z puchatkiem nie takie złote obciachy Mam [pełno różnych ślicznych kozaczków ale młoda je ściąga w minute więc już je olałam
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
JA też na ngi nie zakładam kozaczków bo jakoś nie trzymają się na nogach. Zakładam takie grubaśne skarpety. A więc rajtuzki i skarpety i to wsio. Oczywiście jak wychodzi w wózku na spacer to jest w śpiworku ale jeszcze nie takim grubym tylko takim cieńszym. Nigdy jeszcze nie miała zimnych stóp. Jak wraca ze spaceru to zimny ma tylko nos i poliki i czasami rączki.
Ale mnie dzisiaj zdenerwowli ludzie u mnie w firmie. od poniedziałku im nie działa jakaś tam opcja a oni dopiero dzisiaj się zoriętowali i piszą mi że to super pilne. Podzwoniłam, porozmawiał z odpowiednimi osobami i awaria usunięta w 2 godziny. Jakby ktoś dal znac w poniedziałek to by już działało w poniedziałek. Ale oczywiście wszystko to wina INFORMATKÓW.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-24 o 23:16 |
|
|
|
#1377 | ||||
|
Rozeznanie
|
Z góry przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, w poniedziałek późno wróciliśmy, a wczoraj w pracy nie było czasu na wizaż
![]() Tak więc lewa nerka do usunięcia, prawa z refluksem do leczenia zachowawczego. 25 stycznia Ola będzie miała scyntygrafię (badanie pozwalające ocenić na ile ta lewa w ogóle funkcjonuje i jak sobie radzi ta prawa). W sumie nic nowego się nie dowiedzieliśmy, ale pobyt tam jest strasznie dołujący - tyle dzieci, a wszystkie chore Cytat:
Pewnie szukacie niani na parę lat, a ta młodsza może w międzyczasie dostać pracę na etat a wtedy to spierdzieli Wam bo wybierze składki emerytalne. A ta pani starsza to taka obyta z dziećmi się wydaje i ogólnie sympatyczna. U mnie stawki (koleżanka szuka niani, dzięki temu jestem na bieżąco - miasto byłe wojewódzkie): 6zł/h chciała pani niezbyt ciekawa (z lekko menelowatą rodziną) a 7 zł/h chciała Pani emerytowana nauczycielka, która wnuki ma daleko A to stawki przy 8 godz. dziennieA co do książki, to jednak jestem za - może rzeczywiście w klubie stworzymy taki tylko dla przepisów? Cytat:
Spróbuję mała złapać jak robi ciekawskiego "kotka" - staje na czworakach, prostuje nóżki, po czym zerka między nóżkami do tyłu i się cieszy Czasem jej się od tego w główce zakręci ale jeszcze nie ogarnia co to się z nią dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale w porę piszę - już dawno sobie poradziłaś Ale właśnie - moja Ola mimo prawie 3 tyg. kuracji probiotykami, ciągle robi zielone kupki (czasem 4 dziennie, niektóre właśnie takie biegunkowe) czasem jest jeden dzień ładnej kupki, po czym znowu jakby się brokułami objadła. Czy może wasze dzieci też tak mają? A może wiecie czy może to być objaw alergii pokarmowej (wszelkich krostek, suchej skóry - brak)? |
||||
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja całe długie miesiące zwracałam się do Ciebie grymelka-i żadna z was mnie nie poprawiła![]() I jeśli mogę to zapytam,bo wspomniałaś,że Hania ma jedną nóżkę krótszą-możesz napisać czym to jest spowodowane?bo moja siostrzyczka ma tak samo i pytam,bo może są chore na to samo...a Agunia jest też takim naszym oczkiem w głowie,a moja mam też jedzi z nią po różnych specjalitach,szuka rozwiązania,mała od małego szprycowana jest różnymi sterydami...ech szkoda pisaćdrcron przykro,że wydawałoby się bliska rodzin robi wam taki cyrk! Trzymajcie się z tżetem A i dołączyć muszę do mamuś,którym dziecko spadło z kanapy ![]() Wróciłam wieczorem i jeszcze kończyłam prace na kompie,mała była za mną na kanapie,a fotel był dostawiony do niej,żeby właśnie chronić przed upadkiem szkraba i nawet nie wiem jak ona to zrobiła.Ale jakoś popłakała chwilkę tyko-może dlatego,że mnie ten upadek nie wystraszył i zimną krew zachowałam.
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
z góry przepraszam za straszną jakosć zdjecia.
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie już za późno bo kupiłas ten orso, ja kupiłam zwykły marchewkowy w sklepie ale hippa, na opakowaniu pisze że działa zestalająco. A tego orso erwi nie chciał pić bo on słony.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Ja to chyba już nic więcej o nim nie napiszę 

nie mam cierpliwosci takiej jaka mialam, gdy nei chodzilam do pracy. chcialabym, zeby zjadla juz natychmiast to co jej daje, zeby zasnela w tej minucie, w ktorej ja usypiam, a nei po godzinie. nieladnie tak. tak jakbym nie szanowala swojego dziecka. a przeciez ona tez moze miec gorszy dzien... 

dziwnie mi z tym było,ale też schudnięcie 14kg zrobiło swoje, już trochę wracają do formy
Pokaż no nam Olkę